Első benyomás 4. hét: Patriots @ Bills

Kép
EB

Egy végletekig izgalmas mérkőzésen 16-10-re nyert a Patriots idegenben a Buffalo Bills ellen.

 A mérkőzés főszereplői mindkét oldalon a védelmek voltak. Mind a Patriots, mind a Bills védelme bebizonyította azt, hogy miért tartják őket számon a liga legjobbjai között.

Tom Brady 39 passzkísérletéből 18 ért célba 150 yardért és 1 INT-ért. 

A futók közül Sony Michel kapta a legtöbb lehetőséget, összesen 17 alkalommal volt nála a labda és 63 yardot futott. Mellette még a futók közül Bolden és White próbálkozott egyszer-egyszer. Előbbi egy 4 yardos futást követően TD-t ért el, utóbbi összesen 1 yardot tett a közösbe.

Az elkapóknál már hasznosabb volt White, ő felé szállt legtöbbször a labda, összesen 10 alkalommal, amiből 8-szor el is kapta és 57 yardot ért el. Julian Edelmannak 4 elkapása volt 30 yardért, Josh Gordonnak 3 46 yardért , Dorsettnek kettő 10 yardért és Rex Burkheadnek volt még egy elkapása 7 yardért.

A számokból is jól látszik, hogy a támadók lehetőségei jelentősen korlátozottak volna a Bills kiváló védelmének köszönhetően. A támadófal gyengesége erősen megmutatkozott, gyakorlatilag sem a passzhoz, sem a futáshoz nem tudtak rendesen blokkolni.

Azonban a mi védelmünkről sem szabad megfeledkezni. 

A levegőben összesen 4 alkalommal szerezték meg a labdát, J.C. Jackson 2 alkalommal, Devin McCourty és Jamie Collins 1-1 alkalommal.

Kyle Van Noy két alkalommal is fumble-re kényszerítette az ellenfelet, pechjére a Bills mindkettőt visszaszerezte.

Van Noy elért két sacket is (a fumble-k is ekkor születtek), mellette még Simon, Collins és Winovich is odaért 1-1 alkalommal az ellenfél irányítójához.

A speciális csapategység is jól játszott ma. 

J.C. Jackson itt is megvillant, blokkolt egy puntot, amit Slater végül megszerzett és TD-re vitt vissza. Slaternek ez volt karrierje során az első hatpontosa.

Bailey nagyon jól puntolt, mivel sokszor hátulról kellett rúgnia, ezért láthatóan közelről indult a Bills, de ha a távolságokat nézzük, szép, hosszú rúgásai voltak.

Stephen Gostkowski egy mezőnygólból egyet berúgott, azonban a két extra pontból az elsőnél hibázott. 

Hozzászólás

Ez alapján még akár jó meccsnek is lehetne nevezni, de a gyakorlatban vallatni lehetne vele, olyan hitvány volt. A megtámadójátékunk egyenlő volt a nullával, Bradyt ilyen szarul még tán sosem láttam játszani, durva, hogy még így is összejött a győzelem. 

Konkrétan a 45,9-es QB rating a legalacsonyabb amivel valaha Brady mérkőzést nyert... :(

A vicc, hogy ha az INT helyett megdobja azt a labdát TD-re (5 yardért), akkor is csak 67,8 lett volna az érték... :(

Jócskán keserű ízű ez a W. Rossz volt nézni, ahogy ez a masszív Bills D inkompetensé tette a támadójátékunkat. Ezzel összefüggésben Brady rém gyenge napot fogott ki, úgy látszott, hogy éles helyzetben több pontatlan labdát eresztett meg, illetve meg sem próbált innovatív lenni.

Hála Isten viszont, hogy a D és a ST szállította az újabb győzelmet. Köszönet ezért persze a buffalo-i irányítóknak is, akik sima zakótól mentették meg a csapatot.

TB tényleg tragédia volt (és arra a támadóval gyengélkedése sem magyarázat, hogy miért dobta el sokszor vakon, olvasás nélkül a labdákat), a védelem baszó, Bailey pedig egyértelmű upgrade Allenhez képest. A lényeg a win, de az Offense-nek lesz min dolgoznia...

Abszolút egyetértek hogy borzalmas volt az offense. Brady sokszor ezeket azért dobta el mert olyan playek voltak hívva (playaction, screen) ahol az időzítés és az elhitetes a lényeg hogy 1 opciója van azt pedig ha nem látta jónak megdobni akkor inkább földre vágta kidobta. Sajnos az elkapok se voltak sokszor a helyzet magaslatán, de emellett volt Bradynek ia rossz döntése. 

