Első benyomás: 13. hét: Patriots @ Chargers

Kép
EB

Vannak mérkőzések, amikor semmi nem jön össze, és van olyan, mint a tegnapi, amikor gyakorlatilag minden. A Patriots 45-0-ra nyert a Los Angeles Chargers ellen. Ahogy szokták volt mondani, volt itt minden, mint a búcsúban. Futott és dobott TD, punt után visszahordott TD, mezőnygól blokkolása után visszahordott TD. A védelem is nagyon jó volt, többször is egymás után leparancsolta a Chargers támadóit a pályáról, Herbertet sorra kényszerítették a rosszabbnál rosszabb döntésekre. A csapat marad Kaliforniában, hiszen pár napon múlva összecsap a másik Los Angeles-i csapattal is.

Cam Newton 19 passzából 12 volt sikeres összesen 69 yardért és egy TD-ért. A passzolt TD mellett futott még kettőt is. A földön 48 yardot tett meg.
Amikor már eldőlt a mérkőzés, Jarrett Stidham is esélyt kapott. 3 passzából 2 volt sikeres, az egyiket Gunner Olszewski kapta el és TD-t is ért. 

A futóknál visszatért Sony Michel, de még így is Damien Harris kapta a legtöbb lehetőséget. 16 labdacipelésből 80 yardot ért el. Michel 10 lehetőséget kapott, 35 yardot futott. Moncrief egy lehetőségből négy yardot.

Az elkapásoknál elmondható, hogy megoszlott a labda. James White volt az egyetlen, aki 3 alkalommal kapta el a labdát, 1 yardért. Byrd, Meyers és Harry 2-2 alkalommal (az utóbbi egyik elkapása TD lett), rajtuk kívül kapott még el labdát: Gunner Olszewski, Sony Michel, Damien Harry, Ryan Izzo és Jakob Johnson is. 

A védelem elképesztő jó volt, J.C. Jackson és Chase Winovich is szerzett INT-et, előbbinek idén a 7., utóbbinak az első volt. Hárman is odaértek Herberthez és sackelték: Adam Butler, Lawrence Huy és Deatrich Wise is. Jól sikerültek a szerelések, gyakorlatilag momentumjai sem voltak a Chargersnek.

A védelem mellett a speciális csapategység is kiemelkedően jó volt. Olszewski visszahordott egy puntot TD-re, míg Devin McCourty egy blokkolt mezőnygól után ért el hatpontost. Nick Folk minden berúgott, egy mezőnygólt és 6 extrapontot értékesített.

Elmondható, hogy bármit próbált a csapat, minden működött. A következő meccs a Rams ellen várhatóan ennél azért sokkal nehezebb lesz, de ilyen hozzáállással akár az is meglehet. 

Hozzászólás

Hihetetlen meccs volt, még mindig csak álmélkodunk, hogy ennyire hatékonyan hogyan tudtunk játszani. Tényleg szinte minden működött, a passzokon kívül, de még abból is volt néhány, ami elkapással végződött. A Spec Team zseniális volt, a támadófalunk Bosának szinte momentumot se hagyott, és a futástámogatás egészen kiválóan működött. A legfontosabb, hogy az edzői team is olyan játéktervet rakott össze, ami adott egy kezdeti lendületet és onnantól a momentum nálunk volt, és Fortuna Istenasszony is segítette a jobban akaró csapatot. Ezt a meccset biztosan vissza fogjuk nézni párszor. Uramisten mennyire jó volt nézni!!!!

GOOO PATS!

Én nagyon régen nézek NFL-t, de ilyen ST munkát mint amit a LA csinált régen láttam. Komolyan egy általános iskolában üvöltenek az edzők ezekért, nemhogy az NFL-ben. Kis túlzással csak az ST-vel megnyertük a meccset.

Jó ez nem igaz, mert a D is nagyon pofás volt, de a másik fórumban is írtam, nem értem miért akarták a meccset Herberttel megnyerni. Ha folyamatosan futnak simán keresztül mentek volna rajtunk.

Az O futásnál nagyon jó, de ez a passz játék. És nagyon durva volt Stidham és Cam között a különbség. 3 olyan passzt nyomott (egy incomplete) a TD-s drive-ban, hogy öröm volt nézni. Ha ilyen passz játékunk lett volna végig állítom nem 6-6-tal állnánk, hanem 10-3-mal minimum.

