Első benyomás - 16. hét: Patriots vs Bengals

Kép
EB

Karácsony alkalmából két teljesen ellentétes félidővel örvendetette meg a szurkolókat a csapat, az első 30 percben momentuma sem volt gyakorlatilag a Patriotsnak, 22-0-ra vezetett a Bengals. A második félidőben összekapta magát a hazai csapat, a végén a győzelemre is volt esély, ám egy sajnálatos fumble stílusosan lezárta a szezon érdemi részét.

Az első 30 perc valami siralmasra sikerült, az offense képtelen volt haladni, a Bengals támadósora viszont hasított. Burrow olyan számokkal zárta az első félidőt, amit sok kezdő QB meccs végén is elfogadott volna. Semmi nem utalt arra, hogy ebből még valaha szoros mérkőzés lesz. Egyedül Devin McCourty labdaszerzése ami pozitív irányba kiemelhető.

A második félidő is hasonlóan indult, aztán egy zseniális hívás után - ami nagyon hasonlított a Super Bowl LIII-n bemutatott Gilmore-féle interceptionre - Marcus Jones szerzett picksixet, és itt elindult valami. Végre Kendrick Bourne is megkapta a neki járó snapeket, zseniális elkapásokat mutatott be, ő is zárta le egy TD-vel a driveot.

A Bengals eljutott mezőnygóltávolság, ám ez nem a rúgók napja volt, rengeteg hibáztak mindketten. Ezúttal is ez történt, Evan McPherson rontott. Ezután jött a meccs leghihetetlenebb játéka, 3&29-re a PS-ből felhozott Scotty Washington a hail maryt ugyan nem tudta elkapni, ám röplabdásokat megszégyenítő mozdulattal jutatta oda a labdát Jakobi Meyersnek - 22-18, mert Nick Folk is rontott (ismét).

6 perc volt hátra, a Bengals próbált haladni, de Matthew Judon gyönyörűen olvasta a playt és ütötte ki a labdát Chase kezéből, amit Marcus Jones szedett össze. Kicsivel több mint 3 perc volt hátra, hogy megnyerje a meccset a Patriots. Jól is haladt a támadás - itt látszott, hogy tud haladni azért a csapat. Remekül pörgött az óra, sikerült elvenni a Bengals időkéréseit, ám jött egy igen véleményes játék - Rhamondre Stevensont megállították, elkezdték hátrafelé tolni. A bírók nem sípoltak és gyönyörű védőmunkával megszerezte a labdát a Bengals.

A védelem még megállította őket, de a támadósor már nem tudott lőtávolba jutni, így 22-18 lett a végeredmény.

Látszott azért az első félidő után, hogy a Bengals sem tudott felpörögni kellően a második félidőre, mint ahogy sokan, talán ők sem gondolták, hogy ebből még meccs lehet. A Patriots talán későn ébredt, így is megvolt az esély a győzelemre, de az idei szezon valahogy nem a csapat szája íze szerint alakul, a kulcsszituációkból nagyon ritkán jön ki győztesen a csapat - ez is azért mutatja, hogy valami nem kerek azért. Ez a szezon már ilyen, jövőre azonban egy kompetensebb támadóoldali edzővel és néhány erősítéssel azt gondolom, hogy simán rájátszásesélyes a csapat. Mac Jones napja is eléggé kétarcúra sikerült - borzalmasan kezdett, aztán eljutott 240 yardig és 2 TD-ig és végül jobb passer ratinggel zárt mint Joe Burrow (persze ez bizonyos szempontból lényegtelen, mégis eléggé érdekes).

A 2022-es évre ennyi volt a csapatnak, legközelebb január 1-én lép pályára a csapat - az lesz a szezon utolsó hazai mérkőzése, a Miami Dolphins látogat Foxborougba.

Addig is szeretnék mindenkinek még egyszer Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánni!

Hozzászólás

Biztos megint nagy vitát generálok ezzel, de nem érdemeltünk ma győzelmet.

Ugyanakkor, ha az ellenfél megadja az esélyt, rohadtul élni kellett volna vele, de megmutattuk, hogy nagyon szedett-vedett csapat vagyunk.

Ennyire impotens O-t ritkán látni hazai pályán Bostonban. Az első félidő maga volt a katasztrófa.

Nem Bill O’Brien kell ide, hanem egy fiatal OC aki nem 1980-ban tanulta az edzősködést! Minshew 350+ yardot passzolt a Dallas védelem ellen(kikapnak de akkor is) jól mozgatják a támadókat, Jones meg egész évben szenved nálunk, az egész támadósor szánalmas. BB hatalmas edző, számok alapján a legnagyobb, de jövőre gyökeres változások kellenek.

Ügyes fiú ez a BoB hogy már 11 évesen kitanulta a szakmát :) de biztosan igazad van, NFL MVP-t vagy Heismann győztes QB-t edző, a hulladék Texansból a liga egyik legszórakoztatóbb offenset összerakva AFC-döntős csapatot csináló BoB biztosan nem ért hozzá:)

Semmi szükség erre kioktató hangnemre, mindenkinek lehet véleménye. Én egy fiatal OC-t szeretnék látni, nem mindig azt, hogy a régi edzőink 1-2 év után visszatérnek BB szárnyai alá. Nem irtam sehol, hogy O’Brien nem ért hozzá. Boldog Karácsonyt! 😉

nem kioktatásnak szántam, csak nem látom azt, hogy attól mert valaki fiatal, miért lenne jobb pl Bob-nál. be lehet fürödni velük is könnyedén, lásd pl Hackett legutóbb

Valamiért úgy érzem, hogy jó lenne a friss/új vér az edzők közé. Mindig visszajönnek hozzánk a máshol megbukott edzőink, néha bejön a dolog néha nem…BoB nem bukott meg ezt értem. Mindegy ez egy olyan “vita” amit nem lehet eldönteni, majd az idő választ ad. 🙂 Reménykedjünk, hogy BB látja a problémát és nem lesz túl makacs, hogy változtasson. Amúgy nem LaFleur hívja a playeket a Packersben?

