Első benyomás: 7. hét: Patriots vs 49ers

Kép
EB

Nehéz ezen a mérkőzésen bármi pozitívumot találni, ez most tényleg nagyon rossz volt, minden téren. Mind a támadók, mind a védők borzasztó gyengén játszottak. A csapat 33-6-ra kikapott hazai pályán a San Francisco 49erstől. Ezt most nem lehet egy ember gyenge játékára fogni, mert nehéz olyan játékost találni, aki legalább elfogadható teljesítményt hozott volna. Nyilván 2 edzésen nem lehet bepótolni az elmúlt 3 hét kihagyott edzéseit, az is elképzelhető, hogy a játékosoknak most erősítésre van szüksége, aki pedig játszott labdás játékot, az tudja, hogy az erősítés idején ritkán megy a labdajáték, nem véletlen az sem, hogy nem mérkőzésekkel kezdődik a felkészülés, hanem csak kb. 2 hét múlva vannak az első mérkőzések. 
Cam Newtonról egyébként sokan azt feltételezik, hogy vállsérülése lehet, az előző mérkőzésen sokszor kapott oda és a karját is többször fájdalmas arccal masszírozta. A statisztikája szerint is az előző, Denver elleni mérkőzésen mindössze 3 alkalommal dobott a pálya jobboldalára, a Niners ellen pedig egyszer sem! Kérdezték tőle a sajtótájékoztatón, azt mondta, hogy jól van.
Jövő héten, a Bills elleni mérkőzés után talán már okosabbak leszünk. Ha azt is elveszítjük, akkor már minimális esély marad arra, hogy egy jó szezon legyen ebből, és bár Belichicktől idegen volna, nem lenne ördögtől való, ha rámennénk a minél jobb draftpozícióra, mert szüksége van a csapatnak egy fiatal franchise irányítóra. Ha emellett dönt a csapat, akkor az első lépés valószínűleg Stephon Gilmore elcserélése lesz. A következő hetekben ez ki fog derülni.

Most nézzük a számokat. 

Cam Newton 15 passzkísérletéből 9 volt jó 98 yardért. TD-t nem dobott, ellenben 3 INT-et igen, amiből kettő teljesen az övé volt, a harmadik a sajnos már megszokott Edelmanról felpattanó, majd az ellenfél kezébe eső labda volt. A harmadik negyedben lecserélték, Jarrett Stidham 10 próbálkozásból 6 lett sikeres 64 yardért, TD-t ő sem dobott, INT-et azonban ő is. Belichick a mérkőzés után határozottan kijelentette, hogy továbbra is Newton a csapat kezdő irányítója. 

A futók közül Damien Harris volt a legeredményesebb, 10 labdacipelésből 58 yardot tett meg. A második Cam Newton volt, 5 próbálkozásból 19 yardért. Rex Burkhead 4-szer futott 12 yardért.

Az  elkapóknál Jakobi Meyers volt a legsikeresebb. 4 elkapásából 60 yardot ért el. Burkhead 3 elkapásból 35 yardot, Dammiere Byrdnek, Edelmannak, Harrisnek, Izzonak, Keenenek, Harrynek, White-nak és Johnsonnak volt még 1-1 elkapása.

Olszewski és Johnson is elhagyta  1-1 alkalommal a labdát, de sikerült mindkét alkalommal visszaszerezni.

A támadófal megint sok felállásban játszott, Thuney megsérült, de az információk szerint nem komoly a baj. Ha ki is fog hagyni, nem várható, hogy az sok idő lesz. Jó volna ha itt is megállna a sérüléshullám és végre összeszoknának ők is, és Newton is feltudná venni a ritmusukat. 

A védelem kétszer szerzett labdát, egyszer Devin McCourty és egyszer J.C. Jackson. Sajnos a secondary még mindig sokat hibázik, de elvileg ez fog a leggyorsabban javulni, mint a csapat újra képes lesz hosszú távon edzeni, náluk a legfontosabb, hogy minél több időt töltsenek együtt a pályán, és az összeszokás meg fog történni. A védőfal is nagyon gyengén játszik, talán ott is az összeszokottság idővel majd javít a dolgokon. Egyedül a LB-knél mondható el, hogy lelkesek és nagyon próbálkoznak, sokszor eredményesen.

Jövő héten Bills, ha bármit is akarunk még ettől a szezontól, akkor össze kell kapnunk magunkat és nyerni kell.

Hozzászólás

Nehéz mit írni a tegnapi meccsről, azok kívül, hogy végtelen kínlódás volt nézni.

Nekem az az érzésem, hogy Cam sérülése valószínű, mert az nem összeszokottság meg pillanatnyi homály, hogy 3 yarddal elé vagy mellé dob - mintha a karja nem azt csinálná, amit szeretne.

A közös ritmus Edelmannel sincs meg, Jules többször volt tisztán, mégse kapta meg a labdát, Stidham azonnal megtalálta, mikor beállt - persze a védőknek az már garbage-time volt.

Szóval én azt láttam, hogy most nincs csapat, csak felemás állapotban lévő játékosok tömege - leginkább ezt kell visszaépíteni, nem is szólva a tegnapi este utáni teljes motivációvesztésről.

