Első benyomás: 9. hét: Patriots @ Ravens

Kép
EB

Ahogy várható volt, egy nagyon kemény mérkőzésen van túl a csapat, amiben voltak jó és rossz megmozdulások is. 
Végül a pihent Ravens hibázott kevesebbet és 37-20-ra győzte le hazai pályán a Patriotsot.

A számok előtt pár személyes megjegyzés (ha már első benyomás a cikksorozat címe): 
- A Ravens láthatóan jóval kipihentebb és felkészültebb volt, mint a Patriots. Ez már csak azért is lehetséges, mert a hazai csapat pihenő hétről jött, miután ők lejátszották az utolsó mérkőzésüket, a Patriots két mérkőzésen is pályára lépett, a Jets ellen egy MNF-en és aztán egy hete a Browns ellen. Ez hatalmas előnyt adott mind a Ravens játékosainak, mind pedig az edzőknek. Lehet, hogy sem a Jets, sem a Browns nem állította nagy kihívás elé a csapatot, attól még fel kellett rájuk készülni és fizikailag a pályán lenni, megcsinálni a játékokat stb.
- A csapat 9 mérkőzést játszott zsinórban. Lehet, hogy egyikük sem állította nagy kihívás elé a csapatot, attól még fel kellett rájuk készülni és fizikailag a pályán lenni, megcsinálni a játékokat stb. Ez pedig a mai mérkőzésen tisztán megmutatkozott, főleg a védelmen. Elfáradtak, ők is emberből vannak. De nem csak ők, Edelmanon a második félidő legelején, a nagy hibája előtt és után is tisztán látszott, hogy gyakorlatilag mindenhol veszi a levegőt, pedig az az első támadó drive-ban volt. 
- El kell ismerni, hogy a Ravens nagyon jól játszott, főleg Jackson. Nagyon sokszor úgy eldugták a labdát, hogy csak találgattunk, hogy nála van, vagy a futónál? Lassan kezdett a Patriots, ez pedig nem fért bele, bár volt olyan pillanat, mikor úgy tűnt, hogy igen, de a végén kijött, hogy a D milyen sokat volt a pályán a mérkőzés első 20 percében, amikor a sok futással teljesen lefárasztotta őket a Ravens.
- A mérkőzés legfontosabb tanulsága: Mohamed Sanu nagyon jó csere volt! Szépen eltudott szakadni a védőktől, Brady nagyon sokszor kereste őt (többbnyire eredményesen, de erről később) a labdával, ami azt jelenti, hogy máris bekerült a megbízható célpontok közé. A támadók SOKKAL jobban néztek ki, mint eddig bármikor a szezon során (kivéve az első negyedben, illetve a végén, amikor már eldőlt a mérkőzés).

Nem kell kétségbe esni, most elmegy a csapat pihenni, várhatóan a játékosok kapnak 4-5 nap pihenőt, amikor elutazhatnak egy szép helyre, de abban biztosak lehetünk, hogy amikor a játékosok a Gillette Stadionban lesznek, akkor Bill Belichick ki fogja szívni az összes vérüket. :) Főleg, mivel a pihenőhét után nagyon kemény mérkőzések várnak a csapatra.

Akkor most pedig jöjjenek a számok: 

Tom Brady 46 passzkísérletéből 30 volt sikeres 285 yardért, elért egy TD-t és dobott egy INT-et is.

Futók közül most James White kapta a legtöbb lehetőséget, 9 labdacipelésből 38 yardot ért el egy TD-vel. Rex Burkhead és Sony Michel is 4-4 alkalommal kapta meg a labdát, mind a ketten 18-18 yardot értek el vele. 

Az elkapók közül legtöbbször Mohamed Sanu felé szállt a labda, összesen 14 alkalommal, ebből 10-szer el is kapta 81 yardért és egy TD-ért. A második leggyakrabban célba vett játékos Julian Edelman volt, 11 alkalommal szállt felé a labda, 10-szer el is kapta 89 yardért. James White-nak két elkapása volt 46 yardért, Benjamin Watson 4 alkalommal kapta el a labdát 28 yardért. Burkhead egy elkapásból 16, Phillip Dorsett két elkapásból 13, Sony Michel pedig egy elkapásból 12 yardot tett a közösbe.
Edelmannak volt egy csúnya fumble-ja, amit akár fordulópontnak is nevezhetünk. Abban a támadásban szépen jött a csapat, már mezőnygól távolságban voltak, amikor az elkapó próbált még pár extra yardot elérni az elkapás után, de a védője kiütötte a kezéből a labdát, amit felvett egy másik védő és TD-re hordott vissza. 

A védelem most egy másik arcát mutatta. Láthatóan nagyon fáradtak voltak már, sokszor lemaradtak az ellenfél játékosairól és gyakorlatilag az egész mérkőzésen sok buta hibát követtek el, ami szintén a fáradtság számlájára írható. Az első 20 percben gyakorlatilag képtelenek voltak megállítani az ellenfelet, nagyon sokat futottak ellenük, a passzokat is elkapták, elég kilátástalannak tűnt a dolog, de aztán csak összeszedték magukat, többször is lezavarták a Ravens támadóit a pályáról esélyt adva a támadóknak, akik aztán éltek is vele. A harmadik és negyedik negyedben aztán jött Hudini, azaz Lamar Jackson, sokszor teljesen képtelen játékokat bemutatva, amikor pedig már éppen kivédekezték volna a Ravens támadását, egy buta szabálytalanság miatt visszaadták a Ravensnek a labdát. Azonban így is sikerült kétszer labdát szerezniük. Egyszer egy punt után Cyrus Jones elejtette a labdát, amit Justin Bethel szerzett meg, majd Van Noy ütötte ki labdát a Ravens futója kezéből, amit Lawrence Guy szerzett meg. 

Az új rúgó, Nick Folk nem hibázott. Két-két mezőnygólt és extra pontot is értékesített. 

Most egy hét pihenő következik. A csapat legközelebb két hét múlva Philadelphiában, az Eagles ellen lép pályára.
 