Komoly állítás egy garbage time garbage time-jában történő drive után. Nem is, inkább a második garbage time garbage time-jában :)

Sztem a passzjátékunk jobb lenne Stidhammel. Ami persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy összességében jobb/hatékonyabb lenne vele az offense, mint Cam-mel :)

Szerintem a futójáték hiánya edzői hiba volt, ugyanezt látom a Tampa Bay-ben is, hogy mondjuk van 2-3 rosszabb futás és onnantól végig erőltetik a passzjátékot, ráadásul leginkább a hosszú passzokat. 

Stidham szépen játszott a már teljesen szétcsúszott, szétesett védelem ellen, viszont a feltételezésed szerintem nem állja meg a helyét, ne felejtsük már el, hogy Cam eddig 11 Td-t futott idén, és igenis komoly szerepe van abban, hogy működik a futójátékunk.

Ez szerintem nem ennyire fekete és fehér. A futójátékunk még ennél is lehetne sokkal jobb, ha lenne mélységi (vagy bármilyen...) passzjátékunk és az ellenfélnek jobban szét kellene húznia a védelmét. Jelenleg ugyanis az ellenfeleink alapvetően feltöltik a boxot, mivel abszolút súlytalanok vagyunk a játék ezen elemében, plusz számolnak CN esetleges megindulásaival is. Lehet hogy megköveztek érte megint, de véleményem szerint ez továbbra sem a WR corps “minőségén” mint inkább a QB-nk képességein (olvasás, passzpontosság) múlik. Az éjjel Byrd simán TD-t ért volna el (min. 3 yard előnye volt), ha kellően hosszan megdobja neki CN, ehelyett csúnyán aluldobta és köszönhettük a Chargers védőinek, hogy nem szedték le. Az idei JC azt a passzt a mi oldalunkon tuti INT-tel jutalmazta volna... És abból a néhány (19) dobásából a meccsen is volt megint - fogalmazzunk úgy -  nagyon alacsony, “fűpassz”.

Ettől függetlenül a meccs csoda volt, élvezetes volt (szinte) minden pillanata. Úgyhogy ha ezen múlik minden győzelmünk, akkor tőlem menedzselheti CN akár ugyanígy minden meccsünket. Go Pats! :)

Sziasztok, 

minden percét imádtam ennek a meccsnek, brutálisan dominált a Patriots, nagyon jó volt nézni, huhh még mindig a hatása alatt vagyok....

Ami felmerült bennem, hogy szerintetek van realitás egy Brees-Hill -re hasonlító QB kombinációra nálunk?  

Mármint én anno nagyon nem örültem Cam érkezésének, de közben azt látom, hogy nagyon hamar vezetője lett a csapatnak, illetve a futás opciójával nagyban segíti a futóinkat is,  passzjátéka viszont inkonzisztens. 

Viszont Stidhamnek a tegnapi TD passza meg tökéletes volt. 

Szerintetek működhetne nálunk, van realitása egy vegyes felállású QB sornak? Mondjuk Cam volna a fő irányító de bizonyos szituációkban bejönnne Stidham aki vagy passzolna vagy mivel passzra készülnek akkor vagy ő futna vagy futójáték volna így összezavarhatnánk a védelmeket, és sokkal kiszámíthatatlanabbá válna a játékunk. 

Stidham passza tényleg klassz volt, de érdemes megjegyezni, hogy Olszewski maga nyilatkozta a meccs után, hogy egész tavasszal és nyáron együtt edzettek Stidhammel, milliónál több passzt kapott el tőle és ezt a játékot gyakorlatilag már vagy 20-szor lejátszották edzésen. 

Brees-Hill párost hogy képzeled nálunk? CN lenne a QB/TE/RB hibrid? :) Szerintem van tapasztalati oka, hogy az NFL-ben nem terjedt el ez a dupla QB dolog.

