Első benyomás - 5. hét: Patriots vs Lions

Kép
EB

Azt hiszem, erre mondják: tökéletes mérkőzés. Az előjelek közel sem mutattak ennyire jól, hiszen az NFL egyik top támadóegysége látogatott Foxboroughba, ám a Patriots védelmének "elfelejtettek" erről szólni, hiszen lenullázták - a szó minden értelmében - a Detroit Lionst. Támadóoldalon a szezont harmadik számú irányítóként kezdő újonc Bailey Zappe első kezdő mérkőzésén nagyszerűen játszott, így nem is lehetett más a végeredmény: 29-0 a Patriots javára.

Ezen a találkozón a Patriots a retro, piros szerelésében játszott, amit legutóbb 10 éve, egy New York Jets elleni találkozón viselt, a csapat pedig ennek örömére is briillírozott. Azt is mondhatnám, tisztelték a hagyományokat - bár ez a szerelés nem a csapat legsikeresebb időszakából való.

Előzetesen sokan ódzkodva várták ezt a találkozót, hiszen a Lions támadóegysége termelte a yardokat, azt pedig egy negyedik körös újonctól nem igazán lehet várni, hogy 30+ pontot pakoljon fel a táblára. Ehhez képest a Patriots védelme zseniálisan kezdte a meccset, rögtön egy negyedik kísérletet sikerült kivédekezni, méghozzá a Lions térfelén.

A támadósor azonban lassan indult be, mezőnygól lett a támadás vége. Mint már oly sokszor, a redzone-ban sokkal kevésbé volt hatékony az offense. A következő drive-ban ismét megvillant az újonc Jack Jones, aki lassan felveheti a Mr.INT 2.0 becenevet is magának. Zappe nagyszerűen vezette a támadósort, ám megintcsak három pont jött össze.

A védelem ezzel szemben folyamatosan megálljt parancsolt a detroiti támadóknak, remekül érkezett a nyomás Goffra, főleg Matt Judontól, de a futásokkal sem igazán tudtak haladni a vendégek. Nelson Agholor sajnos tett róla, hogy izgalmas lehessen a találkozó - sima elkapás helyett interception. Jött azonban a már említett Judon, aki egy strip sackkel jelentkezett, Kyle Dugger pedig meg sem állt a labdával az endzone-ig, sőt a félidő előtt még egy mezőnygól is összejött: 16-0.

A második félidőt is mezőnygóllal kezdte a Patriots, majd Jakobi Meyers jóvoltából már tetemesre hízott az előny - Zappe nagyszerű játék után találta meg az endzone-ban. A negyedik negyed gyakorlatilag két dologról szólt: sikertelen Lions negyedik kísérletekről (összességében 0/6-ot hoztak össze), valamint az ünneplésről.

Minden szezonban van olyan találkozó, amikor szinte minden sikerül, reméljük, azért ez nem egyszeri alkalom volt. Remekül működött a futójáték, Rhamondre Stevenson karriernapot tartott (25 futás, 161 yard és 2 elkapás, 14 yard), Zappe remek passzokkal találta meg Meyerst és Henryt, valamint több hosszabb passzát is csak szabálytalanság árán tudták megakadályozni. Az interceptionról pont annyira tehetett mint bármely szurkoló, a touchdownja viszont tanítani való volt. Meg kell említeni a támadófalat is, amely mind passzhoz, mind futáshoz jól blokkolt, a védelem oldalán pedig mindenki nagyszerűen teljesített, egy-két hosszabb passz csúszott csak bele, amikor azonban kellett, megrázták magukat.

Nick Folk jó eséllyel pályázik a hét játékosa címre a speciális egységen belül az AFC-ben, tovább folytatja a sikerszériáját 50 yardon belülről.