Hozzászólás

Így történt és legalább egy lelki tehertől -a veretlenség súlyától- megszabadultunk. Ez a csupa győztes alapszakasz nem hozott szerencsét akkor. Reméljük, hogy ezzel letudtuk a "kötelező" gyenge mérkőzést.

Szerintem a veretlenség inkább a motivációban okoz gondot, minthogy ömagában lenne bármilyen súlya is.

BB titokban örül is az egész jó időben jött pofonnak, mert van mire mutogatnia és keménynek lennie.

A játékosok meg valószínűleg buktak egy pihenőnapot.

Nem láttam a meccset, de Danna jegyzetéből arra következtetek, hogy a legfontosabb, hogy eljussunk a PO-ig, és ott kellene a bye week.

Semmi gond nincs. Menni kell pihenni mert a java a szezonnak csak most jön.

Minden működött is meg nem is, ez egyértelműen a fáradság miatt van. A 8-1 remek kezdés. Még 4 vagy 5 W kell az első kiemeléshez. Jó lenne minél hamarabb megszerezni aztán pihenni egy kicsit a playoffra.

A lényeg hogy komolyabb sérülés nincs. GO PATS

Kezdődnek a kemény meccsek (ha van egyáltalán könnyű). Reméljük sikerül kipihenni a fáradalmakat. 

Nagyon fájt a Brady int-et látni. Érdekelne, ki hibázott, de elsőre úgy tűnt egy homály dobás volt.

Newhouse-zal nem tudok megbarátkozni...

Viszont Sanunak elsőre is örültem és ha így halad, csak örömünk lehet benne 🙏

Az INT az az úgynevezett "Arm punt" kategória. A lényeg, hogy feldobja az endzone elé harmadik kísérletnél ki-ki szituációba, azt lesz ami lesz.
Annyi hiba volt benne, hogy Sanunak hozzá kellett volna érnie Thomashoz és akkor a saját 5 yardjukon belülről indulnak.

Ha megnézed a visszajátszást eléggé visszarántják Sanut, kb annyi hiányzott neki, nem volt rossz hívás és a kivitelezés sem volt katasztrófa. Ez kockázatos játék.

Szerintem is az INT egy kicsit homály dobás volt, nagyon 50-50 szituba dobta azt be, ráadásul azt az INT-t a lehető legrosszabb pillanatban dobta Brady, ha az a drive pontszerzéssel végződik szerintem meglehetett volna a meccs. 

Ha a D nem tér magához, lehetett volna ez még rosszabb is. Bár lett egy tényleg rendkívül hasznos, elit Sanu-nk, az O egy pillanatig sem volt képes a masszív és pihent Ravens-szel lépést tartani. Végig cipelte a csapat magával az első negyed eredmény(telenség)ét. 

Lehet, hogy kinevettek, de nekem a meccs megkezdése előtt olyan érzésem volt, hogy ez vereség lesz, és nem azért, mert gyengébbek lennénk, hanem mert teszteljük a Ravenst. Az egyik legváltozatosabban futballozó csapat, és sok minden tapasztalatot lehet szerezni a későbbiekre... És ez az érzésem a meccs alatt egyre fokozódott.
Egyetértek azzal is, hogy így a veretlenség hatalmas súlya is legördült a fiúk válláról....

Egy negyedet odaadtunk nekik, nekem teljesen az volt az érzésem, hogy ők kitanulták azt, hogy a blokkjaink, a passrush honnét érkezik, a második-harmadik vonalú védők honnét és milyen ritmusban jönnek és ezt tökéletesen szétblokkolták. Utána mi is változtattunk és akkor egyszercsak megállítottuk az addig megállíthatatlannak tűnő támadó gépezetet - ezt mindenképpen a coach team javára is írom. És valóban, ahogy Danna is írta, mi fáradtak vagyunk már fejben és fizikaliag is, sokat készültünk arra, hogy az eddigi csapatokat megverjük. A DEF-nek többet kellett beletenni eddig is, mert a támadásaink nem mentek igazán - ez mostmár kezd alakulni, de kell pihenni, főleg fejben.

Az első meg az utolsó negyedet nem volt jó nézni, de közben voltak szép megmozdulásaink és kifejezetten jó driveok, úgyhogy végülis egy ilyen vereség simán befér a csomagba.

Kicsit említsük meg a szerencsét és a bírókat is, akik közösen nem álltak mellénk - dehát mi tudjuk, hogy az ellenfelet annyira kell megverni,hogy ez ne számítson. Most nem sikerült. Lépünk tovább.

GOOOO PATS!!!!

Bőven belefér a vereség, csak az a baj, hogy kb. egy pillanatunk nem volt esélyünk, amikor megcsillant volna a remény, akkor jött Julian megejtett labdája, és "sanyisan" fogalmazva azzal visszakerült hozzájuk a momentum, ami utána már nem is vándorolt ide. Furcsa egy csapat ez a Baltimore, botladoznak jobbra-balra, de valahogy a Pats ellen mindig jól játszanak. A megirányítójuktól viszont megfutkos a szőr a hátamon, Mahomes legalább szimpatikus inas, na de ez...

Hát akkor ennyit a fantasztikus védelem legendájáról. Már az előző meccsen is látszott, hogy egy jó futó csapat okozhat gondokat, most pedig a legjobb volt az ellenfél és kb szét is futották a védelmünket. Jackson ráadásul 70 százalék felett passzolt így azért nem meglepő, hogy viszonylag sima lett a vége. Egyébként az is lehet hogy ezen a meccsen fog múlni az első kiemelés.

Nagyon egyetértek Veled! Nem LJ futása vert meg minket, hanem egy, ezen a meccsen mindenben jobb, csapat. Na jó, Folk %-ban legyőzte Tucker-t, oszt kész. Ripityára futottak minket (210 yard) és ebből LJ csak annyit futott, amennyit kellett (61 y!!!), ill. kb. annyit, amennyit Mi összesen (74 y) és bizony passzolni is tud, ha kell. Remélem leszálltunk a földre és a gyengeségeink tudatában/javításában játsszuk a következő meccseinket, mert bizony könnyen lehet, hogy még egyszer megyünk Baltimore-ba...

