Első benyomás 8. hét: Patriots vs Browns

Kép
Első Benyomás

A Patriots hazai pályán 27-13-ra nyert a Cleveland Browns ellen egy esős, szeles mérkőzésen.

A támadók a mérkőzés nagy részében jól játszottak, míg a védelem egy Browns-támadósorozat kivételével most is nagyon jó volt.

Tom Brady 36 passzából 20 volt sikeres 259 yardért és 2 TD-t. A labdát ezúttal nem adta el.

A futók közül messze Sony Michel kapta a legtöbb lehetőséget, 21 labdacipelésből 74 yardot ért el. Rex Burkhead háromszor kapta meg a labdát 4 yardot elérve. White kétszer futott 4 yardért. 

Az elkapóknál pályára lépett a héten a csapathoz egy csere keretében a Patriotshoz érkező Mohamed Sanu is, aki felé 5 alkalommal szállt a labda, amiből kétszer elkapta 23 yardért. 
A legtöbb lehetőséget Julian Edelman kapta, 11 alkalommal szállt felé a labda, 8 alkalommal el is kapta 78 yardért és 2 TD-ért. James White felé 5-ször ment a labda, 4-szer elkapta 75 yardot elérve. Phillip Dorsett felé 6 alkalommal szállt a labda, háromszor elkapta 43 yardért. Benjamin Watson tökéletes mutatót hozva, egy alkalommal célozta meg őt Brady, amikor el is kapta 26 yardért. Burkhead és Meyers 1-1 alkalommal kapta meg a labdát, előbbi 9, utóbbi 5 yardot tett a közösbe.

A védelem három alkalommal szerzett labdát. Először Chubb kezéből rúgta ki a saját csapattársa a labdát, amit Dont'a Hightower szerzett meg és hordott vissza TD-re. Később Chubb meglógott és egy hosszú futás után kevéssel a Patriots célterülete előtt Jonathan Jones megütötte a kezét hátulról, a Browns futója elejtette a labdát, amit végül Devin McCourty szerzett meg a földön. 
Harmadik alkalommal pedig Baker Mayfield próbálta odalöbbölni a labdát a csapattársának, de Lawrence Guy épp akkor verekedte át magát a falon, így Mayfield pontosan az ő kezébe dobta a labdát.

Jamie Collins hatalmat játszott korábbi csapata ellen. Elért 1,5 sacket (Winovich-é a másik fél, illetve Adam Butler is odaért kétszer, Van Noy pedig egyszer a Browns irányítójához), emellett pedig 12 alkalommal szerelte az ellenfél játékosát.

Mike Nugent 4 alkalommal állt oda mezőnygólt rúgni, kétszer sikerült neki csak, azonban mind a három extrapontot értékesítette.

A csapat legközelebb a Sunday Night Football keretében Baltimore-ba utazik, hogy összecsapjon a Ravensszel. Érdekesség, hogy a Brownshoz hasonlóan, a Ravens is bye week után kapta ellenfélként a Patriotsot, így két hetük van felkészülni a csapat ellen.

Hozzászólás

Ez már egy fél 16-0..... 🏈😉😏 (Mondjuk a könnyebbik fele...)

A W az W. A támadók nem győztek meg, bár elég basic programot játszottak. Hosszú drive-ok megakadtak, de JE most szállította a TD-ket. A védelem se tűnt ellenállhatatlannak, brutálisan kezdtek, de kevesebbnek tűnt a nyomás, mint eddig. A barnák is sokat segítettek az apró hibáikkal meg a teljes edzői karral. Nugent meg lutri. Vagy-vagy szitu. Ez később fájhat még.Tudom, megszoktam a jót. Meg annyit játszottunk, amennyi kellett. Szálljunk a hollók fölé! Lamar J. új kihívás lesz, de BB csak nem lakik jól szánalmas 300 győzelemmel... :)

Nugent szerintem nem nagyobb lutri mint mostanában Gost volt sajnos. Most is csak az egyik rúgást rontotta, mert a másikat blokkolták a fal bénázása miatt. Tudom, hogy lehetne ez jobb, de azért elég vacak idő is volt, meg gondolom a rontott rúgásnál is fél szemmel még azt nézte nehogy megint blokkolják. Nem vagyok nagy rajongója, de szerintem a kommentátorok is kissé túlzásba viszik a pesszimizmust vele kapcsolatban. 

Szerk.: Erre most olvasom lentebb a statisztikát, ami persze rámcáfol a Gost témában. Valahogy Én nem éreztem ennyire rossznak Nugentet, de ezek szerint jogos vele szemben a kritika.

