Első benyomás - 9. hét: Washington Commanders

Kép
EB

Nehéz egy ilyen meccs után mit írni. Végre egy szoros meccs, a félidőben még vezettünk is. A vége azonban tökéletesen beleillett a szezonunkba. Mac Jones jó dobása könnyen elkapható lett volna Juju Smith-Schuster számára, azonban elkapás helyett megpattant a kezén és egy washingtoni játékos kezében landolt. Ha elkapja, mezőnygól távolságba kerültünk volna és kiegyenlíthettünk volna. Kicsit sok a volna, ahogy az egész szezonban. 
 

A mérkőzésen az elkapók, a secondary és a speciális csapategység voltak a legrosszabbak. Utóbbiak a sok büntetés miatt kerültek a listára. Az első kettőt (aki látta a meccset) nem kell magyarázni. Vártam mikor kéri a Washingtont, hogy lemondanának az első két próbálkozásról, inkább harmadik és hosszúval kezdenének, azt tuti megcsinálják. 
 

Innen már tényleg a jobb draftpozícióra kell rámenni. 
 

Jövő héten Frankfurt, akik mennek azért jó szórakozást. Próbáltunk mi is ott lenni az oldal nevében, sajnos a nemzetközi meccsek esetében a média akkreditáció az NFL kezében van, ők pedig simán lepattintottak minket. (Ha a csapatnál lenne, ahogy az amerikai meccsek esetében, tőlük megkaptuk volna🤷🏼‍♀️).

Hozzászólás

Up: eggyel kevesebb meccs van hátra, kitartás!

Down: az offenz, a defense, a spec team és az edzők.

ui.: nem tudom Ben Volin mennyire csapatközeli és megbízható, de lehozta ma, hogy 2-8 esetén szezon közben is benne van BB elküldése, új szerződés ide, vagy oda..

Volin a legnagyobb kóklerek egyike, ettől függetlenül lehet benne igazság, de a múlt miatt szerintem szezon végéig biztosan marad.

Köszi Increay, nem irigylésre méltó a feladatod azért idén ezzel a cikkel. Szezon előtt, a keretszűkítést követően ebben a csapatban azért sokkal több volt szerintem. Érzésre a liga egyik leggyorsabb és legmélyebb sérüléshulláma azonban megoldhatatlan feladat elé állította a csapatot, ezt most már egyértelműen látjuk. A “next man up” sajnos idén meg sem közelíti a korábbi évek felhozatalát/színvonalát. Chaten szóba került a tehetség hiánya, sajnos én is így érzem. Ettől még jövő héten is ugyanúgy leülök megnézni a soron következő meccsünket, de most már tényleg fel sem rakom azt a bizonyos lécet, így nem lesz mit leverni sem. Már csak azért szorítok, hogy legyen még idén olyan meccsünk, amit élvezettel tudok megnézni, végigszurkolni. Go to 2024! Go Pats! :)

Khm...🙋🏼‍♀️
(köszi Increay a segítséget, telóról szőke vagyok🙈)

Semmilyen extra seruleshullam nincs a csapatnal,ennyi sérült máshol is van,sőt több is. Egyszerűen ennyire gyengék vagyunk,per pill az egész konferencia legrosszabb mérlegével. Erre azért hagyok időt…

Válasz kolok üzenetére

Azért ez messze nincs így... Az 5 prémium poszton játszó elsőszámú játékosunk közül négy nem játszott a Washington ellen, hárman egész szezonra kiestek. Ettől függetlenül ez nem lehet teljes magyarázata a "teljesítménynek".

Nem azt mondtam,hogy nincs serultunk,hanem hogy nem több mint máshol. A Miaminal a múlt héten már volt olyan pillanata a meccsnek ahol a fal 4/5-e hiányzott és a negyedik ember jatszott LT-t.  Mekin szerintem alig volt nyomás így Brown hiánya alig érződött és 5 meccsen jatszott is. Parker hiába wr1 eddig sem csinált semmit,Gonzo meg mégiscsak egy rookie CB,akiből alig láttunk vmit,meg ha az a kevés kiváló is volt. Judon kiesése valóban nagy érvágás,de lehetne bizonyítani másoknak,de kiderült hogy Judon nélkül ok is sokkal gyengébbek.

Szoval továbbra sem érzem valid érvnek a seruleshullamra való hivatkozást.

Szerintem valid érv, de ez a meccs nem azon múlott. Maga a szezon szerintem a sérülteken ment el nagyrészt. Ne felejtsük el, hogy az első meccseken az O fal állapota is elég ergya volt, ami mostanra jött rendbe valamennyire. Ezzel együtt a gond az, hogy pont a legjobb játékosok mondanak csődöt egy-egy meccsen. MJ megint gyenge volt, de ő ennyit tud (azt hiszem tényleg elfelejthetjük), viszont körülötte a csapat is mindent megtett a vereségért. A spec team szerintem direkt akarta összegyűjteni egy meccs alatt az összes szabálytalanságot, amit puntnál lehet, a droppok a legjobb/legfontosabb playeknel jöttek rendre, a 3. és rövidre jövő hosszú passzok továbbra is értelmezhetetlenek szurkoló szemmel, főleg, hogy teljesen esélytelennek tűnnek. Sajnos a kickernek nem volt módja mellérúgni a labdát 20 yardról, pedig biztos beszállt volna ebbe a mókába. A bírók is gyengék voltak, de legalább most mindkét irányba hívtak hülyeségeket.

Szerintem mindenkinek igaza van egy picit :) Azért voltak rosszak a sérülések, mert nálunk nincs mélység. Egy Gonzo+Judon kettős igenis rohadt sokat dobott volna a védelmen és a támadófal is borzasztó volt a szezon elején. Nem mondom, hogy jó csapat lettünk volna ettől, de azért emészthetőbb meccseket toltunk volna.

Én amúgy mondtam már korábban, hogy Meki nem megoldás, de azért szerencsétlen ha végre beleáll a hosszúba, a lyukaskezű elkapóink még véletlenül sem segítik ki! Mindegy ennek a szezonnak vége, hát akik mennek Frankfurtba, azoknak jó szenvedést, talán látnak egy győztes meccset :)

Ezt a szezont már el kell engedni (ha eddig nem történt meg) a jobb draftpozíció érdkében. Sajnos a sérülések miatt nagyon gyengén játszik a csapat, de az edzői stáb is hibákat követ el, emellett szerencséje sincs a csapatnak.

Hagyjuk már ezt a sérülések dumát. Más csapatoknál is van elég sok sérült, pl a Ravens, idei vagy akár a tavalyi szezonját nézzük. Kíváncsi vagyok most hányan fogják a támadófalra fogni a vereséget.. Az egy dolog, hogy a végén Jujunak el kellett volna kapnia a labdát, de az, hogy a meccsen többször is ajtó ablak szabadon lévő WR-nek nem tudja oda dobni a labdát a QB, vicc kategória. És nem, nem Mac Jonesra akarom a vereséget verni, mert ez több összetevős dolog, de nagyban benne van az ő keze is. Talán az összes vereség közül, most idegesítettem fel legjobban magam, ahhhh :(

MJ most látványosan rossz dobásokkal örvendeztetett meg minket, ez kétségtelen. Amit jól dobott, azt meg elejtették… szokás szerint. Jujunak végre majdnem volt egy vállalható napja, de az INT- el lenullázta az egészet.  Na mindegy, majd legközelebb!

Tényleg nem értem,hogy a Pats szurkolóknak miért lételeme,hogy valami külső okra fogják az eredménytelenséget…

Mégegyszer:nem vitatom,hogy vannak kulcsjatekos serultjeink,több is ,DE… Ebben a sportban olyan NINCS,hogy nincs serulted,csak kevés vagy sok serulted lehet. Egy poszt van,amire ÁLTALÁBAN rá lehet fogni ha elmegy a szezonod,az a Qb,bár éppen a Niners mutatta meg ,hogy Mr Irrelevanttel is messzire lehet jutni,vagy éppen mi tudhatnank ,hogy egy Folesszal is lehet SB-t nyerni…Minden más esetben( hacsak nincs brutális seruleshullamod és mondjuk az egész szezonban a 4.-5. CB-D játszik ), eleve bele kell számolnom,hogy lesz sérülés,erről szól a Next man  up.

