Első benyomás: 15. hét: Patriots @ Bengals

Kép
EB

A New England Patriots a ligautolsó Cincinnati Bengals otthonában aratott 34-13-as győzelmet.

Az első drive nagyszerűen alakult, a támadók egy gyönyörűen megkomponált drive-al szerezték meg a vezetést, aztán viszont jött a visszaesés, a Bengals 10-7-re is vezetett. Két Folk-mezőnygóllal sikerült fordítani még a szünet előtt, a második félidőben pedig mind a védelem, mind a támadósor biztatóan teljesített, főleg Stephon Gilmore és J.C. Jackson labdaszerzései voltak a döntő momentumok. Összességében elmondható, hogy a második félidei játék ismét bizakodásra adhat okot, de sajnos ezúttal is több érthetetlen játékot sikerült "összehozni".

A támadójáték sajnos továbbra is elég inkonzisztens, Bradynek voltak szép, és kevésbe szép passzai is, végül 15/29-cel, 128 yarddal és 2 TD-vel zárta a meccset. Az elkapóknak több dropja is volt, de két alkalommal Bradyn is múlott, hogy nem született hatpontos. Két touchdown-passzán White és Harry osztozott.

A futásoknál Michel és Burkhead kapták a legtöbb lehetőséget, előbbi 19 futásból 89 yarddal, utóbbi 6 kísérletből 53 yarddal és egy touchdownnal zárta a meccset. Akárcsak a passzjátéknál, a futásoknál is a konzisztencia volt a legnagyobb probléma.

White és LaCosse 3-3 elkapással az élen zártak a Patriotsban, 49 és 22 yarddal. N'Keal Harry újabb TD-t ért el, Sanu és Edelman szinte teljesen eltűnt, Dorsett felé labda sem szállt.

A támadófal sajnos továbbra is gyengén muzsikál, ez pedig egy 42 éves irányító teljesítményén hatványozottan megmutatkozik.

A védőkre áttérve; a mérkőzés eleje borzalmasan alakult. A Bengals futójátéka soha nem látott magasságokba jutott, rengeteg elhibázott szerelés Mixonon és Bernardon. Az első félidő végén egy kulcsfontosságú negyedik kísérletet sikerült megállítani a Patriots védelmének, onnantól kezdve pedig momentuma sem volt Andy Daltonéknak. A második félidőt rögtön egy interceptionnel kezdte Gilmore - a támadósor egy touchdownnal büntetett - majd szerzett egy picksixet is, amivel gyakorlatilag le is zárta a meccset. J.C. Jackson sem akart lemaradni csapattársától, ő is két labdaszerzéssel boldogította a szurkolókat.

A speciális egységet is ki kell emelni - különösen Justin Bethelt - aki egy punt utáni fumble-t szedett össze, majd pedig egy returnnél ért oda az ellenfélre. Nick Folk ezúttal hibátlan volt: 2-ből 2 mezőnygólt, és négy extra pontot értékesített.

Essen néhány szó a sérülésekről is: a negyedik negyedben kellett elhagynia a pályát Jonathan Jonesnak és Shaq Masonnek is. Előbbi ágyéksérülést, míg utóbbi bokasérülést szenvedett. A csapattól hivatalosan mindketten "kérdéses" státuszt kaptak, de nyilvánvaló volt, hogy nem fognak már visszatérni a meccs ilyen késői szakaszában.

A Patriots számára most egy rövidebb hét következik, hiszen már szombaton pályára kell lépnie a Buffalo Bills elleni hazai csoportrangadóra, ahol megszerezhetik zsinórban 11. AFC East elsőségüket.

Hozzászólás

mindig tudok örülni egy idegenbeli győzelemnek... hazai pályán azért sokkal gördülékenyebb a csapat...

most azért már nagyon remélem, h meglesz a 2. kiemeltség, és a rájátszásra felgyógyul teljesen, és feljavul a támadófal...

Még nem tökéletes a játék, DE a második félidőben már nyugodtan hátra lehetett dőlni és olvasgatni a chat-n, hogy milyen rossz csapatunk van. Azért ott is változott menet közben a hangulat. Mindegy milyen volt a játék minősége, de már nagyon várt volt egy aránylag nyugis, nagyarányú győzelem. Már csak a tekintély megóvása miatt le kell verni a Bills-t és a Miami sem okozhat gondot. Legalább is innen az íróasztal mögül semmiképpen.

Ui.: És megnézve a műsort, szombaton este közvetíti a Sport2. Az nem fog akadozni. Remélhetőleg.

Hozta a csapat a kötelezőt.  A védelem a meccs elején kicsit az öltözőben ragadt, az első negyedük kritikán aluli volt, de utána viszont már nagyon jók voltak. A támadók oldalán a futójáték egész jó volt, jól rájátszottak a Bengals gyengeségére, a passzjáték kb a szokásos volt sok hibával, abban nem igazán látni a fejlődést.

Az elmúlt pár hét és a tegnapi meccs eleje olyan volt, mint amikor egy öreg diesel motor lelevegősödik és bedadog. A második negyedtől, de főleg a szünet után sikerült a hibát elhárítani és a fordulatszámot megemelni. Ilyenkor egy nagyon jó megoldás van arra, hogy a hiba ne jöjjön újra elő: februárig állni kell a gázpedálon!!! 

LFG!!!

Mindenképpen megsuvegelendo Harry snap száma és a teljesítménye, nekem nagyon tetszett :) 

Én Harryben érzem a potenciált, a TD-nél remekül látta meg, hogy Brady nem talál elkapót és a védőjét leküzdve elindult középre, el is szakadt az emberétől és jó kézzel elkapta a labdát. Olyan mozzanat, mint az első NFL TD-je, ami egy egészen lehetetlen elkapás volt. Nagyon remélem, hogy őp lesz az, akire mindig 2 védőt kell állítani és akkor kinyílik az egész pálya az elkapók számára - nem tudom elképzelni, hogy egy idény alatt egyszercsak Edalman, Sanu meg Dorsett is elfelejtette, hogyan kell szabadra futni, miközben eddig ez remekül ment nekik. Dorsett különösen fájdalmas, mert szerintem nagyon tehetséges, jó kezekkel és jó fejjel, de idénre teljesen eltűnt, nem tudni, miért.

