Első benyomás - 4. hét: New Orleans Saints

Kép
Első Benyomás

Mit lehet írni egy ilyen meccs után?! Siralmas volt, mind a négy egységtől! A támadók nem hogy pontot nem szereztek, de first downt is alig! A védelem 34 pontot engedélyezett a múlt heti 38 után. Judon és Gonzalez kiesése padlóra küldte őket. A speciális csapategység is árnyéka volt önmagának. És ott vannak az edzők, akik láthatóan hibát hibára halmoznak. Lehet én vagyok pesszimista és még friss az élmény, de jelen pillanatban semmi biztatót nem látok a csapatban. Még abban sem lehet bízni, hogy majd egy jó draftpozíció segít, mert annyi lyuk van, hogy egy draft nem lesz elég. 
 

Lehet az elmúlt 20 év sikereit kell most megfizetnünk. Ha így nézzük, akkor megérte, nem?

Hozzászólás

Abszolút meg!!! 
Csak Brady 7. gyűrűje fényében annyival árnyalnám a képet, hogy az a 7. itt is benne lehetett volna. Csak be kellett volna áldozni a jövőt érte. 
De ugye az volt az ellenérv, hogy ez a csapat -innen idézet, szerintem mindenki tudja kitől származik- “ ez a csapat abban érdekelt, hogy a folyamatos PO részvételből hazai pályán bevételt termeljen és Kraft se BB nem lesz ostoba, hogy ezt feláldozza….” 
Na hogy klasszikust idézzek lófasz van itt nem kincs. Nemhogy PO részvétel nemhogy hazai pályán. 
Beigazolódott, hogy olyan mint az a 20 év volt nem lesz több. De még a fele se. Szépen a 90es évek Patriotsa jön vissza vagy a 10es évek Brownsa vagy akárminek nevezzük. Ami nem baj. Csak el lett cseszve a vége. 
Az ami most van nekem személy szerint nem fáj. Sőt. Legalább minden és mindenki a helyére került. 
 

A 2019-es szezonban is ott volt az esély, elhoztuk AB-t, Sanu-t, mégis meghalt az O a szezon második felére. Ott pl. egy második körös picket áldozott be a csapat, ami igencsak a jövő. A következő szezonra kurvaszar helyzetben voltunk egy sikertelen szezon végén - mert akkor a Wild Card körös PO-vereség igenis kudarc volt. Brady szerződése nélkül is mínuszban voltunk - ebből kellett volna erősíteni, ami igencsak nehéz lett volna, ezt Brady is tudta pontosan. Ezért ment Tampába. Szerinted ha lett volna rá mód nem marad? Én nem akarlak Téged bántani, de hidd el nekem, hogy abban a helyzetben nem igazán volt más út. Persze ez nem szentírás, csak egy vélemény. Arról viszont nem nagyon olvastam, hogy hogyan lehetett volna a 2019-es csapatból mondjuk még két évig SB-esélyes csapatot csinálni. Mert Brady maradása kevés lett volna - ahogy a szezon második felében is haldoklott a támadósor.

Nem kell letargiába esni, csak eljött az idő a változásra! Ennyi...

Josh McDaniels hiányzik innen mint egy falat kenyér, mondjuk én sose akartam a vesztét. Nehéz megfejteni ki a fék (valószínűleg többen is), az ő offensei ha nem is mindig hasítottak, próbálta mindig a játékosok tehetségére szabni a játékokat és segíteni az irányítót, ezt eddig nem látom az elmúlt években. Sajnos Develinünk sincs már, ahogy egy jól blokkoló tight end se 😩

Na meg támadófal sincsen és ez a legnagyobb probléma offense oldalon. Az utóbbi 2 meccsen a guardok 16-17 nyomást engedtek nem összesen, hanem fejenként! Jones nem mobilis. Tudja az ellenfél, hogy összeomlik a zseb, elveszik a rövid passzok lehetőségét, hosszú passzra pedig nincs idő. Ilyen fallal futni nem lehet, kimenekülni Jones nem tud, szóval nem igazán van megoldás.

A védelmet pedig földbe állították a sérülések, pedig az az egység jó volt.
 

