Első benyomás: 14. hét: Patriots vs Chiefs

Kép
EB

A Patriots egy fordulatos mérkőzésen 23-16-ra kikapott hazai pályán a Kansas City Chiefstől.

Az első félidőben mind a támadók, mind a védelem nagyon gyengén játszott. Bár a mérkőzés jól indult, a támadók egy TD-vel indítottak (Brady dobta Edelmannak), majd a védelem J.C. Jacksonnak köszönhetően egyből labdát szerzett, azonban ezt már a támadóknak nem sikerült pontra váltani és jött egy több mint 1,5 negyedig tartó pontnélküliség. Míg a második negyedben a Chiefs összesen 17 pontot tett a táblára, addig a Patriotsnak egyet sem. Aztán jött a nagyszünet és a védelem egy 180 fokos fordulatot vett, mindössze 3 pontot engedélyezve a kansasi csapatnak az egész második félidőben.

Nagyon jól játszottak, Kelcét sikerült fumble-re kényszerítenie Devin McCourtynak, amit Stephon Gilmore megszerzett és akár TD-t is elérhetett volna vele, azonban a bírók lefújták, mert elsőre úgy látták, hogy a föld okozta a labdavesztést. Bill Belichick természetesen piros zászlót dobott, amit meg is nyert, de érthető módon mindenki nagyon mérges lett, hisz ezzel a döntéssel 7 pont megszerzését akadályozták meg. Azonban ez csak a jéghegy egyik csúcsa volt, pár perccel később N'Keal Harry szabályos TD-jét nem adták meg, mondván, kilépett a játékos, holott tisztán látható volt, hogy még pár centi látszódott a pálya zöld színéből, azonban mivel a Patriotsnak nem volt több challenge-re lehetősége, így nem tudott mit tenni. És ez még mindig csak két hiba volt, nem említettük a Dorsett ellen elkövetett látványos DPI be nem fújását, egy Chiefs szabálytalanságot, amiért 10 yardot kellett volna kapniuk, csak ötöt kaptak, vagy éppen egy időben általuk be nem fújt időkérés miatt a Patriotsot kényszerítették arra, és sajnos még bőven lehetne sorolni. Borzasztó gyenge volt a bíró kar, egyértelműen rajtuk ment el a Patriots győzelme. A mérkőzés után Bill Belichick és a játékosok többsége meglehetősen mérgesen nyilatkozott, de kerülték a bírókkal kapcsolatos kérdéseket, kivéve Duron Harmon és Patrick Chung. Utóbbi twitteren elég egyértelmű üzenetet tett közzé: "Nagyszerű mérkőzés a Chiefstől és a "szurkolóitól"... Mindketten megvertek minket. Megérdemelték, azt hiszem..."

Nem szoktam bírózni ebben a cikksorozatban, de most azt gondolom, egyszerűen nem lehetett elmenni ezen események mellett. Ha ez nem kovácsolja össze a csapatot, akkor kb. semmi. A második félidőben már azt a harcos, szívét-lelkét a pályára kitevő csapatot láthattuk, amely annyira jellemző volt a Patriotsra éveken át. Ezek után őszintén remélem, hogy összefutunk velük a PO-ban, ahol megfogja a csapat mutatni a pályán, hogy melyik is a jobbik csapat. Csak remélni tudom, hogy ott nem kell majd 3 TD-t szerezni, hogy legalább egyet megkapjuk belőle. 

És most jöjjenek a számok:

Tom Brady 36 passzkísérletéből 19 volt sikeres 169 yardért. Dobott egy TD-t és egy INT-et is. James White is próbálkozott egy dobással, nem is akármilyennel, 35 yardot szerzett utána Meyers.

A futók közül ezúttal Rex Burkhead kapta a legtöbb lehetőséget, 7 alkalommal kapta meg a labdát mindössze 15 yardot elérve. A legeredményesebb futó James White volt, 6 alkalommal került hozzá a labda és ebből 33 yardot futott. A második legtöbb lehetőség Sony Michelé volt, ő azonban mindössze 8 yardig jutott. A második legeredményesebb futónk Tom Brady (!) volt, kétszer lódult neki, összesen 20 yardot elérve. Brandon Bolden egyszer került futóként a pályára, egyből egy 10 yardos TD-t futva. Edelman egyszer kapta meg futóként a labdát, 8 yardot ért el.

Az elkapók közül Julian Edelman felé szállt legtöbbször a labda, összesen 12 alkalommal, 8-szor el is kapta azt, összesen 95 yardért és egy TD-ért. Nem látványos, de szépen, halkan, karrierje egyik legjobb évét futja a sokak kedvenc játékosa. White felé 7 alkalommal szállt a labda, 5-ször el is kapta 27 yardért. Meyers felé 3-szor szállt a labda, ebből egyet kapott el, a korábban említett White 35 yardos dobást. Sanu felé egyszer ment a labda, el is kapta 13 yardédrt. N'Keal Harry felé szintén egyszer ment a labda, 12 yardot (és egy TD-t ért el vele). Érdekesség vele kapcsolatban, hogy mindössze 2 (!) snapet töltött a pályán, ebből az egyiken "TD-t ért el". 

Ezen a mérkőzésen láthatóan a TE-k már jobban be voltak vonva a játékba, LaCosse felé 4 alkalommal szállt a labda, kétszer elkapta 14 yardért, illetve Watsont háromszor célozta meg Brady, ebből egy elkapása lett 7 yardért. 

A támadófal sajnos ma sem volt a helyzet magaslatán, sokszor engedték át szinte érintetlenül az ellenfél játékosát, ami bizony már alapjáraton megölte az adott játékot. 

Az tisztán látszott, hogy a második félidőben már kinyílt a Patriots playbook-ja, több trükkös játék is előkerült.

A védelem az első félidőben elég gyengén muzsikált, főleg a második negyedben. Gyakorlatilag azt csinált a Chiefs, amit akart. Aztán a második félidőben nagyon kemény, határozott játékot mutatva szinte levették a Chiefs játékosait a pályáról. Wise-nak sikerült sacket is elérnie, de a többiek is sokszor csak szabálytalanság árán voltak megállíthatóak. A LB-k és a secondary játékosai jól értek oda az elkapókhoz/futókhoz, többször is egyből leküldve Chiefs játékosait is a pályáról.

A speciális csapategység ma is jól játszott, blokkoltak egy puntot, ami után jött Bolden Td-je. Nick Folk kétszer állhatott oda mezőnygólt rúgni, sajnos csak az egyik ment be. Láthatóan a rúgó azért még nincs túl a múlt heti vakbélműtéten. 

A következő mérkőzésen a Bengals ellen lép pályára a csapat, annak kötelező győzelemnek kell lennie!

Hozzászólás

Az a durva ebben a szezonban, hogy a totális támadófutballt játszó csapatok ellen is bírunk nézhetetlen meccseket produkálni. Ha W, ha L, ez állandó idén sajnos. Szenvedés van a köbön, amivel a legnagyobb baj, hogy december közepén ez már nincs rendjén. Aki nézi régebb óta az NFL-t jól tudja ezt. A jó csapatok decemberre összeállnak, januárban meccseket nyernek. Nem látom mikor, és mitől következhetne ez be. Természetesen remélem lesz változás, de a realitás, valamint a közvetlen riválisok elleni eredmények azt mutatják most, hogy itt nem rólunk szól majd a január.

