Első benyomás: 2. hét: Patriots @ Seahawks

Kép
EB

Pár órával a mérkőzés lefújása után is nehéz szavakat találni arra, ami hajnalban történt. Legyünk őszinték, ezt a meccset mindenki vereségnek vette, hisz egy összeszokott, az első fordulóban domináló, nagyon jó csapat várt ránk Amerika másik végében. A nyugati parti erdőtüzek miatt voltak aggodalmak a csapat háza táján a rájuk váró levegő minősége miatt. És ha ez még mind nem lett volna elég, a mérkőzés előtt pár órával James White születi karamboloztak Floridában, az édesapja elhunyt, az édesanyja kritikus állapotban kórházban van. Robert Kraft azonnal felajánlotta White-nak, hogy magánrepülővel utazzon haza, de a játékos úgy döntött, hogy a csapattal együtt visszautazik először Bostonba, és majd onnan megy Floridába. A játékosokat is megviselte az eset, Devin McCourty a pick6-e után a kamerába ordította, hogy "2-8 we love you bro!"

Ilyen előzmények után nagy elvárásai senkinek nem lehettek, azonban a csapat ránk cáfolt. A támadók jól játszottak (a futójátékkal azért voltak gondok, bár tisztán látható volt, hogy az első meccs után a Seattle védelme arra koncentrált, hogy fogja a futást és ha tudja, verje meg őket Newton a levegőben. Nos, egy utolsó játékon, vagy mondhatjuk, hogy a kihagyott mezőnygólon múlt a dolog.) A védelemmel vannak gondok, de az a Belichick-érában mindig az első pár hét után szokott igazán összeállni, így az ott lévő gondok várhatóan később javulni fognak. Ráadásul nem szabad elfelejteni, egy elképesztően jó támadóegység állt a túloldalon, Wilson ihletett formában van és ha így folytatja, nem kérdés, hogy ki lesz a szezon MVP-je. 

Na de jöjjenek a számok:

Cam Newton 44 passzkísérletéből 30 volt sikeres 397 yardért. Dobott egy TD-t és az INT-et is.

A futóknál is ő volt a legeredményesebb, 11 próbálkozásból 47 yardot ért el és futott 2 TD-t. Sajnos a harmadik a végén nem jött össze, 1 yardon múlt. Sony Michel 7 labdacipelésből 19, míg Burkhead 6-ból 2 yardot ért el.

Az elkapók már jobban muzsikáltak. Edelman felé 11-szer ment a labda, 8 alkalommal el is kapta 179 yardért! Damiere Byrd 6 elkapásból 72, Harry 8 elkapásból szintén 72, Burkhead 4 elkapásból 47, Ryan Izzo 2 elkapásból 19 yardot ért el. Mellettük kapott még labdát egyszer Meyers, illetve a FB Jakob Johnson, ez utóbbi TD-t ért.

A védelemben mind a front 7, mind a secondary követett el kisebb-nagyobb hibákat, amit a Seahawks könyörtelenül megbüntetett. Most volt érezhető az, hogy milyen sokat számít az, hogy elment Van Noy és Collins, illetve Hightower és Chung nem vállalta idén a játékot. Azonban ahogy korábban is említettem, a Belichick védelemnek mindig idő kell, össze kell szokniuk, ez eltarthat akár 1-2 hónapig is. 

Nick Folk kihagyott egy mezőnygólt, ha azt berúgja, akkor a végén elég lett volna a mezőnygól is. 

Megvan az első vereség, de ha valami, ez mindenképpen reményt keltő vereség volt. 

Hozzászólás

Ha még van 10 másodperc megnyerjük.Wilson tényleg zseni,de Cam is benne van a top 10-ben simán.

Nagyon jól összefoglaltad minden szavaddal egyetértek. 3 pontos vereséget tippeltem ami majdnem bejött, de szerintem közelebb álltunk a győzelemhez.

