Első benyomás - 1. hét: Miami Dolphins

Kép
EB

Elkeserítő teljesítmény... A Patriots idei szezonkezdete igencsak gyengére sikerült, a Miami Dolphins 20-7-re lesimázta a vendég csapatot az AFC East első idei "rangadóján(?)".

A támadósor hibát hibára halmozott, borzasztó inkonzisztensen teljesítettek, az embernek (legalábbis nekem) a tavaly decemberi teljesítmény jutott eszembe. Hosszú még a szezon, jövőhéten Pittsburghbe látogat a csapat, de minden téren van hová fejlődni, ami szeptember közepén nem egy szerencsés dolog...

Pedig jól indult a mérkőzés, az első drive-ban minden klappolt, egészen az utolsó játékig, ahol egy véleményes szituációban szerzett labdát a Miami. Innentől mintha minden magabiztosság eltűnt volna a játékunkból, csak egy-egy play erejéig tudott olajozottan működni az offense. Rengeteg volt a kommunikációs hiba, blokkolatlanul érkeztek a védők (amiből TD is született), így 17-0-ra vezetett a Miami a félidőben. A védelem többé-kevésbé jól limitálta az ellenfelet, de a hazaiak vigyáztak a labdára, a támadósor pedig önerőből képtelen volt pontokat szerezni.

A második félidőben is hasonlóan festett a meccs, volt egy hosszú drive-ja a csapatnak, a végén Ty Montgomery szerezte meg a szezon első touchdownját, de közelebb nem tudott férkőzni a Patriots, a Dolphins remekül menedzselte a meccset. Azt is hozzá kell tenni, hogy a szerencse sem állt a csapat mellett, az összes labdát az ellenfél szedte össze, amikor pedig ők ejtették el, akkor kipattogott az oldalvonalon a disznóbőr.

Mindent összegezve persze nem érdemelt győzelmet a csapat, három labdát is eladott a támadósor, rengeteg hiba tarkította a játékot, főleg a támadóknál akadtak gondok, hiszen a védelem 13 pontot engedett, amivel a mai NFL-ben simán meccset kell nyerni. Jakobi Meyers ezúttal is szépen termelte a fontos elkapásokat, Jonnu Smith sem tűnt elveszettnek (Henry ellenben pocsék volt), a védelemben pedig főleg Kyle Duggert és Matt Judont lehet kiemelni.

Az új támadórendszer, ami az előszezonban sem igazán működött, ezúttal sem szállította a yardokat és a pontokat. Persze egy mérkőzés után hiba lenne hosszútávú következtetéseket levonni, de könnyen lehet, hogy jónéhány szurkoló vissza fogja sírni Josh McDanielst...

Sajnos akadt sérülés is, Adrian Phillips bordája sérült meg és nem tudott visszatérni a második félidőben.

Voltak biztató jelek, még ha nagyon kevés is, most aztán igazán kíváncsi vagyok a jövőheti találkozóra. Most már nem lehet azzal takarózni, hogy nem nyitottuk ki a playbookot, meg van még idő, hiszen ilyen teljesítménnyel hipp-hopp 0-4-en találhatja magát a csapat...

Hozzászólás

Eltelt az a 8 hónap, annyi minden változott, és közben mégsem változott semmi.

Felkészületlen, inkompetens edzői stáb, elesett offenz, súlytalan, komolytalan, szinte minden minőséget nélkülöző #bennyhill védelem.

Amennyire rossz, annyira passzol ide: előre megyünk, nem hátra!

Azért ne essünk túlzásokba a "#bennyhill" védelemmel. 65 yardot futottak ellenünk és a két ligaelit elkapó közül az egyiket tudtuk limitálni. Hill zsenialitása illetve a másik védőnk szerencsétlen hozzányúlása miatt nem szereztünk 2 INT-et, miközben Nekik az összes fumble pályán kívülre került hatalmas mákkal. 13 ponton tartották a Miamit, mit akarunk még ? Ezt a támadók nem hozták és nem a védelem betlizett.

Átfogalmazom: nyilván nem 60 percre értettem, de 2-3 playnél tényleg csak a zene hiányzott - Waddle td, oldalvonal mellett is voltak játékok mikor egymást dózeroltuk le -. A többi jelzőt úgy is tartom, hogy aludtam rá..

