Első benyomás - 6. hét: Patriots @ Raiders

Kép
EB

Nem lett 0-34, sikerült valamelyest előrelépni, a vége azonban vereség lett. A támadójáték helyenként már működött, a védelem pedig hozta a szokásos formáját, ám ez is kevésnek bizonyult, 21-17-re nyert a Raiders.

Az első félidő a szokásos játékot hozta, a Raiders jobban játszott a Patriotsnál, az első negyed után konkrétan negatív yardon állt az offense. A második negyedben Mac Jones ismét dobott egy értelmetlen, buta INT-t, a meccs végére okosabbak lettünk, talán az volt a döntő, hiszen már mezőnygóltávolságban történt az eset. Az ellentámadásból pedig a hazaiak szereztek három pontot.

A második félidő első drive-ja kimondottan pofásra sikerült, jöttek a blokkok, mintha egy valódi NFL-támadósort láttunk volna a pályán. Jött is a végén Zeke Elliott első touchdownja a Patriotsban, amivel sikerült felzárkózni. A következő driveok aztán pont olyan csapnivalóak voltak mint az elmúlt meccseken, 19-10-nél muszáj volt pontokat szerezni, hogy maradjon még esély. A pontszerző drive jött is, sőt Stevenson TD-t is szerzett, csak éppen 10 perc lepörgött az órából a negyedik negyedben. Túl nagy gond nem volt, megvoltak az időkérések, meg is állította a védelem a Raiders támadását (amit a második félidőben Hoyer vezetett Garoppolo hátsérülése miatt) - még ha a bírók ismételten alkottak egy maradandót.

Két és fél perccel a vége előtt a saját kilenc yardosáról jöhetett a Patriots offense. Egy rövid passz után még elindított egy futójátékot a Patriots, ahol jött egy holding miatt egy zászló, így jobb lett volna ha ez a játék meg sem történik, az utolsó óramegállítás is odalett ezzel. Ennek ellenére az esély ezúttal is ott volt, Jones zseniális hosszú passzát azonban Parker elejtette - idén tényleg semmi nem jön össze. Innentől már túl sok esély nem maradt, a Raiders a célterületen belül sackelte Macet, így a safetyvel gyakorlatilag véget ért a mérkőzés.

Annyi pozitívum mindenképpen van a találkozóban, hogy látszik valamiféle fejlődés (bár az lenne a szomorú ha 3-38 és 0-34 után nem látszana...). Akadt néhány jó teljesítmény is a csapatban (Bourne, Elliott, Barmore, Peppers, Jackson), sajnos megint rengeteg sérülést szedtek össze a játékosok, lassan többen lesznek a heti sérülésjelentésben és IR-en mint egészséges játékosok - mindezt október közepén.

Azt már tudtuk korábban is, hogy hosszú lesz ez a szezon, ez az 1-5-ös mérleg azonban csúnyán fest. Erre szerintem senki (szurkolók, szakértők, fogadóirodák) sem számított. Jövőhéten a Buffalo Bills érkezik Foxboroughba.

Hozzászólás

Miféle bye week? 
Bills-Giants lesz.

Jogos, megzavart hogy eddig a londoni meccsek után általában bye-t kapott a csapat. Javítottam, köszi!

Amit olvasta a szakiktól:

MJ játéka kevés, vannak villanásai, amiket aztán rendre leradíroz a hülyeségével. Nagyon bizonytalan a zsebben, rossz döntéseket hoz.

Parker drop: Ez rohadtul nem fér bele az 50-50 specialistától.

Thornton: továbbra sem tud rootot futni, önállóan képtelen szeparálódni

Spec team: mint MJ. maximum közepes, csak kevesebb kárt okoznak ezzel. 

O fal: Néha már blokkoltak a futáshoz, de ők MJ-nál is rosszabbak. A safty- t nekik lehet beírni, nem mintha  számítana.

Büntetések: na, abban igen erős a csapat!

Véleményem szerint a legnagyobb probléma a playmaker-ek hiánya, ami a szoros meccseken ütközik ki. Szerintem minden Pats szurkoló tudta mi lesz a meccs vége, mikor indult az utolsó drive.

