Free Agency Tracker 2024

Kép
FA23

Hamarosan kezdődik a szabadügynökpiac - egészen pontosan hétfőtől lehet tárgyalni lejáró szerződésű játékosokkal - folyamatosan frissülő cikkünkben követhetitek az eseményeket.

03.17.

 • 21:50 - A Patriots leigazolta a korábbi Vikings-elkapót, K.J. Osbornt. A játékos stílusban leginkább Kendrick Bourne-hoz hasonlítható, 2-3. számú elkapónak ideális. Minnesotában három szezon alatt 160 elkapásból 1835 yardot és 16 touchdownt szerzett.

03.15.

 • 14:08 - A cornerback Marco Wilson szerződését átalakította a csapat, 750 ezer dollárt felszabadítva az idei capből. Jennings, Leverett és Watts szerződését nem számítva még 55 millió dollárnyi helye van a csapatnak a sapka alatt, kérdés mire akarják ezt költeni most, hogy az első hullám lecsengett.

03.14.

 • 21:09 - Eléggé csendes a mai nap (meg szerintem úgy az egész szabadügynökpiac ligaszerte). Mac Jones ma bemutatkozott a Jaguarsnél, ahol elmondta, közös megegyezés volt, hogy távozzon a Patriotstól, mindkét fél számára ez volt a legjobb döntés. Nagyon hálás az itt töltött évekért, azért hogy együtt dolgozhatott Bill Belichickkel, és annak idején rá esett a csapat választása.

 • 1:15 - A hírek szerint a Patriots érdeklődik a korábbi Bengals-elkapó, Tyler Boyd iránt. A játékos tavaly 67 elkapásból 667 yardot és két touchdownt szerzett, évek óta megbízhatóan teljesít. Ő sem az az igazi No.1 WR, de 2-3. opciónak nagyon jó játékos.

03.13.

 • 23:45 - Nick Leverett is a Patriotsban folytatja. A guardként és centerként bevethető játékos 2022-ben 10 meccsen kezdett a Buccaneersben, mélységet adhat a támadófalnak.

 • 22:30 - Miután lemaradtak Calvin Ridleyről, a Patriots a drafton szeretne elkapó(ka)t szerezni. Szerencsére elég mély az idei draft class.

 • 22:20 - Albert Breer információi szerint a Patriots évi 22 millió dollárt ajánlott az elkapónak, a Jaguars pedig 20-at. Ezt tudta felülmúlni a Titans az évi 23 millióval. Persze könnyen lehet, hogy a szerződés más aspektusaiban is különböztek az ajánlatok (garantált tartalom, aláírási bónusz stb.).

 • 22:11 - Calvin Ridley a Tennessee Titansbe igazolt. Négy év alatt 92 millió dollárt fog keresni, ebből 50 millió garantált. A Patriotsnak így más célpont után kell néznie.

 • 21:56 - DT Armon Watts egy évre maximum három millió dollárért érkezik Foxboroughba! Tavaly rotációs játékos volt a Steelersben. Lawrence Guy távozásával létszámban mindenképpen megfogyatkozott az egység.

 • 21:46 - WR Tre Nixon és LB Terez Hall sem kaptak tendert a Patriotstól (előbbi ERFA-t, utóbbi RFA-t), így szabadon tesztelhetik a piacot.

 • 21:43 - Jeff Howe most arról számol be, hogy a Patriots és a Jaguars a két legnagyobb esélyes, de más csapatok is érdeklődnek Ridley iránt. A játékos még nem döntött, hol szeretné folytatni a pályafutását.

 • 21:38 - Greg A. Bedard infói alapján a Patriots előnyösebb ajánlatot tett Ridleynek, aki szeretne Jacksonville-ben maradni, ezért reméli, hogy a Jaguars is jobb szerződést ajánl neki.

 • 21:35 - A Patriots hivatalosan is bejelentte, hogy Hunter Henry, Josh Uche, Jalen Reagor és Alex Austin marad a csapatnál.

 • 21:00 - Nyitva a piac, hivatalosan is elkezdődött a 2024-es NFL szezon! Mostantól lehet hivatalosan is új játékosokat szerződtetni és cserélni.

