Első benyomás: 4. hét: Patriots @ Chiefs

Kép
EB

Ha valaki lemaradt volna róla, Cam Newton koronavírus-tesztje pénteken pozitív lett, akkor lezárták az egész stadiont, hazazavartak mindenkit és azóta csak online tudtak beszélni egymással. Az egyértelmű volt, hogy vasárnap nem fogják tudni lejátszani a mérkőzést, a leghamarabbi időpont hétfő volt, de sokan inkább a keddet tartották valószínűnek. Ezután minden reggel tesztelték az összes játékost, még hétfő reggel is és eddig az összes teszt negatív lett. Hétfő hajnali 6 órakor elkezdték a csapatot ismét tesztelni, majd a játékosok két különböző géppel (egyiken az a 20 fő, aki pénteken kapcsolatban állt Cam Newtonnal) elindult Kansas Citybe. Itt érdemes megjegyezni, hogy az NFL történetében még nem fordult az elő, hogy egy csapat a mérkőzés napján utazzon a helyszínre, ez egyébként a kollektív szerződésben meg is van tiltva, azonban most a speciális helyzetre való tekintettel ezt a tiltást feloldották. Miután megérkeztek Kansasbe, egy szállodába mentek, ahol eltöltöttek 2-3 órát (ettek, illetve a szerencsésebbek pihentek is egy kicsit), majd indultak a stadionba és megkezdték a felkészülést a mérkőzésre. 

A mérkőzésre, amin végül kikapott a csapat, de aki látta, az mindenképpen pozitív érzésekkel kapcsolta ki a tv-t (vagy amin éppen nézte), kivéve ha az irányítókat nézzük. Tudom, hogy a sportban nincsen "ha" és "volna", de azt gondolom, hogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy HA ezen a mérkőzésen Cam Newton az irányító, akkor teljesen más végeredmény született volna. Annyi hibát követett el Hoyer és Stidham is, ami egy ligautolsó csapat ellen sem fért volna bele, nem hogy a ligaelsőébe. Gyakorlatilag rajtuk ment el a mérkőzés, a védelem 19 ponton tartotta a "hiperszuper" támadóegységet. A maradék 7 pont egy Julian Edelman hiba után született, nem sikerült megfognia a labdát, felpattant a kezéről, bele Tyrann Mathieu    kezébe, akinek csak pár yardot kellett futnia vele, hogy pick6 legyen. A mérkőzés során volt két olyan eset, amikor eljutott a csapat a Kansas red zone-jába, azonban mind a kétszer pont nélkül maradt, Hoyer hibájának köszönhetően. Egyszer túl sokáig tartotta a labdát és kiütötték a kezéből, amit az ellenfél szerzett meg; másodszor pedig közvetlenül a félidő előtt, nem maradt már időkérése a csapatnak és Hoyer addig tartogatta a labdát, míg lejárt az idő, ahelyett, hogy kidobta volna és megállítja az órát. 

Na de nézzük a számokat.

Brian Hoyer 24 próbálkozásából 15 volt sikeres 130 yardért, TD-t nem, INT-et azonban dobott. A harmadik negyedben lecserélték, Jarrett Stidham 13 próbálkozásából 5 volt sikeres 60 yardért. Ő dobott egy TD-t, de két INT-et is.

A futók az este sztárjai voltak a védelem mellett, elképesztő mi munkát végeztek, megint. A mérkőzés előtt került Sony Michel IR-re (információk szerint nem súlyos az állapota, pár héten belül lekerülhet róla), és ekkor aktiválták ugyanerről a sérült listáról Damien Harrist, aki láthatóan nagyon ki volt már éhezve a játékra, 17 labdacipelésből 100 yardot ért el, 5.9-es átlaggal. A második legeredményesebb Rex Burkhead volt, 11 próbálkozásból 45 yardot ért el. James White háromszor próbált futni 21 yardért. 

