Első benyomás - 13. hét: Patriots vs Bills

Kép
EB

Domináns teljesítmény, csak éppen az ellenféltől. A Buffalo Bills egy remek gameplant hajtott végre nagyszerűen, a mérkőzés elejétől kezdve magukhoz ragadták az irányítást, a Patriotsnak csak momentumok jutottak. Ezt pedig a végeredmény is hűen tükrözi.

Az elmúlt hetekben akadozó Bills offensenek nyoma sem volt ezúttal, a Patriots pedig mind támadó- mind védőoldalon gyengén szerepelt. A támadósorban továbbra is a playcalling az egyik legnagyobb gond - ez ma is jól kiütközött. A védelem nem tudott mit kezdeni az ellenfél skill playereivel, hiába keverték a kártyákat, nem volt megfelelő válasz, nem tudták limitálni sem a Bills O#-t.

A labdabirtoklásban is óriási különbség volt a csapatok között, olyan érzésem volt végig, mintha a támadók csak másodperceket lenne a Jones vezette offense-nél a labda. A valóságtól kis túlzással ez nem is állt messze.

Mac Jones ezúttal nem hozott olyan számokat mint a Vikings ellen, de nem is játszott rosszul. Egyszerűen ilyen körülmények között erre van lehetőség. Volt egy screen passzból egy touchdownja, de ott Marcus Jonesé volt az érdem. Rhamondre Stevenson volt ezúttal is az, aki az élen járt a yardszerzésben, futásban abszolút, de néhány screennél is szállította a yardokat.

A védelemnek igencsak meggyűlt a baja a futójátékkal és a passzjátékkal is, Diggs remek napot fogott ki, Gabe Davis is szerzett touchdownt, James Cook pedig a földön szállította a yardokat. A defense súlytalannak tűnt, ebben nyilván közrejátszott a rengeteg pályán eltöltött idő is. Josh Uchét lehetne kiemelni, aki két sacket is szerzett, az egyiknél ráadásul kiütötte a labdát Allen kezéből. Persze nem szabad a nyakukba varrni ezt a vereséget, hiszen az offense jó indulattal ért el 10 pontot...

Nick Folknak ismét volt egy elhibázott mezőnygólja (meg egy sikeres), ezúttal 48 yardról - rövid lett a rúgás. Ez már nem először jön elő - simán lehet, hogy ez az utolsó szezonja, 48-ról azért illene a távolságnak meglennie...

A Buffalo sokkal jobban játszott, teljesen megérdemelten nyert, így a Patriots ismét 50%-on áll 6-6-os mérleggel. Most egy mini bye week jön a csapat számára, ugyanis a Cardinals elleni találkozó majd egy MNF meccs lesz.

Hozzászólás

Pfejj, rettenet, emiatt 2-re húzni az órát..

Amikor jön egy ilyen potens, felkészült, komoly minőséget felvonultató csapat, akkor látszik igazán, milyen messze vagyunk ettől a szinttől. A labda mindhárom oldalán, mindhárom tényező igaz sajnos. Ezek nálunk továbbra is hiánycikkek. Nagy csalódás volt ez a meccs (is), és a szezon sem tart feltétlenül más irányba.

Na és most már odáig jutottunk, hogy Mac üvöltözik a pálya szélén a profi OC-nkal :))

https://twitter.com/sportsvids991/status/1598532044014985218?s=46&t=PxMoJfGyM3kuoasX1UymZQ

”Matt Patricia:

• Benched Malcolm Butler in SB 52
• Went 13-29-1 as a head coach
• Still has the Pats best WR in the doghouse after showing up late to a pre season meeting
• Ruined Mac Jones

…and still has a job. As an offensive coordinator.”

UP: Bourne. Az egyetlen aki mond is valamit és kritizál, nem csak a sablon köntörfalazás. Tavalyi legjobb elkapónk..