 • 20:48 - Továbbra is Ridley-ügy, Jordan Schultz információi szerint a játékos igencsak zsíros szerződést fog aláírni, a Patriots és a Jaguars között fog dönteni az elkapó. Hamarosan hivatalosan is nyit a piac, tehát minden bizonnyal nem kell sokat várni, hogy kiderüljön hova igazol Ridley.

 • 17:33 - A csapatnál továbbra is magabiztosak, hogy meg tudják szerezni Calvin Ridleyt. Úgy érzik, hogy egy kompetitív ajánlatot tettek az elkapó elé, de most a játékos döntésére várnak.

 • 17:22 - Jeremy Fowler (ESPN) információi szerint a Patriots és J.C. Jackson hajlanak a közös folytatás felé. A veterán cornerbacket március elején küldte el a csapat a magas cap hitje miatt, egy olcsóbb szerződéssel azonban visszatérhet. Jackson tavaly szezon közben érkezett Foxboroughba, de nem tudta a korábbi teljesítményt hozni, részben mentális problémái miatt is.

 • 17:03 - Megint (még mindig) Ridley: Jonathan Jones (CBS) szerint az elkapó maradni fog Jacksonvilleben egy nagyon hasonló (ugyanolyan) szerződéssel, mint amit a Patriotstól kapna. Ennek okai főleg, hogy Floridában kedvezőbbek az adók.

 • 14:35 - A Georgia Bulldogs ma tartja a Pro Day-jét, a Patriots is képviselteti magát. A csapattól az elkapóedző Tyler Hughes, a támadófaledző Scott Peters, valamint a defensive backek edzője/edzői is jelen vannak.

 • 11:35 - Anfernee Jennings is marad New Englandben! A 2020-as draft harmadik körében kiválasztott edge rusher az első éveiben rotációs játékos volt, tavaly azonban a sérülések után komolyabb szerep jutott neki és remekül játszott. Az új szerződése három évre szól 12 millió dollárért, ösztönzőkkel együtt pedig maximum 24 milliót vihet majd haza.

 • 11:10 - Néhány játékos szerződésének pontos részletei már ismertek, ezeket ITT találjátok. Sajnos - egyelőre - külön cikk nem érkezik, az oldal valamiért nem tudja megfelelő módon kezelni a táblázatokat, eléggé átláthatatlan lenne. Ha bárkinek kérdése lenne, kommentben tegye fel, igyekszünk rá válaszolni.

 • 10:14 - Az éjszaka folyamán két Patriotsszal kapcsolatos esemény történt: Austin Hooper (korábbi Falcons, Browns, Titans és Raiders TE) érkezett egy évre maximum 4,25 millió dollárért. Alex Van Pelt támadókoordinátor jól ismeri a Brownsból, de a Patriots-szurkolóknak sem lehet ismeretlen a neve, a Falcons elleni Super Bowlon is játszott, sőt touchdownt is szerzett (ha az emlékeim nem csalnak, azzal lett 0-14). A másik hír szintén egy TE-hez köthető, a tavaly harmadik számú Pharaoh Brown szintén egy évre aláírt a Seattle Seahawkshoz.

03.12.

 • 22:24 - Jalen Mills is távozik, egyéves szerződést írt alá a New York Giantsszel.

 • 21:44 - Tyrone Wheatley és Nathan Rourke újraszerződtetéséről volt már szó, most a csapat bejelentette, hogy Christian Elliss is marad a csapatnál.

 • 20:55 - Közben megvan Josh Uche szerződése, egy év, 3 millió dollár. Ez ösztönzőkkel 8 millióra mehet fel maximum.

 • 20:50 - DeVante Parker az Eaglesben! Egy év alatt 4,69 milliót keres majd, ebből azonban az Eagles csak 1,2 milliót áll, a többit a Patriots.

 • 20:39 - Josh Uche mégis marad New Englandben! Annak ellenére, hogy nem is tárgyaltak a felek egymással az elmúlt hetekben, most mégis maradt a fiatal pass rusher. Egy évre írt alá, minden bizonnyal egy prove-it szerződést kap majd. A hírek szerint azonban a játékos nagyon szeretett volna visszatérni New Englandbe.