Családi Karácsony miatt az első félidőt nem láttam, de telón követtem az eseményeket és gondolkodtam megnézzem-e a másodikat. Mondjuk nem bántam meg, hogy megnéztem, de tele vagyok értetlenséggel. El se tudom képzelni, hogyan lehetett az elsőben mindössze 29! yardot passzolni, főleg ahhoz képest, hogy 0-ra vertük Burrow-ékat a másodikban több, mint 200 passzolt yarddal, a pontokról nem is beszélek. (Ha valaki ezt az abszurd anomáliát meg tudja magyarázni, írjon!) A látottak alapján először a védelem, majd kicsit sajnos lassan, de MJ-ék is összeszedték Magukat, feltámadtunk, de a mennybemenetel elmaradt. Sajnos úgy vélem főleg Folk-on és az ezen a meccsen a szezonban leggyengébb játékot nyújtó Mondre-n múlt. (Nem a fumble-je alapján ítéltem meg, hanem a futásainak sikertelenségei miatt, 13 carry, 30! yard, Neki ez nem teljesítmény.) Mivel már másodszor felhoztuk Vizcaino-t, talán az extra pontokat és a végén egy közeli mezőny gólt berúgott volna, mert már korábban is láttuk Folk-al valami probléma van. Sajnos Nálunk minden kulcsembernek egyszerre kell jól játszania, hogy minőségi ellenfél ellen győzhessünk. Ez a szezon így a sok „majdnem” szezonja lett.

Ezt a meccset a Bengals szorakozta el majdnem,amíg komolyan vettek a meccset,addig sem offense,sem Defense oldalon semmit nem tudtunk kezdeni velük.

Aztán Burrow elszorakozott két INT,meg óriási makkal bemakoltunk egy TD-t,ami gyakorlatilag egy Hail Mary volt csak Meyers kezébe.,így tudtunk egyáltalán visszajönni .

Ennek ellenére reális esélyünk volt,de ahogy NB2 kolléga is írja,idén nem az a csapat vagyunk ,aki kihasználja az adódó lehetőségeket.

Marcus Jones viszont ismét óriásit játszott,Uche mellett Ő a másik üde színfoltja ennek az idénynek.

Mondre meg lehet hogy elfáradt fejben a szezon végére,a múlt heti partizán akciója után most meg sorsdöntő fumble. Nem is lenne csoda ha elfáradt volna fejben,amekkora terhelést kapott .

Papirforma alapján ez nagyon 7-10es szezonnak néz ki.

Ja,két utolsó észrevétel:

1) Érdemes volt egy végig szenvedő O-ban Bourne-t szinte végig mellőzni …

2) BB-t nem tudom mikor láttam utoljára ennyire idegesnek,feszültnek.

Csak azért volt meccsben a Bengals mert az elejét el szórakoztuk, nem vettük komolyan a meccset aztán a végén inkább elszórakoztunk egy fumblet és csak ezért tudtak nyerni :)

Csak ez nem lenne igaz… Az első félidőt nem szorakoztuk el,hanem ennyit hagytak játszani minket a labda mind2 oldalán. Szó nincs kettős mercerol!

Akkor más meccset láttunk,de semmi gond,Te így láttad én meg azt láttam,hogy amíg az ellenfél 100%-ig koncentrált addig,se támadó,se védő oldalon még csak momentumunk sem volt,könyörgöm két first downunk volt egy egész első félidőben,miről beszélünk ?! És nem azért mert mi szorakoztunk,kiengedtunk ( mint a Bengals a második félidőben ),hanem jól,koncentráltan játszó ellenfél ellen ennyire voltunk képesek.

Aztan azt hittek hogy zsebben a meccs,mert annyira nem volt meg momentumunk se,csökkent a koncentráció ,jöttek a hibák és visszahoztak a meccsbe minket  óriási makunk volt ( mert a Meyers TD nyilván egy gondosan felrajzolta play eredménye …)és igen,utána már nem tudtak felpörögni. (Mondjuk halkan jegyzem meg,a meccset azért nem mi nyertük !!! )

Hol van itt a kettős mérce?

Akkor lenne a kettős mérce,ha Meki dob két INT-t meg bemakolnak egy TD-t és így jön össze a 22-0-s vezetésük és arra mondom,hogy majdnem  elszorakoztak a meccset. De itt szó nem volt erről,felmostak velünk a padlót,aztán azt hittek megvan a meccs,ezért idő előtt kiengedtek és aztán nem tudtak újra felpörögni. Hányszor láttunk már ilyet az NFL-ben érdekes módon más fanbaseben soha nem merül fel ez a kettős mérce érvelés…

Csak mi akarjuk állandóan megmagyarázni,hogy nem az ellenfél nyerte meg,hanem mi buktuk el…

Bezzeg mikor mi koncentráltunk akkor 18-0 lett ide és közel volt a győzelem. Amúgy engedjük el, jó hogy így képben vagy ki mikor enged ki, mikor szórakozik, bezzeg a mi csapatunk meg nem, na mindegy. Nem mondom hogy jó az offense, mert nem, alig várom az offseasont és az új OC bejelentését. Végig se akartam már olvasni a sok hülyeséget, mert akik jók azoknak az érdemeit is elveszitek ilyen ezoteria jóslás szintű megállapításokkal. Jössz a végén a dumával, de szerinted meg a védelem nem lehet jó csak az ellenfél offense el szórakozza mindig, vicc.

Válasz davidqan üzenetére

Szerencsére ebből aztán sokkal okosabbak lettünk,mert egy érvekkel gazdagon alatamasztott,logikailag hibátlanul felépített tartalmas hozzászólással lettünk gazdagabbak.

