Első benyomás: 6. hét: Patriots vs Broncos

Kép
EB

A Patriots hazai pályán 18-12-re kikapott a Denver Broncostól. Ezt a mérkőzést igazából egy héttel korábban kellett volna lejátszani, azonban a sok koronavírusos megbetegedés miatt erre a hétvégére halasztották. 

A csapat épp a vírus miatt az elmúlt két hétben egy alkalommal tudott edzeni és lejátszott két mérkőzést. Az az edzés is inkább edzőtermi súlyzós és egy pályán lévő átmozgató edzés volt. Ezen három napon kívül a további 11 napon a játékosok otthon, illetve a szállodai szobájukban (többen, akik a pozitív játékosokkal kapcsolatban voltak, beköltöztek szállodába, hogy ne vigyék haza, a családjukhoz a vírust, ha esetleg ők is megfertőződtek) ültek/feküdtek, ugyanis nem tudtak edzeni, mivel a liga által le volt zárva a stadion. Az edzők online tartották a taktikai eligazításokat is. Ez pedig meg is látszott a játékon, ahogyan az is, hogy a Denvernek két hete volt készülni és a taktikájuk egyszerű volt, megfogni a futást, verje meg őket az a Cam Newton a levegőben, aki ugye először kapta el a vírust és nem játszott/edzett normálisan két hete. 3 negyed kellett ahhoz, hogy felvegye a ritmust, pedig elég változatosan bevonták a játékba.

De nézzük a számokat:

Cam Newton 25 passzából 17 volt sikeres 157 yardért. Dobott két INT-et is, az egyikbe beleértek és így kapta el egy denveri játékos, a második viszont az ő hibája volt. Emellett 10 próbálkozásból futott 76 yardot és egy TD-t, valamint elkapta Julian Edelman dobását 16 yardért. Ha már Edelman, láthatóan Josh McDaniels kicsit jobban kinyitotta a playbookot, kétszer is passzhoz jutott, mindkettő sikeres volt összesen 38 yardért. 

Futásból Newton volt a legeredményesebb 76 yarddal, Damien Harris 6 próbálkozásból 19 yardot ért el, Rex Burkhead 5 próbálkozásból 14-e, míg James White 4 próbálkozásból 8 yardot. Ez nem a futók estéje volt.

Elkapásnál White volt a legeredményesebb, 9 alkalommal szállt felé a labda, 8-szor el is kapta 65 yardért. Byrdnek 3 elkapása volt 38 yardért, ahogy Ryan Izzonak is, azonban ő egyszer elhagyta a labdát. Edelman felé 6 alkalommal szállt a labda, kétszer kapta el 8 yardért. Zubernek és Harrisnek volt még 1-1 elkapása 16 és 14 yardért. Harry felé kétszer szállt a labda, egyszer sem sikerült elkapnia.

A támadófal még mindig erősen tartalékos, ez pedig meg is látszott, se a futást, sem a passzjátékot nem segítették igazán.

A védelem is elég hullámzóan játszott. Néha rossz volt nézni őket, viszont a vörös zónában azért mindig odatették magukat, a Denver 18 pontja 6 mezőnygólból született. Jonathan Jones és J.C. Jackson labdát szerzett, ők ketten nagyon jól játszottak. A secondarynak (ahogy minden évben) még idő kell, hogy összeérjen, ennél a csapatrésznél a legfontosabb az idő, az, hogy tudják ki mikor merre mozdul, stb. Ez idővel össze fog állni, ha nem lesz több pozitív koronavírusos játékos és végre tudnak együtt edzeni. Bill Belichick az mérkőzés után is erre utalt többször is, hogy nagyon nehéz úgy felkészíteni a játékosokat, ha nem tudnak edzeni és reméli, hogy a héten ezzel már nem lesz több probléma. 

Nick Folk berúgta mind a két mezőnygólját. 

A végén majdnem sikerült megszerezni a győzelmet, a három vereségből ez már a második "majdnem", reméljük a szezon második felében ezeket már nyerni fogjuk.

