Első benyomás: 16. hét: Patriots vs Bills

Kép
EB

A mérkőzés, amelynek a végét minden Patriots szurkoló nagyon várta már, ahogy - valljuk be - a szezon végét is. Legyen vége, felejtsük el gyorsan. 2000 óta először fordult elő, hogy egy AFC East rivális mindkét alkalommal megverte a Patriotsot.

Lehet magyarázni a dolgokat, de gyakorlatilag semmi nem működött, de tényleg semmi. Talán csak a két rugót lehet kiemelni, mint akik jó teljesítményt nyújtottak, de Folk is kihagyott egy extrapontot, de az eredményből is látszik, hogy nem azon az 1 ponton múlt. Se a támadók, se a védők nem játszottak jól, finoman szólva sem.

A mérkőzés első 2.5 negyedében Cam Newton, a maradék 1.5 negyedben pedig Jarrett Stidham irányított. Egyikük sem váltotta meg a világot. Cam Newton 10 próbálkozásból 5 ért célba 34 yardért, míg Stidham 11 próbálkozásából négy, 44 yardért. Newton futott 4 alkalommal, összesen 24 yardért és egy TD-ért.

A futóknál Sony Michel volt a legeredményesebb, 10 próbálkozásból 69 yardot ért el. J.J. Taylor 6 próbálkozásból 38, James White pedig 4 próbálkozásból 14 yardot futott.

Az elkapóknál voltak nagyon csúnya droppok. Byrd egy trükkös játék után egy szinte tiszta TD-esélyes labdát ejtett ki a kezéből. A legeredményesebb WR Jakobi Meyers volt, 4 elkapásból 45 yardot ért el. James White 3 elkapásból 23, Byrd egy elkapásból 7, Harry pedig 1 elkapásból 3 yardot ért el. Végig olyan érzésem volt, hogy ha a kezükbe esett a labda, akkor azt jobb esetben elkapták, de egyikük sem tett semmi extra mozdulatot, hogy ha éppen nem pontos a labda, hogy megharcoljanak érte. 

A védők gyakorlatilag mintha a pályán se lettek volna. Butlert egy Bills támadáson belül kétszer is megbüntették, mert túl hamar indult el, le is vették a pályáról. Teljesen indiszponált volt a társaság, pedig sokaknak épp a sérülések miatt ölükbe hullott lehetőséggel kellett volna élni, nem nagyon sikerült. Ezt a Bills által elért 38 pont is tökéletesen bizonyít. Pedig már ott is a 3. negyedben a csereirányító játszott.

Ahogy említettem, Folk hibázott, de nem igazán számított. Bailey viszont most is nagyon jó volt, nem véletlen került be a Pro Bowl keretbe. 

Hozzászólás

Nem tudom, hogy mennyi off-season kell majd, hogy ebbol a csapatból újra playoff contender legyen. Nincs Qb, Wr, Te, egyszerun nincs passzjatek. Vedelem lassu, sulytalan, hianyzik a tehetseg. (Sok kezdot elvesztettunk, de ez az elmult 20 evben nem latszodott igy meg) Sokan azt mondjak, hogy milyen sok penzunk lesz jovore, de osszesen 29 free agentje van/lesz a csapatnal, koztuk olyan nevekkel mint J.C.Jackson, Thuney, Andrews, Butler, Guy, White, McCourty... Borzalmasan nehez helyzetben vagyunk.

Nem kell messzire menni jó példáért...

Nézzük meg csak a Billst.

3 év alatt sima PO és szűk SB esélyes csapatot építettek...

Ennyi...

Nem megbántva senkit a szezon elején sokan itt PO még 10+ győzelem?

Komolyan gondoltátok?

Talán ketten voltunk akik mínuszra adtuk a szezont...

Az elmúlt 20 év mondatta velük?

BB csak egyik tényezője az egyenletnek... A többi rohadtul hiányzott....

Annyi minden hiányzik a csapatból,hogy kell minimum 2-3 év a PO-hoz optimális esetben...

Igaz jönnek vissza a Covid miatt kiültek,de velük sem vagyunk előrébb...

Kell QB,WR,TE?,LB,DT/DE és még sorolhatnám...

Lesz pénzünk,de rengeteg embert tartani is kell...

Nem rózsás,de bízom benne,hogy 3-4 év alatt sikerül a rebuild és újra vigyoroghatunk a meccsek után...

 

"Nem megbántva senkit a szezon elején sokan itt PO még 10+ győzelem?

Komolyan gondoltátok?"

:DDD Ezt most komolyan kérdezed?! Én hülye, egy egyszerű szurkoló vagyok, aki optimista, meg csak egy mókázásnak tartja az ilyen tippelős dolgokat. Ez gáz?! Vagy valami jellemhiba? Esetleg valami kiköszörülhetetlen csorba esett a nemlétező amerikaifoci szakértői imázsomon?

