Első benyomás: 17. hét: Patriots vs Jets

Kép
EB

A New York Jets elleni hazai győzelemmel zárta az alapszakaszt - és a szezont is - a Patriots. A mérkőzés eleje szépen indult, aztán jött egy majd' 2 negyedes gyengébb teljesítmény, de szerencsére tudott javítani a hazai csapat, és 28-14-re legyőzte a vendégeket, így pedig 7-9-cel zárta az idei NFL-szezont.

Lássuk a pontos számokat:

Cam Newton az elmúlt heteknél jobban teljesített, több szép passza és futása is volt az irányítónak. 21/30-cal, 242 yarddal és három passzolt touchdownnal zárta a meccset, White-nak, Asiasinak és Michelnek osztott ki 1-1 touchdown-passzt. A földön 11 kísérletből 79 yardot szerzett, valamint Jakobi Meyers passzából egy 19 yardos TD-elkapása is volt. Bár néhány rosszabb döntés most is becsúszott neki, sokkal inkább hasonlított a játéka a szezon elején mutatotthoz, mint az elmúlt pár meccsen nyújtotthoz.

A futóknál Michel kapta meg a labdákat, két endaround játéktól eltekintve, 16 futásból 76 yardot szerzett.

Az elkapók közül már sokkal több játékos lett érdemben bevonva a játékba, Newton összesen 8 játékos felé passzolt, mind a nyolcan elkapást is jegyeztek. Meyers 6 elkapásból 68, Michel 3-ból 60 yardot és egy touchdownt ért el. Akárcsak Michel, Asiasi is élete első elkapott hatpontosát jegyezte a második félidőben, végül összesen 2 elkapás és 39 yard szerepelt a neve mellett. James White az utolsó meccsen megszerezte első idei elkapott TD-jét, és utána is több alkalommal kereste a labdával Newton.

A védők kissé felemásan teljesítettek, de összességében rájuk sem lehet panasz, a két interceptionön J.C. Jackson és Jonathan Jones osztozott, Chase Winovich kettő, míg Adam Butler egy sacket szerzett. Az első félidő vége, és a második eleje nem sikerült jól, de ettől eltekintve tudtak nehézséget okozni az ellenfélnek.

Véget ért tehát ez a szezon, számunkra szokatlanul korán. Az egyértelmű, hogy a rájátszás idén önerőből nem volt elérhető közelségben, de biztató momentumok mindenképpen voltak a játékban. Gondoljunk csak az első három mérkőzésre, a Bills elleni idegenbeli mérkőzésre, a Ravens legyőzésére, vagy a Chargers lenullázására. Akárcsak a tavalyi év, a Patriots szezonja is hullámvasútra hasonlított leginkább, ami többször volt lenn, mint fenn. Ez a mérkőzés talán egy kis gyógyír lehet a szurkolóknak és a játékosoknak is, pozitívan sikerült zárni ezt a szezont. A győzelemmel az is eldőlt, hogy a 2021-es NFL Drafton a Patriots a 14. vagy a 15. helyen fog választani az első körben a 49ers meccsének kimenetelétől függően.

Hozzászólás

Sokan mondják, hogy a Jets volt ilyen gyenge, de azért ők is nyertek most kettőt, szóval ma szerintem tényleg picit jobban ment minden. Ha így játszott volna Cam egész évben, tuti PO lett volna, de sajnos nem hozta.

Most tényleg érdekes offseason lesz! Sok kérdés van és sok válaszra várunk.

Durva, hogy 11-5-ös mérleg kellett volna a PO-hoz :)

Mindig azon nyávog az öreg, hogy a Super Bowl miatt le vagyunk maradva egy hónappal a többiekhez képest. Na, tessék! Minden vágya így teljesüljön... :-)

 

Nekem tetszett a meccs. (Persze aki akar fanyalogjon, hogy ki ellen játszottunk.) JaQB lesz az új JE úgy látom. Olszewski elpusztíthatatlan fizikailag és akaraterőben. Wino végre elindult a sackúton. Talán jövőre Asiasi is igazi TE lesz. Sony megtanult elkapni. Mind fiatalok! Az INTKING JC és Bailey is stb. Nekem ezek bíztatóak! Ha jövőre csak a futás elleni védelmet feljavítjuk, máris sokat léphetünk előre. 

Hopi, ez igen, őszintén le a kalappal az optimizmusod - szerintem realitásod - előtt !!! :)

Szezonzárásként tökéletes gondolatok Tőled - nem bántani akarlak -, aki általában negatív.

Én is hasonlóképpen gondolom, szerintem nem volt ez rossz szezon tőlünk. Idén tönkre verjük az AFC-t.

Béke.

Go Pats forever!

Kedves crucified szurkolótársam!