Jövőhéten a Cleveland Brownshoz látogat a csapat, akik szintén 2-3-mal állnak. Az igazán nagy kérdés az az lesz, hogy ki fog a center mögött állni. Mac Jones a héten már limitáltan edzett, sokkal gyorsabban javul a vártnál, ám Zappe teljesítményét elnézve közel sem biztos, hogy annyira siettetni kellene a visszatérést. Az újonccal és egy stabil futójátékkal egyik meccsen sem esélytelen a Patriots, azt pedig mondanom se kell, hogy egy újabb (rá)sérülés milyen kockázatokkal járna.

Hozzászólás

És örüljünk, hogy van megint egy szerethető csapatunk... Aki ma szívott: Judon, mert mindenkinek piros volt az alkarja... :-) Klasszis védelem alakul itt, kérem. Az offense is kitermeli magát... Ehhez most kellet Zappe: volt TE játék és a nyeretlen kétéves, Meyers játéka+ a 2 futó biztonsága. Tetszett, ahogy a QB-ra felépítették a gameplant... Ahogy jó ritmusban idővel elsőre passzt hívtak rá... Ez most szép volt! Go Pats!

Meyers, mint nyeretlen kétéves! Vicces! Az a 2 futó inkább 1 volt a meccs legnagyobb részében (Harris sajnos lesérült viszonylag korán). A szerethető csapattal maximálisan egyetértek!

Látom, bármit írok, megtalálsz... Itt a ló párhuzam Meyersre vonatkozóan az az, hogy szerintem sokkal több van benne, mint amit eddig mutatott és láttak benne. A futó duót is az elkövendkezőkre értettem, mert elég jól muzsikálnak. Hagyjuk. Csak simán örültem a tegnapi W-nek. ...

Egyszerűen kedvelem a hozzászólásaidat, egyediek, de ha zavar, nem kommentálom a továbbiakban.

A „vicces” szót Én poénként használtam, mert az immár 4 éves veteránnak tekinthető, elkapásban igen megbízható, remek útvonalfutó és védőktől elszabaduló, extra futásokban is használható, ha kell ügyesen blokkoló, ha kell remekül passzoló (akár TD-t is, akár egy QB-nak is), a játékkal és a csapattal rendkívül alázatosan viselkedő játékosba vajon még mi kellene, hogy beleférjen. :) Az kétségtelen, hogy SB-t még nem nyert. :)

De, kommentáld... :-) Csúsztatva néztem a tegnapit és hajnalban feküdtem. A reggeli morcnak vége. :-)

Elképesztő meccs volt, amit szerintem senki se várt. Ilyen méretű dominanciát már régen láttunk, a különös bája a dolognak, hogy nem a GOAT vezette a bandát, hanem egy tök zöldfülű. Csakhogy Zappe összességében egyáltalán nem zöldfülűként játszott.

Ami nekem nagyon fontos, hogy a csapat kezd összeállni, a játékosok és az edzői stáb is, a hívások nagyon rendben vannak, jól találják el a csapatképességet és végrehajtható játéktervvel érkeztek. Bíztató a jövőre nézve.

Judon meg... Neki is megvolt a számára előnyös matchupja minden oldalon, ezeken a falembereken rendre át tudta magát gyűrni, nem tudták befogni. Ráadásul Goff nem annyira gyors, utol tudta érni, és ment is le  fűre szépen. :)

A probléma az ezzel a meccsel, hogy titokban mostmár mindannyian hasonlót várunk el a következőkben - persze mindenki azt hajtogatja majd, hogy legyünk józanok, meg reálisak, meg nem is vagyunk ennyire jók - de BIZTOS, hogy a szurkolói szív úgy fog leülni a TV elé, hogy a tegnapit akarom megint látni. Aztán majd lesz, ami lesz. :)

Na, megyek megnézem megint - nem lehet vele betelni.

GOOO PATS!!!

Nagyon örülök, hogy győztünk és ahogy győztünk, bár Én csak a Meyers TD után nyugodtam meg, igaz utána végig azért izgultam, hogy Stevenson meg ne sérüljön. (Talán kicsit merész volt 2 futóval az aktív rosteren nekivágni a meccsnek, Thornton várhatott volna még.)