Ahogy edző bá mondta igazából 2 rossz playből ajandekoztunk 14pontot, 3 turnover sok volt úgy, hogy nekünk egy se sikerült a 4 lehetőségből.

Remélem Bourne helyzete rendeződik, ha az offense tud folyamatosan fejlődni és a sérülések nem súlyosak akkor azért jók leszünk ✌🏻

Mint szurkoló, nem sok öröm volt ebben a meccsben. 

MacJones nagyon inkonzisztens volt, voltak szép és pontos passzai, de voltak borzasztók is. Az INT egy picit alul volt dobva, szerintem is DPI volt, de ha jobban a végzóna vége felé megy a passz, akkor vagy elkapja Parker, vagy inkomplett. De ezt nem is számítom hibának, ez egy 50/50%-os labda volt. Inkább a fullhomály közeli passzai zavartak, meg a time-menedzsmentje. 

A fal olyan volt, mint amit az előszezonban láttam. Lehet hibázni, de itt konkrétan féltucatszor váltották el egymást, a futásblokkolás is ehh volt. De itt látom a fejlődési lehetőséget.

Meyers jó volt, Johnu is 1x, de Parker/Agholor kb. leradírozva, Henry is nagyon szürke volt. Ha majd jobban be tudjuk vonni a játékba Ty-t vagy 

A védelem nekem nem tetszett. Amikor két negyeden keresztül gyakorlatilag csak egy embert (Hill) kellett volna levédekezni, akkor azt nem értem, hogy hogyan nem ment. Tudom, hogy Hill eszméletlen gyors, de sémával is lehet ellene dolgozni. Voltak dühítő elrontott szerelések, de ezek a szezon közben várhatóan ritkulnak majd. 

Dugger jó volt, egyébként is imádom nézni azt a szabályos keménységet, amit Ő hoz. 

Ami meglepetés, hogy mennyire nem volt faktor: Barmore és Uche. Momentum se.

Ami a legrosszabb volt, hogy egyáltalán nem éreztem azt, hogy itt lehet fordítás, valahogy olyan langyos volt a csapat.

De remélem lesz ez jobb is...

 

 

Első támadásunk. Gyönyörűen haladunk. Már a Miami 22 yardosán vagyunk 7 play után, a mezőnygól tutinak látszik. Aztán innen az 5. percben, 1&10-re 50/50-es passz az EZ-ba (mi volt sürgős?), a védők által jól ismert játékosunk felé. Számomra érthetetlen hívás vagy elkapkodott/felesleges/hibás QB megoldás. Eldobtuk a min. 3 pontot vagy és a sikeres kezdés lehetőségét, amit kicsit ostobaságnak tartok. (Szerintem az 50/50 passz csak kényszerhelyzetben jogos.) Ami a QB fumble-t illeti, valaki nem végezte a munkáját, a pálya igen kényes helyén - felelőtlenség, szarvashiba! Ezek az elkeserítőek! :(

A védelem kitett magáért, noha inkonzisztens volt a játékuk és néhány játékos is. 4 punt és 2 mezőnygól nem rossz hatásfok 7 érdemi támadásból.

Bourne mellőzése az utolsó percekig érthetetlen. BB mondta, ha nem megy a támadójáték, Én vagyok a hibás. Hát nem igazán megy...

Mindent egybevetve a játékunk kicsit jobb volt, mint amire számítottam, az ostobaságokat/felelőtlenségeket nem kalkuláltam be.

GO PATS! csak azért is! :)

A védelem megítélésénél nem árt figyelembe venni, hogy a második félidő szinte garbage time volt. Az addig mutatott játék alapján sem az nem volt benne a meccsben, hogy az offense fellép és "meccs lesz", sem az, hogy a védelem megtartaná a Miamit, ha folyamatosan pontszerzésekre szorultak volna ennek következtében.

Az én ízlésemnek is túl sok volt, hogy a "feldobott" 50-50%-os jump ball. All-22 videó alapján lehet majd eldönteni, hogy ez séma, play design volt, csak túl optimista, rossz döntés és pontatlan passz Jonestól. Egyetértek azzal a véleménnyel is, hogy az interception elég egyértelmú DPI volt, de ha Parker külső vállához dobja, akkor kicsi az esély a labdavesztésre és az elkapó is jobb lehetősége, hogy "megküzdjön" a labdáért.