Sokan azt hiszik, hogy az irányító a legfőbb gond (Én nem), és ha azt lecseréli a csapat, akkor csoda jön. Hogy ment az ujjongás mikor tegnap bement Zappe, mert várták a csodát ott is a nézők, aztán jött szembe velük a valóság, hogy a lyukas fal, és a megfelelő idő híján szeparálódni, és az útvonalat rendesen megfutni képtelen elkapók a nagy nullát eredményezik, mindegy ki a QB. Nem véletlenül az a mondás, hogy a csapatépítés úgy kezdődik: Kell két jó fal.  BB is hogy kapkodott fűhöz-fához szezon előtt támadófal emberekért, de nem jött össze. Na ott ment ez a dolog félre, hogy azt hitte menni fog. Persze a sérüléseket nem láthatta előre az FA piac és a draft környékén, de azért ennél jobb tartalék terv kellett volna.

Ez a verség igazi csapatmunka volt, mindenki hozzátette a magáét. A különbség a csapategységek között, hogy a védelemnek van indoka a gyengélkedésre, és még így is életképesebbnek tűnt (mondjuk nem sokkal), mint a támadók.

Az edzők is... mintha nem is akartak volna nyerni. érthetetlen hívások megint. 21 pont hátrányból puntolnak az ellenfél 40-eséről? Ennyi erővel fel is adhatták volna a meccset. De részemről a katasztrófába torkolló 3. és 1-et sem értem, hogy miért egy hátra passzos playt kell hívni, ami ha nem sikerül minimum 3-4 yard bukó (nem is beszélve a fumble-ról, ami lett belőle). Már az első drive-ban megvolt az alaphang, mikor egy 8 yardos futás után két homály passz következett... ha ment 8 yard, miért nem adtak Elliottnak esélyt? Pont erre hozták. 

Látványosan összeomlott a csapat. Mindenki tudásán alul teljesített. Persze, valamennyire érthető a sérülések miatt, de ilyen szintű kilátástalanságot rég láttam csapatnál. Ennyire nem rossz csapat ez, de valami nagyon félrement. 

3 óra mazochizmus. Nem értem magam, de tényleg. Főleg mert ez a csapat nem érdemli meg, hogy nézzük. 1100 dollárért van két jegyem a Bills meccsre, kéri valaki? 😃

Remélem az edzések jól teltek a héten, nem lehetett akármi az a felkészülés, ami ezt a performanszt szülte. Igazán odatette magát mind a 4 egység, kár lenne tagadni. Egyedül Mac Jones-ra nem tudok rosszat mondani, gondoljatok bele, ilyen napsütésben milyen zavaró lehet játszani, embertelen, ne legyünk igazságtalanok.

Múlt héten volt egy pletyó, miszerint BoB-ot nagyon csábítja vissza X vagy Y egyetem. Talán engednünk kéne ennek, ha tényleg valós. Ami nem megy, azt kár lenne tovább erőltetni, az elmúlt 10 negyed és az utolsó két meccsen szerzett 3 pont magáért beszél. Így az öreg Matty P-vel is kinéztünk, nem volt elvárás pár meccs után, helyén volt a dolog a maga amorf módján.

Egyébként kalkulált volt legalább egy ilyen év a post-Brady érában, csak meglep, hogy a harmadik lett az, amikor papíron potens - sajnos ez csak papír - az edzői gárda és lehetne fantázia a keretben. Mert azért az lehetne, de olyan szinten kilátástalan minden, hogy arra nincsenek szavak..

Az irányító kérdés pedig ráér, ha draftban - ez a csapat egyértelműen top5 cetli esélyes -, free agencyben, Jones-ban (nem hagyhattam ki, sok helyen lóg nyilván még mindig bilibe a kéz vele kapcsolatban) gondolkozunk, de Murray pl bőven elérhető lehet október végéig. Nem biztos, hogy ördögtől való lenne egy trade-ben gondolkozni, a plafonja az egekben, a padló meg Mac fölött 2-3 szinttel. A következő szezonig bőven akklimatizálódna, szokná a szántást, ahogy az öregek mondják..