 • 18:04 - Már csak a Jagsszel kell megharcolni Ridleyért! Ha azonban még a szerdai piacnyitás előtt aláír a Jacksonvillehez az elkapó, akkor egy második körös picket kell adniuk a Falconsnak, amúgy pedig egy harmadikat. Egyébként mindkét csapat magabiztos, hogy meg tudják szerezni.

 • 17:38 - Nagyon szeretné megszerezni Calvin Ridleyt a csapat, de ő jelenleg inkább visszatérne a Jaguarshöz. Meglátjuk, mire jutnak a felek egymással.

 • 17:30 - A Patriots érdeklődik a veterán védőfalember, Sheldon Rankins iránt. Rankins 2016-ban a Saints elsőkörös játékosa volt, majd játszott a Jetsben, tavaly pedig a Texansban. Futás ellen kevésbé, pass rushban viszont eléggé hasznos.

 • 17:12 - A hírek szerint a Patriots rajta tartja a szemét a Chargers veterán játékosain. A los angelesiek egy vagy több prémium játékosuktól is megválhatnak a fizetési sapka miatt. Joey Bosa és Khalil Mack edge rusherek, míg Keenan Allen és Mike Williams elkapók lehetnek az "áldozatok". Ez valamelyest egybecseng azzal, amit Jerod Mayo a kinevezése után mondott, hogy szüksége van egy prémium védőjátékosra.

 • 16:14 - Mike Gesicki sem marad a Patriotsban, aláírt egy évre 3,25 millió dollárért a Cincinnati Bengalshoz. Ő, akár csak sokan a tavaly érkezett játékosok közül, nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

 • 14:28 - Jonathan Jones (CBS) szerint a Jaguars szeretné megtartani Calvin Ridleyt, a Patriots pedig reméli, hogy meg tud egyezni az elkapóval. Az újságíró szerint azonban van még egy csapat, amely érdeklődik iránta, amolyan sötét lóként. Azt is hozzáteszi, hogy érdekes lesz, mennyit fog kapni végül az elkapó, hiszen ezen a poszton igencsak mély az idei draft class, ami nem segíti a szabadügynök elkapókat.

 • 13:23 - Új igazolásról egyelőre nincs hír, hamarosan azonban indulhat a mai nagyüzem. Ma van az Oregon Pro Day-je, ahol Bo Nix is megmutathatja mit tud. A Patriots négy edzőt/megfigyelőt is küldött, hogy megnézzék a fiatal irányítót - név szerint T.C. McCartney (QB-edző), Camren Williams (egyetemi játékosmegfigyelésért felelős igazgató), Tony Kinkela és J.T. Hill scoutok is a helyszínen vannak.

 • 10:10 - Jalen Reagor is marad New Englandben! A villámléptű, korábbi elsőkörös elkapó WR-ként nem tudta megváltani a világot, viszont visszahordóként már jobban szerepelt, tavaly a Bills ellen volt is egy kickoff return TD-je. Nyilván nem váltja meg a világot, de veteránminimum közeli összegért rendben van.

 • 10:05 - Egy linebacker, név szerint Sione Takitaki is Foxboroughba teszi át a székhelyét. Futás ellen és coverage-ban is használható játékosról van szó, 2019-ben került a Brownshoz a draft harmadik körében, Wolf akkor a Cleveland stábjában dolgozott, tehát jól ismeri őt. Két évre 6,5 millióért írt alá, ösztönzőkkel együtt összesen 10 millió dollárt vihet haza. Jó deal, eddig összességében egyik szerződés sem túlfizetés, elég pofás amit az új vezetés csinál.

 • 10:00 - Jacoby Brissett újra New Englandben! Ez a párosítás nagyon adta magát, mi is beszéltünk róla a podcastben. AVP alatt remekül teljesített Clevelandben, ismeri a rendszert, mentornak és bridge QB-nak is tökéletes, amíg az újonc nem áll készen a bevetésre. Egy évre 8 millióért írt alá, ami maximum 12 millióra kúszhat fel. Én alapból nem vagyok nagy rajongója a bridge QB-dolognak, de nyilván az sem optimális, ha az újoncot egy gyenge offense-be dobjuk be. Ezzel jelenleg ő számít kezdőirányítónak a csapatnál.