Hozzászólás

Erről beszéltem az egész múlt héten....volt aki megértette volt aki nem...nem az a lényeg, hogy a csapat hány százaléka Covidos, hanem az, hogy ha csak egy is az, akkor az egész brigád megy a "levesbe", meg a szállodába online edzésre...

AKI NEM TUD EDZENI, AZ NEM TUD NYERNI. A SPORT TÖRVÉNYE ILYEN BAROMI EGYSZERŰ. Ezt mindenki tudja aki valaha komolyan csinálta. És most nem kezdem el, hogy mi miért nem tudunk edzeni és azt sem, hogy ez miért nem fair, mert megint sokan nem a lényeget veszik ki az egészből. Belichik is egyetlen dolgot mondott a meccs után: We need more time together /az, hogy ez megadatik-e vagy sem, sajnos nem rajtuk áll/

A lényeg: a második olyan meccsünk ment el ahol nem tudtunk felkészülten kiállni. Mindkettőt elvesztettük, pedig a kettő közül egy biztosan meglett volna. Ez a Denver egy rendkívűl gyenge, nézhetetlen, sótlan focit játszó csapat, egy jövőre már nem leszek itt töketlen edzővel. Normál körülmények között cipóra vertük volna őket. Gondolom efelől nincs kétsége senkinek, mert ha igen az nagy baj. A mérlegünk így 2-3. A rájátszáshoz csoportgyőzelem kell, mert a mérleg kevés lesz az már most biztos. A Billst pedig - akik eddig minden meccsre 100%-an tudtak elmenni - nehéz lesz befogni NAGYON, de NAGYON

Véleményem szerint ez a Patriots "normál esetben" rájátszásban lenne, vagy legalábbis nagyon közel hozzá, de amíg ilyen körülményekkel kell a stábnak és a játékosoknak megküzdeniük - amíg a csoport más csapatainak nem kell - addig erre - jelenleg - esélyünk sincs.

GO PATS

 

Erről beszéltem én is egész meccs alatt a chaten, h ne várjunk már ilyen előzmények után kiváló játékot, aztán le lettem hurrogva, h kifogásokat keresek. Biztos Belichick se ért hozzá...

Szia Danna!

A chat-en én is puffogtam, elnézést, ha lehurrogásnak érződött.

Nekem az a furcsa, és érthetetlen, hogy az alapjátékok sem mennek. Értem én, hogy a precíz időzítésre szoruló oldalvonali rout-ok nem mennek, hiszen ahhoz komoly összeszokottság és bizalom kell. De nincs olyan a repertoárban, ami alapjáték? Ami nem a time-ingen alapul, hanem máson (egyéni képességek, túltöltés stb.)?

És senki nem lépett előre...

- A Zuber gyereket miért nem vontuk be jobban?

- A speedsterek hol vannak? 

- mittudomén...

Kicsit a csapat is lélektelen volt, szerintem. De "on the következő"

 

Ez az első meccs amit reálisan nyerni kellett volna és nem lett meg. A másik két vereség előre is annak volt könyvelve. Nincs itt a világvége, főleg ilyen előzmények után.

Jó eséllyel a Titans hagyott ki a legtöbb edzést ebben a szezonban és 5:0 a mérlegük, szóval azért valószínűleg lehet meccseket nyerni kevesebb edzéssel is. Itt inkább azon múlik, hogy hogyan tudsz igazodni a kialakult körülményekhez, ami nálunk láthatóan eléggé akadozik. Lehet akármit feltételezni arról, hogy mi lett volna ha tökéletesek a körülmények, de kb semmi értelme, mert az egész nem több fantáziálásnál. Mindig az adott helyzetet kell megoldani és ez most nem sikerült, pedig ez a Denver egy elég gyenge csapat, csak hát ennyi hibával még őket sem lehet megverni.

Teljesen egyetértek veled!
Én ugyan csak amatőr szinten pingpongoztam, de ha nem két hétig, hanem csak két napig nem tudtam játszani, gyakorolni, nem ismertem magamra, harmadannyira nem ment a játék, mint amikor folyamatosan tudtam játszani.
Lehet, hogy nem jutunk be a rájátszásba, de azt gondolom, a körülményeket figyelembe véve nincs okunk a szégyenkezésre...