Az elkapók közül mindenképpen Byrdöt keresték legtöbbször a labdával, egészen pontosan 10-szer, ebből 5-ször el is kapta 80 yardért. Utána White következik, 8 lehetőségből 7-szer megfogta a labdát 38 yardért. Julian Edelman és N'Keal Harry felé 6-szor szállt a labda, mindketten háromszor kapták el, előbbi 35, utóbbi 21 yardért. Rajtuk kívül még Olszewski (akit szintén a mérkőzés előtt aktiváltak) és Burkhead felé szállt egyszer-egyszer a labda, amit el is kaptak, előbbi 11, utóbbi 5 yardért. 

A támadófal gyakorlatilag a C verzióban állt fel, Andrews ugye sérültlistán van, Mason inaktív volt sérülés miatt, Jermaine Eluemunorról pedig az első negyedben derült ki, hogy migrénje van, így ő sem lépett pályára. Az első negyedben sem a futásban, sem a passz támogatásában nem találták a helyüket, de a második negyedre már felvették a ritmust és egészen a végéig jól tartották a Chiefs játékosait.

A védelem elképesztő volt! Még az első támadásban keresték magukat, a Chiefs el is jutott a red zone-ig, de onnan már csak 3 pontot engedtek, ahogy az első félidőben még egyszer.
Hivatalosan csak egyszer szereztek labdát, de nem hivatalosan minimum kétszer. Ugyanis egyszer kiütötték Mahomes kezéből a labdát, ami földet érés nélkül megszerzett Calhoun és simán visszafuthatott volna vele a gólterületre (ekkor 6-3-ra vezetett a Chiefs), azonban a bírók lefújták azt és sacknek minősítették, ami egyszerűen nevetséges volt, hiszen még azelőtt kiesett a kezéből a labda és megszerezte azt Calhoun, mielőtt Mahomes földet ért volna. Azonban ezt Bill Belichick a szabályok miatt nem challengelhette meg, a Chiefs pedig rutinosan pillanatok alatt elpuntolta a labdát (harmadik próbálkozás volt), mielőtt még bármi történik. 
Ezen kívül gyakorlatilag kétszer is lehetőség lett volna INT-et szerezni, sajnos gyakorlatilag mind Devin McCourty, mind Jackson kezéből kiesett a labda. 
A futást egyáltalán nem engedték, az elkapókat az esetek többségében szépen levédekezték, tényleg "csak" egy működő támadóegység hiányzott mellőlük, de az nagyon! 

Cam Newton a hírek szerint tünetmentes. A legideálisabb esetben a hétvégén már akár pályára is léphet, ugyanis a kutatások szerint egy tünetmentes emberben minimum 5 napig fertőz a vírus, maximum 14-ig. Newtonnál kedden jár le az 5 nap. Ezután ha sikerül 2 negatív tesztet produkálnia, akkor a hét végén már csatlakozhat a csapathoz. Ha nem, akkor az edzőknek kell eldöntenie, hogy ismét Hoyer, vagy első pillanattól fogva Stidham kezébe adják a labdát a Denver ellen.

Hozzászólás

Bár egy meccsből nem szabad messzemenő következtetést levonni, de sajnos ez a két csereirányítónk nem lesz jó. Hoyerről eddig is tudtuk, hogy kb. ennyire képes - néha voltak neki nagyon szép megmozdulásai, de a hibái meccsveszejtőek -, és Stidham pedig... Vagy reménykedjünk abban, hogy még fejlődni fog? Van honnan.

Az bíztató volt, hogy a védelem végre jól játszott, bár Mahomes meg éppen nem volt pályája csúcsán, úgyhogy ebből sem következik sok minden. ha visszajön az a bohém fickó, és a védelem most már tartja ezt a formát, akkor ebből még akármi is lehet. Na jó, akármi nem, de... valami. ;-)

Stidham sajnos nagyon kiábrándító volt számomra. Lassan szabadul a labdától de cserébe általánosságban elég pontatlan. A második int akár TD is lehetett volna, ha jól meg van dobva (nem mintha számított volna), mert az elkapó 2-3 yard-al el tudott szakadni, de jócskán alul dobta. Maga a dobómozdulata is kicsit fura nekem (lassúnak tűnik szemre), de ez lehet már csak rosszindulat a részemről. Hoyer meg Hoyer. Senki nem várt tőle sokat, de pont annyit azért elvártak, hogy ilyen szintű kezdő szerencsétlenkedést nem produkál az red zone- ban... kétszer.