És nem bírok szabadulni az érzéstől, hogy a 20 éven át lubickoló kapitány lelécelt, mikor pont a leginkább kellene - neki persze nem kell a loyalitását a nehéz időkben bizonyítania, hiszen "CSAK" egy játékos, aki pénzért játszik, akit csak a siker érdekel, bármi áron. De a szurkolók tartsanak ki a csapat mellett. Hát mi itt vagyunk és leszünk is kéremszépen, csak a szánk íze keserű.

Sziasztok,

Minden cikket, írást el szoktam olvasni az oldalon, de ritkán, nagyon ritkán írok. Nem is tudom, mikor volt rá példa utoljára.
Viszont egyre több olyan véleményt olvasok, hogy TB kvázi áruló, lelépett, lelécelt, cserben hagyta a csapatot.

Biztos, hogy csak ő nem akarta ezt a kapcsolatot? Nem lehet, hogy a két félnek volt álláspontja a közös jövővel kapcsolatban, de távol álltak egymástól, és nem tudtak megegyezni? Pár éve nyilatkozta, hogy ez üzlet is, tőle is bármikor megszabadulhatnak. Mintha BB-nek lett is volna ilyen szándéka, csak ez nem egyezett Kraft úréval. Most meg úgy gondola, hogy új csapatot kell építeni, és ezt nem TB-vel képzeli el?

Néhány éve azt lehetett olvasni a fórumozóktól, hogy TB mekkora csapatember, belemegy az átstruktúrálásba, hogy jobb legyen a csapatnak, szobrot neki, stb. Most meg kicsit mintha átestünk volna a ló másik oldalára.

A 20 év lubickolás az utolsó két évben már nehezen állja meg a helyét, a SB és a PO ellenére, sőt a tavaly év vége kifejezetten szenvedés volt már.

Sajgott a szívem, sírt a lelkem, mikor kiderült hogy TB távozik, de nem tudok rossz érzéssel gondolni rá. Hasonlóan éreztem, mikor anno Nyilasi ment a Fradiból, vagy Raul a Realból. Mindhárman ikonok, a klub legendái, ezen nem változtat a távozásuk. Ettől függetlenül a csapataim szurkolója maradtam, s maradok továbbra is.

Go Pats

Na, nem tudom, mikor írok megint ennyit majd, és nem vitaindítónak szántam, mert már volt ez téma sokszor, csak a véleményem írtam le :)

Előre szólnék!

A csapat játékát mi is láttuk és nem volt fényes. Ezen irányúltságú meglátásait bárki nyugodtan kifejtheti addig amíg azt kultúrált keretek között tudja megtenni. Lásd jó példaként dravait szavait.

Aki ennek nem tud megfelelni, annak a hozzászólását teljesen vagy részletesen moderálni fogom (fogjuk).

Azért szólok előre, mert nem az a célunk, hogy a csapatot fényezzük, mert a tegnapi nap nem ad rá okot, de a trágárság továbbra is zéró toleranciás.

Kenny

Szerintem aki itt van fent, nem süllyed ilyen szintre... De ami tény: valami nem oké. Lehet spekulálni, hogy mi az oka ennek, okosabbak így sem leszünk. De gyanús, hogy nem (csak) a vírus. Szerintem több folyamat eredménye lehet ez mostani fos játék. Ami nem öt perc alatt jön létre... Ki tudja, Brady miért pattant mindenáron? A Római Birodalom is bebukott egyszer... Ha már itt tartunk, “nem temetni jöttem Cézárt”, de most  nem látok reális kiutat ebből. Sajnos. De ezért csapat A csapat. Mert ha kell, megyünk velük az NB II-be is...

:-)

Mondjuk pár meccsel korábban mind Cam ill a csapat remekül játszott, tehát pont azt gondolom ez a jelenlegi helyzet az átmeneti állapot. 

Igazából azt nem értem ,Newtont miért erőltetjük? Komoly céljaink idén nem lehetnek ,ha sérült is akkor meg pláne nem értem. A PO sztem nagyon messze van,csoport 3.-ok vagyunk,nincs eredmény kényszer ,mikor akarjuk élesben tesztelni Stidhamet? Én úgy gondolom ,nagyon sok lyuk van a rosteren,talán csak az O line kezdő és a futó szekció van nagyjából rendben, wr nincs,TE játék nincs,D line Guy-on kívűl súlytalan ,passrush nincs,Bentley sztem borzasztóan lassú ,a McC ikrek is kiöregedtek ,Chung sem tudni milyen állapotban jön vissza jövőre,a CB sor lenne még a nevek alapján rendben,de most ők sem játszanak jól. Skill playerekkel szerintem nagyon gyengén áll a csapat a labda mind2 oldalán.Szóval van teendő,dehát nem lehet mindig a csúcson lenni.

Stidham még garbage time- ban is dobott egy intet kb. az 5. dobására. Nem sok figyelemreméltó  dolgot hallottam tegnap a kommentátoroktól, de abban kénytelen voltam egyetérteni, hogy nem Ő lesz a csapat jövője. Amúgy ha folytatódik a lejtmenet biztos kap még lehetőséget, akár teljes meccset is. De részemről m sok bizadalmam van egy irányítóban, aki rövid pályafutása alatt több intet dobott mint TD- t.

Nem azt mondtam hogy jobb lesz,hanem hogy nézzük meg hogy mit tud,hogy szezon végén el tudjuk dönteni,hogy kell-e nekünk vagy sem. Mert így még róla sem tudjuk egyértelműen eldönteni,természetesen vsz van vmi elképzelés róla azért.