 • 0:35 - Mégsem! Jutott még egy új szerződés mára, Mike Onwenu három éves szerződést írt alá, ezalatt 57 millió dollárt kereshet. Ebből 38 millió a garantált tartalom, 22,5 milliót pedig aláírási bónuszként rögtön meg is kap a játékos. Talán az lehet kissé furcsa, hogy csak három évre szól az új szerződés, de mindkét fél részéről teljesen rendben van ez az üzlet, sőt szerintem néhány millióval többet is kaphatott volna a piacon a játékos.

 • 0:28 - "Mára" ennyi volt, reggel folytatjuk a trackert. Az új szerződések közül is néhány pontos részletei ismertek (egyedül Bourne-é nem), azokat is megtaláljátok holnap az oldalon egy külön cikkben.

03.11.

 • 22:42 - Az első távozó is megvan, LB Mack Wilson az Arizona Cardinalshoz igazolt. Három évre írt alá 12,75 millió dollárért, maximum pedig 15 milliót kereshet.

 • 22:12 - Michael Onwenut továbbra is szeretné megtartani a Patriots. A hírek szerint a Giants érdeklődött még a játékos iránt, ám ők leigazolták Jon Runyant a Packerstől, így könnyen lehet, hogy velük nem kell számolni.

 • 20:48 - DeVante Parker távozik a Patriotstól! A veterán elkapó kivágásával alig spórol valamit a csapat, de mindenáron szabadulni akarnak tőle. Szerdán fogják hivatalosan elküldeni, de már tárgyalhat más csapatokkal. Ha szerencséje van a csapatnak, még akár egy csereajánlat is befuthat érte (akkor többet lehet spórolni), de ez nem túl valószínű.

 • 20:46 - A Patriots leigazolta a korábbi Commanders futót, Antonio Gibsont három évre 11,25 millió dollárért. Ösztönzőkkel összesen 17,25 milliót kereshet, a garantált tartalom pedig 5,3 millió dollár. A játékos futásban és passzban is remekül teljesít, vele újra lehet egy igazi 3rd down backje a csapatnak.

 • 18:23 - A Jaguarsé WR Gabe Davis. Ez azt jelent(het)i hogy Calvin Ridleyről lemondott a Jaguars, egy vetélytárssal tehát kevesebb.

 • 17:50 - Egyelőre csendesebben zajlik az első óra a megszokottnál, a Patriots még nem egyezett meg senkivel és ligaszerte is csak 2-3 fontosabb igazolás történt.

 • 17:12 - A vártaknak megfelelően a Patriots komolyan érdeklődik az elkapó Calvin Ridley iránt. A Jaguars-Titans-Panthers hármassal kell megküzdeni.

 • 17:00 - "Nyitva" a piac, a lejáró szerződésű, ügynökkel rendelkező játékosokkal mostantól lehet tárgyalni.

 • 16:58 - Mindjárt nyit a piac, ám jutott még egy visszavonuló is: Malcolm Butler több helyen is elmondta, hogy befejezi a profi futballt. Butler utoljára 2020-ban lépett pályára az NFL-ben, 2022 augusztusában visszatért a Patriotshoz, de pályára már nem lépett az alapszakaszban. Azzal a bizonyos interceptionnel sokak szívébe lopta be magát, de a következő szezonokban is jól teljesített. Az Eagles elleni nagydöntőn viszont nem jutott szóhoz, utána pedig távozott is a csapattól.

 • 16:29 - A Boston Herald két újságírója (Andrew Callahan és Doug Kyed) szerint a Patriots igyekszik elcserélni mind JuJu Smith-Schustert, mind pedig DeVante Parkert. Mindkettejük esetében a cap hitjük felére csökkenne (JuJu esetében 10-ről ~5 millió dollárra, míg Parkernél bő hat millióról nagyjából 3 millióra). Természetesen a másik fele halott pénzként maradna a sapkában.

 • 15:35 - Mégis lehet Tee Higgins Patriots-játékos? A Bengals franchise taget rakott az elkapóra, ám nem haladnak a tárgyalások, Higgins pedig szeretne nagy pénzt keresni. Kérdés, milyen ellenértékért lenne mozdítható a játékos...