Butler-t nem MP padoztatta, mint ahogy Bourne-t sem szerintem. Valamint BB ugyanannyira sáros ebben, hiszen bármikor leválthatná. Ezzel együtt tragikus volt, amit láttunk és ebben vastagon benne van MP. 

Szezon közben nem fognak változtatni, az meg, hogy egyik edző kiáll a beosztottjáért szerintem rendben van. Az viszont, hogy az 1:1 meetingek alkalmával BB nem ordít vele, hogy "WTF ez???" abban már nem lennék biztos.

Következő 5 meccsen max 3W-t látok, amivel akkor 9-8 lenne a mérleg. Ezt is csak akkor ha a Burrow ellen villám pash rushal szétkapjuk a falat.

Igen, Bourne most is beleállt a lehetnének jobb játékaink és sémáink harmadikra nyilatkozattal. Hozzáteszem Mac is kiborult a vonal mellett és amikor erről kérdezték a meccs után annyit mondott, hogy szerinte dobhattunk volna több hosszút. Szóval már ő sem ment el szó nélkül a borzalmas playcalling mellett...

Így utólag nekem az a legfájdalmasabb, hogy egyszerűen nem láttam a támadó gameplant. Mintha az lett volna a terv, hogy menjetek ki, aztán lesz, ami lesz. Miközben TUDTÁK, hogy a fal mennyire gáz (azt fogadjuk el, hogy ha mi látjuk, akkor ők százszorosan látják), és csakegyesegyedül Rhamondre Stevensonra kellett építenünk? Van 4 jó elkapónk, 2 elfogadható TE-nk és képtelenek vagyunk mostmár a többedik hét alatt erre a falra egy életképesebb csomagot összeállítani?  Azért láttuk, hogy Jones tud gyorsan és pontosan is dobni, ha nem kell percekig célpontot keresgélnie, ezt a fal nyilván nem is teszi lehetővé - de erre semmit nem építünk. Tényleg azt érezni, hogy az a terv, hogy add oda Stevenek (ráadásul a Holdról is láthatóan), ő meg valahogy megoldja. Ez azért nem annyira nehezen megfejthető variáció, amire az ellen ne tudna készülni. Ugyanakkor Steve egy zseni, hogy tényleg miket old meg, de minden futása rettenet, hogy feláll-e a végén, amennyit kap.

Szóval nekem egyértelműen a játék tervezésében van a hiba, az ellenfélhez alkalmazkodás többedszer teljesen sikertelen lett, ez a coach team sara, legelőször nekik kellene SOKKAL jobbnak lenniük.

Nagyon fájdalmas volt az éjjeli meccset végigszenvedni, köszönet a chaten minden kollégának, aki kitartott. De akkor is GOOO PATS!!!

Ez a meccs nem az ofal teljesítménye miatt ment el. Hoztak egy átlagot semmi kiemelkedő, de azt mondjuk úgy hogy közepesre. Nyilván voltak elváltások, de ez benne van. Viszont MJ olyan homályokat dobált, hogy rossz volt nézni. Hogy a RZ-ban hogy nem tudja 5 yard távolságra pontosan dobni a labdát Henrynek az nekem talány. Folyamatosan az RB-t keresi a checkdownal, nyilván ez a wr-ek életképtelen játéka miatt is van. De volt olyan, hogy tök üresen ment a wr és akkor sem merte megdobni. Ez a halálra vált arc meg baromi motiváló lehet a többieknek.

A védelem csinált jó dolgokat, de hogy a második TD-t úgy kaptuk hogy az első számú emberező CB-nk leáll az emberezéssel, mert szerinte Allent leviszik.... Hát no comment.

Szerintem egy idő után már immunis lesz mindenki a hülyeségre. A hatereknek meg amúgy is mindegy mi történik a valóságban..

Egy mondatban két butaság, nice :)
Sértődés, hol? Kb annyira jól látod ezt, mint az NFL-t.
A tanítás alapfeltétele a befogadás. A fa nem egy rugalmas anyag, így nehéz a fejekbe tudást gyömöszölni, ha már a kis kapacitás miatt megtelt a tár..
 