A bírói hibák frusztrálóak voltak nagyon, de ettől még 12 yardra voltunk és 4 kísérletből nem sikerült. Jelzésértékű ez is..

 

 

Igazából 2x voltunk red zone-ba, és 8 próbálkozásból nem sikerült (Harry elvett TD-jéből is FG lett végül.) Szerintem a Pats azegyik legrosszabb csapat idén a red zone offense tkintetében, ami elég komoly probléma. Jó lenne erről valami stat, hogy csak érzésre ilyen rossz- e a helyzet, vagy tényleg.😟

Csak halkan jegyzem meg: tavaly ugyanígy, decemberben kaptunk ki 2x egymás után a Dolphinstól és a Steelerstől. Mégis tudjuk mi lett a vége...

És szerinted az idei csapat van olyan jó mint a tavalyi?

Sajnos egyetértek az előttem szólókkal, már egy hónapja mondogatom a feleségemnek, hogy egyszerűen a redzoneban látványosan nem tudunk elérni passzolt td-t, azon rimankodok hétről hétre hogy még a 20 yardoson kívülről érjünk el 6 pontost mert azon belül rossz nézni azt a szenvedést amit csinálunk. És félek hogy ez a december nem az a december amit megszoktunk, és jön még egy Bills is hozzánk egy ki-ki meccsre.

Szerintem hosszú évek óta most kezdtük a legjobban az évet, de azóta rengeteget romlott a játékunk minősége. Szeretném hinni hogy ez is csak egy BB, JMD féle altatás, de félek ez hiú ábránd.

Sokan kritizálják Bradyt (nem feltétlen ezen a fórumon), hogy már nem a régi és hogy szinteket romlott a játéka, amit én személy szerint (egy-két látványosan gyenge meccsét leszámítva) abszurd hülyeségnek tartok. Én egyáltalán nem Bradyt okolom az O gyengélkedéséért, és állítom hogy ha lenne rendes play hívásunk, ha lenne rendes falunk, ha lenne rendes futónk, ha lenne rendes TE játékunk, mind blokkolásban, mind elkapásban, ha lenne folyamatosan inkonzisztens WR játékunk, VAGY legalább a felsoroltakból egy play-en belül legalább egyszerre kettő meg tudna valósulni, senki meg a szájára sem merné venni TB-t, akkor mindenki arról beszélne, hogy ember nem volt még aki 42 évesen így vezetne egy csapatot, akit végre a neki megillető helyen kezelnének és nem állandóan PM-hez hasonlítgatnák, hanem végre belátnák, hogy valóban minden idők legnagyobb irányítóját van szerencsénk látni hétről hétre játszani

Igazad van abban, hogy nem Brady-n múlik, viszont ha az a sok minden amit leírtál az lenne, akkor nem lenne ilyen védelmünk. A fizetési sapka miatt (plusz amiatt, mert 20 éve lassan toppon van a csapat és hátul húz a drafton) nem lehet elit védelmed és elit támadóegységed is! Max úgy mint a Ninersnek, h tele vannak elől húzott elit, de még olcsón, rookie szerződésen lévő játékosokkal. De ezek hamarosan lejárnak és ők is olyan gondban lesznek, mint a Dallas, h nem tudják majd melyik kezükbe harapjanak... 

ezért is elképesztő, h a Patriots ilyenek nélkül is ilyen sokáig toppon van. 

"Szerintem hosszú évek óta most kezdtük a legjobban az évet" mondatodra halkan reagálva és hozzáteszem, nem temetve a csapatot, a Steelerst és a Bills leszámítva a legfosabb csapatokkal játszottunk. Szerintem szerencsések volatunk a sorsolással.

Én egyedül azt nem értem, hogy Brady és a teljes támadósorunk ugyanolyan szeptember óta és ezen semmit se sikerült javítani. Harry is visszajött, de mintha a pályán se lenne, pedig a meg nem adott jogos TD-hez is mennyit küzdött. 

Boldent alig futtatjuk, pedig látjuk, hogy jobban menne neki, mint Michelnek. A meccsen tudunk tök jól játszani, majd abbahagyjuk és jönnek a teljesen reménytelen hívások.

Nekem az az érésem, hogy van valami a csapat körül, ami meggátolja, hogy a szokásos fejlődést lássuk, és ahogy BB szokta mondani, a foci decemberben kezdődik, ez nálunk is elkezdődhesssen. Én ezt nem tudom csak az új játékosok számlájára írni, mert azok minden évben jönnek. Persze újra kellett építeni  támadósort, nincs Gronk meg Amendola meg Develin , de volt már ilyen és akkor is sikerült decemberre elfogadható, PO képes játékot kialakítani, mert látszott, hogy a látszott, hogy a meglévő állományhoz alakítják ki a playbookot. Idén mintha nem is lenne playbook, vagy egy sor az egész: menjünk ki aztán lesz, ami lesz.

Borzasztó dühítő volt nézni a tegnapi meccset, mert a Chiefs se játszott jól, kicsit felkészültebb játékkal verhetőek lettek volna, a bírókat meg hagyjuk is, az egész bagázst el kellene küldeni a fenébe ilyen ítéletekkel. Megint jelentősen befolyásolták az eredményt és ezt büntetlenül megtehetik. Remélem a sajtó ízekre szedi őket.

A következő meccsen jó lenne már látni, hogy Brady bevonja az ÖSSZES elkapóját és abbahagyja a kényeskedést, mert se Gronk, se AB nem jön vissza, tessék ezekkel megoldani! Muszáj a támadóknak összeállni, inkluding JMD a rájuk faragott játéktervvel, MERT NINCS GRONK, VEGYÜK MÁR ÉSZRE!!!!!

GOOOOOOOOOOOOOOOO PATS!!

A támadókat kiegészíteném még Andrews hiányával, és utána még a második számú center is kidőlt. 
Brady esetéhez szólva én a PO-ban azt a tüzet szeretném látni, amit az utolsó futásánál és az utána levő csapattársak hergelésénél láttam tőle....

Első benyomás?

Végre egy olyan L, ami után azt tudom mondani, h mit számít? Mert most azt érzem h tök mindegy 10-2-nél h W vagy L. Mindegy h lesz e kiemelés, vagy sem. Lesz-e hazai pálya vagy sem, mert Ez a CSAPAT akkor is ott lesz a döntőben, vezessen oda bármilyen tekervényes út!!

És ez az érzés jó!

Hát irigylem ezt az optimizmust.Megmondom őszintén én is szeretnék abból amit te szedsz :)

 

Nekem meg év eleje óta az a fura hogy mintha "túl jól " kezdtünk volna. Nem szoktunk mi ilyen sok-nulla szezonkezdetet produkálni. Az eleje (szeptember -október) döcögős szokott lenni, aztan amikor kezdődik a bajnokság akkor megerkezunk. 

