Első benyomás - 15. hét: Patriots @ Colts

Kép
EB

Hát nem ilyen mérkőzésre számítottak sokan. A Patriots támadóegysége és speciális egysége sok hibát vétett a mérkőzés elején, ami önmagában meghatározta a játék képét, alakulását. A rengeteg hiba pedig ezúttal nem fért bele, hiába tudott szépíteni a csapat, összességében ez is csak vereségre volt elég a Colts otthonában.

Mac Jones az első félidőt egy eladott labdával zárta, a másodikat pedig azzal kezdte. Nem találta a ritmust, de ez összességében az egész csapatról elmondható. Az első eladott labdánál Darius Leonard lépett bele a passzsávba, a másodiknál pedig többet várt a kelleténél, így be tudott ugrani a védő a futó elé. A negyedik negyedre azonban szintet lépett, több szép passzt eresztett meg az elkapók felé, két touchdownját pedig Hunter Henry húzta le, aki a legszorgosabb volt a yardok gyűjtésében, 77 yarddal zárt. Érdemes még kiemelni N'Keal Harryt is, aki két szép elkapással jelentkezett, valamint egy flea flicker során, ha jobb a kivitelezés, könnyen touchdownt szerezhetett volna...

A futójáték nem igazán létezett ezúttal, Stevenson nem tudott a földön haladni, Bolden az elkapásokkal próbált kitűnni, de természetesen ez nem csak rajtuk múlott. A nagy hátrány miatt kevésbé volt opció a futás, ráadásul a fal sem blokkolt jól.

A védelem többé-kevésbé jól tudta limitálni a támadósor hibáit, a rövid pályás szituációból csak FG-t szerzett a Colts, sőt Devin McCourty révén labdát is szereztek. A mérkőzés végére azonban bejött az, amitől sokan tartottak, Jonathan Taylor - aki egész meccsen szorgosan gyűjtötte a yardokat - megiramodott és lezárta egy hosszú touchdownnal a mérkőzést: 27-17.

A speciális egységben sem lehet pozitív dolgot feljegyezni, Folk minden rúgását értékesítette, de az első negyed végi blokkolt punt nagyon sokba került ezúttal, akár csak a már említett eladott labdák.

A Colts elleni mérkőzésen játszott talán a leggyengébben idén a csapat - nagyon hasonló meccs volt a Saints ellen is. Ez most nagyon nem nézett ki jól, de bőven van még lehetőség a javításra.

A Patriots tehát a bye week után nem tudta folytatni a győzelmi szériáját, 7 meccs után először szenvedett vereséget, ami egyben az idei első idegenbeli veresége is a csapatnak. Ezzel 9-5-re módosult a mérleg, immár az AFC 3. kiemeltje a Patriots, így várja majd a Bills elleni csoportrangadót karácsony másnapján.

Hozzászólás

Aztak.rva, micsoda felkészülést rittyentettünk az elmúlt két hétben… mi van itt, ha nincs bye week!? 😃

Annak persze örülök, hogy az edzői stáb humorérzéke és hite a régi, 3&2-re Bolden futás, 4&goalra inkább mezőnygól az esetleges lélektani fölény helyett, úgyis fogtuk a futást a meccsen és lesz idő még két kényelmes drive-ra. Ja, bocs, ezt nem ide.

De végül is mindegy, az első kiemelés nem volt realitás, LA-ben meg süt a nap, szóval ez a meccs pont ennyit érdemelt pötyögésileg.

(Az amúgy csak engem bánt, hogy Mac nem futja meg a 4-5 yardokat, ha lenne helye, főleg buta int/intek helyett? Megint láthattuk, lenne itt láb hozzá…🤷🏼‍♂️)

Az utolsó bekezdéseddel egyetértek. A meccsen többször megoldhatott volna néhány rövid yardos playt. Számomra érthetetlen ez a túlzott playhívási fegyelem, kicsit önállótlanságnak tűnik.

