Első benyomás - 4. hét: Patriots @ Packers

Kép
EB

Végletekig kiélezett mérkőzést játszott a Packersszel a csapat, sokáig vezetett is a Patriots, de a 60 perc letelte után 24-24-et mutatott az eredményjelző, így következett a hosszabbítás, ahol még az első Packers-driveot kivédekezte a csapat, de a másodikat már nem. Egy meccsvégi mezőnygóllal 27-24-re győztek a hazaiak.

Brian Hoyerrel a center mögött kezdett a csapat, és az első driveból sikerült is pontokat felrakni Nick Folknak köszönhetően, majd az újonc cornerback Jack Jones szerzett meg egy fumble-t. Ami ez után jött az már kevésbé volt szívderítő, hiszen Hoyert is elvesztette a csapat agyrázkódás miatt, így Bailey Zappe lett az irányító. Nyilván az eddig is futójátékorientált támadósor még inkább a földön megszerzett yardokra összpontosított.

A védelem jól tudta limitálni a Packers támadósorát, mindössze egy touchdownt engedtek, majd a félidő vége előtt Jack Jones egy picksix-szel jelentkezett, így 10-7-re vezetett a Patriots.

A második félidőben is a futójátékon volt a hangsúly, Damien Harris és Rhamondre Stevenson szépen szállította a yardokat, ám mégis Zappe első touchdownja szolgáltatta a legnagyobb meglepetést (baromi nagy bírói hiba után) - DeVante Parker kapta el egyébként a labdát. A negyedik negyedben volt még egy nagyon jól megkomponált drive, aminek a végén Harris jutott be a célterületre, de a Packers ki tudott egyenlíteni.

A rendes játékidő végén nem szerzett már egyik csapat sem pontot - bár a Packers megtehette volna, de az újonc Doubs nem fejezte be az elkapást, a földre éréskor kijött a laszti. Jöhetett a hosszabbítás, ahol az első Packers-driveot sikerült megállítani, ám a támadóknak a félpályáról nem sikerült yardokat szerezni - itt volt talán a meccs leginkább megkérdőjelezhető döntése a Patriots részéről - a punt után pedig Aaron Rodgers pár jó passzával és néhány futással lepörgette az órát a hazai csapat és Crosby értékesítette a mezőnygólt.

Összességében bőven erőn felül teljesített a Patriots, hiszen 10,5 pontos favorit volt a Packers. Zappe is bemutatkozott az NFL-ben, eléggé hullámzóan teljesített, de nyilván negyedik körös újoncként nem is volt elvárható, hogy űrszámokat fog hozni. A futójáték jól működött, néha jött egy-két play action passz, a támadók véleményem szerint így is erőn felül teljesítettek. Nyilvánvalóan ha jövőhéten Zappe lesz a kezdő, akkor az edzéseken is többet fog gyakorolni a kezdőkkel (bár a nullánál gyakorlatilag minden több), akkor akár jobban is lehet majd keverni a kártyákat.

A védelem oldalán kiemelkedőt hozott az újonc Jack Jones, voltak nagy játékai, de néha meg is égették. Judon újabb sacket szerzett, a passz elleni védekezés jobban működött mint a futás megállítása, igazi oldschool találkozó lett ebből.

A vissazhordásoknál végre a csapat elkezdte használni Marcus Jonest, aki remek átlaggal hordta vissza a labdákat mind puntból, mind kickoffból.

A vereséggel a Patriots így 1-3-mal áll, vasárnap a Detroit Lions érkezik Foxboroughba, a legnagyobb kérdés pedig az, ki vezeti ki a Patriots támadósorát a mérkőzésre.

Hozzászólás

Jó meccs volt, fájó vereséggel. Nekem ez rosszabb volt, mintha simán kikapnak. Ezzel együtt le a kalappal a csapat előtt, igazi szépen küzdöttek, BB- n is látszott, mennyire akarja ezt a meccset. Egyetlen egy dolog volt, amit másként lehetett volna szerintem, a hosszabbításban, mikor 20 yard kellett az FG távig, lehettek volna szerintem bevállalósabbak. 1 passz az elején (esetleg trükkös játék), akár nekimenni 4.-re ha úgy alakul. Ez így elég kiszámítható volt, azt gondolom.