Judon és  Gonzo is a 4. fordulóban sérült meg,addig 1-3 volt a mérlegünk,M. Jones-t lehet még talán megemlíteni,mint fontos hianyzot,de Őt talán ne nevezzük már kulcs játékosnak,érkezett viszont JC.

Brownnak tudom,hogy jók az egyéni statisztikai,de ez a tamadofal vele is rossz volt,meg nélküle is. Parkerrol leírtam a véleményem, Ő ráadásul az első hét meccsen jatszott is, izmos 158 yardot összegyűjtve,tehát az Ő kiesése szerintem nem faktor.

Osszefoglalva,a Def teljesítményét jobban befolyásolták a sérülések,de az első négy forduló megmutatta,hogy  ők sem elég jók ahhoz hogy kompenzálni tudják az Off impotenciajat. Offense oldalon szerintem nem sokat számítottak a sérülések,tegnap például alig volt nyomás Mekin,az eredményt láttuk… Tehát olyan NINCS ,hogy nincs serulted,ha kevesebb serultunk lett volna,akkor 1,max 2 győzelemmel több lenne és akkor más lenne a helyzet? Szerintem nem… De ez csak az én véleményem,elfogadom,ha más másként gondolja.

Ez a szezon azért kuka,mert a QB nem elég jó ahhoz,hogy kompenzálni tudja,hogy nincs elég tehetség a csapatban offense oldalon,a Def pedig ezt nem bírja el,a két kulcshianyzoja nélkül pedig az AFC leggyengébb csapata lettünk.

Tetszik az összefoglalód, nagyrészt egyet is értek veled. Az első kommentem meg nem ér annyit, hogy felhúzd magad. 😉 Bár kicsit sztem mindenki félre értette. A sérülésekre, mint kiindulás gondoltam, mint egy szikra, illetve hogy nálunk nagyon gyorsan jöttek már a szezon nyitánya előtt főként az O fal esetében akkor. Röviden a véleményem lényege: sérülések -> next man up -> tehetséghiány. Úgy érzem (a hansúly ez érzeten van), hogy a többséghez képest most ez nálunk nagyon gyenge, főleg a korábbi évekhez képest. MJ-t pedig nem is tudom igazán értékelni sajnos, ha nem ő lövi lábon magát, akkor más teszi meg. Kíváncsi lennék mit tudna pl. egy stabil fal mögött, akiben tud bízni, mert most sajnos még akkor sem bízik bennük, amikor megtehetné. Ezt a hibát az éjjel Prescott is számtalanszor elkövette (erre ne reagáljatok, eszem ágában nincs összehasonlítani őket, csak a szitu miatt írtam le).

A seruleseknel például offense oldalon sokkal nagyobb faktornak tartom a Meyers-Juju cserét, ami egy borzasztó nagy baklövés volt BB-tol. Meyers pont az a faktor volt ami most totálisan hiányzik a csapatból, számtalan bravurelkapast csinált kritikus helyzetben vedovel a nyakán harmadik kísérletekre , rengeteg first downt szerezve. Meyers nélkül lehet hogy Meki rookie szezonja is teljesen másképp nézett volna ki, Mekivel abszolút megvolt a kémia és a bizalom, ami nagyon fontos egy kezdő QB-nal. Azt meg látjuk hogy Juju megközelítőleg sem tudja uazt hozni és a kapcsolata sincs meg Mekivel

Ez mondjuk szerintem sokkal nagyobb mértékben befolyásolta a csapat eredmenyesseget mint hogy az eddig is tok láthatatlan Parker kiesett a 8. fordulóban.

Nem vesznénk õssze két sör mellett, teljesen egyetértek. A chaten is megemlítettem ezt a Jacobi ügyet, de Te sokkal szebben leírtad, hogy miért is van hiányérzetem miatta. A pénz egy dolog, de hogy fontos az a kémia, az biztos. Csomó páros van, akiket szinte együtt említenek mindig, az ő formájuk nagyban befolyásolja az eredményességet. (Pl. a tegnepi derbin Hurts-AJ, Prescott-Lumb). Nálunk mind a két fél hiányzik.

Douglast kedvelem, még ha el is hagyta a nagy labdát, és továbbra sem értem, hová tűnt TE Brown. Nem érdemeltünk győzelmet, de még így is volt sansz, ami a játék képe (és különösen a több epizódos Magányos elkapó a szélben sorozat) alapján szinte érthetetlen.

Innen szerintem is fontosabb a magasabb pick, mert innen már nincs visszaút. A pick nem old meg mindent, de többet ér hosszútávon, mint 2-3 elvétett siker idén.

Az pediglen sovány up, hogy jövőre lesz 3 db meccsünk AFC csoport 4. csapat ellen...

Szerintem nem Parkerre, hanem Kendrick Bourne-ra gondolhatott a fórumtárs mint sérült fontos WR. Már ha a tegnapi meccs hiányzói a téma csak, mert Ő múlt héten sérült meg ugye.

Jogos,rá nem gondoltam pedig teljesítményét tekintve Ő jatszott wr1-kent,de dedikaltan gondolom Parker a wr1. Bourne valóban fontosabb láncszem most,(fontosabb is mint Parker )de uaz a helyzet,mint Parkerrel. Vele sem volt működőképes az Off 2-6nal esett ki,tehát nyilvánvalóan a szezon alakulását nem befolyásolta a sérülése.

Szerintem Bourne, de még Parker sem klasszikus WR1, maximum csak sorrend alapján a csapaton belül. Majd ha lesz igazi WR1 a csapatonál (draft, FA piac) akkor lesz Bourne WR2 (ha ugyanúgy folytatja a sérülés után ahol most volt), a többiek meg küzdhetnek majd a maradék számokért (Douglas lehet még kiemelkedő közülük, ha marad a lendülete). Azért egy A.J. Brown-Chase-Adams-Jeudy (és még van jó pár) képességű WR-el nagyot lépne előre az O. Remélem jövőre lesz már ilyen a csapatnál.

https://bunteto.com/azonnal-megmutoettek-hogy-ne-kelljen-amputalni-a-labat-most-o-a-patriots-tamadasainak-egyik-biztos-pontja?fbclid=IwAR0sOOWn6JhdqT0mvK5KLVedZSh5mDfkkBoLsWAnmhrDeK-j1jKvPMRafYM_aem_AXxdtai6JeGszO6DTCtjPcQgIWpO38qPOCV6KozdlMLw9qygmfONXWtKAcmtg3PHGfcKfuYCwmFTIXpgPb89OLDk

Kíváncsi vagyok, hogy mennyit játszott tegnap, mert nem nagyon láttam 🫤

Eljött Hozzánk, szintén a hátsó fertályból, egy immár kicsit jó játékosoktól „lepusztított” csapat és annak ellenére, hogy nem játszott jól, „elegendő jó játékot” csinált ahhoz, hogy győzzön. A félig koreai unoka, a noname 144. pick, nem játszott kiválóan, de a snap-ek előtt nem dumált, mutogatott teátrálisan, inkább talán „olvasott” és elfogadta, amit kínáltunk Neki és élete 10. NFL meccsén nem elit, de megbízható elkapóival ripityára passzolta a sec.-ünket (325 yard), de, ha kellett, megfutotta a 3&23-at is, ami több, mint vicc. (Ez a mondat nem Howell dicsérete akart lenni, hanem a Mieink kritikája!)