A tegnapi meccs alapján valóban nehéz lenne megmondani, hogy a két hét alatt mi a fenére is készültünk... Remélem a Bills-re meg a Dolphinsra, ha BB ezt a meccset valójában elengedte, mert szerinte se ezt kell megnyerni mindenáron.

Szörnyű volt nézni az első 3 negyedes kínlódást, ugyanakkor megint csináltunk egy elég jól kinéző 4. negyedet, csakhát 20-0-ról kezdtünk neki. A Taylor-hosszú benne volt, de a blokkolt punt eddig nagyon nem.

Jones nem vesztette el a fejét a nagy hátrányban sem, ez jó jel, nem volt tökéletes, de nem hullott szét az idegrendszere.

Nekem ez egyértelműen a falak közötti LÉNYEGES erőfölényen ment el.

Ja, és azt továbbra sem értem, hogy Harry egyértelmű sisakos kiütése hogy nem kapott büntetést, ráadásul én mintha láttam volna bedobott sárgát, de a büntetés mégis elmaradt. Az, hogy a hülyéje magát is kiütötte, nem mentesíti a csapatot a következmények alól...

Ez volt a harmadik blokkolt puntunk, ami a legtöbb idén az NFL-ben. Pár dolog félremegy a spec teamben idén..

Mindig van 1-2 olyan meccs amikor semmi nem jön össze. Szerintem jókor jött a pofon. Most majd mindenki extra koncentràlt lesz a Bills ellen. MJ-nek meg volt az első igazi rookie meccse. Sajnos ha nem megy a futás, akkor ebben az offenseben max 20 pont van egy jó csapat ellen.

Három negyed alatt nulla pont. Komoly hibák a védelemben, a special teamben és rengeteg büntetés. A negyedik negyed viszont adhat némi reményt a Bills elleni meccsre.Kemény lesz a jövő vasárnap...

 

Ohh ,így az ünnepek elött jobb lett volna ,ha nem most siklik ki a vonatunk ,feleségem kétszer csapta be a hálószoba ajtót azzal a megjegyzéssel ,hogy ez nem lehet igaz ,felkelted a gyerekeket.. gyerekek végül nem ébredtek fel ,de végére a csapat igen . 

annyira rosszul indult a meccs ,hogy ez most erőn felüli lett volna ,ha tudunk fordítani . 

 

Remélem idén nem mi leszünk az egyik olyan csapat aki magát lövi lábon, mert most sikerült. Csoda lesz ha megverjük a Billst de ebben az AFC katyvaszban minden lehet.

Nagyon kellett volna ez a W a nyugalmamhoz, jobb lett volna így Bills meccset nézni, bár az sem normális hogy valaki minden idegenbeli meccset megnyerjen...

Kiváncs leszek milyen hatása lesz a vereségnek. Felfelé indulunk vagy jobban beássuk magunkat. Ha nem verjük meg a Billst akkor szerintem a Miamitól is kicumizunk. Az biztos hogy az első kiemelésnek annyi bár talán nem is lett volna reális. Aki AFC bajnok akar lenni annak az Arrowhead stadionon keresztül vezet az út a SB -ba. Lehet hogy ennek a csapatnak az a jó ha minél több éles meccset játszik ezért jobb ha játszik már az első play off fordulóban.

A következő meccs beárazza a csapatot és az edzőket is, megmutatja hol is tartunk pontosan. Hazai pálya, győzelmi kényszer stb. Kiváncsian várom. Nagyon szorítok nekik.

GO PATS!

Ugyanakkor az a furcsa, hogy ha nincs a ST TD és a RZ INT, akkor feltehetően vezetéssel megyünk neki a meccs végének, minden hiba dacára.

A dilemma most is az számomra, hogy 20:14-nél neki kellett volna-e menni a 4. kísérletnek. Ha nekimentünk volna és sikeres, akkor két perc van a meccsből, passzolniuk kellett volna Így meg ha Taylor nem fut TD-t, a következő first down után is megvan nekik a meccs.