Stidham-mel kapcsolatban én a következőket látom a "képletben" :

Stidham-nek jelenleg plusz két szezonra van szerződése, ráadásul gombokért. CN-nek csak idénre van. Ha BB idén el akarja dönteni, hogy mi legyen, akkor amíg valami nagyon durvát nem csinál, vagy nem sérül meg, CN marad a kezdő. Egyszerűen kell az infó a kiértékeléséhez. Nem is az aktuális teljesítménye miatt, hanem az ő és a csapat tanulási görbéje miatt. A következő évekre a cap space-ünkben akad elég ruglamasság, hogy erősödjön az O, de ehhez kell ismerni a QB személyét, akihez igazítani kell a játékokat, amihez meg igazítani kell a játékosállományt.

Stidham-nek azért megvan az az előnye, hogy az ellenfél DC-i nem rá szabják a védekezést, nem áll hegyekben róla mindenféle videó, meg statisztika. De jó volt látni, hogy be tud állni és van hozzáadott értéke.

Stidham-et nap mint nap látja az edzői team, szóval szerintem sokkal okosabbak ebben a témában is.

Továbbra is tartom, hogy ha Stidham jó, akkor CN ellen meg tudja nyerni a kezdő QB pozícióért a versenyt. Kezdve az edzésekkel.

Jövőre olyan FA QB-k lesznek, hogy Prescott, Rivers, Brissett, Trubisky, Fitzpatrick, Dalton, Flacco. Ők még a legnagyobb nevek. Prescott - ha össze tudják drótozni -, akkor úgyis marad Dallasban, ha nem tudják összedrótozni, akkor meg kuka. A többiek meg ránézésre nem jelentenének előrelépést.

Összeségében, ahogy elnézem a csapatot, aki abban reménykedtek, hogy az 1/1-re megyünk, az nyugodtan elengedheti ezt a dolgot. A csapatrészek fejlődnek, ezt már jövőre nem fogják megállítani és szétverni egy 1/1 miatt.

Amikor Stidham passzolta a TD-t Olszewskinek, az nekem teljesen olyan volt, mint anno egy Brady-Edelman slant útvonal megjátszása esetén.

Ez volt idén eddig a legidegesítőbb mérkőzésünk... Mert mi az, hogy a többin nem így játszottunk?! ... :-)

Hihetetlenül domináns teljesítmény, öröm volt nézni a meccset:) A Chargers sem nehezítette meg a dolgunk mondjuk, ettől függetlenül tényleg a játék minden elemében jobbak voltunk. Szinte minden játékosnak volt egy-egy szép játéka, ritka az ilyen.

A CBS közvetítésben az elején kiemeltek 2-2 dolgot, ami segíthet az adott csapatnak megnyerni a meccset:

Patriots
- ne engedjenek hosszú játékokat 
- Bosát távol tartani az irányítótól 

Chargers:
- speciális egység ne veszítse el a meccset x
- Allen megnyerje a Gilmore elleni párharcot x

Hát azt gondolom ez mindent elárul... Helyén kell kezelni ezt a győzelmet, remélem a sérülteket csütörtökre összedrótozzák, mert az már eléggé PO-hangulatú meccs lesz/lehet.

A Chargersnek legendásan rossz a special team-je, el is rontottak mindent amit lehetett. Én nem értem miért rúgatnak ennyire hosszú puntokat, a gunnerek a közelébe sem tudnak érni a visszahordó játékosnak, így a visszahordó simán fel tud gyorsulni mire odaérnek és sokkal nehezebb megállítani.

Na igen:) Ennyi hibát még egy középsulis csapat sem csinál kb. Ilyenkor látszik az, hogy nem minden a punt átlag:) rúghatok én orbitálisat a labdába (ahogy Olszewski második visszahordásánál), ha a nem ér oda a védő:)

Végre egy igazán szórakoztató jó meccs volt. Az ember annyira ki van éhezve a jó játékkal elért sikerre, hogy a teljes garbage time-ot olyan figyelemmel néztem végig, mintha akkor kezdődött volna a meccs.

Nyilván az ellenfél is kell hozzá - amelyik most nagyon gyenge volt - de ez végre egy konzisztens D teljesítmény volt minden ízében. Nekem Hall játéka volt feltűnő, mindenhova odaért, Bentley mellett végre van egy másik érdemi LB, szerintem ez a fő faktora a D javulásának. (Így a front7 játéka sokkal kiegyensúlyozottabb, több nyomást generál, ami a DB-ek tavalyi szintű játékához elengedhetetlen. J. C. Jackson sérüléséről tudni valamit? Guy, Butler sokat fejlődött tavaly óta.