Mert mit csináltunk Mi? Hektikusan, helyenként kaotikusan játszottunk minden csapatrészünkben. Egy-egy pozitív villanást több negativ követett, mint eddig szinte minden meccsünkön. A futás nem ment (1 jó futás még nem jó futójáték.), a Dline néha nagyot alkotott (3 sack, 6 QB hits, 1 FF-FR, 2 PD, 2 TFL), aztán el-el tünt. A komplett védelem a végére összekapta magát és 3x visszaadata MJ-nek a labdát, de minek. MJ-vel nem igazán foglalkoznék, lassan idegesítő számomra a játéka/személyisége, a snap-ek előtti teátralitása, mintha hülyegyerekekkel lenne körülvéve, a löbbölt passzai stb., a korlátai meg egyértelműnek látszanak. A támadók Douglas kivételével csőd, a nagypénzűek JuJu, Gesicki egyenesen katasztrofálisak. Az Ofal passzvédekezésben javult egy kicsit, de a futáshoz még gyengék. A play hívás is néha egyszerűen érthetetlen, pl. 3&9 futás. Pharaoh-t meg Boutte-t pedig valószínűleg az örökkévalóságnak jegeljük.

A sérülésekről azt gondolom, hogy azok jó része rosszul edzettség következménye, akárcsak a sok elrontott szerelés. Nem elsősorban az IR-n lévők jelentős számára gondolok, hanem a heti „kérdésesekre”. Más csapatoknál ez többnyire 2-3 ember, Nálunk jó ha 10 alatt van. Ezt csak a balszerencsére fogni szerintem túlzás.

Bíró ügyben nemrég olvastam egy cikket. Az újak/fiatalok többsége nem akar az NFL-ben bíráskodni. Pedig több a pénz, de nagyobb a leterheltség és legalább 10 év bírói előélet kell a bejutáshoz. Ha sokat szidjuk Őket lehet, hogy kihalnak, vagy engedik nekik a kivetítőn való visszajátszás utáni döntést. :)

A szezonkezdéstől eltelt majd 2 hónap, vagyis a csapat 2 hónapja készül ERRE? A cseten is írtam, hogy el nbem tudom képzelni, hogy mit gyakorolhatnak a héten a meccsek között, mert az égvilágon semmilyen fejlődésnek nincs nyoma - sem a fizikumban, sem az együttműködésben. És a játékerv fejlődését sem lehet látni, vagyis a coach team munkája sem látszódik, gyakorlatilag már egyik oldalon sem. Nem vonom kétségbe, hogy melóznak valamin, de hogy ennek semmilyen látható eredménye nincs, azt a 2-7-es állás (és nalpáne a látott játék) fényesen bizonyítja. Nekem ez a legnagyobb csalódás, mert egyszerűen nem értem, hogy azzal a rengeteg tapsztalattal, ami BB-nek meg BoB-nek meg Mayonak van, hogy nem tudnak egy erre a nem túl erős képességcsomagra egy jobban illeszkedő játéktervet összerakni és begyakoroltatni a sok hét alatt. Ők még százszor pontosabban látják, hogy az egyes játékososk és a csapat maga is mire képes és mire nem, de sokszor végtelenül eszetlennek tűnő hívásokat, összeállítás, startégiát látunk. Értem, hogy BB fegyelmezni akarja Boutte-e (a jó ég tudja, mit követhetett el), de ez a helyzet már a csapat összeomlásáról szól, itt már más kellene legyen a prioritás, mint BB egója. És helyette behozni a kvázi ismeretlen Reagort - ráadásul mikor látni, hogy a rövid passzal is problémája van, akkor rádobunk egy 35 yardost? MIÉRT??????

Én az edzői csapatot nem értem igazán, és emiatt vagyok teljesen megzavarodva, mintha a tavalyi évből semmit se tanultunk volna.

 

 

Teljes a világtalanság edzői oldalon, ami számomra mindenképp az egyik legkellemetlenebb meglepetés. Aztán az, hogy Kraft ezt meddig tolerálja a sikeres 20 év után, az majd kiderül.

Valaki mondja már el nekem, hogy a nálunk becsődölt/bust Jonnu Smith elmegy tőlünk egy szezon előtti elvárásban totálisan bukó csapatba, ahol az dobál neki, aki éppen aznap játékra jelentkezik, majd 9 meccsel (amiből 2-n volt kezdő) megdönti az itteni 2 szezonjának elkapás/passzolt yard/TD  számait. Mi ez?

Tudunk erre épeszű magyarázatot? Egy Gesicki most hajt a zsákutca vége felé ezerrel, az x-dik igazolt/draftolt elkapónk megy a levesbe (Juju, Devante, Agholor, Thornton stb.).

... hogy egy klasszikust idézzek.

-"Itt mindenki hülye?"

-"Iiiiiiittttt! Mindenki!!!"

Sziasztok,

több, mint 15 éve vagyok Pats szurkoló, Brady mez van (komoly ellentételezések eredményeként) a hálószobámban, szemben a hitvesi ággyal. Szóval eléggé elkötelezett vagyok. Most először érzem azt, hogy keresek egy gombfoci klubbot, mert amit a "csapat" 3 és 23-nál csinált, az számomra elfogad6tatlan. Azt gondolom, hogy ezt felállva a karosszékből, mi is kivédekeztük volna. Ezt semmivel sem lehet megmagyarázni, akik ebben rész vettek, azoknak le kellene adni a szerelést a szertárba és meg kellene próbálkozniuk mondjuk a sakkal. Az agyon fizetett emberek helyett inkább jöjjenek a fiatalok, ha látszik szemükben a tűz, az elszántság, akkor a vereség sem tragédia.

Mérhetetlenül kiábrándult vagyok az elmúlt 3 évben történtek miatt, ebből a helyzetben a teljes reszetet tudom csak elképzelni, kezdve Mr. B-vel, annak ellenére, hogy számtalan csodálatos meccset köszönhetek Neki.

Elég sok fiatal van a csapatban azért… Nagyon idegesítő volt a védelem bénázása, de még így is hozták a kötelezőt. 17 ponttal nem illik meccset nyerni. 21- et meg nem tudott szerezni a csapat, ez a nagyobb probléma. Egyébként a spec team volt a legnagyobb kudarc számomra a tegnapi meccsen. Ott nem képességbeli hiányosságok voltak, hanem gondolkodásbeli.

Nézem a snap számokat, TE-ek: Henry 88%, Gesicki 86%!? (blokkolni nem igazán tud!), - Pharaoh 11%, 7 snap!!! Az arányok kicsit viccesek.Használaton kívüli! Az egész csapatból csak Pharms játszott kevesebbet! "Az játszik többet aki jó" -mondja BB, csak nem csinálja.

Más. Az az érzésem, hogy a Pats klasszikus munkamorálja sem a régi. A TB-korszakban Ő nem csak kiváló játékos volt, hanem félelmetes volt a munkamorálja és a tökéletesre törekvése. Noha fogalmunk sincs mit csinálnak manapság az edzéseken (persze akkor sem tudtuk), de Gronk és JE is elmondta utólag, hogy egy-egy edzés után TB még 30-40 percig gyakoroltatta a WR-ekel az útvonalfutást és ha kellett, akár üvöltözött is Velük. Sose felejtem el Gronk egyik utólagos nyilatkozatát (nem szó szerint): Kezdetben a két opciós útvonalam közül ötletszerűen futottam meg valamelyiket és TB-től egy darab passzt se kaptam. Azt mondta: akkor kapsz majd, ha a védelem felállásának megfelelőt futod. Elvárta, hogy egy TE is olvassa a játékot! Most nem tudom mi van, de úgy gondolom, nem orvérzésig gyakorolnak.

Ennyire szar a falunk, hogy az edzők szerint KÉT TE kell még pluszban megvédeni Jonest a Commanders nem túl acélos passrush-a ellen? Brutális ez a snapszám úgy, hogy Gesicki talán labdát se kapott. Mi van itt???