Én BB-t nem értem. A tavalyi évet végig asszisztálta a remek páros mellett egy olyan játéktervvel, ami az első pillanattól nem működöt ezzel a csapattal, miközben BIZTOS, hogy azonnal látta ezt és nem tett semmit. Azt nem tudom megérteni, hogy ha az itteni szakértők látták, hogy mi lenne egy jobb taktika a támadásokra (és néha be is bizonyosodott, hogy működik, aztán visszaálltunk a használhatatlan playekre), akkor ő a rengeteg eszével ezt nem kezdte el végrehajtatni a beosztottjaival. Én ezt tavaly se tudtam megérteni, és most pont ugyanabban a helyzetben vagyunk, hogy egyrészt a kivitelezéssel is nagy baj van, másrész pedig a hívások teljes káoszát látjuk, ami a szétesett csapatot még tovább taszítja a gödör aljára. Azt gondoltam a tavalyi év után, hogy ebből tanult és ennyire szabadon senkit se fog engedni, erre pont ugyanezt látjuk idén. Én nem tudom, mit gyakoroltak egész nyáron, de ezért kár volt. Az különösen fáj, hogy a múlt heti blama után semmi változás nem látszott a játéktervben.  Én annak idején azt vártam az embereimtől egy informatikai incidens után, hogy valamit muszáj megváltoztatni a működésben, mert ha nem teszünk semmit, akkor borítékoljuk az újabb előfordulást. Hát most nem változott semmi. És lám...

De azértis (részben Increay-nek is, hogy segítséggel, de még megy :-) ) GOOO PATS!!!

Sziasztok,
konkrétan nézhetetlen a csapatunk, 30 perc után kikapcsoltam. Ha ez így marad akkor korán draftolunk, szerintem egy potens új fiatal olcsó qb plusz megerősített támadófallal nem volnánk rosszak.

Itt nem önmagában a vereség ténye a lényeg,hanem annak mikéntje. Konkrétan felmosta velünk a padlót itthon egy olyan csapat,aki az elmúlt 10 (!!!) meccsén nem jutott 20 pont fölé. Az elmúlt két meccsen 3-69 az eredmény és ami ennél is sokkal fontosabb ez egy lélektelenül játszó,szétesett csapat volt.

Na ,ez az ami új!!!

https://www.patriots.com/news/game-observations-eight-takeaways-from-the-patriots-frustrating-loss-to-saints

megfontolandó gondolatok

Hat ha ez igy folytatodik, akkor Kraft biztos lep valamit. Innentöl a legtöbb szurkolo azt mondja, mint ahogy itt is, hogy ezt én nem vagyok hajlando nézni. Plane pénzt kiadni érte. Le is mondjak a bérletet is. Plusz a reklámbevételek se fognak jönni. Innentöl pedig az Üzlet és a pénz dominál. 

Az latszik, hogy a csapat mélyen a tudása alatt teljesit és teljesen demonitiváltak. Essünk tul rajta mentalitás van. Ilyen a BB éra alatt még nem volt. Szoval valami nagyon félre ment. Kiváncsi leszek, hogy késöbb kiderül, hogy mi volt az.

 

Oké, tegyük fel, hogy Kraft "lép valamit". Ez eddig szép.

Mit? Írj valami konkrétumot. Beáll a támadófalba?

A szezon végét még megvárnám vele, de ha minden igy fog folytatodni, akkor elsösorban BB-t cserélném le. 4 éve lejtmenetben van a csapat és látszolag nem tud vele mit kezdeni. Mondjuk védökoordinátornak még megtartanám.

Értem.

Ez is egy vélemény.

Nem értek egyet vele, de ez is lehet. MJ sem mozdíthatatlan, csak az a kérdés, milyen lépéstől mennyivel lesz jobb.

Sean Payton éppen fossá ég Russel Wilsonnal. Ahogy Brian Daboll is. Mert nincs egy rendes, egészséges playmakerük, támadófaluk irányítójuk.

Ki hasít? Mike McDaniel és Kyle Shanahan is zseni, de a Tua-Hill-Waddle vagy a Kittle-McCaffrey-Samuel trió nélkül lófaszra se jutnának.

Volt húsz év a hullám tetején. Húztunk egy pofás QB-t, de lehet, nem válik be, ahogy 30 húzásból átlagosan egy szokott. Nem nyúlunk bele mindig a tutiba.

De el lehet küldeni BB-t, végülis ez a szokás, a csapatot nem nagyon lehet lecserélni. Legyen helyette Mayo?

