Első benyomás - 11. hét: Patriots @ Falcons

Kép
EB

Sorozatban ötödik győzelmét aratta idén a Patriots, ezúttal a TNF-en tudott nyerni a Falcons otthonában. A támadósor semmi kockázatot nem vállalt - egy alkalomtól eltekintve - a védelem viszont zseniálisan játszott, négy interceptiont szerzett és lenullázta ellenfelét. A hazaiak többször is visszajöhettek volna a mérkőzésbe, a védelem azonban megálljt parancsolt nekik és végül 25-0-ra nyert a Patriots.

Mac Jones ezúttal is stabilan teljesített, 22/26-tal, 207 yarddal és 1-1 TD-vel és INT-vel zárt. Megint rendkívül pontosan osztogatta a labdákat, két rossz passza is inkább Meyers nyakába varrható, viszont az eladott labdánál nagyot hibázott. A Falcons védelme rendre küldte rá a blitzeket, ezzel nem igazán tudott mit kezdeni, komoly yardveszteség is származott belőle. Összességében jól irányította a támadókat, de nem úgy játszott, mint a Browns ellen.

A futóknál Stevenson és Harris hozta a yardokat, ám a futójáték is eléggé hektikus volt, több nagy játék is volt az offense-ben, mindketten 5 yard feletti átlaggal zártak, de jó néhány futást az 1-2 yardon sikerült megfognia az ellenfélnek. Touchdownt most egyikőjük sem szerzett, ám amikor kellett fontos yardokat szereztek a csapatnak.

Agholor legjobb meccsét hozta talán a csapatban, a második negyedben ő szerezte az egyetlen támadó touchdownt, 5 elkapásból 40 yardot hozott. Bourne 4/42-vel, míg Meyers 4/39-cel zárt, jól láthatóan keverte a kártyákat a csapat. A TE-k ezúttal kisebb szerepet kaptak, Henry nem szerzett touchdownt, ellenben volt két fontos harmadik kísérletes elkapása 25 yardért, Smith pedig egy elkapással és 17 yarddal zárta a csütörtöki meccset. Az eladott labdánál is felé szállt a passz, ám túlságosan mögé érkezett, így nem tudta elkapni.

A támadófal most nem játszott annyira jól, mint a Browns ellen, a hazaiak védelme többször is zavarba hozta őket. Az érkező blitzeket nem igazán tudták felvenni, ezzel nehéz helyzetbe hozva ezzel az újonc irányítót.

A védelem ezzel ellentétben egészen zseniálisan muzsikált. Minden egységből több játékost lehet kiemelni pozitív teljesítménye miatt. A védőfalban Godchaux és Barmore pusztított, előbbi megszerezte első sackjét idén. Judon ismét sacket szerzett, ezzel pedig karriercsúcsot ért el (10,5). Van Noy egészen hihetetlenül teljesített, két sacket szerzett, majd a meccs végén Rosen passzát hordta vissza touchdownra, komolyan bejelentkezett a hét védője címre. A secondary teljesen kivette a játékból az újonc Pittset, de a többieket is jól őrizték, J.C. Jackson, McCourty és Phillips is szereztek interceptiont. A védelem megmutatta, hogy a liga legjobbjai közé tartozik, ezt az elmúlt három meccsen bekapott 13 pont is jelzi - számos más mutató mellett.

A speciális egység nekem nem tetszett ezen a meccsen, rendre szabálytalankodtak a visszahordásoknál, amivel +10 yard helyett -10 yarddal indult minden támadás. Folk berúgott négy mezőnygólt, de az egyik extrája kimaradt, Bailey puntjai viszont nagyon ültek, egy kísérlete nem a 20 yardon belülre szállt.

A csapat számára most egy mini-bye következik, legközelebb jövőhéten vasárnap a Titanst fogadja a csapat - az a találkozó is rendkívül izgalmasnak ígérkezik.

Hozzászólás

Ha valaki nem olvasta volna, esetleg már elfelejtette, idézzük fel Kyle Van Noy két interception, ebből egy picksix-e tiszteletére a róla szóló cikket :

https://pats.hu/kyle-van-noy-tortenete

Barmore nagyon ment ismét. Ha maradhat akkor egy nem rossz cikk róla:

 

http://bunteto.com/egyeb-sportok/amerikai-sportok/christian-barmore-a-legjobb-ujonc-vedo/

offtopic:

Miért ne maradhatna?