Stidham második INT-je borzasztó nehéz dobás volt, főleg úgy, hogy közben el kellett kerülnie a pass rushert, de nem igazán lehetett máshova dobni. Érdemes meghallgatni, mit mondott róla Romo.

Bizony ám. A TD-passza meg egy gyönyörűség. Szerintem kimondottan jól játszott. Ráadásul úgy, hogy pénteken (az összes gyakorlás után!) derült ki számára, hogy egyáltalán a keretben lesz! Nem véletlen, hogy mielőtt sikerült leigazolni Camet, BB sokáig abba is bele volt nyugodva, hogy vele csináljuk végig az évadot.

inkább most legyen mindenben (COVID, sérülések, zebrák...) pechünk, mint később.

azért kár érte, Newtonnal meg lehetett volna...

Szerintem meg az első gondolatod a helyes, akármi is lehetne ebből a csapatból, akár SB-t is nyerhetne, csakhogy idén a vírus fogja eldönteni ki nyerhet SB-t nem a pályán mutatott teljesítmény. Lesznek csapatok akik a vírus miatt nem jutnak be a rájátszásba és lesznek akik azért kapnak más ellenfelet a playoff-ban, mert például a meccs napján kell elutazniuk idegenbe a kezdő irányító nélkül a vírus miatt. Ez a szezon bármi is lesz a vége a vírusról fog szólni, és nem SB-t, hanem COVID-BOWL-t fog majd februárban játszani két csapat. Az egésszel csak azt akarom mondani, hogy nincsenek meg az egyenlő feltételek és bárki is nyeri az idei kiírást az nekem nem lesz egyenértékű egy normál év győzelmével. Olyan lesz mint a Bayern München Bajnokok Ligája győzelme. Ők baromira őrültek neki ami helyes és aranyos dolog de én sz...ba se tudom nézni mert olyan ez mintha egy felkészülési tornát nyertek volna meg. Szerintem mindenki érti mire gondolok...

És most pár szó a meccsről. Ez a védelem nekem TOP 3-ban van, meggyőződésem ha a támadók több pontot raknak fel 15 pont környékén tudják tartani Bongyorkát és ezt a "világválogatottat", ami tényleg óriási eredmény. Szerintem ha Newton irányít mi is jók vagyunk 20 pontra és nyerünk. Nagyon kár ezért meg a Seattle meccsért mert jobban is állhatna a csapat a mérleget tekintve. A mutatott játék azonban teszik az irányítókat kivéve, a futók nagyon jók, a fal még ebben a verzióban is állja a sarat. Az egész csapat jobban tetszik mint a tavalyi évben. Gyakorlatilag egy PRO BOWL szintű tight end és elkapó hiányzik az egészből, ahhoz, hogy tökéletes legyen.

Remélem az öreg elfelejti Hoyert és Stidham-et kezdeti legközelebb. Nem azért mert ő jelenleg jobb lenne, de ő még talán fejlődhet, Hoyer már nem. Beugrani a padról egy ilyen meccsen sokkal nehezebb egy rookie-nak, mint kezdeni és úgy felvenni a ritmust.

GO PATS

 

Sziasztok! 

Igazából én az előző hozzászólás második részével értek egyet. Ilyen kálvária mellett, tulajdonképp végig meccsben maradtunk. Stidham esetében is teljesen más a helyzet, hogy így kellett beállnia. Budai Zoli is mondta, hogy tulajdonképp az első csapattal edzés, gyakorlás nélkül küldik be, úgyhogy meccsben vagyunk. Ha Newton nem lesz hétvégén, nagyon megnéznék egy Stidhamre szabot gameplant. Szerintem 0-0ról kezdve, le tudná menedzselni a meccset, hozzátéve, hogy W ott kötelező. 

A Newton-nal ezt a meccset behúzzuk. Annyi tanulság van, hogy ez a csapat egy jó irányítóval bárkire veszélyes lehet.

Mark Sanchez-t irányítónak! Ő legalább vicces... 🤣 

Nos, én nem tudok ennyire árnyaltan fogalmazni, mint Danna.