A ST-nek nagy napja volt, Olszewski szerintem a hét ST playere lesz a visszahordott TD-vel, az elkapott TD-vel és a majdnem visszahordott TD-vel. A Chargers ST edzője helyében szereznék egy nagy dobozt összepakolni a cuccaimat, a Chargers-fanok jelzései alapján egy nem az első ST betli volt.

Newton kezd néha sokat kockáztatni, amiből sérülés lehet, a meccs elején úgy éreztem, hogy mindent maga akar megoldani. A passzjátékot ilyen szinten nem lehet negligálni az NFL-ben, run-heavy offense ide vagy oda, 69 yard 3,6 yardos átlaggal vállalhatatlanul gyenge teljesítmény, igaz, Newton most legalább nem adta el. Ami igazán zavaró, hogy Newton láthatóan lassan olvassa a védelmet, néha bántóan egyedül álló célpontokat nem lát meg és a passzai sem lézerek. Stidham első passza kb. egy zsebkendőnyi területre lett bedobva, a TD-nél pedig amint szeparálódott Olszewski, már ott is volt nála a laszti, hozzáteszem, még legalább egy játékost láttam, aki abban a pillanatban szabad volt.

A TE játék teljes hiánya szintén feltűnő, hozzáteszem, mind Byrd, mind Meyers felnőtt a feladathoz, már amennyire a Pats mostani szisztémájában most ehhez fel lehet nőni.

A Bills 8:3, a Halak 8:4, szerintem őket már ez alatt a négy meccs alatt nem fogjuk be. Ugyanakkor a Raiders 7:5, ha tegnap a Jets megverte volna őket, akkor 6:6-al állnánk az utolsó WC helyért versenyben. (Azért az mókás lenne, ha a lesajnált AFC East két helyet hozna el a 3 WC-ból...) A Ravens 6:5, de szerintem ők most küzdenek a Coviddal úgy, ahogy mi másfél hónapja tettük, bár a Dallas idén nem komoly ellenfél. Pedig a PO-ot csak azért lenne jó elérni, hogy megmutassuk, hogy minket nem lehet leírni, mert komoly reményeket nem fűznék a szerepléshez.

A szezon eleji két meccs óta először álltam fel a tévé elöl úgy, hogy nemcsak nyertünk, de jól is szórakoztam. Ezt már nem nagyon reméltem 1-2 meccsel ezelőtt.
 

 

Válasz Burkus üzenetére

Houston W is nagyon kellett volna nekünk, hihetetlen módon kaptak ki Ők is... Miaminak a következő két meccs Chiefs és mi, optimális esetben két hét múlva mögöttünk vannak :)

Nemsemmi egy meccs volt ez. Volt itt minden tényleg, minden körben hatost dobtunk :) Máskor egy szezonban nem jön össze ennyi dolog, mint most egy meccsen. Jó volt a Mikulás a csapathoz. De most (is) hadd legyek én a Grincs :)

Gyakorlatilag a ST és a D megnyerte a meccset, az O nem nagyon kellett hozzá, kis sarkítással. Egyrészt feltett az ST 14 pontot, másrészt érdemes ránézni az induló pozíciókra, köszönhetően a D-nek és a ST-nek, és ilyen szemmel értékelni az adott drive eredményét:

1. drive: saját 25, nyitó drive volt, szép, pofás. 75 yardból 18 passzolt, a többi futott yard. Eredmény: TD. 7-0
2. drive: saját 36: punt.
3. drive: (itt már 14-0 a visszahordott TD miatt) saját 24 yardosról, punt.
4. drive: saját 46-ról, egy 14 yardos visszahordás után, így közel félpálya: 54/19 yard passzolva. Eredmény TD, így 21-0.
5. drive: (félidő előtt blokkolt FG, visszahordva TD-re, így már 28-0): egy INT után kezdő pozíció: Chargers 32 yardosa. 25/11 yard passzolva, eredmény: TD. Így már 35-0.
6. drive: saját 20 yardosról, Punt.
7. drive: 61 yardos visszahordás után kiindul pozíció: Chargers 17 yardosa: eredmény: FG. Így 38-0
8. drive: (Stidham átvette az irányítást): Kiindulás: saját 39 yardos. 61 yardból 61 passzolva. eredmény TD, 45-0.

