Első benyomás - 8. hét: Patriots @ Chargers

Kép
EB

Ahogyan vártuk, igencsak szoros meccset hozott a Chargers elleni találkozó, ahol ezúttal inkább a védelem szállította a győzelmet, semmint az elmúlt hetekben jobban teljesítő támadósor. A negyedik negyed végén 10 ponttal is vezetett már a Patriots, a hazaiaknak még a szépítés összejött, így alakult ki a 27-24-es végeredmény, amivel 4-4-gyel áll a csapatunk.

Mac Jones az elmúlt heteknél gyengébben teljesített, passzainak alig több mint a fele volt sikeres (18/35), 218 yardot passzolt touchdown és interception nélkül. Főleg az első félidőben igencsak kapkodóan játszott, nem mozgott egyáltalán komfortosan a zsebben, pont a szöges ellentétje volt az elmúlt hetekben tapasztaltnak. Leginkább a pálya szélét kereste a passzokkal, több hosszabb sikertelen kísérlete volt. Volt egy sikeres kétpontosa Meyersnek, de ezúttal a game-manager jelző illett rá talán legjobban. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a Chargers védelme nem teljesít rosszul passz ellen.

A futójátéktól sokan várták azt, hogy megnyeri a meccset a Chargers borzasztó futás elleni védelme ellen, ám a meccs első része abszolút nem így alakult. A Chargers sokáig előnyből játszott, és a Harris-Stevenson duó sem szállította annyira a yardokat, ráadásul Harris két nagy futását - amiből az egyik TD lett - is annulálta egy holding büntetés. Végül azért Harris 80, Bolden 26, Stevenson pedig 25 yarddal zárta a meccset, főleg a második félidőben szerzett yardoknak köszönhetően, amivel a negyedik negyedben a győzelmet is bebiztosította a csapat.

Az elkapóknál nem igazán lehet kiemelni senkit, talán Agholor volt az aki a legtöbb hozzáadott értékkel bírt a Chargers ellen (3 elkapás 60 yard), bár Meyers kétpontosa és harmadik kísérletes kulcselkapásai is kellettek, Bourne pedig inkább a negatív oldalon említhető; mezőnygól-távolságban vétett egy fumble-t, Harry viszont mindkét felé szálló passzt elkapta 30 yardért. A TE-játék is csendesebb volt ezúttal: Henry egy elkapásból 33 yardot, Smith pedig 2 elkapásból 12 yardot szerzett.

A támadófal többnyire jól tudta megvédeni Jonest, Bosát sikerült csaknem teljesen eltüntetni, én a futójáték támogatásában egy picit többet vártam tőlük, de a szezon elejéhez képest mindenképpen látszik a fejlődés, ez az ötös (Wynn-Karras-Andrews-Mason-Onwenu) stabilan teljesít. Kíváncsi vagyok Brown esetleges visszatérése milyen hatással lesz az egységre.

A védőfalra szerintem egy rossz szavunk sem lehet ezután a meccs után, a futást többnyire jól elvették - az a hosszú megiramodás Hightower számlájára írható. Rengetegszer helyeztek nyomást Herbertre, aki nem is tudott komfortosan játszani, 3 sack is összejött a csapatnak - ebből Judon másfelet vállalt magára - több holdingot értek el (és mégtöbbet nem dobtak be a bírók). A linebackereknél főleg Hightowert emelném ki, aki a meccs elején óriásit hibázott, ez vezetett az ellenfél második TD-drivejához. A többiek jól megoldották a feladatukat, Uchénak és Van Noynak is volt leütött passza.

A mérkőzés hőse egyértelműen az exchargers-safety Adrian Phillips volt, aki két interceptiont szerzett korábbi csapata ellen, a másodikat ráadásul vissza is hordta touchdownra, amivel átvette a vezetést a Patriots. Az interception egyébként részben a gyakorlócsapatból frissen felkerült Daniel Ekualénak köszönhető, aki remekül támadta az ellenfél irányítóját. A secondary számomra meglepő módon jól tudta tartani a hazaiak elkapóit, főleg az első három drive után, szinte teljesen lenullázva a Chargers támadásait.