A tegnapi meccs megint érdekes volt, különösen az eleje, ahol egyrészt az első drive a szokásos "átmegyünk rajtatok" volt, aztán meg a szokásos "mi nem erre készültünk" védelmet láttuk. Majd csere, és jött a szokásos "ezek egy drive alatt kiismertek minket" impotenske támadássorozat, a védelem meg egy negyed alatt teljesen lezárt. Én azt látom, hogy a védelmünk gyorsan képes alkalmazkodni az ellenfél játékához, és az úgy is marad. A támadóink meg csinálnak jó és eredményes dolgokat, majd teljesen érthetetlenül abbahagyjuk és jönnek a tökkonzervatív, a jegyszedők által is előre látható játékok. Aztán megint előveszünk valami működőt, majd újra vissza a mocsárba. Én emiatt vagyok eléggé bizonytalan, hogy dugdosunk még mindig, vagy mindent kijátszunk magunkból.

Nagyon kíváncsi leszek a PO ki-ki meccseire, ott mennyire fog a támadójátékunk taktikája megváltozni.

GOOOOO PATS!!!

Bills ellen ez nagyon kevés lesz offense oldalon

50 futott yardot engedték a Steelers ellen. 

Össze kell kapni magát mindenkinek. 

A Belgals védelme kb ligautolsó a Billsé pedig a legjobbak közé tartozik, szóval tutira sokkal nehezebb dolguk lesz a támadóinknak, főleg úgy hogy már a Belgals védelme is komoly kihívásokat jelentett nekik tegnap. A passzjátékukat el lehet bizonytalanítani, így azon fog múlni a meccs hogy mennyire tudjuk megállítani az elég jó futójátékukat, mert abban azért már pár csapat megégette a védelmünket. Nem lesz egy sok pontot hozó meccs az tuti, inkább a védelmek háborúja.

Őszintén szólva elég vegyes érzelmeim, benyomásaim vannak a csapattal és a tegnapi meccsel kapcsolatosan. Vannak időszakok amikor nagyon szép dolgokat visz véghez a csapat, vannak amikor teljesen érthetetleneket.

A speciális egység nagyon jól működött, jók voltak a puntok, field gólok, újabb labdaszerzés, extra pontok. Még a visszahordások is szépen alakultak.

A védelem az elején nagyon nem találta a ritmust és ez már sajnos több meccsen is előfordult, aztán jön a javulás, labdaszerzés. Ami nekem kicsit feltűnő, hogy az utóbbi meccseken a futásokkal megint tudnak haladni ellenünk, a nyomás is mintha kevesebb lenne az ellenfél irányítóján. A passz védekezés viszont fantasztikusan működik.

A támadó oldalon ismét egy jó kezdés, aztán érthetetlen visszaesés, majd nyögve nyelős kínlódás. Az elején tényleg működött minden passz, futás ahogy kell. Utána megpróbált a csapat futással operálni ami jól sikerült, de a passz játék nagyon inkonzisztens volt. Lehet mondani, hogy most ennyi is elég volt a passzjáték terén, de valahogy az az érzésem az elmúlt meccsek alapján, hogy sokkal többet nem tud a támadó oldal felmutatni, ezt kell elfogadni.

Belichick szokta mondani, hogy ha le akarod győzni az ellenfelet mind a 3 csapatrészben meg kell verned. Most ezt láttuk remélem ez a mentalitás kitart még januárban is. Go Pats! Előre a 7. Lombardi trófeáért.

Nem sok szezon közbeni igazolása jött be BB-nek, de Bethel óriási steal volt. A posztján abszolút liga TOP3

Nagyon jó igazolás Bethel, de azért ne menjünk el amellett, hogy a kulcsjátékot Slater csinálta meg.

Most már ennyi meccs alapján biztonsággal kijelenthető, hogy idén az offense gépezetében elég nagy kavicsok akadályozzák a normális működést. A defense viszont, ahogy mondani szokás, "karcol", de ők meg csak akkor, amikor kedvük van hozzá. Máskor ők is lepkéznek a réten.

Vessetek a mókusok elé, de én visszahoznám Brownt. Mit veszthetnénk vele? Az ürge elkövette amit elkövetett, ezt nem is lehet tudni pontosan, de/és ha bűnözött, majd elítéli a bíróság - legyen úgy. Ám ha az NFL hatósága engedné játszani... És szemmel láthatólag nagyon szeretne játszani. És hogy tud-e jól játszani, az nem kétséges. 

Nem tudom, mi lesz itt egy ennyire szenvedős offense-el. Ám kíváncsian várom.

Hurrá! Legyőztük a jövő évi 1/1-es csapatot, akinek az irányítója ostoba módon a liga legjobb CB-jét "tesztelgetve", mintegy karácsonyi ajándékként, 23 perces garbage-time-ot adott Nekünk, ahol aztán Burkhead már kedvére fickándozhatott és ahol változatlanul folytatódott Dalton sikertelen CB tesztje és az offfense-ünk passz kálváriája. A szurkolók pedig felszabadultan élvezték az ajándék garbage-time izgalom mentességét, feledve az első félidő változatlanul nyögvenyelős offense játékát. A meccs folyamán szerintem Folk és White volt a legjobb támadónk, meg időnként biztató jeleket mutatott Harry is, Meyers és Dorsett viszont mintha nem is játszott volna, a JE+Sanu páros elkapása pedig 13/4!, 22 yard! -betlinek tekinthető. Úgy tűnik Bethel lesz majd Slater utódja. LB-eink pedig ilyen gyatrán/súlytalanul idén még nem játszottak. A győzelemnek persze örülök, az offense változatlan gyatraságának meg nem.

Ha egy kötelező győzelem így megvisel, akkor örülj, hogy 49ers szurkoló vagy.

Nekik valahogy nagy falat volt a nem sokkal erősebb Atlanta legyőzése hazai pályán.


