Első benyomás - 16. hét: Patriots vs Bills

Kép
EB

Így nem lehet... A Patriots 32-21-re kikapott otthon a Buffalo Billstől, ezzel pedig minden bizonnyal elvesztette az AFC East elsőséget is. Ami ennél sokkal komolyabb gondot jelent, az a mérkőzésen nyújtott teljesítmény. Az ellenfél ugyanis a játék minden elemében jobb volt a találkozó elejétől kezdve. 

Karácsonyra nem ilyen meglepetést vártak a Patriots-szurkolók. A játék sokkal jobban hasonlított a Colts ellen produkálthoz, mint az azt megelőző meccseken. Rengeteg hiba, a támadófal sem teljesített fényesen, de a védelem sem tudta megállítani a Billst, akiknek egyetlen puntja sem volt a meccs során...

Az újonc Mac Jones sem ragyogott ezúttal, mindössze 12 sikeres passza volt 34 kísérletből és volt két interceptionje is. Az elsőnél nagyon erőltette a passzt Harry felé, a második pedig egy meccsvégi feldobott labdából jött. Messze nem ő volt a probléma origója, de ő is gyengén szerepelt.

A futások többnyire működtek, ám a korai hátrány után kevésbé tudtuk használni, mint amennyire eredetileg szerettük volna (szerintem). Harris 18 kísérletből szerzett 108 yardot és három TD-t.

Az elkapóknál gyakorlatilag csak Meyerst lehet megemlíteni, a többiek teljesen el voltak tűnve. Meyers összeszedett 6 elkapásból 59 yardot, de Jones sikeres passzai is mutatják, hogy a többiek meg sem tudták közelíteni. Harrynek amilyen jó blokkjai voltak a meccs elején, akkora dropot csinált fontos szituációban, Bourne súlytalan volt, akárcsak a Henry-Smith duó.

A védelem, ami a szezon nagy részében zseniálisan szerepelt, ezúttal teljesen eredménytelenül igyekezett megállítani a Billst. Mindössze egy redzone-os negyedik kísérletes védekezést tudnak felmutatni, de az is sokkal inkább múlott a Bills elkapóján. Folyamatosan nyelték a yardokat, az ellenfél ott ment át rajtuk ahol akart. Egy nagyon fontos meccsen engedték a szezon legtöbb pontját 60 perc alatt. Ahogyan az offense-re sem lehet egyértelműen ráhúzni a vizes lepedőt, úgy rájuk sem, de nagyon nem festett jól a helyzet december végén. Az utolsó drive során két alkalommal is esély nyílt a Bills megállítására, de előbb J.C. Jackson ejtett el egy INT-t, majd Allen futott meg egy 4&1-et. Mindenképpen meg kell említeni Myles Bryantet, aki mellett karriernapot tartott Isaiah McKenzie, a Patriots slot cornere borzasztó meccsen van túl.

Ez zsinórban a második veresége volt a csapatnak, így pedig az AFC első helyéről visszacsúszott a hatodik helyre és a divíziógyőzelem is messze került. A csapatnak még két meccse van hátra az alapszakaszból, a következő hazai meccsen a Jaguars ellen kötelező lesz javítani. A playoff egyáltalán nem elérhetetlen még így sem (96%), de akár bejutunk, akár nem, a hátralévő két meccsen ennél mindenképpen komolyabb teljesítményt kell mutatni a játék mindhárom elemében.

Hozzászólás

A bye weekről egy enervált, teljesen szétesett csapat és edzői kar jött vissza. A Dolphins meccs necces, a Jags meccs tűnik a biztos W-nek.