17:0 után sem éreztem a biztos győzelmet, látva a Browns futójátékát, elsősorban persze Chubb-ét, aki mint kés a vajon ment át a vitathatatlanul elit védelmünkön. Később azért ez is feljavult a D-nél. Jones labdakiütése szenzációs volt :)
A futásoknál változatlanul azt érzem, hogy altatunk, remélem, igazam lesz :) És múlt héten valaki írta, hogy az ellenfelek (és a PO-ban lehetséges ellenfelek) csak Michel futását tudják visszanézve elemezni, hiszen mást szinte alig futtatunk :)
Azért az O-fal javulhatna...
Remélem, nem írtam sok sületlenséget :)

Ja, és gratulálok Bill mesternek a 300-hoz :)

Sima volt ez összességében megint, a megtámadójáték még mindig döcög, a védelem viszont továbbra is kakas, és ahogy néztem a csetet, köszönthetünk egy új töves tagot is itt, aki nem veti meg a pálinkát, Hunci13 személyében. Ami aggodalomra adhat okot, hogy ez az új rúgó még Ghost jelenlegi formájától is rosszabb. 

Ha már rúgás, gyorsan ránéztem, ami azért is aktuális, mert pont 4-4 mérkőzést játszott mindkét idei rúgó játékosunk.

Kicking Player G 0 - 19 20 - 29 30 - 39 40 - 49 50+ FGM FGA Pct Long XPM XPA XP%
M A % M A % M A % M A % M A %
Mike Nugent 4 0 0 0,0% 3 4 75,0% 2 3 66,7% 0 1 0,0% 0 0 0,0% 5 8 62,5 37 15 16 93,8%
Stephen Gostkowski 4 0 0 0,0% 3 3 100,0% 3 3 100,0% 1 2 50,0% 0 0 0,0% 7 8 87,5 41 11 15 73,3%

8-8 mezőnygól kísérlethez álltak oda és ott Nugent 62%-os, míg Gost 87%-os.
Nugent 3 rontása 1-1 20+ / 30+ / 40+, míg Ghost csak 1db-ot rontott 40+-ról.
FG tekintetében egyértelműen Gost a jobb kettejük közül.

Ha megnézzük az XP-t, ott viszont Gost alul marad, mivel ő 4-et rontott, míg Nugent csak az első XP kísérletét.

 

 

Nugent 3 rontásából egy fűzővel kifele volt ( holder hibája ), most pedig blokkolták a rúgását ( a fal hibája ), ez azért nálam javít a megítélésén. Persze azért nem vagyok nyugodt a rúgó játék miatt.

Egyetértek. A másik elrontott rúgás tegnap is gyanúsan holder hiba. A képen balra az elrontott rúgás, jobbra a jó rúgás. Érdemes megnézni a labda szögét.

 

FG

 

Meg fogom nézni újra, de nekem úgy rémlik, hogy kicsit később indult a rúgó. Amikor leteszi a labdát a társa, akkor már ott is van és már rúgja is. Most volt némi várakozás és ezért érhetett oda szélről a védő. Természetesen szerintem!

Szerintem egy sima győzelem volt. Védelem meggyőző volt.Egy Beckham , Landry elit elkapó párost összességében 100 yard körül tartottak.Chubb hosszú futását leszámítva (aminek labda szerzés lett a vége) ,a futást is megfogtuk (100 yard alatt lett volna). A 13 kapott pontot önmagáért beszél és még egy TD-t is szerzett a védelem.A támadók annyit csináltak amennyit muszáj volt.Lehet itt ekézni a futó játékot,de meglehet nézni a falak közti különbséget.Egyszerűen konzisztensen nem tudnak a futóinknak réseket nyitni. A passzblokkolásnál ugyanez elmondható. Brady is hibázik és hoz rossz döntést,de egyszerűen nincs 3-4 mp-e elkapót keresni. Edelmanon kívül meg nincs elit elkapó a csapatunkba.Remélhetőleg Sanu ,Harry és Wynn minőségbeli javulást hoz a támadó oldalon ,de  a 8 győzelemhez a támadók eddig is hozzátették amit kellet. :) Egyedül a kihagyott field gólok ami igazán bosszantó hibák.Egy megbízható rúgó kellene....

Chubb 131 yard, amiben nincs benne a hosszú, mivel azzal nem szereztek yardokat, 6,6-os átlaggal.