A hívások viszont jobbak voltak, mint eddig. Végre   olyan playek jöttek például Elliotra, amikért idehozták, és lám, a legjobb meccsét hozta. Megjegyzem az egész támadóegység egyik leghasznosabb tagja az elmúlt 6 meccs alapján, pedig  volt itt fanyalgás rendesen amiatt, hogy idekerült. Kár, hogy az első TD-t bebukata a holding miatt.
 

 

Azért a védelem esetében megjegyezném, hogy Hoyer kétszer is chipshotig vitte a Raiderst, különösen az első volt fájó azzal az 50 yardos rakétával. Ott buktuk el azt a bizonyos momentumot. 10-13-nál biztos voltam benne, hogy valahogy megnyerjük innen.

Ez a Pats gwd-ra teljesen alkalmatlan, jól látszik, fejben dől el, nem hiszünk benne. Prognosztizáltam ezt az 1-5-öt szeptemberben csak nem gondoltam, hogy eljön. Szokni kell. Főleg mert hamarosan 1-7 lesz..

Egy szinten rossz formában levő ,bottom 10-es, csere Qb-bal meccset befejezo csapat ellen voltunk pariban,nagyon szomorú hogy ezt is eredménynek kell elkönyvelni úgy,hogy a 20 pont átlépése így sem sikerült.

A QB2 poszt kezelése az egész szezont nézve is nevetséges,itt nagyon komoly FO hibák tortentek.

Önerobol képtelenségnek tűnik a kovetkezo két meccs behuzasa,az 1-7 viszont BB-re nézve is hatalmas égés. Ez van!

Ez a sérüléshullám egészen brutális, de szinte mindenhol magyon magas. Így nem lehet csapatot még fenntartani sem, és azok, akik építkezési fázisban vannak, mint mi, pláne terheltek ettől. Én is azt gondolom, hogy a szezonnak annyi (vagy hamarosan annyi lesz), úgyhogy már fontosabb lenne a jövőbeli kezdő embereink rendes gyógyulását kivárni, és nem túl korán játékba tenni őket, borítékolva az újabb sérülést.

Nekünk meg van egy hetünk lelkileg felkészülni a következő zakó végignézésére.

GOOO PATS!!!

Szörnyű volt, de nagyon nagyon dühös voltam a meccs végén, hogy csóri Meki végre összerak egy hosszú, pontos passzt, erre Parker nem kapja el.

Nyilván bennem is megfogalmazódik a kérdés, hogy erőltessük-e még ezt az egészet vagy toljunk egy resetet... nem tudom...

 

Jah amúgy a Buffalot verni fogjuk!

Sziasztok,

ahogy MJ kifordult a zsebből már ugrottam és mondtam interception! Sajnálatosan meg is dobta.. Amennyire jó volt az első éve, azóta a teljesítménye értékelhetetlen szerintem. Ez az év is kuka de legalább remélem jó pozícióból draftolunk, elsőre hoznék egy qb-t plusz a offensive falat erősíteném mert évek óta már értékelhetetlen a teljesítményük. Persze sok a sérült, de akkor is. Go Patriots!

Jones az első évének utolsó harmadában már kezdett visszaesni, én úgy emlékszem, azóta mélyrepülés, és mint kiderül nem Patricia miatt.

Borzasztó nézni ,de nincs mese, ez félrement, be kell látni, menni tovább. 

 

MJ-nél azt láttam, hogy szinte mindig, csak az elsö opciot nézi és nem megy végig a többin. Hátha ök üresen vannak.  Mint egy elsö éves QB. Plusz nagyon nem bizik a falban (ami érthetö). Ha néha lett volna ideje dobni, akkor is tul gyorsan elengedte a labdát. Szinte az egész 2. felidöben nem volt büntetesünk, kivéve a legvégén, amikor nagyon nem kellettek volna... Ez egyértelmü konzentrácios és mentális hiba, gyengeség. ( 60 perc foci) Ezen lehetne javitani, (pszihologus, edzök, gyakorlás) de valami miatt most már nagyon hosszu ideje igy van. 