így leírva nem is tűnik olyan förtelmesnek, mint amilyen valójában volt :)

Nem volt ez olyan rossz. Jó volt Cam-et újra a pályán látni, örültem, hogy a vírus látszólag nem viselte meg. :) Lesz ez még persze sokkal jobb is. 

Nem viselte meg? Rossz volt nézni azokat a béna kacsákat amiket dobálgatott esetenként. Lehet a karjára ment a vírus:)

Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

Szerintem ennek az egész szezonnak menni kéne a levesbe, mert egyszerűen semmilyen feltétel nem adott, amivel korrekten lehetne kiegyenlíteni a vírus adta feltételeket! És ezt nem csak azért mondom, mert így állunk!

Tele leszünk majd majdnem győztünk vereségekkel, és ennek az lesz a vége, hogy még wild card sem lesz...

Nem mellesleg mindenki egészségével is játszik a liga!

Azt kaptam, amit vártam, sőt annál kicsit többet, mert még a végén is volt látszólag esély. Ez azonban a rendkívül gyenge Denvernek volt köszönhető.

Hasonlóan néhány korábbi hozzászólóhoz, nekem is az első és a második benyomásom is az - nem tegnap óta - hogy heti 1-2 napos felkészüléssel nem lehet ezt a jatékot az nfl szintjén játszani. (Ezt, mármint, hogy a Pats három hete gyakorlatilag nem edz, a CBS kommentátora a meccsen számtalanszor elmondta)
Ezért a további elemzéseknek olyan nagy értelme nincs is.

További benyomásom még, hogy mivel az újabb fertőzöttek ellenére megrendezték a meccset, az NFL a lovak közé dobta a gyeplőt. Innentől aki igazolt covidos, az nem játszik, a többi pedig igen. Aztán lesz, ami lesz.

  Ez a meccs úgy ahogy egy gyalázat volt, semmi menthető nem volt a játékunkban! Értem én hogy covid, de ezt a hullaggyenge Devert mindenhogy verni kell! A Manning, Talib, Welker, Miller féle csapatot megvertük, nehogy ezt ne! 
  Apropó Covid! Kizártnak tartom hogyha a katonásan szigorú Pats és a Titans (akik két hét pihi után verték a Billst!) "ontja" a fertőzötteket, akkor másol szinte alig legyen! El tudom képzelni, hogy erősen kozmetikázzák máshol a kérdést és sima IR-re tesznek covidos játékosokat hogy a Csapatok többi része tudjon együtt edzeni! Go Pats!

hagyjuk már ezt a Titans hasonlatot. max a Covid közös bennünk, de ezen kívül kb. semmi. másrészt, nem véletlenül vizsgálódik a liga, ők edzettek. 

A Titansnél nem új irányító van, a Titansnél nem a cserék cseréje játszott a támadófalban, a kezdő futójuk sincs IR-en, és a védelmük fele sem cserélődött ki. Ha meg láttad a meccset, akkor azt is láttad h mennyire bűn gyengén játszott a Bills. 

Igazi újságírói vénára vall az értékelés, mert a tegnapi meccsről pozitívat írni nagy teljesítmény. Az offense az elmúlt két meccsen 3 különböző QB-val 2 TD/5INT teljesítményt produkált és 22 pontot csináltak nyolc negyed alatt. Cam Newton ratingje 81,5. Ebben én nem látok semmit, amiről jót tudnék mondani.

Nagyon rossz meccs volt egy gyenge ellenfél ellen. Van egy öreg WR-ünk, akit dupláznak, egy elsőkörös WR-ünk, aki eddig 30x volt célpont és 18x kapta el és képtelen szeparálódni, - Byrd undraftedként 17/26 és 217 yard, szemben Harry 166 yardjával - a többi (Meyers, Olszewski, Izzó, Zuber) -  nem nyújt értékelhetőt. Az O-falat nem kritizálom, nyilván képtelenség állandóan változó összetételben, sérülésekkel, betegségekkel sújtva jól játszani, de Newton tegnap a minimális védelmet sem kapta meg.