Ez a hosszabbításos támadás nálam is betette a kaput. Mondja már meg valaki, hogy mi veszítenivalónk van kórházcsapattal a Packers térfelén? (Főleg úgy, hogy Bailey tragikusan puntolt egész meccsen...)

Ahelyett hogy megtennénk harmadikra és negyedikre összesen kb öt yardot (ami a futási hatékonyságunkat elnézve nem lett volna nehéz), behívunk egy passzt (most azt hagyjuk, hogy Bourne meze nyúlt a játéknál vagy 1,5 yardot egy visszarántás miatt, de a vakegér zebráknak nem tűnt fel ez...) majd elrúgjuk a labdát. Ritka gyáva döntés volt, onnantól kb biztos volt hogy végigmennek egy FG-ig...

(a csapatot nem bántom, a lehetőségekhez képest nagyot küzdöttek, de az edzői stábnak jár a tockos...)

 

Szerintem BB jobban bízott a védelmében, ennyi. Alappal, mert ez a GB korlátozható volt azért a meccsen, nem is kicsit. De aztán most előhúztak egy szép driveot, nekünk meg nem jött a nagy játék.

"Jó meccs volt, fájó vereséggel." 

Pontosan.

"Nekem ez rosszabb volt, mintha simán kikapnak."

Ezzel viszont maximálisan nem értek egyet, de hát ez szubjektív. :)

A többivel megint egyetértek. Le a kalappal. Én már a Ravens meccs alá is oda akartam írni, hogy egy jó meccsen, szinte végig pariban voltunk, a W mégse lett meg, de inkább így, küzdve, és látva, hogy mindenki odateszi magát a pályán, mint valami lélektelen, megtört, 25+ pontos bukó már a félidőtől - így nekem sokkal jobban tetszett az a meccs is, és ez a meccs is.

Voltak hibák mindkét oldalon, volt ahol a szerencse is velünk volt, de szép játékok is, most nem jött (megint) össze, de ettől a megtépázott csapattól szép teljesítmény volt ez is. Még egy nüansz kellett volna, hogy mi nyerjünk, ez most nem volt meg. Nem ezen megy el a Super Bowl idén, úgyhogy bennem semmi rossz érzés nincs. Csak így tovább. Küzdeni az utolsó percig, csökkenteni a hibákat, és meglesz az.

Ezt a nagy akaratot és küzdést meg kellett volna fejelni egy hangyafasznyi tökösséggel a végén és akkor minden másképp alakulhatott volna....

Ez minden elemében jó kis mérkőzés volt. Leszámítva, hogy kikaptunk... A Packers tegnap verhető lett volna, elég gyengén muzsikáltak. Mi meg nagyon akartunk. Ezért megy a gratula. 

Jó meccs élmény volt, van ebben a csapatban lehetőség. A végéről csak annyi hiányzott hogy nem győzni akart a csapat hanem nem kikapni(leginkább az edzők).

Gyakorlatilag egyetértek az előttem szólókkal.

Idegenben a körülmények ismeretében nagyon lehetett szurkolni a csapatnak. Sajnos ma sem jött össze a W, de akárcsak az előző meccsen, itt is látszott a küzdelem, az akarat. Voltak szép megoldások is. És feljődünk, játékban is és morálban is. Ez nálam a legfontosabb!

A vereség fájó volt ,főleg a szurkolói szemmel elfogadhatatlan edzői döntés miatt.

 

Büszke vagyok a csapatra, a várakozás ellenére megszorongatták a SB kontender torkát egy QB3-al. Nem engedem Őket bántani! :)

Tudom, csak a W számít, de a körülmények miatt ettől most eltekintek. Olvasom a fanyalgókat, akik néhány playcall-t kritizálnak, hát tegyék, szerintem nem ezeken múlt a sikerünk, mindenki sejthette, hogy ARod előbb-utóbb összerak egy GWD-ot, a „ha” meg különben sem játszik.

