Első benyomás: Patriots vs. Steelers - 1. mérkőzés

Kép
EB

A Patriots is megkezdte az alapszakaszt, hazai pályán fogadta az egyik legnagyobb riválisát a Pittsburgh Steelerst. Mindenki szoros összecsapást várt, ami a Patriots kiváló játéka miatt elmaradt, végül 33-3-ra győzött a hazai csapat.

Ez is úgy alakult ki, hogy a 4. negyedben a Patriots már gyakorlatilag nem nagyon erőltette a játékot, támadásban sokszor választotta a futást, csak hogy teljen az idő.

Mind a támadók, mind a védők kiváló játékot mutattak, pedig utóbbiból hiányzott az egyik alapember, Kyle Van Noy, mivel a mérkőzés alatt éppen a szülőszobában volt a feleségével. 

A mérkőzés előtt öt korábbi játékos (Drew Bledsoe, Ty Law, Willie McGinest, Rob Ninkovich, Martellus Bennett) hozta be az 5 Lombardi Trófeát, a hatodik Robert Kraft kezében volt, aki mögött a sötétből előjött Rob Gronkowski, aki egy igazi Gronk spike-kal köszöntötte a résztvevőket. Ezután pedig lehult a lepel a Patriots 6. bajnoki zászlójáról.

Tom Brady 36 passzából 24 volt sikeres 341 yardért és 3 TD-ért. Korát meghazudtoló hosszú passzokat eresztett el. De nem ő volt az egyetlen, aki dobást engedett el a mérkőzésen, Julian Edelman egy trükkös játék keretében dobott 32 yardot James White-nak. 

Futók közül Sony Michel kapta a legtöbb lehetőséget, 15 alkalommal jutott el hozzá a labda, azonban csak 14 yardot sikerült elérnie. White 4 alkalomból 26 yardig jutott. A legeredményesebb futó Rex Burkhead volt, aki 8 cipelésből 44 yardot ért el. Azonban azt érdemes megjegyezni, hogy utóbbi már leginkább a mérkőzés végefelé volt eredményes, amikor a Steelers védelme sem tette már úgy oda magát.

Az elkapók közül Phillip Dorsett volt a legeredményesebb, 4 alkalommal repült felé a labda, mindannyiszor elkapta, amiből kettő TD-t ért, összesen 95 yardot szerzett. A második legeredményesebb Julian Edelman volt, 11 alkalommal szállt felé a labda, 6-szor elkapta összese 83 yardért. Josh Gordon elképesztő formát mutatott, 4 alkalomból 3-szor elkapta a labdát 73 yardért és 1 TD-ért. Mellettük James White (5 elkapás 56 yard), Rex Burkhead (5 elkapás 41 yard), Jakobi Meyers (1 elkapás 22 yard) és Ryan Izzo (1 elkapás 3 yard) kapott még el labdát.

A támadófal is többnyire jól tartott, sajnos Marcus Cannon a 4. negyedben megsérült, utána már voltak gondok. Ráesett elég csúnyán a vállára, egyelőre ennyit lehet tudni. Ami érdekes és látványos volt, az Ted Karras, az új center magas, lassú, íves feldobásai Brady felé. De láthatóan az irányító nem lepődött meg rajta és jól kezelte azt.

A védelem egészen hihetetlen volt. Igaz, csak egyszer sikerült odaérniük BigBenhez (Wise-nak, amiből fumble is lett, de sikerült a Steelersnek visszaszereznie a labdát), de az elkapóit olyan szinten vette le a Patriots secondary-je a pályáról, hogy hiába tudta másodpercekig tartani a labdát, esélye sem volt jó helyre passzolnia. Ha el is dobta, a játékosok gyakran jó időben értek oda és ütötték ki a Steelers elkapóinak a kezéből a labdát. A futást is teljesen megfogták, összesen 32 yardot futottak a vendégjátékosok, ebből is 7 yard egy kétségbeesett Roethlisberger futás volt. A 4. negyedben Devin McCourtynak sikerült egy INT-et is szereznie.

Stephen Gostkowski mind a 4 mezőnygólját berúgta, Jake Bailey is legtöbbször jól puntolt, a leghosszabb 53 yard volt. Gunner Olszewski két alkalommal is jól hordta vissza a punt után a labdát. 

A csapat jövő héten Miamiba utazik, akkor már várhatóan Antonio Brownnal a fedélzeten. 

Hozzászólás

Majdnem az első meccsen bejött az Edelman TD passz boldom... :D

Akkor ez mégse annyira bold.

Halihóóóó!

Danna ez gyors volt ?

Na nem annyira, mint a Steelers cserecentere a meccs egyik, ha nem a legemlékezetesebb jeleneténél... ???

A csapat teljesítményéről csak annyit, hogy egyéb fórumokon azt írták, hogy nyugodtan adjuk vissza AB-t Pittsburghbe, mert már így is túl jók vagyunk.

 

Onto Miami ?

Érdekes, hogy Neked az első benyomásod, a jelenleg nehézségekkel küzdő, de végig sportszerű ellenfél kigúnyolása. :(

Nagyon szép játék volt mind D mind O oldalon.

Én azt vettem észre Brady ismét nem volt rágörcsölve (én féltem tőle), és tű pontos volt végig és nyugodt. Leszàmítva az első pár passzát. 