Az utóbbi két meccset kín szenvedés volt nézni. Nyílván nem mutatnak mindent, de nekem ami nagyon furcsa volt, hogy BB mintha csak álldogált volna a vonal mellett, hogy hát ez így alakult. Nem azt mondom, hogy ha hisztizne az segítene, de nem hasonlított nekem régi önmagára.

Ez az OL úgy fos ahogy van és ezt mindenki látta előre. Azt nem hogy ENNYIRE fos lesz, de hogy jó nem lesz viszont potenciálisan katasztrofális azt igen. Nem látni miben reménykedtek és ez csak egy az érthetetlen edzői dolgok közül.

Mac is rakás kaki volt ismét. Egyértelmű, hogy ezzel a fallal nem lehet varázsolni, de az az elején eladott labda az megint 100% ő volt és onnantól kb el is ment a remény bármire a maradék minimális önbizalommal együtt.

Zappe amikor bejött megmutatta miért nem kérdés, hogy ki marad a kezdő QB, de annyit azért nekem mutatott, hogy e mögött a fos Ofal mögött is volt ideje beleállni 3 hosszúba. Már sokszor volt róla szó, hogy azért a QB is tud javítani az Ofal megítélésén a mozgásával, hát nekem ebből is nagyon úgy tűnt, hogy Jones teljesen fogalmatlanul mozog a zsebben, abból kifele meg még inkább. Zappe lábmunkája sokkal pattogósabb, pontosabb volt, úgy hogy közben előre tudott többnyire figyelni és beleállni amit MJ-től leginkább hiányolnak a szakik is. Az már a "pech" hogy ennek ellenére egy nagyjából pontosat sem tudott dobni, szóval előrébb vele se lennénk valószínű, de mutatott valamit abból, hogy naív lenne csak az Ofalra fogni itt MJ szerencsétlenkedését.

Volt is egy sack ami nagyon tisztán megmaradt, két oldalról ugrottak rá ketten, miközben előtte hatalmas üres terület volt. Ha érzi és jó ütemben lép egyet előre lett volna még bőven ideje utána bármire.

 

Szerintem BB az elmúlt 20 évben pont ugyanígy álldogál a partvonal mellett. Csak most az embernek van egy hiányérzete, hogy csinálhatna valamit, de gondolom nem nagyon van mit meccs közben.

Az említett sack szerintem esélytelen volt, hogy megússza. Legalább nem hagyta el a labdát és nem csinált semmit hülyeséget, már ennek is örültem. A szakik azt mondják, MJ látványosan visszafejlődött 2 meccs alatt, nem érzi / nem bízik a zsebben, tönkrementek az időzítései, stb... Mondjuk ehhez nem kell szakértőnek lenni, hogy lássuk. A kérdés, hogy van-e visszaút és hogy mennyi lehetősége lesz még próbálkozni. 

Juju kieséséről nem is beszél senki... ez is sokatmondó a játékát illetően.:( 

Szomorú vagyok mert nincs csapatom. Neve van, de a „tartalma” (roster, FO stb.) a dicsőséges hírnévből a pofozógép hírnév felé tendál, ahogy a mérkőzések következnek egymás után. Mert nem az 1-4 a legnagyobb baj (A Vikings top10 zsebirányítóval! és elit WR1-el! is így áll, viszont tisztességes meccseket játszottak.), hanem a kilátástalanság. A Patriots Way zsákutca lett, Next man Up-nak nincs minősége és BB-ben is megrendült a bizalmam. A tavalyi jók közül néhányan jelentősen visszaestek (sérülésből vissza, kriminális fal miatt) és Gonzó kivételével a 2.-3. körösök is szürkék, jelentéktelenek vagy gyengék, a sokadik körösök meg nem igen játszanak, talán valószínűleg okkal. Érdekes az is, hogy miért vagyunk többnyire a sérülés lista élén, bár az utóbbi 2 meccs végeredményén Judonék sem tudtak volna változtatni. Noha a büntetés listán a középmezőny végén vagyunk (29 penalty), az offense ennek több mint a felét viszi (15), és az OH-ban az 5ben vagyunk (7). Ennek a fegyelmezetlenség, a „snap vezénylés”, a fizikai gyengeség/ügyetlenség/képzetlenség lehet csak az oka, amely jobb edzéssel talán korrigálható lenne. Az igazi vezér nélküli offense-el nem foglalkozok, csak papíron létezik. Kicsit sajnálom azt a néhány játékost (pl. Bentley-t, aki talán legjobb szezonját futja.), akik többnyire jók/elfogadhatók, de ez csapatjáték. A Pats minden eresztékében recseg-ropog vagy már össze is roppant. Nem tudom a kiutat, de ezt a Cunningham-et azért kipróbálnám, persze nem WR-ként.