Szerintem az én életemet valójában nemigen befolyásolja, hogy a Pats-nek milyen idénye van eltekintve attól, hogy mennyi időt töltök meccsnézéssel, meg comment-eléssel, szóval nem fogok nagyobb drámát keríteni neki, mint amit szükséges. (Semmilyet). Ez a szezon így sikerült és ennyi. Semmilyen katasztrófa nem történt, csak a hullámvasút azon részére került a csapat, ahol az elmúlt 20 évben a másik 31 csapat is járt. Jópár nem is egyszer, néhány meg szinte folyamatosan ott tanyázik.

Ha olyan objektívek akarunk már lenni, akkor mindannyian tudtuk, hogy egyszer véget ér az aranykor, és hogy az nem lesz szép.

Én az ESPN 5-11-es tippjét tartottam reálisnak. Annál jobb lett.

A 3-4 év reális a rebuildre, kérdés, hogy Belichicknek van-e kedve/türelme hozzá? 68 éves akar-e ezzel piszmogni, különösen, ha kap egy PO-ready csapattól egy ajánlatot?

 

Miért lenne neki pálya egy teljesen új csapathoz elmenni, ahol nem ő GM. Van valamilyen játékosgárda, ami részben, vagy egészben vagy tetszik neki vagy nem. Kap egy teljesen új szervezetet, aminek megvan a saját dinamikája, egy új tulajdonost, egy új GM-et. Vívhatja meg újra a kis politikai harcait. Miközben a Pats-nél lesz azért pénzügyi mozgástere a következő két évben, és ahol korlátlanul azt csinál, amit akar, azzal dolgozik akivel akar, és az energiájának egy részét már nem kell a tekintélyének megszilárdítására fordítania?

Nem mellesleg a jelenlegi helyzethez van némi köze. (Ez nem valamiféle szemrehányás.) Valószínűleg kalkulált pár szűk esztendővel.

Jó reggelt, 

szerintem kifejezetten bíztatóan indult a meccs, több jó futás, CN futott TD, majd pár hiba támadó ill. védő oldalról és kb végünk is volt. :(

Az eredmény mondhatni papírforma az idei erősségi sorrendet nézve, viszont azt gondoltam, vártam, hogy mivel csoportküzdelem, kicsit jobban odatesszük magunkat, érzésem szerint az este főleg a védelmen ment el. 

 

 

 

A "vezér" ismét maradandót alkotott, talán egy két- hároméves kiemelt szerződés!?  Ez a megnyerő ,szolid , szimpatikus sportember totálisan szétzülleszti a csapatunkat ! Minél elöbb eltakarodik, annál jobb lesz a csapatunknak! Kezdödhet a megújulás!  A kérdésre amit feltettem két hónapja "lesz -e a kutyából szalonna ", bebizonyosodott, Nem,Nem,Soha !!!  A stilus maga az ember !

Ha CN idei teljesítményét nézzük, akkor nyilván nem mutatott maradandót a pályán, inkább rosszul játszott mint jól, személy szerint én, ha OLCSÓN megtudnánk tartani, akkor hosszabbítanék vele, és azért, mert a covidja előtti két meccsen szerintem kifejezetten jól játszott.

De természetesen te nem a teljesítményét emelted ki amivel én egyet is értenék, hanem felhozod a stílusát, meg hogy neked nem szimpatikus :D

Ha vennéd a fáradtságot és utánanéznél akkor pont, hogy jó hatással van a többi játékosra, edzői illetve a csapattársai csak pozitívan nyilatkoznak a hozzáállásáról, felkészülési munkájáról.

Nem mellesleg az alapítványával több mint 5 millió dollárt adományozott hátrányos gyerekeknek 2012 óta, plusz tehetséges fiatalokat is mentorál, lásd Deshaun Watson.

Tehát összefoglalva az bebizonyosodott, hogy fogalmad sincs CN-ről, de feltehetőleg nem tetszik neked ahogy öltözködik. :D

Engem pl soha nem érdekelt a játékosok pályán kívüli tevékenysége. A pályán tegye ki a lelkét, játsszon jól, a többi nem érdekel.

Teljesen egyetértek veled, engem is hidegen hagy ez a rész, pláne mivel kvázi kint ez kötelező nekik illetve adójogi szempontjai is vannak az "adakozásnak" csak azért hoztam fel mert a teljesítményéről szó nem volt csak hogy milyen ruhákat hord már, meg a viselkedése. :)

A mérkőzéseken folyamatosan érződik a "jó hatása" a játékostársakra hiszen szárnyal a csapat, lásd eredmények ,vagy az ilyen apróságok nem zavarnak !? Egyéként a teljesitménye eléggé halovány hogy finom legyek! Ha a gyerekeknek pénzt adott azt jól tette ! Lassan közel két évtizede nézem az NFL de nála ellenszenvesebb figurával nemigen találkoztam,természetesen a bünelkövetőket leszámitva !   Az egyégként érződik minden megnyilvánulásodon hogy te nagyon kedveled !  Csak azok a fránya eredmények meg a statisztikák ne lennének... Tudod én még Brett Favre-on és Tom Brady-n szocializálódtam  az amerikai foci vonatkozásában .