A védelem kétarcú: egyrészt nem engedett TD-t, a RZ-ban mindig megállított egy amúgy gyenge ellenfelet, viszont az első 6 drive pontszerző volt a Denvertől. Lehet, hogya secondary össze fog érni, - bár együtt játszanak jó ideje, nem tudom, minek kellene összeérni - de Dugger reménytelenül maradt le sorozatosan az emberéről, a Denver TE-e élt mint hal a vízben. A futás elleni védelem a végére felkeményedett, egy-két mínusz yardos szerelést élmény volt látni.

A szezon előtt kevés meccs volt, amit mindenki országos egyesnek tekintett az idei menetrendben, a két Jets meccsen kívül ez volt még az. (Még az 5-11-es szezonjóslatok is.) A Seahawks elleni vereség dicsőséges volt, a Kansast 19 ponton tartani szintén komoly teljesítmény. (Egy állításomat visszavonom: én is azt mondtam, hogy az meccs Newtonnal meglett volna. A tegnapi láttán már nem ezt gondolom.) Ez lehangolóan rossz teljesítmény volt, akkor is, ha a kifejtettek okán érthető és megmagyarázható.

Én amúgy sem várok még PO-t sem ettől a szezontól, úgyhogy csalódott nem vagyok, ez a csapat ezekben a vérzivataros időkben ezt tudja produkálni. Ha Newton nem marad csapat nélkül UDFA, még rosszabb lenne valószínűleg. Majd jövőre. Csak nem látom, hogy mire fogunk építkezni, mert annyira nem leszünk rosszak, hogy Lawrence-ért vagy hasonló szintű QB-ért versenyben legyünk. (Ha Herbertet sikerült volna megszerezni...)

Draft előtt még azt is mondták a nagy "szakértők", hogy Herbert nem is tuti elsőkörös, meg hogy sok a hiányossága. Most utólag milyen okosak. Én meg látva a combine tevékenységét azt reméltem lecsúszik és kivisszük, mert valahogy a természetessége ahogy dobált megtetszett. Persze alátámasztani ezt nem tudom, de ha már felmerült a neve ideírtam.

Metcalfra is mi mindent mondtak a szakértők, aztán most meg hogy örülnénk itt mindannyian ha Harry helyett őt hozzuk el.

Mondjuk egyik fiatal WR sem tud elszakadni állítólag a csapatnál, amit nehezen hiszek, és inkább megkérdezném a WR edzőt, hogy akkor mit gyakoroltat egy-egy ellen.

Én már annak is örültem,hogy a srácok játszhattak... Nem pedig az lett,hogy a csapat nem tud kiállni és simán beírnak egy W-t a Broncosnak. Teljesen megértem,hogy edzés nélkül nehéz jó játékot hozni, gyakorlatilag hátrakötött kézzel kellett kiállni egy felkészült ellenféllel, és még így is játékban voltunk a végéig. Az élet megy tovább, ez egy ilyen furcsa szezon... Nincs itt különösebben semmi látnivaló. 

Üdv Mindenkinek!

Szerintem több pozítívum is volt a meccsben: 

  1. nagyon szép idő volt
  2. Kraft úr nem izgatta fel magát
  3. a defense nem engedett TD-t
  4. sokadszorra is bemutattuk hogy offense játék nélkül is majdnem lehet nyerni
  5. Newtonból még lehet egy Derrick Henry 2.0

Ami lebjobban fáj: Reménykedtem, hogy a tippjátékban lesz egy pontom de Edelman passzolgatása miatt buktam azt is :-)

Tanulság: Ha Pats szurkoló vagy, de gyarló módon a védelem mellett szereted nézni a támadó focit is, nézni kell a Cardinals, Chefs, Titans, Baltimore, Seattle meccseit is.

GL&HF

 

 

Üdvözlök mindenkit!