(Azért az utolsó mondat értelmezése nem sikerült,azt még egy kicsit olvasgasd )

Koszonom! topin 2.0 …

Kedves kolok! Ha valaki érvekkel, statisztikai adatokkal és konkrét hivatkozásokkal cáfolja meg az előtte lévő bődületes b@romság hozzászólását, sajnos az sem ér el több sikert, mert abból meg (stílustól függetlenül) azonnal sértődés szokott lenni. Úgyhogy please, ezt ne. Nem ismerem topint és davidqan-nel is volt már “vélemény különbségünk” a chat-en (amit a chat végére megbeszéltünk), mielőtt még összekötnéd valahogy az egymástól elkülönülő, de ugyanabba az irányba terelni próbáló véleményeket. Thx! Go Pats! :)

Ui.: Annyira unalmas már olvasni a “nekem ez a véleményem, miért ne írhatnám le” típusú hozzászólásokat, miközben hülyeségek vannak benne. Természetesen nem kell szakértőnek lenni, hogy szurkolhasson valaki, viszont kommentelni sem kell, ha nem vagyunk meggyőződve arról, hogy biztos nem írunk le hülyeségeket. Én az oldalon a nálam okosabb és hozzáértőbb szurkolótársaim hozzászólásait (és néha hopi apró infómorzsáit) olvasom szívesen, nem pedig az érzések vagy felindulások alapján írt véleményeket, melyek szétszabdalják az oldal érdemi szakmaiságát. Erre sokkal jobb lenne, ha mindenki inkább a chat-et használná meccsek alatt és nem utána hozzászólásokban esne “túlzásokba”. Köszönöm

Marcus Jones személyében egy új gyöngyszemet találtunk, de kell a józan ész hozzá, hogy ne ő legyen a másik, akivel mindent meg akarunk oldatni, amíg tönkre nem tesszük - Stevensonnal pont jó úton járunk efelé. Egyszerűen zseniális a srác, ahogy lát a pályán, amilyen gyors, rengeteg esze van ehhez a játékhoz, ráadásul mindkét oldalon.

A tegnapi meccs kétarcúságának a hátterét marha jó lenne látni (nem fogjuk), én arra tippelek, hogy BB elengedte Jonest meg Bournet, hogy csináljatok, amit jónak láttok, és ez lett belőle - persze nyilván nem ez történt (mielőtt valaki elkezdene nekem magyarázni :) ), de kívülről valami ilyesmi látszott. Egyszercsak Bourne megjátszható lett, Jones meg képes volt nagyjából jól is odadobni neki, Bourne meg elkapta - és még háromszor. Vajon mitől? Thornton még nem igazi labdamágnes, de gyors, mint az állat, jó lesz ő is jövőre.

Egyértelműen a coach teamben kell a változás, a kialakított játékok egyszerűen nem működnek, ezt már a szertárosok is látják, a szándékos, eredményes változtatás képessége gyakorlatilag megszűnt, ezzel az edzői gárdával felesleges nekimenni a következő szezonnak, ugyanez lenne az eredmény.

Viszont tegnap kaptunk egy jó negyedet Karácsonyra, ennek is örülni kell ebben az idényben - még így is jó, hogy láthatjuk a csapatot, úgyis mindjárt vége, aztán jön a hosszú böjt és az izgalmas várakozás, hogy ki megy, ki marad és ki jön.

GOOO PATS!!!

én nem tudom mi a frász volt az első félidőben, de ha Mac így tudja szórni a hosszúakat (az elkapottakon túl volt  a nagyon csúnya drop Thorntontól az 55 yardos passznál és még két 50-50-es labda Bourne-nál, amik kisebb bravúrral behúzhatóak lettek volna, mert előnyben volt mindkétszer az elkapó) úgy, hogy a végére már épkézláb elkapója sem maradt Bourne-on kívül, akkor miért nem csináljuk ezt? ráadásul az év elejével ellentétben, ezek a passzok közül szinte egyik sem volt turnover worthy (azaz interception veszélyes), hanem pontosan elkapóhoz ment (még a mákos hail mary is), többször szép menekülés után.

ahogy pedig előttem is írták, érdemes volt mellőzni Bourne-t eddig, aki amellett hogy tavaly is qva jó volt, köztudottan Mac egyik legjobb pajtija és megvan köztük a kémia. tabzs Mattyboy...

Feljebb írta valaki, hogy nem Bill O'Brien kell ide, hanem egy tökös fiatal OC. És igen, ahogy írta a továbbiakban, valószínűleg BB-vel ez nem megvalósítható.
El tudja valaki képzelni, hogy Kraft kidobja BB-t? Szerintem soha. Egy legenda addig marad, amíg akar, vagy amíg az öreg Kraft viszi a Pats-et. (Ahogy Brady is itt dobálna még mindig, ha ő nem akar váltani.) Márpedig a jelen NFL fazonját a fiatal edzők adják, kreatív hívásokkal, látványos játékkal, mind védő, mind támadó oldalon. Lehet, hogy nagyobb hibaszázalékkal, lehet hogy néha értelmetlen kockáztatással, de a trend ez, és vélhetően folytatódni is fog. (És sokszor középszerű irányítókkal!)
Sajnos BB nem ilyen szemléletű edző, és az edzői csapata sem ilyen már. Az utolsó SB győzelem óta alig láttunk látványos Pats meccset, negyedet, játékot, fontos mérkőzésen pedig biztos nem.
Minden idők egyik, de a modern NFL éra legjobb edzője, és nehéz leírni, meg sokan biztosan zokon is veszik majd, de eljárt felette az idő, és nem csak azért mert 70 éves. Elment mellőle a kreatív ész (Ernie), szipkázzák folyamatosan a fiatal edzőket tőle, akik visszajöttek máshol megbuktak. És egy főedző a maga szemléletére formázza a segítőit is. (És magának válassza a játékosokat is, amiben szintén nem a trendet követi.)
Ha marad, és továbbra is ő viszi a csapatot, nem gondolnám hogy majd 3-14-es szezonokat fog produkálni, de az ő iskolájával, a saját rendszerével, és a meglévő játékosállománnyal (legalábbis a gerinc biztos marad), fel kell készülni, hogy nem a Pats stílusa, és nem a Pats fogja dominálni az NFL-t, és amellett hogy nem tűnik most a jövő eredményesnek, félő hogy még szar is lesz nézni.
Az NFL rendszere a ciklikusságra építve lett kitalálva, még ha éppen ezt hazudtolta meg a BB, Kraft és TB Patriots-a az elmúlt 2 évtizedben, és ez most törvényszerűen elért bennünket is. Sok másik csapat is megérte ezt, hogy az évtizedes sikeredzőt el kell engedni. Tavaly reménykedtünk benne, hogy BB olyan irányítót választott, akivel esetleg limitálható ez a hullámvölgy, és a csapat az ő edzői tapasztalatával visszatalál a TOP 5-be. De sajnos nem egy TB-t választott, vagy nem egy Mahones-t, hogy megmentse őt.