Mester, vezekelni fogok korábbi bűneimért, nem olvasok tovább olyan bejegyzéseket, amelyek szembe mennek nemes véleményeddel. Akkor sem, ha tömegével jönnek velem az internet sztrádáján.

Addig is bibliaként fogom újraolvasni szezonelőtti elmélkedéseidet, amelyben kísérletet tettél arra, hogy megvilágosítsd a futballvakok és tévelygők elméjét, akik megpróbáltak a szemüknek hinni a tréningek és előszezon meccsek során.

továbbra sem mutattál értelmes szakitól más véleményt..mert ugye ügyefogyott szurkolói csoportokban felhasználói vélemények azok nem lesznek relevánsak.

Első körben azt kellene megértened, hogy nem velem vitatkozol és hogy érvet sem hozol a csatába. Fegyvertelenül letolt gatyával ordibálsz a csatatéren és furcsállod hogy kiröhögnek..

Egyetlen esetben voltam ügyefogyott szurkolói oldal tagja, de ott egy önjelölt magyar futballmessiás osztotta az igét, többnyire kurva szarok voltak a meglátásai és előre jelzései, ráadásul mindezt olyan műszaki értelmiségi felsőbbrendűséggel tette, tehát hamar kiléptem. Igazi sarlatánnak tűnt. Neked nem ismerős😀😀😀?

Ezzel a véleményeddel is szembe mész a forgalommal, és a saját tájékozottságodat minősíted.
Ráadásul még azt is hiszed, hogy igazad van, ami elég a tájékozatlanság mellé elég veszélyes párosítás.

De hát kinek mi jut kvalitások terén..

Abba ne hagyjátok, kábé olyan vicces cicázás ez, mint Croacker kollégánkkal anno, tornyosul az intelligencia és az elfogadás, valaki tök vicces, valakin meg simán csak nevetünk, mert itt kompenzálja vissza a hétköznapi hiányosságait 🤷🏼‍♂️🙂

Ha jól tudom valami olyasmi okosságot sikerült errefelé összerakni, hogy ha nem tetszik ne olvasd, görgesd tovább, blablabla..

Érdekes, hogy ez is egyirányúan használatos csak :)

Én nem hiszem, hogy nagy "fanok" lennének itt. Csak olyanok, akik reálisan nézik az eredményeket és úgy vannak vele, hogy ez alapján még nem kellene kivágni a csapatból, mert távolról sem ideálisak a körülményei.

Nem vagyok a fanja de ellene sem. Ő a QB-nk és rohadtul nem tőle bűzlik a hal. Nem kell őt megvédeni, mert aki egy kicsit is érti/átlátja/nézi egy ideje (10-15-20 év) ezt a játékot, az azért máshogy ítél szerintem. A szakikról nem is beszélve. Hogy szar szezonja van szurkolói szemmel? Igen. Nem csak szurkolói szemmel? Azzal is. De erről sajnos főként nem ő tehet. Go Pats! :)

Ha te is úgy látod, hogy nem csak szurkolói szemmel van probléma a QB teljesítménnyel, akkor az sem probléma, ha átlagos felkészültségű szurkolók kifejtik a szurkolóii véleményüket.

Az is igaz, hogy nem csak MJ-szal van probléma. Előfordulhat, hogy az edzői stábon, ezen a folyamatos és végeláthatatlan változáson megakadt a gépezet, az is lehet, hogy azon a focifelfogáson, ami nálunk meghonosodott, túlhaladt az idő. Ki tud erre választ adni?

 

TŰPONTOS: A védelem csinált jó dolgokat, de hogy a második TD-t úgy kaptuk hogy az első számú emberező CB-nk leáll az emberezéssel, mert szerinte Allent leviszik.... Hát no comment.

Erre volt régen valami bünti, hogy megtanulják mikor van vége a játéknak.