Nincs azzal baj, ha nem látod a teljes képet, nincs meg minden infód, de ne vonj le rossz következtetéseket. Milliószor meg lett már említve - nem általam, mert tudom arra úgyis teszel, hogy Gesicki egy nagytestű WR, aki szinte soha nem áll fel inline TE-ként (ezen a héten 4 ilyen snapje volt). Az injury reportot tudom követed, ott láthattad, hogy volt amikor nem is edzett a héten Brown - minden bizonnyal ez lehetett a limitált snapszámának az oka.

Nem tudom ki találta ki, hogy Gesicki egy nagytestű WR, de szerintem alkatilag (súly, magasság, gyorsaság) egyértelműen TE, akit nem tanítottak meg?/nem akar megtanulni? blokkolni. (Ritka a 198 cm-es 113 kg-os WR) Mivel nem elég gyors és blokkolásra alkalmatlan, egy fél TE-el és fél WR-el kevesebben vagyunk, ha pályán van.

Pharaoh estében igazad lehet, bár azt sohasem fogom megtudni, hogy a kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódók közül közvetlenül a meccs előtt hogyan dől el, hogy közülük valaki aktív/inaktív lesz (Ki engedélyezi a játéklehetőséget? Orvos? Amennyiben igen, Pharaoh hátsérülésének megítélését jól elszúrta -sajnos.)

Talán most már kimondhatjuk, hogy a Patriots dicsőség korszaka Bradynek volt köszönhető és nem BB-nek. Brady óta rájátszás győzelem nélkül, a BB fiókák bárhová mennek káoszt, romokat hagynak maguk után. Az arroganciát egyesek még meg is bocsájtják egy dicső, győzelmekkel teli korszakban. Míg fut a szekér, lehet egy zseni hibáinak tekinteni a draft káoszt, az elhibázott szabadügynök igazolásokat. Az elmúlt évek draft osztályaiból egy-egy ember maradt mutatóba, a befuccsolt igazolásokat már számba se venném. Amikor az arrogancia hatalommal (GM-HC) párosul, amikor Patriciát is ki lehet nevezni OC-nek, amikor a lojalitás felülírja a szakmaiságot, akkor immár a Patsnél is a romok maradtak. Az újjáépítés lehetőségét már nem kaphatja meg BB! Game over! 

Jóisten gyere le! Egyszerűen nem tudom milyen gondolkodásmód van az ilyen kommentek mögött. Leginkább semmilyen, betudom ezt az elkeseredettségnek, meg annak, hogy hosszú évekig a siker tartotta fenn a magas "szurkolói" számot. Amikor jön egy kevésbé sikeres időszak, akkor meg szépen be lehet dobni a busz alá a még ittlévőket, mert hogy néz már ki, hogy ennyire nem megy. Én nem osztom ezt a véleményt, de minden ember más.

Melyik állításomat vitatod?

BB edzői csapata sikeres, amikor új kinevezést kapnak, amikor a "Pats kultúrát" exportálják?

BB draftoltjai és szabadügynök igazolásai még mindig a csapat húzóemberei?

Patricia új életet lehelt az offensbe, kiteljesítette az előző évben jól teljesítő QB-t?

Te továbbra is azt szeretnéd, hogy ezek után BB építse újjá a romokat?

Én nem osztom ezt a véleményt, de minden ember más.

Azt, hogy Brady miatt volt az egész. Nemtudom, hogy jön ide a többi edző, BB a főnök, amíg a többiek beosztottként jól teljesítettek addig minden okés volt, engem pont nem érdekel hogy JMD vagy Patricia, esetleg Flores befürdött HC-ként, mert nem nálunk tették.

Az oltári méretű túlzásokat utálom, a többi nem érdekel.

Ok, részemről vége!

De azért arra még kíváncsi lennék, te azt szeretnéd, hogy jövőre még BB vigye ezt a csapatot? Még hány ilyen eredményességű évet adnál neki?

Ha követed az oldalt, ismered ezzel kapcsolatban a véleményem. Ha nem, akkor pedig nem fogom minden héten elmondani.

Szerinted TB egymaga vitte végbe, amit csinált? Egy csomó olyan irányító van, akit sokszor TB elé helyeztek, 10+ évig volt egy csapatnál és nemhogy 6 gyűrűt nem nyert vele a csapat, de 1 is éppen hogy összejött (Manning, AR, R. Wilson, Romo).  Ez hogy lehet vajon? TB hatszor jobb volt náluk? Ne gondold már, hogy van egy irányítod és onnantól hátra lehet dőlni. Egyébként meg ok, BB lelép, kirúgják, szerinted mi garantálja, hogy nem egy 10-20 éves edzőkeringő jön, mint a Bearsnél?  Vagy bárki jobb BB- nél? Jöhet az utca embere?

Szép munka! Az NFL valóban így működik, ennyire le lehet egyszerűsíteni a dolgokat. Azt azonban még mindig nem értem mi értelme van ennek a duzzogós "bezzegénmegmondtam" hozzáállásnak. 

A számok, az eredmények, a statisztikák elég világossá teszik az NFL-t. Az elmúlt két évben teljes bizalommal néztem az újjáépítést. Nincs duzzogó, bezzegénmegmondtam hozzállásom. Ez a félév megmutatta számomra, hogy ez az öltöző már nem BB öltözője. Majd figyeld, hogyan fognak változni az eddigi sablon játékos nyilatkozatok. Egyszerűen csak azt gondolom, hogy jövőre egy akkora lehetőség lesz az újjáépítésre, amit már nem kaphat meg BB! Ezt a lehetőséget eljátszotta az elmúlt két évben!

Rendben legyen így! Engem pont nem érdekel ki miatt sikeres a csapat, felőlem Marika néni a 2/B-ből is lehet az edző vagy a GM.

Akkor szerinted ki kell nekünk? Front office, edzői gárda, játékosok - konkrétan.

Azért azt meg kell hagyni, hogy elég pofás kis kiszolgálószemélyzetet kapott Tampában hozzá, amihez messze nem volt még csak hasonló sem a Pats-nél, sem akkor, és nem kockáztatok nagyot ha azt mondom azóta sem. Ha itt marad Ő sem tudott volna nyerni, hiába Ő a GOAT.

A Tampa  kb. mindent feltett arra az évben, mikor Brady érkezett. Azért ment oda TB, mert olyan kiszolgálószemélyzete volt, amivel borítékolható volt a jó teljesítmény, ha az SB nem is. De bőven elég volt a tudása ahhoz, hogy meglegyem. A második évre szét is hullott a csapat, az már nem volt egy diadalmenet.

Széthullottak? Egy playre vagy ha úgy tetszik egy blitzre voltak a divizió körben a továbbjutástól, TB pedig kimagasló szezont tolt. Szerintem te kevered a harmadik évvel.

Bár mi lennénk most annyira széthullva, mint az a tampa a második TB évében.

Vagy jöhet újra Patricia OC-nek, vagy jöhetnek újra a remek draftok, vagy jöhet újra Juju Meyers helyett!

