Első benyomás - 9. hét: Patriots vs Colts

Kép
EB

Tükörsima győzelem. Szerencsére nem jött be a rossz előérzetem, hiszen a Colts támadóegysége mindenre emlékeztetett, csak nem egy NFL-csapatéra. A Patriots védelme végigdominálta a meccset, a támadók pedig hozták a kötelezőt, így 26-3-as győzelemmel térhet bye weekre a csapat.

A mérkőzés első pár driveja pontosan úgy festett, ahogyan várni lehetett - gyenge támadójáték, kiemelkedő védelem. Akkor nem igazán látta senki, hogy 20+ pontot érne el valamelyik csapat. Szerencsére a támadósorunk néha képes volt egy-egy jó drivera, még ha állandósítani nem is sikerült a teljesítményt. A negatív yardos játékok azonban megmaradtak, rengeteg 3&hosszú szituációt kellett volna megoldani.

Mac Jones jobban teljesített, mint a múlthéten, sikerült eladott labda nélkül lehoznia a találkozót. A támadófal ma sem volt a topon, 4-szer sackelték az irányítót. A passzainak kétharmada ért célba, 147 yardot és egy touchdownt hozott össze. A futások nagy része Rhamondre Stevensonra maradt, de ő is leragadt 60 yardnál. A meccs egyetlen támadó touchdownját is ő szerezte, egy szép egykezes elkapással. Az elkapóknál igazán senkit nem lehet kiemelni, Henry szállította a legtöbb yardot - 50-et. Volt két fumble is a meccsen (Meyers és Bourne "jóvoltából"), csak az utóbbit sikerült visszaszerezni.

A védelem egészen elképesztőt nyújtott, semmi mozgásteret nem hagytak a Colts támadóinak, jól fogták a futást, a passzsiettetés pedig szétszedte a liga legjobban fizetett támadófalát, 9-szer sackelték Ehlingert. Ebből Matt Judon és Josh Uche 3-3 zsákolással vette ki a részét. Összességében az egész egységet élmény volt nézni, aki szereti az igazi védőfocit, annak csemege volt ez a meccs. Jonathan Jonest kell még kiemelni, aki egy blokkolt punttal (ezután jött Stevenson TD-je), valamint egy pick sixszel jelentkezett, így mindkét touchdownból bőven kivette a részét. A Colts mindösszesen 121 yardot ért el a meccsen, ez mindent elmond a védelemről (meg persze a Colts támadóiról is).

A speciális egységben Nick Folk ezúttal is hibátlan volt (két extra pont és négy mezőnygól), Jake Bailey viszont megint borzasztó puntokat hozott össze, talán egy rúgása volt a szép puntok közé sorolható. A héten már voltak a csapatnál próbajátékon szabadügynökök, sőt a gyakorlócsapatba is érkezett egy rivális.

A Patriots ezzel a győzelemmel 5-4-re javította a mérlegét, és a szezon során először áll pozitív mutatóval. A csapat számára most jön a bye week, utána pedig a New York Jets érkezik Foxboroughba.

Hozzászólás

Ezt az offenzt második - harmadik, de ott tudjuk az okot -  hete mazochizmus nézni, de ettől még a W az W, az 5-4 az 5-4, meccsben vagyunk, csak jó lenne, ha jobb lenne nézni 🤷🏼‍♂️🙂

A Jetset még meg lehet verni így, de a Vikes, Bills, Bengals ellen már támadni is kellene majd..

Minden szavaddal teljesen egyetértek. A chat legvégére írtam be hogy nyugodt, de szinte már élvezhetetlen volt számomra a meccs (persze szigorúan O oldalról nézve, mert a D brutálisan összeszedett volt ma (is)). Hihetetlen, hogy eddig az O-ben rejlő potenciálból idén semmit sem láttunk gyakorlatilag, mert lássuk be szinte senki nem hozza azt, amire képes (lenne). Kíváncsi vagyok, hogy segít-e a ránk váró bye week az O-nek, de nagyon bízom benne. Ebben a csapatban bizos vagyok benne, hogy sokkal több van, mint amit eddig lát(t)unk. Go Pats! :)

Egyetértek veletek. Kínzással ér fel az offense, de valóban remek a defense.

Nagyon megnézném Zappe-t mert Jones lassúnak és elveszettnek tűnik..

Szerintem idén már nem látjuk Zappe-t, csak ha MJ lesérül vagy ennél is rosszabbul játszik. BB elkötelezte magát, és azt gondolom helyesen tette. Meglátjuk mi lesz egy rendes fal mögött. 
Végre nem dobott Int-et, én ezt komoly fejlődésnek veszem.

Azt nem tudom, a Jets mit talált ki a Bikák ellen, főleg a múlt hét után, de másolhatnánk. A Jets is más meccs lesz. A byeweeken Vikes-Bills meccs, azt alaposan lehet elemezni. Burrowék hullámzóak, de azért jók. Egy 2-2-vel kiegyeznék. A w meg w. Ebből van 5, ha az O is feltámad, még bármi lehet. Just win. baby! 