Megj.: Azért engedtünk TD-t az első driveból, hogy bizonyítsuk, hogy nem videóztunk! :)

Na ebböl latszik hogy sokat nem ertessz hozza ha szerinted az Atlanta csak kicsit erösebb mint a Cinci(ha mar a negativ kritikaba beleallsz kapsz te is egyet :D )

Na igen, ezen most mi szórakoztunk olyan jól mint ahogy gondolom sokan azon amikor mi nyeltünk be kabaréba illően azt az utolsó TD-t a miamitól. Ennél jobban már csak akkor szórakoztunk volna, ha a KC vagy a Ravens jár így.:)

Átnéztem még egyszer a hozzászólásomat és nem látom, hogy kötekedtem volna a véleményével, pusztán megállapítottam, hogy nagyon borús a hangulata és nem kritizáltam.

Csapatok erősségét megítélni elég furcsa, hiszen a Patset sem tartják / tartjátok semmire a 10-3 ellenére, akkor engedtessék meg nekem, hogy véleményem legyen egy 5-9 csapatról, urambocsá még azt is, hogy ez ne legyen megegyező a Tiéddel.

A holnapi podcat felvételre nem érek rá üzleti út miatt, beugranál, hogy végre legyen valaki a műsorban aki ért hozzá?

Kicsit erős volt a kolléga felütése, ez tény, de azzal egyetértek, hogy a Bengals és a Falcons között tehetségben igen komoly szakadék tátong és nem a cinci javára :) az atlantaiak peche, hogy az edzői stábjuk már eléggé megfáradt (ráadásul sérülések terén sem ők a liga legszerencsésebb csapata), így ez sült ki belőle...

Ej kedves Kenny! Olyan precíz ember mint Te, egy kalap alá veszed a Bengals és a Falcons erősségét? Egyébként fogalmam sincs honnan veszed, hogy a győzelem megviselt? :)

Hát félidőben elég kedvetlenül vártam a folytatást, csak a félidei elemzésben bíztam. Jobb lett, de ez inkább a D és ST erős közreműködésének köszönhető. Ami aggaszt vagy épp reményt ad, ez az elszakadás WR részről. Most már JE is eltűnt... Most ez vagy tényleg nem megy, vagy tudatos. De nem hinném, hogy Dorsett, Sanu, Harry, JE sor nem jelent célpontot. Régen ehhez azért nem kellett 6 mp,  ha a fal hibáit is belevesszük. Szerintem nem terítettünk ki mindent. Vagyis remélem. 

Egy csapat sincs ami mindent kiterít, de olyan sincsen, hogy egy elkapó szándékosan nem szakad el a védőtől, az vagy megy vagy nem és ha az egy játékosnak nem erőssége az más játékoknál sem fog menni neki.

Hát a W-n kívűl másnak én sem tudok őrülni.

Továbbra is életlen, pontatlan sőt néha kilátástalan az Offense, a tackle-ket újabban elnagyolják LB-ek és feleslegesen nyeljük a yardokat. Brady 130 yardjára meg szavakat sem találok. El se tudom képzelni hogy mi lesz így a palyoffban mert semmi biztatót nem látok. Sanu nekem nem ér 2. kört. Akkor se tetszett amikor hoztuk és azóta sem, Harry-nek még adok egy szezont. Edelmant meg már hárman fogják néha...Még év elején megmondtam hogy Andrews kiesésével az elit fal közepesre szintre fog esni de senki nem vette komolyan, na most tessék megnézni...Gronkowski pedig olyan űrt hagyott maga után blokkolásban amit csak a szakértők láttak előre.

Jön a Bills. Na ez lesz egy olyan szar meccs amit művészet lesz végignézni, meg kiszenvedni a győzelmet. Lehet hogy TD sem lesz a meccsen. Egy komoly 6-3-ra tippelek.

Nagyon remélem hogy mindenben tévedek.

A Harry-nek dobott TD-nél látszott, ha van 3-4 mp-e Brady-nek és van szabad elkapója, akkor tűpontos az az "ergya" TB.

Látni is kellene néha, nem csak nézni.

Fel is üvöltöttem, hogy de szép volt!

De gondolom emlékszel pont 2 játékkal előtte a tőle 3 méterre álló, tök üres White(?) kezébe nem bírta odadobni a labdát..

Ha nem tévedek akkor ez volt az a jelenet, amikor a több szobával arrébb tartózkodó család is tudta, hogy valami nem úgy sikerült, ahogy azt mindannyiunk szerette volna. :)

Ott mondjuk 5,4 másodperce volt, de nem is ettől lesz jó egy irányító, mert az ilyeneket kb bármelyik NFL irányító megdobja. Nyilván egyébként minden összefügg mindennel, a fal nem tart elég ideig, ezért Bradynek kapkodnia kell, ami elbizonytalanítja és pontatlanabb lesz a játéka, az elkapóinknak meg az alatt a kevés idő alatt nem megy az elszakadás. Ettől függetlenül Brady jó helyzetekben is hozott érdekes döntéseket tegnap és hát a pontosság sem volt a legfőbb jellemzője. Szóval a passzjátékunk gyengeségében mindenkinek megvan a felelőssége, még az edzőknek is, de egy csapatjátéknál már csak így szokott lenni.

Nyilván ha egy irányító - lehet az Rodgers is - előre tudja, hogy max 2-3 mp-e lesz a snap után és az elkapóknak is gondjaik vannak az elszakadással, akkor nagyobb eséllyel hoz hibás döntést. Tegnap is rendszerint 4 védő verte meg a Pats 5-6 falemberét. Így azért egy egész szezont lejátszani nem könnyű. Szerintem Brady egy dekával nem rosszabb mint tavaly, egyszerűen a fal sokkal gyengébb és senki nem tud Gronk pályafutásából olyat felidézni, mint tegnap LaCosse esetében, hogy úgy tolták félre mintha egy konyhaszéket kellett volna arrább tenni.

