Első benyomás - 7. hét: Patriots vs Bears

Kép
EB

Szégyenteljes teljesítmény. Mintha teljesen másik csapat lett volna a Bears ellen a pályán, mint az elmúlt hetekben. Az egész meccsen a vendégek akarata érvényesült, jól működött a támadójátékuk, a Patriots a játék minden elemében alulmaradt és 33-14-re kikapott az idei egyetlen MNF-en.

Mac Jones visszatért, ám nem sokáig tartott, hiszen az interceptionje után a második negyedben érkezett Bailey Zappe, akivel gyorsan fordított is a csapat. Talán itt volt az egyetlen olyan momentum a meccsen, amikor reális esély volt a győzelemre, apró szépséghiba, hogy ez a második negyed közepe táján történt. DeVante Parkert lehet kiemelni a támadósorból, valamint Matt Judont a védelemből, a többiek gyengén szerepeltek. A Bears támadósorát csak egy-egy játékra tudta megfogni a védelem, cserébe a következőből 15-20 yardokat "sikerült" engedni. Az elmúlt hetekben látott védelem csak árnyéka volt önmagának.

A korai hátrány miatt nem lehetett futójátékkal operálni - bár nem is igazán működött. Jones és Zappe is passzokra kényszerült, utóbbinak volt is több szép dobása, de konstansan nem tudott haladni a támadósor. Nyilvánvalóan a futójáték hiányában a play action passzok sem reális opciók, ezek pedig nagyon hiányoztak.

A speciális egység is leszerepelt, Jake Bailey borzasztóakat puntolt, volt nagy visszahordása a Bearsnek.

Gyakorlatilag azt láttuk mint a Browns ellen, csak pepitában, most a Bears sokkal komplettebb csapat benyomását keltette. Teljesen megérdemelten húzták be a győzelmet. Ettől a Bearstől nem szabad 33 pontot kapni, egy fordított eredmény sokkal inkább reálisabb lett volna a fogadóirodák szerint a meccs előtt...

Hasonló teljesítménnyel egyértelmű, hogy semmi esély a rájátszásra, vasárnap következik a Jets elleni csoportrangadó, ahol kötelező a győzelem, ha szeretne valamit a csapat az idei szezontól.

Hozzászólás

A rájátszás nem volt realitás eddig sem véleményem szerint,az egyaránt 2-5ös Brownst és Steelerst és az 1-5ös Lionst tudtuk megverni,ez szerintem azért elég jól leírja,hogy mekkora jelentőséget kell tulajdonítani ezeknek a W-knek,a saját csoportunk utolsó helyen állunk egyedül negatív mérleggel,szerintem nincs miről beszélni.

De nekünk nem is a PO-val kell foglalkozni egyelőre ,hanem meg kellene találnunk a Fr Qb-t,ennek a szezonnak inkább ez lenne a feladata.

A Def nekem idáig sem tetszett,nekem nem volt meggyőző,most eléggé terített betlit toltak.

BB-re nem jellemző a kapkodás ,sokat elárulna ha tudnánk Mekit miért kapta le

Egyet értek Veled, a rájátszás nem volt realitás. 

Nem véletlenül ez volt az első tippem ami félre ment, jönnek még itt erősebb csapatok is akik sokkal komplettebb játékot játszanak a Bearsnél.

Egyenlőre lassú építkezés módban vagyunk, ezt el kell fogadni.

Visszarángattak bennünket a fellegekből nagyon gyorsan. Ez valami iszonyat gyenge teljesítmény volt mindenkitől, de számomra főleg a védelem volt hatalmas csalódás.

Ezzel.a.meccsel elég nagyra nőtt a megválaszolatlan vagy megválaszolhatatlan kérdések száma a caapattal kapcsolatban.

A legfontosabb mind közül hogy ki lesz a kezdő QB? Most van egy sértődött és sérült elsó körösünk meg egy 4.körös sokak által messiásnak tartott srácunk. Baromi kiváncsi leszek mi lesz de hogy most nincs jó paszban a csapat az biztos. Ki kell jelölni a vezért minden csak utána jön.

