Esélylatolgatás 2. rész

Kép
Pats_logo

Elővettem a pár héttel ezelőtti cikkemet, amelyben egy kis jóslásra vállalkoztam és az alapján, valamint az aktuális állás alapján megpróbáltam összerakni az AFC 6 rájátszásba jutó csapatát, illetve sorrendjüket.

A cikk végére kiderül, hogy mennyire vagyok jó jós, sikerült-e Paul a polip nyomába érnem, aki a 2010-es gurulós foci VB-n a 6 német meccs kimeneteléből 5-öt eltalált.

Emlékeztetőül itt a jóslatom a 6 rájátszást érő helyre, illetve az első 10 sorrendjére:

sorrend

csapat

győzelem

vereség

1

New England Patriots

14

2

2

Baltimore Ravens

13

3

3

Kansas City Chiefs

11

5

4

Houston Texans

10

6

5

Oakland Raiders

11

5

6

Pittsburgh Steelers

10

6

7

Buffalo Bills

10

6

8

Indianapolis Colts

9

7

9

Jacksonville Jaguars

8

8

10

Tennessee Titans

7

9

 

Az már a táblázatra ránézve nyilvánvaló, hogy a kedvenc csapatunknak nem lesz meg a 14 győzelem és nagy valószínűséggel az első kiemelés sem. Itt a jelenlegi állás azzal a 11 csapattal, akiknek még van esélyük bejutni a rájátszásba (zárójelben az általam korábban várt eredmény a 13 forduló után):

sorrend

csapat

győzelem

vereség

1

Baltimore Ravens

11 (10)

2 (3)

2

New England Patriots

10 (11)

3 (2)

3

Kansas City Chiefs

9 (9)

4 (4)

4

Houston Texans

8 (8)

5 (5)

5

Buffalo Bills

9 (9)

4 (4)

6

Pittsburgh Steelers

8 (8)

5 (5)

7

Tennessee Titans

8 (6)

5 (7)

8

Cleveland Browns

6

7

9

Oakland Raiders

6 (8)

7 (5)

10

Indianapolis Colts

6 (8)

7 (5)

11

Denver Broncos

5

8

 

Az első hat csapat az általam várttól annyiban különbözik jelenleg, hogy az Oakland Raiders helyett a Buffalo Bills áll rájátszást érő helyen, ráadásul egy meccs előnyben van a Steelers és a Titans duóval szemben, sőt még versenyben van a csoportelsőségért is. A másik szembetűnő különbség, ami jóval fájdalmasabb, a Pats második helye. Illetve a mostani táblázatban nem szerepel a Jacksonville, én 3 fordulóval ezelőtt még többet vártam tőlük, valamint bekerült a Browns és a Broncos, igaz az utóbbinak csak matematikai esélye van a rájátszásra.

Az első 13 forduló után az AFC-ből a Ravens (AFC north győztes) és a Chiefs (AFC West győztes) az eddigi két tuti befutó, a többi helyért még éles versenyben vannak a csapatok.

A táblázat első felének számai alapján jobb jós vagyok, mint Paul! Azért azt hozzá kell tennem, hogy a táblázat második fele nem sikerült annyira jól én a Raiders, Colts párost erősebbnek éreztem, mint amit sikerült kihozniuk magukból az utóbbi három fordulóban és ezzel elúszni látszik a bejutásuk a rájátszásba. A Titans viszont jobban teljesített, mint azt vártam. Ezzel összességében Paul nyert (83%-os siker), de a védelmemre fel kell hoznom azt, hogy Paul csak hatszor jósolt, míg én jóval több meccsre tettem ugyanezt.

De most nézzük, mi lenne a végső sorrend, ha a hátralévő fordulókra vonatkozó jóslataimat összegzem az aktuális állással. (Ha sikerül az eddigi számokat hoznom, vagy közelebb kerülök Paul sikerességéhez, akkor valószínűleg ez is lesz a végeredmény:D csapatok figyeljetek!)

sorrend

csapat

győzelem

vereség

1

Baltimore Ravens (WWW)

14

2

2

New England Patriots (WWW)

13

3

3

Kansas City Chiefs (WLW)

11

5

4

Houston Texans (LWW)

10

6

5

Pittsburgh Steelers (WWL)

10

6

6

Buffalo Bills (LLW)

10

6

7

Tennessee Titans (WLL)

9

7

8

Cleveland Browns

6

7

9

Oakland Raiders (WWW)

9

7

10

Indianapolis Colts (LWL)

7

9

11

Denver Broncos

5

8

 

A Denver és a Colts meccseire nem tippeltem az előző cikkemben, mert nem éreztem őket esélyesnek, de nem is számit igazán, mert szerintem nem lesz meg nekik a rájátszás és a korábbi jóslataim alapján, még akkor sem jutnának be a rájátszásba, ha az összes hátralévő meccset behúzzák.