 Tehát ha úgy nézzük, akkor 7 drive-ból 4 indult saját térfélről. Eredmény: 3 punt 1 TD. Egy drive félpálya (saját 46, de az közel félpálya), az TD. Kettő indult jó helyről (Chargers 17 ill 32 yardosa), ebből 1 TD 1 FG.

És volt még a 8. drive, Stidhammel, bőven garbage time-ban, de az mutatós volt, az biztos! 

Attól félek, hogy ha az ST és a D nem tündököl, és kénytelenek lettünk volna onnan indulni, mint a Chargers (csak saját térfél: 27, 20, 25, 8, 16, 23, 5, 25, 28, 9 yardos vonalról), akkor sanszosan nem ez lett volna a végeredmény.

De szerencsénkre ott volt a pályán a D, és a ST, és ez egy csapatsport, így ez elég volt az O-tól. 

Szép győzelem, bízzunk sok hasonlóban! 

Persze ez nem vesz el semmit a győzelemből, de Newton 69 passzolt yardja nagyon csúnyán fest még akkor is ha nem kellett mindíg egész pályát haladni... És még ha hozzá adjuk a futott yardokat még akkor is sem túl impozáns. De hát ez már csak egy ilyen év. Azért kiváncsi leszek mi lesz a sorsa az offseasonben. Az utolsó pár meccsre csak oda kellene adni a kezdőt Stidhamnek...

A mostani meccs esetén én nem látom, hogy miért lényeges, hogy milyen kevés a passzolt yard. Most vasárnap tökéletesen irreleváns a dolog.

Egyfelől nem volt rá szükség, másfelől nyilván van benne kockázat, harmadfelől az idő menedzsment elég masszívan összefügg a futás/passz viszonnyal. Gyanítom, hogy ez magának a game plan-nek az egyik igen fontos része, aminek módosítására egyszerűen nem volt mutiváció.

Azt is megjegyzeném, hogy a követekző meccs csütörtökön esedékes, tehát BB és JMD a tegnapi meccs minél hamarabbi lezavarását még akár fontosabbnak is tarthatta bármi másnál. Egyfelől itt minden óra számít, másfelől meg csütörtökig már nem fognak már sok új játékot összerakni, szóval talán jobb is óvni a WR-eket, meg a vonatkozó pár sikerrel kecsegtető játékot.

Bizony, már az utolsó SB évben is látszott a PO-ban, hogy mennyire jól tudjuk használni a futásokkal az órát, a két első drive a leghosszabb volt asszem a Patriots történetében a rájátszásban, konkrétan elégettük a negyed felét + TD. Most is hasonló volt a szitu, az első drive megadta az alaphangot, utána pedig a remek védelem/ST és a fontos pillanatokban megoldott first downok nagy segítség volt abban, hogy minden szempontból (idő/pont) kontroll alatt volt a meccs. Nekem nem is feltétlen a különbség miatt, hanem a domináns játék miatt tetszett a tegnapi meccs.

Pont a meccs előtt beszéltük Croakerrel chaten a Super Bowlokról. Nekem ez a meccs a Rams ellenire hasonlított a legjobban; egy percig nem éreztem veszélyben a győzelmet (nyilván az eredmény alapján is mondom ezt, de a játék képe is rettentő meggyőző volt).

Ez egy picit sántít (sok futás magyarázása). Fura módon pont azokban az esetekben nem akartuk menedzselni az órát futással, amikor a saját térfélről indultunk. 

  • Ahogy írtam, 2. drive, saját 36 yardosról csupán 7-0-ás előnynél: 3 play, 1 perc 25 másodperc. Eredmény -1 yard.
  • 3. drive saját 24 ről: 6 play 4 perc 19 másodpercért 14-0-nál. Ebből 5 futás ugyan, de sokra nem ment vele a csapat, 37 yardot haladt.
  • 6. drive: saját 20-ról, 9 play, 4 perc 44 másodperc. 35-0-ás előny. Játékhívás: 6 passz 3 futás. Eredmény: 31 yard. 