 

A QB kérdés csak még rosszabb lett, nem irigylem BB-t ezért a döntésért. Írták, hogy a csapat egész héten Mackel gyakorolt, Zappe megint úgy állt be, hogy a kezdőket alig látta - ahhoz képest tűrhető volt, de semmiképpen sem jó, nyomás alatt még sokat kell fejlődnie. Az biztosan jobb képet fog mutatni, ha a héten már vele fognak edzeni, tudja a játéktervet gyakorolni. A Jets is egyre jobb, az se lesz egy vicces mérkőzés.

Én a coach team felelősségét láttam a legnagyobbnak az éjjel, mert eleve rossz játéktervet vettünk elő, ráadásul ezen nem változtattak semmit, miközben a csapat, különösen a védelem oldalán teljesen erőtlen volt, lassú mind mozgásban, mind olvasásban, a szerelések rendre sikertelenek voltak. A védőfalunk mintha ne is létezett volna, könnyedén tolták szét őket. Judon meg néha Jennings mentette, ami menthető, de két emberrel nem lehet győzni. A SEC gondosan jó nagy tereket engedett a Bears elkapóinak, szép példa erre N'Keal Harry elkapása, aki az életében nem tudott még ennyire elszakadni, mint a mi tegnapi védőinktől.

A támadófal a halovány önmaga volt, Brown átvette a bünti-stafétát Wynntől, terelt szépen, ha nem sárgát, akkor blitzet engedett - mintha aludt volna közben.

Fájdalmas volt nézni az egészet, a tehetetlenséget érezni az egész csapaton, hát kíváncsi lettem volna az első öltözői beszédre a meccs végén. Meg az első maira is az elemzés megkezdésekor. Nem egyéni hibák voltak, hanem egy teljes csapatbetli - szokott lenni ilyen minden évben, remélem ez volt az, és innentől egyre jobbak leszünk és a csapat összeáll - de a legfontosabb, hogy ki lesz az irányítónk, akire építeni lehet. A rájátszáson értelmetlen gondolkodni, ha szerencsénk lesz, még bekerülhetünk, de idénre nem az a feladat, hanem a csapat megerősítése, beleértve az edzőket is.

GOOO PATS!!!

Borzalmas teljesítmény volt, mind a három csapatrésznél. Igen, igaz, hogy a gyengébb csapatokat tudtuk eddig megverni, de a Bears is az, egyszerűen nem csak minden labda nekik pattant, még fel is szívták magukat. Nem fogtuk a futásukat, nem vigyáztunk Fields rohangálására, a támadók cserébe szenvedtek.

Mi a valós tudásunk alatt játszottunk, ők meg a valós felett, így nem is lehetett más az eredmény.

Az éppen formába lendülő Jets kemény dió lesz, de legalább elvárások nélkül nézhetjük...

De azért tragédia sincsen. A Bearsnél nem volt sérült, az első csapattal álltak ki, nálunk meg több fontos láncszem is hiányzott mind a támadó, mind a védő oldalon. Barmore, Uche, Wynn visszatérésével egész más lesz ez a védelem.

(OFF : nem az idei az egyetlen MNF, dec 13-án a Cards ellen is az lesz)

Uche egy egyértelmű szituációs passzsiettető, gyakorlatilag csak 3. és hosszúnál lehet pályára küldeni, mert futások ellen teljesen fogalmatlan. Egy ilyen játékos soha nem lesz BB-nél meghatározó ember. Barmore ennyire nem reménytelen, de elég rossz szezont fut, a PFF értékelése lassan már selejt kategóriába süllyed, olyan könnyedén pakolják arrébb a támadófal emberek mintha ott sem lenne. Ő még talán így is upgrade lenne, de Uche abszolút nem.

Albert Breer hozott le egy cikket múlt héten (link), amiben arról számol be, hogy megromlott a csapat és MJ között a viszony. Részben visszavezethető ez a sérülése körüli különböző véleményeknek (műteni/nem műteni), illetve a JMD helyére érkező pótlásra, illetve az OC meg nem nevezésére. 