Ezt az összecsapást jobb lett volna inkább nem nézni. Ahogy szenvedett a támadó alakulat az egész mérkőzés alatt az valami siralmas volt. Mintha nem is a Pats offense lett volna a pályán. Igaz minden évben be szokott csúszni egy-két ilyen gyengébb teljesítmény, de remélem BB és JMD kitalálnak valamit, mert a bye week után lesznek az igazán fontos meccsek. és ha egy topnak mondható védelem ellen valóban ennyit tudunk csak, az nem kecsegtet sok jóval a rájátszásra nézve sem..

Az talán biztató hogy a top védelmek azért vannak toppon mert erősen limitaljak az offenset. Kíváncsi leszek a bills mire megy a chiefs ellen.

Nehéz volt hogy folyamatosan tízen belülről kellett jönni, vigyázva a labdára futás nélkül mert az sem működött. Aztán az ellen megint felpalyat jött vagy félpályánál puntolt és megint tízen belül volt a csapat.

Plusz a támadók közel sem pörög 100%on. 

Én úgy látom most, hogy a KC O-t senki sem fogja tudni limitálni. Min. 25 pontot ők bárkinek felraknak a legszarabb napjukon is. Tegnap Bradynek is olyanokat kellett volna dobálnia futtából a gyenge ofal miatt, amilyeneket Mahomes szokott, de ez nem TB12 kenyere, azt láthattuk.

Olyan felemás érzéseim vannak. A 4 pick jól mutat de a második félidőben a bills folyamatosan haladt. Valamennyit. Aztán persze a végén felkoppant a képzeletbeli falon.

Ha két védelmet nézzük a billse jobb, mert szeretném azt hinni hogy egy sokkal jobb O#-t tartóztattak fel, a második félidőben le is nullaztak. Ez nagyon kínosan nézett ki.

Viszont a win az win, tovább kell menni és jobbnak lenni.

Én azt éreztem, hogy a teljes támadó egységünk valamiért olyan indiszponáltságot mutatott, ami nekem teljesen érthetetlen. Mintha mindenki sérült lenne PLUSZ be lennének altatózva. Én még olyat ne láttam, hogy Edelman ne tudna elszakadni BÁRKITŐL egy teljes meccs alatt. És Gordon se, meg Dorsett se, meg White se. Meyers még új, de ettől még futhatna jó utakat. És nem. Brady meg kapod, rögtönöz olyan rosszul, ahogy még nem láttuk és túl- vagy alul dobja az esetleg szabadon lévő elkapóit. A fal gyakorlatilag szétesett, erőből lenyomták őket, a passrusherek átadása sokszor nem sikerült, a futásokhoz képtelenek voltak koordináltan blokkolni - kivéve az új FB, akiben látszik a lehetőség. JMD tanácstalan arca meg mindent elmondott, egyszerűen nem értem, mi olyat tett a Bills, amit eddig a rengeteg szezon alatt nem bírtunk volna megoldani, ha a csapat ébren van. Az egész támadás sorozatunk egy teljesen szürreális élmény volt, mintha nem is a Patriotsot láttuk volna. Kíváncsi leszek a nyilatkozatokra, hátha nem csak az ilyenkor szokásos "jobbankelljátszanunkmegtöbbjátékotmegcsinálnunk" lesz, legalább Gordontól.

Olyan, mint ha a támadók átbulizták volna a szombat éjszakát és a buliból mentek volna a meccsre.... Mindenki azt várta, hogy legyen már vége és mehessenek aludni....

Minden évben van egy wtf meccs, amikor kilátástalanul játszanak a fiúk. Hát ez a tegnapi az volt. Fájdalmas volt nézni az ötlettelenséget. Az volt a szerencsénk, hogy a Bills ugyanolyan szerencsétlen volt és a bírók is... 

Alapvetően ez a szeptemberi formánk, és gyakran esik a káosz a 4. mérkőzés idejére.

Lásd Bills elleni 16-0, vagy a nevezetes Chiefs vereség még azelőtt.

A bills elleni 16-0 egy olyan meccse volt ahol a harmadik szamu iranyito jatszott torott ujjal es kb a futason kivul Brisette futasai lehettek varatlan playek. Erre a semara azert sokat nem kell keszulni csak odaallni a LoS-re es nem lehet tamadni.