Nem tudom “szakérteni” a látottakat, csak egyszerűen magánvéleményezni: szürke és jellegtelen ez a csapat. MJ meg nem egy győztes típus. Ez így sovány lesz. Sajnálom, de azért bízom, hogy lesz ez jobb is...

A Miami elért egy D TD-t egy rossz hívás, rosszul elosztott emberek miatt és egy szintén a Pats által elcseszett játék miatt egy másik TD-t a 4&7-ből az első félidő végén (három ember nem tudott szerelni - no comment). Ezen kívül volt két FG-juk, ami nem sok - a  Miami offense kevesebb mint egy középszintű csapat, ez ellen a Pats védelem többé-kevésbé jól tartotta magát. Az offense hét pontja nagyon gyenge, bár ma semmi sem jött össze, minden ellenünk szólt, minden labda nekünk pattant rosszul. Inkább a zavaró, hogy folyik három év egy csapatépítés és nem látom a fejlődést.

Az előzetes becslés a csapat idei, jelenlegi helyét tekintve - 19-21. hely a rangsorban - sajnos reális. És nem lesz mindig olyan gyenge ellenfél mint a Miami.

Nekem is az ötlettelenség volt a legfőbb gondom a támadó oldalon.  Nagyon konzervatív benyomást keltett az egész támadósor és főként nagyon lassút. MJ nem játszott jól, az Agholor fumble-t sem értem, mit akart egy korházpasszal középen 13 pont hátrányban pár perccel a meccs vége előtt (egyáltalán mit keresett a csapat leggyorsabb elkapója egy slot útvonalon ebben a helyzetben)? 4.és 3-nál meg ha minden védő hátra ment, csak megpróbálhatta volna megfutni, ahelyett, hogy 5 másodpercig keresgél elkapót. Ami még fura volt, hogy mikor hosszú passzt akartak (és ezt a Dolphins is tudta) egymásbután 2 play összejöhetett volna a végén (a második össze is jött, az elsőt túldobta Jones) mégsem láttunk ebből semmit a meccsen. Nem volt jó meccs, semmilyen szempontból, de majd legközelebb!:)

Nem volt egy könnyen nézhető meccs, pedig milyen jól indult... Az első drive-ban minden sikerült, még sikeres szélső futásunk is volt. Aztán jött az a furcsa passz - szerintem Jones is elhitte, amit Parker mondott önmagáról, hogy ami másnak 50-50, az neki 80-20. Hát ezt még bizonygatni kell, tegnap ebből nem sokat látunk.

Amúgy én nem vagyok ennyire borúlátó, mert a coach team eddig nem látta élesben, hogy a csapat mire képes, a közös edzések nem alkalmasak a hiányosságok feltárására. Sokkal eredményesebbek voltunk még így is, mint amit az eredmény mutatott, de nekem a legfájóbb az inkonzisztencia volt minden csapatrésznél.

Jonesban meg nem láttam semmi vagányságot, sokkal inkább egy kis ijedtséget vagy zavart, mintha a tétmeccs összenyomta volna őt. Rossz megoldások, a védelem hiányos olvasása, rossz kivitelezés - és esetenként meg mindennek az ellenkezője is. Szerintem ezt kell legelőször rendbe tenni, az irányító az egyik fő kulcs, az ő mentális ereje sokban tud segíteni. A sérülése ezt nyilván nem fogja megkönnyíteni.

Sokat meg fog mutatni a jövő hét, hogy van-e legalább egy kicsi fejlődés egy meccs után, vagy még további éles tesztek kellenek, hogy a gyökérokokat lássák az edzők. Én hosszabb korrekciós időszakra számítok és így is fogok leülni a TV elé. Kezelni kell a saját elvárásainkat is. :)

GOOO PATS!!!

Ja, arról van valakinek információja, hogy mi volt Patricia és Judge tényleges feladatmegosztása a támadó oldalon? Mindketten csináltak valamit, de fogalmam sincs, ki miért volt felelős és egyáltalán milyen működés ez két támadó menedzserrel.