    Sajnos rossz érzésem van, magam már ebben sem bízom. Miért? Mert az eddig gyatrán szereplő csapat vezetőedzőjét a közelmúltban elküldték, erre mi történik? Az új seprű jól seper mondás igazságtartalmát igazolva az első mérkőzésüket mindjárt megnyerték! Igen, ha a következő mérkőzésünket megnyerjük, akkor már biztos lenne a PO! De az utóbbi időben mintha minden külső körülmény is ellenünk dolgozna! (Például: a minket itthon könnyen megverő New Orleans - még ha a rengeteg Covid-os hiányzó játékosának távol maradása miatt is - de kikap a saját otthonában a mi csoport ellenfelünktől!) Jó, mondhatjuk, hogy semmi gond, a saját kezünkben van a csapat sorsa, de halálbiztos hogy a Delfinek nem fogják könnyen megadni magukat. Még akkor sem, ha mint előzetesen várható, a Titánok legyőzik őket!  

Hogy mi?

A Jax az utolsó hét meccsét elbukta, Meyert a Texans meccs előtt rúgták ki, azóta mindkét meccsüket (HOU és JETS (!!) ) elveszítették. 

Bár semmi sem lehetetlen, de azért mégis.

Mondjuk a delfinek az utolsó hetet megnyerték (nem a legerősebb csapatok ellen), szóval épp lendületben vannak, idegenben biztos nem lesz könnyű...

    Jogos a kritika! Egy álmatlan éjszaka után reggel telefonon néztem meg az eredményeket a neten, ott még - hibásan, tévesen - ez szerepelt, azóta javították. A hozzászólás írásakor még erre emlékeztem, hibáztam! De az aggályaim ettől függetlenül még továbbra is fenn állnak, remélem csak utólag bizonyulok "vészmadárnak"...!!!

Ez tényleg sima volt, a Bills előrébb tart. Tuti meccs nincs, de én szezon elején vastag tollal írtam volna alá a playoffot. A gond, hogy ilyen játékkal viszont nem nagyon lesz meg.. De azért szurkolok! 

Engem nagyon bosszantott ez a meccs. Igaz, a Bills jobb csapat jelenleg, de volt pár olyan hiba, szabálytalanság, amivel megágyaztunk nekik ehhez. Nem tűntek verhetetlennek… A védelem számomra nagyobb csalódás volt, mint a támadók. Sajnos bejött, hogy a labdaszerzések lehet, hogy jól festenek a statokban, de egy védelem nem alapozhat mindig arra.:( Na mindegy, a PO azért meglesz!

Magyarázza el valaki azt a Mac Jones szituációt, hogy mikor kis híján sérülést okoztak neki az oldalvonalon túl az miért is nem volt szabálytalan?? Kicsit azon kiégtem... A meccs többi aspektusáról nem szeretnék most beszélni, ott van a cikkben a lényeg :(

Én csak azért nem tértem ki a lentebbi hozzászólásomban a bírókra, mert érthetetlen hibákat vétettek sztem dominánsan a kárunkra (üvöltöttem az említett esetnél…), viszont mi annyival többet “tettünk” a vereségért, hogy ha ezek az ítéletek máshogy alakulnak, 12 pontot sajnos az sem tüntetett volna el.

Az ordítás és a kigúvadt szemek megvoltak itt is, amúgy persze, nem azon az egyen múlt de konzisztensen baromságokat fújtak.. Hogy sz@rul is játszottunk az is vitathatatlan...

Az első negyedet láttam csak családi Karácsony miatt, de ezek szerint elkerültem egy infarktust vagy agyvérzést, amelyik előbb jön...

Már az első negyed azt mutatta, hogy nem lesz sima Pats győzelem, a Bills tényleg mindenben jobb volt, legelső sorban a játéktervben, az edzői felkészülésben. Hihetetlen volt látni, hogy háromszor dobta be Allen a futónak a védőfalunk mögé és senki, de senki nem készült erre, a LB sor sehol nem volt. Passrush nulla hatású, amikor végre megiramodnánk, Jonnu holding, oszt megyünk vissza. Az első drive-ot szétszedték a blitzekkel, Harry mintha nem is akarna elkapni, miközben végre megmutathatta volna magát... Bentley mintha nem találná a helyét, Judon sehol. Aztán a TD drive-unk elég jó lett, volt kis futás meg elkapás is, Harris áttolta magát a falukon, na, mondom nem lesz ez annyira rossz. Erre INT egy felpattanóból.