Érdekes beleolvasni a kinti szakértők elemzéseibe. Mindenki elismeri BB félelmetes munkáját az elmúlt 20 évben, de ők is hasonló problémákról írnak, mint  melyekről mi  is írtunk néha  az elmúlt években . A két legfontosabb : TB utódjáról nem sikerült időben gondoskodni és a draftoltak  az elmúlt sok évre visszatekintve ( tudva, hogy minden körben a  kör végén kellett valakit kikaparni a maradékból )  nagyon kis százalékban jelentettek érdemi erősítést a csapatnak. A zseniális kukázások is eltűntek valahogy.

A világ csodája volt, amit  elért ez a franchise  és ha a covid miatt nem hagynak ki egy szezont ennyien + JE nem pusztul le, akkor még erre a szezonra is maradt volna egy  olyan keret, ami több eséllyel küzdhetett volna a rájátszásért , kisebb traumát okozva minden Pats kedvelőnek.

Meggyőződésem , hogy ha a szezon elején azokból az utolsó pillanatos vereségekből csak 1-2 győzelem lett volna ( melyekre reális esély volt ), akkor máshogy alakult volna az egész szezon további menete.

CN-t is lehet kritizálni, tett is érte, de szerintem neki a covid nagyon betett,  főleg fizikailag, ami aztán kihatott a mentális állapotára is.

Az mindenesetre elszomorított, amikor az NFL honlapján az egyik cikkben felsorolták a rájátszásba jutásra már esélytelen csapatokat és megjelölték azokat a pozíciókat, ahová erősítés kell, akkor egyedül  a Pats-hoz azt írták, hogy szinte mindenhová, ha akarnak valami előrelépést.

Jövőre jobb lesz a draft pozíció, mint eddig, pénz is sokkal több lesz, páran visszajönnek a covidról, el lehet majd indulni felfelé. A csoport tagjai sokat erősödtek, nem lesz egyszerű visszafoglalni a trónt.

BÚÉK mindenkinek !

Az én tippem az, hogy BB tulajdonképpen már tavasszal, nyár elején elengedte ezt a szezont, mert az igazán lényeges döntéseket akkor kellett meghoznia.

Mi a célja?

Egyfelől a kockázatok csökkentése. Tavasszal nem lehetett látni, hogy hova fut ki a szezon. Lesz-e szezon? Be tud-e fejeződni a szezon? Máig nem lehet tudni, hogy jövőre mennyi lesz a cap space. Ezek alapján volt értelme fél éve(!) ráhajtani pár drága játékosra, ami hosszú távú elköteleződést jelenthet, miközben lehet, hogy két meccset játszanak egész évben?

Másrészről a fentiek mellett lehetősége van kitakarítani a cap-ből a drága szerződéseket. Legyünk őszinték, ha nem contender a csapat teljesen feleslegesek a 10+ millás játékosok, mert hiába jók, maximum azt tudják befolyásolni, hogy a középmezőny elején, vagy a végén végez a csapat. Pillanatnyilag nem az a lényeg, hogy most kikből áll a roster, hanem ha mondjuk egy-két szezon múlva újra begyújta a rakétákat a csapat, akkor ki áll még rendelkezésre a következő 2-3 szezonra. A többiek csak pénztemetők.

Érdekes lesz az idei FA szezon. Van pár csapat, akiknek kb. ki kell nullázniuk a csapatukat, hogy beférjenek a cap alá (A Saints meg még így sem fog :) ).

Másik érdekes kérdés, hogy a kulcs pozíciókat mikor és kikkel tölti fel BB. Mert lássuk be, kb. 45 hely a rosteren csereszabatos.

A QB utód kinevelése megint csak érdekes. Igazából megtörtént, úgy hívták JG. Csak TB sehogy sem akart a tervezett ütemben kiöregedni :)

Amúgy meg bárkiből BB sem tud Top QB-t faragni. Szóval ez nem pusztán egy hangulati kérdés, hogy most akkor van-e kedve BB-nek ezzel vesződni.

"A QB utód kinevelése megint csak érdekes. Igazából megtörtént, úgy hívták JG. Csak TB sehogy sem akart a tervezett ütemben kiöregedni :)"

 

https://youtu.be/o9WpbuhMb8I

:))))

Sokadszorra olvasom a covidos hivatkozást,ezzel annyiban nem értek egyet,hogy bár számszakilag valóban minket sújtott legjobban a COVID,valójában azonban ez csak Canon,DHT,Chung kiesése jelenthetett volna gondot. Canont sztem Onwenu zökkenőmentesen pótolta,a RT poszt volt a legkisebb gondunk. Chungot sem érzem akkora vér veszteségnek ,Phillips nem volt akkora downgrade hozzá képest,sztem egyáltalán nem volt rossz. DHT-t érezhettük meg igazán,de azt meg erősen kétlem hogy tavalyhoz képest gyorsult volna és a védelemben idén is a borzalmas lassúság volt az egyik legnagyobb gond a számtalan elhibázott szerelésen kívűl. Szóval szerintem Hightowerrel sem lett volna ez a védelem sokkal jobb.