MJ ma sem játszott rosszul szerintem, tényleg 2 másodperce sincs a snap után, mert az életéért küzd. Patricia nem OC. Azt kizárt dolognak tartom, hogy egyedül MJ a hibás 31. RZ offense helyezésnek. Én még mindig bízom abban, hogy MJ hozni tud egy átlag feletti QB teljesítményt ha adott minden. Valami nagyon félrement az offense-nél idén, de ezt csak a stáb tudja pontosan. Allen meg idő kérdése, hogy mikor sérül meg komolyan, nem szeretnék ilyen QB-t.

Bizony Én szeretnék egy Allen szerű QB-t. Ő csak akkor fut, ha kell vagy, ha ég a ház (és szerintem ez helyes), ráadásul futtából is remekül passzol. A futásképes QB plusz egy ember a boxban támadáskor. A sérülés ügy meg egy általános mantra és szerintem az állandóan sokat futkosókra vonatkozik. Egyébként a zsebben is meg lehet alaposan sérülni, ld. MJ meg TB stb. Egyébként szerintem MJ is tudna futni, ha gyorsabban döntene ill. ha engednék, a futtából passzolás képessége szerintem véleményes.

Én alapvetően kedvelem MJ-t, de ha az lenne kérdés, hogy elcserélem-e Allen-re, akkor nem sokat gondolkodnék hanem rohannék aláírni. Simán adnék érte egy MJ+1. kört, sőt talán többet is. 

Hát azért az első éve volt csak viszonylag gyenge (5-6, 10TD), bár sérülés miatt 4 meccset ki kellett hagynia, aztán csak jött föl, mint az iszap, azaz egyre fejlődött. 2.évében: 10-6, 20TD, PO. 3. évében 13-3, 37TD, PO....és kapott egy elit OC-t, P.Daboll személyében. (MJ 2. éve eddig: 4-4, 7 TD)

3 negyeden át számszerűen (17-7) reálisan behozható volt az eredmény, hála a védelemnek, amely közel másfél negyeden keresztül 0 pontot „engedélyezett” a Billsnek, mégis a támadóinkat nézve eszembe se jutott, hogy ez sikerülhet. :(

Ahogy a chat-en írtam, nem ezt a meccset sajnálom, hiszen egy minden részében jobb csapattól kaptunk ki, hanem a 2-3 „eltékozoltat”.

Őszintén kérdezem: és egy 8-4-es vagy méginkább 9-3as mérleget reálisnak mondanál? Mert szerintem pont ez a 6-6 a realitás .

Az NFL-ben szerintem meccsnapi/meccs alatti realitások és esélyek vannak, bárki megverhet bárkit. A GB és MIN nyerhető volt és fájó a BAL és főleg a CHI gyufa. Igen a 8-4 nem lenne irreális, mert volt rá esélyünk.

Másképp kérdezem:szerinted egy 8-4 es mérleg hű képet mutatna a csapat valós jatekerejerol?(azzal egyetértek hogy meccs napi realitások vannak,de nekem az a véleményem hogy általában véve -persze vannak kivételek- egy teljes szezon alatt,a szuken elvesztett meccsek és a szerencsésen megnyertek kiegyenlítik egymást )

szerintem ez bőven nem 8-4es csapat.

Tiszteletben tartom a véleményedet!

A győzelmi mutatót jelentősen befolyásolhatja a saját (dupla meccsek), és a másik 2 csoport adott szezoni erőssége. Ráadásul úgy vélem, hogy kevésszer játszott mindhárom csapategységünk jól.

"a szűken elvesztett meccsek és a szerencsésen megnyertek kiegyenlítik egymást" egyáltalán nem biztos, hogy egy idényben, ez hosszabb távra érvényes nagy %-ban, úgy tudom.