Addig örülj amíg BB a vezér. Egy új OC kell ide, nem BB-t kell leváltani. Ezt az utolsó mondatodat gondold át újra a draft lényegét tekintve. MJ mocskos jó volt az egész meccsen. MJ-t legelőször a 4. év végén érdemes megítélni. 

Sok öröm nincs benne az elmúlt 4 szezon tekintetében :D Persze nehéz önkorrekciót gyakorolni de ahogy látom ez nem csak neki nem megy. 

Nekem minden meccs öröm, mert minden idők egyik legjobb HC vezeti a csapatot. Idén is az utolsó 4 meccsig volt reális esély rájátszásra, nüanszokon múlott. Nincs közünk a rájátszáshoz ez tény, de a legtöbb NFL csapat eddig sem jut el, pedig pénz és draft cetli is van bőven Nekik. Nem igazán értem mit gondolsz önkorrekció alatt. 😀

Nincs közünk a rájátszáshoz, de a legtöbb NFL csapat eddig sem jut el? Keményen mehet a poharazgatás a fa körül 😆

32-ből 14 csapat ott lesz a playoffban, nekünk közünk sincs hozzá, de a legtöbben eddig sem jutnak. Köszi, de tényleg, mert baromi jót nevettem 😄

Nem iszok alkoholt, ergo nem a pia beszél belőlem. Pl. a Tampa ha bejut sincs köze a rájátszáshoz, hogy értsd amit írni akartam. TB utolsó Pats-es rájátszásánál sem sok közünk volt hozzá, ott voltunk és egyből repültünk. De nézd el nekem kérlek, hogy számomra ugyanolyan szórakozást nyújt a csapat mintha SB esélyesek lennénk. 

Nem iszok alkoholt, ergo nem a pia beszél belőlem. Pl. a Tampa ha bejut sincs köze a rájátszáshoz, hogy értsd amit írni akartam. TB utolsó Pats-es rájátszásánál sem sok közünk volt hozzá, ott voltunk és egyből repültünk. De nézd el nekem kérlek, hogy számomra ugyanolyan szórakozást nyújt a csapat mintha SB esélyesek lennénk. 

Ráadásul az a Miami jön vendégként a hétvégén Foxboróba akik egy meccsel vannak előttünk rájátszás helyen. Mondjuk nem néztem utána, hogyha nyerne a Pats előznénk-e Őket. És csoportmeccsen bármi lehet, még ha  esélytelenebb is a csapat a következő két meccsen

Bocsi hogy nem értesz egyet, tényleg mi játszuk a leglátványosabb játékot a ligában. Nem hiszen hogy sértegettelek!

Ja durva ez a sok top3 draft Pick, hihetetlen 4 szezon óta liga utolsók vagyunk, cut BB és minden jó lesz 💁🏻‍♂️

Kedvelem a nagyot mondásaidat! „MJ mocskos jó volt az egész!!! meccsen.” :) Főleg az első félidőben sziporkázhatott az 5 drive-ból 29 net yardjával, de még a 3. negyed végére sem érte el a 100-at! Lehet Te meg csak a 4. negyedet láttad? Úgy gondolom, ebben a cikkben mindig az adott teljes mérkőzés! benyomásait kell leírnunk. Szerintem akkor inkább Judon, Marcus és társai voltak mocskos jók a látszólag reménytelen helyzetben, akik folyton visszaadták Neki a labdát, hogy végre csináljon valami „emlékezetest”. Nehezen fogadta meg! :)

Kell egy új OC! Szabadon hemzsegnek a jobbnál jobbak és mind BB alatt szeretne dolgozni? Valaki mondhatja, hogy MP-nél bárki jobb, de egy csomó döntő play-ünk nem az Ő hívásán múlt, ez is azért belátható. (A pletykált BoB nem sok sikert ért el az NFL-ben, még Velünk se, idén meg már az Alabamában sem.)

Miért kell 4 évet várni egy első körös QB megítélésében? Szerintem minden évben meg kell ítélni a fejlődését, ez az éve nem előrelépés volt, talán ebben egyetérthetünk és Én ezt nem a statjai alapján gondolom. Nem akarom bántani, mert van elég baja saját magával. Remélem jövőre higgadtabb, gyorsabban olvasó, ügyesebb zsebelhagyó lesz. :)

Válasz hopi46 üzenetére

Nem egyedül a QB-n múlik a meccs. Brady, Russel Wilson, Rodgers, Matt Ryan mind-mind elfelejtett játszani? A második félidőben zseniális volt, az elsőben sem hibázott. Nyilván nem MJ hívja a playeket. Az idei év nem MJ sara. Megmutatta, hogy ha van olyan aki elkapja a labdát akkor nem rosszabb mint Allen. Jó lesz ez. Ez az NFL, üdv a valóságban. 

Menthetetlen vagy! :) "...második félidőben zseniális volt, az elsőben sem hibázott. ..nem rosszabb mint Allen..." :) Nekem néha úgy tűnik Neked saját meccseid vannak! :)

Lehet, nekem már az maga a csoda, hogy minden idők legjobb csapatát láthatom játszani. Nem nyerünk mindig, na és? A második félidőben nyújtott teljesítménye alapján nem rosszabb mint Allen. Jó lesz ez jövőre. 