És ez csak egy negyed volt, nem irigyellek benneteket, hogy még 3 negyedet végig kellett őrjöngeni. Nem tudom, mit műveltek a bye week alatt, de mintha elfelejtettek volna focizni. Szomorúság van, na.

Sziasztok! Annyira ideges voltam végig a meccsen, hogy be sem léptem, csak olvastam a chat-et. Ami számomra érthetetlen, hogy hogyan sikerült ennyire szétesni a bye week alatt?? Úgy játszottunk az elmúlt két meccsen, mintha a szezon első 2 meccsét néztem volna (nem hagyva figyelmen kívül, hogy 2 jó csapat ellen). Nekem a vereségek mikéntje a bosszantó. A számtalan ki nem kényszerített hiba. Mindenkitől. Rossz passzok, betliző falak, dropok, eltűnt passrush, zónákban kóválygó sec, misstackle hegyek, elejtett intek, hibázgató spec team… Hozzátenném, hogy nincs világvége hangulatom és nem érzem hogy az elmúlt 2 heti csapat rosszabb lenne mint az előtte 7 héten látott. Egyszerűem csak nem értem, hogy mi csúszhatott ennyire el gyakorlatilag szinte mindenkinél a pihenőhét alatt? Dekoncentráltságot látok és mintha fejben lennénk elfáradva. Nagyon rosszkor jött nekünk a Bye, most lenne rá igazán szükségünk. PO sztem meglesz, de jelen játékunk mellett egy csoda kell, hogy egy körnél többen legyünk érdekeltek. Go Pats! :)

Én tiszta ideg voltam, ez a Bills verhető lett volna.....az egész csapat csődöt mondott edzőstül, játékostúl...semmi tűz, semmi harc, tiszta fásultság. Lehet, hogy sok volt a bejgli...Remélem BB összeszedi magát, meg a csapatot is!

Az a baj a védelmünkkel, hogy nagyjából bármivel fogható és ezt a labdaszerzésekkel szokták kompenzálni, ami ha nem jön akkor egy ilyen meccset eredményez. Bryant totál fogalmatlan volt ezen a meccsen, folyamatosan méterekkel volt lemaradva, így jó eséllyel a következő meccseken is rá fognak dobálni ha játszani fog. A Bills jó pár pontot benne hagyott a meccsben, szóval ez a meccs a végeredménynél sokkal simább volt.

A bírók no comment.

Rájátszás meglesz amenyiben a  Jags ellen nyerünk.

 

 

A szezon közepi nagy menetelés nem a valós tudásunkat tükrözte... Ez van. Ettől függetlenül szerintem fejlődünk. Csak nem tündér mesében kell mérni a látottakat. Egy wild card kör jár nekünk. Idén se’ több, se’ kevesebb... Go Pats!

Egyetértek. Mi az AFC 5.-8. helye közötti erő vagyunk jelenleg. A jobbik csapat nyert és a jobb irányító. Allen és a Bills bevállalósan játszott sok rizikót vállalva egyértelműen a győzelemre játszottak ezt mutatta az első drive TD-je 4&2-re. Jobban akarták a győzelmet.

Bryant egy vicc volt az egész meccsen így nem lehet játszani, azt se tudom ki ez a karrier napos faszi, szerintem ezután sem fogom. A védelembe nagyon kellene pár keményen ütköző védő mert kontakt után folyamatosan 2-3 yard kell hogy levigyünk valakit. Szerintem a holtidényben megválunk pár embertől. Kizárt hogy néhányan ennyi pénzért csinálják a semmit.

Sokat nem várok a playoffban mert mindenki jobb formában van nálunk aki ott lesz és a többség jobb csapat is.