Végezetül essen szó a speciális egységről is, akik remekül teljesítettek ezúttal. Folk minden rúgását (4/4 mezőnygól, 1/1 extra pont) értékesítette, Olszewski remek visszahordásokat mutatott be - négy punt return, 80 yard, valamint egy 26 yardos kickoff return. Bailey három rúgásából kettő a 20 yardon belülre szállt, bár volt egy igencsak rövid puntja is sajnos.

Hozzászólás

3x is megnyerhettük volna az ostoba holdingok/kisérletek nélkül, végül azért 1x sikerült. Először örülök idén úgy, hogy értékes a győzelmünk. A védelem nyerte a meccsünket és Folk, az offense néha villant, de MJ inkább kerékkötő volt ma, mint hasznos játékos. Nekem úgy tünt, persze tévedhetek, hogy kicsit elszaladt vele a ló ill. ideges, izgatott és szétszórt volt. Remélem a teljesítménye észhez téríti. Az ellenfél legponterősebb elkapóját (Williams) valaki remekül limitálta (talán JC?) szinte nem is láttuk és Allen is csak néha villant. Herbert meg MJ-vel versenyezett és vesztett. Figyelemre méltó, hogy megint Duggeré a legtöbb szerelés és fontos yardokat/kisérleteket szerzett a rendkívül konzisztens Meyers. Judon már szinte szót sem érdemel, Bryant meg nagyon bíztató. Harry is éledezik immár az elkapásokban (2/2, 30 yard), Phillips meg élete legjobb/legeredményesebb játékát nyújtotta. Mills sajnos ma is gyenge volt szerintem. Egyszóval boldogság van. Ahogy a chat-en írtam, nem játszottunk rosszul, de igazán jól sem, viszont győztünk. :)

MJ10-en mindig nagyon meglátszik, hogy miként érzi magát a meccsben, amikor jól  akkor folyamatisan ott ül az arcán egy olyan kisfiúsan csibészes mosoly. Tegnap inkább kétségbeesett szemekkel nézett, mint aki egy mély verem aljából tekint fel a távoli napfénybe. Azt nem hiszem, hogy nagy mellénnyel kezdett vilna, ami később visszaütött, mert az elejétől ezt láttam rajta, de hogy valami inkomfortos volt neki, az tuti.

Mills szerintem is a leggyengébb pontja volt a védelemnek. Az utolsó TD-nél kifejezetten fájt, mintha ott sem lett volna.

Végül nyertünk, amiben a legnagyobb érték, hogy szinte végig hátrányból játszva volt tartása a csapatnak. Egy ideig úgy tűnt, doha nem tudunk átképni azon a nyomorult 13-14-es álláson, szerencsére ők sem. Aztán amikor végre megoldottuk, már gördülékenyebben mentek a dolgok.

MJ-t sokkal inkább az érthetetlen hívások hozták ebbe a diszkomfortos helyzetbe. Persze, ment a futás, a hosszú passzok a legritkább esetben ülnek, JmD meghúzta a váratlant megint 🤦🏻‍♂️ 
A 3&1-re Bolden középent megint előre bemondtam, üvölteni tudtam volna konkrétan, ott éreztem, hogy #nab..meg, ezt így nem lehet megnyerni. Szerencsére tévedtem, az utolsó támadás rohadtul tetszett.

Bármennyire fura ezt leírni egy Chargers elleni W után, de ez sokkal simább is lehetett volna, ha nem csak 1-2 drive-ra rakunk össze megint korrekt plant.

MJ nem szorul rá, hogy mosdassuk, saját maga mondta a meccs után, hogy, röviden, sz@rul játszott. Mi az, hogy érthetetlen hívás? Hottentottául mondta JMD? Nem lehet, hogy valaki(k) nem végezte jól a feladatát a hívott playben? Vagy esetleg a védelem volt jó? Vagy MJ rosszul olvasott? Sok oka lehet egy play sikertelenségének! Ez az állandó JMD ekézés a fotelünkből nem igazán korrekt Nekem. Még a végén ki fog derülni, hogy direkt rosszat hív, hogy kikapjunk. :) 

Nem csak mi ekézzük a fotelünkből, hanem sok szakíró is. A tegnapi csúcs a redzone hívások voltak, gyakorlatilag futás nélkül az egyik legrosszabb run D ellen, negyedikre egy fade-et behívva...

Ettől függetlenül MJ sem volt jó, volt legalább 2-3 olyan hosszú passz, ahol jól volt felrajzolva a játék, az elkapó is relatíve szabadon volt, de simán túldobta a bogyót Mac...