De alapvetoen osztom a velemenyt hogy a meccs elott 3-0 vagy ez a mostani 4-0 nem tukrozi a megszokott szeptemberi meg nem kialakult format.

Ha visszaemlékeztek tavaly itt ugyanilyen szar játékkal győztünk úgy hogy a védelmünk sem volt jó asszem  Brady akkor is kurva gyenge volt.

Valószínű ebben a stadionban nem megy simán, sőt egyre szarabbul fog menni.

Gordon írta a twitteren: "Good, bad or ugly; a win is a win"

Nekem bántóan hiányzott Develin és Gronk. A Bills D ellen úgy nézett ki, hogy nélkülük dimenziók vesztek el így a támadójátékból. Ez nem fog változni, a falunk még javulhat. Futni is kéne. Még én is tudtam, mi következik. Plusz TB is nagyon ergya volt a nyomás alatt. Ha ez volt a wtf meccs, ám legyen, de fejlődni kell. 4 INT-tel máskor 20 pont ide...

Johnson nem volt rossz, sőt. Sokkal többet Develin sem tudott volna hozzá tenni a tegnapihoz, nem a fullbacken kellene hogy múljon ez...

Ahogy lejjebb is írva van, nem csak Develin hiánya a bajom, hanem összességében a futásblokkolás gyengécske. Gronk, Develin nincs, így futásblokkolás se nagyon. Persze nem vagyok szakértő,  csak ebben látok összefüggést s akkor még nehéz szitukban Gronk elkapni is tudott...

Hogy valami újat mondjak, nekem kimondottan tetszett a meccs! Ja nem! Néha sírni tudtam volna , de a D tartotta magát szerencsére! Féltem hogy a végére elfáradnak. TB tegnap egy újonc szintjén játszott, csoda hogy nem lett több INT! Nagyon hiányzik egy blokkoló TE is. Úgy tűnik most tényleg elkezdődött a bajnokság és a szokásos szeptemberi benazasunk meg is van! :) 

Már a korábbi meccseken is voltak a jelei de a Bills ellen teljes mértékben kijöttek az offense gyenge pontjai. 

A TE játékunk harmatgyenge - nemcsak az elkapások hiányoznak a futás blokkoláshoz sem tudnak sokat hozzátenni - itt nagyon hiányzik Gronk és Allen is.

A OL mint mondani szokás "Work in progress" , sok munkát igényel de a szezon 2. felére összeállhat - így volt ez tavaly is.

Örömteli a védelem teljesítménye. Tegnap több yardot engedtünk mint a korábbi meccseken de a döntő pillanatokban jöttek a nagy játékok.

A Bills védelem szerintem TOP5 már decemberben is szenvedtünk ellenük.

Mielőtt elkezdjük kongatni a vészharangot azt ne felejtsük el, hogy szeptembert írunk. Szeptemberben egy dolog számít és az a győzelem.

Tavaly is volt két meccsünk ahol nagyon gyengén játszott az offense (Bills, Steelers), az egyiket megnyertük, a másikat nem. Ilyen ez a sport.

Nekem a védelem játéka tényleg tetszik, konzisztensen tudnak nyomást helyezni az ellenfél irányitójára, emellett pasz és futás ellen sem elveszettek. A passzvédekezés is működik, bár most azért Gilmore kicsit gyengébb meccset fogott ki (szabálytalanságok, elkapások mellette), de ő sem volt katasztrófa. (Őt azért a tavalyi teljesítményéhez méri mindenki) Laáthatóan a védelem sokkal előrébb tart, mint a támadók.

A támadók esetében 4 meccs alatt azt látom, hogy a fallal lesznek még teendők, mert több ember is cserélődött ilyen-olyan ok miatt, a futásblokkolás nem igazán akar működni. Passz blokkolásban is van még fejlődni való, de nagy tragédia azért még nincs. Összességében a támadók sem játszanak rosszul, de van még potenciál az egységben.

A TE-ek esetében kíváncsi leszek, hogy Watson visszatérése után mennyire vonják be az elkapásba, és ki marad a blokkoló TE. Jó lenne egy elkapó TE a csapatban. Vajon ki kerül ki az 53-as keretből?

A speciális egység is mutat már fejlődést, de van még potenciál az egységben. Kicsit sok yardot hordanak vissza ellenünk átlagban.

Gostkowskinak van valami magánéleti problémája? (Valamilyen családtagjának a betegségére gondolok, mint Solder kisfia vagy anno a 49ers-es Akers kisfia esetében) Ennyire nem lehet indiszponált véleményem szerint.