New Englandben évek óta az OC és a QB edző ugyanaz a személy volt, ez azért inkább kivétel, mint trend. Judge volt egyértelműen az utóbbi szerepben, vele beszélni át a játékos, hogy mi történt. Az OC pedig hívja a játékot. Az szokatlan volt, hogy kicsi a rakást játszott szinte a teljes O stáb a partvonalon.

Bármilyen tisztségük és megnevezésük is van, nekem egyértelmű, hogy Patricia az OC, Judge a QB edző és Yates van a támadófallal.

Szerintem itt az edzöi stábbal vannak elsösorban problémák, amik elbizonytalanitják a játokosokat. Ez ment az elöszezonban is es most is. MJ-nek meg nagyon kéne egy hang  a fülebe, ha baj van, ez látszott az elsö drive után. MJ sajnos magátol meg kevés. Nem volt meg nála az ugrás másodeves korára. Majd meglátjuk késöbb mi lesz. 

Plusz kéne pár palymaker játékos, hogy nincs az BB hibája. Az elmult 3-4 év offseason teljesitmenye kritikán aluli. Ezt sajna csak nagyon lassan lehetne helyrehozni.

"Nem volt meg nála az ugrás másodeves korára."

Ezt egy meccsből szűrted le? ĐĐĐĐĐ

"Plusz kéne par palymaker játékos, hogy nincs az BB hibája."

BB inkább az iparost fizeti meg ( Meyers ) mint a Hill-féléket. Legutoljára - szerintem - Randy Moss volt az akiért sokat beáldozott, mégis Moss mindig akkor mondott csődöt amikor a legjobban kellett volna az extra teljesítménye ( ez igaz a SF49-es SB-re is ).

"BB inkább az iparost fizeti meg ( Meyers ) mint a Hill-féléket." Ha az amit irsz igaz lenne, akkor nem Agholor kapná a sok pénzt, hanem Meyers.

Agholor szerződése 22M amiből 16M a garantált. Szerződés nagysága szerint a 40., a garantált fizetést tekintve ez WR-ek között a 36. a ligában. Ezt én nem nevezném playmaker játékos szerződésnek.

Bár igaz, hogy egy meccs nem jó minta, de évek óta ezért nem foglalkozom a szünetben mit mondanak, írnak a csapatról. Tipikusan olyan magyar focis, hogy fantasztikusan sikerült a felkészülés, jó csapatunk van, meglátjuk, de szerintem nyerünk. Nekem MJ is csalódás volt, másik helyen írtam, hogy +20 yardos passzokat tolni kéne most már ezerrel, mert ha ez a tendencia marad, MJ projekt el lesz felejtve ha lesz nála jobb.

Valaki mondja meg, mi volt az első félidő végi időkérés és játékszituáció. Mit akart BB? Idő nem volt visszatámadni, 1 időkérésünk volt, miben reménykedett?

 

Blokkoljuk a puntot vagy visszafutunk vele félpályáig. Úgy volt vele, ha véletlenül nekimennek 4&7-et kivédekezünk. Hát nem sikerült.

Nem BB kért időt, az Arena-n is rosszul mondták. A félidők utolsó két percén belül sérülés esetén elvesznek egy időkérést a csapattól. Phillips akkor maradt lenn, nekünk pedig még volt egy időkérésünk, ennyi a sztori :)

OK! Köszi! Ezzel egy kicsit szebb színezete van a dolognak.
Mondjuk egy kisebb burleszk-show-t sikerült összehozni a secondary-nak belőle, de legalább nem mulattunk!

Sajnos úgy tűnik, hogy nem voltak túlzóak a nyári hírek, hogy nem mutat jól a támadósor, ez tegnap látszott is. A védelem még csak-csak tartotta magát. Nagyon gyorsan javulni kell, mert ez így nagyon kevés lesz.

Egy meccs nem minta, de Mac Jones tegnap nem tűnt olyannak, mintha fejlődött volna tavaly óta.