Az is fura hogy egy meccsen belül is tudunk ekkora homályt és ilyen jól is játszani. Az első drive után gondoltam talan lesz egy nyugis estenk. Aztan jött a teljes káosz. Semmi O, Gyenge D. Szünet.Megerkezett a csapat. Működött a védelem, speciális egység. Az O is többé kevésbé.... 

Aztán mivel a mezek nem érkeztek meg és akinek nem jutott a KC -nél mez az felhúzott egy olyan zebra csíkosat,ment a levesbe az egész. 

Azért az sem véletlen hogy ennyiszer probalkoztunk a red zone-ban és kb szar sem jött össze. Már persze ha nem nézzük a Dorsett DPI-t,Harry TD....mert ha ezek mellé még vesszük a Gilly lehetséges visszahordasat,bar ott Hill nagyon robogott... Igaz volt blokkolo is mellette, akkor azért ez a meccs hozható lett volna. 

Csak egyszer idén már jó lenne megverni egy jó csapatot is. Bár nekem az is elég ha januárban verjük meg őket meg februárban.... Csak kéne abból amit az előttem szóló szed, mert most nehez elhinnem még. Minden héten mondjuk hogy van hová fejlodni... Van. Csak jó lenne látni vmit belőle lassan. Nem most, de lassan igen. Most jön néhány könnyebb meccs elvileg. 

Meglátjuk. Várjuk. Remenykedunk. Szeretnénk. 

Go Pats!

 

:) nem szedek semmit.. De az is lehet, h az esti kv-nál egy dobozzal mellé nyúltam és nem tejport raktam bele.. :D

Egyszerűen hihetetlen egyébként, hogy nem tudunk olyan szarul játszani, hogy simán kikapjunk amúgy :D 

Most is 12 yardra voltunk a  végén az egyenlítéstől, a Houston ellen a végén egy rosszul pattanó onside kick-el vesztettünk. A Baltimore ellen meg Edelman fumble-je után. A sportban nincsen ha, de ez az idény mutatja, hogy mennyire el vagyunk kényeztetve, mert egy 10-3-as mutatóért a liga nagyrésze a félkarját odaadná.

Sajnos támadóoldalon szerintem a coaching főleg a játékosok kiválasztásában nagyon gyenge volt eddig idén.

A támadófalba nem megfelelő a rotáció, egy öregedő Newhouse-al próbálkoztunk, miközben voltak itt évek óta stabil backupok, ennek ellenére hoztunk újakat, akik a jelek szerint nem ütik meg a szintet.(Eluemunor, Cunningham), de ez volt a kisebbik gond. (Azért például egy Waddle-t nyugodttabban be lehetett állítani emlékeim szerint.)

A WR kiválasztást végképp nem értem.Ezzel nem fogtok egyetérteni valószínűleg.

Idehoztuk a balhés Brownt, aki kitudja mikor csinál valami fasságot, ezért elküldtük a rutinos és az előszezonban jól is játszó Demaryus Thomast bagóért. Majd visszahoztuk sérülésből, a felkézülés egy részét kihagyó, újonc Harryt és kidobtuk a tavaly megbízhatóan teljesítő, több szép elkapást bemutató és nem mellesleg remek képességű Gordont, akinél úgy nézett ki, hogy nálunk új otthonra lelt és valóban elkezdi összeszedni magát. Majd inkább drafpicket áldoztunk Sanura, aki eddig semmi olyat nem mutatott, amit Gordon ne tudott volna. Plusz megtartottuk az UDFA és eddig csak a preseasonban érdemleges teljesítményt mutató Meyerst.

 

Így lényegében csak Edelman és Dorsett az, akivel igazán van kémia. Bár Philippnek eddig összességében elég csendes idénye van. Sanu eddig nekem nem konzisztens. Meyers és Harry(2 snap??!) backup egyelőre.

Összessgében úgy érzem, hogy elég rosszul sakkoztunk itt, de utólag persze könnyű okosnak lenni.

 

Ezzel együtt nem féltem a csapatot a rájátszástól mert hatalmas rutinunk van benne. 

 

 

Gordonnal magatartásbeli gondok voltak. Késett edzésről, nem tette oda magát rendesen, stb. Ezt nála nagyobb és ikonikusabb játékosoknak sem nézte el

BB. Ez van... 

Elődöntőben valaki megveri majd nekünk a Ravenst, így a 2. kiemeléssel végig otthon játszhatunk, most ez az elképzelésem.:)

"A foci decemberben kezdődik!" Eddig 0-2 a decemberi redmény, de a teljesítményünk ami igazán siralmas! Az a hazai csapat amelyik -7 ponttal a negyedik negyedben nem tud 2 plyből TD-t elérni nem is érdemel győzelmet! Lehet személyi hibákat keresni, de felesleges! Mi innen úgysem tudjuk megmondani a tutit, ők meg (állítólag) sokkal jobban tudják mit kell(ene) tenni! Bízzunk benne, hogy a maradék három meccs W lesz és megyünk tovább! A Bills ellen kutyanehéz lesz, szerintem rendesen érzik a vérszagot! A minket verőt Texanst a rémgyenge Broncos simázta. Mi van itt? Más is elkezdett tartalékolni a PO-ra, nem csak mi? 

A Bills elleni meccs kb lényegtelen. Max azonos merlegunk lesz,ha persze nyerjunk a másik két meccset,az meg senkit sem érdekel mert egymás közti összevetésben mi vagyunk a jobbak. Szóval kb innen csak a második seed a tuti.(ha nyerünk két meccset.) 

Jogs, bár inkább azt tartom fonotsnak a Bills ellen, hogy normális formát mutassunk végre!

Nos a Billstől nem azért lenne baj kikapni,mert megelőznének -nem tudnak,mert azonos ellenfelekkel szemben nekünk jobb eredményeink vannak,hanem azért,mert akkor a Chiefs előzne meg minket a konferencia második helyen.

Szerintem ha csak 2-t nyerünk a maradék 3-ból akkor nem tuti a 2. hely, mert a KC 9-4-el áll és ha ők mindhármat nyerik (nem lesz nehéz meccsük), akkor azonos mérleggel állunk majd és az egymás elleni eredmény nekik kedvez a tegnapi meccs miatt.

Érdekes meccs volt, hivatalosan kikaptunk, de Én láttam!, hogy nyertünk. Kétféle Pats volt a pályán ezen az estén is. A Jackson INT-jét követő tehetetlenségtől Ebner blokkolt punt-jáig, vagy 35 percen át, egyre inkább az volt az érzésem, hogy egy majdan TB (és BB?) nélküli Pats-et látok, impotens támadójátékkal, Wildcat kajálással, egy gyatra sec-el (3&19 és 2&25 benyelve, az utóbbit 48 y-os TD-vel!) és elégedetlen nézőkkel. Aztán jött az Én csapatom, Kelce-től szabályosan elvettük a labdát úgy ahogy az óriásoktól el kell venni, aztán csináltunk 3 TD-t és tulajdonképpen nyertünk. Sajnos ebből egyet nem láttak a bírók, egyet meg látni sem akartak, de ez legyen az Ő bajuk, pedig Harry-é remek volt, sajnálhatják. (Watkins verekedését viszont élvezettel és elégedetten nézték.) Sajnos legnagyobb ellenségeinket, a RZ fóbiánkat és a random Ofal-at most sem tudtuk legyőzni, de megküzdünk a PO-ért, hogy izgalmas legyen ez a szezon, meg mert megszoktuk, hogy bejutunk, meg mert ott többnyire tudunk kb. 60 percig játszani, no meg szeretjük a januári meccsek hangulatát.