Na véééégre valaki! 
Hozzáfűznivalóm a kommentedhez csak annyi, hogy. Igen! És Igen! 
De azt is megjegyezném, hogy itt ezzel nem mész sokra. A többségnek BB az Isten! Ha még 10 évig 0-17es szezonokat produkálna akkor elhinnék, hogy ez a mesterterv. Majd előjönnének különféle magyarázatokkal csak, hogy ne kelljen szembenézni a csúf igazsággal. 
Én nem állítom, hogy Brady egy személyben felelős minden sikerért mert az faszság lenne. De az márpedig bebizonyosodott, hogy BB közel nem az a kaliber mint sokan gondolják. Persze Brady ha egy másik szervezetben kötött volna ki lehet most azt sem tudnánk ki ő. De az biztos, hogy kellett hozzá mind a kettő a korai években mindenképp. Tény! Ahogy az is, hogy BB ordas hiányosságait Brady jócskán elfedte/kompenzálta. És igen. Nem kérdés, hogy ha az egész korszakot nézzük akkor ki volt a király csináló. És ezt a with Brady vs without Brady győzelmi mutató tökéletesen mutatja. 
Én már csak arra a sokkra lennék kíváncsi, hogy mi lesz a közhangulat ha esetleg Kraft megunja és lapátra teszi a “felmagasztalt” BB-t. Az idéző jel annak szól, hogy ez ilyen hungarian patriots fan álláspont. Mert kint bizony a szurkolók jóval nagyobb többsége a menesztését várná már. 
Teszem hozzá joggal. Mert a csapat van mindenek felett. Nem egy edző vagy egy qb. Csak hát az a faramuci helyzet, hogy a ez a qb nem szolgált rá erre, ellenben az arrogancia király BB-vel. Mert ahogy mondtad is. Addig elnézed ameddig van eredmény. De ha nincs…..hát akkor már jogosan teszed fel a kérdést hogy mi a ….nyádra is ekkora az arc “mester”??!!! :) 

Szóval én veled vagyok. 
Üdítő volt látni, hogy van még aki hajlandó levenni a szemellenzőt ;)

Igen, a szurkolók nagyon értenek hozzá. TB- t is ki akarták sokan rakni Jimmy G miatt, aztán még hozott egy SB-t. Meg hányszor hallottuk, hogy kiéget, öreg, lassú, eljárt felette az idő 1-1 gyengébb meccs után. A JMD takarodj szlogen is nagyon hasznos volt végig, mondjuk 2-3 SB jött az ő tevékenysége alatt is, miközben a fele banda meneszteni akarta. Egy dolog nem jött soha ezektől a szurkolótársaktól, hogy megírják hogy tévedtek, mikor ezeket írták. Gondolom ha BB után lesz egy 10 éves lejtmenet, te majd minden évben megírod, hogy bocs, nem volt igazam.  Mert ha a mostani cap és játékos helyzetet rosszul játssza meg valaki, akkor bizony hosszú évekre leírja a csapatot.

Lehet Kraft kirúgja BB-t, de sokkal nagyobb az esélye, hogy belebukik, mint hogy nem, és akkor mindenki körberöhögi, joggal, mert elküldte a valaha volt legsikeresebb edzőt az újjáépítés közepén. Olyan, mint 19- te lapot húzni. Ha bejön király vagy, ha nem, akkor hülyének néznek. 

"Egy dolog nem jött soha ezektől a szurkolótársaktól, hogy megírják hogy tévedtek, mikor ezeket írták."

Úgy rémlik tőled sem sokszor olvashattuk, hogy bocsi srácok, az általam imádott edző:                                                     - sokadik teljes draft osztálya tűnt el a csapatból                                                                                                                 - súlyos hibát követett el Patricia OC-vé kinevezésével                                                                                                       - sok-sok szabadügynök tévedése után megint nagyon mellé nyúlt a Meyers JUJU cserével

 

Mivel jelenleg is lejtmenet van 4 éve, BB-vel, így nem hiszem, hogy bárkinek be kellene látnia tévedését, ha 10 év múlva sem lesz a helyzet csilivili. Sajnos BB-vel sincsen semmi garancia az ellenkezőjére. Lehet, hogy rosszabb lesz aki utána jön - bár ez most az a szint, aminél nehezebb lenne - de az is lehet, hogy jobb. Az utódlásnak most az is kedvezne, hogy messze nem lenne akkora teher az új HC-n, mert a mérce jelenleg nincs magasra téve.

Attól, hogy Pats szurker vagyok, nem kell vaknak is lennem! Attól, hogy Pats szurker vagyok, még elmondom a véleményemet, akkor is ha mások 6000 km-es fotel szurkolónak neveznek! Attól, hogy Pats szurker vagyok, az örömöm mellett kifejezhetem a bosszúságomat is, gondolhatom úgy is, hogy a mások által istenített edző már nem alkalmas a csapat újjáépítésére. Attól, hogy Pats szurkolóként bizony könnyeztem az Atlanta elleni fordításnál, Edelman hihetetlen elkapásánal, még 2-7-es állásnál is elrepülök Frankfurba.

Mert Pats szurker vagyok!

Csak halkan: a 2008-as szezonban Brady a nyitómeccsen megsérült. Végig Matt Cassel irányított, aki - talán ezt kijelenthetjük - később, más csapatoknál nem vált be. Az eredmény: 11-5.

Annyira nem kell halkan mondani. Egy 16-0-ás csapat a következő évben a csere qb-val hoz egy 11-5-öt. Playoff nélkül. 

Jó akkor mondom hangosan: a következő szezonban Brady-vel 10-6-os alapszakasz mérleg jött össze (ami akkor divízió győzelmet jelentett, míg egy évvel azelőtt a 11-5 valóban a PO-ra sem volt elég).

Az akkor nagy balszerencséje volt Cassel-nek, mert azzal a 11-5-tel máskor könnyen PO-ba juthatott volna, de akkor nem dobta ki neki a gép....

Lehet, hogy Brady csak a szerencsehozó talizmánja volt az öregnek, de a tény az, hogy Bradyvel 18 szezonból egyszer nem jött csak össze a playoff, míg a nélküle levő 6 Patriotsos évében csak egyszer jött össze. Vele 30 playoff győzelem, nélküle 0.

HC-ként Bradyvel 221-67 a mérlege, nélküle 79-92. 

Azért ezek elég beszédes számok szerintem.

Távol álljon tőlem, hogy Brady érdemeiből bármit is levonjak: a legfontosabb pozícióban lett GOAT (a még kétkedőket a Tampa évek meg kellett, hogy győzzék). Csak annyit szerettem volna jelezni, hogy nem CSAK Tom miatt voltak azok sikeres év(tized)ek, azért BB is hozzátette a magáét és volt sikeres éve TB nélkül is, bár nyilván más szintű siker, mint TB-vel.

Komolytalan állítás lenne, hogy csak Brady miatt voltak a sikerek, ilyet én sem gondolok. Én úgy vélem, de ez persze csak egy fotelszurkoló szubjektív gondolata, hogy BB remekül viszi a D oldalát - egyébként ezt mind a mai napig szerintem - Tom pedig ehhez hozzáadta az extrát az O oldalán és az extrát nem "csak" a kiemelkedő QB játékra értem, hanem rendszerszinten. Mert nem úgy fest, hogy O oldalon az extrát BOB vagy JMD adta volna.

Bocsánat, hogy beledumálok…

Én úgy gondolom TB „elvonulásával” nemcsak egy kiváló játékos tűnt el, hanem a példamutató munkamánia, a 100x sérült, de mindig visszatérő Gronk-al az elpusztíthatatlanság, a „...nem tudom mit kezdünk Veled, de gyere…” JE-el pedig a megszállotság. Senki sem várja a 20 év megismétlését, Mindenki tudja, hogy az NFL nem erre van kitalálva. Egy tisztességesen edzett, fegyelmezett, kevés hibát vétő, az első perctől az utolsóig küzdő CSAPATOT szeretnénk látni. Persze a munkamánia, az elpusztíthatatlanság és a megszállottság néhány cseppje sem ártana. Ez a TB-BB vita meg szerintem értelmetlen, az a kapcsolat egy egymást erősítő sajátos szimbiózis volt, ami a végére elfáradt.

Teljesen adom, némi kiegészítéssel:

"Senki sem várja a 20 év megismétlését, Mindenki tudja, hogy az NFL nem erre van kitalálva. Egy következetesen felépített, tisztességesen edzett, felismerhető taktikát alkalmazó, fegyelmezett, kevés hibát vétő, az első perctől az utolsóig küzdő CSAPATOT szeretnénk látni." 

Ezt komolyan elhiszitek, hogy a játékosok nem dolgozzák ki a belüket minden edzésen, az edzők pedig nem a tudásuk legjavával igyekeznek felkészíteni őket a meccsekre és nem küzdenek az utolsó playig, ezzel gyakorlatilag a karrierjüket kockáztatva?