A hat! 4. kísérlet elhárítása lehet, hogy NFL csúcs? A 4.&kevés kisérleteket az ellen részéről még értem, de a 4&9 a meccs elején, 0-6-nál NE32-nél érthetetlen. (Amennyiben a PS-ből a meccsre felhozott Badgley-ben nem bíztak (Nekem ez furcsa!) a punt is jobb lett volna mint utólag kiderült (Dugger TD)).

Stevenson egyelőre „elpusztíthatatlan”, Meyers láncmozgató és elszakadás művész, Judon minőségi lubickolása/játékélvezete csodálatra méltó, Parker egy rakás yardot szerzett 0 elkapással, Dugger robbanékonysága/szemfülessége kiváló, Wynn is összeszedte magát, így „faljavító” lett (1 bünti Nála 0-nak számít :)), Jack ügyes, de még túl nagy a szája, Zappe meg egyszerűen egy tökös srác.

Szomorú vagyok viszont Bourne és Agholor szereplése miatt, az előbbi ráadásul nagyon frusztráltnak tűnik hetek óta, most is összeszólalkozott BB-vel, aminek nem igazán lehet jó vége.

Engemet nem igazán az érdekel ki lesz a következő meccsen Andrews mögött, hanem az, hogy mit tudunk átmenteni/állandósítani ebből a meccsből. Remélem az OC-ügy meg lekerül a napirendről.

A 6db 4. kísérlet kivédekezése az NFL csúcs, legalábbis Twitteren azt olvastam.

32-ről a rúgás 50 yardos és nem bíztak az újoncban. Onnan puntolni nem nagyon érdemes, mert nem nagyon megy a labda. 4-re játékot hívni szerintem védhető döntés volt abban a pozícióban, de ugye a kivitelezés csapnivaló lett és katasztrófát okozott Lions szemszögből. Tehát szerintem a döntés jó volt, az eredmény persze nem.

Badgley legfeljebb a Lionsnál újonc. 5. éve van az NFL-ben 91A/71M a mérlege, és rúgott gólt 59-ről is (4 csúcsot tart a LAC-nél), igaz nem mostanában. Egy héttel ezelőtt, még a Bears színeiben a NYG elleni mérlege: 4/4 Lng:40.

Igen, sajnos attól tarok Bourne karriere a végéhez közeledik a Patriotsban. Nem szokás BB-vel vitatkozni, pláne, miután zászlót dobtak rád (ha jól emlékszem, miatta ment hátrébb a csapat, mikor BB elkezdte "osztani"). Kár érte, de nagyon úgy fest, hogy valami nem stimmel vele (BB szerint legalábbis). Agholor csak hozza a formáját, semmi extra. Mint egy második számú elkapó, csak túl van fizetve.

Zappe ügyes volt, de meglátjuk a következő meccsen hogy szerepel. Most már van róla felvétel, a többi csapat is tudja, mit játszik vele a Pats. Kiderül, tudnak-e rá készülni. Minden estre Hoyer szintjét hozza eddig simán.  Meg hát csak azt tudjuk, hogy úgy néz ki nem veszíti el a meccset miatta a csapat, de nem láttuk mit tud, mikor neki kell megnyerni azt.

 

2 büntit is kaptunk Bourne miatt (egy illegal formation és egy false start asszem), nem néz ki jól. Elég jó esély van rá, hogy a trade deadline előtt megpróbáljunk túladni rajta, mert Thorntonnal és egy egészséges Meyers-el darabra megvagyunk elkapókban. Mindenesetre sajnálom, tavaly nagyon jól nézett ki...

Azt is érdemes megnézni, hogy az Agholor INT-nél Stevenson hogy ráveti magát a védőre, hogy az ne tudjon felkelni és továbbmenni. Hihetetlen akarat és elszántság van benne, ez engem Edelmannre emlékeztet.

Emlékezzünk meg Parkerről is, akit elég rendesen dupláztak, és még így is szerzett vagy 50 yardot, ahogy Hopi is írta elkapás nélkül. Viszont komoly figyelmet elvitt a védőktől, amit a többiek elég jól ki tudtak használni.