 • 14:44 - A tavaly igazolt special teamer, Chris Board távozik a Patriotstól. A játékos minden mérkőzésen pályára lépett az előző szezonban, de szinte kizárólag a speciális egységben szerepelt, összesen 8 szereléssel zárt. Ez a lépés is azt bizonyítja, hogy a csapatban nem lesznek kizárólag ST-játékosok (persze a LS, K és P posztot leszámítva). Ezzel a lépéssel 2 millió dollárt spórol a csapat.

 • 13:10 - Ma este magyar idő szerint öt órától lehet tárgyalni a lejáró szerződésű játékosokkal, igazán akkor indul a nagyüzem. A csapat és Onwenu között egyelőre nincs megegyezés, ám jó hír, hogy Onwenu nem tárgyalhat más csapatokkal, hiszen jelenleg nincs ügynöke. A Patriotsnak így van két extra napja, hogy tető alá hozzák a játékos új szerződését.

 • 10:40 - Kendrick Bourne is marad a Patriotsnál! A veterán elkapóval mégis összejött a megegyezés, hároméves szerződést kapott, amivel alapból 19,5 millió dollárt kereshet. Ez az összeg ösztönzőkkel együtt 33 millió dollár lehet.

 • 1:25 - Két rövidhírrel zárjuk a "mai" napot: Mack Wilsonnal szeretett volna hosszútávú szerződést kötni a csapat, a játékos asztalán is volt egy hároméves szerződés, ő azonban szeretné tesztelni a piacot. Nincs azonban kizárva a visszatérése, sőt. Elmondása szerint nagyon szeretne Mayo kezei alatt játszani, tavaly is tesztelte a piacot, majd néhány nap múlva aláírt a Patriotshoz. A másik hír, hogy a csapat nem ajánlott új szerződést Josh Uchénak, aki így minden bizonnyal távozik Foxboroughból.

03.10

 • 23:20 - A hírek szerint a Patriots és Kendrick Bourne között továbbra is zajlanak az egyeztetések, szeretnének még a holnap magyar idő szerinti este 6 órás tampering időszak megkezdése előtt összehozni egy új szerződést. Ha hinni lehet a híreknek, mindkét fél szeretné a közös folytatást, de még jól érzékelhető különbség van aközött amit a játékos és a csapat szeretne. Meglátjuk ezen sikerül-e változtatni az elkövetkező szűk egy napban.

 • 16:15 - Mac Jonest elcserélte a Patriots! A 2021-es draft elsőkörös irányítója Jacksonville-be kerül, az ellenérték egy hatodik körös draftpick. A csere csak a szerdai napon lesz majd hivatalos. Az irányító első szezonja remekül sikerült, sokáig ő volt a legesélyesebb az Év Újonca díjra is, végül Ja'Marr Chase megelőzte ebben. A következő két szezonja viszont borzasztóan sikerült, gyakorlatilag borítékolható volt, hogy távozik a csapattól.

03.09.

 • 23:08 - Trent Brown biztosan nem tér vissza a Patriotshoz. A veterán tackle a tavalyi szezont remekül kezdte, utána viszont sérülések is hátráltatták, illetve a kapcsolat is megromlott közte és az edzők között. A baloldali tackle pozíció tehát üresen tátong, kérdés, hogy érkezik-e valaki a szabadügynökpiacról, vagy csak a drafton sikerül megoldani ezt a kérdést....

03.08.

 • 22:30 - Két hír még így estére: a vártaknak megfelelően nem kapott kompenzációs picket az idei drafton a csapat, így mindegyik körben egy pickkel rendelkezik (1-6. körben a saját, míg a hetedikben a Bears pickje a miénk). Továbbá a hírek szerint a Patriots aktívan igyekszik elcserélni a korábbi elsőkörös Mac Jonest, aki iránt több csapat is érdeklődött már, így könnyen lehet, hogy az új ligaév első napjaiban távozhat az irányító.