Miért ne lenne az? A 8-4-es csapat 8-4- es csapat. Főleg, ha a legerősebb csoportban van. A 10-2 Vikings- et simán elkaphatták volna, akár 10 ponttal, akkor meg miről beszélünk? :)

Valószínűleg a rájátszásnak idén annyi, hacsak nem kezdünk el szárnyalni a decemberi meccseken. Jövőre kell egy jó OC. Pénzünk lesz, most 43 játékosnál 56 millió a cap space. Jonnu és Henry fizetése irreális, gondolom azzal kezdenek valamit, főleg az előzőével. Viszonylag kevés a fájdalmas FA szerződés, ha sikerül a draft akkor jó csapat lesz jövőre a Pats. Tényleg nüanszokon múlt, hogy nem 8:4-el állunk, a rájátszás meg mindig más tészta. Idén a KC tűnik megállíthatatlannak, talán a Philly tudja megállítani Mahomesékat.

Go Pats.

Hát Engem még egyelőre az idei szezon érdekel, és nem a rájátszás, hanem a játszás!, mert ez alapozhatja meg a következőt. Szeretném, ha a hátralévő mérkőzéseken, azaz még idén, ennek a MJ gyereknek javulna az eredményessége és több sikerélménye lenne.

A jövő év pedig egyelőre nagy homály. Hozzánk nem jönni, hanem elmenni szoktak a jó edzők (pl. Mayo esélyes), hiába lesz sok pénzünk a FA-piacon nem igen lesz skill játékos pl. az elkapó sorba. A draft meg tudjuk lutri, főleg úgy középtájon a sorban.

Amivel egyetértek: Go Pats! :)

Nem feltétlenül kell skill WR jövőre, bár Meyerst itt kell tartani. Agholor mehet, a draft tényleg lutri és ott mi WR-ben nem vagyunk túl jók. Az idei évben még kis szerencsével meglehet a rájátszás, de nem feltétlenül lesz tragédia ha nem jön össze. MJ idén nem rossz eddig, megvan a potenciál a játékában. Remélem az O fal stabilabb lesz jövőre. 

Lehet, hogy Bourne-nek lassan lefő a kávé, miután a Bills elleni játékhívásokat kritizálta? 

MJ is azt tette már a meccs alatt, nem is szép szavakkal. Lehet, hogy a vezetőség is látja a problémát OC fronton, csak vagy bíznak valamiben (vagy M.P.-ben ennyire), vagy egyelőre nincs más opció, és ez az év már így megy le.

https://twitter.com/sportsvids991/status/1598532044014985218

Throw the f.cking ball! F.cking running game s.ck! F.ck!

Biztos, hogy legtöbben már látták (volt linkelve feljebb), de mi ez ha nem kritika? Ráadásul nyílt formában, mert mindenki tudja, hogy a kamerák elől nem nagyon lehet elbújni. Ehhez képest a WR visszafogott volt.

 

Igen, tudom, hogy MJ is "morgott", sőt Troy Brown WR edző is igazat adott Bourne-nek. Mindössze csak azért jegyeztem meg, mert ez eddig nem volt szokás a csapatnál, Bourne pedig nincs a legjobb passzban.

Ennyire azért nem támadtak a stábra a srácok. Bourne nyilatkozat egészében azért inkább a szokásos paneleket tartalmazza, csak ezt a részt kiragadva tűnik vehemensebbnek.

Jones is beszélt a "kirohanásról", ami a meccs hevében a frusztráltságból, győzni akarásból simán benne van. TB üvöltözött BOB-bal meg JMD-vel is már.

BB is elmondta jobban kell dolgozni az edzőknek, és hozzátette hogy az év ezen szakaszában drasztikus változtatásokat már nem lehet hozni.

Ez talán azt jelenti, hogy tavasszal igen :)

De ezt is mondta BB:

„Jól érzem magam abban a rendszerben, amiben működünk, amely magában foglalja a támadóstábot, beleértve engem is, és magában foglalja mindazt, ami a védekezésben, a támadásban és a speciális csapatoknál zajlik.” (Forrás:Patspulpit) 

Álelégedettség? Nyugtatgatás? Beletörődés az idénybe? - nem tudom.