 

Én általában a bevállalós foci híve vagyok, de szerintem az jó döntés volt. A Colts nem szerzett pontot már mióta akkor, a meccs képe alapján még simán benne volt a 2 labdabirtoklás, mint ahogy be is jött volna, és akkor egy FG- vel egál, rosszabb esetben egy TD- vel Win, ha közben bejön egy FG Colts oldalról. Az, hogy TD- t szereztek egy futásból, az az elemi csapás kategória, amin elment a meccs. Szerintem logikus és jó döntés volt, ami nem jött be, bármilyen furán hangzik. A hiba a 2? büntetés volt, ami miatt 10+ yardra távolodtak a GL- tól…

Én már vártam, hogy mikor lesz a teljes leeresztés, és örülök, hogy a Colts ellen történt.
Ez kellett, mert már elhittük, hogy a bab is hús, innentől menni kell tovább, és simán összejöhet akár az SB is.
Nem kell pánikolni, meg kell nézni, mi nem sikerült és kijavítani. Most még lehet. A rájátszásban ez már nem fért volna bele.

A mérkőzés első kétharmada reménytelen volt, de a 328-as great comeback után megfogadtam, hogy soha nem hagyok ott meccset, bármilyen kilátástalan is a helyzet és/vagy a játékunk. Ez kis híján most is bejött, annyiban mindenképpen, hogy a játékunk már nem volt reménytelen, láthattam olyan bíztató megoldásokat, amelyek reményt adnak a folytatásra.

A futás nem ment, de arra a beharangozó is kitért, hogy a védőfaluk roppant erős, így az nem okozott meglepetést, hogy a támadófalunk és a védőfaluk csatájából - többnyire - ők kerültek ki győztesen, így Stevensonnak is csak időnként lehettek igazi villanásai.

A taktikájuk sajnos bejött, mert miután két támadásnyi előnyre tettek szert, át kellett állnunk a passzjátékra, de abba meg belehibáztunk szünet előtt és közvetlen utána is.

Ami mégis bizakodásra adhat okot, az a csapat tartása, hogy mindezek ellenére végig mentünk előre, nem adtuk fel és MJ10 most sem zuhant össze - pedig komoly hibákat vétett, amelyek most egyértelműen az ő számláját terhelik - ő is képes volt kicibálni önmagát a gödörből. Ezek együtt reményt adtak a végére, így legalább volt pozitív élményem is.

Nincs világvége, továbbra is vezetjük a csoportot, talán még jól is jött ez a pofon az otthoni Bills meccs előtt (persze a W meg a tabellán jött volna jól). 

 

Összességében én is így látom. Már a meccs előtt is azt mondtuk, az a csapat nyeri ezt a mérkőzést, amelyik kevesebbet fog hibázni. Ez most a Colts volt, a játék minden területén. Ugyanakkor nem éreztem megnyerhetetlennek a meccset, a védelem az utolsó nagy futásig 13 ponton tartotta őket. A támadók tudtak haladni, csak aztán jött az INT, vagy néhány buta szabálytalanság. A bírok meg nagyon engedékenyek voltak most DPI tekintetében, igaz, mindkér félnek, de mivel a Pats próbált főként passzal haladni, ez nekik jött rosszabbul. MJ 3 nagy hibájával remélem letudta idénre… de még így is szépített valamit a végére.

Nemcsak a DPI-ket hiányoltam, hanem mind Agolort, mint Harryt sisakkal ütötték ki, ez hogy nem bünti? Mi ez a duma a játékosok védelméről, Sandejo egész meccsen ámokfutott...

Áh, lehet, csak túl bosszús vagyok...