Nem nagyon hiszek ebben, azért ennél szerintem (mindkét félnek) több esze van.

Mindamellett nekem MJ kevésbé szimpatikus, mint Zappe. Utóbbiban több tüzet és potenciált láttam, a rookie hibák ide, vagy oda. 

Nem tudom, hogy miért lett lecserélve MJ a meccsen (csak összefoglalót láttam sajnos), sérülés vagy INT miatt-e, de azért ez beszédes, hogy nem ő vitte végig a meccset, kivétel természetesen, ha sérülés miatt kellett lejönnie, vagy ez volt előre a terv, hogy apránként jöjjön vissza a full time job előtt.

Nem volt látható jele sérülésnek,egyértelműen edzői döntésnek tűnt,a következő drive még mutatták hogy sétálgatott a  vonal mellett Meki ,meg Zapi beállása előtt is készülődött vissza a meccsbe.

Engem pont nemérdekel a tűz, sokkal inkább a teljesítmény. A Bears ellen mindketten gyengén szerepeltek, Zappenek volt pár jó passza, de összességében ő is a legrosszabb meccsén van túl. A Meyersnek dobott TD-nél full üresen volt az elkapó, ilyet középsulis szinten is megdobnak. Parker felé a hosszú átadás az gyönyörű volt, de látható, hogy neki is gondott okozott sajnos az, hogy hátrányból játszottunk.

BB azt mondta, hogy alapból ez volt a terv, hogy lesz majd csere a meccs folyamán és erről Jones és Zappe is tudott, ami meg az elmúlt évek egyik leghülyébb húzása volt Belichicktől szerintem. Ha Jones teljesen jól van/volt, akkor tolja ő végig a meccset, ha nem, akkor meg Zappe-vel kellett volna nekimenni a meccsnek, mert így csak mindkettejük önbizalmát rombolja...

Érdekes, az FK-n (legyen hiteles, vagy sem), erről nem így írtak, sőt. A játékosok (Onwenu, Meyers) sem tudták mit keres Zappe a pályán, Zappe se tudta, hogy pályára kerül, stb. Ha tényleg ezt lenyilatkozták kamerák előtt, akkor azért az eléggé érdekes helyzetet szül. Mondom ezt annak fényében, hogy nem tudtam ellenőrizni a forrást, majd otthonról. Ha kacsa, akkor jobb a helyzet.

Hivatalos honlap, postgame quotes. Hamarabb hiszek a saját fülemnek meg az ott elhangzottaknak, nemtudom ezt a FK honnan vette.

https://twitter.com/MikeReiss/status/1584752296403308549?t=lh_DCOAgcFW2pKc_f7aSww&s=07&fbclid=IwAR0NREV7Y5Oqwmy1_HwyHhFx2y8ZG5LErULy3fC13BYjkkU4fgxBalIP-wc

Ha a google-be beírom hogy: Patriots Onwenu Zappe, és elmúlt 24 óra találatai, akkor sok helyen lehozzák ezeket. Pl. Bostonherald. Stevenson is ezt nyilatkozta a MassLive nak, hogy nem tudták, hogy Zappe játszani fog.

Érdemes rákeresni, úgy látszik, hogy sajnos ezek nem kitalációk.

Én a hivatalos sajtótájéjoztatót olvastam, többre egyelőre nem volt időm. Az egyébként simán benne van, hogy a többiek nem tudták, csak a két QB, de mondom mégegyszer ez egy oltári nagy hiba volt két vasat tartani a tűzben ilyen módon. Tipikusan két szék közt a pad alá helyzet.

Miért szükségszerű, hogy egy ilyen infót megosztanak mindenkivel? 

Persze ettől simán lehet, hogy tényleg sz*r van a palacsintában, de én Onwenu és Meyers megnyilatkozásában nem látom, hogy itt bármire is bizonyíték lenne. Talán attól tartott BB, hogy ha a játékosok bizonytalanságot látnak QB fronton, akkor esetleg nem mindenhez állnak úgy, ahogy kell.

