Első benyomás 16. hét: Bills @ Patriots

Kép
EB

A Buffallo Bills 24-17-es legyőzésével a New England Patriots sorozatban 11.-szer szerezte meg az AFC keleti csoportjának trónját.

Látszott, hogy a csapat tulajdonképpen úgy kezelte ezt a meccset, mintha rájátszás lenne. Az utóbbi időben (joggal) sokat szidott támadósor magára talált, míg a védelem az első félidő végét leszámítva hozta a megszokott szintet.

Támadók:

Tom Brady az utóbbi két hónap legjobb játékát hozta, ami azért is nagy szó, mert a hírek szerint tenisz könyöke van, ami igen fájdalmas tud lenni. Igaz, a héten lekerült a sérült listáról, így remélhetőleg Guererro valamelyik csodaszerével sikerült rendbe hozni azt. Beszédes, hogy a Bills idén még senkinek nem engedett ilyen magas quarterback ratinget (111.0), pedig játszottak Lamaar Jackson és Dak Prescott ellen is. Bradynek az első félidőben 22 passzából 16 talált embert, míg a második félidőben 11-ből 10 lett sikeres. Az első félidő két hosszú támadás sorozata kifejezetten bíztató volt, hiszen az utóbbi időben nem sikerült konzisztensen hosszú drive-okat vezetni. A szezon átlag 6 játék és 29 yard, míg az első félidőben a TD drive 11 játékból és 75 yardból jött össze, míg a másik, a mezőnygóllal végződő 17 játékos 81 yardos támadás sorozat talán még impresszívebb volt, hiszen fél yardról indultak.

Nagy szerepe volt a jobb játéknak a támadófalnak, amely a mérkőzés nagy részében szépen védte az irányítót és a futóknak is jól blokkoltak. Azért ha van ideje, Brady még mindig megtalálja az üres elkapót. És ha már elkapók. Van keményebb elkapó a ligában, mint Julian Edelman? Felsorolni is nehéz hány sérülése volt idén és mégis az egyik legjobb idényét futja és amikor kell, mindig ott van Bradynek és a csapatnak. Azt is jó látni, hogy N'KealHarry-t egyre jobban játékba hozza Brady és McDaniels. Minden meccsen villant valamit abból, hogy miért is választotta ki őt a csapat idén a draft első körében.

Ha már megemlítettem Josh McDanielst, ő is szerintem idén a legjobb meccsét hozta. Nagyon szép game-plant rakott össze. A meccs simább is lehetett volna, ha az megvalósításba nem esik pár hiba (ugye Sanu?)

Védelem és speciális csapategység

Csak a szokásos. Illetve majdnem. A labdaszerzések most elmaradtak és a félidő vége, illetve Brown touchdown elkapásánál voltak gondok, de a touchdown után simán hozott a védem két 3 and out-ot, ami kellett a meccs megnyeréséhez.

Összességében az utóbbi hetek legjobb teljesítményét nyújtotta a csapat és ha a támadósor feljavulása kitart, akkor ezzel a védelemmel még februárban is játszik majd a csapat.

Hozzászólás

Szép győzelem! Az akarat diadala!  Minden szurkolónknak és a szerkesztőség tagjainak Boldog Karácsonyi Ünnepeket és minden jót kivánok ! Hajrá Hazafiak !!!

Ez szép volt az offense-től, főleg JE ideiglenes kiesésével. Dorsettel amúgy tudjuk mi van, mert összesen 5 snapet volt fenn, ennyit pedig Slater is majdnem kapott a támadókkal?

JMC viszont aggasztó (megint kiállt 4 snap után), nagyon kellene a pihenő mindenkinek. Bár cserébe végre Williams is sokat játszott és nem is rosszul.

Beast of the East

Brady a sajtótájékoztatón is viselte a jobb könyökvédőt, komolyabb lehet a baj.

Válasz hispanic üzenetére

Még szerdán alakult ki egy beszélgetés a like/dislike nyomkodásáról, amikor is megállapítást nyert, hogy bizonyos felebarátainknak nincs mit nyomogatnia, ezért teljesen értelmetlen helyzetekre is reagálnak. Ez a nyilvánvalóan beteg f(elebarátunk) arra reagált, hogy Crucifeid azon megjegyzésére, miszerint TB könyökvedőben nyilatkozott a sajtótájékoztatón, én jelezni merészeltem, hogy az nem könyökvédő volt, hanem jeges kötés és kutyául fájhat az irányítónk könyöke. Na már most véleményeket, érzéseket lehet érdemben kritizálni, de annak a tényszerű megállapításnak, hogy az egy jeges kötés volt és a teniszkönyök márpedig kutyául tud fájni, nem nagyon van alternatívája. 