Mac amikor érintetlenül jöttek és “agyonütötték” 1mp alatt is azt mondta, hogy az ő hibája volt :)

Újonc, helyén kell kezelni vele kapcsolatban mindent egyelőre. Nyilván nem volt minden döntése jó, de ez nem is elvárható. Viszont nem éreztem, hogy tegnap minden támogatást megkapott volna az oldalvonalról.

4&goalra meg ha már fent maradunk és a sarokba akarunk ívelgetni - aligha értette ezt bárki 2 yardról, a CBS-nél is néztek egymásra!? -, kérdezem én, miért nem Harryre? Magas, erős, és ugyan sok mindenben nem az igazi, de az ilyeneket pont rá lehetne löbbölgetni, mert a kezei jók, ezt tegnap is láthattuk. 

Idén már többször "haltunk meg szépen" jó csapatok (Bucs, Cowboys) ellen, végre sikerült egy ilyen szoros meccset is behúzni.

Az offense gameplant nem nagyon értettem. A meccs előtt olvastam Evan Lazar elemzését, ahol parádésan levezette, hogy a futásokkal és a rövid/középtávoli passzokkal sebezhető a Chargers, ami tök jó, mert mi pont ezekben vagyunk jók. Erre mit csinálunk? Úgy dobáltuk a 30+ yardos passzokat, mintha nem lenne holnap...

A DEF rendben volt, ez volt Hörbi karrierjének második legrosszabb meccse. A legroszabb a tavalyi 0-45, Bill tud valamit :)

A futás yard mennyiségével szerintem nem volt probléma. Harris nem tehet arról, hogy holding miatt két futását is elvették, ráadásul az egyik TD lett volna. Amennyiben ez az 51 yard megvan,  ~200 lett volna, ami elfogadható.

Amikor mutatták a büntit, az látszott, ha nincs a holding sanszosan nagy futás sincs, mert megfogták volna Harrist.

A holdingot nem vitatom, de hányat nem vesznek észre/nem fújnak be a bírók... :)

Judont szinte állandóan holdingolják, mert gyors és ügyes, mégis jó, ha néhányszor befújják. 

Igen, a TD futás holding nélkül sztem sem ért volna célba, viszont a másik hosszú futása balra ránézésre a Wynn holding nélkül is meglehetett volna. Kár érte

Én viszont úgy láttam, hogy MJ ideges, kapkodó volt, mert a fal nem védte meg eléggé sokáig. Emlékszem TB12-nél volt hogy 7 sec-ig is tartott a fal és pl. Randy Moss addig "besétált" az Endzone-ba majd ment a laszti felé. Valamint tényleg jól védekezett az ellenfél az elkapókon.

A felhozott TB példa azért ritkaság volt és nem igazán jellemző. Nem mindig tartott sokáig a fal, csak TB a zsebben végzett kiváló oldal-/felmozgásával időt tudott nyerni. Szerintem az utolsó mondatodban van az igazság nagy része, a másik rész  MJ inkonzisztens hezitálása, néha túl korán, néha még későn passzolt, saját bevallása szerint is. 

Nem lehet, hogy az agresszívabb paszjátékunk miatt volt több hiba Jones passzaiban. Na meg persze a droppok sem segítették. 

Tőlem jobban hozzáértőktől kérdezném. Az egyik negyedben amikor támadott a Pats, és időt kért a Chargers és a sípszó után földre vitték Jonest, nem kellett volna sárgát dobni a Chargersre? 

Illetve BB mire dobta a piros zászlót a meccs végén? (Azt nem igazán értettem, hiszen a Chargersre dobtak sárgát)

A sípszó utáni ráugrásnak sima büntinek és 4 új kísérletnek kellett volna lennie.