Úgy tűnik nem, mint ahogy írtam is, többeknél úgyis kiveri a biztosítékot, de hát karácsony van...
MJ mocskos jó volt azért merész állítás - mert az első félidőben is a pályán volt, és alapvetően a másodikban is csak akkor villogott, amikor a Bengals már belealudt a mérkőzésbe.
És legyen igazad, a 4. év végén hasonlíthassuk Mahones-hoz.

Számomra is világos, hogy nem Mahomes szintű. De itt jön a tehetség kontra alázatos szorgalom mentalitás. TB-t sem Luck-féle tehetségként draftolták, aztán a szorgalma és BB rendszere halhatatlanná tette. MJ olyan lézereket nyomott ami azért megmutatta azt a potenciált ami Benne van. Lehet 2 év múlva elcserélik, nem tudni mit hoz a jövő, de azt gondolom felnőhet a feladathoz. Én így látom, Te is nézd el nekem kérlek. 

Mióta szerkesztő vagyok, nem bannoltam senkit és nem is fervezem elkezdeni, ha csak nem megy át végtelen mennyiségű @nyázásba a "kommunikáció". Ettől függetlenül abban igazad van, hogy nem ez a megfelelő módja a diskurzusnak, a jövőben lehetőleg tartózkodjunk (mindenki!) az ilyen jellegű véleménynyilvánítástól!

Értem!
Természetesen tiszteletben tartom az allaspontod,Ti vagytok a szerkesztők,Ti dontitek el mit lehet,mit nem!

Mivel topin esetében nyilvánvalóan ez éppen semmit nem ér,hiszen n+1. alkalommal nyilvánul meg ilyen alpári stílusban,ez azt jelenti,hogy neki bármit lehet.

A másik fórumon már évek óta nálam  nemitva van,itt azonban ezt nem tudom megtenni,ilyen formában viszont számomra elfogadhatatlan a komment szekció olvasgatasa,így azt a jövőben mellőzni fogom,mint ahogyan azt teszi jópár forumtarsam. (Azért azt jelezném,hogy ennek a stílusnak a toleralasa erősen csökkenteni fogja az olvasó tábort és nem,nem a színvonal emelkedését fogja eredményezni.)

Oszinten megmondom,erősen szégyellem ,hogy ugyanannak a csapatnak szurkol mint én.

Bocs de ez full ovi. Van igazságtartalma amit írsz, de azért a másik oldal is mindent megtesz a vita tüzelése érdekében. Nekem is van akinek nem reagálok egy bizonyos szinten túl vagy el sem olvasom, Te is tegyél így.

Béke. 

Sajnos az a baj, hogy az utóbbi időben a ti, az egyre inkább csak én. Nekem pedig gondolom megérted, hogy erre nincs feltétlen mindig kapacitásom. Egyébként utánanéztem, én bannolni sem tudok, valószínűleg ezzel a joggal csak Danna rendelkezik.

Igen, tudom, hogy nektek már történelmetek van más fórumon is, ezzel, illetve a pats.hu-n való némítás hiányával sajnos nem tudok mit kezdeni, ezt egymás között kell (nem kell) rendeznetek.

Két megoldás létezik - továbbra is olvasod a kommenteket, és az övét ignorálod, vagy pedig ahogy írod, nem pörgetsz le. Én abszolút nem írtam olyat, hogy ez a stílus itt elfogadható, vagy tolerálható, de mint mondtam ban-joggal nem rendelkezem, így marad az, hogy szépen megkérem a "társalgó" feleket. Bízom abban, hogy értelmes kommunikáció is folytatható hasonló eszközök alkalmazása nélkül.

Végezetül még annyi, régen rossz, ha a kommentek, és nem a cikkek minősége határozza meg az olvasótábort, hiszen szerintem vannak azért jópáran, akik évek óta nem kommentelnek, csak olvassák a cikkeket.

"Csak kérdeznem az adminokat,hogyan kell fogalmazni egy bann-hoz?"

A köpedelem kifejezést Shakespeare Tévedések vígjátéka című alkotásban olvastam először. Ezt egy magyar dramaturg fordította le. A Vígszínházban is ezzel a fordítással fut a darab, Pindroch Csaba és Csőre Gábor egyik párbeszéde közben hallható a kifejezés, amikor a mindenféle lárifári, mendemonda, szóbeszédre használja egyikük.

Nekem ez annyira tetszik és annyira találó kifejezés az igazságtalan pletykákra, agymenésekre, hogy a mindennapjaimban is használom vicces megjegyzésként. Egyáltalán nincs benne semmi bántó, sem sértő.

Szóval mielőtt bannért kiáltasz lehet művelődni kellene..

Természetesen Ákos szólt privátban is, és a kapcsolatunkra tekintettel vagyok, ezért a továbbiakban ezt nem használom itteni véleményekre. Cserébe majd ehgdkjhgdskhkdsjkdshkj ennyit fogok írni, ezzel talán nem bántok meg senkit, de kifejezem a hozzászólásuk tartalmának minőségét.

Amúgy, ha bünti jár a kifejezéseimért, akkor szó nélkül el fogom fogadni. Kinőttem már az oviból..

Jövő héten nyerni kellll!!!!!!!

Sziasztok!

chat-en már kifejtettem a véleményemet és elvárásaimat a meccs kapcsán ami be is jött sajnos.Tegnap ismét tökön  rúgtuk magunkat egy újabb fumble-al,mondjuk én int- re számítottam a végén.De megint egy újabb esély van a playoff ra,már nem is tudom hanyadik esély és ennyi töketlenkedés  után megérdemeljük-e egyáltalán ?!Most BB-nek kell oda tenni magát és gatyába rázni mindenkit edzőket és játékosokat erre a két meccsre ami “just  win baby” van!Ez a két meccs v végképp meghatározza a jövő évet- mindkét oldalon (edzői stáb átalakítása nélkülözhetetlen) de játékosok önbizalma vissza térjen jövő évre  és a csapat vonzó legyen a  jövő évben érkező új játékosok(igazoások) számára.