Sajnos Thornton gyorsaságából még nem láttunk semmit, egyelőre nem volt versenyfutás egy jó CB-vel, arra még kíváncsi lennék, hogy ezt élesben hogyan tudja megoldani. Remélem egyre több szerepet fog kapni, talán Agholor kárára.

A futószekció meg eldőlni látszik, Harris sérülése nem jött neki jól, Steve meg megy, mint a gőzmozdony és amilyen elmozgásokat, testcseleket csinál - tiszta élvezet nézni. Sokkal változatosabb a játéka, mint Harrisnek, aki amúgy nem rossz.

Húúú, de jó volt! :) :) :)

Futószekció: mivan?:) miért dőlt volna el? Ez nem soccer, hogy ő lesz a kezdő középcsatár. Harris lesérült, más nem volt, épp ezért mindig Stevenson futott. Ha Harris meggyógyul, ugyanúgy megy majd a felváltva futás, főleg, hogy szerintem a 2 ember testfelépítésben is eltér.

Mondjuk csóri Stevenson biztos egy fél napot a jeges fürdőben volt, mert annyi ütést kapott.

A meccsről: Fura ez a szurkolás:) Meccs közben sok mindenen idegeskedtem, mert az ember nem tudta mi lesz később. Pl, hogy ennyi RZ pozícióból csak FG-k jöttek az elején. A büntik, a benyelt hosszú játékok. De a meccs összképe alapján totál kár volt. Agyonvertük a Detroitot és nálam a védők fantasztikusat játszottak. Zappe jobban mozgott a zsebben, hát a hosszúk azok nagyon nem ültek, de ezt a csökkentett módot szépen hozta. Azért a végén, hogy mosolygott BB-re, az meg megpaskolta, elég érdekes látvány volt. Nem ehhez vagyunk szokva :)))

Remek ez a csapat, csak megfelelő ellenfél kell.
Gond van, mert a Zappe gyerek nem rosszabb, mint MJ! Sőt: jobban olvas, nem dob homályokat, és felismeri Henry-t is.
Szerintem ha Bourne a labda mellett az egész csapatot, meg az összes edzőt is a hátán vinné az endzone-ba, azzal is gondja lenne BB-nek.
Meyers fantasztikus!
Reméljük kitart a lendület, mert a jövő héten lesz pass rush is.

"Gond van, mert a Zappe gyerek nem rosszabb, mint MJ! Sőt: jobban olvas, nem dob homályokat, és felismeri Henry-t is."

LOL

Azért 1 meccsből egy QB-vel kapcsolatban ne vonjunk le messzemenő következtetést, főleg ne ha a Lions védelméről beszélünk.

"Gond van, mert a Zappe gyerek nem rosszabb, mint MJ! Sőt: jobban olvas, nem dob homályokat, és felismeri Henry-t is."

Ezt abból a meccsből sikerült leszűrnöd, ahol a liga egyik legrosszabb védelme ellen játszottunk, akiknek a végére darabra sem volt elég DB-jük, ahol fele annyi passzkísérlete volt mint általában Macnek, kb fele akkora passzmélységgel, mint Macnek? Azon a meccsen, ahol a Next Gen Stats szerint a fal nem engedett nyomást és ahol legalább két tükörsima TD-t hagyott elveszni, mert nem vette észre a tök üresen álló elkapót (Meyers és Thornton)? :)

Én kedvelem a humort, de azért ez picit erős lett. Megadva azt Zappenak, hogy ügyesen lehozta a meccset és teljesítette, amit kértek tőle, nagyon korrekt backup lehet belőle a későbbiekben. És ha ezt hozza, már megérte azt a negyedik kört 

Nekem ez a Jack Jones nevű kölök egyre jobban tetszik. Már a Packers ellen is nagyon jól nyomta (a csapat is, hiába kaptunk ki) de azért egy nullázás,akkor is nullázás. Ha jól láttam a Pff ratingje 90.4...eddig. Az nem olyan rossz :) 

Kicsit edző meccs hangulata volt, de minden győzelem fontos és minden győzelem szép. Kellett ez is.