Erre a meccsre nehéz lenne pozitív jelzőt találni. BB meghúzta MJ lecserélését, ami tökös dolog... pár percig úgy tűnt, még be is jön, aztán nem. Most nem tudom mi lesz, de ha valaki, akkor BB megoldja ezt a részt (választ és kitart a választása mellett).

Szurkolói szemmel nézve a védelem az egyetlen dolgot engedte Fields-nek, amire képes, a futást. Szerintem a terv annyi volt, hogy vegyük el tőle a passzt és verjenek meg földön... sajnos pont ez történt. Legalább 5 kulcsjátékban oldotta meg Fields lábon a feladatot, elképesztően idegesítő volt. Elképzelni nem tudom, miért nem váltott a védelem valamit, hogy ezt megakadályozza, de biztos a szakértők meg tudják mondani.

Őszintén szólva már a mérkőzés első drive-jában arra gondoltam, hogy "te jó ég, ki fogunk kapni", mikor láttam MJ és a támadók visszatérő "elveszettségét". Azt nem hittem, hogy ennyire.

Szerintem sajnos ennél rosszabb volt a helyzet. A terv (ahogy én láttam) a meccs elejétől a futás elvétele volt és Fields kezébe adtuk a labdát. Sajnos pont ellenünk idén először ültek mind a rövidebb, mind a középtávoli passzai. Emellett semennyire nem tudtuk megfogni a futásukat, sőt. Próbáltuk a 2. félidőre kicsit variálni (nekem úgy tűnt legalább is, de topin, vagy nálam tájékozottabb javítson ki please, ha rosszul láttam) a def felállásokat, viszont mivel a maciknak éjjel mind a földön, mind a levegőben szinte hiba nélküli volt a játéka, így kb. semmi nem változott. Az egész terv nem működött sajnos és egyik csapatrész sem bírta el most a nyomást. Zappe pont akkor villogott, amikor a védelem a 2. negyedben átmenetileg magára talált és a Bears is hibázott. Ezen kívül semmivel sem játszott jobban (sem a mostani, sem a sérülése előtti) MJ-nél. Továbbra is úgy látom, hogy ügyes srác, de MJ fog nálunk továbbra is a kezdő QB lenni. Go Pats! :)

Nem akarom FunHun kenyerét elvenni, de Up-ba tenném N'Keal Harry-t amiért 1 targetből 1 elkapása volt 14 yardért a Gillette-ben, viszont egyből Down-ba is tenném azért mert ez ellenünk történt. :)

Szerintem a héten még MJ kezd majd, nem hinném, hogy emiatt elveszíti a QB1 pozícióját.

A lehető legrosszabb, amit BB tehet, hogy továbbra sem foglal állást. Látszik, hogy ameddig a dolgok nincsenek eldöntve, kimondva, addig a komplex teljesítményre is durván rámegy ez az ügy csapatszinten. Megbeszélt dolog?! Hagyjuk már, na. Persze, hogy ezt fogja nyilatkozni, de aki látta élőben azt a pár percet, illetve Mac fejét ahogy a padra ül, nekem sok mindent elárult, csak azt nem, hogy ez a haditerv. Az első homály picknél lekapta, ezt egy franchise qb-val nem szokás, még ha csúnya is volt. Csak ha “erre várt” és amúgy sem bízott benne, miért kezdett? És amiket az insiderek mondanak, hogy a viszony egyáltalán nem felhőtlen - ami a sérülés óta folyamatosan felszínen lévő pletyka -?

Értem én, hogy összetett és nehéz ez, de a bizonytalanságtól csak rosszabb lesz. Dönteni kell.

A meccs egyébként tökéletesen idézte a tavalyi szezon végét, ha ma nem pihennék olyan elpazarolt 3 óraként éltem volna meg, amit sosem látok viszont..😃

Ez tényleg borzasztó gyász volt. Judonon kívül mindenki down, de elsősorban BB, két dolog miatt is.

Tudtuk, hogy ezek a bohócok csak futni tudnak, passzolni nem, örülnek kb ha a 150 yardot elérik meccsenként, erre engedjük a futást nekik orrba-szájba.