Amit viszont nem tudok megérteni, hogy minek kell már egy megnyert meccsen a 4. negyed felénél még mindig az öreget a pályán tartani. Mintha nem lenne mindegy, hogy 3-33 vagy 10-30ra nyernek. Én ott már a cserék cseréit küldtem volna vissza és olyan játékokat játszatnék ami totálisan rizikó mentes. Most itt van Cannon aki amúgy sem tud egy épkézláb szezont produkálni soha mert megrokkan. A kidőlése után azért Brady arcába is odaértek és nem értem miért kell ezt a kockázatot vállalni...

presztizs meg minden értem én de hosszú a szezon. :/

 

 

Ja és izgulás van Canonért #fingercrossed

Egy picit tartottam ettől a mérkőzéstől de sokkal simább lett mint azt gondoltam. A győzelmet beárnyékolja Cannon sérülése, reméljük hogy még játszani fog idén.

Elvileg ma válik hivatalossá AB szerződtetése, csak az a kérdés kit rakunk ki?

sziasztok, újra a fedélzeten... csak most regisztráltam újra az új oldalon...

éreztem, h nyerünk, de azt nem, h ennyire sima lesz... szuper évkezdet... :)

OFF

tippjátékoknak nem lesz egy külön fül, ahol megnézhetőek az egyes tippsorok, ill. azok eredményei?

ON

Az első TD utántól, furcsa módon, elveszthetetlennek tartottam a meccset és szokatlanul, nem is izgultam. Minden csapategységben felül múltuk Őket, de persze különösen a def. brillirozott. A futó játékunk viszont valahogy nem volt az igazi, a garbage-time-ig nem sok yard-ot szereztünk Mi sem, viszont TB-ék jól kihasználták a PIT sec. gyengeségeit. Kicsit aggasztó Nekem, hogy egyelőre a RZ-ban viszont impotensek voltunk futásban, passzban egyaránt (ld. a 4 mezőny gólt!). Persze a W a fontos, hiszen BB szerint még csak az előszezon meghosszabbításában járunk...

Pontosan ugyanígy voltam a "biztos nyerjük" érzéssel és RZ gondokkal. Kétségtelen, hogy itt még sokat kell javulni, mert nem mindig lesz idő megereszteni 30-40 yard-os bombákat, illetve nem minden ellenfél fog asszisztálni hozzájuk. Kell még jó néhány meccs, hogy mindenki összeszokjon és az RZ-ben TD-ket érjen el a csapat, ne csak FG-ket.

Viszont a 4 FG talán "jól is jött" Ghost-nak és az önbizalma a helyére került, így talán nem kell aggódnunk majd kihagyott FG-k miatt sorsdöntő meccseken. :)

Meggyőző csapat benyomását keltettük tegnap,de ez egy rendkívül gyenge Steelers azt gondolom,a fal miatt megint lehet izgulni. (lehet tudni Cannon sérüléséről? )Brady mint a svájci bicska. Gordon szenzációs, Dorsett szintén.Védelem állat, lassan megfogalmazódik bennem, hogy Patricia nem is volt akkora koponya? Mióta elment, két edző is látványosan magasabb szintre emelte a védelmet ,vagy növekedett a védelemben a tehetség,és emiatt muzsikálnak egyre jobban? mindegy, abba ne hagyják :-)

Azért az idei védelmünk emberanyagban nagyon komoly, mind a kezdők tehetségét, mind a mélységet tekintve, nem hiszem hogy mostanában lett volna olyan, hogy minden megvan a faltól az LB-ken át a seconderyig...

Patricia alatt azért mindig volt valami hiányposzt, amit a többi "sor" erősségével kellett kompenzálni, ami azért többé-kevésbé be is jött általában

Szégyellem magamat, de annyira "izgultam" meccs közben, hogy bealudtam. Ilyen sem történt mostanában. Kérdésem, hogy ki fog down-ba kerülni?

Ui.: Azért meglátszik, hogy Brady öregszik, mert a harmadik negyed végéig 326 yardot passzolt és a negyedikre elfáradt! :-)

Ha Brady szépen kéri - márpedig biztos vagyok benne hogy mondja neki - szerintem még GRONK is visszatér erre a szezonra. Csak blokkolnia kéne ami nem annyira sérülésveszélyes mint amikor megütik elkapásnál, mellette meg elég lenne 2-3 elkapás meccsenként 20-30 yardért.

Jelenleg a legneccesebb területe a csapatnak az O fal, ha innen kiesik valaki akkor Tomy nagy veszélyben lesz és a futásnak is lőttek. Szezon előtt nem gondoltam, hogy ezért a csapatrészért fogok a legjobban aggódni, SCAR ide vagy oda.

Gronk azt nyilatkozta, h 110 kilos es 1 honap felkeszüles utän ujra tudna jätszani. Sztem a playoffra vissza fog terni.

Gratulálok! Megnyugtató, szokatlanul erős idénykezdés, egy láthatóan felkészült és fejben erős edzői stábbal, egy váratlanul gyenge és változtatásra képtelen Steelers ellen, élükön a fogalmatlan Tomlinnal.

Az volt az érzésem ott folytattuk, ahol az SB-n abbahagytuk. ?

Tartok is ettől az ősztől. Ezt az erődemonstrációt télvíz idején kell csinálni. ?

csak engem akasztott ki Höri azzal, mikor a vasas elkapókat fikázta, hogy droppolnak, miközben a tökéletes ütemben érkező védő ütötte ki a labdát a kezükből?

Engem már ott "kiakasztott" amikor mutatták, hogy Philly specialos pólóban ül le Pats meccset közvetíteni (ráadásul nem az Eagles ellenit, hanem a szezonnyitót, a bajnoki zászló avató meccset...).

Höri a Chiefs meccsen viszont végig istenitette a csapatát.

Nehéz lehetett néznie,hogy továbbra sem lesz könnyű megverni a Patsot.

Ott az koncepció volt, hogy szurkolóként közvetítenek, kísérleti jelleggel.