Igazából az hogy rosszabb vagy nem teljességgel bizonyíthatatlan, mert teljesen mások a körülmények, így vitatkozni is felesleges róla. Gronk kivételesen jó blokkoló volt, nem túl sportszerű hozzá hasonlítani bárkit is, előre lehetett tudni hogy kb lehetetlen a pótlása, nem is éreztem azt hogy mindenáron megpróbáltuk volna, így maradtak az ilyen LaCosse és Izzo féle inkább liga alja felé közelebb eső TE-k. Elkapásra nem is nagyon használjuk/használtuk őket, blokkolásban meg nem is igazán jók, a következő szezonban jó eséllyel másokkal fogunk próbálkozni. A mindenki jó fullback-nek megoldásunk sem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Develin is nagyon hiányzik. Ezek a tényezők a közepes támadófallal együtt már tényleg megoldhatatlannak tűnő problémát eredményeztek. Ha még Mason is kiesik az már tényleg gáz lesz.

Persze! Meg amikor túldobta Sanut az endzone-ban az is tűpontos volt,. Ne már! Én szeretem és tisztelem TB-t, de messze nem azt hozza, amit szokott! Régebben elit volt nyomás alatt, most ennek sokszor nyoma sincs és akkor finom voltam. De ne felejtsük 42 éves és gondoljunk hálával az eddigi éveire. Vagy táltosodjon meg és én leszek az első aki megkövetem.

Én a W mellett kiemelném Harry játékát, nagyon tetszett az extra terhelés rajta és tényleg elkapja a labdákat.

Volt JE11-nek egy bemozdulása amiért elvettek tőle egy nagyon szépet, de mivel a bemozdulás nem volt hatással az elkapó-QB párosra én azt a szép megmozdulások kategóriába tettem el.

+1 Nem hibázott a rúgó, aki már második mérkőzés óta ugyanaz.

+1 ST hasít

Brady 130 (128) yardjánál arról sem szabadna elfeledkezni, hogy false start miatt visszavontak egy 36 yardos Harry elkapást, illetve volt drop is szép számmal. Gyakorlatilag vezetjük az egész ligát elejtett (tehát elkapható, az elkapó hibájából el nem kapott!) passzok tekintetében! Illetve Brady-t elővenni a kevés yardért akkor, amikor a földön elértünk még 177 yardot, elég érdekes meglátás. Főleg úgy, hogy a 29 passzkísérlet mellett 30 futás volt. (szándékosan nem számoltam bele a yardokba és a futásba sem a 2 térdelést). 

Összehasonlításként a passz/futás arányát korábbi meccsekről:

KC: 37/22
HOU: 47/29
DAL: 37/25
PHI: 48/21

29 próbálkozásból 130 yard igenis lófütty. Ne legyünk elvtelenek

A 128 yardot nem 29 elkapásból, hanem 15 db-ból érte el. Lehet nézni yards/att és yards/catchet is, nem ugyanaz lesz az eredmény. 

Arról, hogy földhöz kell vágni a labdát akár esés közben is, vagy kidobni oldalra, vagy arról, hogy az elkapók droppolnak, vagy szabálytalankodnak a passz közben a csapattársak, nehogy már az irányító tehessen. Szerinted ha más játszana Brady helyett, ugyanezekkel az elkapókkal, ugyanezzel a fallal, akkor több yardot ért volna el?  

Pedig nekem megfordult a fejembe, hogy mennyivel kevesebb vita lenne, ha látnánk más qb-val ezt az egészet.

Itt a teljes lista: "Of Brady’s 14 incompletions, four passes were dropped, two were thrown away and one was batted at the line of scrimmage."

Tehát a 14 sikertelen passzból:

  • 4 drop
  • 2-t fölre/eldobott sack helyett
  • 1- be beleütöttek

És akkor már 7 incomplete-ról beszélünk a 14-ből.  Mennyivel reálisabb lenne szerintem a 19/29 (droppok nélkül, persze akkor máris nem 128 yardnál tartunk!), vagy a 20/29 (drop és beleütés nélkül), vagy ha elfelejtjük ezeket, akkor a 15/24.  Ha még a fal is jó lenne, és azt is levesszük, amit miattuk dobott a földre/oldalra, akkor 15/22. 

Ezek tényleg jó statok, konkrétan nekem egyetlen bajom van velük: a HA. Semmi nem fehér, semmi nem fekete, én ezen az állásponton vagyok:) Droppolnak az elkapók, nem tart a fal, Brady pontatlansága most 2 TD-be került, stb. Szerintem ezek hosszútávon kiegyenlítik egymást, egyszer az egyik segít a másikon, aztán fordítva:) All in all, a támadósor összességében nem klappol idén... :/

Ne haragudj, de a statisztika számokban nincsen ha. Négy labda az elkapók sara, 2 a falé, egy labdába beleütöttek. Pont. Ha elolvastad a múlt heti és az Eagles elleni összes incomplete passzot feldolgoz cikkemet, akkor láthattad, hogy marhára nem egyenlíti ki a droppolt passzok és a hibás TB passzok aránya egymást. Máskülönben nem kellene arról beszélnünk, hogy vezetjük a ligát droppolt passzokban (azt hiszem 24). Valamint Brady a ligában a negyedik azon tekintetben, hogy a passzainak hány %-át droppolják az elkapók.


Ha Brady azon passzára gondolsz, amit csípő magasságba dobott, hát kérem az is elkapható lett volna. Mehetett volna a passz pontosabban is, de a fórum eddig nem arról volt hangos, hogy hány TD passzt ejtettek el az elkapók, hanem arról, hogy hányat rontott el Brady. Ha van olyan játékos, aki még a bokájától is összeszedi a labdát, akkor nem hiszem, hogy ez a csípőhöz érkezett passz elkaphatatlannak minősülne, annak ellenére, hogy nem volt pontos. Így egyértelműen TB sarának leírni legalább olyan egyoldalú, mintha az ellenkezőjét írnám. Fifty-Fifty.