Wilson tényleg jó, de nem lesz még egy ilyen meccse a Seahawksnak ahol két ilyen mák hosszú labda betalál. Ez a meccs főleg a secondaryn ment el, Gilmore sem az év védője formáját mutatta, az 51 yardos hiba mindig benne van. Összességében egy nagyon jó csapat otthonában játszottunk egy nagyon jó meccset ahol mint mondtam mi álltunk közelebb ahhoz hogy nyerjünk. Én a SB győzelem óta mindig úgy vagyok vele hogy nem zavar ha kikapunk a Seattle-től. Akkor mi állítottuk meg őket az 1 yardoson most ők minket, de bánja a fene mert mi SB-t nyertünk ők meg egy alapszakasz meccset. Egészségükre! Gratulálok.

Szerintem van potenciál a csapatban, remélem ebben az ütemben fejlődünk tovább. Edelman továbbra is extra. GO PATS

Részvétem Belichickéknek illetve White-nak a héten és a meccs előtt történtek miatt. Hidegrázós, érzelmi hullámvasút volt az elejétől fogva számomra ez a meccs, még mindig kb. keresem a szavakat, az biztos, hogy Cam Newton illetve a támadójáték piszkosul tetszik nekem a tavalyi teljesítményünkkel összehasonlítva. 

Az eredményt nem tudva néztem meg ma a highlightsokat és azt kell hogy mondjam teljesen ki-ki meccset játszottunk. Cam Newton jelenleg top formában van és reméljük ez így is marad. Múltkor annyira nem ment neki a passzjáték és féltem is hogy mi lesz ha ennyi van ebben a csávóban de kellemeset kellett csalódnom. Ha jobban összeszoknak a játékosok mind a védelemben mind az offensben akkor félnivaló csapat leszünk idén is.

Tényleg igaz az, hogy így ki lehet kapni, RW és Metcalf meg Moore meg Lockett állat formában játszottak, és a védőfaluk is nagyon jól együttműködött a futásunk ellen. A mi védelmünk meg még tanul, a maiból rengeteget lehetett, sok jó és sok rossz megmozdulásunk volt, lesz mit elemezni.

A támadósorunk Newtonnal az élen nagyon tetszetős volt, végre voltak passzok, nem féltünk ezeket alkalmazni, Cam váltogatta a célpontokat szépen, gyakorlatilag mindenki beszállt a buliba. Harry mégiscsak tud elszakadni és pláne küzdeni a labdáért meg a yardokért is. Byrd igen jó lesz, Jules a régi formáját hozza, még Meyers is beszállt az elkapó szekcióba. A futásblokkolás volt egyedül, ami látványosan nem ment, az istennek se tudtunk kaput nyitni a futóinknak, mondjuk Taylor mellőzését nem értem a múltheti teljesítménye után. Whiute hiányzott, az biztos. Ja, és külön öröm a NAGYON tökös játékhívásokat látni negyedik kísérletre is és bizony sok sikerült. 

Viszont az utolsó játékhívást még mindig nem tudom felfogni, ezt az egyet nem lett volna szabad csinálni, minden más nagyobb eséllyel lett volna megvalósítható. MINDENKI Camet figyelte. Mintha direkte adtuk volna vissza nekik a SB 1 yardos győzelmünket.

From @ESPNStatsInfo: In his career, Cam Newton was 16-of-20 (80%) scoring on rushes from the 1-yard line before getting stuffed on the final play. That included 2 rushing TD earlier in the game vs the Seahawks.

A meccs után azt mondta Cam, hogy oldalra kellett volna futnia. Magára vállalta.

Az a baj, hogy ezeket a statisztikákat olvassa az ellenfél is. Amikor néztem, én is pont arra gondoltam, hogy egy oldalfutással kellett volna próbálkozni.

Amúgy az egész nagggyon jó volt és mivel a világnak egyensúlyban kell lennie, el kellett jönnie a pillanatnak, amikor ők állítanak meg minket az 1 yardoson. Köszönjük a Mindenhatónak, hogy ezt egy alapszakasz meccsen tették.

Egész meccsen stabilan működött és hozta a yardokat/pontokat. Nem volt kérdés, hogy abban a helyzetben ez a tuti hívás. Nagy kár, hogy megremegtek a "puffancs" lábak a végén. Annyira visszanyomták a falat egyébként, hogy szerintem oldalra futva sem ér be, bár ez már sosem derül ki...