Az meg azért nem volt túl meglepő,hogy olyan terhelés után amit Jules kapott és ennyi idősen,úgy hogy az egyetlen potens elkapónk,nem fog tudni egy teljes szezont végigcsinálni,rá nem lehetett alapozni egy szezont.

HT-nél azért nem hagynám figyelmen kívül azt a hozzáadott értéket, hogy ő volt az agy a field-en. Azt nem zárnám ki, hogy nem lett volna cut, ha nem megy szabadságra.

A mai meccsen nekem pont az volt a szembetűnő, hogy a snap előtt mintha jópárszor eluralkodott volna a káosz a D line-ban. A benyomásom az volt, mintha nem lett volna senki, aki rendezte volna ott a sorokat. Ha a Bills O nem úgy állt fel, ahogy gondolták, össze-vissza ugráltak, meg kapkodtak, mintha nem tudták volna eldönteni, hogy mi legyen.

" egyedül  a Pats-hoz azt írták, hogy szinte mindenhová, ha akarnak valami előrelépést."

Pedig ez az igazság, a punterűnkkel és rúgónkkal nincs gond, minden csapatrész erősítésre vár!

És valahol itt a lényeg nekünk elkényeztetett Patriotaknak! 

Amit itt az elmúlt 20evben láttunk az egy csoda! 

Ez a liga full úgy van kitalálva hogy mindig cserelodjon az aktuális legjobb, Vagy inkább az aktuális legjobbak. Ne legyen kiszámítható, ne legyen unalmas, próbálják az eroviszonyokat kiegyenlíteni.

Na az elmúlt sok sok évben mi ebbe piszkitottunk bele de nem kicsit. 

Csak közben hozzá lehetett ehhez szokni. Mert ilyen egy szurkoló. 

Évek során mindig úgy voltam hogy egyszer majd felremegy valami és megtörik ez a csoda. 

Kezdtünk szarul szezonokat, és a végén számolni kellett velünk. 

Veszitettunk el meghatározó embereket és a végén valahogy ott voltunk és meghatározóak voltunk. Volt hogy nem jött össze valami, de le nem lehetett írni minket. 

Most sem dőlt össze a világ csak helyreallt.

Itt az a csoda ami eddig volt. 

Leszünk még jók. Nem holnap, talán nem jövőre, de majd igen. 

Nincs olyan csapat szurkoloja ebben a ligaban akivel cserélnek ma sem. És nem lesz jövőre sem. Ez a csapatunk. 

Azt nem mondom hogy nem fáj néha nézni ezeket a meccseket, de annyit adott ez a csapat hogy ha 10evig nem leszünk sokkal jobbak, akkoris imádni fogom őket. 

Tojok én Newton stilusara vagy akarmire. 

Aki Patriota az is marad. 

Megvan amikor BB telefonált?..... 

Gondolom a nyilatkozatoknal valaki megkérdezi majd az öreget.... Azt az arcot megnézném.... 

Go Patriots! 

Ezt a QB utód dolgot én sem igazán értem, hasonlóan azokhoz az elemzésekhez, amik azt fejtegetik, hogy nem sikerült megoldani Gronk pótlását... Könyörgöm a két játékos a posztján top5 játékos az NFL 101 éve alatt... Ezeket aztán nem lehet csak úgy leakasztani a polcról. Rengeteg QB lett húzva Brady mögé, gyakorlatilag az "érdemi" időszak, amikor már van esély arra, hogy visszavonul egy átlagos pályafutás esetén az kb. Mallett-től számítható. Mallett, JG, Brissett, Etling, Stidham. JG második, Mallett és Brissett harmadik, míg Stidham negyedik körös pick, ami egy olyan csapatnál, ahol megvan a franchise QB szerintem abszolút vállalható, sőt. Pont azért, mert Brady ilyen sokáig játszik/játszott nehézzé tette a pótlását a távozása után. Plusz mindig a kör végén húzva az igazi blue chip QB-k már elkeltek, feltrade ilyen esetben kb kizárt. Vagy meg lehetett volna lépni, odaadni mondjuk két első kört meg aprót egy top10 körüli pickért mondjuk '16-ban, aztán azóta is ülne a padon, vagy jöhetett volna a trade, mint JG esetében. Egy franchise QB dolgot rettentő nehéz, kb. lehetetlen egy év alatt megoldani szerintem, elbeszélgetnék én szívesen ezekkel a szakértőkkel (attól függetlenül, hogy sokkal jobban értenek a dologhoz, mint én, szerintem itt van némi zavar:))

A többi részével nagyjából egyetértek, a végével picit nem, vannak azért használható játékosaink bőven, csak idén ez roppant kevésszer ütközött ki a játékukban.

