Első benyomás - 7. hét: Patriots vs Bills

Kép
EB

Na erre ki számított? Az idei szezon alapján aligha gondolta volna bárki, hogy a Buffalo Bills ellen meccset tud nyerni a Patriots, ez azonban pontosan így történt. Egy nagyon izgalmas, végletekig kiélezett mérkőzés végén 29-25-re tudott nyerni a csapat, így 2-5-re javította a mérlegét.

Szerintem nem sok Patriots-szurkoló ült le vasárnap úgy meccset nézni szerte a világon, hogy egy győzelmet fog látni. Az elmúlt hetekben talán soha nem látott mélységekben volt a csapat, ehhez képest az AFC egyik legnagyobb esélyesét tudta legyőzni - még akkor is, ha ez a Bills az elmúlt hetekben nem úgy festett, mint a Dolphins ellen.

A legnagyobb kulcsa a győzelemnek a támadófal teljesítménye volt. Végre láthattuk, milyen teljesítményre képes a támadósor ha ülnek a blokkok, ha elegendő időt tudnak biztosítani Mac Jonesnak és az elkapóknak, na meg persze nem folyamatosan a LoS-en találkoznak a futók a védőkkel, bár a jobban észrevehető különbség egyértelműen a passzjátéknál jelentkezett. Erre a meccsre Onwenu kimozgott RT-be, Strange visszatért Andrews és Brown közé, RG-ként pedig Sow játszott. Idén egyértelműen ez az összeállítás teljesített a legjobban - nem is kevéssel.

Ezt azonban ki is kellett használni, Mac Jones pedig egy remek meccset hozott le, folyamatosan megtalálta az elkapóit, két kedvence Kendrick Bourne (6 elkapás, 63 yard, 1 TD), valamint Demario Douglas (4 elkapás, 54 yard) voltak. Utóbbi azonban egy nagyszerű futással, illetve egy visszahordással is kivette a részét a győzelemből. Jones végül 25 sikeres passzal zárt (30 kísérletből), 272 yardot és 2 touchdownt passzolt összességében.

Zeke Elliott ismét szerzett egy touchdownt, Stevenson pedig a földön és a levegőben is szállította a yardokat. Amerikában ez a nap a TE-k napja, ezt szerencsére a mi játékosaink is tudták, Henry sérülése ellenére is két fontos elkapást mutatott be, Brown két hosszú elkapást jegyzett, a meccs végén pedig Gesicki kapta el a győzelmet jelentő touchdownt.

A védelemről is essen szó, hiszen a Bills támadósora a legveszélyesebbek közé tartozik, mégis három és fél negyeden át 10 ponton tartották őket. Diggst sikerült teljesen levenni a pályáról - egészen addig. A TE-k és a James Cook levédekezése már sokkal problémásabb volt, de szerencsére Josh Allen is hibázgatott (pl. az első playben, amikor eladta a labdát). 22-10-nél aztán jött az ilyenkor már-már szokásos gyors drive utáni TD az ellenféltől, Bourne fumble-je után pedig a rövid pályát nem tudták kivédekezni - itt Dugger szerezhetett volna egy INT-t. Összességében a 25 kapott pont szerintem teljesen rendben van egy ilyen Bills ellen - arra azonban nem sokan (leginkább senki) számítottak, hogy ezt überelni tudja a Patriots.

Pedig végül így lett, szűk két perccel a vége előtt megkapta a labdát Mac Jones, hogy életében először vezessen olyan GWD-t az NFL-ben, ahol hátrányból tudja megfordítani a meccset. A támadósor azt a formáját mutatta, amit korábban a meccsen, szépen fogyott a terület a Bills endzonejáig, 12 másodperccel a vége előtt pedig Gesicki behúzta a mindent eldöntő hatpontost.

Külön kiemelném még az újonc kicker-punter duónkat. Ryland összes rúgása pontos volt, Baringer pedig remekül puntolt.

Ezzel a győzelemmel persze nem állt a feje tetejére a világ, hiszen még mindig elég csúfos a mérleg (2-5), de egyrészt Bill Belichick megszerezte karrierje 300. alapszakaszmeccs-győzelmét, másrészt pedig látszott a játékosokon, hogy ez a győzelem óriási energiákat szabadított fel bennük, nagyon reméljük, hogy ezzel a lendülettel mennek bele a jövőheti, Dolphins elleni idegenbeli találkozóba is.

Ui: a héten a podcast elmarad.

