Első benyomás: 17. hét: Patriots vs Jaguars

Kép
EB

Nagyon simára sikerült a 2022-es év első Patriots-mérkőzése, a ligautolsó Jacksonville Jaguarst győzte le a csapat 50-10-re. Természetesen a vasárnapi ellenfél jóval gyengébb játékerőt képvisel mint a Colts vagy a Bills, de meggyőzően, látványosan játszott a csapat, így pedig nem is lehetett más az eredmény. Ráadásul a Dolphins vereségével egy év után rögtön visszajutott a rájátszásba a csapat!

Két gyengébb mérkőzés után Mac Jones is sokkal biztatóbban mozgott: 30 passzkísérletéből 22 volt sikeres, 227 yardot és három touchdownt passzolt, 128,1-es irányítómutatót hozott össze. Folyamatosan megtalálta az elkapókat, jól olvasta a Jaguars védelmét, amikor pedig már eldőlt a meccs, akkor jöttek a hosszabb próbálkozások is. Önbizalomnövelés szempontjából is jókor jött ez a mérkőzés, a Dolphins elleni találkozó és a playoff előtt.

A futóknál Harris kezdte meg a pontgyártást, 9 futásból szerzett 35 yardot és két touchdownt, majd a sérülése után érkezett Stevenson, aki 19 futásból 107 yardot és szintét két hatpontost szerzett. A futójáték is feléledt, tudott is rá építeni a csapat, köszönhetően a magabiztos előnynek.

N'Keal Harry inaktív volt ezen a mérkőzésen, aminek köszönhetően az előszezonban brillírozó Kristian Wilkerson megkapta a lehetőséget a bizonyításra és élni is tudott vele, ugyanis négy elkapásból 42 yardot és két TD-t szerzett, ráadásul volt még egy elejtett hosszú passza, amiből szintén touchdown lehetett volna. Meyers már-már szokásos ütemben termelte a yardokat, mind a nyolc felé szálló passzból elkapás lett, összesen 73 yardért és egy touchdownért. Ezzel meg is lett az első Jones-Meyers TD. Kendrick Bourne is szerzett 76 yardot öt elkapásból, igaz ebből 46 egy screenből született a meccs végén.

A támadófal jól megvédte az irányítót, mindössze egy szabálytalan sacket ért el az ellenfél, futáshoz is jól blokkoltak. Jó volt ezt látni az elmúlt két meccs után.

A védelem egy-két nagyobb játéktól eltekintve teljesen lenullázta a Jaguarst, három interceptiont is szereztek (ezeken Bryant, Jackson és Dugger osztozott), Barmore és Hightower pedig egy-egy sackkel zárták a meccset. A korai előnynek köszönhetően folyamatosan passzolnia kellett a Jagsnek, jöttek is a hibák, amit komolyan megbüntetett a defense. Ez most nagyon jól festett, de nem szabad megfeledkezni az elmúlt két meccsről sem, ott közel sem nézett ki ilyen jól a védelem.

A speciális egységnek már bele-belecsúsztak hibák, Folk mellérúgott egy extrát, a meccs végén pedig Bailey hibázott el egy holdot, ezekre jó lesz odafigyelni a továbbiakban.

A továbbiak pedig szerencsére nem csak a Dolphins elleni mérkőzést jelenti, ugyanis a Titans legyőzte a következő ellenfelünket, így már biztosan ott leszünk idén a playoffban. A Colts vereségének köszönhetően jelenleg 5. kiemelt az AFC-ben a csapat, ha minden így maradna, a Billshez utazna a Patriots a wild card körben. A Miami ellen bebiztosíthatja a top wild card helyet magának a Patriots, de az is fontos lenne hogy jó szájízzel és lehetőleg sérülés nélkül tudjon ráfoldulni a rájátszásra a csapat.

Hozzászólás

Végre egy unalmas meccs. Irány Buffalo a PO-ban majd és ott egy Pats win. 

Persze, ilyenkor semmi sem elég... :-) Láttátok Ryan balf@szságát? Igen szoros lehetett volna a Bills meccs. És akkor... De nincs akkor. Bent vagyunk a rájátszásban és kész! Gratula! :-)

Ryanen kész voltam, úgy látom a Falcons nem tudja a looser szerepet levetkőzni. Mondjuk, ha az TD, még akkor is messze lett volna a vége… nem hiszem, hogy sokat számított.

 

Én annyira nem szeretnék a Bills ellen játszani már megint. De nem is én fogok. :)  Hát nagyon ők néznek ki, bár akad még más varia is.  A TEN már nem engedi át a 1st seedet. A KAN-CIN-BUF hármasból meg annyira nem tetszik nekem egyik sem... Mondjuk senkinek se lefutott a meccse. Valaki bakijával beférnék a TOP4-be és egy Raiders hazai pályán...

Igaz. Akkor a valaki csak a Bills lehet. Legalább az utolsó meccsnek csak annyi a tétje, hogy kihez utazunk. 