 • 20:00 - Chukwuma Okorafor egyéves szerződést kapott a csapattól, maximum 8,25 millió dollárt kereshet ezalatt. Az alapfizetése 1,125 millió dollár, ami garantált, emellé jön még 2 millió dollárnyi aláírási bónusz (szintén garantált), a többit pedig különféle ösztönzők formájában érheti el. Négy millió dollárt foglal a capből idén. Az a bő nyolc millió dollár sok szurkolónak tűnhet kimondottan soknak egy ilyen játékosért, ám minden bizonnyal ezek csak nagyon extra esetben érhetőek el, a nyolc milliónak jó eséllyel a felét fogja kapni.

  A tegnapi napon két játékos kapott ERFA-tendert: OT Tyrone Wheatley Jr. és a tavalyi szezon végén jól teljesítő cornerback, Alex Austin. Mindkét játékos alá is írta a tendert.

 • 17:05 - Hunter Henry marad a Patriotsnál! A korábbi második körös TE 2021-ben került a Patriotshoz, ahol nyoma sem volt korábbi sérülékenységének (csak a tavalyi szezon végét kellett kihagynia), minden évben nagyon hasznos tagja volt a támadóegységnek, tavaly csapatkapitánynak is megválasztották. Henry új szerződése három évre szól. Ezalatt 27 millió dollárt fog keresni - ebből 16 millió garantált -, ami ösztönzőkkel együtt 30 millióra kúszhat fel.

 • Az első érkező a korábbi Steelers OT, Chukwuma Okorafor. A játékost korábban kivágta a csapat, ezért lehetett vele hamarabb megegyezni. Alapvetően harmadik számú, swing tackleként kell vele számolni, de több kezdő meccse is volt Pittsburghben a jobboldalon. A hírek szerint továbbra is tárgyal a csapat Onwenuval, Okorafor érkezése azért is volt fontos, hogy mélyebb legyen az egység.

Hozzászólás

Szuper, hogy Henry marad!

A 4 milliós cap hit a lényeg Okorafor esetében és az rendben is van szerintem. 

Sziasztok szerintetetek milyen ellenértéke lehet MJ.-nek?

4-6 között bármi. Volt aki szerint ha szerencsénk van egy negyedik is beeshet, de volt olyan GM aki szerint örüljünk ha egy hatodikat kapunk érte. Szóval a realitás valahol az Ákos által írt 5. kör körül lehet

Tudom, a kisebbséghez tartozom és én is átkoztam MJ-t, de a konyha egészét nézve új a főszakàcs, új a főpincér, és reális az esély Harrisonra, aki a Top prospect, NFL ready, kb. ahogy olvasom. Ő meg egy-két jobb falember draftról, FA piacról (ha van)  és egy újra első éves MJ talán előre mozdíthatná ezt a szürke O-t. Talán jobban bízom Harrisonban, mint amennyire reménytelennek látom MJ-t. Őt gallyra vágta a múlt rendszer.. A QB prospectek is biztosan jók, de ha a papírforma marad, akkor a 2AB prospect QB kimegy, Daniels meg a 20. helyre csúszott a Boardon (MJ 1/15 volt) Nálunk sok a baj, s egy fecske így se, úgy se csinál nyarat. Remélem, az új front office jó döntést hoz. Go Pats!

 

 

Ha ennyire el akarjuk cserélni MJ-t, akkor abból vajon egyenesen és egyértelműen következik, hogy az 1/3-mal irányítót fogunk húzni?

Nem feltétlenül. Simán lehet, hogy ez az év lemegy Brissettel (vagy egy hozzá hasonló brigde-QB-val) és BPA alapon jöhet mondjuk Harrison, vagy akár egy letrade is.

Kár, hogy olyan információnk sose lesz, hogy mi a pontos terv, mert én simán tudnék menni ezzel, ha tudnám, hogy megvan a mesterterv a csapat további javítgatására, és hát az fr irányító megtalálására. Így kénytelen leszek csak bízni benne... :)

Egy ilyen módszeresen leépített franchise-t újra életre lehelni nem túl hálás. Nincs irányítód, nincs elkapód, nincs falad, van pénzed ugyan, ellenben játékos(ok) nem igazán, akire elköltsd. Ahhoz, hogy egy - reményeim szerint - fasza qb-hoz juss sajnos el kell engedned a class legjobb játékosát, ami szintén ordas hiányposzt. Számomra ettől függetlenül nem elfogadható nem irányítót választani, mert ilyen közel hozzá draftilag remélem jó sokáig nem leszünk. És ebben azért a legtöbb csapathoz közeli szaki is egyetért, attól mert kéthetente van egy “rumour” a letrade-ről én ennek még nem dőlök be, ez ilyenkor normális.