Sziasztok, 

Mit kaphatunk Gilmore-ert ha elcserelnenk?

Nehéz ezt a meccset nem katasztrofálisnak látni. Inkább az okokról érdemes beszélgetni és a következményekről ahogy Danna is tette. Nehéz idők ezek a csapat szempontjából, de biztos vagyok benne, hogy BB és a stáb gatyába rázza a csapatot.. ha nem is most, de pár éven belül. Azért halkan jelzem a GB egy hasonló zakóba szaladt bele a tampa ellenében, mégis a liga legjobbjai közé soroljuk. 
Egyébként amit a legjobban hiányolok a csapatnál, az a sebesség, mind támadó mind védő oldalon, de gondolom ezzel nem mondok senkinek újat. Csak olyan rossz látni, ahogy a többi csapat “elszáguld” mellettünk. Felteszem a rengeteg zónázás is ennek a következménye, mert azzal lehet pótolni a sebesség hiányát a védőknél, azonban sokkal több gyakorlást és játékintelligenciát követel, előbbiből meg elég rosszul állunk.

 

A védelemnél nem (nem csak) a sebesség a gond, egyszerűen elfelejtettünk szerelni. Egyszerűen a mádodik-harmadik ember tudja csak megcsinálni a tackle-t a többiek lepattannak...

Hát igen..y. mikor Garoppolo kibújt a meccs elején két sack- ből és megfutotta a 3. és 11-et (vagy ilyesmi),  ott azért nekikeseredtem rendesen.

A Tampa NFC contender csapat,a Friscoban meg 14 játékos volt IR-en,a 4. számú futójuk futott száz yard fölött,a két eset azért nagyon nem ugyanaz.

Értem hogy Cam sérült és nem tud dobni, de futni sem tud? 19 y, kb TB szint. Tud ő 70-80at is! Láttuk.Siralmas volt a játékunk minden tekintetben, javaslom a következő behrangozóban ne ámítsuk magunkat kiegyenlített erőviszonyokkal! Sz@rok vagyunk O és D oldalon egyaránt! Stidhamet nyugodtan be lehet tenni kezdőbe, mi fog változni? Semmi! Mondjuk az 1/1 még messze van (pill. 10. draft pozíció a miénk), de erősen dolgoznak a fiúk a "javításon"!

A meccs egyetlen pozitívuma számomra hogy Wes Welkert jó volt újra a Gilette-ben látni újra!

Nem áll össze nekem ez. Értem az edzések hiányát, de akkor sem. Hova tűnt az a csapat akit láttam az első 3 meccsen, amelyikről azt mondták még múlt héten is kinti szakik, hogy egy klasszis elkapó választja el a contenderségtől? Érthetetlen.

Más:
Tegnap előszőr néztem Aréna 4-et, és Aréna 4-en Patriots meccset. Hát srácok, aki szerint Ricsi volt elfogult velünk szemben/ellen - ami nettó hülyeség -, az kicsit szerintem átértékeli ezt, ha hallgatta tegnap ezt a fiatal titánt. Na, Ő minden pillanatát élvezte a szenvedésünknek, volt, hogy már Márk szólt rá egy kicsit. Ha valakinek esetleg cimbije akkor bocsesz. Én megyek vissza a gamepassre :)

Sajnos abba az irányba tartunk, amelyet a szezon előtt a legpesszimistább lehetőségnek véltem!
Az első hetek játékai után, már nem vagyok biztos benne, hogy Cam a mi irányítónk. Sajnos ő sincs a legjobb passzban, de nekem úgy tűnik, hogy JMD sem képes észszerű startégiát alá tenni. Sajnos elszoktunk az elmúlt 15 évben, hogy a csapat sorozatban ilyen kilátástalan meccseket hozzon. Nem temetnék még, de egyelőre nem néz ki jól a közeljövő.
Ami eddig az erősségünk volt, abból semmi nincs jelen a játékunkban. White foglakoztatása, Edelman egyedülálló képességeinek a kihasználása, és persze a futás. A védelem egy csőd, nem is értem hogy eddigi ellenfeleink miért nem futottak eddig ellenünk, LB sor hiányában.
Bele lehetne menni egyéb részletekbe is, de legyek optimista, azért még mindig a szezon elején tartunk, esetleg alakulhat a dolog.
Ugyanakkor nehéz elmenni amellett, hogy az ígéretesnek tűnő JJ Taylor futónk miért inaktív már 3 hete. Vagy ezt a (már tavaly is mindent elkapó) Meyers gyereket miért nem játszattuk eddig is.
A sec ma sem volt jó, de a védelem teljesen kiszolgáltatott helyzetbe került azáltal, hogy a támadók csak percekig voltak a pályán, illetve az ellenfél többnyire a félpályán túlról indult.
Frusztrált az ember a játék milyensége láttán, de a szezon előtt sejthető volt egy ilyen irányvonal is. A kérdés most inkább, hogy merre tovább (persze amerre BB akar):
- Trade a héten még elkapókért? (Vagy uramatyám irányítóért?)
- Vagy trade pick-ért (Thuney, Gilmore, Edelman)?
- Kikapunk kétszer a Jets-től, miénk az 1/1, és jöhet Lawrence? (Fájdalmas lenne, de az Indi is megcsinálta Luck-ért!) + pénzünk mint a pelyva a jövő évre.
Vagy marad a remény, hogy a jövő héten feltámadnak fiaink, és lemossuk a Bills-t?
Sajnos most úgy érzem, hogy ez a szezon megy a levesbe. Elszoktunk tőle...

