Első benyomás - 17. hét: Patriots @ Bills

Kép
Első Benyomás

A mérkőzés meglepően jól kezdődött, a kezdőrúgást követően egyből visszavitte Reagor a labdát TD-re, 7-0 lett másodpercek alatt. Aztán jött valami, ami tökéletes mintaképe volt a szezonnak. A támadók szerencsétlenkednek (4 labdavesztés, majdhogynem egymás után), a védelem pedig próbálja meccsben tartani a csapatot. Zappe később megnyugodott, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megfordítsák a mérkőzést. A Bills sem brillírozott, elég nyögvenyelősen nyertek 27-21-re. 

Zappenek és Zeke Elliottnak volt 1-1 szép TD-futása. 

A védelem végig terrorizálta Allent, rájuk igazán nem lehet panasz.

Ryland megint kihagyott egy mezőnygólt, nem lesz ez így jó.

Jövő héten a Jets ellen zárjuk a szezont. Mivel az Arizona nyert az Eagles ellen, így jelenleg a No.3 pick a miénk. 

Hozzászólás

Ryland két FG-t hagyott ki, csak az egyiket visszafújták delay of game miatt. Az összes lehetőségét kihagyta. 

Amúgy vállalható vereség volt az összkép, a 4 TO dacára. Zappe legalább odateszi magát és leader QB-ra emlékeztet.

 

Dobott 3 Intet...  Te milyen Leader QBról beszélsz😆😆😆😆😂😂😂 

Az mondjuk igaz,hogy odateszi magát... Mindent megtett hogy tudjunk tankolni😂 thx God.

3 int után játszott úgy ahogy. És szerintem vállalható volt ahhoz képest, hogy a fal extra szar volt. Nem kérdés, hogy a csapat, a közönség kiben bízik. Ez már tavaly is látszott, idén meg egyértelmű lett.

Nem zuhant össze hanem ment tovább....MJ már rég bokánfosta volna magát....Meccsben voltunk még így is....Rylandat is alaposan hátsón kellene billenteni....

Zappeben több fantázia van mint MJ-ben ha tetszik ha nem.... 

Ne vicceljünk már, 3 INT...

Szerintem kukázzuk ki a jelenlegi két szerencsétlent, hozzunk egy olcsó veteránt plusz drafton egy újoncot. 

 

Egyben olcsó és jó QB az NFL-ben? Ez komoly?

A teljesség igénye nélkül: Cousin, Mayfield, Tannehill, Winston, Mariota, Darnold, Brisset, Taylor, Minshew, Bridgewater, Flacco, Rudolph. Cousin jövőre 36 éves és 40 millióra értékeli a spotrac. Mayfield-nek 17 millió a market value, de ugye tudjuk milyen. Kivel képzeled el és mennyivel lennénk előrébb mint Zappeval?

Konkrétan bárki jobb a mostani két szerencsétlennél. Felőlem bárki jöhetne akiket te is említettél, pl Flacco 1.5m ha jól olvastam de akár Newton is jobb mint ezek, de a természetesen az első körös rookie QB volna a kezdő a veterán pedig támogatná. 

Enyhén szólva, kicsit túlzol! :) Amikor Nálunk volt a passz Pct 66%, avg:7,2, és volt 50 yardos passza is. Hurst idei teljesítménye is kb. ilyen. Persze nem volt passz király..., de szerintem békén kellene hagyni,gyakorlatilag már nyugdíjas. :) 

Azért az elég erős, hogy bárki jobb Náluk. MJ sajnos nálunk kuka, remélem máshol boldogul majd, Zappe annyira nem reménytelen. Backupnak teljesen jó lehet.

Feltehetően más meccset néztünk. Vagy nem tudom, hogy te láttad-e a meccset. A srác a botrányos fal ellenére nagyon jól mozgott a zsebben és úgy passzol, hogy az elkapók gyakorlatilag képtelenek szeparálódni, ezért a passz sikeréhez milliméter pontosnak kell lenni.

Az egyik TD után Andrews úgy rohant hozzá ünnepelni, mintha kb. az apjához szaladt volna. Láthatóan bíznak benne a többiek, sokkal jobban mint Jonesban. Az pedig, hogy nem csinálja magát össze nyomásnál, hanem kimozogja a sacket, szintén novum az idei Pats offense-nél. (Az endzone-ban volt egy olyan játéka, ahol két védőt került ki, én már biztos voltam a safetyben.) Hogy ezzel a fallal mindössze három sack volt, az jelentős részben az ő érdeme.

Inkonzinsztens, nem tudom, hogy azon lehet-e feljeszteni, változtatni. Szerintem talán azon lehet leginkább. Én sem hiszem, hogy megtaláltuk az új fr. QB-t, de ez a srác a rémálomszerű kezdés után nem játszott rosszabbul mint a SB contendernek tartott Allen.