Frissen regisztrált vagyok de évek óta követem az eseményeket a Pats.hu oldalán.

Mindig azzal a kerettel kell meccset nyerni akik pályára tudnak lépni, ez volt zseniálisan megoldva hosszú éveken át.

Ez most nem jött össze ami nyilván magyarázható az O fal összetételével, Covid-dal, edzéshiánnyal.

Majd érdeklődve várom a statisztikai elemzést.

A vereségen túl a legnagyobb csalódásom a csapat többségének lélektelen/akaratgyenge/figyelmetlen/közönyös? „majd csak lesz valahogy” játéka. Ha egy csapatot „több ág is húz” (edzéshiány, covid, felforgatott Ofal) csak az akaraterő kompenzálhatja azt és ez a nem igazán erős Denver ellen elég lett volna. Ha mindenki legalább olyan lelkesedéssel, akaraterővel, figyelemmel játszott volna folyamatosan!, mint Bentley, Phillips, White vagy JoJo, nyerhetünk volna. Még a Gurunknál is közönyösséget láttam, szinte kívülállóként állt a pálya szélén, úgy tűnt talán nem is jegyzetelt. Az a véleményem, hogy a trükkös játékokat Nekünk idén nem a „nagyok” ellen kell tartogatnunk, hanem a reálisan legyőzhető ellenfelek ellen. Jó példa volt erre pl. JE két passz kísérlete, ami a gyakorlás hiánya ellenére, simán hozta a yardokat. Nagyon kíváncsi vagyok hogyan lesz tovább… :(

Vannak itt hozzászólások gyerekek, csak kellett egy meccs ami után "mindenki" marhán meg tudja mondani.

Ettől függetlenül sok mindenben van igazság, a csapat gyengén játszott, engem is nagyon felb.sz ez a L, de a nagyon borús hangulattal azért nem tudok azonosulni. Legfontosabb tényezőnek a támadófalat éreztem, ami alapból egy toldozott-foldozott felállásban indult neki a meccsnek, kábé a második play után ez is borult. Azért amikor BB a szokásos jobban kell játszanunk mantra helyett széttárja a karjait a félidőben, hogy ez az o-line még edzésen sem(!) állt fel így, ott azért azon a szinten is lehet fejvakarás bőven. Ami még aggasztó az a lelketlen játék 1-2 kulcsembernél, ez nekem is szemet szúrt. Jules mindig bomba hidegrázós videót rak instára a meccsnapon, csak ez most már a második meccsen bizonyosodik be, hogy kevéske.

Ennek ellenére a Denver idiótaságai és Cam nagy futásai esélyt teremtettek, kár, hogy nem sikerült a fordítás (És bár CN eddigi leggyengébb meccse volt, halkan kérdezem: egy zsebirányítóval ezen fal mögött hány pontunk lett volna, nézve a meccs képét?).

Nagyon bízom benne, hogy jön egy rendes hét, rendes felkészülés. Ha a teljesítmény azután sem változik, akkor lesz valóban baj.

ps: nagyon nagy szükségünk lenne a deadline előtt egy minőséget hozó elkapóra, mert azon a poszton viszont tényleg gáz van.

Re.: Hopi

Hogyan lesz tovább? Ha a továbbiakban elkerüli a csapatot a Covid és a sok sérülés akkor rájátszás...

Ha folytatódik a pech széria akkor kemény évünk lesz meg jó draft pozíciónk. 

Persze az élet megy tovább...

👍

Az operának nincs vége, amíg a kövér hölgy énekel...

Inkább az elején jöjjön a baj, mint decemberben!

Idézném Rogers-t: R-E-L-A-X !!!!