Nekem az jön le ebből, hogy nem ment a játék a saját térfélről, és nem azért, mert menedzselni akartuk az órát futással, hiszen se 7-0 nál, se 14-0 nál nem volt meggyőző előny.

Ráadásul a fussunk csak legyen vége teóriának ellentmond a Stidham drive, 4 play, 3 passz, pedig már 38-0 volt, akkor igazán húzhattuk volna az időt, hogy legyen vége.

Ez a meccs a ST-ről és a D-ről szólt, az O épp annyit csinált, amit közelről meg kellett tenni (54 yard TD, 25 yard TD, FG-nál 3 yard haladás), kivétel az első drive, mert az szép volt, na meg a Stidham drive, mert az szintén.

Veled értek egyet. És ahogy Kenny is írta feljebb, a helyén kell kezelni ezt a teljesítményt. Nagyon szép munka volt a csapattól a védelem és a specialteam is kitett magáért. De ne lepődjünk majd meg ha szembe jön majd egy komolyabb védelem lehet, hogy nem Cam fogja eldönteni a meccset.

Idén passzban 2x jutott 300 yard fölé, 1x200 yard fölé 5x volt csak 100 yard felett... Na meg 3x volt 100 yard alatti meccse... Ez mellett az 5 passzolt TD / 9 INT elég csúnyácskán néz ki 🧐 .

Mentségére a karcsú elkapó szekciót fel lehet hozni meg a halom futott TD-t de azért ne feledjük el,hogy a Patriots Támadófala azért inkább a liga első feléhez tartozik még ha volt pár sebesüléssel tarkított meccsük is... annyira nem panaszkodhat mert a kellő védelmet azért megkapja nagy általánossában.

Az viszont baja a tegnapi ILYEN játéknak, hogy ezek után mindenkiben mélyen legbelül megjelent az elvárás, hogy tessék ilyeneket csinálni mostmár mindig, ezentúl kérünk ilyen játékot játszani. Ami nyilván nem fog menni, hiszen jelentős részben ellenfélfüggő is, de a szurkolói kívánság ezennel megjelent. Kérjük teljesíteni!! :) :) :)

GOOO PATS!!

Egy ilyen játékhoz azért nagyon kell az ellenfél is. Persze jó volt látni, hogy győztünk.

a FG-t ki blokkolta végül látta vki? Bethel vagy nem látom ki a másik xD

A foci decemberben kezdődik... Mint az köztudott... :)

Sziasztok, az NFL honlap tegnapi mérkőzés statisztikájában sem Olszewski visszahordott TD-jem sem DMC blokkolt punt TD-je nem szerepel. Egyszerűen elfelejtették ( az érdekes lenne az NFL-től ) vagy másképpen számolják?

 

Köszönettel

Nem felejtették el, csak késik a stat. frissítése, pláne, hogy még van néhány meccs a fordulóból. 

Bakker, most nézem, hogy TNF lesz a Rams elleni meccs :'(

A csapat Mikulása meghozta Nekem, amire egy korábbi hozzászólásomban vágytam, hogy egyszer de jó lenne, ha mindhárom csapategységünk jól játszana. Annyira tobzódtam az ajándékban, hogy 28-0 után már azon rimánkodtam magamban, hogy a többit tegyük el a Rams meccsre.

Amit pedig a Bailey, Bethel, C.Davis, Olszewski vezette ST csinált az több, mint imponáló, szinte a szervezettség/tudatosság csúcsa. A CB-ből lett WR, akit az Óperenciás tengeren túlról igazoltunk, a 10 mp-es return TD-je, (ami volt vagy 75 yard is az irányváltoztatások miatt,) során 60 yard-ot embertömegben futott, miközben 6 remek blokkot kapott és még egy testcselt is be tudott vetni. A Stidham-tól kapott TD-jével együtt pedig tényleg JE-t idézte, noha magassága miatt inkább hosszú léptű, mint „pörgő lábú”. Közel 1,5 pályányi yard-ot rakott össze 3 return-ből. Olszewski egyébként punt return yard átlagban fölényesen vezeti a ligát (26,9 yard, a második 12,4) és  második a yard mennyiségben 242 yard-al. (Az éllovas viszont 18-al többször futott vissza.)