Válasz Croaker üzenetére

A hosszútávot egy full szezonra levetítve értettem:) Itt most nem egy-két meccsre értettem, hanem nagy általánosságban, néha Bradyt segítik ki az elkapók egy rossz passznál, máskor meg a könnyűeket is elejtik. Nyilván most annak a bizonyos dolognak a rossz oldalán vagyunk... :)

Persze, elkapható volt, ha pl. White van ott akkor TD-ről beszélünk valószínűleg. Én viszont azon a véleményen vagyok, hogy az a passz inkább Brady sara volt, mint Michelé, a Sanu majdnem-TD-ről nem is beszélve:) ezzel nem azt akarom mondani, hogy Brady egy nagy nulla, mert ez nyilván ordas nagy baromság lenne, csupán annyi, hogy a komplett offense gyámoltalansága és inkonzisztenciája nála is jelentkezik :)

Válasz Croaker üzenetére

Ha ez az a Michelnek dobott rövid passz ami TD lehetett volna, akkor az szerintem nem csípőhöz ment, hanem jobb combhoz. És azért nehéz ám futás közben kiforogva azt a labdát elkapni a jobb combodnál, amit normál esetben a bal válladhoz vársz. Vezetni kellene az elkapót, és egy ilyen passz pont megtöri a mozdulatsorát és az lesz a vége amit láthattunk. Szerintem az inkább volt TB-é mint Michelé.

Ha félreérthető voltam sajnálom.

Nem Brady-t támadom amikor fikázom a 130 yardot. A rossz falat, a rossz játékrendszert és az elszakadni képtelen elkapókat okolom elsősorban.

DE: Abban egyezzünk meg hogy nem egy nem két irányító ért már el 10 célba ért passzból ennyi yardot, amennyit Brady-nek sikerült 20 feletti kísérletből.

Nincs ezzel semmi gond. Szerintem, de ezt nem tudom alátámasztani, a 10 passzolt yardból ennyit elért irányítóknál sokszor a YAC miatt ennyi az annyi. Emiatt számomra sokszor teljesen irreleváns az, hogy 20 passzból 350 yard, mert lehet, hogy abban volt 3 passz, ami ugyan csak 15-15 yardot szállt, de utána az elkapó olyan üresen volt, hogy hozott belőle még 50-70 yardot. Az lenne egy valós passz mutató, hogy honnan dobta az irányító, és hol ért az elkapó kezébe a labda. Ha az 3 yard volt, és utána futott vele a játékos 30-at, az nálam nem feltétlen az irányító képességeit tükrözi, hanem az elkapóét, hiszen nélküle csak 3 yardról beszélhetünk. 

Tény, hogy az irányítók yard statisztikája az egyik legtorzítottabb, emlékszem, amikor TB  Welkernek dobott egy kb. 5 yardos passzt, aztán kilencvenvalahány yardos TD került a neve mellé. Valamennyi összefüggés általában van a yardok és az eredményesség között, de pl. mostanában LJ az , aki relatíve nem sok yardot hoz össze, viszont azt nagy eredményességgel. Legutóbb kétszázvalahány passzolt yardja volt, közben dobott 5 TD-t. Számomra továbbra is az okoz gondot, hogy nagyon esetleges a passzjátékunk. Tudom, hogy minden összefügg mindennel, de továbbra is sokszor úgy játszik az elkapó gárda, mintha előszezon lenne. Annyiból nagyon jól jött ez a győzelem, hogy minden csapategységben voltak szép momentumok, kicsit más ilyen légkörben készülni a Buffaló ellen. Azért összességében nézve, a Sec.  és a ST kivételével még nagyon messze tartunk a rájátszás szinttől.

Hát igen, a YAC adat rendkívül érdekes! (Úgy emlékszem az egyik kedvenc mutatód között van, bár ebben a szezonban nem foglalkoztál vele.) TB idén eddig szerzett yard-jainak 50%-át a "bújkáló" elkapói hozták (3565/1790). Nem tudom, hogy ez úgy általában sok vagy kevés, de pl. Prescott-nál ez 39%, Rivers-nél 46%, u.akkor AR-nél 53%, Cousins-nál 51%, JG-nél 56%. Egyébként ezen a meccsen pl. White 23 yardos TD-jéhez nem sok yardot tett TB... :)

Én egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ezek a srácok egyik pillanatról a másikra elfelejtettek futballozni és az edzőink edzősködni.. ilyen nincs!

Ez is csak egy szép kerek hollywoodi történet része, aminek biza február "hajnalán" lesz a befejező része!

"Mert az igaz ember járta ösvényt minkét oldalról.......bla-bla-bla... Mi pedig lesújtunk majd reátok hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is akik a hazafiak ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy a mi nevünk a NEW ENGLAND PATRIOTS, amikor szörnyű bosszúnk lesújt reátok.

nah, megyek vissza a zártosztályra.. GOO PATS!!

Sajnos a Liga leggyengébb csapata ellen produkáltuk ezt az első félidőt,a támadóinkra a " Halványnál is fehérebb árnyék" cimű zeneszám asszociál leginkább! A mérkőzést a védelmünk nyerte meg. Ez igy kevés lessz a Bills ellen! Bár ahogy mondani szokták a remény hal meg utoljára ! Bizzunk egy szebb folytatásba!  Hajrá Hazafiak  !

A Steelers irányítója 4-szer adta el a labdát, és vétettek még 4 fumble-t, amiből egyet elvesztettek. 

A Bills irányítója egyszer adta el a labdát,  és vétettek még 2 fumble-t, amiből egyet elvesztettek. 

 

A 4 INT-ből szerzett a Bills 3 pontot. Az irányítójuk 13/25 el zárt 139 yarddal, 1 TD 1 INT+1 futott TD-vel. Ehhez jött 38 futásból 130 yard (3,42-es átlag). Azért nem kell hasra esni a Bills előtt (sem). 

Igy igaz! Hozzátehető,hogy a Steelers újonc irányító egyébként is igen gyengén játszott,sokszor zsákolták és ijedtében vakon dobálgatott.Arról nem beszélve hogy szinte a Bills gólvonalán vesztettek labdát a fumble-val.Hazai pályán lesz a meccs.A múlt héten a bírók is kellettek,hogy ne nyerjünk az erős Chiefs ellen.A Bills egyáltalán nem verhetetlen,mi leszünk az esélyesek.Ami Edelmant illeti,ő sérült,így nehéz játszani.És bizony Brady keze sincs rendben.Ezért mondta JE a meccs után,hogy sokan küszködnek nálunk sérüléssel.Viszont láttam Gordont milyen hosszú labdát kapott el tegnap.

Sajnos hiányzik,mint elkapó.