Katasztrófális meccs volt offense szempontból. Allen és Brady egymást múlta alul.

De nyertünk, mert a D# megoldotta

Mindenki hype-olja a D#-t, jók is voltak, de azért Gore csak futott 100+ yardot, és ha a Bills QB-k nfl szintűek lettek volna, akkor ez sima bukó, mert odaértek többször, csak elrontották

Én egyedül a speciális egységgel vagyok maradéktalanul elégedett, nagyon ott voltak.

Most lesz 3 “gyakorló meccs” de az O-fal, futás, TE játékban igencsak előre kell lépni, mert az nagyon ergya

remélem Tom is letudta az idei szar meccsét

 

 

Múlt héten kórusban és sírva vágyakoztunk egy kis izgalomra, mert a Miami és a Jets százhúsz percét hosszú és végtelenül unalmasnak találtuk. No most megkaptuk az izgalmakat töményen. Ahogy Kosztolányi írta egy szösszenetében: "Itt az ágytál, melyre vágytál." Ahhoz, hogy szoros és izgalmas legyen egy csoportrangadó. ahhoz bizony két-három dolog szükségeltetik. Vagy gyenge támadósor, esetleg harmatos védelem vagy erős ellenfél. Most ebből kettő bejött. Gyenge támadó frakciónkkal szemben állt egy szerintem jónak, nagyon jónak mondható Bills védelem. Ez számunkra elég rossz kombináció volt, de igaza volt Gordonnak. Talán az is baj volt, hogy nagyon gyorsan elhúztunk tizenhárom nullra és pszichésen elkényelmesedhettünk. Talán csak a szokásos "szurkolókra frászt hozunk" meccset hoztuk le megint? Jövő héten meglátjuk, de erősen meggondolnám azt, hogy megint izgalmas mérkőzésre vágyakozzak a sima győzelem helyett!

A defense parádé, még úgy is, hogy most Gilmore-nal gyengébb napja volt, HT meg nagyon hiányzott a futásoknál.

Az offense gyengélkedése már érdekesebb. Nem nagyon tudtak elszakadni az elkapók, Brady meg frusztrálttá vált ettől, és sokszor erőltetett olyan passzokat, amik teljesen feleslegesek voltak. Ez jobb lesz, ha Edelman egészséges lesz, és egy 100%-os Burkhead is nagyon hiányzott, hogy a LB-ket jobban tudjuk támadni. JMD hívásai is erre próbáltak reagálni, a screenekkel, és ezekkel a gyors, olvasás nélküli passzokkal, de vagy a Bills védelem reagált jól, vagy a passz volt pontatlan, így az offense teljesen elvesztette a ritmust. A másik probléma az volt, hogy rengeteg 3. és hosszúra kényszerültünk, ami nagyon nem a mi világunk. Azért alapvetően ez jobb lehet, ha a sérültek rendbejönnek (plusz Watson visszatér), és az időzítés is összeáll, de mindenképp körülnéznék, hogy van-e elérhető elkapó (Sanders, Diggs?), mert szeparáció nélkül nehéz.

Halihóóóó!

Teljesen egyetértek! A D-re jelenleg nincsenek szavak (vagy csak szuperlativuszokban).

Az O esetében nem kellene azért új elkapó után keresgélni! Ebben jók vagyunk, leszünk (főleg ha Harry visszajön IR-ről). Ami hiányzik az jelenleg a megfelelő időzítés és összahangoltság!

Nagyon örültem neki, hogyv végre újra láttam screen játékokat, mert ezeket mindig nagyon jól szoktuk megcsinálni. Na most nagyon nem!!! Volt, hogy a támadófal ember nem ért oda blokkolni, volt, hogy rossz embert blokkolt, volt hogy TB dobta rosszul... DE legalább újra próbáltuk eezekt az általában nagyon is sikeres playeket!

Továbbá a játékhívás kapcsán sokan fanyalognak, de szerintem nem volt velük akkora baj (legalábbis a passzjátékok esetében), hiszen, ha TB nem dobja rosszul (általában felül), vagy az elkapó nem ejti el (Gordon is és JE is), akkor ezek teljesen jó hívások, sikeres playek lettek volna. Ami futójátékokat illeti, ott is azt éreztem, hogy a fal nincs összeszokva. Az a Mason, aki a liga egyik legjobb futásblokkoló RG-je volt tavaly, most ebben (is) jelentősen visszaesett.