És itt ismételném Dravait szurkolótársunk Fülig Jimmytől vett idézetét: Tiszteljük felebarátaink agybaját!

Remélem, hogy megválaszoltam a kérdésedet.

 

Így már értem. Valóban nem közösség építő a dislike használata, a te jegeléses hozzászólásodra pedig teljesen érthetetlen is.

Lehet hogy jobb lenne a dislike funkció megszüntetése, mert csak felesleges indulatokat gerjeszt a közösségen belül. És így már a te reagálásod sem volt irodalmi.

Igazad van! Annyira jó ez az oldal, nagyon színvonalasak a cikkek és nagyon hálás vagyok a szerkesztők áldozatos munkájáért. (Csak időnként olyan az érzésem, mint Gino-nak azon a bizonyos majálison....)

Boldog Karácsonyt kívánok minden szurkolótársamnak!

Szia, hagyd ezeket a betegeket a fenébe. Kétségtelenül jobb lenne nevesíteni a dislike-ot is, de ha valakiknek ez örömöt okoz, akkor legyen ez a legszebb öröm az életükben. Inkább a jó írásaidra koncentrálj. 😃

Végre jó érzés volt úgy nézni a támadásokat, hogy érezni lehetett,valószínű a végén  jön a pontszerzés. Működött a fal, voltak szép futások, TB vezér volt. Ez a játék már alap a rájátszásra, de ahogy mindenki nyilatkozta, van még mit javítani. Nekem az összes egység közül a sec okozott egy kis csalódást, a passzjáték  levédekezése sokszor okozott gondot.  Gilmore és McCourty amit összeszerencsétlenkedtek a kapott hosszú TD előtt, nem volt méltó a szintjükhöz. Ami a számomra a legfontosabb, megint lehetett érezni a potenciált az összes csapategységben.

Gilmore és DMC között volt egy kommunikációs hiba, nagy ügy. Ők nem emberek?

 

Allen sokat fejlődött és jó game plant hoztak. Teljesen rendben volt a sec is. Vagy létezik olyan csapat, ahol 0 elkapást engednek egy meccs alatt?

Végig azt mantráztam magamban, hagyjuk passzolni, csak hagyjuk passzolni, vagy INT lesz, vagy homály, vagy leütjük, csak ne rohangásszanak. Erre meg olyan pontos passzokat dobott, hogy csak. Jó, néha talán a mázli is benne volt, az első TD-nél egy ezredmásodperccel később feküdt a földön, és mégis. Határozottan nem volt rossz. Jó se, de egy klasszissal jobb volt, mint a Steelers ellen. Így csak még jobb a DEF teljesítménye.

Az minden volt csak kommunikációs hiba nem. Brown egy irányváltással lerázta magáról Gilmore-t és lendületből ment DMC-re, akinek így esélye sem volt hogy elmenjen vele. Ezt mindketten csúnyán benézték, de belefért.

Harapott a csapat! Remélem, hogy összejön a pihenőhét, mert Guererro csak ideig-óráig tudja "orvosolni" TB teniszkönyökét. A sajtótájékoztatón már jegelték a jobb könyökét.

"Van keményebb elkapó a ligában, mint Julian Edelman."

Ez gondolom inkább kérdés akart lenni... És akkor a válasz az, hogy : NINCS!!! Annál a sárga zászlós blokknál azt hittem, hogy a Gator-ral hozzák le...

A Bills TD-nél Brown nagyon beültette a hintába Gilmore-t, de mégsem lehet csak a 24-esünk nyakába varrni az egészet, mert csak ment az elkapóval és az utolsó irányváltás a háta mögött történt. Inkább DMC mozizta végig Brown és Gilmore szinkrontánc-bemutatóját.

Volt TE játék!!! 😉

Volt jó futás! 👏

Kell nagyon a pihenőhét!

THE EAST IS NOT ENOUGH! (És ez nem csak szurkolói mantra vagy túlzott elvárás...)

 

 

Ha mukodik a tamadofal, akkor remekul jatszik az offense..siman 30 pont felett hoztunk volna a Bills D ellen, ha a Burkhead fumble, JE pick play vagy Sanu dupla benazas kozul csak ketto van..

Ha mukodik a tamadofal, akkor tud kreativkodni JMD..

Ha mukodik a tamadofal, akkor tudunk futni 143 yardot.

Ha mukodik a tamadofal, akkor a kiemelkedo Bills secondary ellen is 33bol 26 jo passz jon Tomtol..