Nem fogunk szándékosan veszíteni szerintem. Nem tudom elképzelni BB-t ebben a szerepben. Irányítót nem fogunk szerezni. Nincs a piacon tudtommal. Olyan sok elkapó sincs. Én nem várok nagy csodát. Drafton meg feljebb menni néhány hellyel... hogy aztán BB kihúzzon valakit akit mindenki a 3. körre várt?:)

Azért sok van még hátra ahhoz, hogy "leadjuk" ezt a szezont, engem nagyon meglepne. Majd ha lesz ebből 2-6 vagy 3-7, kiderül, hogy Cam válla nem bírja - legnagyobb félelmem egyébként ez -, stb, stb, akkor majd át kell fogalmazni az irányt. 

Tegnapi meccset szégyen nem szégyen nem tudtam végignézni...

Szerintem Newton felejtős... Nézzük Stidhamet mit tud...De mivel jövőre elvileg jók leszünk cap space téren amondó vagyok -  nem leszek népszerű - menjünk rá Lawrencere és kezdjünk el köréje csapatot építeni.... vagy nem tudom...

Az utolsó 2 meccs totál reménytelen volt...IGAZ lófüttyöt nem edzett a csapat...

20 év tej-vaj után remélem nem 20 év cumi lesz....

 

Szerintem ami a legnagyobb baj, az a playhívás az O oldalán... JMD már évek óta egyre rosszabb ebben, de idén kirívóan katasztrófa az egész... Kilátástalan az egész, de így már abban se bízhatok/bízhatunk, hogy valamelyik csapat elvinné HC-nek (mondjuk az Indy óta amúgy se nagyon...)

Julest nagyon sajnálom, de nála is kezd kijönni a kor :(

Ahogy a védelemnél is... A két McCourty mintha szerelni is elfelejtett volna és le is lassult volna - főleg fejban... Lehet a COVID-lockdown miatt kiamaradt idő ami nagyon számít és nincs formában pár játékos

 

Én adnék esélyt Stidhamnek, érdekelne mit tud, ha nem 20 pont hátránynál megy fel és próbálja meg JMD őrült hívásaival visszahozni a reményt.... És amúgy is, ahogy többen írtátok, a szezont igazából el lehet felejteni, így max valami második harmados draft pickért mehetnénk, de akkor már inkább korán húzzunk egy jó QB-t

Nagyon szeretitek ezt a suck for Luck dolgot (tudom, te nem hoztad szóba, de amit írsz, az kb. szóba nem került volna azelőtt). Az egész elgondolás nagyon távol áll az NFL eszményiségétől, nem hiába emlegetik azóta is, általában negatív példaként. Továbbá gondoljatok már bele, mit jelent ez a játékosoknak, akik a következő szerződésükért harcolnának és bizonyítanának. Ti szívesen játszanátok egy ilyen csapatban? Erkölcsileg felvállalhatónak tartanátok  mint edző? Mint tulajdonos, aki a szurkolók felé tartozik “elszámolással”?  Mindez azért, hogy ideális esetben 10 hellyel feljebb kerüljön a csapat, akinek a végeredménye elég kérdéses, mert vagy bejönnek a választások, vagy nem. Mellesleg a Colts-nak is milyen remekül bejött... ja nem.

Ahogy az előttem szóló, úgy én sem tudtam végignézni a meccset. Mentségemre csupán annyi, hogy nem vagyok jól és az idegeskedéssel nem akartam elrontani az éjszakámat. Viszont ha tárgyilagosan nézzük a helyzetünket (tárgyilagosság a szurkolóktól?) akkor minket is elért az a hullámvölgy, amit nem igazán szoktunk meg, de amire lélekben felkészülhettünk volna az utóbbi években. Legendás 12-s irányításával is gödör felé haladtunk volna, hiszen mi nem tudtunk volna leigazolni mellé jó és még jobb játékosokat.Ha ő itt lenne, akkor is elmentek volna a covid miatt szünetre azok, aki kihagyják a szezont. Az egész NFL szisztémája arra épül, hogy váltsák egymást a csapatok fent is és lent is. A mi elmúlt közel két évtizedes sikerünk csak kivétel volt. Nem akarok egy-két meccs után vészmadár lenni, de ez teljesen természetes és ki kell várni, hogy újra összeálljon egy CSAPAT. Most meg kell szokni azt, hogy nem a főcsoport döntő legyen a minimális elvárás, de elég lenne ha pozitív mérleggel zárjuk a szezont. Az irányító szerepe megkerülhetetlen ebben a játékban és valljuk be, sem Brady-re, sem Newtonra nem lehet már építeni, az ifjú szuper tehetség pedig még nem kopogtatott az öltöző ajtaján. Évekkel ezelőtt, hatalmas viták zajlottak (akkor is) arról, hogy Brady helyett Garoppolo-t kellene favorizálni. Tegnapi játékát elnézve -már amennyit láttam- nem lett volna ő sem világmegváltó irányító Bostonban.