TEN, KC, IND, BUF jóval komplettebb csapatok, főleg O oldalon érződik a különbség. Nyilván innentől nekünk minden meccs ajándék, nyilván evés közben jön meg az étvágy, nyilván ezerrel pörögni fogok majd a meccsen, de ez így okés ez az év, de van hova fejlődni.

Viszont ma pl lehetett látni, hogy Allen 9/23 3INT volt a meccs egy bizonyos szakaszában, szóval mindenki kifoghat egy rosszabb napot, sajnos nem múlt héten tette ez Allen. Akkor nem lenne kérdés, hogy mi már most ünnepelnénk az east első helyét.

Öreggel mi van idén?:)

https://www.instagram.com/p/CYPkWDaFquS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Na de most tényleg nem azért, de megmondtam, hogy sokba fog kerülni a Miami L, nem?! :D

Egyébként a szezon az offseason tevékenységeihez és elvárásaihoz képest a helyén van eddig. A nagyobb elégedettséget az adja, hogy 2-4-nél erre senki nem tett volna egy jófajta petákot sem :)

jah így utólag tényleg sokba került az a vereség

ha azt nézem, hogy mikor játszottunk velük, akkor a szentek meccs is bántó, hogy mi egy komplett csapat ellen kaptunk ki, még a Bills egy B csapatot vert meg röhögve

Én is ettől féltem, mondtam is néhányszor a podcastben, hogy fájni fog még a Dolphins elleni L, bár én arra számítottam, hogy akár a rájátszás múlhat azon, szerencsére nem így lett :)

Igen, mondjuk azt sem szabad elfelejteni, hogy mi meg a Titansszel jártunk hasonlóan.

nekem az a teóriám, hogy a Titans vesztét a labdavesztések okozták, nagyon masszívan összerakott csapat az, nálam egy Titans-KC AFC döntőt várok

Ez is igaz, viszont a Titans esetében egy Derrick Henry (akire épül az egész csapatuk - ami azért kezd visszaütni) volt véleményem szerint az egyetlen értelmezhető kiesés. (tudom, hogy AJ Brown is IR-en volt akkor)

Van még mellette 5 loss-unk, ebből 2 is egy pontszerző drive-on múlott. Meg van 2 olyan szintén egy pontszerző drive-on múló győzelmünk is, ahol azért nekünk kellett elég sokáig izgulnunk. Miért pont az első fordulós Dolphins-os meccsen menne el jobban bármi is, mint a többin? Nem mellesleg, az elmúlt sok szezon alapján egyáltalán nem meglepetés a csapatnak az első pár fordulóban előforduló kiszámíthatatalan játéka.

Csoportellenfél, emiatt 3-2 a mérlegünk a Bills 4-1-es mutatójával szemben - ellenük is kellett egy komikus meccs, hogy 1-1 legyen, abban a matchupban nem volt több - , szóval szerintem nem kérdés, melyik a legfontosabb vereség ebben a szezonban. A Tampa, Dallas, Saints L abszolút nem releváns nekünk ebben a helyzetben, még ha volt köztük bőven dühítő, akkor sem. De természetesen mindenki ott keres okokat, ahol csak szeretne :)

Hát, lehet, hogy én nézek be valamit, de akkor hol a hiba? :)

Ha nyertünk volna a Miami ellen, akkor 11-5 -tel állnánk 4-1 -es divíziós mérleggel. Ha nyerünk a 18. héten, tök mindegy mit játszik a Bills, elsők vagyunk. Ha kikapnánk, akkor 11-6-tal végeznénk, 4-2 -es divíziós mérleggel. A Bills 10-6 -tal áll, 4-1-es divíziós eredménnyel. Ha veszít a Jets ellen, akkor tök mindegy mit játszunk, elsők vagyunk. Ha nyer, akkor  szintén 11-6-tal áll, 5-1 -es divíziós mérleggel. Tehát ők az elsők.

Ha az általam említett valamelyik másik L helyett W-nk lett volna, akkor szintén 11-5-tel állnánk, 3-2 -es divíziós mérleggel. Ha nyerünk, tök mindegy mit játszik a Bills, elsők vagyunk. Ha kikapnánk akkor 11-6-tal végeznénk 3-3 -es divíziós mérleggel. A Bills továbbra is 10-6 -tal indul, 4-1-es divíziós eredménnyel. Ha veszít a Jets ellen, akkor tök mindegy mit játszunk, elsők maradunk. Ha nyer, akkor  szintén 11-6-tal áll, 5-1 -es divíziós mérleggel. Tehát ők az elsők.

Tök jogos, ott a pont. Ahogy alakult a szezon végül, jelentéktelenné vált a kérdés. Látod erre én pl. nem is gondoltam. Go Pats! :)

Onnantól “torz” a hasonlítgatás, hogy én nyitva hagytam a 18. hetet, Te behúztad vereségnek. Nyilván értem ezt is, csak egyrészt még nem tudjuk - még ha nem is nyerni járunk a napsütötte Miamiba ilyenkor -, na meg azért már kissé erőszakérvelés nekem 🤷🏼‍♂️🙂

A sorsunk amiatt a vereség miatt nincs a kezünkben, kár ezt tovább elemezgetni.