Szóval, ha a fal összeáll, és nincs kétségem abban, hogy össze fog (Scar erre szerintem a megfelelő garancia kell, hogy legyen mindenkinek), akkor ezekben látványos lesz a fejlődés.

Amúgy meg, ha TB nem dobja azt a borzalmas INT-t akkor 20:0-tól egy teljesen más meccs lett volna --- Ennek inkább pszichésen volt nagypn rossz hatása, mert ettől kezdve állt meg az OFF teljesen...

Ennyi ha (5) egy egész szezonra elég! :) Még a végére odatenném, ha a Bills védelme nem lett volna jó....

Másik oldalról viszont HA nem bénázik ennyit a Bills, akkor felmossák velünk a műfüvet.

Felejtős/idegesítő meccs Nekem, de akik gyakorlatilag csak a védelmek játékát szeretik, azok lehet, hogy jól szórakoztak. A csapatok 27 drive-ot vezettek (13-14), de a RZ-t alig látták (3-2 ide, azaz 5x), azaz a pálya középső harmadában/felében folyt a meccs. Az offense tragédia volt, de minimum inkonzisztens,azaz kb. két 3 perces sikeres drive a félpályától indulva és kész, a többi 21 percet rossz volt nézni. A defense jogosan megdicsőült, pl. 4x adta vissza az off.nek a labdát, gyártotta a fumble-ket, a sack-eket, ahogy kell. A ST az ellenfél return-jeit elég gyengén védekezte ki, noha Bailey jobbnál jobb 9! punt-ot rúgott (pl. egy 61 yard-ost is!), viszont az egyik punt elhárítás sikeres TD-t eredményezett, úgy tűnik, azzal nyertünk, egészen pontosan a védekezésünkkel. Minőségi returner-ünk egyelőre nincs. Az egyébként se túlzott optimizmusomban Én egyelőre kissé megbicsaklottam. :( Persze tudom a Bills-nek ez SB meccs volt... :)

Nos az egész konferenciában már csak a Pats és a Chiefs veretlen.

A támadósor rettentően játszott,de a védelem klasszisokkal jobb a Chiefs védelménél,akik eddig 94 pontot engedtek az ellenfélnek és ha nincs az a kétes return TD-jük,akkor megégtek volna Lions ellen.

A következő 3 mecs - Redskins idegenben,Giants otthon,Jets idegenben simán nyerhető

Egyet felejt el mindenki, ez az NFL. Az ellenfél is pályán van. És ez egy kiváló védelmű Bills volt, atletikusak, erősek, gyorsak, motiváltak. Hatalmas és értékes győzelem volt, amit nagyon meg kell becsülni, minden dícséretet megérdemel a csapat! Miért várja bárki is, hogy a Patriots mindig hibátlanul játszon? Egy csoportrangadón, idegenben nyerni az megsüvegelendő teljesítmény! Hiányzók vannak a csapatban (mint máshol is) és az ellenfél mindig azon dolgozik, hogy elrontsa a másik játékát. Teljesen normális, hogy ez sikerül a csapatoknak. Nem értetlenkedni és bosszankodni kell, hanem örülni a győzelemnek, örülni a védelem kiemelkedő játékának. Nem ezt mondom, hogy nem kell elemezni, hibákat javítani, de az nem azonos az értelmetlen bosszankodással. Szeptembert írunk, 4:0-lal állunk, a futball decemberben kezdődik, a nagy dolgok januárban dőlnek el, bajnokságot nyerni februárban lehet. Addig nyerni kell minél több meccset, és szerencsével megúszni a sérüléseket. Reálisan kell látni a dolgokat. Brady például miért ne hibázhatna, miért ne játszhatna egy meccsen vagy akár több mérkőzésen is gyengén? És ez igaz minden játékosra. A sport ilyen. Ezt el kell fogadni. Az edzői stáb ki fogja elemezni a hibákat és dolgozni fognak ezek kijavításán. Ez a sport lényege és ez a Patriots erőssége. De a Patriotsban is emberek játszanak, akik fognak hibázni, csak az a fontos, hogy legyen kevesebb a hiba mint a másik oldalon. Megbecsülve a 4 győzelmet, büszke Patriots drukkernek kell lenni.