Szerintem nem kell csodát várni, nagy változtatásokra itt nincs lehetőség, és ez az elmúlt hetekben ki is jött a pályán a támadó- és védőoldalon egyaránt. Ami a támadóknál nem működik, az maradt is olyan, és ugyanez igaz a védőkre is. Magánvélemény, de teljesen felesleges idén a rájátszás, az a néhány hely a drafton sokat is jelenthet jövőre - persze abban biztos vagyok, hogy nem így fognak felmenni a srácok a pályára.

Szerintem az edzői stáb összetétele (főleg OC poszt) sokkal inkább meghatározza majd, hogy tavasszal milyen FA-k jönnek, hiszen aki látta az idei meccseket, az észrevehette hogy nem teljesen kutyaütő brigád ez (értsd 2-3 győzelem, pl. Texans). Ezt is elmondtam már párszor, de idén a kulcsszituációkból rendre rosszul jöttünk ki (persze ez nem véletlen), de hosszútávon kiegyenlítődik majd.

A védőoldalon rendben vagyunk, DMC-t kell "csak" pótolni ha visszavonul, a támadóknál pedig tavaly egy kompetens OC-vel, láttuk, hogy működött a dolog - ha nem is elit szinten, de működött. Idénre azt átmásolva, már most bejutottunk volna a rájátszásba.

Nem vàrok csodát, teljesen a realitás talaján maradva írtam, tegnap sem vártam csodát de a mindenkinek jót tenne ez a két meccs ha jól alakulna.

Sztem az edzői stábban több változtatás kellene mint OC poszt.Fal edző is el kellene de fogjuk rá alakul.Special Teamnál is vannak gondok( talán azért nem beszélünk róla jobban mert van egy Marcusunk:) 

Ahogy  tegnap is kifejtettem Mac -t dobás technikája és döntés hozatala miatt nem csípem. De majd a harmadik év megmutatja lesz-e belőle valaki.
O-fal ra erősítés ráfér és rögtön kezdő játékossal (Brown ilyen gyenge soha nem volt, Andrews nélkül látszik mire ment a fal).Futó és elkapó sor rendben és van egy jó playbook  és megfelelő hívásokkal( Agholort elengedném)

Védelem- futás ellen egy minőségi játékos szüksége s lesz, Uche mellé meg egy jó játékos szinte és Cb poszton mindenképpen két minőségi játékos( magasabb szerkezet ) mivel alacsony szerkezetű a cb sorunk. Ahogy mondtad Dmc helyett kell valaki ő pótlása lesz a legnehezebb.

Special egység- lassan Slater helyett is kell valaki,sőt Folk és Bailey helyére is kell valaki

Sztem az utóbbi 4 játékos pótlása nem lesz egyszerű.

 

Sok mindent leírtatok, jól össze is vesztetek. Én szakmai alapok nélkül, de szerény profi sportkarrierrel és jó pár év kapitánysággal a hátam mögött vállalom a kialakult véleményem, hogy MJ ügyes, de nem vezér alkat. Az meg nagyon kéne ebbe a csapatba most. Szorítottam  érte a drafton, és még most is, de többet várnék tőle egy pro-bowl év után. Lehet, hogy a társak is. Az meg nem segít. Valami biztos nem oké körülötte... 

Nem nagyon néztem a PO Picturet, ezért engem most meglepett, hogy ezzel a játékkal még mindig elöl vagyunk a vadászatban. Azt hittem, már futottak még a kategóriánk. IIyen bénázásokkal elment a Raiders és a Bengals meccs, pedig kis plusz odafigyeléssel és közel nem jó játékkal, de már fél lábbal (9-6) a PO-ban lehetnénk. Azt hittem, sehol se vagyunk. Tudom, hogy ütős a vége, de ettől még meglepő tény számomra, ha vernénk a Miamit (Van recept a Waddle-Hill párosra), előznénk őket. A Bills meg majd a hazai pályáért megy, és egyértelmű, hogy sokkal jobbak nálunk. De épp ezért igazából az a fura helyzet van, hogy innen sok vesztenivaló nincs. Viszont ha  megcsinálnánk a 2w-t, akkor meg már meg is érdemelnénk a PO-t... 🤗 Go Pats! 

Ahogy topin többször kifejtette - igaza van -, miért állítasz valamit biztosan amiről nincs információd? Honnan tudod mi zajlik az öltözőben és a csapaton belül? Miért biztos, hogy MJ nem vezéralak? Többen leírták többször, hogy idén a rendszer ment félre.

De a lényeg, go Pats.

Tottingetosz - ahogyan írta is - véleményt fogalmazott meg. A megértéséhez idéznék a Debreceni Egyetem egy nyilvános anyagából:

"A Szegedi Ítélőtábla fogalmazta meg, egyik jogerős ítéletének az indokolásában, amely szerint a tény a való világ része, annak valamely objektív – az emberi tudattól független – mozzanata, a múltban létezett, vagy a jelenben létező érzékelhető jelenség, állapot, esemény, történés vagy cselekvés. A vélemény ezzel szemben szubjektív kategória, valamely tényre vonatkozó állásfoglalás, értékítélet, következtetés. A tény valósága bizonyítható vagy cáfolható, ezzel szemben egy adott véleménnyel lehet azonosulni vagy attól elhatárolódni, de ahhoz a valóság kritériuma nem kapcsolható."

Na, mármost: Ma december 26., hétfő van. Ez tény. Karácsony második napja, ami munkaszüneti nap. Ez tény. De mit ünneplünk?! Jézus Krisztus születését. Ez tény. Aki hisz benne, véleményt nyílvánít egy egyébként számokkal, tényekkel nem bizonyított dolog mellett az maradhat otthon a szeretteivel, de aki nincs megkeresztelve, nem hisz Istenben az menjen dolgozni, mert hétfő van?! Ilyenkor (és még Húsvétkor, Pünkösdkor, Mindenszentek napján is) maradhatnak otthon a hívők (vélemény-nyílvánítók), a makacs tény (szám, statisztika, adat...) fetisisztáknak pedig húzás van termelni?!

Kell ilyen éles határ vagy sokszor csak elég lenne egy kis elfogadás?