Tiszta NFL paródia volt az egész. Már a visszahordás a legelején - mikor láttunk ilyet utoljára?? De ez legalább nekünk kedvezett.

4 labdavesztés 5 perc alatt?? Amiből 3 egyértelműen Zappe rossz döntései miatt volt, mintha be lenne kokózva vagy mi. :) Aztán QB futott TD. Mi van???? 

Két kihagyott mezőnygól?? Ryland pályája még fel se ívelt, már lefele indult el. :)

Olyan puntok, amiknél a kisunokám is nagyobbat rúg. 

Aztán meg Zappe egészen elfogadhatóan játszott, voltak bitang jó passzai, a futott TD-ről nem is beszélve. Ez a legnagyobb baja, hogy teljesen inkonzisztens, a QB működés mindkét végét képes bejárni egy meccs alatt.

A jövő héten lesz (remélhetőleg) BB utolsó meccse - nem örülök neki, de szerintem is muszáj teljesen megújítani a csapatot, ennek pedig ő a középpontja. Ez most egy tökéletes időpont, hogy a külső körülmények segítsék a jó irány megtalálását, de egy ekkora változtatás azért nagy lutri. Mindenesere egy pezsgőt kibontok majd - BB iránti mérhetetlen tiszteletem és köszönetem jeléül, én hálás vagyok neki (IS) az elmúlt sok-sok évnyi szurkolói örömért, amit kaptunk.

GOOO PATS - akárhogyan is lesz.

Új GM, új QB, új HC, új OC. Feltételezzük, hogy Mayo lesz a HC, akkor kell egy DC ugye. És akkor nem beszéltünk edzőkről akik valószínűleg mennek majd. Ez lehetséges, de azért látjuk a legtöbb csapatnál mi történik, ugye? Egy Mahomes-Reid páros kellene hozzá, elég kevés esélyt látok ebben. Ne felejtsük, Reid-et is rúgták már ki korábban pedig egy dekával nem volt rosszabb edző 2012-ben. Menjen BB, de egy ekkora változás esetén a szerencsefaktor is konvergál a nagyobb érték felé az alacsonyabb helyett. Lépnünk kell, ez nem vitás, de én inkább a rózsaszín ködöt látom a legtöbb szurkolónál mint a valóságot. Én innentől egy tök átlag csapatot vízionálok - ne legyen igazam - mintsem egy újabb AFC dominánsat.

Nem tudom mennyire játszik szerepet BB eltávolításában ez vagy ezek a meccsek. MJ bebukása óta kb. semmit nem lehet elvárni a csapattól, nem hinném, hogy a sorsa attól függ, hogy hány meccset nyer még a csapat. Szerintem már akkor eldőlt, hogy megy vagy marad, mikor kiesett a csapat a rájátszásból.

Ami meglepő volt, hogy ennyi bénázás ellenére is egész szoros volt a meccs majdnem a végéig. Kár, hogy nem sikerült még egyszer megállítani a Bills-t, megnéztem volna egy GWD-ot.:)

 

Ezt a Siemian vezette Jetset, az (amúgy jó, de már) leeresztett védelmével egyszerűen nem fogjuk tudni nem megverni. Ha kell, a DEF/ST fogja hozni a pontjainkat, úgyhogy nem látom, hogy lenne esélyünk a drafton a két top prospectre... 

A puzzle-ből nem egy darab hiányzik, én nem látok túl nagy jelentőséget abban ha 1/3-ban vagy 1/4-ben illetve 1/5-ben húzunk. És OT-t húznék - Fashanu - QB helyett.

Lásd Kansas, pedig a belső hármas az egyik legjobb a ligában, a széleken még a gyengébb védelmek is úgy verik a falembereket ahogy akarják.

Most is volt pár váratlan eredmény, ne vegyük el az esélyét 1-2 számunkra kedvezőnek az utsó héten 🙂

Egyébként amit megy a szezon végén a Bears.., Eberflust és a GM-et nem cserélik, a héten ez volt egy - draft szempontjából - eddig nem említett fontos hír. Nem lesz új vezetés, Fields jobban játszik, továbbra sem vagyok biztos benne, hogy Ők qb-t húznak. Sokkal inkább sejtek egy drága felcserét oda valakitől személy szerint.

Bizony ezt a szerintem túlhype-olt Bills-et ezzel a tartalékcsapatunkkal megverhettük volna, ha Zappe királyi szintre emelt inkonzisztenciája (ami már-már izgalmas :)) (+Ryland) és Josh Allen esze, hogy átment futóba, el nem döntötte az immár 8. egy labdabirtoklásos vereségünket (kontra 3 ilyen W). Vicces, hogy Zappe (a 2 plusz INT-et leszámítva!) alig volt rosszabb, mint Allen, sőt a sikeres passzokban jobb volt. (61,5% kontra 50%), 2 yard híján a legjobb futónk lett és az átlaga 7,4. Nagy fazon, nem majrés és talán fejleszthető, persze kiváló sohasem lesz. Az Ofal többnyire most is vacak volt, de Zappe ezt kezdi felismerni. A védelem nem kapott passzolt TD-t és Diggs 26 yardos limitációja is nagyszerű eredmény.