Garoppolo egy gyenge game manager Qb. Tegnap is amint volt rajta egy kis nyomás (sajnos ritkán volt), jöttek a hülye megoldások is tőle. Mákja van Shanahan-nel és a kreatív hívásaival, de vele sem tartanánk előrébb, ez biztos

JMD sajnos nem sokat tud azzal kezdeni, hogy az irányítója képtelen jó döntéseket hozni, a passzaiban meg semmi erő nincs. Nem a playhívás minősége a probléma, hanem annak megvalósítása, és ami igazán szomorú, hogy nem az előzetesen gyengébbnek tartott játékosok hátráltatják az offense-t (helló Cam, helló Jules).

Szerintem nyugodtan elfejthetjük azt a csapatot, akit megszoktunk. Az nincs többé. Hogy mi lesz helyette az nem idén fog kiderülni. Az viszont biztos, hogy mostantól átlagos szurkolók leszünk és alighanem ez fáj igazán. Olyan csapatnak fogunk szurkolni, akinek 2, 3, 4 évente jön ki a jó év, a PO. Ez pedig a normális, csak nekünk nem volt az. Eddig.

Ennek a mostaninak nem lehetett szurkolni. Nézni se lehetett. Nem történt semmi, nem volt minek szorítani. Biztos, hogy nem lesz PO. A Billstől messze vagyunk. Szerintem még negatív is lesz a szezon. 

Newton nem marad  szezon végén. Stidham nem lesz franchise irányító. Az ilyen még vereség esetén is látszik valakin.

A többi néma csend.

Meccs előtt hasonló szenvedésre számítottam. Shanahan van olyan jó edző hogy ráment az apró hiányosságokra. Edzés nélkül nem lehet, ez ki is jött. Ha azt nézzük meglátszik egy csapat játékán ha 3-4 kezdő nem tud edzeni a héten. Itt senki nem tudott.
Régen kellett ilyen helyzetet kezelnie BB-nek. Megfogja oldani, nem mondom hogy biztos rájátszás lesz belőle. De a tisztes helytállás meglesz 1-2 meccs és összeáll a csapat (persze ha tudnak dolgozni)

Az a helyzet, hogy az itteni fórumozók többsége a szezon előtt nagyon túlértékelte a csapatunk erejét ezért most mikor szembejön a valóság hatalmas a csalódottság. Az előző szezonos csapatból nagyon sokan kiestek különböző okokból és megfelelő pótlás alig érkezett, kb boritékolható volt a visszaesés. Igazából tegnap sem történt semmi meglepő. Ismert hogy komoly problémáink vannak a komolyabb futójátékkal rendelkező csapatok ellen és ez tegnap ismét bebizonyosodott, pedig az ellenfél messze nem a legjobb futószekciójával állt fel. Lassan az is kijelenthető, hogy Newton sem igazán váltja be a hozzá fűzött reményeket és mivel nem igazán van más értékelhető helyette így ez a problémánk sem ebben a szezonban fog megoldódni. Jelenleg szerintem csak a csodában reménykedhetünk.

Én azt látom, hogy a liga a felé megy, hogy még ezen a szinten is atletikusság szempontjából szörnyeket küldjenek a pályára. Van aki nagyon durván kivétel mint a nagyon nem szimpi Hill a gyorsaságával, vagy Metcalf az erejével (és gyorsaságával, az a sprint az interception után...), de rengeteg játékos van aki nem ennyire látványos mégis kilóg a mezőnyből. Na nálunk ilyen nem nagyon van, mintha nem tartanánk szempontnak, inkább tudjon a rendszerhez alkalmazkodni. Csak a rendszer semmire nem jó, ha egyéni szinten a csatákat nem képesek megnyerni benne a játékosok. Nem tudunk egyszerűen olyan mismatcheket teremteni mint korábban Gronkkal, vagy Wilforkkal középen, ezeknek sokkal inkább elszenvedői vagyunk folyamatosan.

Ami pedig Cam-et illeti, nem is az zavar, hogy rosszak voltak a dobásai, mert elképzelhető hogy sérült valóban. Amitől hülyét kaptam, az a lassúsága. Megkapja a labdát, néi az első opicóját és várja hogy csoda történjen, nem mozog ki, nem pattog a zsebben mint az atletikusságáról méltán híres TB tette, hanem áll egy helyben, aztán amikor már nagyon ég a ház pánikszerűen elkezd körbenézni, menekülni és hoz rossznál rosszabb döntéseket. Azt az egyet nem értem, hogy ez pl a Seattle ellen miért nem így volt ?

Jó lesz ez gyerekek(Majd jövőre)! 😀

Engem semmi féle rossz hangulattal nem tölt el,hogy így jártunk így játszunk.... Ebben az évben semmilyen elvárásom nincs a csapat felé ami a teljesítményt illeti. Idén kísérletezzünk és teszteljük nyugodtan a játékosokat.. nézzük meg kire érdemes építeni a jövő csapatát...  

Amilyen furcsa év ez nekem még az is belefér ha top 5ben draftolunk... Tényleg csak úgy lehet ezt a szezon kibírni és élvezni ha nincsenek elvárásaitok a csapat felé. Csak ez tudom javasolni mindenkinek. 

Mielőtt megírtam volna a cikket, kb. 20 percig bámultam az üres dokumentumot, nagyon nehezen tudtam összeszedni a gondolataimat. Az sem segített, hogy közben megnéztem ezt a videót: https://youtu.be/KMsRCldugnI és azon filóztam, hogy mi történhetett. Vagy tényleg sérült vagy a Covid ennyire legyengítette. A dobásai erőtlenek, a futásai dettó mióta visszatért. Mintha egy teljesen más játékos volna... ekkora visszaesés ennyire rövid idő alatt nem lehet csak úgy... 