Biztos te vagy az Hopi? Amúgy pont így láttam én is. RZ célpont, O-fal. Plusz úgy bírtam volna egy tökös és sikeres 2 pontost a végén...

Szigurúan a tudatlanságom okán kérdem! A Harry féle "TD"-nél azért nem nézték vissza, mert kilépést ítéltek, tehát nem volt pontszerző? 

Igen. A korrekt eljárás az lenne ilyenkor, hogy megitélik a TD-t, aztán legfeljebb elveszik, ha kiderül, hogy nem volt az. Ue. lett volna korrekt Gilmore visszahordásánál is, hagyják, hogy beügessen, aztán legfeljebb nincs TD , ha kiderül, hogy nincs fumble  előtte. 

A két eset nem teljesen azonos. Ha találok megfelelő anyagot írok róla egy összefoglaló elemző cikket is, addig csak a saját véleményem:

1.Fumble:

igen, hagyják végigmenni a playt, megjelölve egy babzsákkal a labdavesztés pontját. Ha a végén azt hozza ki a videó, h lent volt akkor megvan a halott labda pont, de egyébként meg nézzük meg, h mi történik a pályán. Videós meccseken (...az NFL-ben ugye minden meccs ilyen) ez lenne a kötelező protokoll. Ez tehát egy hibás döntés volt, h belesípoltak.

2. TD:

Itt nem lehetett volna megítélni, itt visszanézéssel kellett volna javítani. Egy másik fórumon épp most írtam, ezt beidézném:

Ez azért nem annyira fekete-fehér, h akkor "TD-t ítélek és majd a video judge" javít.
A sporik azt csinálták igazából amit kellett: az egyik állt a gólvonalon és azt figyelte, h nála TD volt-e (tehát áttörte-e a gólvonal síkját a labda a szabályok szerint).
A másik, aki mögötte volt, ilyenkor felelős az oldalvonalért. Neki kellett tehát megítélnie, h kint/bent.
Látszott, ahogy a gólvonali spori mielőtt bármi ítéletet hozna, ránéz (talán rá is mutatott?) a kollégájára aki jött és mutatta, h szerinte kilépett. Ezután jött az óra állj jel és first down a kilépés pontjáról.

Ezt a játékvezetőknek pont így kell csinálni, ilyen sorrendben: begyűjteni minden releváns infót és utána meghozni a [helyes] ítéletet.
Márpedig ha a kollégám azt mondja, h "kint volt", akkor utána nem mondhatom azt, h "nem baj, nálam jó volt a TD, én megadom, úgyis visszanézzük".

A gond itt azzal volt, h egy fals infó is érkezett a rendszerbe, amit a) rosszul látott az érintett spori b) szabad szemmel, abból a szögből, teljes sebességgel nem is ítélhetett meg helyesen.
Ezt az emberi tényezőt kellett volna ott kijavítani egy visszanézés után...     

Nyilatkozott a bíró a meccs után és azt mondta, hogy annyira meggyőzően állította az oldalvonalnál lévő bíró, hogy esze ágába nem jutott h visszanézze. 

Az első félidőben a kilátástalan full értékelhetetlen játék miatt én is tiszta ideg voltam (még a chaten károgókkal is többé kevésbé egyetértettem magamban).

Aztán a második félidő megmutatta, milyen is ez a csapat valójában.

Brady tök egyértelmű, hogy abszolút nincs formán kívül, nem hanyatlott a teljesítménye, HA  CSAK AZ SZÁMÍTANA. Amint nem volt nyomás, tűpontos hosszú passzokat dobott. Ha kellett, futott mint a szél. Azt, amit eddig hozott, hozza most is, olyan tekergő kígyó mint Lamar vagy D.Watson sose volt.

Amiért mégis kilátástalan 3andoutok mennek gyakran, az az elkapók és a fal, legalábbis többnyire, nyilván TB sem hibátlan amúgy. HA az elkapók nem szakadnak el rendesen, nincs kinek passzolni, a fal pedig nem rossz, de egy komolyabb passusht nem tud sok másodpercig tartani. "Nem jó, de nem is tragikus" a fal talán, de a kettő együtt sokszor hozza a bénának tűnő játékot. Sajnos a fal futásblokkolásban is gyenge valamiért.

Viszont ne felejtsük el : tavaly volt egy Gronk, akit kapásból a csapatok túlnyomó többsége kettőzni volt kénytelen, így Edelman lubickolhatott egyazegyben bárki ellen, Dorsettre meg már csak a hulladék CB-k jutottak. Most kettőzik Julest, és az ellen top CB-je mehet Dorsettre vagy Meyersre, az LB-k meg elboldogulnak a TE-jeinkkel. Egyszerűen teljesen más a lehetősége Tomnak.

De még így is, nincsenek ugyan ellenállhatatlan driveok, de Edelman így is hasonló vagy jobb szezont fut mint tavaly, és a többi elkapó sem használhatatlan, egyszerűen még nincs meg még a kémia, vagy rossz a route esetleg, vagy nem értik meg mit akar Tom. Igaz, decemberre ennek már össze kellett volna állnia, de láthatóan nem így van.  

Dolgozni kell rajta. Nem így kellene lennie, de ez van. Ebből kell kihozni amit lehet. És lehet!

A védelem pedig legfeljebb inkozisztens, meccsen belül is, de a jó csapatok ellen is simán képesek elit teljesítményre (no nem mintha a Kansas annyira jó lenne mostanság). Most is voltak durva hibák, de hiszek az edzői csapatban, az elemzésben, és ha mindenki egészséges, bárki ellen fel tudják venni a versenyt. Nem biztos, hogy nem rosszkor jön ki majd mégis a hiba, és nem jut a csapat SB-ba, egyértelműen nem a Patriots most a legjobb csapat, sőt, szerintem sincs a top5-ben sem az átlagos teljesítmény miatt, viszont benne van a potenciál, hogy bármikor, bárki ellen esélyes, nem lehet leírni őket, soha, még az utolsó negyed közepén 10+ pontos hátrányban sem.

És ennyi elég lehet. Elég kell lennie.

Sok dologban egyetértek,lejjebb hasonlókat fogalmaztam meg én is. Csak a Gronk résszel van bajom. Egy komplett offseason állt rendelkezésre az ő pótlására és nagyon sok dolgot nem tettek az ügy érdekében (vagy nem tudunk róla). A draftról nem hozunk TE-t, feljebb nem próbáltunk meg tradelni érte. A drafton az elemzéseket olvasva az egyik legjobb opciónak én Metcalfet láttam hozzánk, bár ő már wr. De hát őt nem húzták mert nem jó Route futó. Meg lehet nézni mit tol Seattleben. Kyle Rudolph menni akar a vikingstól, nem úszunk rá. Arians nem használja Howardot, nem tradelünk. Hozzuk a 70 éves watsont. AB, Gordon meg leves ilyen-olyan okokkal. De még egyszer mondom, a Te helyzetre készülhettek volna. 