 

 

Mindent összefoglaltál, amit én is gondolok. A meccs idegesítő ritmusban zajlott számomra, de a végén ugyanerre a konklúzióra jutottam én is, mint te. És egyet ne felejtsünk. Attól vagyunk idén szerintem jobbak, mint az elmúlt 10 évben bármikor a szezon elején, hogy korábban ilyen teljesítménnyel az összes meccset elvesztettük (legalább is nem rémlik szörnyű O teljesítményű szeptemberi győzelem...). Ezt viszont most nem! Meglett a W! Én olyan érzéssel kapcsoltam el a meccs után, mintha kikaptunk volna. Értitek? Pedig nyertünk. Egy Redskins vagy Miami drukker lehet mindent megadna egy ilyen győzelemért. Just win Baby! Go Pats! :)

A győzelem az győzelem! Jaj, Istenem, ha a magyar fociválogatott minden meccsét csak 1-0-lal nyerné és úgy lenne világbajnok! 1986. (Mexikó) óta nem voltunk VB-n....:)

A Bills csoportellenfél, ismerik a Patset mint a tenyerüket és többnyire verejtékes meccset játszunk ellenük. 2011 óta háromszor verték meg a Patriotsot, abból kétszer a Gillette-ben. Jó védelmük van, nem véletlen álltak 3:0-al a meccs előtt. Ennek megfelelő volt a meccs. Más kérdés, hogy ha Allen nem próbálja a gunslingert alakítani, hanem úgy halad mint a Barkley + nem próbálnak negyedikre TD-t csinálni, hanem berúgják és a végén csak a három pontért támadnak, akkor szerintem ki is kapunk.

Tegnap a pályán volt két érdemi elkapónk, mert Brady Meyersnek akkor sem dob (egyenlőre), ha lélekegyedül áll (ahogy történt az INT-nél). Gordon egyenlőre az egész szezonban indiszponált, közel sem hozza a tavalyi formát, ráadásul a No1 CB védekezik rajta segítséggel. A WR-ek nem szeparálódtak, (Brown?) slotban pedig nem volt kit megjátszani, mert Edelmant láthatóan nem akarták nagyon bevonni a játékba. Rátértünk jó szokás szerint a RB passzokra, mondván, hogy az a legjobb matchup egy LB ellen. Erre meg számítottak, White 10 volt target, abból 8x elkapta a passzt, de összesen 57 yardot csinált, ami 7,1-es átlag lenne, de ebből egy játék 26 yard, ha azt leveszem, alig több mint 4 passzolt yard az átlag, szóval ennek is megtalálták az ellenszerét. És itt elfogyott a tudomány. (Most Develin hiányát a futást illetően ne is említsük, bár az új FB jobb volt mint vártam.) Ami meglepő, hogy a TE-ek felé még csak nem is próbálkozunk passzal, pedig Izzo a Jets ellen szép játékot csinált meg. (Legyen igaza mindenkinek, aki Watsontól várja a megváltást, én nem hiszek benne.)

Hozzáteszem, a Billsnek volt három QB hitje és nulla sackje, szóval az O-fal részéről a pass protection végül is megvolt, de nem volt kinek passzolni, mert annak a kivédekezésére álltak rá. Ezzel a taktikával a Giants két SB-t tudott megnyerni Brady ellen, hasonlóan alacsony pontszámon tartva az offense-t. (Ami tegnap konkrétan 9 pontot jelentett...) Én már a Phins meccsnél is azon agyaltam, hogy hogyan lesz idén a futás, mert meg fogják találni az ellenszerét ennek a sokcélpontos passzfocinak is és az öttagú RB corps előzetesen arra engedett következtetést, hogy hangsúlyos lesz a futás.  

Azt anno nem gondoltam, hogy a Brown-Gordon-Thomas-Edelman-Dorsett-Meyers elkapósor + White+Burkhead+Michel RB elkapók mint opciók mindössze két hét alatt erre a mostani választékra olvad le. Dorsett kiváló matchup a No3 CB ellen, de No1 - No2 WR szerepe mint kabát láthatóan nagy neki, akkor is, ha Brady tegnap kirívóan pontatlan volt.

Hozzáteszem, nem lehet túl lelkesítő, hogy offenseként tudod, hogy a maximumot kell nyújtanod, mert a rúgód indiszponált. Szerintem Ghost inkonzisztens teljesítménye nagyon rossz hatással lehet az egész csapatmorálra nézve. (Nem véletlen, hogy 50 yardról inkább  a 4&8-at (annyi volt ugye? próbálták meg mint a rúgást.