Annyira imádom az ilyen 6000 km-ről majd én megmondom mi hiányzik a csapatból kommenteket. Ennek ugyanúgy semmi értelme nincs mint a Brady vs Belichick hasonlítgatásnak.

Értem, hogy én csak egy 6000 kmre lévő foteldrukker vagyok! Akkor segíts már nekem kérlek! Ha mindenki mindent megtesz, akkor miért állunk 2-7-re?

Sérülések, egyêni hibák és termêszetesen a roster minősége - itt nyilván nem elhanyagolható tényező az FA- és drafttevékenység. Ezek az okok, nem a nem megfelelő felkészítés - szerintem.

Sérülések (minden csapat küzd vele), egyêni hibák (felkészítéssel kiküszöbölhetők) és termêszetesen a roster minősége - itt nyilván nem elhanyagolható tényező az FA- és drafttevékenység (finom fogalmazás, egyértelmű GM-HC felelősség). Ezek az okok, nem a nem megfelelő felkészítés - szerintem.

Nem minden csapat veszítette el a #1 cornerét, pass rusherét. Felkészítéssel hogy küszöbölöd ki, hogy a 40 yardos passzt ne ejtse el a WR? Nem is mondtam hogy nincs felelősség, ilyet tőlem nem olvastál.

Ákos! Te sokkal jobban értesz ehhez a sporthoz mint én és a csapat dolgaiban is kétség kívül sokkal tájékozottabb vagy nálam! De egy 3 meccses NFL újonc CB-re rá fogni hogy elvesztette a #1CB-t a csapat, szerintem erős túlzás , meg akkor is ha Gonzo kiválóan játszott amíg meg nem sérült. De tény hogy vele is és Judonnal is 1-3 volt a mérleg , tehát szó nincs arról hogy egy addig szárnyaló csapat durván visszaesett a két játékos sérülése után.

De nézzük más oldalról: mi van ha Judon jövőre is megsérül? Vagy egyszerűen mivel egy évvel öregebb lesz már nem tudja letenni uazt a teljesítményt az asztalra? Mi van ha Gonzonal jövőre beüt a sophomore slump?

Annyiban mégis finomitanam a korábbi kijelentesem, hogy az Ő kiesesuk azért volt faktor a védelem teljesítményében mert annyira kevés az igazi skill player , hogy az ő kiesesuket nem tudja pótolni a csapat.

 

ajajaj, nem az a lényeg, hogy 3 meccses Gonzo, hanem hogy ő a CB1, akinek a jelenlétére épül a rendszer. Ez lehetett volna Jalen Ramsey is, tök mindegy, hogy mi a neve, hány meccse van. Az a lényeg, hogy egy shutdown CB-t akartunk oda, aki az ellenfél WR1-ek ellen otthagyható és megoldja.

Felnőtt a feladathoz. Kis minta ugyan, és lehet majd visszaesik (bár erre jelenleg a félelmeden kívül sem a múltja, sem az NFL-ben bemutatott produkciója nem utal), de attól még ez a látottak alapján tökéletes elképzelés volt. És mivel működött, így a kiesése hatványozottan fontos jelenség, hiszen nincs más hasonló adottságú ember, akivel ez a rendszer tovább tudna működni.

Sokkal több lett azóta a zóna, amiről pedig Gonzoval az élen, próbáltunk átállni man to manre. Például a Washington ellen is rendben voltunk emberezésnél, de a zónát szanaszét dobta Howell (is). Ezért fontos, hogy kiesett az az embered, akinek a jelenlétével az emberfogásra alapuló filozófiát tudod játszatni.

Judon kiesése a double teamek miatt fontos, mert bár a szurkoló szereti a maddenbe képzelni magát, de a valóságban minden játékosnak mások a plafonjai. Nem lehet ugyanazt elvárni egy teljesen más szerepben. Mivel Judon féle double team nem jön, így több duplázás lehet máshol. Wise, White, Uche nem arra lettek hozva, hogy megbontsák ezeket. A 49ersnél a nyáron holdoutolt Bosa és ennyi elég volt, hogy földbe álljon a passrushuk a szezon első felében, pedig akkor már a sztár is ott volt a pályán.

Szóval lehet véres kardként körbevinni dolgokat meg közben kiabálni hergelve a népet, de ezek nem állják meg a helyüket, ha rendszerszinten van vizsgálva a dolog. Márpedig itt a rendszerek esnek szét, nem azzal van a baj, hogy valaki bénább lett mint volt. És a rendszereket nehezen állítod át egyik hétről a másikra, mikor nyáron hónapokig adaptálod.

Ezért fontos a két alapember kiesése, mert mindkettő azt a koncepciót bontja meg, amire épült a D.

Természetesen ezek mellett is ott a stáb felelőssége, hogy miért használják szarul Uche-t, miért kényszerítik rossz poziba Mapu-t, annak ellenére, hogy az a legtelítettebb posztunk és máshol hasznosabb lenne, miközben itt meg big playeket (TD-ket) nyelünk róla, mert komforton kívülre tesszük.

És persze a támadóoldalon is megvannak ugyanezek a kérdések, hogy miért gondoltuk azt, elég lesz a 5 emberes pass protection az évre, és miért erre épült a rendszer. Ahogy a Gesicki mint lead blocker futójátéknál is elég hervasztó elképzelés volt egy szakaszban az év során. Jelan Reagor meg ugyan miféle hozzáadott értéket képvisel azt semmilyen szurkoló nem fogja megérteni, sem rövid, sem hosszabb távon nem látszik érdemi dolog a szerepeltetéséből, még akkor sem, ha nem nagyon van másik X elkapó, aki egészséges vagy nincs büntiben.

De ezek messzebbre mutatnak, mint hogy kiragadunk pár nevet, hogy azok kiesése semmit nem számít. Mert pont ezek kiesése miatt esnek szét a rendszerek, amik amúgy is furcsák voltak. Bourne kiesése se fontos szerinted, de pont mire meglett a tökéletes szerepe (Z) Douglas mellett (slot), addigra döglött be. Márpedig nekünk a Z és slot elkapó mindig fontosabb volt, mint az X (kivéve Moss éra), ahol LaFell féle arcokkal operáltunk és sokat nem vártunk el tőlük a rendszerből fakadóan, amit a másik két elkapóposzt teljesít ki.

JuJu is rendszeren kívül lett használva (ez érdekesebb kérdés, hogy miért, mint az, hogy el van-e baszva a szerződtetése) és most hogy Z lett és olyan útvonalakat kap, amiben otthonos, már voltak elkapásai, lett TD-je. Pech hogy pont int lett az utolsó szituból, ami egyértelműen az övé, de arról nem tehet ha szar helyzetbe hozza a stáb, hogy olyan rub concepteket bízott rá előtte, amiben ő nem jó.

Vártalak Mester...Mivel sok érdemi észrevételed volt személyeskedés nélkül,  megpróbálok rá én is érdemben reagálni,bár volt benne néhány csúsztatás.(pl Bourne szerepét illetően,hiszen én is pont azt írtam,hogy ő nagy érvágás,csak az eredménytelenséget nem lehet a kiesésére fogni ).

Azt mondod Judonra és Gonzora is fel hett építve a rendszer és a kiesésükkel nincs más olyan ember a rosteren átvenné a szerepüket. Akkor erre azt tudom mondani ,hogy ez egy szar elképzelés,mert a védelem teljes működését felteszed arra,hogy két játékos végigbírja a szezont. Mellesleg ez a Next man up filozófiával totálisan ellentétes és BB eddigi teljes munkássága arra épült hogy a rendszer nem omlott össze ha kiesett egy fogaskerék. Akkor most filozófiát váltottunk?

Arra a TÉNYRE hogy velük együtt is 1-3mal álltunk persze nem reagáltál semmit.