Itt a világvége!!!! A következő 10 -15 évben nem jutunk playoffba!!! BB is öreg már!!!!! Hirdssétek az igét 😄😄😄😄😄

Azért egy szurkoló legyen realista is ne csak a szíve vigye előre. Arnold az is benne van a pakliban, hogy 10 évet szopunk... Ez az NFL

Persze kicsit ki sarkítottam... 😄 Őszintén azt gondolom,hogy ha az egész évet nézzük(minden körülményt figyelembe veszünk) és nem ezt az egy meccset akkor azért nem ennyire tragikus a helyzetünk... Van aki 3-4 évről beszél... Meg már BB is öreg...  idesanyám tyúkja sánta... meg mit tudom én.

Az edzői stáb felelőssége megkerülhetetlen. Rengeteg hibás döntés egy jó ideje. BB mint GM is kérdéses...OC és DC kritikán aluli. Nem lehet mindent a játékosokra fogni. Nyilván sokat köszönhetünk nekik az elmúlt 20 évért, de ez nem lehet válasz mindenre. Az is kérdés, hogy a Kraft család milyen szemmel nézi ezt. 

Teljesen igazad van, 20 év dominancia, 6 sb győzelem után 1 KÖZEPES szezon, remélem BB és az edzői kar minimum lemond.

Senki nem írta, hogy le kellene mondaniuk. Amúgy meg aki nyert 6 SB-t az nem hozhat hibás döntéseket? Az idő dolgozik és az emberek is változnak...A vélemény különbségedet persze tiszteletben tartom.

Szerintem azt kellene megértenetek, hogy azért, mert futottunk egy közepes szezont egy totálisan lefosztott csapattal, az még nem a világvége.

Miből gondolod, hogy hibázott, mint GM, és ez nem egy szándékolt állapot, amikor is beáldozott egy(-két) amúgy is kockázatos szezont?

Szerintem BB nem az az "áldozós"fajta. Newtont is azért hozta, hogy hátha.

De, áldozós fajta. Csak rá kell nézni a cap-re a következő évekre. Nehezen hiszem, hogy ez az állapot csak úgy, meglepetésszerűen előállt, mert nem görgetett le az fizetési excel tábla legaljára. Ráadásul CN valamikor a tervezett preseason előt pár nappal csatlakozott a csapathoz. Erre nem tervezhetett csapatot, meg szezont májusban.

Szerintem ha "áldozós" lenne akkor a Stidham kezdett volna es nincs Newton. Ha  Kölyök gyenge legalább tudnánk és húzunk az elején QB-t. Bár szerintem ilyen szezont produkált volna ő is.

Az ugye megvan, hogy 2 éve minden(!) nap látják, hogy Stidham mire képes, vagy mire nem. Nem mellesleg, ha ő a titkos fegyver, akit egy jó összerakott csapat élére lehet rakni, akkor is van még két éves szerződése és gombokért tartható a rosteren.

Hogy PO szempontból beáldoztak egy(?) szezont nem azt jelenti, hogy minden aspektusából lesz*k, hogy mi történik egy adott szezonban, hanem hogy mások a prioritások, lehet mondjuk az olcsó, vagy az újonc játékosok között szemezgetni.

De feltehető a kérdés úgy is, hogy szerinted mi lehet az oka annak, hogy egy BB kaliberű ember, meg a stábja, nem látja a te általad annyira nyilvánvalónak tartott dolgokat? Ott dolgozik a két fia is a cégnél. Biztos ők sem merték szóbahozni a hálaadási családi vacsoránál.

Biztos te tudod jobban... Az is megvan, hogy Peyton Manning 28 Int-et dobott első szezonjában. Josh Allen se játszott mindig igy. Egy QB-ról se lehet elmondani mennyit ér csak ha kapott egy szezont. 

Nem kell a melodráma. Nekem aztán az égvilágon semmi bajom nincs Stidham-mel. Őszintén örülnék annak is, ha az ő nevével kezdődne a következő Patriots dinasztia.

Viszont ott van a hozzászólásban egy szerintem adekvált kérdés, és meg lehet próbálni válaszolni rá.

Lábjegyzet: Az elmúlt 12 évben Wilson, meg Prescott-on kívül nincs olyan QB, akit a 2. kör után választottak ki és tartósan jó teljesítményt tud hozni. PM és JA meg 1/1 és 1/7 volt.

 

Nem gondolnám, oigy melodráma ha vki kérdéseket vet fel bizonyos döntésekkel kapcsolatban. Biztos olvasod a külföldi szurkolók, szakírók vélemenyét de elég volt csak meghallgatni a tegnapi meccs amerikai kommentátorait. Rengetegen fogalmaznak meg kérdéseket, véleményeket. Attól még senki nem gondolja, hogy okosabb mint BB meg a stáb...