Ebben is van valami, bár amit tudunk azzal pont nem értek egyet, amit nem tudunk, azt meg ezért nem lehet értékelni.

 

Szerintem Gronk nem pótolható. Talán Kelce is Kittle áll a legközelebb hozzá, de szerintem még ott is legalább egy klasszisnyi a különbség. Amit tudunk : a drafton Hockenson és Fant volt a legmagasabbra értékelt. Szerintem egyik sem vált be (még?) igazán, van néha parádés meccsük, de néha borzalmas. _Pótlásra_ még hosszú távon sem opciók. Utólag könnyű hibának értékelni Metcalf csúszását, de szerintem nagyon bust szagú volt, nekem abszolúte nem tetszett, nem illett ide. Talán illene. Van ilyen. Nekem most se tetszene.

Nem tudjuk, miért nem tradeltek Rudolph-ért, őt csípném. Talán a pénz miatt, a nálam okosabbak majd megírják. De még ő is rohadt messze lenne egy Gronk pótlásától. Igaz, LaCosse-tól is messze van...

Howardnál talán a sérülése miatt, vagy szintén a pénz, esetleg túl sokat kértek volna, olyat, milyen cetlink nincs is?

Szerintem próbálkoztak a holtidényben, Gordon-Thomas-Harry, ha beváltak volna együtt a méreteik miatt valamelyest pótolták volna Gronkot talán. Josh biztos nem ok nélkül lett elcserélve, Thomas meg szerintem nem váltotta volna be a várakozásokat, a sérüléséből nem úgy jött vissza, ahogy előtte játszott.

Én nem látok itt _konkrét_ hibát. Próbálkoztak, nem (minden) jött be. 

Nyilván nem az volt a cél, hogy béna inkompetens offense-t hozzanak össze. Ahogy nem is az. De nem is olyan, mint tavaly, ez tény. De ez az NFL nem lehetsz minden évben a csúcson. Magasak az elvárások. Nem lehet mindig kielégíteni őket sajnos. De így van ez jól más szempontból.

Tegnap ahogy Kittle megcsinálta a játékot és ment még vagy 20 yardot, rögtön Gronk jutott eszembe...

Már elég régóta (>10 év) nézem a csapatot, de ha valamikor, akkor most egyáltalán nem tudom megmondani (megjósolni), hogy mi lesz ebből. Az előjátékból (az eddigiekből) egyáltalán nem következik semmi. Könnyen lehet, hogy a rossz formánkat visszük tovább, a gyenge o-fal-at (úristen, mi volt tegnap, az o-fal egy nagyon nagy lyukú szita volt), a gyenge, elszakadni képtelen elkapókat, stb. Érdekes módon - ezt nyilván sokan vitatják - nekem Brady még most is tetszik (na nem úgy, de a hozzáállása, és sokszor a játéka is), szerintem menne ez a dolog neki, ha a fal megvédené, és lennének elkapói. És mostanában ugye, sajnos már néha a védelem is lepkézik.

De mindezek ellenére, az eddigi három vereség tényleg "momentumokon" ment el. A tegnapit nem is kell mondani. A Houston ellen a betegség miatt... A Ravens ellen meg, a labdavesztéses TD... 

Az való igaz, hogy annyival tényleg nem vagyunk jobbak bárkinél, hogy biztosra lehessen menni. Hosszú távon, és általában jobbak vagyunk, de csak kicsit, csak annyival, hogy abba ezek a "momentumok" simán bele tudnak zavarni. És most sajnos nincs meg az a "kraft" (nem az a Kraft, hanem emez), amely biztosítaná, hogy a momentumok mindig mellettünk legyenek.

Nyilván, hiányzik most némi nyers erő (a kraft), olyanok, mint Gronk, vagy rájátszás-Amendola, vagy akár a szerintem elhamarkodottan elküldött jó elkapók (az a három)... Azért más lenne a pálya, ha ők még itt lennének.

Szóval, nem tudom... Tényleg bármi lehet még ebből, és nagyon remélem, hogy a továbbiakban összeszedett, jó játék lesz, és SB. (Mit is mondhatna egy szurkoló?) Most kb. ugyanannyi esélyt adok rá, mint az ellenkezőjére.

Ez a meccs a szabályok szerinti bírói ítéletekkel döntetlen lett volna, a hosszabbításban meg bármi lehetett volna. A támadóinkban a ma látottaknál nem igazán van több, minden meccsen ugyanazok a hibák jönnek elő és nem igazán látszik semmi fejlődés. A védők nagyjából hozták magukat, az első félidőben még kicsit gyengébbek voltak, de a 2. félidőben már nagyon jók voltak. A Buffalot mindenképpen meg kell majd vernünk ami várhatóan nem lesz túl könnyű feladat.

Egyetértek azokkal akik szerint ezt a meccset mi vesztettük el és nem Ricsi Picsi csapata nyerte meg. Egyrészt a saját gyengeségeink másrészt a bírók miatt vesztettünk.

Nem lehet úgy játszani ahogyan mi az első drive után. Gondoljatok bele hogy ha az INT után csak 3 pontot megcsinálunk valamint a következőben Fol berúgja akkor 13-0 ide. És ehhez haladni kellett volna max 20 yardot meg rendesen megblokkolni a FG -t. A többit meg mindenki látta. Ehelyett a faszságainkkal visszahoztuk a meccsbe őket és 20-7 bebattyogtunk az öltözőbe. Na erre nem tudok idén magyarázatot találni hogy ez a híres gyilkos ösztön hova a faszba lett az ilyen szitukban. Ha 37 yardról 3& out helyett TD ig megyünk plussz utána a FG akkor 17-0 val kezdjük a meccset. Akkor megnéztem volna Pufit meg Bongyorkát hogyan jönnek vissza meccsbe...

Ezek a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. A bírók már csak a hab volt a tortán...

Igen, az a rész most nagyon feltűnően hiányzik, hogy kegyetlenül büntetjük a másik hibáit, korábban ha INT-et szereztünk kb. be lehetett írni a TD-t 80-90%-os valószínűséggel.

Az a baj, h Brady sérült, a meccs után a sajtótájékoztatón is brutál kötés volt a könyökén. Egyszerűen nem tud edzeni az elkapókkal egyáltalán, így meg baromi nehéz. 
 

a meccs előtt volt hír, hogy talán még soha nem töltött Brady ennyi időt az elkapóival, mint múlt héten, csak az a baj, h nem a pályán... 

Ha nem most sérült meg, akkor nem értem miért nem lehet 1-2 hetet pihennie. Egy 60%-os TB nem sokat ér. Egy csere qb-val is verni kéne a Cincy-t, aztán a Buffalo meccs után (főleg ha megvan a bye week) 2 hét pihi megint sokat segítene a gyógyulásban.