Abban igazad van, hogy nem epikus a futásvédelmünk. De ne vicceljünk, ezen múlna a 1st seed? Ahhoz az kell, hogy kettővel többször kapjunk ki, mint a Ravens.
Szerintem most nem az volt a cél, hogy minden áron nyerjünk, hanem az, hogy kiismerjük a Ravenst és ha lehet verjük is meg. Ez utóbbi nem sikerült.
Nem kell aggódni, kipihenik magukat a fiúk, és rendben is leszünk. A Kansast meg kell  verni és ha lehet egynél több vereség ne jöjjön, és rendben is vagyunk a 1st seeddel. De lehet, hogy meglesz 13-3-al is.

Igen, de egy meccs hátrányban vannak. Nekik nyerniük kell jövő héten, meg azután is, hogy ez így legyen.

Így van, de a Bengals meccset leszámítva fogadják a Texanst, mennek LA-be a Ramshez, majd fogadják a 49erst, és még mennek Buffalóba és Clevelandbe is. Azért ezt nem fogják mind megnyerni ők sem.

A nem epikus igen elnéző megfogalmazás, 12.-ek vagyunk és olyan ellenfelek jönnek majd most sorban, akiké jobb (Eagles,Cowboys,Texans). Azt meg nem tudtam, hogy ez egy "ismerkedős" meccs. :) Az utolsó mondatod meg ha..., de szeretném, ha... Te nyernél. :)

De még a visszavágó hátra van, igaz, azt otthon játsszuk :) Nem vagyok vészmadár, egyszerűen csak nem szeretem elkiabálni a dolgokat :)

 

Minden szezonban van olyan meccs ahol hullámzó a teljesítmény a meccs alatt. Tavaly is volt ilyen meccs Pittsburgh és a Miami ellen. Idén sincs ez másképp. Jól fog jönni a pihenő hét.

Mind a védelem mind a támadó oldal mutatott szép dolgokat és hibákat is.

Az, hogy a védelem nem lesz a valaha volt legjobb védelem, ettől függetlenül még nagyon jó védelem. A futás elleni védekezésen kell javítani, passz ellen jók vagyunk.

Támadó oldalon szintén a futást kell feljavítani, amihez a fal javulása is kell. Ezen felül úgy gondolom Sanu nagyon jól száll be az elkapókkal nem lesz gond, de szintén szükséges a fal jó munkája, hogy ne legyen folyamatos a nyomás Bradyn.

Fel a fejjel kedves Pats szurkolók nem dőlt össze a világ, megyünk előre.

 

A futás elleni védekezés is rendben volt még nem jöttek a futni tudó csapatok, így a passzvédekezésre térjünk majd vissza akkor ha jönnek a jól passzoló csapatok mint a Houston és a Kansas. Lehet hogy arról is kiderül, hogy messze nem TOP kategória.

Egy remekül felkészített csapattól kaptunk ki, ez vitathatatlan. Hogy a mienk is jó(jobb) csapat , az is vitathatatlan .Mi fáradtak voltunk,az elején azonnal hátrányban, onnan kis görcsös akarás.

Ami a második félidő elején volt látható, az szerintem rendben van, haladtunk szépen, jó ütemben.A védelemből most hiányzott az a jollyjoker,. aki eddig mindig volt.Most nem.

Michel mint futó továbbra is azt gondolom zsákutca,egydimenziós , White és Burkhead sokkal nagyobb kihivás minden D-nek.

Sanu óriási fogásnak tűnik, jön még az újonc,és visszatér a LT, rendben lesz ez.

Jó meccs volt, két jó csapat nagy küzdelme.És ami még fontos, az ellen oldalvonalánál egy roppant jo HC álldogált.

Én ezt sosem értem, hogy játszanak a fiúk két hónap alatt 8x kb. fél órát, azt is erősen rotálva és ettől annyira elfáradnak? Ok, értem hogy 100% intenzitás meg full kontakt, de akkor is fura. PO végére akkor ugyanígy totál fáradtak lesznek, ráadásul sokkal nehezebb ellenfelek jönnek mint eddig.

Sanunak és az O 1-2 felvillanásának viszont legalább lehet örülni, másnak mondjuk nem nagyon.

Eddig úgy voltam vele, hogy a KC-re kell figyelni az 1. seedért, de valószínűleg inkább a Ravensre. Nem is értem hogy verte meg eddig őket bárki is.

Azért utazás + edzés is van a 8x fél óra mellett, illetve a csapatok egyformán fáradnak, csak ugye a Ravens Október 20-án játszott utoljára, azóta mi Okt 22 és Okt 27 is részt vettünk egy-egy mérkőzésen, ahol nem a mezek szerepeltek.

Sportban kevésbé vagyok járatos, de tapasztalom, hogy vívó maszkban 5-10 perc elég kemény tud lenni, ami az amerikai focihoz képest nem fizikális, így azért azt a "fél" órát tuti nem élném túl...

A box is ilyen, 3 perces egy menet, nem tünik färasztonak, aztän 5 perc utän mär marha nehez a kezedet fent tartani, nem hogy meg ütni. Azert ne feledjük, h a legtöbb NFL-es 120-130 kg + felszereles, azert azt a tömeget cipelni az se piskota. Aki pedig a szälkäsabb fajta CB, safety, WR azok csere nelkül fent vannak mindig.

Ez a fáradtságos kifogás nagyon gyenge.. Mindenki ismeri előre a naptárát, ott vannak az edzők is hogy beosszák az erőforrásokat és ha ez nem megy akkor bizony az  probléma, így nem kéne hivatkozni rá. Egyébként még az is benne van simán a pakliban hogy nem csak az első hanem a 2. kiemelés is elúszik.

Ja meg a Buffalo is beelöz minket es csak wild card lesz a vegen :D

Azert ne vicceljünk mär, kb a liga összes csapata szeretne a mi helyünkben lenni.