Persze ha holnap Baker aláír 3 évre 120M dollárért nyilván borul minden, de azért ez meglepne, és nem is szeretném annyira 🙂

A hírek szerint a jövő évi QB draft class még az ideinél is gyengébb, úgyhogy akkor feltehetően jövőre sem húzunk QB-t. 

Elvesztegetett első kör :(

Az - de ettől még az akkori döntés szerintem abszolút helyes volt. Őt kellett húzni, megpróbálni, és dobott is egy kifejezetten erős kezdő évet. Aztán valami félrement, valszeg ahogy a Butler ügyet, ezt sem fogjuk soha megtudni pontosan hogy miért és ki miatt. Nem jött be - de ezzel sem vagyunk egyedül...

Bourne marad, 3 év, max. 33 millió.

Chris Board  elküldve 

Szerintem Butler is megérdemelne egy búcsút (most vonult vissza), ha már nyert nekünk egy Superbowlt...

 

Higgins  trade-et kér! Rajta Pats! 

Kirk kapitány megy Atlantába 4 évre. Ő volt a top1 FA tudtommal, csak ezért írtam be.

Jött egy futó a Commanderstől

Barkley is elszállt a sasokhoz... 37,75 milkáért 3 évre

 

A giants  egyre távolodi  Onwenutól:

The #Giants have added a key OL, set to sign Jermaine Eluemunor to a 2-year, $14M deal.

Onwenu marad, 3 év, 57M, ebből 38 garantált. Azta!

MJ drágább lett volna mint a most hozott Brisett? QB2-nek megtartottam volna.

Nem, csupán a mentorálásra vagy elvinni fél szezont, esetleg egy egészet és aztán átadni teljesen alkalmatlan, sok szempontból 🙂

Brissett 8M egy évre maximum.

Brisett is a házban, ahogy várható volt. 1 év 8 millió. 

A Brisett-deal utalhat arra, hogy az első körben nem iányítót hozunk? Vagy a csak egy évnyi gyámkodáshoz muszáj az elérhető legjobb irányítót beszerezni? Mi a véleményetek?

Egy év alatt nem lehet csapatot építeni. Hiába van egy jó qb-d, ha a többi csapatrészed kuka, főleg egy első évesnél. Brisett jó lesz, én amúgy is bírtam mikor itt volt, tanul majd az új qb, aztán meglátjuk.

Egyetértek,szerintem az elérhető opciók közül Brisett az egyik legjobb választás volt,szerintem így épphogy növekedett a QB draft esélye,mert nyilvánvalóan bridge QB-nak szánják,hogy ne legyen muszáj bevágni a mély vízbe a rookiet és ez szerintem tök ok.

"Ezt miből számolta ki?" :))). Viccet félretéve: Bármi lehet még a Macik döntése, azt a Pats nem tudhatja biztosra, maximum lehetnek belsős pletykák amik oda is eljutnak. Én már sok olyan mock-ot  láttam, ahol a Macik Williams-et húzzák 1/1-en a Commanders meg a Pats-el osztozik a Daniels-Maye pároson. Tehát a szakértők még Daniels-t is elképzelhetőnek tartják mindkét csapatnál. Sőt talán olyan is volt, hogy a Macik húzzák, de az a mock szerintem csak azért lett, hogy ne mindig ugyanaz legyen hétről-hétre. Emiatt aztán elég elhamarkodott lenne azt hinni, hogy csak két QB megy ki az első három helyen. És akkor JJ-t még nem is említettük, akinek az ázsiója a Combine után erősen felfelé ívelőben van.

The #Patriots are signing former #Browns LB Sione Takitaki, per source.

Tetszik eddig az új front office tevékenység. Nyilván nem egy-két játékosra van a csapat attól, hogy meghatározó tényező legyen újra a ligában és több posztra kell megfelelő játékost találni. Nagyszerű, hogy eddig nem fizettek túl senkit és úgy építkeznek. Nem szórják ész nélkül a pénzt.