Sajnos bejött az, amit a beharangozóban írtam, mely szerint ettől a támadóegységtől jelenleg max. 20+ pár pontot tudok elképzelni, kérdés, hogy a védelem hány pontot enged. A meg nem adott TD és  a Gilmore visszahordását megakadályozó bírói itéletek ordas nagy  hibák voltak ( legyünk jóhiszeműek ) de ettől függetlenül a támadók továbbra sem meggyőzőek, a red zone -ban teljesen impotensek.  Visszanéztem az összefoglalót, különösen bosszantó, hogy a meg nem adott TD-nél 2 bíró állt  kb. 4 m-re, közülük az egyik vonalban.  Mellesleg a legutolsó játékunknál a 16-os számú játékosunk tisztára játszotta magát az alapvonal előtt kb. fél m-re, ha Brady észreveszi  és odadobja  neki a labdát, nem tudták volna megakadályozni a TD-t. Nézzétek meg. Én is úgy éreztem, ahogy Kovács Sanyi a tv-ben: ha a védelem 30 yard körül labdát szerez, akkor van esély a TD-re, de arra nem sok, hogy végigmenjenek a pályán és úgy legyen TD.

Én a tavalyi vereségeket könnyebb szívvel éltem meg, mert akkor végig lehetett érezni a potenciált a csapatban, csak szarul játszottak éppen, az idén pedig a megfelelő potenciált nem érzem bennük. Ne legyen igazam, táltosodjanak meg, röhögtessenek ki, én örülnék neki a legjobban.

 

Ezt a néger csőrmestert mindig is utáltam, rém gyenge spori, de érdemes megnézni mit művelt a két baloldali segítője. Ők fújtak bele a fumble-be, pedig ott álltak, tisztán láthatták mi történt, utána 1 méterről ketten is úgy ítélték hogy Harry kilépett, Dorsett DPI szintén ott, emellett egy holdingot se vétett szerintük a Chiefs O-line. Ezek így együtt konkrétan csalás kategória, az egész bírói csapat részrehajló volt. Lehet tévedni, de 10/10 az egyik oldalra, abból minimum 2 meccsdöntő, hát....

Emellett persze az első félidőre nincs magyarázat, főleg úgy, hogy az elején az összes momentum nálunk volt, ott el lehetett volna dönteni a meccset. A 2. félidő nagyon tetszett, megvolt a tűz, a védelem pusztított, és megtettük amit meg kell, csak hát Boger repült a szemünkbe.

Miután a Ravens nyert, szinte mindegy az eredmény, a Billst ha verjük (plusz a 2 kötelező) megvan a 2. kiemelés.

Nagyon régen fütyülték ki a csapatot otthon,sajnos most ez történt az első félidő végén! Teljesen jogos volt a szurkolóink felháborodása. A második félidő ég és föld, volt tüz, harcoltak foggal körömmel! BB és TB ritkán látható érzelmeket mutatott ,látszott rajtuk nyerni akarnak bármi áron! Sajnos a birók nem igy gondoták és döntően befolyásolták a mérkőzést! Két TD-t vettek el tőlünk! Mindezek ellenére nyerhettünk volna de a vörös zónában megáll a tudomány.  Reménykedjünk egy jobb és szerencsésebb folytatásban. Abban biztos vagyok hogy a rájátszásban lemészároljuk a KC-t !!!  Kérdezem szerkesztőinket ilyen egyértelmü rossz játékvezetést miként és hogyan szankcionál az NFL !   Hajrá Hazafiak!

Öröm volt nézni, ahogy BB nem fapofaval nyomta a meccset, hanem rendesen bele élte magát, főleg amikor Brady megiramodott egy hosszú futasra. :) 

Bosszantó ez a vereség, mert nyerhető volt a mérkőzés. De talán arra is jó, hogy kicsit nyesegesse a vérmes reményeket. Valamelyikünk írta, hogy túlságosan megszoktuk a jó eredményeket és elkényelmesedtünk. Néha régebbi meccseket visszanézve tényleg volt egy olyan TE-nk, aki ha nem volt sérült és kijött neki a lépés akkor egyrészt megállíthatatlan volt és olyan labdákkal tudtunk előremenni, hogy az maga volt a varázslat. Tavaly a KC ellen például. Sajnos a draft és egyéb választási szisztéma a kiegyenlítésről szól. BB mester jobbára a kukából hozott játékosokat és tett naggyá, ami a csoda volt. Most, eddig a csoda elmaradt. Mi ezt tartjuk elfogadhatatlannak pedig fordítva kellene nézni. Eddig volt rendkívüli. AB és Gordon elküldésére ajánlom az öreg Karinthy egyik sorát, amely valójában kettő. " Inkább egyenek meg a férgek, minthogy a férget megegyem." Nem vagyok egy metoo bajnok csak egy olyan véleménnyel rendelkező, hogy egy ilyen kemény férfias játékban a Mi csapatunkba nem kell és ne férjen be egy olyan, aki a magánéletével szégyent hoznának ránk és kezet emel egy gyengébbre. Gordonnak kétszer is esélyt adtunk, támogattuk, de ezek szerint visszaélt vele. BB nem arról híres, hogy tolerálná az ilyen rendbontásokat. Ne is engedje, mert ha Gordonnal elnéző -aki nem is a legjobb játékosunk volt- akkor egy idő után szétrobban az öltöző. Tegnap este amikor nem volt a KC punjánál elkapó és mindenki támadta a rúgót -majdnem sikerrel- és a labda is a mi gólvonalunk felé gurult, akkor éreztem, hogy minden "is" ellenünk van. Reménykedjünk abba, hogy csak rossz formában vagyunk és ne az legyen, hogy csak ennyit tudunk!

Még egy szó a csapat erkölcséről és mentalitásáról. Éjszaka a még oly türelmes Danna is arra gondolt, hogy BB elküldi a jó fenébe a bírókat, DE a mester -gondolom nagyokat nyelve- nem tette. Könnyű lett volna ezen döntések után csak őket hibáztatni. Ezzel felmentést adnánk magunknak. Dolgozni kell és meg is lesz az eredménye. Most is tartom magamat ahhoz, hogy nekünk elég lesz az utolsó három mérkőzést megnyerni és akkor minden rendben lesz és megnyugodhatunk. Fél évre!

Remélem BB be volt mikrofonozva.

"A mérkőzés után Bill Belichick és a játékosok többsége meglehetősen mérgesen nyilatkozott, de kerülték a bírókkal kapcsolatos kérdéseket"

egyébként én úgy tudom, hogy Amerikában ezért nagyon büntiznek. Se NBA-ben, se NFL-ben nem igazán szidhatod a bírót.

Több dolgot foglalok össze nem csak erre a meccsre vonatkoztatva.

Offense:

-Oline: siralom, de tényleg. Szóval a liga legjobb támadófal edzője nem tudja ezt hetek óta összerakni ott nagy a baj. Shaq Mason egész évben kritikán aluli, még én is megverném. Azzal meg ne jöjjenek, Andrews nincs, most kéne megmutatni miért kapott 10 milla/év szerződést. Cannon egy fokkal jobb, de attól az all-pro formától amiben 1-2 éve volt irtó messze van. Wynntől itt sokan csodát várták, én már akkor is írtam egy kvázi rookietől ez túl nagy elvárás. Az is lett. Bustnak nem mondom, de eddig engem nem győzött meg. Megtehető még.