Jones-nak jó tanuló év volt ez, jövőre nagy előre lépést várok tőle . Úgy látom mostanra fejben kezd elfáradni nehezem tartja a koncentrációt, ráfér majd a pihi és a szezon kiértékelése.

A következő meccs nem lesz mérvadó mert egy fostalicska csapat jön. Ha nyerünk ha vesztünk nem nagyon hat meg mert az igazi értékmérő vizsgákon /Colts, Bills/ elbuktunk.

Go PATS

Nagyon gyenge volt ez a védelem, rengeteg misstackle, 3 védő közötti elkapás...Bryant mehetne a gyakorló csapatba, HT meg nyugdíjba...régen BB még a hanyatlás előtt elcserélte/kirúgta az ilyen játékosokat...

https://twitter.com/MikeReiss/status/1475415085799591942?t=LYNEhjaw6KSxgPQ7bQCoEw&s=19

Rögtön az elején ennél a playnél nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek. Puhány, röhej volt Dugger, aztán HT pláne.. ez a puhányság ment egész meccsen.

Sajnos ez a meccs nagyon rosszul sikerült, a védelem még próbálta meccsben tartani a csapatot, de sajnos ezen a meccsen nem működött az offense. Sajnos látható volt, ha hátrányban van a csapat és főleg a passzra támaszkodnak akkor fogható az offense.

Nekem sajnos több drop vagy sárga zászló maradt meg, az egyik Harry tiszta dropja az első INT előtti támadásban, majd Bolden tiszta dropja. Sajnos Jones több jó passz mellett volt, hogy túl vagy alul dobta a labdát vagy a védők szorításában nem sikerült elkapni.

Jones oldalvonal utáni megütését és a sárga elmaradását én sem értem, de sajnos a csapat frusztráltságát mutatta, hogy utána mi kaptunk sárga zászlót Brown szövegelése miatt.

Sajnos a védelem is követett el hibát 4&7-re beugrottak (talán Barmore), majd utána a 2 yardot simán megcsinálta a Bills. 

Jones futása után amikor megütötték a meccs végén Andrews magyarázott ezért oltották ki egymást a sárga zászlók. 

A futás viszont jól működött összességében és a védelem is igyekezett meccsben tartani a csapatot. Mindenképpen dicséret illeti őket. 

A szezon előtt reméltem, hogy 10-7-tel végez a csapat és meglesz a rájátszás, szerintem sikerülni fog. Ahogy látom ez egy tanuló év a csapat valahol a liga első harmadának alján van és van potenciális fejlődési lehetőség.

GO PATS!

 

Az év elején nem voltam elragadtatva a csapattól, aztán nyertek hetet, most kettő bukta. Pozitív szezon már biztos, a playoff is meglesz, ha csak annyira össze nem omlunk, hogy mindkét hátralevő meccset bukjuk. Ha a playoff meglesz én már elégedett leszek. A first seed meg a nagy playoff menetelés ettől a csapattól még irreális elvárás és ezt ugyanígy gondoltam a zsinórban 7.megnyert meccs után is. Én ebben a csapatban (keretben) a következő 2-3 évre iszonyú potenciált látok, és ennek rettentően örülök. 

Sziasztok, leírtatok mindent a meccsről, ahhoz nincs hozzáfűzni valóm...

Viszont még sosem láttam a bírók sapkadobálós akcióját az elmúlt 18 évben, vagy csak nem volt ennyire látványos, mint tegnap Andrews kakaskodásánál. Ez mit jelent? Mert 3 sapi is a földön hevert. Előre is köszi a felvilágosítást 🙂

Baráti látogatás miatt lemaradtam ,csak az összefoglalót lattam késő este .

Ebben a passzorientált ligában futó csapatként nincs sansz SB-be jutni ,szerencsével PO és onnan kipottyanva szinte elsőre ez a realítás(ez vár ránk most is kb) 

 

JMD-t remélem valamelyik szerencsétlen csapat elviszi ,és kellene egy igazi DC ,ez a családon belüli kinevezés nem jó út .

mondhat bárki bármit ,az elmúlt években nem sikerült talentet pakolni a draftról a csapatba ,ezért kényszer egy HT ,Van Noy ,Collins tengely..
 