De az, hogy 20 évig valami megmagyarázhatatlan okból végig SB esélyes csapatunk volt, az nem tűnt fel neki??? Minden az utóbbi 15 évben SB-t nyer csapatnak voltak hullámvölgyei és hegyei, nekünk 20 évig hegy volt. ABNORMÁLIS! Most jön 3 év építkezés.

Ezt a tegnapi meccset nem nagyon tudom hová tenni. OK, nincs passz játékunk, de legalább megy a futás. Na jó, a futás se az igazi, szóval kevés pontot szerzünk, na de erős a védelmünk, így mégis van esélyünk. Jó, jó, se támadásban, sem védekezésben nem vagyunk jók, de a special teamünk e legjobbak közé tartozik. Hát ma az sem tündökölt (kivéve punt).

Mi történt tegnapra a teljes csapattal? Kései április 1-je volt, vagy fordított napot tartottak?

Ennyire régen vártam egy meccs végét. Tömény tehetetlenség a labda mindkét oldalán. Elképzelés nélküli támadások - néhány szép futásunk azért volt - mistackle hegyek (hegyláncok). Nem tudtam eldönteni, mi a jobb, ha nálunk a labda, vagy ha inkább védekezünk. Egyik sem. Édes Jézus, ez szörnyű volt! Mint ha újra leadták volna a Tampa Bay-Detroit meccset, kb. az volt ilyen féloldalasan reménytelen.

Nagyon, nagyon, nagyon szeretnék egy tisztességes szezonzáró mérkőzést. Még ha ki is kapunk, csak ne így, üveges tekintettel, lógó fejjel LÉLEKTELENÜL. Vasárnap legalább legyen harc és küzdőszellem, aztán győzzön a jobb (formában lévő) csapat. Remélem a Patriots lesz az!

Nem írok semmit, mert mindent leírtál, amit Én is gondoltam a meccsről/a meccs alatt. Talán még annyit, végig már csak abban reménykedtem, hogy legalább  néhány play-ünk! legyen nagyszerű..., de hiába. :(

A Jets meccstől nem várok sokat, mert az O falban a lejáró szerződésű emberek inkább magukra meg lehetséges új szerződésükre fognak vigyázni, mint a QB-ra. Max a második vonal próbálhat villantani, de az ő sorsuk is inkább jövő nyáron, az edzőtáborban fog eldőlni. Anno talán Meskó könyvében olvastam valamit arról, hogy ilyenkor előfordul, hogy az O, meg az ellenfél D-je lezsírozza egymás között a statisztika javítást. Meg úgy igazából egy alsóházi rangadón nem akar már senki megsérülni, vagy még bármit is összeszedni, mert jó sok pénzt bukhat értelmetlenül.

A csapatokért már nemigen fognak hajtani, úgyhogy legyen B tervetek ;)

Ami viszont zavart, hogy a hetek óta dicsért ST is nyomot egy betlit ma :(

Stidham kapott már egy rakás esélyt és a teljesítménye minden alkalommal maximum átlagosnak volt mondható. Még csak villanásai sem voltak amire azt mondhatnánk hogy majd kiforrja magát. Én  a szakértőktől sem hallottam semmi jót róla.  Ráadásul az edzői kar sem bízik benne úgy tűnik. Mindezek fényében nagyon meglepődnék ha sokáig a csapat tagja maradna. Nem Ő a jövő és nyilván CN sem... de még arra is több esélyt látok, hogy CN marad, mint hogy Stidham lesz a kezdő jövőre. A legvalószínűbb persze, hogy egy új QB lesz. Szerintem egyelőre 2-3 használható elkapó (attól függően mi lesz JE-el ) és legalább egy használható TE kellene, hogy bárkit érdemes legyen idehozni QB-nek. És az O falról még nem is beszéltünk akkor.

Szerintem Stid teljesítményéről nem sokat tudtunk meg, mert ebbe az összezuhant csapatba nem lehetett életet lehelni. A chat-en jeleztem is, hogy kicsit olyan gála meccs hangulata van a dolognak. A második félidő kezdetet után, ezen a meccsen már mindkét csapat csak túl akart lenni, a Bills lelkesebb volt, szórakozott egy kicsit, de ennyi.

Válasz InfiniteLoop üzenetére

Igen, ez a bajom nekem is, hogy Stidhamet eddig mindig akkor tették be, mikor ég a ház, amikor szinte tuti a passz. Én ezért szeretném már egy egész meccsen látni, amikor megy a futás is és a passz is. Igaz, ha akkora spíler lett volna, most is megoldotta volna...

Ok, hogy építkezés van és ez most ez ilyen szezon. De azért építkezés előtt nem feltétlenül kellett volna magunkra robbantani a házat, persze erről a Covid is erősen tehet. Szerintem mindezekkel együtt a védelem nem volt rossz a szezon egészét tekintve, az O-fal is jobban dolgozott, mint tavaly, legalábbis a futást sokkal hatékonyabban támogatta, a futóink sem voltak rosszak. QB,TE, WR erős need a következő szezonra, de elvileg lesz rá sapkahely bőven.