Már nem előszöt futok össze itt a fórumon olyan utalással, mintha lennének olyan site-ok, amire nem szabad hivatkozni, ahonnan nem szabad idézni, ahonnan nem szabad linkelni.

Van ezzel kapcsolatban valami szabály, amiről én nem tudok?

Válasz InfiniteLoop üzenetére

Nem szokták szeretni a moderátorok, ha más oldalakra hivatkozol. Jogi problémákat is felvethet, meg nyilván a contextustól is függ, pl nem venné jó ki magát gondolom, ha más foci oldalt "reklámoznál", hogy az milyen szuper, vagy úgy általában reklámra használnád az oldalt. Az hogy belinkelsz egy statot, vagy egy-egy cikket, nem szokott gondot okozni. 

Nekem Dugger tetszett nagyon, ahogy leradírozta a pályáról Pittset. 

Sztem kijelenthetjük, hogy BB megtörte a második körös bust DB átkot vele

Dugger játéka az elmúlt meccseken nekem is abszolút pozitív meglepetés, a következő cikkben szerepelni is fog:) Pont ezt beszéltük mi is Kennyvel a podcastben a héten :)

Érdekes, hogy az első héten a Dolphins 48%-ban küldte a blitzeket, amiket akkor a fal és MJ egészen jól kezelt (legalábbis a nagy számhoz képest, és ugye egy nüanszon múlt, hogy nem nyertük meg azt a meccset), most viszont tényleg volt néhány olyan gyorsvonat, ami érintetlenül érkezett (bár volt, amiből ennek ellenére is first down lett).

Most nem számított végül, de ezzel biztosan kell még a stábnak valamit kezdenie a Titans ellen.

Ha Koo nem hagyja ki a mezőnygólt, és a végén 25-3 lett volna, akkor az utolsó másodpercben térdelés helyett én biztosan rúgtam volna egy mezőnygólt. Csak hogy 28-3 legyen a vége...

(legrosszabb esetben visszahordják, és 25-10-re nyerünk, na bumm.)

Hát offense most gyengébben muzsikált. De ezt betudom a rövid hétnek, plusz az ultrakonzervatív játékhívásnak. Most ennyi is elég volt. A Titans ellen már nem lesz elég. Kíváncsi leszek majd, hogy MJ egy jó csapat ellen hátrányban is jól tud-e játszani. Jelenleg a defense nagyon elkényezteti.

Azért a 0 kapott ponttal biztos ugrik a védelem a statisztikában. Húzza az átlagot rendesen. MJ nem volt éles, a Red Zone játékkal lesz munka. De nehogy már panaszkodjunk. 7 negyed, amikor pontot sem kaptunk... Nem tudom, hogy csak a védelem munkája miatt-e, de valahogy most a momentumok nálunk maradnak, illetve az ellenfél pillanatait képesek vagyunk tompítani. Egyáltalán nem voltam nyugodt 13-0-nál, de ez legyen az én bajom. A Titans már igazi értékmérő lesz!

Megnyugtatlak, én sem voltam nyugodt még 13:0-nál. 😉 Kicsit azt éreztem, hogy bár az eredmény abszolút nem indokolta, mégis kicsit dekoncentrálttá vált az offense, mint amikor már garbage time van. De egy shut out győzelem esetén nem mutogatnék senkire, nem akarok telhetetlen lenni.😊 Ne felejtsük el, hogy csak 4 nap volt felkészülni a meccsre, plusz még el is kellett utazni Atlantába.