🏈

Csak mint a játékot szerető ember és nem mint "szakértő" kérdezem, nem lehet hogy alapvetően nem a WR-ek elszakadási képességével van baj. Persze könnyebb lenne egy rakat tehetséggel dolgozni, de évek óra probléma hogy senki nem tud elszakadni a védőktől (ez kezd olyan lenni mint amikor az autópályán mindenki szembe jön de ők a hülyék). Lehet hogy a WR edzőkön kellene változtatni, vagy más útvonalakat felrajzolni. Az az érzése az embernek hogy alig vállalunk kockázatot csak a biztosat akarja az irányító megdobni. Komolyan én azt sem bánnám ha minden második támadásban megdobna Cam egy 40+ os passzt 3. down-ra, ha INT lesz belőle akkor is felérne egy punttal. Tudom hogy a labdabiztonságra épül BB rendszere de azt érzem hogy nagyobb kockázatot kellene vállalni, mert így csak felerősödnek a WR corps gyengeségei. Egész egyszerűen azt vagyok képtelen felfogni ,hogy az évek alatt mindenhez, minden területen tudott alkalmazkodni a csapat de ezt a problémát képtelenek megoldani. És mielőtt bárki azzal jön hogy nem edzettek, meg COVID, ezt nem erre a meccsre értem hanem már egy hosszú ideje meglévő problémára gondolok.

Én sem vagyok szakértő és okos sem szeretnék lenni, de úgy tudom, hogy az általunk is alkalmazott E-P támadó rendszer a legbonyolultabb és a kódjai, természetesen csapatonként egyéni sajátossággal, minden egyes támadó játékosnak előírja a teendőket és az opciókat. Az utóbbi jelentősen függ a védelem felállásától is és ennek felismerése a WR/TE feladata is. Ennek megtanulása/megjegyzése, de főleg a pályán alkalmazása nem könnyű és volt Nálunk az elmúlt két évtizedben jó néhány olyan elkapó, aki képtelen volt erre. Harry-nál nem tudom mi a helyzet ezzel, de pl. Byrd (akárcsak CN), aki ilyen támadó rendszerű csapatból érkezett eddig jobban teljesít, mint Ő. Az OL pozíciók/tagok állandó kényszerű cserélgetése, (már tavaly is!), meg a tartós edzéshiány nem igazán segíti az eredményes támadást.

Ez tiszta nekem is, és már itt is többször volt róla szó hogy bonyolult rendszert alkalmaz a csapat, de ha látszik hogy nem igazán működik akkor a 2 utat látok.Vagy változtassanak a rendszeren-ha nem is a teljes rendszeren de egyszerűsítsenek- vagy hozzák ide (kerül amibe kerül) azokat az elkapókat akikkel tud működni(és itt nem Thomasra meg Julio-ra gondolok). De az hogy csak egy Edelman-től várunk mindent lassan évek óta az számomra egyre inkább elkeserítő.

Sziasztok!

Sok mindennel egyetértek, de egy dolgot kiemelnék, ami nekem a legrosszabb volt tegnap. Történetesen BB elmaradt piros zászlójára gondolok. Bár tudom, hogy a sportban nincs ha, de ha azt a hívást megnyerjük, lehetett volna még plusz időnk, így nagyobb esélyünk a fordításra. Ez a döntése nem fér a fejembe, úgy tűnt, hogy Ő ott akkor elengedte a meccset! :-(

Én nem értem ezt a sírás-rívást. Ez a meccs olyan volt amilyen, és akkor most mi van? Eddig nekem az jött le, hogy a csapat nem rossz és a hosszú évek tapasztalata az, hogy az edzői gárda képes azt összehozni, hogy szezon közben is komoly javulás következzen be a csapatrészek teljesítményében.

A rossz hír az, hogy szerintem két-három hétig simán eltarthat, mire a rendes edzések mellett visszahozzák a játékosokat fizikálisan és fejben. Mostanában nem nézegettem ilyenfajta adatokat, de sokáig New York és környéke volt a legfertőzöttebb régió az USA-ban, szóval ne várjon senki csodát, innentől is várhatóak további incidensek. De máshol is lesznek.

A jó hír, akik már átestek a covid-on azok sokkal bátrabban edzhetnek önállóan is. Lehet, hogy azok a csapatok, amelyeknél még nem volt fennforgás, azokon az idő előrehaladtával sokkal nagyobb nyomás lesz.