Egy darabig mindössze csak azon izgultam, hogy nehogy véletlenül egyszer elsüljön Ehlinger keze, de aztán világossá vált, hogy Ő nem igazán QB, inkább jelenleg a csapata legjobb futója. Akarva-akaratlanul Folkra játszottunk, meg Judonék, a Liga legdrágább Ofala elleni, villámcsapásaira. (Lassan Mi leszünk a mezőny gól királyok és lehet, hogy a (rossz) punt királyság sincs messze.) Annak viszont örültem, hogy a Jones-aink közül kettő kiválóan teljesített. Marcus egyelőre szerintem az idei legjobb draftoltunk, return-ben ligaelső újoncként, JoJo két akciója pedig egyértelműen eldöntötte a mérkőzést.

Fogalmam sincs mit fognak kezdeni az offense-el a szünetben, a tavalyi visszatérés katasztrofális emléke egyelőre rosszat sejt, bár mindig azt hiszem hogy ennél rosszabb nem lehet. Legyen már végre jobb, főleg, hogy a nagyon hiányzók is talán visszatérhetnek. Go Pats! Offense! Nincs pihenőnap!

Kicsit OFF

Judon nyilatkozta a mérkőzés után: " Nem sokan tudják, de a 3. down-os védelmi hívásunkat Uche mondja be. Nem lehet könnyű ez egy olyan harmadéves játékosnak, akit a látványos egyéni sikerek eddig elkerültek... A mi "kivégzésünk" Neki köszönhető... Akár premier pass rusher is lehet belőle..."

Tegnapi offense játék terv kritikán aluli volt, játékhívásokkal együtt… Ami ellen a Colts védelem liga elit azt erőltették, ami ellen liga utolsók abbol 3 play hívás volt!! Botrány szar munka..

Ideje lesz jobban megfigyelni az OC munkáját, pedig voltak meccsek amin jónak tűnt, de valószínűleg csak a nagyon gyenge ellenfél védelem miatt..

Kifejthetnéd mire gondolsz. Én úgy láttam hogy sok futással és rövid passzokkal próbálkoztak (20 yardnál hosszabb passz szerintem nagyon kevés volt, azok is a homály kategóriába sorolandók), hogy a sack-et elkerüljék. Valaki itt azt írta, hogy TE-ekkel lehet megszoronghatni őket a pálya közepén, és Henry szerezte a legtöbb yardot (igaz, csak 50-et). A támadó stratégia alapjait ráadásul közösen találják ki gondolom, nem hiszem, hogy BB rá se néz mi a terv támadó oldalon. Ezzel együtt elhiszem hogy igazad van, csak érdekelne, hogy mit hiányoltál? 

https://twitter.com/_andrewcallahan?s=21&t=Blvjki26pEER2Mdi45Pe8w
 

Twitteren néztem konkrét playeket, akit linkeltem nála érdemes megnézni a posztokat.

Ami a 20 felettit illeti Henry-nek volt egy 30 yardos, Smith-nek meg egy 24 yardos elkapása. (Lehet, hogy ez a kettő benne van davidqan szurkolótársam 3 play-ében? :)) A groteszk az, hogy Smith átlaga 21 yard, azaz TE elkapás negatív yardon, hát... A snap-ek fele futás fele passz volt, a Mi futás átlagunk siralmas volt 2,5 yard.

A terv lehet hogy jó/elfogadható volt, a kivitelezésbe pedig már BB nem hiszem, hogy beleszól, az csak zavart okozna szerintem. A fumble-k meg betervezhetetlenek. :)

A pálya közepét szinte egyáltalán nem támadtuk rövid és középtávú útvonalakkal. Ami rövid passzjáték jött, az szinte mind screen passz volt. Nem voltak szintjei a játéknak sokszor, felküldtünk 3-4 elkapót hosszú útvonalra és mire kialakult volna a játék és lett volna megpasszolható játékos 20-30 yardra, addigra a Colts védőfala becsomagolta Macet, akinek így esélye sem volt senkinek passzolni. Ez a taktika még jó támadófallal sem életbiztosítás, de a mi tegnapi falunkkal egyszerűen hülyeség volt.

Az első negyed szenvedései után azért támadóoldalon is volt néhány momentum. Ha folyamatában nem is tudták fenntartani, ez is előrelépés az elmúlt 1,5 hónaphoz képest. 

A védelem mesésen muzsikált, cafatokra szedték a Colt - meglehetősen gyenge irányító vezette - támadósorát. Néha már sajnáltam annyit feküdt-kelt (persze valójában nem :)). A tegnapi vereség - és gondolom, a kilátástalan támadójáték - volt a Colt főedzőjénél az utolsó csepp a pohárban, a meccs után menesztették.

A bye-weektől kicsi tartok, mostanában nem igazán jövünk ki jól belőle, márpedig a Jets elleni meccset (is) be kell húznunk, ha továbbra is hajtunk a play-offra (nyilván igen). Brutál erős a csoportunk, jelenleg az egyetlen 4 pozitív mérleggel álló csapat az AFC East. Az 5-4-es eredménnyel 1 csoportot vezetnénk (NFC South - Bradyvel), 3-ban pedig másodikak lennénk. Szóval idén eddig a miénk a legjobb eredményt felmutató négyes, így aztán extra nehéz a továbbjutás, mindenképpen össze kell szedni hozzá a támadóoldalt is, hiszen most jön a sorsolás neheze.

Reich-et kirúgta a Colts!

Megprobálom legközelebb hamarabbra behívni a Def. TD-t😃

Ennyit tudok segíteni😉