Csizi, én teljesen nyugodt voltam 13:0-nál, egy részt mert bízom a csapatban, láttam, hogy a védelem újra dominál, másrészt mert a tegnap délutáni ismétlést néztem az Aréna4 -en. :D

Hatalmas vagy! 😄 Az első mondatodnál elkezdtem keresni a hibát magamban. Ennyire nem bízok a több mint 15 éve imádott csapatomban??? De aztán megnyugodtam, ahogy a végére értem. 😂

Én végig attól tartottam, hogy az Atlanta mikor rázza meg magát és mennek át rajtunk - a múlt heti játékuk nem tükrözte az eredményt, nem volt az annyira reménytelen, csak semmi se jött össze nekik, úgyhogy tartottam tőle, pláne az INT után, hogy a momentumot átvették és most beindulnak. Aztán nem ez lett szerencsére. Tegnap viszont így visszagondolva teljesen reménytelenek voltak, egy-egy villanás, de összességében a nulla feltett pont teljesen mutatta a támadójátékuk képességét a mi védőinkkel szemben. A védőink ihletett módon játszottak, teljes terrorban tartották a támadófalukat meg Ryant is, félelmetes állapotban vannak. És azzal sem értek egyet teljesen, hogy majd most kell megmutatniuk, mert eddig se pincsikutyákkal mérkőztünk és gyakorlatilag mindenkit képesek voltak alacsony ponton tartani. Úgyhogy szerintem jó kis védelem ez és még fejlődik tovább Hálaadástól, ahogy az öreg krampusz szokta mondani.

Nálunk is volt kicsi deficit a koncentrációban támadó oldalon, ráadásul a Falcons RZ védelme nem rossz, így együtt a azért 18 támadó pont kevéske KIVÉVE ha a védelem lenullázza az ellent. :)

GOOO PATS!!!

 

 

Sziasztok,

meglett a W, plusz sérülések nélkül lehoztuk a meccset aminek nagyon örülök, a támadók nehezen találták a ritmust, de szerintem az ilyen meccsekből lehet tanulni illetve építkezni rá. Érzésem szerint a Titans, Bills, Colts is verhető, az tuti, hogy izgalmasnak tűnik a szezon második fele is. Lets Go. 

"Érzésem szerint a Titans, Bills, Colts is verhető"

Minden csapat verhető, lásd múlt héten a Tampa @ Washington.

Ez tetszik!! NFL.com: KYLE SACK NOY   :)

MJ-re: MAC-TASTIC

 

Győzött a védelem és Folk. 9x!!! (5 punt+1 ToD, 3 INT) adták vissza a labdát az offense-nek, pontosabban többnyire Folk-nak, aztán KVN, látva a csupán yardgyártó offense pontszerző impotenciáját, bepipult és 10.-re inkább bevitte. KVN, Dugger, Barmore és szinte az egész védelem vasárnapot játszott, a támadók fogalmam sincs milyen napot. (Ez egy csütörtökre is gyenge volt.) A meccset úgy fogom újra nézni, hogy csak a védelmi snap-jeinket nézem meg, noha az ellenfél támadói nemcsak gyengék, hanem a vége felé kicsit nevetségesek is voltak.

KVN picksixe valójában a 3. INT volt, az utolsó asszem Philips-é, de lényegében igen.
A red zone védekezésük valamiért jobb lett mindig, és oda is rendre 2-3.downra értünk oda.

Szerintem nem hívtak se kockázatosat, se trükköset, se újat - szándékosan. Ennyi elég volt, láthatóan, ezt adták, ezért lehajoltunk, és ennyi.

A Titánok ellen nyilván kell kockáztatni, új playeket bevetni, és talán még trükközni is, ha úgy alakul.

Még egy nagyon fontos statisztika a védelemről, amivel kapcsolatban voltak idők mikor nagyon sokat morcoskodtunk a chaten:

52 védő játék volt a meccsen , ezalatt mindössze 1 miss tackle lett.. 

Ez látszott is a meccs alatt hogy mennyire éles és határozott a védelem. 

Nem tudtam volna számot mondani, de nekem is feltűnt, hogy nem nagyon csúsztunk le a Falcons támadóiról. Ha jól emlékszem, talán Hightower csúszott le egyszer.

Köszönjük az írást: látványos, érthető, és pont elég hosszú, hogy ne legyen unalmas!

Reméljük nyer ma a Colts :)

Ez a "futkosó" Taylorok napja. Az egyik megverte a Billst, a másik meg a Titanst, 4 ill. 2 futott TD. A szabók Nekünk és jól dolgoztak. :)