Azt mondod, hogy jól megfogtuk és ment 6,6-ot, és szerinted jogtalan a "futók ekézése" amikor 2,2-őt futnak (jelen mérkőzésen 2,9 a total, 3,5 Sony).
Ha 6,6 jól megfogottnak számít, akkor hogy jellemeznéd a 2,2?

Minden nézőpont kérdése,de kíváncsi lennék a futók megcserélésével,kinek milyen yard átlaga lenne. Michel sem felejtett el futni csak kevés segítséget kap.

Chubb 131 yard ,amiben szerintem  benne van a hosszú futás is...

Attól persze a védelem is tarthatná 200 yard alatt és max 10 ponton az ellenfél támadóit.

A támadóink meg minimum 400 yard és 30 pont felett,de ellenfél is van a pályán.

Ne legyünk már ennyire telhetetlenek és a győzelem után is a hibákat keresni.Persze azokból lehet tanulni.Amit írtál ,abban igazad van. A számok nem hazudnak,de érdemes a számok mögé is nézni.

Jogos, tényleg benne van, bár szerintem értelmetlen.
Az valós érvelés, hogy onnan jöttek a támadóink, tehát oda eljutott, de ez nagyon gáz a statban.

Sony: a tegnapi mérkőzésen mutatott 3,5 feles átlaga már olyan ami miatt nem húznám le, mert fal, meg időjárás meg stb.
Hogy Csernobilos idézettel éljek: "Nem jó, de nem is tragikus"

Abban igazad van,hogy 6.6 átlag az nagyon gáz a statban. Lesz mit kielemezni,kijavítani a védelem ezen  részén.

Szerencsére nem most kell csúcsformában lenni a csapatnak és mindenki látja,hogy miben és hol kell fejlődni.Reméljük ,hogy a " nem tragikus " részeket is minimum jó szintre tudják emelni a srácok.

Nem egészen értem ezt a "nincs benne a hosszú" dolgot, hiszen a megszerzett fumble helyéről jöttünk nem Chubb indulási helyétől. (ld. Gamebook) 

Egyébként igaz, hogy u. annyi att-ből Michel kb. fele annyit futott, felé átlaggal, viszont sokszor a kevesebb több. :) 

Valamit vegyünk figyelembe. Az utolsó pillanat, amikor pontokban közel álltak hozzánk, az a kezdésnél volt. Attól kezdve szépen elhúztunk és tartottuk is a biztos távolságot.Irreálisok voltak a körülmények és nem kedvezett a passzoknak és elkapásoknak. A futást nem sikerült még a régi szintre visszahozni, de türelem. Egyre jobb fog lenni. A második félidőben már a támadójátékunk is sokkal potensebb volt mint az első félidőben. Biztosan és komoly előnnyel behúztuk ezt a győzelmet is és készülhetünk a következő mérkőzésre. Nem a Ravenstől félek. Inkább a szünettől. Nem egyszer fordult elő velünk, hogy a lendületben voltunk előtte és elvesztettük amikor két hét után visszatért a csapat. Azt hiszem minden csapatra külön felkészülve más focit látunk Baltimore-ban és remélem a következő győzelmet. Már csak azért mert utána jön két hét böjt! Mennyivel szebb lenne nulla vereséggel rápihenni, mint egy csúnya vereséggel a tabellán! Viszont arra is fel kell készülni, mert azért az NFL-ben nem nagyon szokás nulla vereséggel zárni az alapszakaszt.

Ui.: A védelem védelmében (ez szép halmozás) vagy mentségére azért gondoljunk bele, hogy csúszós pályán, csúszós mezben sokkal nehezebb lefogni egy testesebb és nagyon erős futót. Nem hiszem, hogy az a sok lecsúszott szorítás azért következett, mert elfelejtették a védők, hogyan kell lefogni egy futót.

Hát az nem Bradyn múlt hogy megúszta INT nélkül, a védő kezébe dobta aki szerencsére elejtette. Igaz, a másik oldalon is volt egy ilyen amikor Gilmore kezéből csúszott ki. A körülmények mondjuk elég zordak voltak, de red zone-ban JE11-en kívül nem volt értelmes célpont gyakorlatilag.

A futás elleni védekezésen javítani kell, főleg hogy a futóbolond lámárdzsekszon jön legközelebb.

A saját futójátékunkra továbbra is nehéz pozitívat mondani. Rosszul blokkol a fal, Michelben gyakorlatilag nincs yard after contact. Nem hiszem hogy ez az egy szem Wynntől varázsütésre megjavulna...