Mondjuk a Buffalo előzése nem túl valószínű, mert majdnem olyan nehéz a hátralevő programjuk mint a miénk és eddig is erőn felül teljesítettek. De a Baltimore, a Kansas és a Houston még bőven lőtávolon belül van és a Baltimoretól kikaptunk, így azonos mérlegnél biztos előttünk végeznek, a Houstonnal és a Kansassal pedig még lesz meccsünk. Lépéselőnyben vagyunk ez tény, de ez csak a jelenlegi állapot. 

Meg nyilvän azert van a top edzöknek, mint BB vagy Andy Reid 90%-os nyeresi mutatojuk byweek utän, mert annyira nem szämit, h van plusz egy heted egy meccsre keszülni.

Idén meg a pihenőhét után a pihent csapatok mérlege 5 győzelem 8 vereség. Túlpihenték magukat vagy mi?

Sztem a 1. seed nincs veszelyben, nem kell a csapatot temetni. A hätralevö 7 meccsböl hozni kell 5-öt, az a 4 hazai meccsel + a cincinnati kirändulässal meglesz. A Baltimore nem fog 8-bol 6-ot behuzni. Ha pedig meglesz a 1. seed, akkor SB-t fogunk jätszani.

Az utolsó 3 meccset hozni fogjuk, de előtte megyünk Philadelphiába és Houstonba és jön hozzánk a Dallas és a Kansas. Szerintem ebből legalább 2 zakó lesz. A Baltimorenak 3 nehezebb ellenfele van még, a Rams, a Frisco és a Houston, de ebből kettő otthon. Na jó még mennek Buffaloba is, és ha jó napja lesz a Billsnek akkor ők még jelenhetnek kihívást. Szeintem 6 meccset simán behúzhat a Ravens.

En A Dallastol nem tartok annyira, ök meg a jetstöl is kikaptak. Sztem a Kansas eleni meccsen fog eldölni a szezonunk, de ha öket odahaza nem tudjuk megcsapni, akkor en nem is szämitanek sok jora a toväbbiakban.

A Baltimora nem fog 6 meccset behuzni, lättam mär iden is Jacksont rosszul jätszani, pl a Kansas ellen, szoval en nem aggodok. Ez most nagyon szerencsesen alakult nekik, byweek aztän hazai pälya, azert nem lesz ez mindig igy.

A Baltimore egy nagyon  jó ,masszív csapattá vált , igazi ellenféllé az SB felé vezető úton. Ahogy a Seattle ellen is játszottak, meg most is, az figyelemre méltó. Nekünk olyan meccs volt, amire lehet, hogy szükség is volt. Nincs többé a hype a veretlenség miatt, a védelem talélkozott egy igazi őrült irányítóval, aki még Mahomesnél is jobban mozog és majdnem úgy dob, Bradyék meg egy komoly védelemmel. Ami pozitív, hogy általában jól szoktunk kijönni az ilyen pofonokból, mindenki látja, hogy hol tart, miben kell javulni. Mellesleg minden hiba ellenére, ha nincs JE fumble-ja, akkor  valószínűleg más lett volna a lefolyása a mérkőzésnek, legfeljebb egy szűk vereséggel. Kicsit pihenni kell, Bradyéknek ki kell használni a plusz időt a gyakorlásra, a védelem meg kitalálhat új sémákat, amivel eredményesebbek lehetnek a mozgékonyabb irányítókkal szemben is. Az Eagles elleni egy nagyon fontos ( és nehéz ) összecsapás lesz, ha ott nyernek idegenben, akkor  utána szép sorozatot fognak csinálni.

El kell ismerni, hogy ma, a pillanatnyi forma alapján a jobb csapat győzött! Ennyi..

Én azért nem temetném a srácokat, noha bennem is felment néha a pumpa éjjel.. De mindig nem pattanhat felénk a labda, nem billenhet felénk a mérleg nyelve. Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy inkább most botladozzunk és a legvégén örüljünk, mintsem fordítva, hogy egész szezon alatt elszálljon velünk a ló és a végén essünk pofára. Sok van még hátra. A Dallas ellen talán már Wynn is visszatér, ami ha nem tévedek nem kis erősítés lesz az O falnak, Harrynek is lesz ideje építeni a kémiát TB-vel a bye alatt.. Sanu eszméletlen jól szállt be a csapatba, Edelman most vagy 5 évig újra nem ejt el labdát, TE-jeink is lassan felépülnek (én még Gronkról sem mondtam le teljesen :D) a védelem pedig innentől már csak jobb lesz.. Bill papa biztos nem dől hátra a karosszékében mondván, igen, mi ennyit tudunk és kimaxoltunk minden lehetőségünket...

Egy szó, mint 100, fel a fejjel mindenkinek, akiben keserűség lakozik... hisz tudjátok, hogy van az a bizonyos mondás

"a foci novemberben kezdődik" ( vegyük úgy, hogy most még késő október van :) )

Go PATS!

Valóban nem mindig pattant úgy a labda, hogy nekünk kedvezzen, ennek ellenére, ha jól tudom, két labdát mégiscsak szerzett a D és az ST :) 
Mi lett volna, ha még felénk is pattog a labda? :)

Ki lehet kapni a Baltimore-tól szó se róla, meg nem is baj, hogy ez megtörtént. De a tendencia amit látok az nem tetszik igazán. Azt már láttuk a Cleveland ellen is, hogy amint jön egy jobb futással megáldott csapat, sajnos vannak és lesznek is gondjaink. Ez most is így lett. A secondary elit, azt nem is vitatom, de ez a run defense nálam azért ad némi okot a nyugtalanságra. Jön még szemben az eagles (bár ezer arcúak, bárkitől képesek ugyanúgy kikapni mint agyonütni), jön egy Zeke Elliott, egy Mahomes-os KC (ami lehet, hogy az elit pass defense-t is megégeti majd), illetve a Texans, akinél most mondjam, hogy Watson konkrétan MVP formában játszik. De ez még a kisebbik bajom, mert a def-et össze lehet lapátolni.