Hozzászólás

Scar ott volt a stadionban a Pats Hall of Fame beiktatáson, egyből működött a fal... véletlen lenne? :D :D 

Most tényleg ki kellett jönnöm, hogy ez kinézzen valahogy?!

Borzasztóan örülök és elégedett vagyok! Főleg, hogy a végén is tudtunk újítani!. Pedig voltak hibáink is bőven, főleg a def. gyakori erőtlen és elrontott szerelésein bosszankodtam, de az offense szinte tündökölt, minőséget váltott egy kontender csapat ellen. 26 pont a RZ-ból, óriási eredmény a korábbiakhoz képest.

Elgondolkoztató, hogy nem az előkelő pick-ű elkapók tündüköltek (JuJu, Parker), hanem az UDFA WR (Bourne 63 y),és TE (Brown 51y) meg a csodálatos 210. pick-ünk (Douglas). Az utóbbi összerakott 96 yardot (20 futás, 51 elkapás, 25 return – 6 kísérletből!), kalap le! Nem elit WR1 kell, hanem 3-4 jó WR/TE, akik össze tudnak rakni közel 200 elkapott yardot! MJ meg nem csinált ostobaságot, ez talán a legnagyobb dolog Tőle.

A 2 fiatal rúgónk is nagyszerű volt. A 8 büntetést változatlanul soknak tartom, de ebből 7 most a védelmet terheli, OH nélkül idén ez az első meccsünk. Az Ofal ebben is javult, pedig úgy tudom a GWD-ben Brown nem is volt a pályán.

Ne örülj nagyon, ha túl jó lesz majd elcseréljük őt (Dougles) is Vegaszba mint Jakobi Meyerst aztán hozunk helyette egy Agholor, Parker vagy Juju féle bigdealt. :D

Csak forgattuk a fejünket, mint a vasorrú bába a mágneses viharban. Hát mi van itt??? Jones olyan passzokat adott a SZABAD elkapóinknak, hogy csak ámultunk. A fal tudott lyukakat nyitni a futóknak. Douglas olyanokat kapott el, hogy csak na. A Diggs-Allen táncospáros 5 yardot bírt produkálni egy egész félidő alatt???? Ki tudott ilyet ellenük? Sean McDermott nem lát a pipától??? Hehe... És a teljes Patriots Nation meg világszerte vigyorog, mint az állat.

Igaz voltak dühítő, tök elszálló mellészerelések, amik talán a túlzott akarásból adódtak, Allent hárman is alig tudták a földre vinni, volt, hogy négyük közül is kicsúszott, meg esésből dobott 20 yardos elkapást, és persze Diggst se lehetett teljesen kiiktatni, a végére ő is bekenődött olajjal, annyira csúszott - ettől naná, hogy felforr az ember agya, de még az is a vigyorgás közben forr fel.

Ennyi múlik azon, hogy van egy működő támadófal. És jé, Jones mégis tud dobni, ha van 2 másodpercnél több ideje, az elkapóink se bénák, és a játékterv is létezik - de még milyen hívásokkal, anyám!!!

A baj csak az, hogy ugyanezt fogjuk elvárni mostmár minden héten, hiszen láttuk, hogy a csapat ezt TUDJA - még akkor is, ha a Bills, láthatóan nem volt a csúcson, és a következő ellenfél már láthatta, hogy mit is tudunk és fel fognak majd erre készülni. De ők azt csak hiszik... :) :) :)
 

Most aztán pláne GOOO PATS!!!

Fal valami hihetetlen tartott, ja és futás blokkolás is volt. wtf

Jo lenne, ha Thorton is fel tudna nöni Douglas-hez és akkor lenne két nagyon gyors elkaponk. Azzal már lehetne mit kezdeni.

Ákos, csak annyi kiegészítés, hogy ez volt az első amikor 25+ pont ellen nyert, GWD már volt újoncként is kemény 1 darab :)

Az "másmilyen" GWD volt a Texans ellen, ott x-ről nyertünk egy Folk mezőnygóllal, hátrányból ez volt az első neki. Ezért is emeltem ki külön, hogy hátrányból sikerült nyerni.

Ez már a tankolás?:)

Egyébként a pass rush is kiemelendő szerintem. Igaz, sack csak egy volt, de szinte végig nyomás alatt tartották Allent, ami meg is látszott a passzai pontosságán.

Válasz Lucius üzenetére

Volt hogy odaértek, de addigra eldobta, meg ugye kaptunk rá RTP-t, ami kicsit véleményes volt de ok.