Most néztem újra az elejét, Jonestól mekkora mentés volt atyaúristen. Egész más meccs lehetett volna, ha azt Chubb beviszi.

A W mindig öröm, a mutatott játék nem mindig. Persze voltak nagy villanások is pl. def. TD, Guy, JoJo, JE 2TD, White hosszú YAC-je, "sok" sack stb., de Nekem furcsaságok is, pl. mit keresett HT a LOS-tól 21 yardra, szinte az EZ-unkban, a sec területén, Harris TD-jénél. Úgy vélem az emberfogásnak is van azért határa. :) Most lehetett igazán látni, a Browns büntetés-káoszán okulva, hogy mit jelent egy csapat fegyelmezettsége és ebben nagyszerűek voltunk. Az off.-ünk, talán  idén először, nem kapott büntetést! (3 def. és 1 ST.) Örülök, hogy Garrett nem végzett "nagy pusztítást" (egyébként végig sportszerűen játszott!) és nem volt döntő tényező, csakúgy mint a két elit elkapójuk. Remélem az "altatott" futónk , Harris, aki mindössze 5 kilóval könnyebb csak Chubb-nál (egyforma magasak), a következő meccseken javít a futójátékunkon. Remélem sérülés nélkül megúsztuk a meccset.

Néhányan "panaszkodtak", hogy zuhog az eső, meg hogy ezt TB utálja, de kérem nem nyár jön, hanem ősz és tél, lehet, hogy mindegyik hátralévő szabadtéri meccsünkön esni fog. :)

A java most következik 5 nehéz meccs, jó lenne ebből többet nyerni, mint veszíteni, a 16-0 teljesen irreális szerintem. Go Pats!

Nagyon szép ez a 8 W, teljesen mindegy, hogy kik ellen és milyen körülmények között érték el. 8 W az 8 W, ezen nincs mit ragozni. Ettől függetlenül számomra a Baltimore elleni mérkőzés lesz az, ami beárazza a csapat jelenlegi állapotát, mind az O , mind  D oldalon. Az pozitív, hogy a támadók  előtt hatalmas a fejlődési potenciál, a sérültek lassan visszatérnek, talán állandósul a keret, napról -napra lehet fejlődni. Természetesen jó lenne elkerülni az újabb sérüléseket is. Kíváncsi vagyok, hogy az eddig extrát nyújtó  D hogyan fog alkalmazkodni a  magasabb színvonalú támadó sorokhoz. ( Egészen biztos, hogy minden ellenfélnél lázasan dolgoznak azon, hogy megfejtsék a védekezési sémáinkat és ellenszert találjanak ellene ) Az egyhetes plusz pihenő szerintem most jót fog tenni a csapatnak, éppen azért, mert  a támadók  most olyan állapotban vannak, mint az előszezon után, a sok személyi változás miatt, pár közös edzés után mennek ki élesben játszani . Most minden edzés alkalom az összeszokáshoz, most tényleg komoly a sztenderd duma az elvégzett munka fontosságáról.

Nem volt még időm átolvasni minden hozzászólást, de így munkából hazaérve és kaja előtt csak három gondolat: nagyon örülök, hogy - ha jól számoltam - tartjuk a 30 fölötti feltett pont/8 alatti kapott pont átlagot (sőt, ha ebből levonjuk azt a 21 pontot, amit a támadóink és a spec. egység miatt szedtünk össze, akkor kereken 5 jön ki a védelem részéről, ha minden igaz!). Másrészről pedig, 8-0 + 300. Bill győzelem, igen szép számok, örülhetünk! Végezetül pedig (bár gondolom, ezt mások is elsütötték már előttem) az a kecskeszőrből készült cipő, te jó ég... besírtam rajta és még Ricsiék is milyen jól mulattak. Nem is tudtam eddig, hogy Odell ennyire nagy rajongója Tomnak, de ez mindenképp megmosolyogtató jelenet volt. Ja és még egy "lábjegyzet" a végére: részemről nem bánnám egyáltalán, ha előbb-utóbb nálunk lyukadna ki a srác - ha már ennyire a G.O.A.T. kedvében akar járni - azért nem semmi keze van elkapások terén :D

Arról sajnos lemaradtam a közvetítésben, mindössze az maradt meg, hogy TB milyen nemes egyszerűséggel dobta oda a cipőt egy new england-i "dolgozónknak" :P Mindenesetre szegény Mayfield-nek + az edzői stábjuknak lesz most nagyobb baja is szerintem ennél... pedig emlékszem, a szezon elején még a TrashTalk-os srácok is hogy dicsérgették jó előre ezt a Browns csapatot, aztán még se állnak fényesen, pedig az OBJ-Landry elkapó páros elég jó kiindulópont és ahogy látom, Chubb se kutyaütő futó azért.