Amit pedig a QB-kkal művelt, kritikán aluli. Minek kezd Mac, ha 6 passz után lekapja? Így nehezen fog visszarázódni, ráadásul az amúgy sem egekben lévő önbizalmát is még jobban hazavágja.

Sztem amúgy egyetlen értelmes és logikus dolgot tehetünk ebben a helyzetben. Nyomjuk és kezdessük Macet orrvérzésig, lássuk lesz-e jobb. Ez a szezon úgyis kuka, ha javul, örülünk, ha nem, levonjuk a konzekvenciákat, továbblépünk és örülünk, hogy van egy Zappe még évekig olcsón.

A QB szitu nekem nem tetszett.Ha egészséges volt MJ akkor nem veszem le 1 negyed után.Ráadasul bejött Zeppe volt 3 jó dobása utánna semmi meccs végéig teljes homály.Így mindkét QB önbizalmat sikerült elcseszni. Ha még a pletykák igazak akkor eleve ültetem Jonest hogy fegyelmezzem. Ez ilyen teszetoszára sikeredett ami egyáltalán nem jellemző BB-re.

Megnéztem a meccs 2/3-t és nekem inkább az jött le, hogy ez volt az a nap, amikor a Pats-nek semmi, a Bears-nek minden momentum összejött. Fields szerintem a szezon összes hártalévő meccsén nem fog olyanokat dobni, mint ami itt egy meccs alatt összejött neki. Másrészről a Bears D oldalról talált valamit, amire aznap nem volt válasz. Ennyi. Szerintem felesleges a nagy drámázás, a csapat temetése, meg a sírás-rívás, mert a következő meccsek eredménye pont a következő meccseken fog eldőlni és nem ezen a hétfőn.

Nem szoktam a bírók miatt sírni, de amikor még szoros volt az állás, két alkalmat is észrevettem, hogy Fields 3rd&hosszú futásánál igen nagy holding-okat engedett el a bírói stáb. Pedig nekem nem nagyon van ehhez szemem.

QB ügyben meg a dolgok magyarázata az lehet, hogy BB-nek nagyhirtelen az lett a problémája, hogy Zappe két jó meccse után fennáll a veszélye annak, hogy két vezér lesz az öltözőben és frakciók fognak kialakulni. Anno CN cut-jánál is hasonló volt a szitu, és ezt CN is lenyilatkozta, hogy igazából érti, ami történt. Szóval, ami látszólag most egy pozitívnak tűnő verseny, az valójában egy óriási veszélyt hordoz magában. Lehet, hogy ez a "ki tudta/ki nem tudta melyik QB fog aznap játszani" magyarázata is, hogy senkinek ne forduljon semmi más a fejecskéjében, csak hogy a "szokásos" 100% nyújtására kell öszpontosítania.

Tipp: BB most gyorsan le fogja ezt a dolgot zárni, és egy "szétlövés" keretében valaki nov 1-ig el lesz cserélve.

 

Csak másfél negyedet láttam, de az elég is volt. Olyan érzésem volt, mintha meg akarnák puccsolni MJ-t. Nyoma nem volt a két korábbi meccs játékának a támadófalon és az elkapókon. A játékhívások nem tudom miben különböztek, de az szemet szúrt, hogy az elejétől nem ment a futás, erre behívják harmadik és tízre. Amíg Mac bent volt, szerintem több yardot futott (menekült előre) mint az RB-k, és alig volt három támadójáték egymás után bünti nélkül. Mintha egy másik csapat lett volna körülötte mint Zappe körül múlt héten. 

Sokáig hezitáltam, hogy írjak-e egyáltalán valamit, erről a bosszankodásból elkeseredésbe átcsapó lázálmomról. De csak a tények jutnak eszembe, amelyek, főleg a 2. félidőben látszódtak igazán: Egy outsider, gyakorlatilag noname játékosokból álló, de rendkívül fegyelmezett csapat!!! kimondom, megalázó vereséget mért Ránk az ősfocival. Mindig azt hittem, hogy nincs lejjebb, de ezzel ezentúl nem foglalkozok. Fogalmam sincs miben reménykedjek, de majd kitalálok valami közhelyet. :(