Olvasom a CN ilyen gyenge, olyan gyenge véleményeket. Nos én Budai Zolival értek egyet. Vicces, hogy minden az ő hibája. Newton tegnapi 11 passzából egy volt rossz, ami az ő sara volt. Stidham nem mondhatja el ugyanezt. Azzal is egyetértek, hogy Stidham nem lesz a Pats kezdő irányítója sohasem. Azt is mindenki elfelejti, hogy ahogyan arra az egyik patspulpit-os szakíró rávilágított, tavaly a támadósor megtizedelődése után egy ennél jobb támadósorral (és sokkal jobb védelemmel) Brady 4:5-öt produkált (a rájátszás meccsel együtt). Úgy, hogy egész nyáron készült velük és nem volt szezon közben 3 edzés nélküli hét, a covidról nem is beszélve. Nem mondom, hogy nagy élvezet nézni a támadójátékot, de messze nem biztos, hogy mindez CN hibája. 
Ha bejön nemelyik szakértő véleménye, akkor jövőre úgyis tisztábban látunk, miután szerintük nem csak, hogy marad Newton, de a Patriots-nak ez a legjobb lehetősége.

Engem sokkal jobban aggaszt (már amennyire)  hogy a konkurencia nagyon erős. Nem csak a főcsoport a jobbnál jobb fiatal irányítókkal, de a csoport is. A Bills nagyon összeállt egy top 5 irányítóval, a Delfinek ha Tua fejlődik, kimondottan versenyképesek lehetnek és lesz idén egy harmadik választásuk. Ráadásul mindkét csapatnál az edzői stáb is jónak tűnik. Szóval fel lehet kötni a gatyát, ha a rájátszás a cél. Márpedig mi más lenne.

Én nem értettem egyet B.Zolival. Nem gondolom, hogy látta minden meccsünket, hogy ilyen egyértelműen foglaljon állást. A tegnapi meccs abszolút nem CN-en múlott és ment el, pont olyan gyenge volt mint az egész csapat (mind játékos, mind edzői oldalon). Max akkor lehetne neki igazat adni, ha azt hozta volna fel, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Azért ennyire gyenge a passzjátékunk, mert gyenge az O-fal, TE-k, WR-ek, amik kihatnak a QB teljesítményére? Vagy esetleg a QB a gyenge pont, ami miatt gyenge a passzjáték? Biztos hogy ez is az is igaz, de tegnap CN-t pont annyira droppolták a WR-ek, mint J.Allen-t, csak Allen amellett kiosztott még egy csomó tűpontos és iszonyat jól időzített passzt még nyomás alatt is. CN-ről sajnos ez tegnap sem volt elmondható (vmi nagyon nincs rendben a karjával, az most már 100%). Én bízom az építkezésben és abban, hogy már jövőre előre lépünk legalább egy kicsit (pl. pozitív szezon, esély a PO-ra). Go Pats! :)

Bár Zoli véleményét nem hallottam, nem véletlenül van ott ahol :) Szerintem egyébként látott minden Pats meccset, két okból is: egyrészt PFF-elemzőként nyilván rengeteg meccset megnéz, másrészt pedig ha jól tudom ő is Patriots-szurkoló (volt?). A volt azért került zárójelbe, mert szerintem aki ilyen mélyen ássa bele magát a sportba és nem csak mondjuk egy csapatról tudósít mint pl. Reiss, Howe vagy még sorolhatnám, az valahogy teljesen más szemszögből látja a meccseket, elveszhet belőle az az igazi szurkoló :)

pont múltkor beszélt erről, hogy a munkája miatt már inkább semleges

írt a fórumra is régen, asszem zolika26 nicken?

Én úgy emlékszem valamelyik közvetítésben éppen azt mondta, hogy nincs teljes rálátása az összes meccsre.  Nincs ideje megnézni a meccseket, mert le van osztva köztük, hogy melyik meccs kié elemzés szempontjából, és az pont elég feladat neki, nemhogy még másikakat is megnézzen.

CN az eddigi egész szezonjában 5 passzolt TD-vel áll, ami pont ugyanannyi mint amit a Bengals csereirányító ért el 4 meccsen. És a Bengals támadóegysége sem valami bika, tekintve, hogy tavaly Ők voltak az 1/1, és idén sem valami acélosak. És az öt TD mellé CN termelt10 Int-et, mint ahogy a 12-13 futott TD-hez is ott van jó néhány elvesztett fumble is (volt GW drive során is az ellenfél térfelén). Ha egy QB passzjátéka ennyire korlátozott, akkor még cserének sem biztos pont a mai NFL-ben. És nem, nem gondolom hogy egy tehetségtelen bohóc, hanem szerintem a válla lett tropa, de ez nem sokat számít abból a szempontból, hogy megoldás-e a jövőre nézve.