A nagyobb bajom az offense-zel van. HÁt ööö... most már mutathatnának valami életjelet. Sajnos abban egyre kevésbé hiszek, hogy ez a futás az idei évben számottevően be fog indulni. A gyenge csapatok ellen sem ment, a hátralévők pedig aztán nem egyszerűek. A passing offense: szóval értem én a falat, meg, hogy sokan kiestek, emiatt meg frusztrált TB, meg nem védik meg, de azért legyünk őszinték, sokat hibázik ő is: nem értik meg egymást az elkapókkal, néha még Edelmannel sem, amit nálam felettébb érdekes, alul vagy én éppen túldobja az embert, nem a megfelelő célpontot választja stb. Ezekre azért az sem válasz, hogy nincs Gronk, na! Két teóriám van erre, aztán majd lehurrogtok érte: az egyik, hogy annyira fosik a rosszacska fal miatt, hogy kínjában hozza meg a rossz döntéseit, ami a jobbik eset, ez még összeállhat, talán. A rosszabbik eset, hogy egészen egyszerűen megöregedett és ez van, bár Manning utolsó szezonjánál jóval jobb (nem is szeretem azt az összehasonlítást), de szépen lassan ő is megindult lefelé a lejtőn. És ez már kevés lesz ilyen contender csapatok ellen.

Summa-Summárum, ha az offense nem kaparja össze magát a hátralévő 7 meccsre és a playoff-ra akkor lehet nekünk akármilyen elit def-ünk, ez nem sokat fog érni, főleg ha ilyen mocskos sokat kell fent lenniük a pályán. Mert egészen egyszerűen el fogják őket fárasztani. Remélem Wynn és Harry visszatérése fog ezen a dolgon lendíteni (a passzjátékon). A futást még egyszer mondom, nem látom, hogyan tudnak összeállni idén. De nagyon remélem meglepnek a fiúk az Eagles ellen mondjuk 150 futott yarddal, két td-vel, meg egy 6-os átlaggal.

Edelman 10/11 a Ravens ellen, nem hiszem, hogy az elkapások % volt a gond.

Brady idén 93,1 QB Rating (Karrier 97,4) -> Minimálisan rosszabbak a számai mint az egész karrierje.

Peyton utolsó éve 67,9, csak az összehasonlítás végett.

Brady -> 7,1 yard passz kísérletenként idén, a karrier átlaga 7,5, tavaly a bajnoki évben 7,6

 

En a problemät egyedül a tämadofalnäl lätom, amiatt esett vissza a futojätekunk es TB12 sincs ugy megvedve, mint ahogy megerdemelne. Ha jobb lenne a tämadofal, akkor jobb lenne a futäs, az ellenfelnek emiatt fel kene töltenie a boxot es emiatt több lehetösegük lenne az elkapoknak is. A jo futojätek alapozza meg az egesz tämadojätekot, sajnos enelkül nehez meccseket nyerni, mondhatjuk h eddig a vedelem hozza a szezonunkat. A mäsik problema, h Gronk nagyon hiänyzik, mind a futäs blokkoläsnäl, mind a clutch szituäcioknäl. 

Így állunk QB ratingben a ligában:

(minden csapatnál összesített szám, ha két-három QB dobált, akkor is simán össze vannak adva az adatok, hogy csapat mutató legyen. ATT és Compl a mérkőzés átlagokból vannak vissza számolva, így 1-2 ATT vagy Compl eltérés lehet, de az nem befolyásol nagyot) 

Pos Team G Att Compl Yds TD Int QB Rat
1 Seattle 9 293 200 2505 22 1 118,2
2 Minnesota 9 253 174 2217 16 3 112,0
3 Kansas City 9 332 216 2839 19 1 109,8
4 Detroit 8 291 187 2499 19 5 106,0
5 Houston 9 303 212 2432 18 6 105,4
6 Green Bay 9 318 208 2485 17 2 104,4
7 Dallas 7 238 168 2123 12 7 102,6
8 New Orleans 8 288 203 2182 14 5 101,4
9 San Francisco 8 227 161 1822 13 7 100,9
10 Atlanta 8 343 247 2695 17 9 100,4
11 Indianapolis 8 263 170 1817 17 4 99,9
12 Baltimore 8 244 159 1868 13 5 97,5
13 LA Chargers 9 334 224 2616 12 7 93,8
14 New England 9 360 233 2582 14 6 91,9
15 Philadelphia 9 309 193 2084 15 5 91,7
16 Arizona 9 317 203 2229 9 4 89,0
17 Denver 9 282 183 2015 8 5 88,0
18 Pittsburgh 8 261 170 1674 11 7 86,0
19 Oakland 8 253 180 202 14 4 85,7
20 Tampa Bay 8 307 182 2407 16 12 85,2
21 Chicago 8 276 180 1643 8 5 83,3
22 NY Giants 8 305 191 2022 12 9 82,7
23 Washington 9 259 171 1749 9 9 82,3
24 Carolina 8 281 166 1863 9 5 82,2
25 Cincinnati 8 338 204 2252 9 8 79,2
26 Jacksonville 9 315 193 236 14 4 75,2
27 Tennessee 9 277 179 217 13 6 75,1
28 Cleveland 8 274 160 1983 7 12 71,2
29 Miami 8 284 165 1762 9 12 69,3
30 LA Rams 8 315 193 239 11 7 68,0
31 NY Jets 8 253 160 1496 6 12 67,6
32 Buffalo 8 259 157 178 10 8 65,1


 

En a QB ratinget nem feltetlen tartom igazsägosnak egy QB megitelesenel, tekintve h a QB teljesitmenye nagyban függ a tämadofaltol es az elkapoällomänytol. Nezzük peldakent a Minnesotät, jo a fal es liga elit a WR päros, igy könnyü a dolga Cousinsnak is, semelyik mäsik csapatban sem tudna ilyen QB ratinggel dobälni. Vagy peldakent lehet hozni a New Orleanst, Kansast, de a Indianapolist is, h a csere QB is majdnem ugyanazokat a szämokat hozza. Vagy ki ne emlekezne rä, h a Philadelphia konkretan csere QB-val nyert ellenünk SB-t.