Wr-ek: Edelman az egyetlen valamire való. Szerintem ezzel elmondtam mindent. Harry eddig a bust kategória, Meyers ehhez még túl undrafted, Sanu max egy jó iparos. A két TE súlytalan.

Rb bagázs: fal nélkül baromi nehéz megítélni valók-e egyáltalán valamire, de Micheltől ettől azért többet vártam. Harris nem használatát nem értem. A fb helyzetet már meg se pendítem, főleg ami a blokkolási oldalt illeti.

Védelem:

Róluk egyben írok. Ez a védelem elfáradt. Sajnos. Legfőképpen azért mert kurva sokat vannak a pályán meccsenként. Hagyjuk már azt a baromságot, hogy nincs állóképességük. Aki életében sportolt, tudja, hogy baromi nehéz minden meccsen úgy játszani, hogy rajtunk múlik a dolog. Szellemileg és fizikailag egyaránt. Egy darabig inspirálhat, hogy de fasza vagyok megint mi nyertük meg a meccset. De az idény során kapott sok ütés, koncentráció, utazás, és a pszichikai nyomás kizsigerel. Mindenhogy. És mindemellé látod azt, hogy te hiába teszel meg mindent (labdaszerzés, punt blokk, stb) a csapat másik fele képtelen meccsenként egy értelmes drivenál többet összehozni. Na ez még frusztrál is.

Tb12: hajjaj mit írjak. Nem jó, na ezt ki kell mondani. Fosik a fal miatt ez minden playben látszik. Nem a dobásra koncentrál, hanem arra, hogy hogyan élje túl az adott playt. Értem én, hogy fal nélkül nem megy, de itt lehetne olyan playeket hívni, amikből gyorsan ereszti el. Igen csak az elkapója nem tud szeparálódni. Innentől ördögi körben vannak.

 

Végső konklúzió :tavaly ennél sokkal jobban néztünk ki, a pár idegesítő vereség ellenére, mert offense jó volt, a defben pedig láttuk a potenciált, ami aztán ki is jött. Jelenleg ebben az offense-ben én ennél többet nem látok. Sajnos. Def szintén nagyon magas a potenciál super bowlig vihetnek, csak kérdés, hogy a sérülések illetve az előbb taglalt kizsigerelés mennyit vesz el tőlük. Ezt Mcdaniels nem fogja play hívásból megoldani, és abban sem vagyok biztos, hogy itt sok mindenben hibás lenne. Mert nincs alapanyag hozzá. 

Srácok! 
 

Ez számomra az idei év legjobb meccse eddig! Bár kikaptunk nem voltunk rosszabbak! Az offense döcög? Na és lesz jobb, össze szokik az elkapo gárda és potenciális futóink vannak, a falat még mindig Scar edzi! Az elmúlt 2 évben most láttam először a csapaton azt amit az Atlanta elleni SB óta nem láttam! GYŐZELEMÉHSÉGET! 
 

Kitartás nekünk! Élvezzük ki, hogy ennek a korszakos  zseni csapatnak a “bandwagonján” ülünk! (Én már 97 óta)

Akkoriban Pete Carrol volt a  HC s olyan játékosok voltak mint  Drew Bledsoe QB Ben Coates TE Tedy Bruschi OLB Ty Law CB Willie McGinest DE Adam Vinatieri K. Akkoriban még az Indianapolis Cots is a csoportunkban volt.

Én akkor 14 évesen azt sem tudtam hogy eszik e vagy isszák a focit! Csak videó kazin kaptam meg a SuperBowlt ahol Brad Favre élete meccsét játszotta és én már akkor USA mániás voltam és imponált a patriots név. 

Hát én is csak kérdezgettem hogy ez vajon rögbi? :)

Nem találtam senkit akinek tapasztalata lett volna az amerikai futballal kapcsolatban csak az internetet de ahhoz sem fértem hozzá eleget.Évekig csak eredménykövetés volt.aztán végre jöttek a külföldi TV adók meg a világlátott emberek és eldőlt a sorsom MEGFERTŐZŐDTEM a PATRIOTS IMÁDATÁVAL.

Sokan nem is érzik/értik micsoda ajándék stream-en ,magyar sportadó által a kedvenceinket nézni hétről hétre !

21 év szurkolás után tavaly jutottam el először a Gillette-be a Green Bay elleni meccsre.

Elmondhatatlan érzés volt.

Én örülök hogy ennek a csapatnak szurkolhatok !!!

Ekézzük az O-t, jogosan, de még így is, ha van egy rendes kickerünk, akkor még 7 pont van a táblán és X a meccs. Aminek nekimentünk 4&7-re 20 yard környékén, azt Tucker rabonázva berúgja. Ördögi kör az egész támadójáték, a fallal kezdve, az elkapó mizérián át a rúgóig. Közben a liga lejobb védelme és speciális egysége nálunk van. 

Be kell vinni plusz falembert a súlytalan elkapók valamelyikének a helyére és futni, hogy a gyors játékok is működhessenek, Folk-nak meg a Cincy és a Miami ellen meg kell adni az esélyt mindenhonnan, hogy téthelyzetben gyakorolhasson.

Sziasztok. Na én nagyon negatív leszek de nem gondolom, hogy a három tagú O levédekezése ezek után bárkinek is nehezére esne. Lásd este, Edelman dupla...Brady ellen blitz...White pedig túl kicsi és könnyű...a többiek meg csak voltak a pályán...ebből látjuk, hogy nem lehet már megélni. Főleg nem decemberben amikor már igen is számít, hogy mit tesznek le az asztalra a csapatok.

Kérdésem az lenne, hogy lehet-e összefüggés Hightower első félidei lejegelt lábbal ácsorgása a vonal mellett és a gyenge védekezés között és fordítva. A második félidei játékának köze lehet-e annak, hogy feljavult az elhárítás? Mellesleg az is érdekelne, hogy mi történt vele mert ez nem derült ki számomra. Köszönöm!

Sziasztok! Az első meccs alatt imádkoztam, hogy ne ricsi legyen a komment. Aztán kétszer előhozta a hjúston meccset, hogy ez a csapat kikapott a HT- től, stb. Ha itt lett volna mellettem, megcsapom! Makáék szerintem elég normálisak voltak. A game day- ben biztos istenít mindenkit. Teljesen mindegy, hogy mit mondanak a pesszimisták, szerintem ezt a meccset megnyertük! És most ne dumáljon mekem senki! TB nem játszott rosszul, nincs kinek dobni! A védelem a 2. félidőben megmutatta, hogy.... Figyeljétek meg, hogy jók leszünk és ne savazzátok már őket! Megmutatják és mi is mutassuk meg!!!

Teljesen mindegy mit mondanak? :’D

Ne haragudj de mit nyertünk meg? :D Tudod mit ennyi erővel a Super Bowlt is megnyertük előre!!! :DDD

Minez az alternatív NFL????!!!!!