Buday Zoli egyik mondatával ,ütötte a másikat. Azt mondta ,hogy nem csak az Ő hibája ,hogy ennyire szar volt idén a támadósor.Amiben igaza is volt. Newton melyik csapat számára lehet megoldás? Jelenlegi C.N. egyik csapat számára sem.Hol tudod Őt elképzelni a következő szezonban. Szerintem csak a Patriots-ban.  Hangosan felnevettem. Ugyan minek áldozni rá pénzt?! Teljesen felesleges.Hozni kell irányítót és ,akkor lehet csapatot építeni.A stílusához illő WR hozni.Támadó falat úgy átalakítani. A védelmet szerintem egyszerűbb lesz B.B. számára.Az a kérdés számára melyik lesz a prioritás. Szabad ügynök piac és a draft megadja a választ.  

Sajnos nagyon szenvedős ez az év és bízom benne hogy BB is belátja hogy egy komoly újraépítés kell. A legjobb lenne szerintem Newton-t elengedni máshol kiteljesedni :-) és nagyon örülnék ha JMD valahol főedzői állást kapna. Azt gondolom hogy az előző évekbeli támadó séma Brady-vel tudott működni, de ennek vége. Talán ide is kellene egy kis friss gondolkodás és valami újat felépíteni amit nem olvasnak "kottából" az ellenfelek. Ebben az esetben pedig akkor el lehet kezdeni az ehhez alkalmas embereket összeszedni a piacról és a draftról. Szívesebben néznék inkább 1-2 évet egy rakás újonccal (akik akár sokszor is kikapnak) ahol megvan a fejlődés lehetősége, mint azt hogy jelenleg a középmezőnybe(annak az aljára) süllyedve évekig megy a keret foltozás és esélye sem lesz a csapatnak odaérni a végelszámolásba. Az összes "drágább vagy idősebb" játékost elengedném HT,Chung,Cannon, Edelman,Mccourty tesók- megköszönve természetesen az eddig teljesítményüket de ők már a múlt és valami újat kellene elkezdeni építeni a rájuk elköltött pénzből.

Ja és nagyon szívesen meghallgatnék egy podcast-et a szerkesztők véleményével az idei évről és hogy mit gondolnak a jövőről :-). Most 1-1,5 hónappal úgy is rövidebb lett az év a szokásosnál, talán még idő is akad rá :-)

Azért Newton idei teljesítményét elfogadhatónak nevezni, erre nincs nagyon mit mondani. :(  Newton évek óta nagyon gyenge a passzjátékban, ez nem újkeletű probléma nála. E mellett a védelem olvasásában is nagyon lassú, ebből fakadtak sokszor a rossz döntései.Legkisebb mértékben sem érzem azt, hogy ő lenne a Pats jövője. De ennél nagyobb probléma, hogy az O oldalon szerintem Brady távozásával a stratégiai tervezés és a taktikai látásmód is nagyon meggyengült és JMD önmagában már nem annyira penge O-guru.  

Szerintem CN összességében kiábrándító teljesítményt nyújtott, viszont ami számomra kérdés, és szerintem erre senki sem tudja a választ, hogy ha megnézed, az első két meccsen (pre CN covid) kifejezetten bíztató volt a játékunk,

Miami ellen futott 75 y ot, 5y átlaggal, 2 futott td, passz15/19 155y 0 td 0 int , majd Seattle ellen passzjátékok domináltak, futott 47y ot 4.3y átlaggal, 2 futott td, passz 30/44 1 td 1 int.

A két meccs alapján ezt azt gondoltam, húha, ez nem is lesz olyan rossz mint amilyennek reálisan a szezon a sok távozó játékos, plusz opt outok illetve elmaradt előszezon mérkőzések, kevés összeszokás miatt kinézett. 

Majd elkapta a covidot és azóta egy szenvedés a támadójátékunk.

Tehát nekem az a kérdésem, hogy egyáltalán a teljesítménye a betegség miatt lett ennyire rossz, ha igen, akkor van e esély, hogy terápiával vagy idővel visszanyeri a kezdeti formáját, vagy kb semmi köze nincs a teljesítmény romlásához, egyszerűen most már ennyit tud. 

Részemről ezért említettem többször, hogy ha netalán olcsón maradna, akkor én adnék még egy esélyt neki, de akkor sem lennék szomorú, ha érkezne egy tehetséges, már nem annyira újonc, mint pl Sam Darnold, Matthew Stafford, a kinti szakértők őket említik olyan nagyon jó irányítóknak, akik egy jó edzői karral, még sokra vihetik, mindenesetre nagyon várom már mit találnak ki BB-ék az offseason-ban, illetve a draftra is kiváncsi leszek nagyon. 

Edzők kapcsán most sok helyen azt hallani, hogy JMD távozhat, és talán Gase érkezhet a helyére. 

 

 

Válasz iceman üzenetére

"Azért Newton idei teljesítményét elfogadhatónak nevezni, erre nincs nagyon mit mondani. :("

 Szerintem ilyen állítás senkitől nem hangzott el.