Irányítónk van ami a legfontosabb ,a két következőt remélem behúzzuk ,és csak sikerült egy polccal feljebb lépnünk,szezon előtt azért ezzel is kiegyeztünk volna,hogy innen sikerül vagy sem még feljebb lépnünk az nagy kérdés.

 

Sajnos ez a meccs Nekem a tavalyi meccsek többségét idézte. Impotens passzjáték, súlytalan védelem, gyakorlatilag 0 passrush-al és LB sorral, kóválygó sec.-el stb. Megdöbbentett ez az óriási visszaesés. Harris ugyan kifutotta a belét is, de minek. Egyszerű, sallang mentes játékkal jól megvertek Minket, minden csapatrészükben jobbak voltak.

Kicsit vicces, hogy a vége felé 26-21-nél, a kritikán aluli játék ellenére még papíron volt esélyünk a fordításra, de Allen most nem volt ajándékozó kedvében, mint Buffalóban. Igaz, hogy az UDFA, idén JoJo kiesésével szükségből a rosterre került Bryant most rosszul játszott, de kérdezem, hol voltak az öreg rókák, hol volt a segítség - hát sehol.

Úgy tűnik a csapatunk fejlődése megállt/visszaesett, és ezt nem a 2 vereség mutatja 2 PO esélyes csapattól, hanem a mutatott csapatjáték. Tudjuk, hogy jó csapatok ellen villanásokkal nem lehet győzni, bár most még az sem igen volt, csak 60 perc konzisztens/tervszerű/ötletes játékkal. A pálfordulás egyelőre elhalasztva. :(

Mint ahogy az elmúlt hetek magasztalása is túlzó volt - első kiemelés, power ranking top 4-5 -, úgy a csalódottságot is annak érzem. Talán a Dallas meccs előtt írtam, hogy ez a csapat biztosan nem kész egy “pisztolypárbajra”, ebben azóta sincs változás. Ha a védelem nem tudja megalapozni a stabilitást, akkor erősebb csapatok ellen ez a Pats még nem fog nyerni. Ez jelenleg ugye azért probléma, mert jön a rájátszás, amit azért bravúr lenne leadni szerencsére.

Ami aggasztóbb számomra, az az enerváltság, az edzői tanácstalanság és inkompetencia a bye week óta. 1-1-gyel számolok a továbbiakban, Miamiban _mindig_ kikapunk, meglátjuk utána hova utazunk. Innentől a csoport a Billsé.

Hasonlóan érzek én is. Egyébként most a legreálisabb egy #6 seed lenne, amivel minden bizonnyal Buffalóba mennénk, az lenne ám a csemege :)

Egyetértek.

Ez a csapat nagyon jó, ha azt tudja csinálni, amire ki van találva. De azért messze nem egy AFC topcsapat (remélem : még nem az.). Na jó, a "messze nem" talán túlzás, mert ott van az élmezőnyben, de a ligát tekintve sok jobb csapat van nálunk. Szerintem ez a 9-6 nagyjából a realitás.

De ugyanígy : ez a két vereség sem a világvége. Én egyáltalán nem vagyok csalódott : asszem 8-9-et tippeltem a szezon előtt, playoff nélkül, és ahhoz képest egészen meg vagyok elégedve. Nem lehet minden meccset megnyerni. Igaz, jó pár helyen lehet kritizálni a csapatot, hogy nem 'így' kellett volna kikapnunk...

Vagy máshogy nézve : egy kezdő irányítóhoz képest ez egy nagyon jó csapat. Én bízom Mac fejlődésében, lehet nagyon jó irányító pár év múlva.

A realitás szerintem egy győzelem a rájátszásban. De mivel a labda gömbölyű :o), ezért végül bármi is lehet.