Amúgy kissé OFF-os, de ez már majdnem olyan szintű #sz.p.t.s a ligától, mint amikor szerencsétlen Lions vagy 8 évig zsinórban járt decemberben a lembóra. Nem néztem utána, de szerintem vagy 5 éve biztos nekünk is “így jön ki”.

gomes88 leírta a lényeget. Hiába állunk jóval jobban konferencián belül, mivel a divíziónkban 1 győzelemmel jobban áll a Bills, így ők a csoportgyőztesek ugyanolyan W-L mutató esetén. Emiatt kerül(het) nekünk sokba az az első fordulós hazai Miami elleni vereség.

A Colts és a Raiders miért nem tud már minket meglőzni ha nyernek és mi bukunk Miamiban? Melyik mérlegünk a jobb?

ha minden így maradna, írták a cikkben

de akkor nem marad így és máris esünk vissza a 7. helyre

 

jah és 22.25-kor játszunk :(

Szerintem nem tudunk a 6. hely alá esni.

Ha kikapunk 10-7.

Még a Chargers, Colts, Raiders áll 9-7 -el.

Ha Chargers nyer 10-7 de őket előzzük mert megvertük őket.

Colts pedig a Raiderssel játszik, így értelemszerűen csak egyikük állhat 10-7 -el.

Vagy tévedek valahol ?

Ott hogy a Colts a Jaguars ellen játszik, Chargers-Raiders lesz az utolsó fordulóban.

Egyébként egyszerű a képlet:
- Ha nyerünk, legrosszabb esetben is 5.hely
- Ha kikapunk és a Colts nyer és a Chargers is nyer akkor 6.
- Ha kikapunk és a Colts és a Raiders is nyer akkor pedig 7.

Ez a három forgatókönyv ami igazán valós, nem látom, hogy az Indy kikapna a Jagstől.

Itt van mindenféle aggregált adat, mindenféle valószínűségekkel (amely valószínűségeket nem néztem végig, hogy mi alapján számolnak vele):

http://www.playoffstatus.com/nfl/afcstandings.html

Sziasztok,

nagyon jó volt látni ezt a meccset, minden percét élveztem :)

Szerintem teljesen mindegy kivel illetve hol játszunk a PO-ban, idén hazai pályán folyamatosan veszítettünk, az itthoni előny nem működött,  rájátszásnál meg nagyon bízom benne, hogy BB és az edzők továbbra is bizonyítják, hogy a legjobbak a ligában, nem lepődnék meg ha simán végigverve mindenkit elhozznánk az SB-t (legyen így :) )de akkor sem, ha simán kikapnánk az első körben. Mindenesetre az idei csapat nekem nagyon tetszik, jó kis év volt ez mind Patriots rajongóként, mind NFL rajongóként. Elképesztően jó alapszakasz meccsek voltak idén,imádtam.. :)

Lets GO

Remélem ha Buffalóba megyünk hasonlóan havas, csúszós pályán játszunk majd, ott pedig majd kinyílik az öreg boszorkánykonyhájának receptkönyve. Hihetetlenül szerencsés volt a Bills, Allen 3 INT, 0 TD és 120 yarddal hozta le a meccset.

Ahogy nézem az eddigi hozzászólásokat maga a meccs nem igazán hagyott senkiben mély benyomást azon kívül, hogy bejutottunk a PO-ban és ez örömteli. Persze az igen gyenge ellenfél miatt ez még edzőmeccsnek sem volt jó, de legalább a draftolatlan, alkalmi WR3-at kipróbálhattuk így kiderült, hogy egész jó, csak azért még vannak korlátai. Amin kicsit elszomorodtam, hogy sok korábbi reménységünk szinte legfeljebb az igen hosszú garbage time-ba jutott szóhoz (Uche, Wino) vagy már hetek óta nem jut az aktív rosterre (Williams, Asiasi). Nem tudom eldönteni, hogy a 19-es és 20-as draftunk volt kicsit gyenge vagy idén túl sok pénzünk volt. Remélem megverjük a delfineket, mert 11-6-ot jósoltam az alapszakaszra. :)

Szégyen vagy nem, de ez az egyetlen meccs, aminek kb. az egyharmadát láttam. Nem is nagyon érdekelt, mert úgy voltam vele, hogy ha nem simázzák le a Jax-et, akkor nagyon felidegesítene, ha meg lesimázzák, akkor meg nem érdekel, mert lássuk be, szegények idén nagyon mélyre süllyedtek, őket elverni nem nagy dicsőség (tudom, minden meccs nehéz az NFL-ben, de azért legyünk reálisak). A 2. félidő elején  kezdtem nézni és 40 -3 körül volt az állás, mikor be is fejeztem. Semmilyen következtetést nem lehet levonni ebből a meccsből szerintem, leszámítva, hogy megvan a PO (ami meg tény).

Akiket írtál, ők nekem is hiányoznak... de gondolom ezek szerint az edzéseken nem hozzák azt a szintet, amit kellene. Szomorú. Wino és Uche nagy reménység volt szerintem sokak számára, beleértve engem is.