Ja, csak nem olyat amit az ellenfél már annyiszor látott,hogy edzésen külön gyakoroltatja a védőivel.

 

U.i.: kivágom ezt az egeret

Ja, csak nem olyat amit az ellenfél már annyiszor látott,hogy edzésen külön gyakoroltatja a védőivel.

Szinte mindenben egyetértek

Nagyon tetszik az idei csapatunk eddig, a D# talán picit gyengébb, az O# előrébb tart, mint vártam, de nagyon bíztató ez eddig

Nem hittem volna, hogy egy utolsó playhívás, meg egy utolsó másodpercekben végrehajtott Goalline játék sikertelensége, meg a győzelem elmaradása miatt kell majd picit bosszankodni

Egyetértek abban is, hogy az utolsó játékot nem lett volna szabad Cam-re hívni, ha futás, akkor nem Ő, de ezerszer visszanézve, itt senki nem számított passzra Seattle részről....

De innen most 2 W jön, azok mentén fejlődhetünk tovább :) 

 

Sosem hittem, hogy a "Newton-érában" ezt le fogom írni : ha a védelem tudta volna a támadók tempóját tartani, ezt megnyethettük volna. Hightower, Chung és mások kiesése ne legyen már indok a veresége, az elit Secondary nem kaphat öt passzolt td-t. Még Wilsontól sem. Gilmore kB. Úgy játszik mint mikor hozzánk került. Egyáltalán nincs formában, neki egy másodéves wr-t le kell radíroznia a pályáról. De a többiektől sem aléltem el. Pass rushunk súlytalan, mondjuk ez a Miami ellen is látszott.

Newton mocsok jól nézett ki megint, az int ellenére. Ebben az offense-Ben jelenleg 100-szor nagyobb potenciált látok, mint a tavaly év végiben. Edelman is megy mint a disznó, pedig azt hittem, a cimbije nélkül a játékkedve megcsappan majd. Harry már kezd magából mutatni valamit, csak így tovább. Ha ezt tudná hozni év végéig, lassan elhinném, hogy nem bust.

A vereség ellenére én nagyon derűlátó vagyok, jó volt nézni őket na. 

Szerintem nem kell nagy tulajdonságot szentelni ennek az 5 kapott TD-nek, Wilson fenomenális volt. Olyan kis ablakba teszi be a labdát, hogy az elképesztő, szinte minden corner ellen meg tudja ezt csinálni, ha olyan napja van. De ez nem tartható egész szezonon keresztül, egy kicsit korai az időzítés.

Ha Mahomes és Wilson közül kellene választanom, gondolkodás nélkül az utóbbira tennék. Az elmúlt 10 év top3 irányítója.

Élőban sajnos nem láttam, de igen izgalmas volt az összefoglaló is! A harmadik Seahawksnál, nem lépett ki az elkapó? Nekem úgy tűnt, de csak egy kamera állásból láttam. A végén passz kellett volna, mindenki tudta hogy futás jön, de ha ez a sors igazságszolgáltatása hát legyen! Jó a csapat! És mégjobb lesz!!

Lassan kimondható, hogy Newton mégicsak megéri azt az 1 millát amit elvertünk rá :DDD

Kis túlzással más QB egy meccsen kétszer annyit keres, mint ő egész szezonban. Persze tudom, azoknak a QB-knak rendben van a frizurája, meg nincs sárga zakójuk.

Azért zseniális Wilson ide vagy oda, de a védelem, és különösen annak a hátsó részlege botrányosan játszott. Főleg ahhoz képest - de anélkül is egyébként -, hogy állítólag ők a ligaelit csapatrész. Kétségtelen, hogy Wilson némelyik dobását egy-egy kisangyal vitte magával, gondosan ügyelve a milliméterekre, de így játszani akkor sem szabadna... Vagy nem tudom... ennyit tudnak, oszt jónapot? Remélem BB gatyába rázza őket, mert ha ilyenek maradnak, akkor minden QB szétdobálja őket. 