Nekem úgy tűnt Harry is „bepipult”, CN 5 yard-os lézerbombája ragadt a kezéhez…

Lassan a draft problémákra is fátylat boríthatunk, a tavalyi és idei újoncok egyre jobbak, kivétel a TE-ek elkapóképessége. Megmondom őszintén, nem érdekel mennyit és hány yardot passzolunk, elkapnak a TE-ek vagy nem, az a lényeg, hogy amit csinálunk elég legyen a győzelemhez.

Egy érdekesség: BB az egyetlen edző a ligában, aki 50 különböző stadionban nyert mérkőzést. A jelenlegi stadionok közül Vegas-ban még nem játszhatott, s az egyetlen viszonylag új stadion, ahol játszott egyszer, de nem nyert, a minnesotai US Bank Stadion.

A drafttal kapcsolatban szeretintem különösebben nagy problémák soha nem voltak, amiből tudott abból jól gazdálkodott BB. A TE -k elkapóképsségét igazából akkor tudnánk megfigyelni ha egyáltalán játsznanának 😄 sajnos idén jóformán pályára sem léptek, talán Keenenek volt 1 / 1 elkapása 8 yardért... és kész vége. Sajnos a szokásos újonc év mellett még a sérülések is hátráltatták a két ujoncot. Valamint kicsit azoknak is igaza lett akik azt mondták még a szezon előtt,hogy idén ne várjunk sokat tőlük mert eleve nem is első körös tehetségek, másrészt a Pats rendszere és a poszt is túl komplex... Jövőre talán már tényezők lesznek a csapatban.

A TE-ek (2) már játszanak!, de szó sincs olyan hívásról, amelyben elkapó útvonalat futnának. A szokásos Izzo-n kívül Keene is ott volt vasárnap a támadó snap-ek egyharmadánál, de úgy tűnt csak a blokkolást gyakorolta. :)

Nem tudom, hogy tudjátok izgalmasnak mondani ezt a meccset, szerintem nagyon unalmas volt. Persze, az nagyon király, hogy ennyire dominált a csapat és nem kellett dühöngeni, hogy éppen miért fogunk veszíteni, de hogy izgulni sem volt miért, az tuti. De inkább sok ilyet, mint a körömrágós győzelmeket. :)

Nagyon ritkán látni, hogy egy csapat ilyen vegytisztán elveszítsen egy meccset a speciális csapategységén. Érthetetlen, hogy lehet ennyire rosszul játszani. Azért akárhogy csűrjük csavarjuk, a 3 csapategység közül az ST-ben való játék "összehasonlíthatatlanul" könnyebben, mint a többi. Ennyit szerencsétlenkedni benne komoly művészet.

Stidham teljesítményéről semmit nem árul el ez a 3 passz. A TD egy 10 yardos passz volt, nem is a red zone-ba betömörült védelem ellen, amit Olszewski (nagyon szépen) "befejezett", Mindezt 35+ pontos vezetésnél. Maga a játék is nagyon ült, mert GO gyönyörűen játszotta tisztára magát, ráadásul tippre rá volt felrajzolva a játék, szóval nem volt nehéz megtalálni az üres elkapót. Értem, hogy miért látnak páran csodát ebben, de, ahogy más is írta, CN összességében valószínűleg hatékonyabb mint Stidham... különbön már nem ő játszana. 

Arra van esély, hogy JE visszatér csütörtökig? Vagy idén egyáltalán...

Mivel a csapat kompletten (roster+PS) utazott Kaliforniába, a két meccs közötti edzések/sérülések miatt, valószínűtlen, hogy az IR-ről  vittek valakit is. Szerintem! JE nincs is LA-ben, legalábbis aktiválható játékosként biztosan nem. (Tévedhetek!) A sorsa a szezonban szerintem egyelőre nem kiismerhető.

CN a liga futói!!! között a TD-k számát tekintve top3, a QB-k között első és a liga egyik legjobb rövid yard-os erőfutója, nemcsak a testi ereje, hanem a direkt snap-ek és a tapasztalt QB agya miatt is. Harris-nál is kisérleteztünk, az első drive-ban több direkt snap-et kapott. :)

Vasárnapi hír Scheftertől, hogy " still couple of weeks". Számomra szabad fordításban ez annyi, hogyha lesz értelme a Bills, Jets ellen játszani fog.