Válasz Kenny üzenetére

Köszönöm, ez hatalmas! Most nem azért, de erről a nézésről valami féltékeny ex jut az ember eszébe, mikor meglátja a másikat az új kedvesével xD Mondjuk nem is lehet jó érzés Mayfield-nek, hogy OBJ legszívesebben átállt volna hozzánk és összekapkodta volna Tom passzait szerintem (mondjuk tartom, amit korábban írtam: örülnék, ha ez egy szép nap bekövetkezne).

A Baltimore elleni meccs csak annyiból lesz jó erőfelmérő, hogy míg ők 2 hetet készülnek ránk(ahogy egyébként a Browns is tette), addig nekünk csak 1 hét lesz. Ha így is verjük őket, akkor igazán aggódhat a teljes liga. Amúgy a teljes alapszakaszban főleg a Conf. riválisok ellen nem fogunk úgy játszani, ahogy tudunk. Lásd: tavalyi év. 

A védelem karcolni fog mindenki ellen, de az Off. pont annyit megy amennyit kell és ezen nem változtatunk. Kicsit aggasztó mindenki számára a gyenge futójáték, de új emberekkel a falban idő kell Scarnak. Playoffra működni fog ez.

Fontos: Brady ne sérüljün le, O falat rakjuk rendbe. Védelem nem szálljon el. Ez a 3 ha megvan, akkor nem akarom elkiabálni, de nem látom, hogy lenne olyan, aki megfoghatna.

Azt hiszem, lassan elkezdhetünk készülni a rájátszásra. Ahogy most állnak a dolgok az AFC-ben, úgy látom, hogy egy 12-4-es mérleggel elhozható lesz az első kiemelés. Mivel az utolsó 3 meccs nyilvánvalóan meglesz (persze, ha még feltétlenül szükséges), ezért a következő 5 nehéz meccsből elég akár 1-et is megnyerni. Furcsán hangzik, de igaz!

 

Válasz fandorin üzenetére

Erre a jó válasz az, hogy a hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk. No meg az is, hogy a rájátszásra a legjobb felkészülés az, ha a következő meccseket sorban, komolyan vesszük, és megnyerjük. Mert persze ha most becsúszik 4 vereség, akkor is meglesz a rájátszás, de az nem tenne jót olyasmiknek, hogy csapategység, önbizalom, lendület, stb. Nagyon helyes az a (nyilván nem csak) Belichicki filozófia, hogy mindig a következő meccsre kell koncentrálni. Ettől még megvan a távlati stratégia, de ha egy csapat már előre nyeregben érzi magát, abból sok jó nem szokott kisülni.

Boogeymen! Boogeymen!

Halihóóóó,

Just WIN Baby!

Sopánkodhatunk az O teljesítménye miatt, de 8:0-al állunk :)

Amúgy meg ez az O mégha a jelenlegi számok szerint is "csak középmezőny" sokak szerint, csapatszinten így is számos OFF statisztikában vezetjük a ligát, vagy a TOP 5-ben vagyunk. Pl. 3-ak vagyunk labdabirtoklásban (mi lenne, ha még a futás is úgy menne, ahogy sokan itt szeretnék???). Csalóka a futás statisztikánk is (bár nem néztem, csináltam statisztikát --- ha valaki megnézi annak köszi :)), főleg Michelnél, mert számtalanszor csak rövid yardos sziutban kapja meg a labdát és pont elég ha hozzá azt a szükséges 1-2-3 yardot a 1st downhoz vagy a TD-hez.

Ahogy én láttam a meccseken ez az OFF amikor kell, akkor tud sebességet váltani. Most is tudott. 1 drive erejéig kellett és nyertünk. Egész meccsen (és szinte eddig szezonban sem) nem voltak screen játékok, csak ebben az egy drive-ban. Pedig ezeket remekül csináljuk és kiváló emberanyagunk van hozzá!

Más...

Attól teljesen kiver a víz, hogy minden más csapatnál sírnak-rínak, hogyha kidől egy O-line ember és egyből megy, hogy így milyen nehéz a QB-nak... Nálunk meg tegnap 3 ember hiányzott a kezdőből és megy az átlagos OFF szöveg...