Bradynek ma rossz napja volt, olyan kb. mint 2014-ben a Kansas ellen. Ötévente belefér, pláne, hogy ma ki sem kaptunk. Mondjuk, ilyen egyéni hibából, rossz olvasásból csinált interceptionjére nem nagyon emlékszem. Nem hiszem - és remélem - hogy nem a karriervégi meltdown kezdődött meg, az eddigi meccseken mutatott éles játéka, gyorsasága, karereje nem erre mutat. (Manning anno nagyon gyorsan hanyatlott, de Bradynek nincs olyan nyaksérülése mint neki volt.) A mentalitása alapján a következő meccsen szétszedi a Skins védelmét. :) 

És még egy fontos momentum: végre egy olyan meccs, ahol nem sérült meg 1-2 kulcsemberünk. 

Jones akciója nem volt szép,  lehet mentegetni meg mondani, hogy Allen is lehajtotta fejét, de azért Jones úgy ment oda, hogy a QB nem lábbal jön előre, most  itt az alkalom, hogy megrendszabályozza. Ha kizárják, egy szót sem szólhattunk volna.

4:0-al állunk, a Kansas mellett egyedüli veretlenként (és ők közelebb voltak a vereséghez) jövő héten megint edzőmeccs jön a Redskins ellen és a Pats franchise mindig tanul ezekből a meccsekből, hibákból, kijavítja azokat.  A SB-on hasonló reménytelen támadójátékot mutattunk be, csak a végén csináltuk a TD-t, nem az elején, mégsem ekézi senki a csapatot utólag a játék miatt. Nem volt jó meccs, de izgalmasabb, mint amikor 60:0-ra nyernek valaki ellen. 

Szerintem ennyire nem érdemes egy győzelmen nekikeseredni, mint ahogy sokan teszik.

 

A Jones-eseten kívül mindenben egyetértek veled. Ott ha nem egy QB-ról van szó, akkor semmi nem történik. Allen viszont már rég futóvá vált, nem járt neki semmilyen extra védelem. Ráadásul Jones vállal érkezett felé, ha valaki a sisak tetejével (crown of the helmet) akart ütközni az Allen volt, úgy fejezte be a futást, mint egy RB, akkor ne csodálkozzon, ha úgy ütik meg.

Van olyan video ami olyan szögből mutatja a Jones féle esetet amin látszik hogy Jones kapja a sisakja oldalára az ütést

ezért nem zárták ki, csak ezt a felvételt meccsen nem mutatták.

Allen belefutott a pofonba, kisebb szerencsével Jones marad lent

A Jones-Allen eset számomra is furcsa volt, Allen fejjel előre ment (ami egyébként szabálytalan) eltalálta Jones fejét oldalról, aki vállal ment ütközni, ez egyébként az élő közvetítésben is látszott, hogy szinte lelökte magáról vállal a QB-t... A másik, hogy Allennek lábbal előre kellett volna lemennie, akkor nem sérül bele, de ő bevállalta, concussion is lett belőle. A kizárást egyáltalán nem is értettem volna, a visszajátszás után a sárga is vitatható :)

Teljesen egyetértek, inkább a QB volt szabálytalan, a sérülés könnyen lehetett volna fordítva és akkor mindenki (Patsen kívül) lelkesedne, higy milyen fasza, kemény csávó ez az Allen, hogy seggre ültette a védőt. Az adásban is látszott, hogy a védő nem volt szabálytalan (igaz csak a visszajátszásban) a Twitter videó viszont azt is megmutatja, hogy Allen igenis az volt - ha esetleg nem is szándékosan. Alapvetően kedvelem  Ricsi közvetítését, de itt nagyon nem volt igaza, vagy legalábbis fordítva, mint ahogy gondolta. 

A gyerkocok esti programja sajnos elvonta a figyelmet 😃(Anya a falra maszik ha meghallja hogy NFL 😔,nincs felmentes..) . A fal lesz itt a problema Brady teljesitmenyeben azt gondolom ,es a futojatek akadozasaban is. Viszont ebben az a pozitivum ,hogy ennek a felforgatott falnak ido kell . Lesz is ,es nyilvan jobbak lesznek es minden kocka a helyre kerul. A D remelem nem esik vissza es a serulesek is elkerulik ,O legyen a talpan ami ezt a D-t szetszedi.

 

 

Inkább egy csúnya győzelem, mint egy szép vereség...

Néhány vicces megjegyzés amcsi Pats Fan-októl:

DMC-nek eddig több elkapása van, mint a liga WR-ek több mint felének...

A Pats támadásaiban a legszebb a Bills védőmunkája, a Bills támadásaiban pedig a Pats védőmunkája volt...

A legszebb és leghosszabb Pats elkapás a RB J.White-é volt...

Dorsett elmulasztotta az összes elmulasztott elkapását...