Értek én minden! A világgazdasági válságot, a kínai-amerikai rivalizálást, globális felmelegedést és -horribile dictu-a közel-keleti helyzetet is, csak azzal nem vagyok tisztába, hogy miféle logika mozgat egyes Pats szurkolókat itt. Azzal valamennyire elfogadó vagyok -bár a megnyilvánulások soxor meghaladják az ingerküszöbömet- a vesztes meccsek feletti "búsongásokkal" kapcsolatban, de hogy a várt és PO-t jelentő nyert mérkőzés után miért kell késhegyre menő vitákat folytatni azon, hogy miért és mennyire sz@r a kedvenc(?) csapatunk? Itt már örülni sem lehet vagy szabad mert az nem trendi? Régi katonai vélemény volt, hogy a harmadik világháború csodája az lesz ha egyszerre és egy időben lesz a tüzér a lőszer és a löveg is! Mindenki szép és főleg eredményes játékot szeretne, de engedtessék már meg, hogy értékeljük az eredményt is! Csodálatos lehet szépen meghalni, de én valahogy jobban örülök ha esetleg csúnyább játékkal is de nyerünk. Mi a jó fenét (bocs a durvaságért) kell egy 34:13-s győzelmen baljós jeleket és keserves pillanatokat keresgélni? Ígérem ez lesz az utolsó mondás, de le kell írnom. Ez olyan kényszer lehet nálam.

Mi különbség az optimista és a pesszimista között? Az optimista keresztülgázol az életen, a pesszimistán keresztülgázol az élet!

Van egy olyan szólás is  "a pesszimista tulajdonképpen egy reális optimista" 

Tyű ebbe ne menjünk bele :) Rákerestem én is pár mondásra, ha már ilyen bölcsességek hangzanak el.

Pl ez a reális optimista "mondás" ha jól látom a Mass Effect nevű videójátékból származik. Életbölcsesség :D

De találtam pár találót a pesszimizmusról:

  • Pesszimista az, aki panaszkodik a zajra, amikor a lehetőség kopogtat. -Oscar Wilde
  • A pesszimista olyan valaki, aki, ha két rossz közül kell választania, mindkettőt választja. -Oscar Wilde
  • Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget. -Winston Churchill
  • A negatív gondolkodás olyan, mint az elme kanyarója. Nem viszket, de elégedetlenséget okoz.-T. Harv Eker
  • A pesszimizmus és a negatív hozzáállás csak arra garancia, hogy soha ne tudj felülkerekedni a körülményeken. -Nick Vujicic
  • Minden igazi pesszimistában egy beteg, impotens ember rejtőzik. -Émile Zola

Az utolsó csak a hecc kedvéért :) 

Válasz anti.pass üzenetére

Erre egyszerű a válasz: a szurkoló természetesen örül a győzelemnek, győzelmeknek. De a szurkoló még jobban szeretne örülni (ilyen telhetetlen ő), és az csak akkor teljesülne, ha a győzelemhez meggyőző játék is társulna. Erről pedig nincs teljes mértékben szó, a csapat mostanában nem teljesen meggyőző. Ezt a szurkoló nem szereti, így bár érte haragudva (ha egyáltalán haragról van itt szó, de inkább csak elégedetlenségről), és nem ellene, de kifejezi rossz érzéseit, vagy kételyeit.

Természetesen az utóbbi 20 év legjobb NFL csapata szurkolóinak "kielégítettségi faktora" nem hasonlítható egyik más csapatéhoz sem. Nekünk már az kudarc, ha a csapat nem jut be a SB-ba, ami ugye más csapatoknál, a legtöbbnél maga az elérhetetlen mennyország. Szóval, más pálya teljesen. De most a BB-TB-korszakban egyelőre ez van, magasak az elvárások. Félek tőle, hogy lesz ez máshogy, és talán nem is annyira sokára.

Válasz ötös műhold üzenetére

Pontosan! Amikor negatív és indulatos véleményt fogalmaz meg itt az ember fia, akkor az nem arról szól, hogy kárörvend, károg, cuppog, stbstb hanem arról, hogy ez a csapat az utóbbi két évtizedben letett az asztalra egy teljesítményt (most kifejezetten az offenseről van szó) és jelenleg úgy játszanak mint valami fogalmatlan nyerrtlen akárkik. És ennek vannak okai amit mindenki lát, amiről itt értekezünk. És teljesen helytálló észrevételek ezek. De ezeknek a körülményeknek is kegvannak az okai. Erről miért nem hajlandó itt senki komolyabban beszélni nem értem. Az elmúlt évek draftjai, játékospolitika, FA-ről játékosok pótlása érdemben, playhívások megújulásának hiánya...lehetne sorolni. Ugyanis amiről itt beszélünk folyamatosan az csak a tünet. A kiváltó okai azok amik igazán érdekesek és ne mondja azt senki (legalábbís én ezen az állásponton vagyok), hogy a 42éves Tom Brady ezt érdemli. Mert mivel már nagyon kevés van ebben a megismételhetetlen karrierben szerintem megérdemelte volna, hogy a 20 évnyi patriots way-t itt lett volna az ideje félretenni és a végjátékra egy bomba keretet köré rakni mind védelem mind támadósor tekintetében és ..... ez már a szubjektív véleményem ha ő már nem lesz akkor lehet itt akármilyen edzői stáb akármilyen csapatkultúra ezt már közel sem fogjuk látni és akkor már inkább áldozták volna be 2 jó szezonért a TB utáni 4et 5öt vagy akár 7et is ha kell.

 

Kicsit igazságtalan vagy a menedzsmenttel. TB-nek jó falat raktak össze már tavaly is, Andrews betegségére és Wynn újabb kiesésére viszont nem számíthattak és a takonykóros hétre sem. Harry-t kezdő WR1-nek hozták, szinte félTE méretekkel, erre lesérült, fél szezont kihagyott. Develin is kiesett, sőt a backup-ja is, futójátéknak is annyi. Próbálkoztak Gordonnal, AB-al, sikertelenül. A pénz is szinte elfogyott, amikor TB-vel új szerződést kötöttek, szinte bűvészkedni kellett. Az NFL-ben nem lehet "bomba keretet" garantálni, mert van fizetési sapka és nem várt sérülés(hullám) is.