Ezek alapján szerintem a jelenlegi sorrend csak egy helyen változna, de az első hat csapat nem változik már az alapszakasz végéig. Az NFL.com szerint a sorrend sem változik, azaz a Bills lesz az 5. helyen és a Steelers marad az utolsó rájátszásba bejutó csapat.

A Pats hátralévő meccseit azért ide is beteszem, de akármennyire is gyenge formában van most a csapat támadó alakulata (és ez csak jobb lehet), mindhárom meccset nyerni kell és nyerni fogjuk, így biztosítva lesz a rájátszás első hetében a pihenés.

ellenfél

otthon/idegenben

„kimenet”

Cincinatti

idegenben

W

Buffalo

otthon

W

Miami

otthon

W

 

Cincinatti idegenben sem lehet gond, a másik kettő pedig a Gillette stadionban lesz, ahol a hazai közönség (és az időjárás:D) segítségével biztosan győzünk.

Walter Payton NFL Man of the year

A végén egy komoly dolgot is szeretnék megemlíteni és ez Kyle Van Noy jelölése a csapat részéről az idei Walter Payton év embere díjra. Kyle és felesége Marissa a saját alapítványukon keresztül nagyon sokat tesznek az örökbefogadott és nevelőszülőknél lévő gyerekek megsegítéséért. Kyle maga is örökbefogadott gyerek és felesége apukája, illetve testvére is az, így ez a téma nagyon mélyen érinti őket és részben ezért is sokat tesznek az ügy érdekében. A csapat ezt a munkát ismerte el azzal, hogy Kyle-t jelölte erre a rangos díjra.

A díjat 1970-ben alapították és 1999-ben nevezték el a Chicago Bears kiváló futójáról Walter Paytonról. Minden NFL csapat egy embert jelöl, aki jelentős hatással van a közösség életére. A győztes 250.000 dollárt, a többiek pedig 50.000 dollárt kapnak az általuk megjelölt nemes célra. 5 éve azonban a szurkolók is részt vehetnek egy közösségi média kampány keretében a dologban és támogathatják kedvencüket, vagy a számukra legszimpatikusabb ügyet. A közösségi média kampány győztese 25.000 dollárt, a második helyezett 10.000 dollárt, míg a harmadik helyezett 5.000 dollárt kap az általa képviselt ügy támogatására. Jelenleg Kyle a 2. helyen áll és remélem tőlünk is kap egy kis segítséget ő és az általa képviselt ügy is. Amennyiben úgy érzed, hogy támogatni szeretnéd Kyle-t akkor az megteheted a twitteren: "#WPMOYChallenge Van Noy" vagy "#WPMOYChallenge @KVN_03."

Hozzászólás

Kicsit OFF, de Wynn megint nem edzett, most épp a szemével van valami baja (nem sok testrésze marad lassan, ami még nem volt sérült).

Az egyetlen pozitívum, hogy lassan kezdenek minket újra leírni, ez pedig jól szokott hatni...

Odakinn is arról cikkeznek, hogy ha most sem mutat meggyőző játékot a támadó sor, akkor bele kell törődni, hogy sokkal jobban már nem fognak játszani. Daltonék jobbak, mint az eredményeik, pont most kezdenek ők is életjeleket mutatni, nem lesz egyszerű a dolog, de azért valóban meg kellene mutatni, hogy figyelni kell még a csapatra a rájátszásban.

sztem elég reális az esélylatolgatás, megalapozottabb sztem, mint a korábbi, igaz akkor sokkal több volt a bizonytalanság... az OAK talán szalmaláng volt, a BAL nagyon elkapta a fonalat, és a BUF se rossz...