Ez a "teljesítmény" a két iránytótól egy kalap szar volt egész egyszerűen. Elnézést, de másképp nem tudom jellemezni, és most még nagyon visszafogott voltam. Hoyer világtalan, mi vagyunk a 7. csapata, és tegnap meg is mutatta miért. Még csereirányítónak is abszolút alkalmatlan. Stidham meg... Sokaknak nem fog tetszeni, mert váltig védik, de ő is kuka. El kell felejteni a srácot, évek óta nálunk van, és semmi eredménye. Amikor anno egy agyonnyert meccsen be lett cserélve, majd szinte azonnal vissza kellett küldeni TB-t, mert Stidham még akkora előnyről is el tudta volna bukni a meccset, sokan mondták, hogy jó, de még újonc, sokat kell tanulnia, stb. Emberek, ez a meccs nem tegnap volt. És nem sok fejlődés látható. Aki még most is a kezébe adná a csapat jövőjét, hááát... Felejtős a srác, jövőre be kell áldozni egy-két picket, és kerül amibe kerül felmenni az elejébe egy irányítóért, ha nem tudunk Newtonnal megegyezni. Mert Stidhamre nem lehet építeni. Nem szabad. Negyedik körben hoztuk el, na bumm, több is veszett Mohácsnál. 

Illetve van még valami: a bírók. Ezeket a szakbarbárokat az életbe nem engedném NFL-meccs közelébe! Örülhetnek, hogy a kinti drukkerek nem olyan vérmesek mint itthon, mert ezért a teljesítményért még megye 2-ben is nagyon elpi..áznák őket az "ultrák"... Aki látta a meccset, tudja miről beszélek. Néha az volt az érzésem, hogy a bírók az e-mail fiókjukban megtalálták Goodell tavalyi levelét, hogy a Pats nem nyerhet, és mivel azt hitték hogy a hétvégén jött, eleget is tettek neki...

Egy szó mint száz, én személy szerint nagyon csalódott vagyok. Persze, az pozitív, hogy ha nem ez a két félnótás irányít, akkor nyerhettük volna a meccset, azaz teljes felállással bárki ellen van esélyünk. Ezt támasztja alá a Seattle meccs is. Kikaptunk tőlük is, de nem így, hanem végig meccsben voltunk, és a vereség ellenére sem éreztem keserűséget vagy fájdalmat. De ÍGY kikapni igenis fáj. Nem maga a vereség fáj, hanem a mikéntje. Ha a védelem pocsékul játszik, ha Newtonnal felállva is kikapunk ugyanígy, ha az egész csapat egy bűn rossz meccset produkál, akkor azt mondom, oké, ez van, elba--tuk. De nem ez történt. Az történt, hogy mi végig 10 emberrel játszottunk, a KC pedig 18-20-22-vel, mert voltak ők, Hoyer/Stidham és a nem tudom hány bíró együtt, egy csapatban. Túlerő volt ez a javából. A meccs előtt nekem ide eleve egy fix L volt bekalkulálva, de az éjszaka látottak alapján nem így. És ez még mindig fáj...

A lényeg a lényeg, menni kell tovább, a csapat jó, a kutyaütő szekciót leszámítva van remény a rájátszásra, ott pedig mint tudjuk bármi megtörténhet. Jövőre pedig talán még jobb lesz, mert talán visszatérnek a COVID-hiányzók, a sapkával is rendben leszünk /helló KC, jövőre 193 milliós cap hit 34 emberrel/, lehet egy jobb fajta draftot csinálni, például hozni onnan egy első kör eleji irányítót, ha CN nem marad, és persze kidobni a ballasztot /csőőő Hoyer, viszlát Stidham/. 

 

El kell hogy keserítselek, ez nem egy egyszerű meccsnapi túlreagálás. Én már az elejétől fogva ekézem Stidhamet - már ha erre a részre érted a túlregálást -, már az elején sem nagyon tetszett, hogy idehoztuk, nem bíztam benne, tegnap meg is mutatta miért. Gondolom erre a részre írtad amit írtál, mert a bírók munkájában nincs mit védeni. De ezt fogom gondolni holnap is, holnapután is, Stidham egyszerűen nem Pats-szintű - és megkockáztatom nem NFL-szintű - irányító, eddig se tartottam sokra, de most már tényleg csak ballaszt a számomra a csapatban. ;)

 

Oké, tényleg okos dolog 17 passzkísérlet után eldönteni, hogy valaki megüti-e az NFL-szintet vagy sem. Ha az összes playben rossz döntést hoz, még az se jelent semmit, de Stidham esetében nincs nagy gond az olvasással. Nem volt kiemelkedő hajnalban, de az első kommented szimplán az előítéletekre és az érzelmekre épít, úgy pedig elég nehéz megítélni egy játékost.