Nem erte gondoltam effektív. Nyilván Andrews kiesése Wynn sérülése benne van. De nekem pl fájó pont volt meg sem próbálni Amendolár visszahozni. 4körül játszik idén. Ennyiért szerintem nekünk is megérte volna. Megjegyzem Ebner ennyit foglal idén és azért egy clutch helyzetekben biztos elkapó inkább megéri mint egy csakis ST játékos. Harry szerintem nem egy nagy kaland mint elkapó. Persze ez változhat de pl hasonló paraméterekkel Metcalf sokkal jobban villog. De ok aláírom ezt nem lehet előre tudni. Ellenben azért pár picket 20ból 21ből is akár lehetett volna áldozni mondjuk és az újonc játékosok nem terhelik annyira a sapkát. A 2. körös behemót CB-re sem volt egyrészt semmi szükség de azzal magyarázták, hogy ilyen felépítésű játékos kell egy Kelce ellen. Na hát annyira kellett, hogy inaktív is volt a KC meccsen. Helyette is lehetett volna akár más posztra húzni. Plusz AB érkezésével hülyeség volt tradeelni Thomast mert egymeccs AB miatt a tovàbbiakban se ő se Thomas. Az, hogy a fal szar azt már nagyon régen tudja mindenki hát még ők. Lehetett volna tradeelni pl Trent Williamsért mert a végén a skins épphogy csak nem akasztotta valaki kilincsére. Nyilván számít a sapka de azt ugye nem hisszük, hogy ez a csapat a lehető legjobb amit ki lehetett állítani a keretből??! O.o

A wr corps menedzselése félrement, illetve történtek a háttérben olyan dolgok, amiket BB nem tűr el. Pont most olvastam, hogy Gordon megint el lett tiltva. Kérdés: jobb lett volna, ha nálunk tiltják el? Nem. DT-t én is sajnálom, hogy elküldtük, gondolom az öreg is szívja miatta a fogát.

TE helyzet: nem akartunk egy új Gronkot, sajnos akik vannak erre jók, bár mintha kezdenénk őket jobban használni. Igaz nem blokkolásra:)

Sérülések: nah ezzel tényleg nem tudsz számolni, ráadásul most kiderül, hogy vannak itt meg nem énekelt hősök mint Andrews, Develin akik jóval kisebb hype-ot kapnak, de mint láthatjuk rohadtul fontos szerepük van, ha ők kiesnek meglátszik a játékunkon.

És az egész mondandómnak talán a legfontosabb része (amit persze más is leírt), ez a franchise nem 10 percre előre gondolkodik, lehetnek olyan döntések amik rövid távon rossznak tűnhetnek, de a hatása hosszú távon mégis BB-t igazolja. Erre jó példa, ha rajta múlik már nem TB lenne az irányítónk. Én nem azt mondom, hogy ha lehetősége lenne BB-nek visszarepülni az időben tuti máshogy döntött volna több kérdésben, de hát a dolgokat előre ő sem látta, ebben még van hova fejlődnie :)

" Mert mivel már nagyon kevés van ebben a megismételhetetlen karrierben szerintem megérdemelte volna, hogy a 20 évnyi patriots way-t itt lett volna az ideje félretenni és a végjátékra egy bomba keretet köré rakni mind védelem mind támadósor tekintetében "

Szerencsére a Patriots mindig is nagyobb és fontosabb mint egy játékos, legyen az a valaha volt legjobb is..és ez így van rendjén. Egy bajnoki címért felesleges beáldozni a jövőt egy olyan franchise esetében, ahol az utóbbi 18 évben lett 6 SB győzelem..

Egy Rams esetében érthetőbb, ahol új város, új szurkolók, mezeladások, bérletesek, stb..gazdaságilag igazolja. Na de ahol semmi nincs emögött ott botorság..Ez biznisz, innen indul az egész dolog és ezt kell megérteni..

Például elenleg a Pats stadionjában egy szék 3x-4x annyi pénzt hoz Kraft családnak, mint másik városban lévő meccsen. HA ezt sikerül még 10-15 évig fenntartani, az fontosabb nekik, mint egy bajnoki cím és aztán a nagy semmi..

2 éve kB  ezt az elvet kidobtuk a kukába mikor az általunk tanitott, nevelt embert elengedtük és ezzel a franchise irányítót biztosítottunk a 49eseknek egy jó pár évre. Nekünk még maradt az öreg 12-es aki még talán 1-2 évig marad jó esetben. Aztán a nagy csend. Vele együtt a következő években távozik a 11-es meg BB is. Ezzel a jövőnek kB annyi. De ha már ez megtörtént és ezzel nyerünk pár SB-t, így a végén nem lehetett volna a többi elvet is a kukába dobni? Megtartani JG-t és AB-t. Mert a fal nem lett rosszabb tavaly óta, csak az elkapó gárda jelenleg rakás szar, de lehet még fos is belőle. Ha lennének elkapóink jobban félnének tőlük és kevésbé mernék az irányítót támadni, kevesebb lenne a nyomás a falon, nem tűnne fel hogy olyan amilyen, ahogy tavaly is. Jelenleg csak a D és a ST tart minket versenyben, lehet a SB is meglesz, de nem az OFF miatt.

A fal botrányos tavalyhoz képest..nem emberanyagban, hanem teljesítményben. Most, hogy ez blokkolási séma váltás Andrews kiesésével, vagy csak Andrews kiesése, vagy Gronk és Allen hiánya azt innen lehetetlen kiokoskodni.

 

Viszont az biztos, ha TB azt mondja 3 évet még játszik, és olyan szinten volt a játéka, hogy botorság lett volna őt elküldeni, akkor nem tudod megtartani JG-t, mert a fizetési sapka nem engedi. Ellenben ha TB bejelenti visszavonul és nem szúr ki a franchise-zal azzal, hogy csak 1 évet marad, akkor JG maradhatott volna.

Tehát igazat adsz abban hogy a jelent feláldoztuk a jövő oltárán? 2 esetleg 3 SB miatt nincs 5-10éves tervünk? Ha idén vagy jövőre TB JE és BB egyszerre hagyja abba mi lesz? JMD meg elmenekül majd a süllyedő hajóról. 