Én azt néztem a közvetítésben, hogy JG miután lement a pályáról egyből felvette a bojtos sapkáját, és nem láttam izzadni különösebben. Ezzel szemben CN még a szokásos törülközőt sem bírta magán, és folyamatosan izzadt volt a homloka. Pedig előbbi volt többet a pályán nagyságrendekkel. Lehet hogy vírus utóhatása, amit itthon is sok sportoló elmondott már: nem lehet azonnal visszamenni teljes terhelésre, mert lehetnek problémák.

Válasz mgabor74 üzenetére

Ha jól tudom, itthon minimum 3 hétig nem is adnak újra sportorvosit annak, aki covidos volt és tünetelt is. Hivatalos közlés szerint Camnek ugye nem voltak tünetei, de ki tudja pontosan?! Max csak ő és az ügynöke. 

Talán korai volt az első meccsek után a "vezért" pajzsra emelni, nem véletlen hogy a kutyának sem kellett ! A megalapozott vélemény kialakitásához még kell pár mérkőzés,persze lehet hogy erre rá megy a szezonunk. Stidhem sokkal biztatóbban mozgott,meggyőződésem hogy  kezdőként a tegnapi CN -nél sokkal eredményesebb lenne! Viszont volt a mérkőzésnek egy óriási pozitivuma, nem kellett CN öntelt vigyorát nézni,azt a valóság letörölte róla! Amióta közvetitik a hazai TV-ék a Pets mérközéseit ennél kilátástalanabb és kiábránditóbb mérközést még nem láttam! Zárojelbe: remélem a letépett aranyláncát a biró vissza adta bár nagyon nézegette! Ez is jellemző rá hogy fél kiló arannyal és platinával a nyakában játszik. Bizom benne hogy nemsokára tartalék irányitóként segitheti a csapatunkat!

Ugyan konkrét személyt nem neveztél meg, átjött az üzenet, de ahogy akkor is leírtam: SENKI NEM EMELTE PAJZSRA CAM NEWTONT! Arról írtunk, hogy azon az egy meccsen olyan teljesítményt nyújtott, ami az MVP-szezonját idézte, most meg szar volt, ezt is leírtuk. A vezér szerepen nyugodtan lehet rugózni minden egyes gyenge meccse után, de akkor ideje elvitatni Edelmantől is, mert hát ő se a kiemelkedő teljesítmény mintapéldája az elmúlt hetekben...

Én azért reménykedem abban, hogy Newton visszatér a szezon eleji formájához, mert a csapat számára még akkor is ez lenne a legjobb, ha Te utálod, mert sárga öltönyt meg aranyláncot hord.

CM-től láttunk kifejezetten bíztató meccseket. 1 yard hiányzott a Seahawks elleni győzelemhez pl. Ha valaki azokra a meccsekre azt mondja, hogy rosszul játszott, az nem igazán van képben. Előtted kb. 5-en leírták, hogy  CM most rosszul játszott, ezzel szintén nem akar senki vitatkozni, azonban pezsgőt sem fogunk miatta bontani, vagy csak kevesen. Szerinted BB miért nem erőlteti Stidhem- et? Pusztán szórakozásból játszatja a félhalott CM-et (és még Hoyert is előrébb helyezte a rangsorban a Chiefs ellen)? Vagy esetleg több infója van a két játékos képességeiről? Ezzel együtt, szerintem eljön még az idő, hogy idén kezdő lesz Stidhem. Előre félek tőle részemről, nem mintha sokat számítana.

CN valóban kritikán aluli volt,ahogy az egész csapat is.Sajnos erőnlétileg jelenleg a béka segge alatt vannak a játékosok.Először azt kell újra felépíteni,addig esélyünk sincs a győzelemre.Láttuk a csapatunk szebbik arcát az első fordulókban.Tudjuk,hogy ennél sokra többre képesek.Go Pats!

Ezt az erőnlét dolgot nem is értem. Azért az nem elvárhatatlan dolog egy profi sportolótól, hogy az erőnléti edző által kidolgozott gyakorlatokat elvégezze akkor is, ha éppen nincs közös edzés. A lehetősége pedig gondolom mindenkinek megvan rá.

Sokan szállodába költöztek karanténba, ahol nagy eséllyel le volt zárva előttük a konditerem vagy bármi, hisz mindannyian lehettek volna akár betegek is, nem véletlenül költöztek el otthonról. Az meg h fekvőtámaszozik, vagy elmegy futni azért nem egy ilyen terhelésre van kitalálva... kb semmit nem jelent. 

Ha jól tudom szállodába  karanténba vonult a csapat és egymással sem érintkeztek.Így azért nem egyszerű fenn tartani az erőnléti állapotot.Különösen ilyen fizikális sportnál.

A közel azonos kezdési időpont miatt tegnap a game pass segítségével párhuzamosan néztem a mi meccsünket és a Tampa meccset. Szívszorító látvány volt megélni a saját szenvedésünk mellett Brady és Gronk lubickolását, ami alapján felül kell vizsgálnom azt az álláspontomat, hogy nem is olyan nagy probléma, hogy a vezérünk elment.