Idén amikor Gost rúgni készül, úgy érzem magam, mint amikor felnyitom egy nyilvános WC fedelét, lehet, hogy tiszta, de lehet, hogy...

 

Nekem még Ricsiék ülték meg a gyomromat. A második félidőben úgy tolták a világvége szöveget és fényezték a Bills-t, mintha egy percig is vesztésre álltunk volna. Úgy tűnik, hogy idén nagyon megváltozott a Sporttv-ben a közvetítések módja és ez nem feltétlenül szimpatikus....

Azt hiszem, kicsit eltúlozod a dolgot, mert, mint mindenki Te is idegesen nézted a meccs alakulását. Ricsi nem "szakember", hanem riporter és ezen a meccsen nem az volt a szenzáció, hogy nyertünk, a vereségünk lett volna az. Egy mérkőzés egyes jelenetei néha elég véleményesek, sokszor az egyes szakértők is akár teljesen másként látják. A közvetítések résztvevőinek klubkötődése eléggé ismert, de korrektnek tartom Őket.

Lehet, de idén valami megváltozott a közvetítésekkel. Valahogy most is azt éreztem, hogy Ricsi nem pártatlanul közvetít, pedig tisztelem nagyon és nem szeretem a "Ricsizést". Utólag könnyen mondom, hogy nem voltam ideges a meccs alakulását illetően, de az az igazság, hogy valóban nem voltam ideges. A másnapos támadóinkkal szemben a Bills támadók alapból voltak sügérek... Ja! Még az volt nagyon fura, hogy az előző meccseken (de főleg az első két héten) BB mester az utolsó percekben is ordított a bírókkal és morcosan nézelődött, de most a meccs végén mosolyogni láttam (remélhetőleg nem idegzsábát kapott az arca...).

Hogyan láttam a meccset? Számítottam rá, hogy az előző három, népünnepély számba menő meccs után ez nem lesz az. De ami történt, az egy kicsit sok volt a "jóból". A védelmünk tényleg jó, de a második félidőben bizony, a mezőnyben néha nyelték, mint kacsa a nokedlit. Pedig a Bills támadójátéka, hát... Na jó: a védelmünk jó, tényleg bennük van minden bizodalmam. Merthogy a támadóink ezen a meccsen nem voltak ott. Lélekben legalábbis máshol voltak. És igen, lehet azt mondani, hogy a Bills egy kisebbfajta mumus, akik ellen mindig szenvedünk, de akkor meg azt kérdezem, hogy mi a fene, egyáltalán miért vannak ilyen mumusok, amikor a mi csapatunk minden fronton jobb mint a mumusainké. (Pl. Ki értette a rendszeres Miami-béli vereségeket?) És igen, igaz, hogy az NFL azért annyira nem kiszámítható, hogy mindenkor a papírforma érvényesüljön - ugye lásd csak a legutolsó forduló némely érdekes eredményét... ezeket mind lehet mondani, és ezek valamennyire érvényes, és magyarázó kifogások is. De én akkor is azt gondolom, hogy ennek az offensenek ennél azért jobban kellett volna játszania, és ez nem megnyugtató a jövőre nézve. Bármilyen erős is a Bills védelme, nekünk az erős védelmek ellen is mutatnunk kell valamit, ha a végén valami jót akarunk. Amikor a múltkor a másik helyen (Bowl.hu), Brown kirúgása, és Thomas elküldése után megírtam, hogy eléggé gyors ütemben fogyatkozik meg az előtte pár nappal még elképesztő elkapó sorunk, az ottani hangadók gyakorlatilag lehülyéztek. Azóta persze rájöttek, de azt nem láttam, hogy magukat is lehülyézték volna. 

Szóval. Míg korábban az ilyen szenvedős meccseken gyakran volt egy Gronkowski-nevű opció, most semmi hasonló nem volt. Főleg így ugye, hogy a legpotensebb elkapónk (Edelman) sérült, a másik (Gordon) valamiért enervált, vagy kedvetlen, és valahogy a többieknek sem megy, beleértve Bradyt is... (Kíváncsi leszek a nyilatkozatokra.)

Mindazonáltal, azt gondolom, hogy a cél szentesíti az eszközt szellemében, az ilyen szar játékok még jól is jöhetnek, még használhatnak is, amennyiben összekapják a csapatot, mielőtt nagyon elkanászodnának. (Hiába vérprofik, ez emberi dolog, ők sem mentesek.) A Redskins ellen már feszes, jó játékot várok.