A sérüléseket is figyelembe véve Én nem látom olyan tragikusnak a helyzetünket, mint egyesek. A 19 INT nem BB sara és, ha elmegy/elküldik/elcserélik lehet, hogy a védelem sínyli meg. A drafton szerintem elsőbbség jár az OT-knek, mert a támadásfelépítés „Először is végy egy jó falat…” mondása igaz és nem az Én találmányom. :)

Az megvan, amikor Zappe 2 védővel a nyakán az endzone-ban is halálos nyugalommal mozgott? Dobásban még lehet fejleszteni - lásd Lamaar Jackson -, én nem tradelném el. MJ meg menjen szegény. 

Nem tudom eldölt már 100%-ra BB és a stáb sorsa pro vagy kontra, de ha nem nincs könnyű helyzetben RK. Pár fordulóval ezelőttig én is azt mondtam, hogy inkább menjen BB, kell egy hard reset aztán majd lesz valami mert sokkal rosszabb nem lehet. Azért akárhogy nézzük, a védelem bivaly még így megtizedelve is.

Amióta meg Zappe nem átvette a támadók vezetését hanem elkezdte, rögtön az O sem olyan fogalmatlan álllandóan mint volt előtte. Pedig a fal továbbra is olyan amilyen, elkapó sem sok akad de mégis. Nem azt mondom, hogy érdemes vele nekimenni a jövő évnek, de a draft irányítói nekem nagyon lutrinak érződnek most. Akárhogy nézek írásokat, összefoglalókat, Williams/Maye nekem nem tűnik semmivel sem biztosabb prospectnek mint Daniels, Nixon vagy Penix. Bármelyiket hoznánk el valószínű sokkal jobb plafonnal kecsegtet mint amink most van, és még egy jó tackle esetleg wr is beleférhetne úgy. Az pedig már az MJ->BZ cseréből is látszik, hogy mennyit segít egy kicsit jobb QB az O-n, és azért még lenne feljebb.

 

 

OFF

Ma este/éjjel láthatunk a kollégiumi elődöntőkön 3 olyan QB-t akik a PFF Draft Big Boardján nem az élen szerepelnek, de benne vannak a 75 legjobb jelöltbe. Nem tűnnek elitnek, de azért a csapatukat csak elvezették veretlenül idáig.

  • 61. Q.Ewers – Texas

  • 52. JJ. McCarthy – Michigen

  • 30. M.Phenix – Washington

A 110. J.Milroe – Alabama nincs a 75-ben, de figyelemre méltó.

De lesznek OT-k is, JC Latham (18. Alabama), T.Fautanu (38. Washington) és több WR a 75 hátsó feléből és a 10. WR R.Odunze (Washington) is. Érdekesek lehetnek a 2.-3. körben.

Josh Allen mondta a meccs után: "...„Három labda az első negyedben, és csak egy touchdownt szereztünk. Ezt nem csináltuk elég jól... Szerencsénk volt..."

Hát nem is játszott jól a Bills, Allen mintha aludt volna, az elkapói meg szanaszét szórták a labdákat. Egy rendezettebb csapat simán megverte volna őket a tegnapi állapotukban.

OFF

Az NFL oldalán folyamatosan RB-t írnak need-nek, amit nem értek. Mondre sérülése közel sem olyan, ami miatt veszélyben lenne a következő éve tudtommal, Elliot FA lesz, de szerintem simán leigazolható még 1-2 évre, vagy helyette jöhet egy másik veterán futó, hasonló képességekkel (mert részemről elégedett voltam vele, azért olyan nagyon maradandót nem alkotott). Szóval nem értem ezt a pánikot a futó poszt körül. Persze valamelyik hátsó ökrös pick-et el lehet lőni rá, de ennyi erővel bármit lehetne írni. 

miféle pánik?
Need az rb, hiszen nincs elég szerződéssel bíró ember a poszton..Ezt jelenti a need megjelölés, hogy oda szükség van emberre.

Zappe tökéletes csere Qb-nak de semmi több! Mentálisan sokkal erősebb mint MacJ. Remélem bent maradunk a top 3-ban aztán jöjjön Qb meg egy rakat O fal ember a drafton! A védelem megvan, ide FA piacról lehet még hozni embert ha kell ja Wr se lenne rossz

Azért egy rookie QB az első 2-3 évben nagy szerencse faktor még game manager-nek is. Nem nagyon olvasok kiemelkedő QB-t idénre a drafton - lehet én olvasok keveset utána csak -.