Valahogyan így fognak majd érezni a világ Barcelona drukkerei is jövőre, ha már nem lesz náluk Messi. Véget ér egy a mi életünkben valószínűleg nem megismételhető időszak, és el kell gondolkozni rajta, milyen nagy is a saját patroits-identitásunk. Be kell látni, hogy valóban nem túl nehéz dolog drukkolni egy olyan csapatnak, ami minden három meccsből kettőt biztosan megnyer, vagy ha véletlenül egy év kicsit gyengébb is lesz, akkor sincs pánik, mert jövőre a rájátszás részvétel úgy is biztosra vehető. Könnyű rajongani a Barcelonáért vagy a Real Madridét, vagy hogy amerikában maradjak a LA Lakers-ért, esetleg az egyéni sportokban Federert, Hamiltont, vagy pár évvel ezelőttig Phil Taylort említhetném az általam követett sportok közül, és ide sorolom itthon a Fradit is. Könnyű úgy drukkolni, hogy az esetek jelentős részében előre borítékolható a győzelem.

De mi legyen ezután. Úgy gondolom, hogy ez a helyzet nem csak a csapatnak fog gondot okozni, hanem a világban nem olyan régóta nagy népszerűségnek örvendő Patriots szurkolóknak is. A választ nem tudom, érdeklődve figyelem a saját érzéseimet is ezzel kapcsolatban.

Az offense a tavalyi szezonban a Browns meccset követően Bradyvel is reménytelen volt. Amióta a Brown-projekt megbukott és Gordon visszatért Mariskához (vagy csak lebukott, el sem hagyta), azóta nincs offense oldalon kiemelkedő teljesítmény. 

Azért Brady elég jól elketyeg a Tampában mostanság, mert kapott a játékához fegyvereket. Egyszerűen nálunk az O-ba nagyon hiányzott már tavaly is Edelman mellé legalább +egy ligaelit WR és egy jó TE. Amikor még játszott AB, Gordon és az O-fal sem sérült szét, akkor szét tudtuk passzolni az ellenfeleinket (és közelítőleg Gronk szintú TE-nk már akkor sem volt). Szerintem volt pár rossz management döntés az elmúlt pár évben, de ez messzire vezetne, nem érdemes belemenni. Most ez a keret, ezzel kell boldogulni. Ha meg nem boldogulunk, akkor sincs baj, pár szűkös év után újjá lesz építve a csapat.  

Egyetértek azokkal, akik szerint kell még pár meccs az ítélethirdetés előtt. Ezt a tegnapi meccset követően még nem megtenni. Sok minden igaz a leírtakból.

Lassúak voltunk, nem tudtunk szerelni, Cam kilátástalannak Edelmann öregnek, Harry bénának a csapat pedig motiválatlannak tűnt... ennek több oka is lehet amihez még nincs kellő információ. Aludjunk rá párat és várjuk meg a következő 2 meccset.

GO PATS

Az eheti up&down down&down címmel fog megjelenni?

Igen, bár majdnem elhagyta a labdát nagy igyekezetében.  Amúgy ő egész gyorsnak tűnik. 

Üdv mindenkinek!

Először is Burkus kérdésére: up: legalább nem hajnali meccs meccs volt, kár lett volna emiatt ébren maradnunk...

Amúgy lemaradtam valamiről? Nem ez a csapat volt, amelyik:

- 1 yardra volt attól, hogy a mai napig 100 %-os Seahawks-t megverje

- partiban legyen a Chief-el a kezdő irányítónk nélkül, (nem feltétlenül szándékos) bírói tévedésekkel  nehezítve

- Newton nem tudni, hogy meggyógyult-e, vagy csak a már nem fertőz. Bánhidi Bence sem volt súlyos beteg (bár ő tüneteket is produkált), mégis az edzések újrakezdéséhez 4-6 hetet kell várnia. 

- végül a csapat erőssége az, hogy nem sztárok, skillplayerek alkotják, hanem noname (tisztelet a kivételnek) játékosok, akiket a séma tesz naggyá. Mondjatok egy játékost, aki nálunk lett elismert, elismert, eligazolt máshová, és nem esett vissza a teljesítménye. A futás ellen pedig évek óta szenvedünk...

Pár reakció: A játékosok mondták, hogy Newton vezér, Meyerst én is többet használnám és a legfontosabb, így talán elmaradnak a divatszurkolók.

Bocs a terjedelemért, de úgy látom másnak is hosszúra sikeredett....

További szép napot mindenkinek!

... a sémához sajnos elengedhetetlen a közös edzés, a karantén és a bezárt stadion nem segítség.

Ugye azt nem gondolja senki, hogy TB nélkül mindenki egyszerre rossz lesz. Gilmore és a sok zászló, a McCourty-k egyszerre lassúnak le? Tudom, nincs a Puffin lekvár, akarom mondani az avokádó fagyi...

De mint tudjuk, a szezon januárban kezdődik. Nekünk max decemberben ér most véget...

Többedszer látom a két McCourty nevét, amiből Jason-t értem, de DMC azért nem rossz. A második hét óta 0 / 6 és két INT, amiből egy TD. Ezt tegnap Jeff Howe 21:51-kor Twittelte, lehet, hogy utána még változtak a számok, de ez akkor sem rossz.