Ez a next man up ugyanúgy nem létező már minthogy BB mekkora zseni mert kiveszi a védelme az ellenfél legjobbját. Maximum limitál - lásd Tyreek -, ami semmit nem ér ha a végén kikapsz. Tegnap pl Kamarával ez sem sikerült. Csak ez megy kint is, tolják Kurt Warnerék is a szokott mantrát, de igazából évek óta nem néztek már Pats meccset, emlékekből vezetnek fel sokszor. Bár hibáztatni nehéz lenne Őket, csak attól még a szurkoló néha bedől.

A next man up cornereink pl évek óta csak a tackle-t csinálják meg a catch után egyből, jó esetben. Bryant, Wade, stb. Szóval ott vannak, de ennyi. Funkciójuk? Megvan a keret és ugye a tackle azért legtöbbször sikerül. 
 

Azért ne essünk át a ló túloldalára. Azt nehéz BB szemére vetni, ha a 4 legjobb cornered mind sérült, az 5-6. számúak pedig pont úgy játszanak, ahogy egy 5-6. számú cornerhez illik (egyébként szigorúan ahhoz képest Bryant és Wade is oké sztem)

Igazad van, ne essünk a ló túloldalára! :) Szerinted így csak 7.-8, CB JonJon és JC, mert közel 50% snap-et játszottak. Egyébként, lehet, mert szinte észre se vettem Őket. Egyébként IR-en csak 3 CB volt a meccs előtt.

Egyébként, ha az összes ellenfél drive-ot kivédekeztük volna, akkor is kikapunk.

Azt azért Te is tudod, hogy sérülésből éppen kilábalva (ha egyáltalán 100%-os JonJon, és nem a szükség szülte a beállását már most) nem szoktak annyit fent lenni a pályán mint egyébként. J.C. meg csak most érkezett, és oké, hogy ismerhet sok mindent, de azért az nem ugyanaz mintha itt lenne hónapok óta (ráadásul egy ideje Ő sem játszott már az előző csapatában sem). Emiatt szerintem nincs igazad a róluk írtakkal kapcsolatban.

Egy play sikeressége nagyrészt a LoS-on dől el. Régi dakota mondás. 😄 Tehát ha az OL ilyen gyatra mint most itt, akkor TB sem boldogult volna fénykorában. A CB-k és Judon is OUT, ezzel mit kezdjen BB? Emlékszünk amikor az egyébként jó QB Russel Wilsonnak f@s fala volt, állandóan az életéért szaladt minden snap után. Tudjuk, hogy MJ nem mobilis, a WR-ek szemmel láthatóan nem tudnak szeparálódni, ez is mind BB és MJ hibája? Szerintem BoB nagyobb ludas ebben a kudarcban. A csapat ennél sokkal jobb, valami nagyon nem működik, de ezt csak az öltözőn belül tudják. Tök felesleges ilyen hülyeségeket írni, hogy pofozógépek lettünk. Az első két meccsen helytálltunk, azóta valami nem klappol. Lesz ez jobb is.

Igen, de a "védelmi play" sikeressége is ott dől el. Ha jelentősen legyengül egy sec., akkor a védelemnek is a LOS környékén kell hasítania. A Dfalnak csendes napja volt (az ellen 136yardot futott), de Ushe és White se brillirozott-

Ha rossz az O fal, akkor nem megy a futás és azok a passzok amikhez idő kell. Marad a rövid-oldal passzos játék, és a szélső futások, ahol kisebb a szerepe a falnak. Szélső futás Elliott-Mondre párossal azért nem a csapat erőssége, így ha a rövid passzt elveszi az ellen védelme, akkor már meg is van lőve a Pats támadósora. Egyetértek az általad leírtakkal.

Egy Patspulpitos szakíró, B.Hines sajátos minősítése a meccsről:

DOWN: A 2 QB, Mindenki más, a ST, az egészség

UP: Elértük az 1/5-ös draft pick-et!