Ha viszont nem mukodik a fal, akkor ezekbol nehezen tud kijonni barmi es ugy fog tunni, mintha rossz lenne a jatekhivas, kioregedne a QB es az elkapok nem tudnak elszakadni, a futok meg falabuak lennenek..

Az előző cikkben már leírtam az "első benyomásomat", mert azt hittem ez a cikk valamiért elmarad. :)

A Patriots.com-on leírták a jövő évi ellenfeleket. Jó kis szezon várható.

A szokásos csoportellenfeleken kívül jön az NFC Nyugat -megy a csapat Seattle-be, ill. a Ramshoz, jönnek Garoppoloék és az Arizona. Jön az AFC Nyugat - fogadjuk a Denvert és az Oaklendet, utazunk Kansasba ill. a Chargershez. Mindezeken felül fogadjuk a Baltimore-t és utazunk a Houstonhoz. A részletek majd áprilisban.

A Raiders elleni lehetett volna Vegasban, ezert kicsit szoritottam onceluan, hogy kellemest a hasznossal alapon megkukkantsam a csapatot..

Igy a LAR, LAC duo ellenibol johet ossze valamelyik. Ha mar lesz pontos menetrend, szervezodhetne valami kozos tura..

Szia! Sziasztok!

Tudom, hogy kicsit off, de bármilyen közös megoldásra nyitott vagyok 2020-ban ami azt eredményezi, hogy láthatok egy NE meccset.

Nyilván a best az lenne ha Foxborough-ban lenne, de vigye kánya... beérem bármivel :D

üdv

J

Meg kell nyernünk a Miami elleni meccset, hogy meglegyen a kiemelés!

A Bills elleni győzelemmel tudtommal a kiemelés már akkor is meg van, ha a Miami elleni meccset esetleg buknánk. (Ezért volt különösen fontos a mostani győzelem! Így talán már a Kansas sem előzhet minket. Remélem nem tévedek...! Vagy ehhez még mindenképp kell ez a W is? Tőlem mehet, nem lenne rossz dolog így búcsúzni a szezontól...! A pihenőhét is nagyon kellene/ránk férne) 

Ha nyer a Chiefs a Bears ellen, akkor kell a W nekünk a Dolphins ellen. Ha veszít a Chiefs, akkor megvan a 2nd seed.

Sok függ Trubi formájától és a CHI védelmétől. A macik otthon játszanak, ez segíthet nekik, meglátjuk...

No akkor egy pár gondolat.

Az offense tegnap mutatott kifejezetten jó dolgokat. A futás ment, remekül megágyazott a passzoknak. TB tegnap régi önmagát idézte. De azért van hiányérzetem. Az Ofal addig egész jó volt, míg Cannon ki nem vált. Newhouse nem volt olyan borzasztó, de azért érezhető volt a különbség . Mondjuk mikor beszállt rögtön egy ronda nyomás jött róla. Ja és Mason végre tavalyi ligaelit szintjén karistolt. Sanu szerintem borzalmas gyenge, és nem tudom ennél lesz-e többre képes. Harry kezd alakulni, de attól hogy egy komolyabb védelem összerosálja magát tőle még messze van. Emiatt szerintem a wr Corp még vékony. Viszont ami volt az egy kifejezetten jó TE játék. Watsont és Lacosse jól néztek ki tegnap.

A defensetől tegnap nem voltam elájulva, ugyanis a bills nem túl acél offense ellen égtek egy párszor. És főleg az a rész ami ligaelit, a secondary. Az a Brown elkapás tök mindegy kié volt, akkor is rondán benyelték. Chung harmat gyenge volt, csak az nem kapott és ment el mellette aki nem akart. Jc jackson is kapott az arcába egy pár catchet tegnap, amik véleményem szerint elkerülhetőek lettek volna. Egyszerűen lemaradt az emberről, ami az év elején nem így volt. A front seven nem volt rossz, bár Collins kicsit kezd visszaesni az év eleji abszolút top Lb pozícióból. Guy és Butler szürke eminenciások, de jól végzik a dolgukat. Ht és van Noy játékában nem fedeztem még fel visszaesést. Összességében sokkal bizakodóbb vagyok mint 2-3 hete, de hogy őszinte legyek ha a Baltimore nem áll bele a földbe valami oknál fogva, ez kevés lesz még mindig. De addig még jó 1 hónap van és remélem a forma csak felfelé ível, ami egy újabb sb részvétel során lesz a legmagasabban. Elvégre a bajnokságot februárban kell megnyerni, addig meg el kell vergődni Valahogy.