Ha megengeded, és nem sértelek meg vele, majd én eldöntöm hogy miről/kiről mi a véleményem. Sajnos nem lehet mindenki akkora szakértő mint egyesek itt az oldalon, de esetleg megtanulhatnál azzal a tudattal élni, hogy nem mindenki úgy látja a dolgokat mint Te. Lehet hogy rosszul látom a dolgokat, lehet hogy nem, majd idővel ki fog derülni. De addig megtartom magamnak a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét, köszönöm! ;)

Nagyjából egyetértünk, bár Stidhamhez annyit hozzátennék, hogy az évek óta az konkrétan másfél év:) Plusz teljesen más hátrányban beállni, mint 0-0-ról elkezdeni egy meccset.

A bírók ténykedése egy vicc, de komolyan... Az a baj, hogy nem ez az első ilyen, amikor belefújnak egy játékba, totál indokolatlanul...

Igen, csak másfél év, de nekem sokkal többnek tűnik. Mint ahogy egy óra a kínzókamrában is sokkal többnek tűnik, mint egy kocsmában a haverokkal :D Nekem már lassan egy örökkévalóságnak tűnik a történet, hogy mennyire jó, és mennyire sokra tartják az edzők, és majd most fog szintet lépni, majd most, aztán majd most, és csak egy helyben toporog.

 

Na most az mennyiben módosítja a tényeket, hogy neked többnek tűnik? LOL

Stidham még csak nem is edzett az első csapattal a héten, majd be kellett állnia fordítani. Nem ugyanaz, mint egész héten együtt dolgozni velük és kezdeni az elejétől egy rád szabott playcall mellett.

Ráadásul tökéletes TD passzt adott. Ami eleve szembe megy az alkalmatlanságával, amit állítasz tényként :)

Arról ne is beszéljünk, amit Danna kiemelt, hogy aznap utazott a csapat, ami még soha nem volt az NFL-ben. Szedett-vedett OLine volt előttük a Ferentz-Onwenu-Herron trióval. Ugye alapesetben egyik sem kezdő ezeken a posztokon, amiken most játszottak. Onwenu meg talán sosem volt RG még életében.

És elrepülni idegenbe, az nem egy fél órás autókázás. Még a legjobbjaink koncentráltságára is kihatott (DMC,JE).

De igazad van, egyből kergessük világgá a gyereket, aki miután beállt visszajöttünk egyből a meccsbe és ha nem dobja alul Byrdöt, akkor meg most istenítjük. Akkor valójában az az egy dobás sikere dönti el, hogy kuka vagy tehetséges?

Na csak emlegetni kellett a megmondóembereket... Neked is csak azt tudom mondani mint cspetinek: fogadd el, hogy nem mindenki látja úgy a dolgokat, ahogy Te, jelentse az akár azt, hogy adott esetben rosszul látjuk! De hadd legyen már saját véleményem, ne akarj meggyőzni mindenkit arról, hogy jobban tudsz mindent, és csak Te láthatod jól a dolgokat. Köszi, puszi!

 

Nem megmondás. Segítség! Ettől még lehet szar Stidham, csak attól biztos nem az, amit leírsz. Mert abból vagy nem lehet ezt levonni, vagy nem igaz. De ettől még érezheted ezt. Én ha azt érzem, hogy valaki hülye, attól még nem lesz az valóban hiába gondolom azt róla. Először meg kell tudnom a tényeket, meg kell ismernem az embert, hogy ne első emóciókra építve hozzal full elfogult véleményt, ami egyáltalán nem szakmai alapokon nyugszik.