Aztán felsorolsz érthetetlen,roszz döntést:

-szarul használjuk Uchet (aki egyébként totál egydimenziós on-tricky-pony )

-rossz pozícióba rakjuk Maput

-a blokkolni nem tudó Gesicki lead blocker szerepe

- Bourne rossz pozícióban való játszatása

-Juju rendszeren kívül szerepeltetése

(és ezeken kívül szerintem egy csomót lehetne még felsorolni,Thornton eröltetése,Onwenu RG-ben ,Brown alulhasználása pl Gesickivel szemben)

Kérdem én ezekért ki a felelős? Mert ezt a választ persze megkerülöd ,miközben én részben ugyanezeket az anomáliákat kifogásolom ,csak én a konzekvenciákat is levonom,Te pedig nem. Pután ennyi a különbség.

A kiabálva hergelni a népet,meg kicsit megmosolyogtató olvasva ,hogy a szakemberek miként vélekednek a csapatról és a szerepléséről,meg azt a TÉNYT is figyelembe véve,hogy a pofozógép szerepébe süllyedtünk a halál tudatos faszányos csapatépítésünkkel.

A felelős a stábban van, ez nem kérdés.

Az hogy 1-3-mal álltunk az teljesen kiragadott dolog, hiszen a sorsolásunk alapján egy erős csapattal is állhattunk volna 1-3-mal az első 4 hét után. Nem a mérleg lesz a mérvadó abban, hogy kik a fontos szereplői a csapatnak. Az ettől független. 2-2vel álltunk a KC meccs után annak idején, amikor mindenki BB meg TB fejét követelte..a mostani eredménytelenség fényében mennyire vicces, bár akkor is az volt.

Uche kapcsán abszolút rosszul értelmezed a cikket amiből ezt kivetted, én is olvastam. Annak a mondanivalója az, hogy abban a szerepben kell használni amire való, és nem rendszeridegenként, ami szituációs feladatokra szorítja. Számos elemzés megtalálható vele kapcsolatban, ahol bemutatják példákkal, hogy egy 4-3 esetén mennyire lenne hatékony a mutatója és mivel a pass rush win rateje top10-es, így akár sack rekordok közelébe is kerülhetne, ha egy olyan rendszerbe kerül, ahol a QB nyomorgatása a dolga, mert a futás ellen kap segítséget.

Már a roster összeállításakor lehetett látni, hogy nincs Gonzo mögött másik shutdown corner még méretre sem, nem hogy teljesítményre. Szóval akit meglepett, hogy nincs next man up ebben a szerepben, az kicsit a múltban ragadt. Judon mögé sincs más, hiszen sem Jennings, sem Uche nem képes ugyanarra ebben a rendszerben. White meg végképp nem.

A konezkvenciákat én is levonom, de ennél sokkal terjedelmesebb formában, de itt nem untatok vele senkit.

Ezt komolyan kérdezed? Ennek alapján ha bármelyiünket betennénk irányítónak és az illető nagyon igyekezne, akkor ő lenne a következő Brady…

A játékosok többségénél nem hinném, hogy ilyen gondok lennének, mert hamar repülne a csapattól (főleg BB-nél). 

Szerintem azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy másik 31 csapat is ugyanúgy megtesz mindent az SB győzelemért. Úgy látszik most másoknak sikerült jobban a dolog. A többieknél sem ostobák és bénák hada dolgozik.

6000 km távolságból, csak a meccseket látva!, egyszerű szurkolóként! természetesen nem biztos, hogy „eltaláljuk” a csapat sok-sok hiányosságának okait a nyilvánvalókon kívül. Azaz nem megmondjuk, próbáljuk kitalálni! Az elképzelések nem egyformák, bár szerintem mindegyikben van valami.

Egyébként szerintem sokat dolgozni lehet rosszul is, az edző tudása lehet megkopott, korszerűtlen, innováció vagy tapasztalat hiányos is. Az edzések a misztikum homályában vannak, soha Senki nem látott szezon alatti hétközi edzést. A hit pedig nem bizonyosság...

Én az év elején is azt mondtam, hogy jövőre lesz ebből a csapatból valami. A védelem tulajdonképpen kész, már így is vállalható (mikor épp játszanak a kulcsjátékosok), maximum minőségibb depth-et látnék szükségesnek. Jövőre a Pats a 3. legnagyobb cap space-el rendelkezik (kb 75 misi) és kb 3. a szerződéssel rendelkező játékosok terén is (43 igazolt játékos), és a draftpozíció sem lesz rossz (sajnos). Szerintem ez nem véletlen, hanem tudatos építkezés. Ez az év szerintem úgy indult, hogy kiderül ki éri meg a pénzét, aztán jövőre csak a hiányzó láncszemeket kell pótolni. MJ valószínűleg kuka... de talán draftról jön valaki, vagy akár a szabadügynök piacról 1-2 évre (Cousins pl, akit eléggé leírtak úgy hallottam), amíg jön egy újonc. Nagyon mondogatjátok itt, hogy egy rebuild 2 év... nem tudom ez honnan jön, én nem tudnék rá példát se mondani. Pláne úgy nem 2 év, hogy kb a konferencia legerősebb csoporttá nőte ki magát a csoportod, ami nem sokat segít abban, hogy rájátszásba jusson a csapat. Szóval én azért látok itt építkezést... de lehet csak a véletlenek összejátszása. 

Hasonlóan látom Én is. És sajnos MJ-vel kapcsolatban is kezdek egyetérteni, pedig Én nagyon pártolom Őt. Úgy látszik a Matty P. féle év teljesen leamortizálta, és a fal problémái az idén csak rátettek a dologra. Bíztam benne, hogy visszarázódik, de nem úgy tűnik. Annyi minden romlott el nála, hogy az eleve meglévő gyengeségeivel együtt egy csere szintű QB-t közelít (azért szerintem még mindig felülről).

Ebben annyi mindennel nem tudok egyetérteni,hogy nem is tudom hol kezdjem. De talán az foglalja össze a legjobban amit a másik magyar NFL-és fórumon kérdezett egy nem elfogult,nem is Pats szurkolo  fórumtárs : ha ennyire csilivili minden és tudatos építkezés folyik,akkor mégis hogy lehet,hogy egy fostengert ( bocsánat a vulgáris kifejezésért,csak szó szerint idéztem) látunk hétről hétre?

es emlékeztetőül: nem egyszerűen rossz szezonunk van,hanem az egész AFC LEGGYENGÉBB csapata lettünk… 

Igen, ez a rebuild normális folyamata az esetek 90%-ban. Légyszi mondj már olyan csapatokat, ahol ez máshogy zajlott! Lehetőleg olyat mondjál, aki fel is tudnak mutatni valamit az elmúlt 10 évben. A Chiefs sehol nem volt évtizedekig, mire bemákolták Mahomes-t (ahogy BB Bradyt). Bengals szintén sehol nem volt Burrow előtt. Packers AR-el nem volt sehol 10 évig. Seahawks Wilsonnal  (tipikus példa, mennyi ideig tart egy rebuild a Legio of Boom után). Bears, Browns... hagyjuk is. Jags... majdnem lenullázták Lawrence-t egy remek edzővel (aki egyszerre érkezett MJ-vel a ligába, ha jól emlékszem), de még idén sem számolnak még velük komoly esélyesként.  Az a baj, hogy bedobod ezt a "jaj de szar a csapat 3 éve" kártyát, egy olyan világba, ahol a csapatok 20+ éveket várnak egy  normális szereplésre és azt gondold, hogy mondtál valamit. 

Érdekes hozzáállás a vitában, amikor valaki a vitapartnereiről azt írja, hogy 6000 km-ről mit tudhatnak, hogy nem kérnek bocsánatot az esetlegesen hibás véleményükért, és ilyen szövegeket enged meg, hogy "azt gondolod, hogy mondtál valamit". Közben szemellenzősen védi a 3 éve nyilvánvaló hibákat elkövető HC-ot. Csakhogy a legdurvább példát hozzam: a Patricia kinevezés nem 6000 kmről hibás, hanem a holdról nézve is. Valószínű, hogy ez a hiba törte meg egy ígéretesen induló QB karrierjét. Ezek miatt a személyes hibák miatt érvényes a jaj de szar a csapat vélemény!