 

Mindig bírom ezeket az "égtek" vagy "rondán benyelték" hozzászólásokat. ĐĐ

Allen 208 passzort yardjából cca. két nagy játékból jött össze a fele yard. Kb. ez volt az első idén ahol Gilmore-t ennyire megetették, na bumm. Attól ez még egy teljesen jó Defense volt tegnap a Pats-től. Egyáltalán nem volt olyan rossz ez a Bills Offense, sok tehetséges játékosuk van és Allen rengeteget fejlődött.

Majd lesz még időd eleget elégedetlenkedni a TB-BB éra után. Đ

En azt nem ertem, miert kell elegedetlenedni. Azt a meccset kell megnyerni ami eppen van..ha megint jatszunk a Ravens ellen, ahhoz ezt a meccset nem lehet hasonlitani. Meg kiindulni se belole..teljesen mas kepe lesz a jateknak.

Ok tobbet fognak futni, kevesebb big play lesz a levegoben..mi pedig velhetoen sokkal tobbet megyunk no huddle offense formajaban, hogy ne tudjanak cserelni. Azt nem hiszem hogy ugyanugy egy personnelt hasznalnank mint legutobbi meccsen, de biztosan latunk abbol tobbet..most meg szinte ilyen nem is volt. Ebbol is latszik, hogy ket meccs teljesen mast igenyel mindket oldalon..

Pontosan. A Ravens elleni megint egy teljesen más meccs lesz. Most előhúzott JMD pár TE játékot is. Tavaly is sokan tartottak a Chiefs elleni AFC döntőtől Kansasban, sokkal nagyobb esélyesek voltak Mahomes-ék, a többi történelem.

Sokkal jobban tartottam ettől a meccstől mint a Ravens elleni remélhetőleg AFC döntőtől. Ahogy anti.pass mondaná, ott "szétfutjuk" a Ravenst. :)

16 meccs alatt 1 TD róla/miatta. Nem is értem BB-t, mit keres ez  az ember még itt a rosteren.... 

Per pill ott van a Def Player of the Year versenyben. 

Áldott Karácsonyt

 

1. Inkább most hibázzon a DEF ilyeneket, mint a rájátszásban!

2. Mivel nem gépek, hanem emberek, ők is hibázhatnak. Végülis 15 mérkőzés után engedett TD-t Gilmore.

3. A lényeg a W

Lamar Jackson-nak és a Ravens-nek - majdnem - minden összejön idén. Jackson-nak még egy jó éve, utána kb. Cam Newton sorsára jut. Addigra kap egy akkor fizetést ami gúzsba köti a Hollókat néhány évre. Ron Rivera-nak is ez lett a végzete, pedig nagyon jó edző.

Nekem sok minden tetszett a tegnapi játékunkból (végre!) és sok minden belefért (Brown TD, Burkhead fumble), az egyetlen ami kiveri a biztit, az SANU és az érte adott második kör. Akkor se bírtam amikor másnak játszott de amit itt művel az a lóf.....al egyenértékű és kiábrándító. Pláne annak fényében amit Edelman művel félholtan...

Sokszor megtortent hogy egy jó formában lévő csapatnak nem tett jót a pihenő hét amit a Patriots elég régóta jol menedzselt.

A Ravensnek most nagyon működik minden de lehet hogy januárban nem igy lesz.

 

Bradynek lenne ilyen célpontja mint Breesnek

már rekordot döntött volna. 

 

Tegnap (is) egyértelműen a rekordra mentek, tényleg látszott, hogy mennyire hajszolják. Az egyéni érdek, felülírta a csapatérdekeket.

Mindig félve írom le az agymenéseimet, mert közel 14 év "nézés" ellenére még mindig nagyon-nagyon nem értem ezt az egészet... de most megint muszáj billentyűzetet ragadnom és persze nagyon Barb-os lesz. Szakértők és komolyan gondolkodók görgessenek :D

Először is Allen előtt le a kalappal, annak allenére, hogy majdnem mi elhittettük vele, hogy van keresnivalója ellenünk:S. Ebből kifolyólag (is) nekem a védelem, de különösen a secondary csalódást okozott - persze tudom, hogy az idén el lettünk kényeztetve, de akkor is... Annyira kerek lett volna az életjeleket felmutató támadósorunk a már-már menetrendszerű labdaszerzéssel - hát ez nem jött össze.