 

Pánikra nincs ok, de rendkívül sok a probléma. Először is, egy lelkes, PO-ra áhítozó, gyakorlatilag 1 fős futó offense-ből és egy jó védelemből álló, de kompletten nem erős csapattól kaptunk ki, végül is simán. (Kicsit sok minden emlékeztetett negatívba a Bills meccsre.) Aztán nézzünk gyorsan még jelentős hármat. 3TO, 3 negyed 0/eredménytelen játék, 8 büntetés. Az első kettő nem igényel kommentárt. A harmadik érdekessége, (azon kívül hogy gyakran egymás utáni playben követtük el) 7-et az offense követett el, amiből 4 (WR/TE holding és OPI) olyan volt, ami a bírók kedvenc büntetései közé tartozik, a maradék meg ostoba FS meg DofG. A def. nem kapott büntetést, helyette Dugger, érthetetlenül, bunyózott egyet, kiállították, pedig a hátralévő 21 percben nagy szükség lett volna rá! A 2 fumble már szóra sem érdemes, pedig a visszaszerzése sohasem látszik egyértelműen biztosnak. MJ a meccsen lassú gondolkodású/olvasású volt, sokszor későn passzolt, aminek aztán Agholor meg Harry látta kárát, a futásunk meg legfeljebb az elmegy szinten volt és nem domináns. Nem folytatom, mert semmi sem tetszett azon kívül, hogy próbáltuk nem feladni a meccset.

A bye week-ünknek semmi „haszna” nem volt, Harris nem gyógyult fel, Dugger kiállíttatta magát, Taylor még mindig covidos. MJ mondta a meccs után: „...a bye week-en nem edzettünk eléggé intenzíven, Én sem…” (!?) A pihenő hét elnevezést/mentalitást meg el kéne felejtenünk… Pálfordulás szükségeltetik!

Ma Cam Newton-nak drukkolok!

Csak egy kis ellenvetés: az az egy fős futó offense azért áll még egy igen fizikális és bitang jól blokkoló falból, aminek sokáig nem találtuk az ellenszerét. Egy ember nem tud futni, ahhoz kell egy őt kiszolgáló támadó fal is, és bizony nekik van olyan. Nekünk meg nincs.

A gyakorlatilag szó azt jelzi Nálam, hogy a futáshoz Ofal is kell, különben ezt a szót nem írtam volna bele. Azt meg tudjuk, hogy se futni, se passzolni nem lehet jó fal nélkül. :)

Akkor talán az "elméletileg" 1 fős futó offense-et kellett volna írnod.

Hiszen a kiváló Ofal-a a gyakorlatban van.

Pont a Panthers meccsre esett a választásom vasárnap este. Ha neked MJ lassúnak tűnt a Colts elleni meccsen, akkor CN-re mit mondanál a Bills ellen? Kb labdával a kezében még azon gondolkodott, hogy mit is olvashatott anno a playbookban. Szörnyű volt, kín volt nézni. Pedig önző Pats-nek kedvező okból Én is nekik drukkoltam. Az eldobott labdáiban nagy százalékban benne volt az Int veszély. Volt egy hosszabb megiramodása, természetesen ki is ütötték a kezéből a labdát hátulról, csak mákja volt, mert az egyik elkapója kezébe pattant. Megerősítette azt a korábbi hozzáállásomat, hogy vele aztán nem lennénk egyáltalán előrébb, sőt...

MJ a meccsek többségében szerintem jól játszik, még túl is teljesítve amit egy rookie-tól várhatnánk. Nyilván próbál azokon a kereteken belül maradni amiket az edzők megszabnak neki, mert kis pont Ő itt még ahhoz, hogy önállósítsa magát. Gondolom ki van neki adva, hogy QB futás csak a legvégső esetben lehet, amíg van célpont addig inkább próbálja megdobni, még az sem baj ha nem jön össze.

Nem volt itt semmi meglepő, Frank Reich a SuperBowlon is hülyét csinált BB-ből most ismételt. Nem mindenki ellen jöhet be a mi ultra konzevatív O játékunk. Így is szép eredmény hogy eddig nyertünk sorozatban. Playoff meg lesz a többi már ajándék.