Kedves Sasa (és kolok)! “Morcik” vagytok, hogy mások nem fogadják el a (talán) többségtől eltérő véleményeteket. Én speciel el is fogadom és tiszteletben is tartom, hisz nem tudom azt mondani, hogy hülyeség lenne, mindössze egy másik nézőpont. Egy kérdést viszont engedjetek meg. Akkor ti miért vitatjátok / próbáljátok cáfolni - vica versa nem elfogadni - már többedszer ezen cikk alatt valaki más(ok) véleményét? (Nem szeretnék ezzel újabb “vitát” kirobbantani, de tényleg foglalkoztat a kérdés.)

Nem vagyok "morci" :O). Érvelni próbálok, hogy BB már nem alkalmas a csapat újjáépítésére. Elmondtam az érveimet: draftok eredménye (csak egy újabb adat 2002-től 2012-ig 18 probowler a draftból, 2013-tól máig 3!!!), Patricia működésének hatása Macre, szabadügynök szerződések kudarca, GM-HC pozíció egykézben tartása stb. Ezzel szemben a BB hívők  - nem  cáfolva a fentieket - ilyen érveket tudnak, hogy ki jön helyette?, biztosan az új sem lesz jobb. Tehát, ha a hívők cáfolnák az állításaimat, vagy valid érveket mondanának arra, hogy miért BB alkalmas a csapat újjáépítésére, akkor meggyőzhető lennék, de ilyet nem látok!

Mert az idézőjel hiányzott a remek körül,és így nem érezted ki az iróniát. Azért abból, hogy majdnem lenullázták vele Lawrence-t gyanítani kellett volna szerintem:)) Teszem hozzá: a viselkedése miatt rúgták ki, nem az eredmények miatt ha jól tudom. Az MJ párhuzamot viszont nem értem vele kapcsolatban. Mire akart utalni a fórumtárs vajon?

Az Ő idekeverése szerintem a fb csoport miatt van, ott volt egy kép statokkal, hogy számokra tulajdonképpen egyforma a két játékos, szegény MJ ehhez képest mindig bántva van. Agyrém, több szót aligha érdemel ez a “párhuzam”..

Nem kívántam párhuzamot vonni a 2 irányító teljesítménye között. Éppen ellenkezőleg, azt akartam mondani vele, hogy egy jelenleg igencsak jónak tartott irányító is lenullázható, ha az edző nem megfelelő. Ezért nem gondolnám, hogy BB elmúlt 20 éve elintézhető azzal, hogy TB- nek köszönhető minden.

Így már értem. Nem tudtam erről az összehasonlításról, mert nem követem a FB oldalt. Van fiókom, de havi egyszer ha ránézek, így a Pats FB oldalon sem vagyok tag.

Kedves kolok (és Sasa)! “Morcik” vagytok, hogy mások nem fogadják el a (talán) többségtől eltérő véleményeteket. Én speciel el is fogadom és tiszteletben is tartom, hisz nem tudom azt mondani, hogy hülyeség lenne, mindössze egy másik nézőpont. Egy kérdést viszont engedjetek meg. Akkor ti miért vitatjátok / próbáljátok cáfolni - vica versa nem elfogadni - már többedszer ezen cikk alatt valaki más(ok) véleményét? (Nem szeretnék ezzel újabb “vitát” kirobbantani, de tényleg foglalkoztat a kérdés.)

+1

Szerintem a végére nem a kapcsolat fáradt el, hanem BB, mint GM. Évek alatt szép lassan eltűnt a talent az O-ból, meg lehet érteni, ha Brady karrierje utolsó éveiben nem egy rakat világtalan között akart vergődni.

Szerintem meg Kraft is hibás,adja el azonnal a klubot ha már őt nem lehet kirúgni😀(az irónia remélem érződik)

Ebbe a (sajnos nem alaptalanul) nagyon keserű vitába még annyit dobnék be, hogy BB most a nyáron kapott új, hosszú szerződést, ami még pikánsabbá teszi ezt az egész helyzetet. Akkor nyilván nem látták a sérüléseket, de azt igen, hogy csapatépítés folyik, azt is tudták mndketten (BB és pláne Kraft), hogy ez nem 1-2 szezon. Egész biztosan kielemezték a lehetséges kiutakat, és gondolom itt is vannak olyan mérföldkövek vagy mutatók, amik befolyásolhatják a szerződés és BB további útját. Ezekről nemigen tudunk semmit. Kraftnak lassan ki kell állnia a szurkolók elé, mert azért ő jobban elfogadja, hogy a csapatot valójában a szurkolók tartják fenn és MUSZÁJ velük kommunikálni egy ilyen helyzetben. Nagyon várom, hogy ő konkrétan leteszi-e a voksát BB mellett, vagy sumákol, ahogy BB teszi ezt Jones helyzetéről folyamatosan, mert az meg BB elengedését sejteti majd.

Válasz dravait üzenetére

Szerintem azért ott hosszabb távú tervekről volt szó, mint a következő szezon. Meglepne, ha egy hosszútávú szerződést úgy kötöttek volna meg, hogy ha idén nem lesz ez vagy az, akkor világ vége van. Persze lehet. 

Abszolút igazad van, szerintem se hirtelen felindulásból kötöttek husszú szerződést BB-vel, alaposan átgondolták mindketten. És még az is lehet, hogy BB más kategóriájú szerződést kapott (mintegy életműdíjként?), mint egy teljesítményre "kényszerített" játékos. Nem tudni. De Kraftnak muszáj lesz valamit mondania a helyzetről.

Válasz dravait üzenetére

Nem értem miért kellene Kraftnak kiállni a szurkolók elé, meg beszélnie velük, Ez nem magyar foci, hogy megállítsák a buszt meg levegyék a mezt.

Az NFL 32. vagyis legbénább csapatának tulaja is bazi sokat keres a liga bevételei miatt. És a normális körforgás az, hogy esélykiegyenlítésből fakadóan mindenki van fent és lent is.

Persze a csúcson a merchandisingból több pénz bejön, drágábbak a jegyek a stadionban, de ez is egy körforgás és nem lehet állandósítani ezt a bevételt. Ez nem azt jelenti, hogy Kraft elégedett, vagy ne akarna többet, hanem azt, hogy baromira nem kell a szurkolókkal beszélnie, mert ha pár Pats fan nem vásárol termékeket ideiglenesen, attól ő még milliókat fog kaszálni a csapattal meg a jogokkal. És ha megint sikeres lesz a csapat, akkor majd megint visszatérnek a divatszurkolók és a merch bevétel is megugrik, ahogy minden más franchise esetében.

Ráadásul az NFL-ben minden tulaj egyenlő, ugyanakkora a cap, csak a cash flow tesz különbséget köztük, de az is ideiglenesen, mert azért mindenkinek van elég belőle. A játékosok fizuját az NFL fizeti, hiszen a bevételek fedeznek mindent, ezért is kötelez a liga, hogy x éven belül el kell költeni a cap bizonyos százalékát. Mert a ligától jön a mani.

Szóval Kraftnak, ahogy a többi tulajnak sem kell kiállnia a szurkolók elé. Megteheti, lehet meg is teszi. Főleg, akkor lesz statement, ha esetleg BB távozik év közben vagy év végén, de kisebb dolgok miatt kicsi eséllyel fog a szurkolókkal foglalkozni.

Válasz dravait üzenetére

Azt nem tudjuk pontosan, hogy milyen hosszú a szerződés, azt írták, hogy "multi-year", ami 2 vagy több évet jelent, de pl. Tom Curran beat writer szerint két éves a szerződés, tehát ez plusz a jövő év (már ha kitölti BB, mert az tény, hogy a rebuild-re most nagyon jó pozícióból indulunk, de az sem 1-2 éves folyamat lesz, kérdés Kraft ezt kivel szeretné végigcsinálni).