Nem adok igazat..Mert ha TB még 3 évig képes ezen a szinten teljesíteni, akkor nincs miről beszélni. TB > JG Ha TB idén már nem lenne, akkor lett volna furcsa lépés. Gondolom beszéltek erről Krafttal, BB-vel. És ezek után jött a JG trade. 3 év alatt meg találhatsz olyan embert aki továbbviszi a rendszert, ugyanúgy, ahogy TB az első éveiben.

Ha visszavonulnak idén egyszerre, amit én kétlek..JE-nek szerződése van jövőre. JMD miért lépne le, ha BB visszavonul? BB sincs hozzákötve TB-hez, főleg, hogy úgy draftol, ami a jövőnek szól (Williams, Harris, Cajuste, Froholdt pl). Pont azt látom, hogy van hosszabb távú terv és ugyanúgy épül-épülhet a csapat, ahogy eddig.

Az amerikai fociban egy ember sosem fog dicsőséget hozni egy csapatnak. Itt egymásra vannak utalva a játékosok. A legjobb QB sem tűnik jónak, ha nincs fal és nem tudnak szeparálódni az elkapók, vagy rossz a játékhívás. Ahogy egy gyenge QB is franchise arcnak tűnik egy jó vagy rászabott rendszerben (Cassel, vagy Lamar). Ugyanígy a többi poszton is ez van. Bell a Steelersben HoF szinten nyomta, a Jetsben meg el is temeti magát Gase játéktervével együtt. Itt egy embernek nincs akkora hatása mint mondjuk kosárlabdában. És TB nélkül is lehet bőven sikeres a csapat. Más kérdés, hogy ez a siker, nem 9 SB részvétel formájában fog megmutatkozni, hanem 10-6, 11-5-ös alapszakaszban és néha egy-egy PO menetelésben talán. Az extrát rakta hozzá TB, mert az alap rednszer Cassellel is működött, meg JG-vel is, sőt Brissett-tel is!

Ezért fontosabb a rendszer fenntartása, ami fontosabb mint egy-egy játékos megtartása, megfizetése, ami borítja az egészet.

Az a helyzet, hogy én megértem amit topin próbál kifejtenj de ez egy dogma. Mert semmi sem garantálja, hogy BB Brady visszavonulása után tudna akár konstans PO résztvevő csapatot produkálni. Volt előtte 7 éve ami kiadott egy szem PO részvételt az sem tartott sokáig. Ami viszont tény, hogy mind a 6 SB az csakis vele sikerült. És nemhiszem, hogy az örehben lenne még 20 év, hogy egyszer odaérjen a 12es nélkül. Nem hiszek abban, hogy ez az amúgyis szürreális dominancia bármelyikük nélkül akár folytatódna vagy csak megközelítené. Ès itt 3 kulcs szereplő van. BB, Brady és Kraft. És ezért vagyok azon az állásponton, hogy lehet bízni, hogy majd ez akármelyik nélkül jó lesz de a házat senki se tegye rá. Ami viszont biztos, hogy ameddig ez a 3 ember ott van addig tény, hogy megfelelő személyzettel képesek leuralni a ligát. De ellenben 2010-2011-2012-vel szemben az óra nagyon ketyeg már visszafele és ezért gondolom, hogy még erre az 1-2 évre be kelett volna áldozni egy hosszútávon nyilván nem tartható keretre. 

De én nem beszélek dominanciáról..mert az elvárhatatlan. Az egész ligában egyedüli jelenség ez és kb megismételhetetlen. Nem is értem miért várja ezt el itt bárki? Még velük a fedélzeten sem lehet elvárás, mert ez önmagában már eddig is egy csoda..

A másik része, hogy beáldozni 5-10-15 évet akár, egy újabb bajnoki címre nem akkora durranás, ami megérné. Ez a szurkolóknak igen jó dolog, abban az adott évben..utána meg sírás-rivás van és gazdaságilag sem indokolt, plusz az újabb körforgásból adódó felemelkedést is gátolja..Lásd Broncos..micsoda boldogság volt a bajnoki címüknél, azóta meg keseregnek és kilátástalankodnak újabb 2-3-4 évre minimum. Ami együtt már 7 szűk esztendőt is kitesz..Most már lehet elcserélnék folyamatos playoff szereplésekre, sikerekre ezt a helyzetet. Mert a szurkoló ilyen, a jelenben él, neki most kell a siker..szerencsére a Patsnél előre gondolkoznak 1 évet minimum, ha nem többet..

Ezt a dominanciát meg egy ilyen kiegyenlített ligában elvárni, szerintem önbecsapás..értem, hogy a sikerek miatt megnőtt a szurkolói étvágy, de helyén kellene ezeket kezelni és nem elvárát támasztani a múltbeli sikerek miatt, mert annak egy ilyen ligában semmi értelme. Real Madrid lennénk elvárhatnánk minden évben ezt, de egy ilyen körforgásra épülő ligában, ahol évente jön újabb 2-3 csapat aki kiemelkedik a mezőnyből, miközben neked gyengül a kereted évről-évre, azért na..

BB Pats előtti éveit elég fura összevetni az ittenivel..hiszen itt kapott szabad kezet és kezdett önmegvalósításban a roster managment terén. Éppen ezért jött ide olyan furcsa körülmények között.

Szívemből szóltál és a “like 👍🏼“ mellé csak azért is kapsz tőlem egy +1000000000000000-t! 😄

A Steelers-nek végig a saját kezében volt a sorsa, a nagyobbnál-nagyobb hibákkal pecsételték meg a végeredményt. Sokkal több lehetőségük volt mint a Bills-nek.

A 49ers _ Falcons meccsen Kovács Sanyi mondta hogy mindkét csapat gyakorlatilag egy embernek passzol Kittle és Jones személyében és ezt a sokadik play után sem tudták levedekezni egyik oldalon sem a defensek.

Nekünk ilyen domináns elkapónk nincs a rosteren de jó kezűk vannak és ezért is érthetetlen hogy mitől nem nagyon tudunk passzokkal haladni.

Mondjuk Shanahan is passz orientált ment nekik a futás erre passz játékokat teljesen érthetetlen számomra.