En TB12-t egyältalän nem hibäztatom a picit gyengebb tämadofociert, sztem ez 80%-ban a fal gyengesege es 20%-ban Gronk hiänya.

 Köszönjük Kenny a táblát, de sokan majd lehurrogják,hogy nem számít, pedig a számok ritkán hazudnak. 14. hely a ligában és 5. az AFC-ben, ráadásul úgy, hogy az első 8 meccsen a passzvédelmünk Nálunk csak rosszabbakkal találkozott, sőt közöttük 5x az utolsó 5-el! A következő ellenfeleink kőzül az Eagles-el kb. egálban vagyunk, a Dallas, Houston, KC pedig az első hétben van. A lényeg, a védelmünk passz szempontjából eddig nem igazán volt keményen tesztelve. A sack-ek is fogynak az ellenfelek erősödésével, a szerzett INT meg hajnalban el is fogyott. A futásvédelmünk, ahogy valaki írta finoman "nem epikus", pedig ott nem hiányzik sérülés miatt senki, az O pedig egyelőre minimum hektikus. Természetesen a felsoroltak ellenére sem vagyunk rossz csapat és nagy valószínűséggel valamilyen állapotban/és helyen a PO-ba így is bejutunk, de hogy ott mi lesz, per pillanat erősen kérdéses.

Az biztos hogy nagyon nem mindegy kik az ellenfelek. Két fordulóval ezelőtt még 2. helyen volt a futás elleni védekezésünk, de jött a Cleveland és a Baltimore és visszaestünk a 12. helyre. Lehet hogy a passzvédekezésünk is csak azért elit mert komolyan vehető passzoló csapatokkal még nem is találkoztunk.

A sec-ben tavaly óta kb semmi nem változott, max az NFL tapasztalat lett jóval nagyobb pl J.C. Jackson esetében. Tehát volt már tesztelve komolyan ez a sec, csak nem idén. Úgy emlékszem nem voltak kutyaütők.

Szerintem Tom még mindig tartalékol a PO-ra... Úgy gondolom, annyi energiája talán már nincs, hogy 18-19 meccsen kiemelkedőt alkosson, viszont ennyi elég volt eddig a győzelmekhez. És változatlanul állítom, hogy tegnap sem törte össze magát...emlékezzünk a tavalyi Goff-ra. Alapszakaszban szenzációsan játszott, és milyen volt a rájátszásban?

Nem igazán értem min tud tartalékolni. A gyenge futójáték miatt rengeteget passzoltatják, neki van a legtöbb passzkísérlete az egész ligában, még az is lehet hogy a szezon végén egyéni csúcsot fog dönteni passzkísérletekben. Ez azzal jár, hogy a gyenge fal miatt állandó nyomás alatt van, ami kiemelt kockázatot és stresszt jelent, tehát még fejben is elég megterhelő. 

És még nincs vége az évnek. Általában javuló tendenciát mutat a Pats minden kategóriában az idő előrehaladtával. 

amúgy White nem kúszott be az End Zone-ig? OL-ben botlott meg, szerintem a vonalig nem ért hozzá védő

Válasz Touchdown Tom üzenetére

Én úgy tudom, hogy futáskor és elkapáskor is lemehet a földre, de a játéknak csak akkor van vége ha kontakttól megy le vagy az esés után hozzáér egy védő. Ez alól egy kivétel van, mikor az irányító lábbal előre csúszik, mert akkor a csúszás megkezdésekor végetér a játék.

most újra néztem, hozzáért a védő, de ment tovább, és aztán hozzáért Marcus Cannonhoz, és amiatt esett el. Nem tudom, mit ír a szabály, pedig "él" a védőnek az érintése.

 

Nem... És ugye -4 pont...

Tényleg tipikusan az a meccs, ahol bénák is voltunk és még szerencsénk se volt és volt 1-2 fura ítélet is.

Pl rögtön a meccs eleji TD az nálam simán false start (és nem azért mert ellenünk volt).

Tényleg nem értem a gyászos hangulatot. MINDIG egyre jobbak vagyunk a szezon vége felé, és most nem a legaljáról indultunk. 8-0 után kikaptunk és vége a szezonunknak? Nemáááár!!!

Tényleg nem hiszünk BB-ben? Amit itt mi összehordunk, annak ne tudná a tízezerszeresét? Ne látná tűpontosan, hogy a tegnapi meccs mire volt jó és mit kell fejleszteni? Tényleg azt gondoljuk, hogy nem gondolta (gondolták) végig előre, hogy mire számíthatunk?

Kikaptunk, pihenünk, jövünk vissza újabb olyan győzelemmel, amibe csak annyit teszünk, hogy meglegyen. És egyre jobb lesz a csapatösszhang, különösen az OFF oldalán.

Megint Super Bowlt fogunk nyerni. Ennyi. :-)

GOOOO PATS!

Kedves dravait! Akárhogyan is nézem gyászos hangulatot, egyik hozzászólásban sem tapasztaltam, noha nem szoros küzdelemben vesztettünk, hanem alaposan elpáholtak Minket és azért ezt nem illik hozsannázni. BB zsenialitását sem kérdőjelezte meg senki, de hát a pályán nem az edzők játszanak. A meccs tényeit persze félresöpörheti/elbagatelizálhatja ki-ki habitusa szerint, attól azok tények maradnak figyelmen kívül hagyva is. A jövőre pedig mindenki úgy következtet, ahogy akar. Ennyi. :)

Kedves Hopi!

Szerintem nem lehet egy egész szezont ugyanolyan szinten lehozni és minden meccs más. Persze ettől még a hibákat és a szerinted tényeket le lehet írni és tanulni is kell belőle, csak egy dolog zavar engem, míg egy győztes meccs után max. 2 hozzászólásod van, addig egy vesztes meccs után ennek kb. a 10-szerese. Számomra ez olyan, mintha direkt várnád, hogy kikapjunk és lubickolhass a negatív véleményekkel. Talán azért is tűnik ilyenkor gyászosnak a hangulat, mert míg egy pozitív dolgot leírsz egyszer, addig a negatívat 10-szer.