Szinte ugyanazok a hibák, a rövideket úgy, ahogy megoldja (de ami a TD-nél is volt, Montgomerynek, aki tök tisztán állt, csak a kezébe kellett volna dobnia, nem pedig zsonglőrködnie és krokodil forgásokkal behemperegnie  a célzónába). Hosszú az felejtős, pontosabban 3-4 nagyon rossz kísérletre jut 1 pontos labda (Bourne), az INT sem volt 50-50 helyzet, inkább 70-30 a védő javára, Agholor elszakadásánál pedig bántóan hosszú lett  a labda. A dobások minőségében is lehet kifogásolni valót találni, erő nem sok van benne, sokszor a rövid passzoknál is kacsázik a levegőben a labda. Meccs  közben is említették, hogy az a bizonyos belső óra sem nagyon működik, ami azért egy irányítónál nagyon fontos.

A védelem nálam egy játékot leszámítva teljesen elfogadható, egy közepes QB két sztárelkapóval azért nem olyan veszélytelen ellenfél, voltak rookie hibák (Jones majdnem INT-je Hill ellen), figyelmetlenségek, kevés szerencse (kipattogó fumble-k), de mégiscsak két mezőnygólra limitálták az ellenfelet a szarvashibán kívül.

 

Nehéz év lesz, folyamatosan szenvedő támadókat és  szezon közepéig kitartó védelmet jósolok, hogy utána mi lesz, az jó kérdés.

U.i.

Jó lenne egy főállású OC.

Nem akarom védeni MJ-t, mert szerintem is rossz meccse volt, teljesen elárvultnak tűnt. De konkrértan a belső órás megjegyzés az szerintem hülyeség volt (a fumble után mondták ezt). Vak oldalról 2 másodpercen belül érkezett a védő érintetlenül, ez 10-ből 9 sack (egyszer a védő játékos elrontja) és 10 -ből 7 fumble. 1000-szer láttunk már ilyet, védhetetlen (TB-nek is volt, nem is egy ilyen). A belső óra probléma az az, mikor 4-5 másodpercig nézelődik és letarolják. Ne ez nem olyan volt, itt az egyik falember hibázott, de nagyot.  

Olyan szempontból mindenképpen többet lehetett várni, hogy mennyire el voltak ájulva a formájától fizikailag, illetve külön dobóedzőt fogadott, nem is akárkit, lábmunka, stb. Ehhez képest szinte minden passzára simán rászart a légy - pont, mint tavaly -, ha akart, amikor meg beleált dühből, akkor hátba dobott egy linebackert.

Abban egyet értünk, hogy nem volt jó, sőt, még csak közepes sem.

Ahogy írtam, egy minta nem minta, de ez a meccs megerősítette a róla jövő nyári edzéshíreket, tehát még csak csoda sem történt :-)

3 dolgon ment a el a meccs:

- Büntik összesen 84 yard értékben. (Amúgy úgy tűnt a meccsen mintha BB kiakadt volna egy TUA megmozduláson amikor földhöz vágta a lasztit miközben már vitték le, és mutogatta, hogy grounding. Fura volt mert TUA végig a zsebben volt...)

- Offense playhívások: működik a futás, tehát erőltessük a passzokat. Nem sikerül a passz, futunk akkor az eredmény után.

- Pass rush nem ment végig, így TUA bőven tudta támadni a 20 yardon belüli zóna határokat.

Nyilván a turnoverek sem segítették a meccset, de potens játékkal az még visszahozható lett volna.

Ez a 84 yard penalty hogyan jött ki ? Háromért kaptunk 5-5 yardot, az 15 yard. Egy sikertelen passz kísérletünk vott 4&3-ra, a bünti törölve. Szintén egy sikertelen passz kísérletünk után offsetting büntetés lett (Roughing the Passer kontra Chop Block). (Forrás: Gamebook)

Ezt az edzői Parker-hype-ot sem igazán értem. Minden off. snap-nél pályán volt, de alig láttam, 2 target, 1 catch 9 yardért, és INT, miközben Bourne az 57 off. snapből 2-n (1/1, 47 yard) és csak az utolsó percekben. Ezt jelentős aránytévesztésnek tekintem.

Barmore kezdő se volt, szerelése se volt. :(

Parker-t én se igazan értettem. Ezért minek kellett idehozni, hogy egy ujabb Agohlor legyen belöle?

Ezt is így egy meccs alapján szűrted le? ĐĐĐĐ

Biztosan mindig szabad volt ?  Nem védem, de nem láttuk ezt.