Szokásos bizakodással néztem a mérkőzés elé, aztán úgy 25 perc elteltével rájöttem a legnagyobb bajunkra,...nincs csapatunk. Szürke „játékoshalmazunk” van csak, mintha az idény első edzésén lennénk és a ligában mintha csak Mi mennénk egyre visszafelé. :( A támadásaink körülményesek, pontatlanok, lassúak, ötlettelenek,...sőt, unalmasak. A védelmünk szintén erőtlen, tagjai min. inkonzisztensek, igaz tegnap ~40!!! perces terhelést biztosított Nekik az offense. Egyetlen tartósan kiemelkedően teljesítő, konzisztens játékosunk sincs, nem tudom van-e a ligában még egy ilyen csapat. Szomorú, amikor egy csapatban mindössze két UDFA játékos (Olszewski, Meyers) igyekezetét lehet elismerni. (Olszewski ~26 yardos KR átlaga az egyetlen pozitívnak mondható stat.-unk a ligában. A legalább 8 return-t futottak között a 6.)

A PO letudva, a pozitív mérleg erősen kétséges, nem tudom van-e még lejjebb...

Mindezek ellenére GO PATS!

Ami meg szörnyűbb a rossz játéknál is, az a küzdés hiánya! JE sisak és tablet ledobásán kívül semmi érzelem, egymás biztatása, mintha tudtak volna előre mi lesz a vége!

Azért a sorsolást és az "erösítést" látva a playoff csak nagy Bills betlivel tünt elérhetönek,föleg hogy a LV,CLE,IND hármas akikkel lehet verekedni a 6-7 helyért picit elöttünk vannak jelenleg..bár Mayfield,Rivers(a Raiderst vertük) van olyan homály hogy Covid nélkül még el is csíphettük volna egy bejutó helyet.Bár személy szerint egy magasabb pick et többre tartanék most a rebuild alatt mint játszani 1 meccset a playoffban.Newton láthatóan belassult a fertözés óta ez nem lehet véletlen.Azonkívül hogy 7-9 vagy 4-12 lesz csak hiúsági kérdés.Ez egy ilyen szezon,lesz ez jobb is idövel.Csak az öreg a pickeket ne ilyen Harry,Michel félékre szórja el :)bár Wynn se tünik akkora fogásnak..és a jövö QB ét is meg kéne találni.Szükös évek jöhetnek de ez a normális,nincs itt semmi látnivaló.

Wynn-nel mi a probléma? Amikor nem kell elmozgatni a helyéről a sérülések miatt, akkor kifejezetten jól játszik. Hosszú évekre megvan a kezdő LT-nk.

érdemes lenne visszanézni, hogy az első körben draftolt játékosaink közül mennyi lett kulcsember-közepes-gyenge, mert sajnos érzésem szerint többekkel befürödtünk mostanában vagy legalábbis többet vártunk/várhattunk volna egy 1. köröstől. mi a biztosíték arra, hogy feltrédelünk egy QB-ért, odaadjuk érte a fél jövőnket (sok draft pikket) aztán kapunk egy Rosen-t például.

A draft alapból elég lutri, de az első körös játékosok válnak be a legmagasabb százalékban. Ettől függetlenül nyilván szoktak az első körben is lenni totális bust-ok és nem csak nálunk. Nálunk többnyire a 2. körös játékosok szoktak kukák lenni.

Én felül tudok a tegnapi zakón emelkedni, ami -tény- méretes volt

Az oka egyszerű, a csapat eleve megtizedelve (sokak ülik ki a szezont) állt neki a szezonnak, egy több helyen hiányos kerettel, meg egy banged up, későn csatlakozó QB-vel, aki meg akarja mutatni, hogy még van a tankban

az első pár meccs reményteli volt, a Seahawks és a Chiefs ellen is tök jól tartotta magát a csapat

Aztán a covid gyakorlatilag szétverte az egy dolgot, amire alapozni lehetett, BB edzéseit. A Broncos ellen 1 napot tudott készülni a csapat és a niners ellen is sok kihagyással játszó játékos kellett pályára lépjen.... ennek sajnos ezen a szinten megvan a böjtje, nem elég, hogy ez a keret nem erős, még edzeni sem edzhet együtt eleget= megalázó zakó

A Bills ellen sem mi leszünk a favorit, jó eséllyel nekiláthatunk a jövő embereit próbálgatni, és azokat a veteránokat, akik még nyerni akarnak, el kell engedjük contenderekhez ... 

Ilyen a rebiuld, semmi extra 

 

Nekem a lélektelen játékra nem magyarázat a kevés edzés! Volt egy jelenet,amikor egy baloldali szélső Wilson futásnál Gilmore egyszerűen elfutott a futó mellett ,utána blokkolta ki egy cut blockkal a Niners játékos és mutatták hogy utána szabályosan kiröhögte Gilmore “szerelési kísérletét”... No comment 

és még egy dolog,amiről nagyvonalúan elfelejtkeztünk : az Off a Niners csere védelme ellen vol képes izmos 6 pontra... Ezt azért jó lenne nem elfelejteni és nem csak a saját kifogásainkra hivatkozni  (múlt héten pl telesírtuk a párnánk Andrews hiánya miatt,náluk most a 3. számú centerük és a 4. számú futojuk játszott)

Véleményem szerint a csapat valós ereje valahol félúton lehet a két véglet között,nem annyira jó minta Hóksz meccs mutatta és nem is annyira szar mint a tegnapi,de úgy gondolom inkább a tegnapihoz van közelebb

Wilfork óta pl képtelenek vagyunk megoldani egy konzisztens,domináns NT/DT helyzetét,ott egyszerűen nincs meg az emberanyag