Én nagyra értékelem Zappe tegnapi teljesítményét, mert nagyon durva lehet vasárnap reggel úgy felkelni, hogy életed legnagyobb vízválasztója lehet ez a nap. Tizen-húsz év grind után jön az a 3 óra, ahol a mennybe mehetsz - vagy legalábbis tehetsz egy lépést felé -, vagy elsüllyeszthetik az életed munkáját. Úgy, hogy később talán esélyt sem kapsz javítani. Más, roster-t fogott játékosnak van esélye pár meccsen pár play-re, de egy 3. számú QB-nak véget érhet a karrierje anélkül is, hogy valaha is éles meccsen bizonyíthasson. Ha másnak nem, magának.

Nagyon egyetértek! Nem csoda, hogy maga Zappe is tudta, hogy sikerében az Ofalnak sokat köszönhetett. Azt nyilatkozta: "... hat meccs MVP játékos mögött játszhattam..." (Cannont is bevette!) 

Nem szeretnék arra felülni, hogy Zappe UP, Mac Jones DOWN. De egy dologban segítsetek nekem kérlek.

Az egész eddigi szezonban, ha ránézek Jonesra, finoman szólva sem a magabiztosságot látom rajta. Egy olyan srácnak tűnik nekem, aki roppant gátlásos és szinte "összetojja magát". Nem kérdés, meg van benne a teheség. De ha ránézek, vagy Zappere... előbb szavasznék bizalmat Zappenek. Múlt héten a TD után rendesen "oldalba vágta" Judge-ot (a Judge-ról hallottak alapján én nem biztos h megmerném tenni :D), most minden feszengés nélkül mutatta Belichicknek, h csak egy kicsi hiányzott a futásánál, Bill meg is paskolta a fejét. A srác sokkal magabiztosabbnak tűnik, mint Jones és őszintén nem tudom, hogy Jones le tudja-e ezt a görcsösséget vetkőzni. Nem ismerem nagyon sem az egyik, sem a másik karaktert, ezért kérdezlek Benneteket, hogy rosszul látom, vagy Jones valóban ilyen? Ti mit láttuk rajta/rajtuk? Köszönöm

Szerintem teljesen más kettőjük helyzete. MJ a kezdő irányító, neki kellene rájátszásba, SB-be röpíteni a csapatot. Ennek megfelelően van felkészítve és az elvárások is az egekben vannak iránta. Ráadásul egy évnyi anyag van róla az ellenfelek kezében, hogy mit hogy csinál. Zappe ehhez képest nyomás nélkül játszik, mert kb. annyi az elvárás irányába, hogy ne adja el a labdát, ráadásul a védelem az első pillanattól ledominálta a Lions támadósorát és a futás is dübörgött, minek következtében az egész meccsen előnyben játszottak. Szó se róla, gyönyörűen lehozta, amit vártak tőle és valóban lazának tűnt, de ki ne lenne az 20+ pontnyi vezetésnél egy meccsen, ami megalapozza a karrieredet. Kiderül a következő meccseken (vagy nem, majd meglátjuk) hogy viseli, mikor jönnek a hibák, mikor hátrányba kell játszani és fordítani kell. Ebben a győzelemben az edzői stáb és a csapat többi része sokkal inkább benne volt, mint Zappe, ami nem baj, csak tény. 

Ezzel együtt MJ valóban sokkal bizonytalanabbnak tűnik, mint tavaly, ennek okát általában a támadási rendszer változásában látják a hozzáértők, én pedig hajlok rá, hogy egyetértsek velük. Reméljük hamar elmúlik ez a zavar, talán jót is tesz neki ez a pár hét kihagyás. 

Én ezt így láttam/látom: A két irányítóval szemben óriási a követelmény különbség, MJ-től azt várják, hogy mérkőzéseket nyerjen meg, Zappétől meg azt, hogy ne veszítse el a mérkőzését. Ez a viselkedésükre is nagyban kihat/hat.