És az hogy Stidham szar lesz később, semmiben nem fogja validálni az érzéseidet. Ahogy akkor is okoskodhat bárki tovább, ha éppen méretes bakot lő. :)

Ebben igazad van, viszont én mint egy egyszerű drukker dönthetek emocionálisan. ;) Egy szakértőtől nem ezt várja az ember, ott tárgyilagosnak kell lenni, de szakértő végképp nem vagyok. És mint drukker, láthatom rosszul a dolgot, de ezt írtam is, hogy benne van a pakliban. Engem marhára nem zavar, ha valaki másképp gondol valamit, amíg nem akarja az igazát rám erőltetni. De ahogy eddig is, meg fogom magam követni, ha Stidham megcáfol, és kiderül hogy bakot lőttem ;) De most még nem tartok ott jelenleg :D. De volt már itt rá példa ;) Viszont most kaptál egy piros pontot nálam /mintha ez számítana XD/, azt vártam hogy nyomsz egy kontrát, hogy csak azért is megmagyarázd. Köszönöm a korrekt választ! ;)

 

    Danna! Köszönjük az alapos és gyors beszámolót, magam mindenben egyetértek veled! Kár ezért a mérkőzésért, alakulhatott volna szerencsésebben is. Magam Kenny játékán kétszer is "L" - t tippeltem, de a tegnapi mérkőzés - legalábbis az eleje - kellemes meglepetés volt számomra! A védelem nagyon felszívta magát, kitettek magukért, s amint látható volt játékukkal nemcsak engem, hanem az ellent is igencsak meglepték! Bizonyság erre a félidei eredmény (3-6) is. Bosszant, hogy nem éltünk a lehetőséggel - a siker váratlan, de annál örömtelibb lett volna -, tényleg csak magunkat okolhatjuk az elszalasztott ziccer miatt! Az első TD fordulópont volt, megzavarodtunk, ez vezetett a későbbi, szinte felfoghatatlan elemi hibákhoz! Még a dörzsölt, sokat tapasztalt "öreg róka" (a 11-esünk) is betlizett, ő is beállt a sorba, rá is átragadt az érthetetlen kapkodás, nem volt senki, aki higgadtságával húzó emberré, vezéregyéniséggé vált/válhatott volna! Kár, hogy az offense a kellő pillanatban nem nőtt fel a feladathoz, nem élt a lehetőséggel, cserben hagyva a védelmet. Összességében: bár kissé csalódott, de a látottak alapján mégis bizakodó vagyok! Igaza van Buday Zolinak, még semmi sincs veszve! Emlékeztetnék: korábban is volt egy nagyon hasonló eset, akkor is egy hatalmas pofon a KC-től, majd az emlékezetes BB kiszólás ( go to Cincinnati...!), a vége pedig az SB trófea! (Tudom, az régen volt, ez a mostani egy teljesen új/másik csapat meg sok minden teljesen más, bla, bla, bla. Tudom. De akkor is, a remény hal meg utoljára...!!! Ugye milyen jó lenne! Van idő a hibák kielemzésére, azok kijavítására, minden csak rajtunk múlik...!)

Nem így terveztem, de végignéztem.
A kellemetlen előjelek ellenére rohadt jól játszott a csapat. Ha csak egy kicsit is koncentráltabb a támadóegység, vagy a bírók nem hibáznak, két támadásnyi előnyünk is lehetett volna a 3. negyed közepén.
Még alapvetően a támadók is vonal felett voltak, mert egyrészt tudta mindenki, hogy Hoyer mire képes, ennek megfelelően volt összerakva game plan, másrészt a támadófal ahhoz képest, hogy szinte először látták életükben egymást, abszolút korrekt volt. Az elkapók pedig erőn felül dolgoztak a futásért. Mondjuk mást nem is kellett figyelni, mert Hoyer-től nem lehetett tisztességes labdát várni.
A védelem ligaelit volt, a két potenciális INT viszont nagyon fáj.
A feketeleves egyértelműen Hoyer. Számomra érthetetlen, hogyan látnak az edzők bármit is ebben az irányítóban. Tekintsünk el a Brady tartalék időszaktól, láthattuk más csapatoknál az impotenciáját. Biztos jó gyerek, de még a gondolat csíráját is ki kellene irtani, hogy snap-et kapjon.
Stidham más kávéház. Biztos nem lesz belőle soha még egy Prescott sem, de ha egy rászabott játékkal, ő kezdett volna, megvan ez a meccs. (l. anno JG) Ne ítéljünk abból, hogy bejön -10 hátránynál, és teljes dobási kényszerben van. Mindenki tudta, néző, ellenfél, riporter, hogy hosszút kell dobni. Hát dobott. Kis túlzással, mintha nekem kellett volna megoldani.
Ha CN a hétvégén nem tud játszani, remélem kap egy tisztességes felkészítést, és kap egy esélyt, hogy levezessen egy meccset.