Egy dolgot még ki kell adnom magamból az Atlanta ellni SB-on a szünetben rámentem a chatre és pechemre pont a te hozzászólásodat kaptam el először, ami így szólt: Reménykedni lehet, de teljesen értelmetlen. Szerintem ilyet egy szurkoló nem mond, hovatartozástól függetlenül.

Egy szurkoló a pillanatnyi érzelmi állapotától függően bármit összehord, szóval amit írsz az nagyon szép de a valóságtól marha messze áll. Hopi nyilván ott már feladta, és mondjuk én is( én konkrétan lekapcsoltam a tv-t félidőben).

Nem igazán értem miről beszélsz. Szerintem egyáltalán nem áll messze a valóságtól, főleg nem marhára. Én majd 10 évig versenysportoltam és lehet, hogy szép, de soha nem adtam fel. És szerintem ez egy szurkolónál is alap dolog, hogy ne csak jó játéknál és +20-nál bízzon a csapatba, hanem -20-nál is.

Kedves Szurkolótársam!

Van az első benyomás hozzászólás és lehetséges a vita (habitustól függően) a többi hozzászóló véleményével és ez határozza meg a hozzászólásaim számát. (Egyébként győztes meccs után min vitatkozzunk? Bár akkor is volt, hogy kritizáltam dolgokat.) Neked, úgy tűnik, az egész meccsről az a véleményed/benyomásod, ami az első mondatodban van és Nekem az sajnos közhelynek tűnik, nem is kommentálnám.

Akit szeretek/becsülök, jelen esetben a csapatot, attól sokat követelek minden körülmények között. BB sem lubickolni megy most a fiúkkal a videószobába és valószínűleg nem egy röpke időre...pedig tudom a maga módján szereti/becsüli Őket.

Kicsit megsértetted daelacit...pedig még le is hagyott Engem a hozzászólásai számával. :)

Azért meg elnézésedet kérem, hogy sok-sok Pats szurkolótársammal egyetemben, nem éreztem rá a SB-ok történetének egyik újabb csodájára.

Ha meg zavarnak a hozzászólásaim ugorj át

Teljesen igazad van, át fogom ugrani (mondjuk a 70%-át eddig is átugrottam, de most emelem a tétet), mert veled leállni vitatkozni, beszélgetni teljesen felesleges.

Azt hiszem lassan el kell búcsúznom tőletek. Előveszem a nagy konyhakésemet és kinevezem vakizasi-nak és szeppokut követek el. 8:1-re áll a csapatunk és ezzel az eredménnyel nem lehet tovább együtt élni!

Ui.: Amennyiben meggondolom magamat, akkor újra jelentkezem!

Érdekes hogy a Green Bay veresége nem szenzáció pedig 7_1 és mérleggel érkezett LA be és gyakorlatilag  teljes impotens Offense volt.

A Pats szurkoló meg egy nagyon jó Ravens elleni vereség után temeti a csapatot. 

A defense nagyon jó tegnap a 2 hét felkeszules miatt a Ravens O jobb gameplanet alkalmazott mint a BB Defense amit BB is elismert.

Az offense 2 nagyon jó drive_t vezetett sajnos Edelman is tud szokoevente hibázni ez most döntőnek bizonyult. 

A második negyedben 2 punt és egy fumble amit a védelem elert gyakorlatilag meglehetett volna az egyenlítés. 

Értem hogy engedtek 16 pontot egy negyed alatt de utánna osszeszedtek magukat. 

Ha látjuk a hibákat és rávilágítunk az nem azt jelenti hogy temetjük a csapatot. Minden meccs más, így nagyon nehéz megmondani mi fog történni a következő meccseken. Igazából semmi meglepő nem történt a Baltimore meccsen, pont azt játszották amit előre lehetett várni tőlük. Tudtuk hogy az erősségük levédekezése nagyon nehéz lesz és a statisztikákra nézve megállapítható hogy nem is sikerült. Van ilyen, tovább kell lépni és készülni a következő meccsre.

Pontosan. Nem temetünk. Csak a ma hajnali teljesítmény után jogosan felvetődik a kérdés, hogy ha a Baltimore ennyire jól haladt a futásokkal (és tegyük a kezünk a szívünkre, a legutóbbi kettő találkozón is volt baj a futás védekezéssel) akkor a következő csapatoknak elég csak copy-paste és működhet ellenünk?

Azt hiszem a látottak alapján jogos a félelem.

Mert a Brady-Edelman-Sanu trio még mindig minden csak épp nem veretes támadó sor akik minden nehézség nélkül hozzák az egyel több TD-t mint az ellenfél. 

Ez az O fal pedig jelenleg minden csak nem fal jelenleg. Az meg minden másra kihatással van pontszerzések terén.  

 

Ha bármelyik évnek úgy indulnánk neki, hogy a 9. héten 8-1-gyel állunk, akkor aláírnánk előre? Bármelyik másik csapat szurkolói aláírnák, hogy így álljon a csapatuk? Mi történt most? Egy remek formában levő Ravenstől(akik csak kikaptak a Chiefs-től és az operett csapat Brownstól....) kikaptunk, pedig előre tudtuk, hogy Lamar Jackson megállítása a kulcs a sikerhez. Azt is tudtuk, hogy nagy eséllyel kikaphatunk, de nem tudtunk ellene tenni. Viszont a támadóknál voltak pozitív jelek, Sanu jól szállt be a szezonba, de hiányzik cefetül Develin és csak hoznék egy Blount szerű bika erőfutót. A védőink SZERINTEM fejben fáradtak el, nehezen tudtak koncentrálni, nagyon jókor jön a pihenőhét. El kell engedni a játékosokat pár napra, látogassák meg a családot, haverokat, kell egy kis pihi, mert legközelebb februárban lesz nyugi (kivéve, ha nem játszunk a PO első fordulójában). Meg kell nézni, hogy mi működött és mi nem, sisakot fel és LFG!!!!!!! 