Megnyugtatlak. Nincs sok olyan QB még az NFL-ben sem, aki ennyire pontosan dob minden szituációban, úgyhogy én attól nem tartok, hogy minden QB szétdobál minket. De ha megpróbálják, max megint nekünk lesz a legtöbb szerzett INT-ünk. 😉 Go Pats!

Sajnos csak a félidőig bírtam. Volt nálunk komoly sérülés a második félidőben?

Az utolsó play előtt teljesen egyértelmű volt, hogy a Seahawks is erre számít, ezért pont nem CN-re kellett volna hívni a játékot. Egy leforduló TE-nek passz az endzone sarkába, vagy futónak oldalpassz váratlanabbul érte volna Őket. Nem azt mondom, hogy úgy tuti megvan, de ez így nagyon egysíkú volt. A Byrd-nek háromszor megdobott ugyanolyan passz után is azt gondoltam, ha Én látom, akkor a Hawks játékosai és edzői már ki is találtak valamit. A következő INT is lett. Ha tovább megy a meccs szerintem Edelman-re is megjött volna a Safety segítség a következő középső hosszúra. Egyébként a meccs közepén azon gondolkodtam, hogy a passzjáték nem túl acélos, de a végére ez megváltozott. Én kellemesen csalódtam CN-ben, nem gondoltam volna, hogy ilyen hatékony lesz vele a csapat. A védelem sajnos nem nyújtotta azt a meccsen amit vártam, és ez főleg a sec-re vonatkozik. Összességében egy SB esélyes otthonában az utolsó játékon múlt a győzelem, ami messze több mint amire szerintem bárki számított.

Az utolsó játékról én is ezt gondolom. Én olyan opciót adtam volna Newton kezébe, hogy legyen egy blokkról leváló tight end check down passzra, legyen egy futó aki vagy megkapja a lasztit vagy nem + Newton is futhat vele és akkor már 3 opciója van. De mindegy, ez így sikerült. Remélem berobban a passzjáték ezek után, meglesz Harry első 100+ yardos meccse és a védelem összekapja magát kicsit. Szerintem a Db-knél csak fejben van gond az LB sor viszont aggasztóan lassú.

A legeslegelső benyomásom, hogy a hajnali játék büszkeséggel töltött el. Nagyszerű volt (és mégnagyszerűbb lesz remélem) ez a félig új csapat, egy jelenleg min. top5-be tartozó, SB esélyes csapat ellen idegenben az utolsó mp-ig győzelmi esélyekkel játszott. Azt kaptam, amit a beharangozóba vártam, küzdelmet, akarást, bravúrokat, talán az észjáték néha és az egy-két trükkös játék hiányzott, de volt már gyakran no huddle is. Hiába játszott hihetetlen tökéletességgel a liga jelenleg legjobb irányítója RW (és a kukába célbadobáló világbajnok, ezt nem dehonesztálásként írom, hanem a pontosság csúcsaként, egyik TD-jének elkapási esélye 6,3% volt.) és hiába volt ott a pálya minden részén Adams pusztítani, nyerhettünk volna. A támadóink meghazudtolták múlt heti játékukat, remélem JE és CN az UP-ba lesz és az utóbbi nem a RB produkcióiért. A 400 yardokat TB sem szórta… Igen a def. kicsit gyengébb volt a vártnál, a szerelések gyakran erőtlenek voltak, plusz yardokat engedve az ellenfélnek, a futások során meg néha sóhajtoztam egy erőfutó után (White és Harris nagyon hiányzott!). Összességében bíztató játékot láttam, az ellen egy hajszállal jobb volt, bosszankodni persze bosszankodtam időnként, de egyáltalán nem keserített el ez a mérkőzés.

Dühítő vereség, de rég’ nem “bántam” így egy elbukott meccset. Jó lesz ez... :-)

Na ez volt az a vereség, ami miatt nem kétségbe estem, hanem megjött az önbizalmam! Az előszezon hiányában igaziból valós képet bye után kapunk! Arra megjön az összeszokottság is!

jó lesz ez na...