Ha már Karácsony van... (Még ha Jézus sem fehér, sem keresztény, sem európai nem volt... 😉)

OK, ebben igazatok van, utólag újra elolvasva valóban véleményt formált meg és nem állította, megkövetem a szurkolótársat. 

Olyannyira vélemény, hogy bízom benne, hogy tévedek. Azért a mádik oldalon a Sötét Úr hoz döntéseket, többnyire jól. Erre a 2 évtizedes diadalmenet a bizonyíték. Ugyanakkor a kishangya bennem van ezzel kapcsolatban is, hogy Brady tehetsége és áldozatvállalása mennyire könnyítette meg a dolgát a Brady érában. 

Azt gondolom, hogy a három ember ( TB , BB , RK ) ÉS kapcsolata kellett az elmúlt 20 év sikeréhez. Kellett egy zseni ( BB ), egy jó értelemben vett megszállott ( TB ) és egy ember ( RK ), aki felülemelkedett a tulajdonosi szemléletén mert hagyta Őket dolgozni. BB szerintem hasonló mentalitást keres, ezért is választotta és áll ki MJ mellett. Nekem nagyon biztató volt MJ második félidőben nyújtott teljesítménye, jövőre lesz pénz és draft cetli is. Agholor mehet, Jonnu és Henry pénzével kezdeni kell valamit. DMC és Slater szerintem visszavonulnak, két nagyon jó játékost kell pótolni. JoJo és Meyers is UFA jövőre, gondolom mindkét játékos megtartása fontos lenne. Jöjjön egy új OC és jó lesz ez.

"...aki felülemelkedett a tulajdonosi szemléletén mert hagyta Őket dolgozni."

Nem tudom, milyen munkakörnyezetben dolgozol, de általában az  a normális tulajdonosi szemlélet, hogy gyakorolja a tulajdonosi jogköröket, de vezetésre, operatív tevékenységre személyeket (jelen esetben BB) delegál és hagyja őket dolgozni. Ez vonatkozik a szakmára, mert egyéb területen viszont éppen ő az operatív vezető (general manager).

A csapat és annak irányítását érintő tulajdonosi jogkör pl. Antonio Brown kibaszása volt, mert az a frencsájz jó hírét veszélyezteti, adott esetben hiába akart volna BB, TB vagy akár Giselle is "megbocsájtani" a tettéért.

Úgy tudom a Pats-nél BB a GM is egyben, BB anno csak így vállalta a feladatot. Sok klub esetében elképzelhetetlen az, hogy a HC az GM is egyben, erre céloztam csupán. Nyilván sok dologban egyeztet BB és RK, de a személyi döntések BB-é. Hangsúlyozom, én így tudom.

"mocskos jól játszott MJ"

"nem rosszabb, mint Allen"

Két dolog, amihez nem raktad oda, hogy ez a privát véleményed. Nem is kell, mert az olvasottak szerint ez a kép alakult ki benned, ezzel nincs semmi gond. Van, aki egyet ért vele, van, aki vitatkozik vele (például én is), mindenkiben kialakul egy kép, szíve-joga ezt képviselni. Senki nem állítja azt, hogy csak egy igazság van... ja, de van valaki, aki eszméletlen pökhendi, lenéző stílusban oktat mindenki mást, aki ellent mond a véleményének (és ebben kurvára indifferens az, hogy ő a szabad idejében mennyit foglalkozik ezzel a játékkal, meg mennyire ássa bele magát, a szakmai életem során számtalan példát tudok mondani, ahol földbe döngöltek tudomány egyetemes "megmondókat" pont azért, mert hiányzott belőlük az alázat a mások véleményével kapcsolatban - és abszolút nem a tanulmányait irigylem, magam is el vagyok látva bőven ilyen munícióval :-)).

Ez egy jó fórum, szurkolók beszélgetnek egymással, ki pozitívan, ki negatívan látja a folyamatokat, habitustól függően. Viszont amikor valaki nem kért módon professzori szinten kezd bele ellentmondást nem tűrően az "oktatásba", ráadásul a már Magyarországon is kiveszőfélben lévő gyökér stílusban, az rohadt frusztráló tud lenni.

Nekem már az is soknak tűnik, amikor az általam ismeretlenül is becsült hopi indokolatlanul sokat "okoskodik" increay-jel (jól írom?), szemben, akinek felbecsülhetetlenül sokat köszönhetünk, de az még a jó ízlés határán belül van. Amit a fórum kéretlen guruja csinál, az már jóval túlmegy rajta.

Valóban privát véleményem és nem állítom, hogy igazam van. Nekem sosem okozott problémát beismerni az, ha nincs igazam.

Ami - bár nem nevesíted- topint illeti ott mindkét félnek van igaza - hangsúlyozom, ez is privát vélemény -. Ahogy Csizi fent fogalmazta a vélemény folyamatos hangsúlyozása nem elég indok a sületlen marhaságok tényként való tálalására, topin ezt jól levezette az autóval kapcsolatos hasonlattal. A marhaság - ami valószínűleg tőlem is elhangzott már és nem vagyok rá büszke - nem valid  csak azért mert szurkoló vagyok, mindenféle tény nélkül. De az is igaz, hogy - bocs topin - lehetne kicsit szofisztikáltabban is megfogalmazni. Mindazonáltal topin kétségtelenül 1milliárdszor nagyobb tudással bír az NFL berkein belül mint a legtöbb pats drukker. 

De mint írtam ha ez Téged zavar nem kell elolvasni xy hozzászólását és akkor nincs ebből probléma. 

Én is kedvelem hopit, de az Increay-nek címzett hozzászólásait én is átgörgetem mert sokszor valóban kötekedésnek tűnik, pedig valóban valószínűleg nem annak szánja csak hopi érdekes stílusát képviseli - ezért sem venném fel Increay - aki előtt le a kalappal - helyében.

Béke. 

"Sok mindent leírtatok, jól össze is vesztetek. Én szakmai alapok nélkül, de szerény profi sportkarrierrel és jó pár év kapitánysággal a hátam mögött vállalom a kialakult véleményem, hogy MJ ügyes, de nem vezér alkat."