Pontosan! előre tudtuk, h jackson fog futni,ehhez képest bohócot csinált belőlünk

Valahogy a mobilis QB-kel megyűlik a bajunk. MINDIG ! ebből sose tanulunk?

Egy elmélet: szerintem lehet látni a felállásnál hogy ebből read option lesz,vagy a QB vagy a RB viszi a labdát,akkor miért nem megy az egyik a QB-re a másik az RB-re? Nem értem.

Mindig azt látom hogy vagy Van Noy vagy Collins vagy akárki,keresi a labdát hogy most akkor kinél van...ez időbe telik

előre meg kell beszélni, hogy akkor most te erre az emberre figyelsz,csakis erre,te meg arra

BB ahogy szokásához méltóan mindig a köv, meccsre készül,vajon mit elemzett a Ravens előtt?

én szerintem azért volt eddig jó a védelem mert gyengék voltak az eddigi legyőzött csapatok

jó csapat ellen már nem olyan egyszerű mi?

sokan mondják hogy nem baj,ez a vereség belefér...csak aztán nehogy a Playoff-ba kerüljön

 

Jackson futásai még igazán nem is voltak hatékonyak, ezen a meccsen futott a legrosszabb átlaggal ez első meccs kivételével amikor nem is igazán futott. A probléma az volt hogy a futójukat sem tudtuk megfogni, majdnem 8 yardos átlaggal futott 115 yardot( összesen több mint 200 yardot futottak) és Jackson passzainak is több mit 70 százaléka ült. Lesz min dolgozni a védelmünkkel kapcsolatban is, mert sorban jönnek majd a nehéz meccsek.

Egy elmélet: szerintem lehet látni a felállásnál hogy ebből read option lesz,vagy a QB vagy a RB viszi a labdát,akkor miért nem megy az egyik a QB-re a másik az RB-re? Nem értem.

Nemár:) Szerinted ha ez ilyen egyszerű lenne, nem ezt csinálnák?

Arról nem beszélve, hogy RB és Lamar 2x gyorsabb bármelyik LB-nél. Sokszor úgy elnyargalnak mellettük ha nem tökéletes szögben jönnek, hogy ihaj!

Azért egy adatot beírok ide, mivel sokan megkérdőjelezték Tom teljesítményét (és már párszor hangoztattam, hogy én miatta lettem igazából Pats-drukker, tehát ilyenkor mindig meg fogom védeni :P): ugyebár ő 285 yard-ot hozott össze a passzaiból, míg a nála kb. 20 évvel fiatalabb Jackson - direkt utánanéztem! - passzokból 163 yard-ot, míg futásokból 61-et, ami összesen 224, ha jól számoltam. Szóval azért ebben a mi 42 éves "öregfiúnk" lazán lenyomta az "ifjú titánt" - aki pedig úgymond a fia lehetne életkora szerint, nekem ez a lényeg! Ja és még egy adatnak jártam utána: a mi 12-esünk 14 TD passz/5 INT a szezonban eddig, míg L.J. 12 TD passz/szintén 5 INT, szóval abszolút nem jobb nála ebben sem... az meg egy dolog, hogy emellett szeret/tud is futkosni; nyilván a jövő a futó stílusú irányítóké, ezzel nem lehet mit kezdeni, max. ha majd TB után mi is kinevelünk vagy hozunk valahonnan egy ilyet :D

Kb 10 éve nem értem, hogy miért nem lehet számolni külön a labda útját és az elkapó által megtett utat. Nyomsz egy screent, a futó fut 70 yardot, aztán befirkantanak az irányítónak 70-et, mikor kb dobott 2 yardot.

Számolják az általad áhított statisztikát is, de az NFL.com-on közzétett statisztikákat már csak a tradíciók miatt sem változtatják meg.

Ja meg az elkaphato dropolt labdäkat is, meg az intet is csak akkor ha az a QB hibäja, de bele kene intnek azt is szämolni, mikor azt a vedö töketlenkedte el. Ja meg ne szämitson bele a paszpontossägba a direkt kidobott labda se es ne legyen -1 yard QB futäs a terdeles se.

Egyébként ez a simán lenyomta az ifjú titánt megállapítás teljesen értelmetlen. Egészen mást játszottak, nem is igényelte a játékmódjuk hogy Jackson 300 yardot passzoljon, mert tökéletesen tudtak haladni a futásokkal. És hát a legfontosabb, hogy a meccs végén Tom gratulált a győzelemhez az "ifjú titánnak".

Ennek a Lamar gyereknek mióta van ilyen kukac haja?! A régi sérója nagyon király volt, de ez az új elég bendzsa... A kispadon értelmetlen fejjel nézelődésben pedig lassan Eli Manning-i magasságokban jár. A futkorászását azért irígylem...

Lassan elég jó játékossá forrja ki magát, de ez a futkárózós játékstílus nem biztosítja neki a hosszú pályafutást. Elöbb utóbb kiszedik alóla a lábát hosszú időre vagy jönnek majd az agyrázkódások.

igazad van

lásd RGIII

én imádtam azt a faszit,rookie szezonban nagyon jó volt

most meg kullog a padon,neki volt pár térdsérülés ha jól tudom

Egy futás  erősebb D line ellen sokkal nehezebb dolga lesz és a ez meccs is ki lesz elemezve

és ezekben a futásokban nagyon benne van hogy egy védő elkapja és akkor komoly bajban van a csapata. 

Azért egy negyedre megfogta őket a defense

és ha pl a 49ers megfogja a futást akkor 

Jackson nem biztos hogy tud csak passzokkal elorehaladni.

Az NFL ben egyre gyorsabb védőjátékosok jönnek ha nem tudsz elit O linet osszerakni

akkor muszáj hogy mobilisabb irányító legyen, 

és több támadás variációt is biztosít.