Köszönöm elismerő szavaidat! Tudod, Én "csapatmániás" vagyok és lehet, hogy furcsa, de a mostani csapatunkat talán jobban kedvelem, mint a sztárokkal teletűzdelt korábbit. A gödörből kimászni legalább olyan nehéz (mert kiugrani nem lehet!), ha nem nehezebb, mint hosszan tündökölni. Ezért örülök minden mai pozitív apró jelnek is, ami biztató lehet a jövőre nézve. Pláne, ha fiatalokról (=jövő) van szó. (Szándékosan nem írok egy-egy fiatal néha orbitális hibáiról, mint pl. UDFA CB M.Bryantnak a Jets első TD-hoz vezető sorozatos 3 hibájáról, mert látszott, nagyon dühös Magára. Majd videózik és kijavítja, 2 napja volt 22 éves és idén került az 53-ba.) Jövőre talán már kint lesz a fejünk a gödörből és legalább körülnézhetünk, az ellenfeleink meg kénytelenek észrevenni Minket :)

Ami a "Béke" megjegyzésedet illeti, Én nem harcoltam ellened. Amennyiben a múlt heti DM vélekedésedre írt reakciómra gondolsz, ne hogy azt hidd, hogy Én fejből tudtam a helyzetünket. Te "kényszerítettél" rá, hogy utána nézzek és nem "legyőzni", hanem megnyugtatni akartalak Téged is és Magamat is. (A végeredményt közösen értük el.)

Az utolsó gondolatoddal természetesen maximálisan egyetértek, az Nálam dogma. :)

 

 

Válasz hopi46 üzenetére

Szia Hopi, köszönettel. Azért írtam, hogy "béke", mert nem akartalak megbántani, ahogy én sem bántódtam meg természetesen a múlt héten.

Sokkal többet adsz ennek a közösségnek és emiatt részemről maximális respect.

Akárki akármit mond, nem volt ez rossz év. A fanyalgók nézzék meg a többi csapat eredményeit a játékosállományukat is figyelembe véve, szerintem BB varázsolt idén is. 2021-ben PO és ott ki tudja mi lesz.

Go Pats forever.

Wino pont ugyan annyi sacket szerzett mint első évében. 2019: 5.5 2020: 5.5 szóval inkább maradt a kitaposott ösvényen. 😅

Viszont nyomásgyakorlásban sokkal jobb lett. Konkrétan egy bő hónappal ezelőtti stat szerint neki volt a legjobb nyomásgyakorlása snapszámokra vetítve százalékosan az egész ligában (a snapjeinek több mint 9%-ában sikerült nyomás alá helyeznie a QB-t). Nem tudom azóta ez mennyiben változott, de nem rossz Donald, TJ. Watt vagy a Bosák előtt lenni ebben a statban :)

Még megtanulja ezt a nyomást sacké váltani nagyobb arányban és kész is az elit játékos

Sanszosan (csak tippre) lehet, hogy akkor van fent mikor passz lesz, és ő rá van küldve az irányítóra. Futás ellen oltári gyenge. Nah ez azért se Wattról, se Donaldról nem mondható el.

Wino egyértelműen előre lépett idén úgy, hogy amúgy is nagyon szépen bekezdett tavaly. Ucheval nagyon komoly kis tandemet alkotnak a jövőben. Winonál néha azt érzem túlságosan is akarja a dolgot és túl pörög ami hibához vezet, ez majd idővel / rutinnal jobb lesz. Hatalmas Steal volt Ő a drafton.

Olszewski simán lehet, hogy következő Welker vagy JE lesz. Ők is ST-ben kezdték... JE legalábbis. 

1/15 körül még lehet azért hozni jó QB-t, WR kell nagyon meg LB, ha ez megvan akkor PO idén (jövőre).

Lehet megint nekifutunk a Gilmore Trade-nek? Egy első kör vége  pick még kieshet érte. Vagy inkább  FA-ból megoldjuk a hiánypótlást ahol lehet. Mondjuk lehet, hogy a nagy rebuild keretein belül JE is megy és még sokan mások. 

A hátsó alakzatunk elég pofás, szerintem az öreg nem nehezíti még a dolgát egy Gilmore traddel. Van bőven probléma WR, LB, TE, edge rusher, OL és QB téren.

Nem hiszem, hogy bárki ad egy első kört egy a következő szezonban már 30 éves játékosért, akinek ráadásul az lesz a szerződéséből az utolsó éve. Aki CB-t szeretne, az nem a múltbéli teljesítményét akarja megfizetni, hanem monndjuk a következő három szezonban várhatót. Az is kérdés, hogy járna-e érte kompenzációs pikk a következő szeon után.

Mivel beindult már kicsit a jövőn való gondolkozás csak pár hír morzsa / pletyka amit olvastam mostanában:

Ami biztosnak tűnik: Brandon Bolden (RB) jövőre visszatér. Meglátjuk vele mennyire leszünk előrébb.