Óriási bakik voltak a zebrák részéről, melyek befolyásolták a meccs végkimenetelét.  DE... Ne legyen szelektív a memóriánk. DMC és Gilmore labdaszerzése kísértetiesen hasonlított a Jags elleni playoff meccsünkre, ahol Jack hordta volna vissza a megszerzett labdát az utolsó negyedben, talán 20-10-es Jags vezetésnél. ( csodálom hogy Maka nem hozta fel😁😁) Az egy kicsit fontosabb volt, nekünk meg lesz még esélyünk javítani és sikeres idényt zárni. Én bízok bennük. 

Egy nagyon laikus elemzés a pillanatnyi helyzetről pozitív szurkolói szemmel.

Passz: Kulcs a fal. Amíg JE az egy jókezű elkapónk, és TE játék sincs, addig kettőzni fogják. Nem megy az elszakadás. Nincs rá idő? Fal. Ha valamelyik szekció előre tud lépni picit, akkor máris javulás jöhet. Amiért van remény, az az, hogy Dorsett mágnes volt, Sanu megbízható kettes a Falconsban, JE az JE, Harry meg csak TD-t tud. Meyers ügyeske, a TE-k is képesek lehetnek elkapni 4-5 labdával többet. Nem csoda csapat, de ez van. Most épp nekik szurkolok. Brady tud még jól játszani szerintem, főleg game menedzsert rövid passzokkal. Ha nem omlik rá a zseb azonnal, és olvassa blitzeket, akkor lehet jobb. A Red Zone-ban is. Ezek talán csak tizedmásodpercek, és remélem, Scarneccia megoldja. Ha ő sem, akkor a játékunk kulcsa a lábtörlő alatt lesz. Könnyen megtalálják.

Futás: Kulcs a fal. Csodát nem várok. A fal nem állt össze, Andrews, Gronk, Develin out. Komplett blokkoló szekció. Emiatt a futókat a rövid passzjátékba kéne bevonni talán többet, hisz képesek rá. Aztán néha majd egy-egy luk is nyílna a falon. Időt menedzselni nem fogunk tudni a futással, úgy látom.

D: Az a pár hosszú nekem nagyon zavaró volt. Ez valahogy nagyon nem fér bele szerintem. Nem mindig Mahomes fog dobálni, de azért ez nem volt jellemző. Ezt javítva, ha fizikálisan bírják a fiúk, a rájátszásban képesek lesznek meccsben tartani bennünket. Kár, hogy elég sok szaladgálós Qb lesz... A nyomás gyakorlás szerintem visszaesett, de mindig van egy-egy felvillanás és csapatszinten jó az egység. Futás ellen is, passz ellen is.

Coach: Hát BB és Mayo keze látszik nagyon, az rendben lesz, és azért offenzív oldalon is kaptunk ízelítőt a playbook rejtett oldalaiból, amikor már nagyon kellett. Bízom benn hogy van ott több is és a fal javulása Scarneccia munkájával bekövetkezik, ami lényegesen több eredményes játékot jelent.

+1: Hatékony passzolóból már kettő jobb is van a csapatban, mint Brady, viszont hatékonyabb futóból egy sem. Tehát passzolni kell, ha meg nem megy, akkor fussa meg a GOAT! :)

Nagyon sok csapat küzdene a problémáinkkal, meg a 10-3-mal. Szurkoljunk tovább!

Go Pats! 
 

 

Sziasztok. Én mindig bízok a csapatunkban. Az este se volt másképp. Sajnos az első félidei gyenge játék és a második félidei bírói bakiparádé megpecsételte a sorsunkat. Ami kifejezetten bosszant az, hogy tudjuk gyenge a fal Brady elött, akkor hova tűnt a gyors kereszt mozgásos passzjáték.Mindig működött. Be lehet vonni futót, Wr-t, TE-t, de csak ritkán próbáljuk. Ez biztos JMD sara.. A másik amit nagyon nem értek. Hozták Sanut. Szinte nulla kémiával az első mérkőzésen agyon használta Brady. Azóta alig keresi. Tudom sérüléssel bajlódik, de ha annyira nagy baja lenne nem kevesebb játéknál lenne fent. Az első körösünkről nem is beszélve. Van egy hibája és pályára se kerül. Így teljesen lerombolják az önbizalmát. Pedig nem egy kutyaütő volt az egyetemen, de padozással nem fog formába lendülni, pedig szükség lenne biztos kezü elkapóra, mert így nagyon kiszámítható a támadó játékunk.

Nem azt mondom, hogy majd megválaszolom neked a kérdésed, de elmondom mit gondolok erről a keresztútvonalas játékról. 

Amikor ezek mentek akkor nem csak Edelmen volt az egyetlen értékelhető elkapó. Ott volt mellette Gronk aki alapból kiszámíthatatlan faktor volt, hiába csak blokkolni maradt bent akkor is ki tudott mozogni egy 5-10 yardos útvonalra elkapni nem beszélve Amendoláról aki szintén nagyon jól tudta játszani ezeket a playeket. És melléjük elég volt egy Hogan szintű játékos mert a 3.-4. CB vagy Safety ellen már ő is egy használható játékos volt vagy bármelyik walmart kasszás. Plusz ott volt akár White vagy előtte Vereen akikre már nem maradt ember legalábbis olyan aki tudta volna tartani.

Na ez nincs idén! És már tavaly is ez okozta problémákat csak akkor még a végére Gronk jelenléte és kulcselkapásai elegek voltak és így Edelman is tudott “ficánkolni”. De idén Edelmanon kívül nincs kompetens játékos akikre külön készülnie kellene bárkinek. Duplázzák és így ennyi van benne. 

Én abban látom a probléma fő okát, hogy Gronk pótlását már nem kezdték el keresni évek óta, és meg lehet nézni Hollistert aki persze nem egy kategória vele de a Hawksban azóta köszöni szépen eléggé elmuzsikál mi meg nem is akartuk használni. Pedig a mostani TE brigádot elnézve sokkal jobb játékos. Amendolát is vissza lehetett volna hozni de nem kellett pedig 2 SB győzelemben hatalmas szerepe volt kvázi nélküle egybe biztosan nem jutunk be. 4milliot nem ért meg nekünk de itt a párhuzam Ebnerrel aki viszont idén ennyiért van kb. Nem ugyan az a kaliber. Ezzel nem Ebner érdemeit minősítem de ő akkor is csak egy ST játékos. 

Minden pesszimizmus nélkül azt gondolom,mostanra minden hátránya kijött ennek túltolt patriots játékospolitikábak. És Brady 42 évesen már nem bírja ezt ellensúlyozni. Már nem tud vizesfiúkkal olyan eredményeket elérni. 

Szerintem ez a helyzet.

Az első benyomást nálam jerome boger kapta volna...

Bocsi az off kommenter. Tudom elore, hogy vasarnap nem fogom tudni elobe nezni a meccset. Ejfel korul fogok hazaerni es szeretnem egybol megnezni. Valaki tud olyan oldalt ahol igy kb rogton visszatudnam nezni?

Elore is koszonom a segitseget!

Én pont ugyanígy leszek és hiába a tizenéves szurkolói múltam, erre nekem sincs válaszom, úgyhogy ha valaki tud erre megoldást, engem is érdekel. Előre is köszi! Go Pats! :)

ha upc előfizetésed van horizon go szolgáltatással, 1 héten belül bármikor, akárhányszor visszanézheted