Zappe vasárnap azért volt „tökös”, mert megtette azt, amit vártak Tőle. Ehhez „gazdagon terített asztalt kapott” a csapattól és az edzőktől. A támadások nagyobb részét nem Ő vezette, hanem Stevenson a fallal és többnyire Folk fejezte be. Az a 30 hand off nem ördöngösség, amikor meg Ő kényszerült futásra az nem ment, 4-ből 5 yard lett. Ráadásul a def. folyton visszaadta, többnyire rövidebb pályával, a labdát ill. besegített egy TD-vel is. A maradék snap-eket pedig, a sérülésektől szétszabdalt detroiti B védelem ellen kevés hibával (pl. többször nem vett észre tök szabadon álló elkapókat!) elfogadhatóan/jól menedzselte. (A GB ellen is ezt tette beugróként, és ott is kisegítette a védelem, no meg a bírók.).

Ez a két mérkőzése reményteli, de nem mérvadó, a liga nem Lions csapatokból áll és az „asztal megterítése” – MJ-től ezt várják – nem egy laza, gondtalan dolog.

Nekem tetszett a futás elleni védekezés, de megnéztem a Detroit statjait. Lions futók a pats elleni meccset is beleértve futottak 5.45 yardos átlaggal (összesen 757 yardot az 5 meccsen). Nem rossz, sőt szerintem inkább jó (footballdatabase.com).

Emiatt szerintem külön kiemelhető a futás elleni védekezésünk. Különösen kedvelt momentumom: Jackson rövid futása negyedikre, de jött Raekwon McMillan és úgy dőlt el mint a krumpliszsák a hetedik emeleti erkélyen. Nagyon nagyon fizikális a D, baromi jó ezt látni.

Halihóóóóó,

Ami nekem nagyon tetszett Zappeban az a vezérszellem, a lazaság.

Valahogy ez az amit Macből pont hiányolok ebben a szezonban. Nem láttam, hogy tüzelné a társakat, pedig ez szerintem nagyon kell mind az Ofalnak, mind a többi támadónak, de még a védőknek is fontos, hogy legyen vezér főleg azokon a meccseken amelyek akár nyerhetőek is (lettek volna). Ahogy a padon ücsörög elárvulva, egyedül az nagyon nem tetszik nekem.

 

Viszont JUDON egy állat :)  emellett egyértelműen vezére a védelemnek, nagyon tetszik amikor azt látom, hogy a CB-kel, S-kel folyamatosan beszél, egyeztet azon hogy mit, hogy csináljanak. Az meg, hogy sportemberként is megmutatkozott, amikor a pálya túloldalára átfutott jobbulást kívánni az egyik megsérült detroiti játékosnak, na ettől még nagyobb UP a teljesítménye!

Mintha azt mondták volna, hogy egy ideig csapattársak voltak Baltimore-ban. De lehet én értettem félre valamit :)

Volt egy nyilatkozata BB-nek talán az offseasonben, hogy a fiatalabbak közül kit gondol jövőbeni vezéralaknak és tőle szokatlanul meglepően egyenes választ adott, miszerint Bentleyt a védelemből és Macet a támadók közül. És hogy hogy nem, mindketten csapatkapitányok is lettek az idén a csapattársak szavazatai alapján. Szóval emiatt sztem nem kell aggódnunk

A patriots.com-on van egy nagyon jó Evan Lazar elemzés arról, hogy mennyire más a csapat támadósémája a két irányítóval, érdemes elolvasni.

Féltünk a szezon előtt nagyon Patriciaéktól, de gyakorlatilag az első hét óta folyamatosan fejlődik a csapat támadójátéka, jó munkát végeznek sztem. És ez Thorntonnal még jobb lehet Mac visszatérése után (a srác már ezen a meccsen is többször megverte a védőjét és üresre játszotta magát mélyen, csak pechére az aktuális QB nem erre volt hitelesítve ezen a meccsen)