Pletykák/nem biztos információk:
Chung jövőre se tervez visszatérni. (Ha ez igaz gondolom neki ennyi volt a karrierje.)
Hightower egyenlőre nem tudja visszatér-e.
Newton is és a Patriots is elvileg egymástól külön tervezi a folytatást. Ez azt jelenti, hogy Newton ismét szabad ügynök lesz.

Schefter állítólag visszavonta CN távozásáról szóló infóját (B. Buchmesser, Patspulpit), ettől függetlenül CN FA lesz.

Guy maradni szeretne és DMC is. 

Schefter sosem hozott le ilyen hírt Twitteren. Ha ott lehozza akkor kb. hivatalos, ám csak egy beszélgetés során mondta el a véleményét, hogy a birtokában lévő infók, szezon alapján nem fog maradni.

A kinti médiában is szeretnek egy-egy kiragadott félmondatból bombát csinálni...

Igen, elég balhés lett emiatt BB meccs utánija, mondta állítólag több kérdésre, hogy kérdezzék Adamet..😃

Jeff Howe is update-elte - szép magyarosan - mára, hogy semmi nem dőlt el vele kapcsolatban.

Persze, hogy FA lesz CN. Egyébként hogyan tudna BB alkudozni vele hatékonyan? 😁

Jövő szezonban érdekes meccs lesz Brady a Tampával jön vendégségbe.....

Eddig azt hiszem csak P.Manning és talán Favre mondhatta el magáról,hogy mind a 32 NFL csapat ellen győzött.

Brady már 31 ellen nyert csak a Pats lenne neki hátra.....

Plusz jön a Saints is.Meg a Jaguars valszeg Lawrence-el az új sztárirányítóval.....

Azért a Jags-től még nem kezdek rettegni, akárkit draftolnak. 1-16 ról nem könnyű felállni 1 holtszezon alatt. Persze láttunk már ilyet, de nem kiáltanám ki esélyesebbnek. Saints teljes lutri szintén... ha Brees visszavonul közel akkora irányító gondban vannak mint mi. Szerintem ott lassan rebuild jön, nekünk még előnyünk is van ebben, mert már elkezdődött és pénz is van. Náluk ha jól tudom cap problémák is erősen lesznek (közel 100.000.000 mínuszban vannak jelenleg, ha jól tudom).

A Saints 46 játékossal 100 millióval (!!!!) van a sapka felett, a Jagsnek sokkal több a pénze mint nekünk, szintén 46 játékos és 81 millióval a sapka alatt.

Szóval lutri az idei év.

A Washingtonnak hogy lehet több mint 200 misije pluszban? Valamit rosszul olvasok? Vagy közönségjátékosokkal játszanak?  Ahhoz képest bejutottak a rájátszásba... nem lesznek gyengék jövőre.

Saints jövőre nem tudom hogy oldja meg... mi van ha nem tudja lefaragni? Ezek élő szerződések, nem?

A Washington-nak 49 játékossal van 40 millió a sapka alatt. Élő szerződések, max átstrukturálásra van lehetőség de az nem egyszerű vagy cut ha a dead money kevesebb mint a cap hit.

Nem egyszerű az élet New Orleans-ban mostanában, de a Philly sem egyszerű eset.

BB megint túljárt az eszükön. :))))

Manning és Favre mellett Brees az, aki minden NFL csapat ellen nyert már. Brees ezt idén teljesítette a Baltimore legyőzésével.

Kövezzenek meg, de én jobban örültem ennek a tegnapi győzelemnek és a - helyenként - biztató játéknak, mint 1-2 pozícióval előbbi draft helynek. Lehet, mást gondolok majd áprilisban, ha az orrunk elől viszik el, akit nagyon szerettünk volna megszerezni, de ezzel együtt azt gondolom, kellett ez a szezonzárás a Pats Nation-nak, mint egy falat kenyér.

A reakciókat elnézve ráadásul nem voltam egyedül ezzel az érzéssel, mind a játékosok, mind az edzői csapat őszinte örömet mutatott a fordítás után. 

Hopival egyetértve kecsegtető, hogy fiatal játékosok látszanak feljövő ágban lévőnek és persze messze még a következő szezon, de a szokatlanul erős draft pozíciónk, a fizetési sapka alakulása miatt erősnek ígérkező piac és saját visszatérő játékosaink alapján bízom a jobb folytatásban a 2021-es szezonban. 

 

U.i. TB12-nek azért kijut rájátszás jutalomjátékából a (több szempontból) no name Futball Team-mel...

Remélem, végig is darálja az egész playoff-ot és - ha előtte más nem - majd a SuperBowl-on megállítja Mahomes-ékat, úgyis a Raymond James-ben rendezik (a Tampa pályája) és ha jól tudom, olyan még sose volt, hogy irányító "otthon" nyerjen SB-t... újabb rekord lenne Tom-nak a meglévő kb. 100 mellé :D