Teljesen egyetértek. Ezzel az írással megkíméltél attól, hogy nekem kelljen ennyit gépelni.

Csatlakozom én is! +1 A fenti adok-kapokhoz nem volt kedvem hozzászólni. Stidham nem Brady, sem Wilson, sem Mahomes. De egy Hoyer által totálisan elk.rt meccset megpróbálni jól befejezni...hát pont az lett belőle, amire számítani lehetett. Se több, se kevesebb! Go Pats! ;)

Lehet (sőt biztos) kicsit előreszaladok. De szerintetek nem lesz megkínálva CM egy hosszútávú szerződéssel még az idény vége előtt (szerintem minél előbb). Nyilván ha nem sérül le és hozza az eddigi formáját. Amit eddig mutatott, a csapat igencsak ütőképes vele és nem utolsó sorban megfelel a jelenlegi "main stream" támadó felfogásnak amit képvisel. Stidham jelenleg biztos nem képviseli ezt a szintet... tehát jövőre kell valaki. Nem tűnik jó ötletnek egy újabb irányítót beépíteni a rendszerbe. 

Érdekes kérdés, és szerintem baromira nehéz helyzet. Cam jól játszik, beilleszkedett. Megkínálod a bye week alatt egy 3 éves 20-22 M/év szerződéssel - csak gyors példa - és lehet, hogy udvariasan közli, ő most a játékkal szeretne foglalkozni és beszéljünk róla később, ha mindenki úgy gondolja. Nyilván van ilyen. Ergó kockáztat, mert faktor a sérülés, egy esetleges visszaesés, na meg egy menetelés is (nevezzük playoffba jutásnak), ami után a tárgyalási pozíciója lényegesen kedvezőbb lesz, lehet.

Egyelőre nagyon úgy nyilatkozik, hogy tényleg nem foglalkozik csak a jelennel, és szerintem ez így van jól. November végére, december elejére tenném azt a határt, amikor már nem lehet megkerülni ezt a kérdést. Meglátjuk idővel, hogy gondolkozik BB :)   

Azt amúgy értette valaki, hogy a Mahomes "fumbli" után, amikor elpuntolta a Chiefs a labdát, akkor miért a 35 yardos vonalról jöttünk, mikor touchback lett?

Nagyon büszke vagyok a csapatunkra. Úgy ültem le, balga hitetlenként, sokak szerint realistaként, hogy valószínűleg az első 20 percben el fog dőlni a mérkőzés és tessék, még a 51.percben is volt esélyünk a győzelemre. Embertelen erőfeszítést (amolyan igazi Pats-est) tett a csapat, az ismert körülmények között/ellenére, a regnáló bajnok otthonába, noha szinte egyetlen „játékfordító” lehetőségünk sem sikerült, azt az egyet, ami igen, azt meg elvették. Csináltuk tovább rendületlenül 3/5 új Ofallal, a kezdő RB nélkül is, le a kalappal.

A két QB-val kapcsolatban. Sajnos Hoyer fejvesztett játékosként, azaz rossz vezérként viselkedett a döntő pillanatokban, amely közismerten nem túl jó képességeit még tovább rontotta. Stid...a backup backup-ja, aki a kezdő csapatot hetek óta talán nem is látta, de az biztos, hogy nem velük edzett, 4 nappal a meccs előtt tudja meg, hogy talán! játszhat, de sajnos edzés az nincs, a létesítményt bezárták. Egyelőre változatlanul nincs jogunk sorsdöntő ítéletet mondani felette, vagy pedig JE-t is dobjuk a kukába. Reméljük kap majd tisztességes esélyt is...