Gábor, azért abban megegyezhetünk, hogy egy vezért az öltözőben, az edzéseken, a többiekkel szembeni viselkedésben, támogatásban is meg kell ítélni. Nem csak az a lényeg, amit a pályán látsz tőle.

Mondjuk Jones a pályán is igyekszik az lenni, hiszen kúszik-mászik verekszik, lökdösődik, ha kell.

Egy vezér pontosan érzi, hogy mikor van az a pont, amikor át kell lépned egy határt, mert a csapatnak, a morálnak az jót fog tenni, vagy szinten tartja és nem engedi lezuhanni.

Az idei évben nem lehet olyan látványosan a csapat élére állni, mint amilyen szinten azt megszoktuk egy Bradytől. Eleve egy Brady is rohadt frusztrált lenne itt, ahogy az Tampában is. És ez átragad a csapatra is. Ott is, és itt is. Minden csapatban több vezérnek kell lenni az NFL-ben, már csak a különböző csapategységek miatt is. És egyáltalán nem baj, ha nem a QB a legfőbb bika, vagy hangadó. Az a lényeg, hogy a csapat be tudjon állni mögé, és ez megtörtént nálunk is.

Ha a pályán nyújtott dolgokat nézzük, akkor szerintem meglepődik sok szurkoló, hogy nálunk az öltözőben Slater az egyik góré. Az emberi kvalitások nincsenek egyenes arányban a pályán nyújtott teljesítménnyel. Egy jól működő, komfortos csapatban könnyebb jó vezérnek látszani, mint egy diszfunkcionálisban.

Hogy ha már a te karriered szóba hoztad, akkor amikor mondjuk kiesett a csapatod egy adott osztályból és te voltál a kapitány, akkor nem voltál jó leader? De előtte, meg utána évben igen? Ugyan.. amikor minden elromlik körülötted, akkor nem tudsz a vert sereg élére állni olyan csatákban, amiket nem tudsz megnyerni. Csak frusztrált erőlködésnek fog tűnni, mert semmi nem sikerül..

Egy újabb zseniális adalék a bírók lenyűgöző teljesítményéhez... Ez már lassan tényleg a vicc kategória, hogy egy ilyen ligában ez megengedett és semmiféle következménnyel nem jár a hétről hétre történő botrányos teljesítmény. Az NFL-nek nagyon imádkozni kell, hogy a rájátszásban semmiféle orbitális hibát (pl. múlthéten a Vikings meccsen visszafújt TD) ne kövessenek el a zebrák, mert azt nem biztos, hogy sokan jó szemmel néznék a tulajok közül... 

Aztaq... Én még ilyet nem láttam a sok év alatt, hogy EZT be bírták nézni. Persze arra sasszemük van, ha Judon egy tizedmásodperccel előbb indul, vagy Wynn csinál egy éppencsakholdingot. :)  Azért az látszik, hogy a bírói csapat is megöregedett, szerintem vannak 60 éves zebrák is, ott azért már a szem meg a koncentráció tud csökkenni - én is ennyi vagyok, tudom,  miről beszélek. :) :) :)

Fiatalítanak, de talán gyorsabban kellene. Ebben az idényben már a többedik szarvashibába boltunk, és ezek csak a mi meccseink - ugyanakkor a zebra vezetők intézkedéseiről nemigen lehet hallani, engem leginkább ez zavar. Ilyen hibák után egyszerűen nem mehet inden ugyanúgy, mert teljes bírói csapatok vesztik el a hitelességüket. 

A képen még sok hiba látszik (12-12 játékos, civil a pályán), de kicsit csalóka, mert a snap csak 3 sec múlva indnakul és valószínűleg a Mi játékosunk és a civil lemegy a pályáról, de kétségtelen a Bengals 12 embere maradt. Igen, valamelyik bíró hibázott (Nem tudom ki felel a létszámért, de valószínűleg valamelyik Judge.), csakúgy, mint amikor Zappe TD-t passzolt Parkernek több mp-el a támadó idő lejárta után, és mindkét szabálytalanságért 5 yard járt volna. Érdekes, hogy ilyenkor csak a bíró a hibás, a rossz játékoscsomagot pályára küldő, szinte „előre szabálytalankodó”, csapat nem. A bírók pedig ezt a sajátos „provokációt” nem feltételezik és az esetek nagy többségében nincs is probléma a snap-ek közötti játékosforgalommal, de néha ember legyen a talpán, aki a nagy jövés-menést követni/átlátni tudja. Én elképzelhetetlennek tartom, hogy egy meccs közel 80-100 snap-jének mindegyikénél megszámolja a 22 játékost, amire néha idő sincs. Ha igen, abba bele is lehet dilizni/zavarodni. (A létszámellenőr bíró valószínűleg a no huddle játékot kedveli. :))

Nem védőbeszédnek szántam, a hiba az hiba, a bíró meg ember. (Nem tudom, hogy erre lehet-e pirosat dobni, mert a passz túl jó, 17 yardos, lett.) Egyszer majd biztosan videóbíró számolja meg a játékosokat, mert ez rabszolga munka és a tényleges játékhoz nem sok köze van, ritka is. Hol van ez a holdingok, PI-k, TD-k megítéléséhez!

Az USA nagy ország, a foci népszerű és bírók kellenek még a középiskolás bajnokságokban is. A komoly bajnokságokban (NFL,NCAA) is kell a hetente kb. 100 meccsre tömérdek ember, akit soha sem dicsérnek, de igen gyakran szidnak. Tisztelem a bíráskodásra vállalkozókat, mert nélkülük nincs meccs. Persze Én is szoktam  bosszankodni, ha úgy vélem!, hogy a kárunkra tévednek, de szándékosságot sohasem feltételezek. A hibájuk benne van a pakliban, amíg a világ világ és ember bíráskodik. A hibátlan játékvezetést  egy mérkőzésen, mindkét szurkoló tábor megelégedésével, véletlennek tartom! :)