Brady egy állat. Kicsit lassú, kicsit suta, de a mienk - és végre megint igazi vezérbakként viselkedett. Mindig imádom, de tegnap a szokottnál is jobban csipáztam. Edelman... róla nincs mit írni. Mikor leszaladt nála a redőny én akkor nyugodtam meg. Akkor kezdtem elfogadtatni magammal, hogy nem csak nyerni nem fogunk, de a rájátszásban sem menetelünk sokáig - akkor meg minek izgulni :D Na de nem lennék Barb, ha feladtam volna és nem a "hurráoptimizmus" került volna előtérbe, szóval a reményhal szindróma még dolgozott... Aztán vissza is jött Jules - akiről brit tudósok a nagyon közeli jövőben be fogják bizonyítani, hogy egy "supermutand" és (fogalmam sincs, hogy emiatt, vagy amúgy is sikerült volna) megint olyan játékot mutatott a támadósorunk amiért már régóta odaadtuk volna ilyen-olyan végtagjainkat és bár voltak még nehéz percek (chat-en írtam is mikor már sokan ünnepeltek, hogy még nem nyertük meg...) megkaptam a karácsonyi ajándékot amire annyira vágytam.

Igazságtalan lennék, ha figyelmen kívül hagynám, hogy végre volt TE-játék, hogy Meyers igazán szépen helyt állt, hogy ahogy ti mondani szoktátok JMD nyitott (de legalábbis lapozott) a playbookon, hogy reménykeltő a futójáték és Harryt is piszkálgatjuk - de nekem ez a győzelem még mindig "a rutin meg az évek" és az akarat diadalát bizonyította (bár én nagyon elfogult vagyok a "régi gárdát" illetően:)). Minden másra választ kapunk a rájátszásban és messze nem tényekkel alátámasztott kijelentés csupán megérzés: még mindig azért bénázunk amikor bénázunk, mert altatunk.

Nnnnaaa (nem)kicsit csapongó, (nem)kicsit összefüggéstelen, felét le sem írtam annak amit szerettem volna - de remélhetőleg nagyjából érthető a mondanivalóm :D Bocs, a nagy karácsonyi előkészületekben ez is fél napba telt mire megírtam. Pedig szaloncukrot kötözni nem is kell :D :D :D

 

Ez a Béla álnév nagyon megtévesztő, még szoknunk kell. :) Még jó, hogy beleírtad, hogy Barb-os lesz, ez sokat segített a beazonosításban.

Szerintem tök jókat írtál, sokan kb. ezeket gondoljuk. Én talán az Edelman kieséséhez tennék annyit hozzá, hogy én úgy érzem, a csapat azt is megoldotta volna. Persze csak sejtések, mert hálistennek nem kellett tényleg kipróbálni, de akkor lett volna újabb változtatás. Elsütjük megint Watsont és/vagy LaCosset, Burkhead még többet fut, a Harryre megírt játékok közül előveszünk egy újabbat (én hiszem, hogy vannak még ilyenek a titkos oldalakon), Dorsettet csatasorba állítjuk, nem dugdossuk tovább - szóval nekem is az az érzésem, hogy még mindig nem használjuk a rendelkezésre álló arzenált, mert annyit adunk ki, amennyi feltétlenül kell.

Nagy ajándék volt a szombati meccs, az eredmény és a mutatott játék alapján is. Boldog Karácsonyt! :) :)

Dorsettel (kicsit Harryvel és Meyersszel is talán) sztem is “tartalékolunk”. Mármint a rájuk hívott játékokat illetően. A PO-ban pedig 3 különböző meccsen (optimista vagyok igen :P) 3 különböző WR koncepció is elképzelhető, főleg ha Sanu pontos helye is meglesz és a TE-ket is fogjuk használni. Egy ilyen esetben miből tudna készülni az ellenfél (még ha játszottunk is velük már a szezonban)??? Hiszen a szezon 14 meccsén gyakorlatilag nincs mit videózni az O-ról! Teljesen alap játékokat játszottunk! Nincs kifejezett “arculata” az offense-nek. Jelenleg nem lehet ráhúzni semmilyen sablont erre a támadósorra. Nincsenek kedvenc TB-WR vagy TB-TE szituk (mint anno Gronk), max Edelman, de ő meg JE és kész. Meg tudjátok mondani hogy a RZ-ban hányszor próbáltuk a sarkokba feldobni a labdát a szezonban eddig? Én nem sokra emlékszem. Most viszont már van 2 magas célpontunk is. Meglepődnék, ha a PO-ban ez nem kerülne elő, akár minden meccsen. Szóval szerintem ennél “sötétebb ló” még nem volt a TB vezette O. (Bár lehet, hogy még a számára sem. :DDD ) A lényeg, h van potenciál ebben a támadósorban még akkor is, ha az egész szezonban alig láttunk ebből valamit. (Ui.: a többi csapat sem.)

Go Pats! :)