Hát eddig csak egy meccs volt. :) Biztos nem tudott mindig elszakadni, de a kutyafáját, 57 (100%) snapje volt 1 elkapással. Ez értékelhetetlen/védhetetlen. Nem is tudom mikor volt ilyen a csapatban WR-től, mármint a 100% snap.

Bencsics Márk azt mondta hogy színtelen szagtalan csapat lett a Patriots és sajnos igaza van.

Én is hiányolom, hogy nem a Bundesligaban indul a csapat ahol 100 év múlva is az lesz az egyetlen kérdés, mikor lesz bajnok a Bayern? Nem az volt a normális, hogy 20 évig domináltuk a ligát. Üdv a valóságban. Ez a csapat ugyanúgy szerethető minden bénázásukkal egyetemben.

Persze, hogy szerethető. Szerintem ezt itt senki sem vonja kétségbe. És az is tök normális, hogy azért egy kicsit mindenki többet várt ennél... De ez így van rendjén. Első mérkőzés, megyünk tovább. ;-)

Sziasztok! Eléggé szenvedősen nézhető meccs volt ez szurkolóként, de remélhetőleg lesz ez jobb. :) 
Lets Go! 

A legfeltűnőbb az volt, hogy milyen sok időt töltöttek a Pats támadók a huddle-ben, vagy ha onnan éppen hamarabb sikerült felsorakozni a LOS-hoz, akkor ott volt annyi várakozás pre snap motion, szereposztás, hogy szinte minden játék az utolsó pillanatban indult el. Ez lehetett stratégia is de, a második félidőben egyetlen hurry up periódus kivételével végig ezt láttuk. Nem csak ez volt az oka, de semmilyen ritmust, tempót nem sikerült diktálni a Miami védelemnek.

Myles Bryant legalább 3-4 alkalommal éppen lemaradt egy-egy nagy játékról. Több rutin, gyorsabb gondolkodás ezen segíthet. Elsőre nem volt rossz. A TC és premeccsek alapján sem lehetett arra számítani, hogy Tavai ennyi szerepet kapna a védelemben. Lehet csak Jennings távollétében nem volt más  megoldás.

A két alabamai irányító jól álcázta, hogy prémium első körös draftoltak lennének.

Veretlenül már nem lesz SB győztes a csapat. Ez ma kiderült, minden más a további meccseken. Seppukura nem kell készülni.

Dugger magára vállalta a Waddle TD-t, cserbenhagytam a társaimat, rossz szögben próbáltam szerelni. BB megvédte, "...Kyle az egyik legjobb szerelőnk, mindenkinek lehet olyan pillanata, amit szeretne újra játszani..." Mills nem nyilatkozott...

Dugger alázata, igyekezete és többnyire sikeres játéka számomra respect. 

Dugger hibázott benne van, Mills sokkal jobban bántotta a szemem ahogy meg Dugger odeérése előtt már megállt feladva a játékot.

Jonest ekézők (főleg a magyar szakértelem által megállapított belső óra hiánya) számára érdekes lehet, hogy az első héten Jones szabadult a második leggyorsabban a labdától és a passz játékok 3%!!-ban volt több ideje mint 3 másodperc :)

70% passz pontosság, 1 dpi INT. 

Jones- al nem a passzpontosság a probléma. Ahogy olvastam továbbra is a közép és hosszú távú passzok hiánya a gond. Ahogy írják, mintha még mindig az újonc évében lenne, úgy játszatták. A kérdés az, hogy ennek mi az oka. Ha képességbeli probléma van, az elég nagy gond. Ha az elkapók vagy a hívások nem megfelelőek, az kevésbé.

Egyébként Hill védelmét pozitívan értékelték szakírók, ugyanis szinte végig 1-1 ellen védekeztek rajta, és ehhez képest kevés yardon tartották.

Válasz Lucius üzenetére

Jah egy 35-32-es meccsen Hill 94 yardja tényleg kevés, csak a probléma az, hogy ezen a meccsen alig-alig volt értékelhető momentuma mindkét gárdának, de Hill többször rángatta ki a Miamit a kakiból. Persze továbbra is tartom én is, hogy ez a meccs legfőképpen az O-n ment el.