Kellemes élmény volt számomra a két újonc Jones játéka, Jack pick6+FF+FR, Marcus 6 return, 116 yard. Zappe is várakozáson felül tökös volt, noha csak most tanul (gyorsan) olvasni és „ismeretlen” játékosoknak passzolni. :) A futópárosunk ligaelit, az Ofal maximális segítségével. Egy dolog hibádzik változatlanul, a büntetés sok (7/75), Wynn , az istenfáját, mossál szemet-fület és szedd össze magad, mert a vén Cannon kitúr.

Az a szomorú, hogy a siker az OT-ben mondjuk 25 yardon és egy jó FG-on múlott, akárhogy nézzük. Ahogy írtam is, büszke vagyok a csapatra és ezen nem változtat, hogy kikaptak, vagy hogy milyen volt az utolsó 3 támadó play. De szívesebben láttam volna ott más playeket, vagy láttam volna úgy elbukni a meccset, hogy megpróbáljuk 4.-re azt a pár yardot. Nem mondom, hogy az edzők hatalmasat hibáztak, amiért inkább a védelemben bíztak (ami még logikus is lehet) ,csak annyit, hogy ebben a helyzetben (ahogy írta valaki, kórház csapat, 3. számú QB, GB ellen idegenben, stb) nem biztos, hogy vissza kellett adni így azt a labdá, pont azért, amit írtál, hogy " mindenki sejthette, hogy Arod előbb-utóbb összerak egy GWD-ot,". De ők voltak ott, ők tudják jobban.

Mondjuk én a 4. és egyre is mindig nekimennék az ellenfél 1 yardosán, mert képtelen lennék otthagyni egy TD-t (jó, nyilván nem mindig, de majdnem). És nem bánnám meg, akkor sem, ha nem sikerül. 

Ahogy a Bills tegnap. Nem csak elképesztő játékosanyaguk van, és nemcsak tökösek, de még okosak is, és nem veszik el az ingyen TD-t se, ha nem azzal a nagyob az esély a W-re.

SB kontender?:)))) Ha van egy olyan qb-nk aki tényleg együtt edz a srácokkal, ez a meccs +10 ide már a rendes játékidőben. Mahomes vagy Allen szintű irányítóval meg +15-+20. Olyan szinten gyenge volt "tegnap" ez a GB, hogy iszonyat dühös voltam, hogy miért most voltunk ilyen szerencsétlenek a sérülésekkel. Nagyot szólt volna, ha nyerünk.

Nos megnéztem, a meccsen 2x volt 4&1 ill. 1x 4&5

  • 4&1: 2. negyed, 5:53, GB 46, NE-GB 3-7

  • 4&1: 4. negyed, 0:14, NE11, NE-GB 24-24

  • 4&5: OT, 6:54, GB 46, NE-GB 24-24

Ebből a 3. a sokak által vitatott azaz véleményes. Zappe passz szóba se jöhetett, Neki még a hand-off-al is voltak problémái (nem Én találtam ki, szakember látta). Trükkös játék? Azt bizony nagyon be kell gyakorolni, hogy sikerüljön. Marad a futás, noha egyik remek futónk sem érte el az 5 yardos átlagot és a bizalom a védelembe. Az utóbbit választottuk. Ennyi. Nem jött be.

A GB SB kontenderségén lehet mosolyogni/kacagni, de meg kell nézni a fogadó irodák oddsait és a szakemberek véleményét. A kontenderséghez az is hozzátartozik, hogy gyenge játékkal is győznek, azaz tudnak győzni. (Mi még nem igazán:)) Egyébként per pillanat minden legalább 3 W-es csapat SB kontendernek tekinthető :)

Jön Jamie Collins.

Válasz Pődör Péter üzenetére

Még nem tudni hova, 53ba v. PS-be. Ha az 53-ba, akkor valaki trade/cut/IR :(

Marcus Jones a vasárnapi 2 punt return-el, awg: 24,5, liga első a 4 forduló után.!!!