A piros zászlót pedig azért dobta be Bill, hogy safetyt ítéljenek, mert ha a saját endzone-odban történik a szabálytalanság, akkor jár a 2 pont és a labda az ellennek. Az eredeti, befújt szabálytalanság Barmore ellen egyébként bőven kívül történt (3-4 yardon), de BB sztem nem emiatt dobta be, hanem a KvN elleni visszarántásért, amit a Chargers RT-je követett el az endzoneban. Ez alapján már sztem jogos volt a challenge, de a zebrák nem változtattak a döntésen, nem lett belőle safety

Ja, hát azt a ráugrást én sem értettem. Az hogy nem lett büntetés vajon? Valamint azt sem értettem, hogy az egyik play után a Chargers egyik játékosát alig tudta a bíró leszedni a Pats játékosról, közben már a bíró is a sűrűjébe került (zászló sehol…), és végül BB- nek kellett időt kérnie, mert a dulakodás miatt, ami vagy 20 sec.- ig tartott, nem tudtak felállni a támadók. Hát ez biztos nem korrekt… valakinek ilyenkor mennie kellene a büntetésnek, mert ez erősen hátráltatja a támadó csapatot.

Számomra ez azért érthetetlen piros zászló, mert be nem dobott zászlóra tudtommal nem lehet pirosat dobni. Ilyen alapon bármelyik OPI/DPI/holding challangelhető lenne. Mivel a szabálytalanság, amire a zászló ment (és a bíró is bemondta a szabálytalankodó játékos számát, tehát egyértelmű volt, hogy kire ment a sárga) bőven a célterületen kívül volt, így ez BB-től meglehetősen furcsa piros volt, hiszen ha valaki, akkor ő tudja a szabályokat. 

A B verzió az az, hogy nem erre repült a piros (de akkor mire?)

BB félreértette, azt hitte hogy Van Noy emberére dobták a sárgát, nem a guardra. El is ismerte, hogy abszolút az ő hibája volt, mondjuk ez még nem menti fel, ilyen azért ritkán fordul elő:)

Állítólag (P.Lane, Patspulpit) BB-ék úgy vélték, hogy KVN-t a célterületen holdingolták, amiért safety járt volna. A sárgát célterületen kívüli játékosra dobták. A sípszó utáni MJ megütés a szakírók szerint is sárgát ért, ráadásul 4 újabb kísérletet is jelentett volna. (Bocsi, figyelmetlen voltam, azt előttem vicgeordie már megírta.)

MJ ról az amerikai kommentátor : it wasnt a pretty performance, but a winning performance. A védelem most jónak tűnt, főleg pass rush téren, Herbert elég unkomfortosan mozgott egész meccsen. A futókra nem lehet panasz. És most végre az edzői gárda is jól menedzselte a meccset. Őszintén szólva a meccs előtt nem sokat adtam arra, hogy ezt a Chargerst idegenben verjük. Főleg látva azt, hogy a chargers hogyan játszott az előttünk lévő meccsen. 

   Sajnos a mutatott játék igazolta a mérkőzés előtti aggodalmaimat, de ha a győzelmünk tényleg ezen múlna, akkor bátran vállalom, hogy minden meccsünk előtt így érezzek! Azért nagyon örülök a győzelemnek ...!!!

 

Hogy Herbert nem játszott jól, vagy hogy a Chargers nem hozta az eddigi játékát, szerintem annak is betudható, hogy NEM TUDTÁK, mert meg lettek benne akadályozva :)

A szezon jelen szakaszában pont ilyen győzelmek kellenek. Amiből látszik, hogy a csapat mire képes, ha nem igazán megy neki és ilyenkor az is látszik, hogy személyenként ki mire képes.

Sok nagy meccsünk erről szólt. Hogy pl. Tom bátyó, a kulcsemberek, a nemkulcsemberek hogyan tudtak a katasztrófálisból a zseniálisba átfordulni egy meccs alatt. Ezt csak a harctéren lehet megtanulni, csak itt választódnak ki az arra alkalmasak.

Szóval szerintem nincs baj.

(4 meccs múlva Titans, ahol megsérült Henry)

Sikerült egy olyan csapatot megverni akik a labda mindkét oldalán jobbak voltak eddig. Volt pár dolog amivel nem értettem egyet, pl. A Chargers ellen lehet futni - keveset futunk. A Chargers ellen a rövid passz játékok működnek - főként a hosszú passzokat hívjuk. 

Eddig nem nagyon mentünk neki 4. nek, amikor kellett volna... Most amikor nem annyira kellt volna és egy biztos FG jobb lenne akkor meg nekimegyünk, és ráadásul passzjátékkal ahelyett hogy futnánk...

A védelemre nagyon büszke vagyok.

Az utolsó mondatoddal mélyen egyetértek, 5x adták vissza a labdát az offense-nek, meg 6 ponttal is megtámogatták. :)