Igen, ez a sztárjátékosok sajátja, hogy a legjobbkor lépnek elő. De szép lett volna, ha az az int összejön rajta.... ejnye de kár érte.:) 

A full korrektség kedvéért: az a dpi az opi is volt. Teljesen kinyújtott karral nem tarthatod el a védőt, ugyanúgy szabálytalan. Vélhetően ezért nem dobtak a bírók.

https://twitter.com/i/status/1569013607924649984

Parker azt nyilatkozta, hogy szerinte nem volt dpi.

“I don’t know what happened. When the ball was in the air, (Howard) was able to get his hand up, and Holland came up with the pick," Parker said after his team's 20-7 defeat.

Parker admitted he "didn't think" he was interfered with. 

"I just kind of misjudged it, so the next time I know, just go up for it," he added.

 

Persze, nincs ezzel baj, ha továbbra is az ilyen szitukat hasonlóan fogják megítélni, de ez meg nyilván egy meccs (forduló) alatt nem fog kiderülni. Egyébként a passz sem volt 100-as, ha kicsit jobban megy külső vállra, akkor INT tuti nem lett volna belőle. Ami viszont pozitívum, hogy próbáltunk erre építeni (amiért idehoztuk Parkert), nyilván az ilyen szituk neccesek, most rosszul jöttünk ki belőle és szerencsénk se volt, ilyen interception azért ritkán születik.

Igen, remélem most nem az lesz a reakció erre, hogy többet nem próbáljuk meg, mert Parkernek pont ez a "lényege" (bár a magam részéről nem szeretem az ilyen típuspú WR-eket, akik nem tudják szabadra játszani magukat, de ügyesen küzdenek a labdáért).

Nagyon kellene a csapatba egy elit WR, akit legalább néha be kell duplázni. Nagyon sokat lendítene a játékon. Így, hogy mindenkin egy az egybe lehet védekezni, nyilván csökkenti az esélyét annak, hogy valaki "nagyon" szabadon lesz. Azért a régi csapatban is volt minimum 1, de Gronkkal együtt 2 elit elkapó mindig. Most meg van sok "jó", de olyan, aki legalább néha elvinne két védőt, olyan nem igazán. 

Világos, mindenki elvárja a bíróktól, hogy azonos mérlegeléssel dolgozzanak, konstans módon. Én csak arra céloztam, hogy azért annyira ne lebegtessük véres kardként (nem Neked szól, hanem általánosságban), hogy elvettek tőlünk egy TD/FG lehetőséget egy rossz bírói hívással, mert ez mehetett volna bármelyik oldalra, mindkét játékos szabálytalan volt. De a kommentek között mindenhol meg nem adott DPI van, sehol egy OPI, pedig az volt. 

Az, hogy INT lett, az nagy mák volt, nem így akarta a védő sem, csak simán leütni. 

Ahogy egyébként az sem igaz, hogy 13 ponton tartottuk a támadóikat, ami jó teljesítmény (Még ha ennyi is lett a végeredményből a támadók által feltett pont). Ha még van tétje a meccsnek, akkor nem 20-7, hanem 23/27-7 a vége, de inkább térdelés volt a 11 yardosunkon a 3 kísérlet helyett. 

 

16-20 kapott ponttal se nagyon változik a véleményem, három TD-t összehozni nem egy ördögtől való dolog 60 perc alatt. A "ha"-val kezdődő mondatoknak meg amúgy sincs értelme, mert ez a meccs tele volt ilyen szitukkal, csak most kapásból 5 ilyen jut eszembe.

Egy mondatom kezdődött "Ha"-val, de azért abban szerintem egyetértünk, hogy nem térdelés a vége az ellenfél 11 yardosán egy csapatnak, amennyiben számít a győzelemhez/előny növeléséhez az a 3(4) kísérlet 1 perc alatt. 

Remélem összekapja magát a csapat, kiváló ellenfél lesz erre a Steelers, hasonló szinten van kb. a két csapat. Lehet belőle önbizalmat meríteni, senki nem akar 0-2 vel kezdeni. Hajrá!

Nagyjából azt, hogy 17-0 után nem szakadtak meg a Dolphinsnál, hogy millió pontot tegyenek a táblára, esély sem volt a fordításra/felzárkózásra, nem volt miért kockázatos játékokat hívjanak, és szerintem lehetett volna nagyobb különbség is, illetve lehetett volna több kapott pont is, ha szorul a hurok.