A "...Szinte az egész 2. felidöben nem volt büntetesünk..." kicsit nagyvonalú megállapítás, mert a büntink fele, 5, a 4. negyedben volt (Gamebook) és csak az utolsó kettő volt a safety-s drive-ban. :) Sajnos a liga bünti listáján egyre feljebb kúszunk, már a 10ben vagyunk. (39)

Ez most megint a szokásos szőrszálhasogatásod, mert DE szinte nem volt büntink. A TD előtt pont kiírták, hogy a 2. félidőben nem volt még büntink és ez konkrétan 27 percet jelentett. Oké a maradék 3 percben jött 5 (mondjuk ennyire nem emléxem, 3 van meg hirtelen:) ).

Nem tudom miért szőrszálhasogatás az, ha szóváteszem egy félidei adat több mint felének elmismásolását. Amennyiben azt írod, hogy úgy tűnt nincs büntetésünk, egy betűt le nem írok, mert abból a 3-ból kettö a Mondre TD drive-unkban volt és megoldottuk (4. negyed, 4:32 egymás után) a 3. pedig JC DPI az ellen drive-jában kevés yard-al, de punt lett a drive-juk vége azaz nem lett „probléma” belőlük és az ilyet az ember hajlamos könnyen elfelejteni. (De a stat az stat, meg a Gamebook könnyen hozzáférhető). A végül jóval több mint 27 perc meg a 2.negyed Henry által anullált Elliott TD-től az említett 4. negyed 4:32-ig telt el. Nekem sok a bajom a büntetéseinkkel, ha időnként ilyen sokáig kibírjuk, miért halmozzuk időnként és főleg miért az offense? Nem vagyok velük nagyvonalú akkor sem, ha valahogy megoldjuk.

Válasz hopi46 üzenetére

A végéhez: időnként igen, de kijön a minőségbeli hiány, nem tudja fenntartani a játékos a koncentrációt. Ugyanez van a gurulós fociban is, hiába védekezel jól 80 percig, ha a végén kétszer kihagy a védelem, mert nincs meg az a minőség mint az ellenfél támadósorának, akkor lehet hogy két hajrágóllal nyer az ellenfél. Ott is kibírták 80 percig, akkor azt a maradék bő 10-et már miért nem? Sajnos azt tudtuk, hogy az OLine emberállományra borzasztó gyenge, ezért imádkoztam egész tavasszal, hogy jöjjön megfelelő minőségű ember akár FA-ről, akár a draftról, de nem így lett. Amink meg van abból sem BoB, sem Klemm nem tud értékelhető produkciót kihozni.

Gondolom azért próbál gyorsan szabadulni a lasztitól, mert nem tudja előre, hogy éppen tart, vagy szita a támadófal, és ha Őket nézegeti mi van, akkor meg nem tud célpontokat keresni. Persze túl ezen, azért MJ megtette a maga részét megint a vereségért.

Kicsit jobban futottunk, kicsit jobban passzoltunk, MJ kicsit kevesebb INT-et passzolt, kicsit több pontot értünk el az utóbbi meccsek óta, kicsit többet láttuk a RZ-t, kicsit jobban védekeztünk (lett INT is!), viszont kicsit sok pontot elherdáltunk ( min3+3 az INT-nél és utána, Elliott TD érvénytelenítése, ez min. 13! előny), kicsit sok volt a büntetésünk, 10! (ebből 7 off.!), és kicsit az exPatriótáknak is köszönhetjük, hogy eddigi leggyengébb ellenfelünket sem tudtuk legyőzni, mert a kicsit több jót kompenzálta a kicsit több fegyelmezetlenség. Kicsit jócskán kell várnunk egy győzelemre.

Meglátod, a Buffalo ellen kicsit még jobbak leszünk. Sajnos ők meg egy kicsit jobb csapat, mint a Raiders...:)

Böngészve a Gamebook-ot megláttam, hogy az aktív Onwenu egy snap-et se játszott, egyedül a csapatból. Nem kellett az OL-ba... kicsit se. 

Onwenu-nak nem most jár le a szerződése? Nehogy már túl jó legyen, és sokat kelljen adni neki az újraszerződésnél! Azt nem szeretjük.
(Amúgy, ha jól emlékszem, a héten végig limitáltan edzett, tehát ő sem lehet teljesen fitt.)