Onwenu megtartásának kifejezetten örülök. Szerintem egyáltalán nem lett túlfizetve, egyenlőre még nem tudom, hogy RG vagy RT-ként fogjuk-e használni. Onwenu passzblokkolásban jó, futásblokkolásban kiváló. A kérdés, hogy milyen rendszert fog használni az offense.

Brisset igazolás is tetszik, talán az egyik, ha nem a legjobb csere QB a ligában, ár érték arányban tökéletes igazolás.

Bevallom Takitakit nem ismerem, de amit olvastam róla az tetszik és két évre ár érték arányban jó igazolás. Mack Wilson után amúgy is kellett valaki.

Bourne és Henry megtartása is tetszik, ha jönne egy első számú elkapó (Higgins, Ridley) akkor véleményem szerint ők is jobb számokat tudnának hozni.

16 millát nekünk is megért volna Henry 2 évre...

Miattam lecsúszhatunk Ridley-ről ha jön Higgins 🙂

Az, hogy előbbi miért akar inkább oda visszamenni az teljesen érthető. Kérdés adunk-e annyi pénzt amit a Jags már nem és ami Calvint meggyőzi.

PArker elküldésével mit nyertünk? Hogy még fizetünk is neki.

 

Lényegtelen. Kivágjuk, tehát lesz utána nagyjából 6 millió DM. Ha cserélt volna érte az Eagles, akkor ennek a felét megspóroljuk. Így gyakorlatilag annyi, hogy a Philly adott neki egy veteránminimumot, de mivel a szerződésében garantált alapfizetés volt, azt tőlünk ugyanúgy megkapja.

Danielle Hunter Texans, 2 év 50 millió, gyakorlatilag teljesen garantált. 

https://www.patriots.com/news/report-patriots-add-veteran-te-austin-hooper

A második nap csendesebb volt, mint az első. Úgy látom, hogy egyenlőre a front office nem megy rá a nagy sztárokra (vélhetően ők nem is akarnak a Patsbe játszani, mert az elmúlt 2 év alapján nem a legvonzóbb franchise), inkább rendszerben gondolkodnak és ahhoz keresnek megfelelő embereket. A védelem úgy tűnik nem gyengült, sőt, ha a CB-k és Judon felépülnek akkor még javulhat is. A támadók viszont nem erősödtek véleményem szerint, ez egy hosszabb (vélhetően 2-3 év) építkezés után lehet vonzóbb a nevesebb szabadügynökök számára.

Nekem tetszik, hogy nem fizetünk túl senkit és szórjuk a pénzt, mint a Carolina, inkább próbál a csapat tudatosan építkezni. Bár még odébb van, de remélem ez az építkezés sikeresebb szezonnal, de mindenképpen látványosabb játékkal párosul.

Én még bízom benne, hogy a mai nap folyamán még érkezik erősítés - gondolom kivárunk, hogy mit lép a Chargers

Két dolog: az X-en volt egy statisztika (sajnos már nem emlékszem ki tette közzé és lehet valamennyit tévedek is), hogy a két évvel ezelőtt a legnagyobb pénzeket kapó top 11 szabadügynökből már hét (vagy nyolc) nincs a csapatnál, aki akkor fizetett érte (és azt hiszem olyan ebben nem volt, akinek egyszerűen lejárt a szerződése). Szóval a free agency-t is csak okosan érdemes tolni.

A másik, hogy mi nem egy (vagy kettő) baromi jó játékosra, nagy sztárra vagyunk attól, hogy contenderek legyünk - szóval hiába adtuk volna meg ugyanezt pl. Danielle Hunternek, az lényegében kidobott 50 misi lett volna szerintem. 

Persze ettől még megnézném itt Tee Higginst vagy az egyik Chargers elkapót egy hosszabb (ez akkor nem Keenan Allen lesz :)) és nem túlfizetett szerződés mellett, mert a WR az teljes hiányposzt nálunk. Szóval nem azt mondom, hogy ne igazoljunk senkit, de igazán nagy sztár leigazolásának pár évre nem látom értelmét (mert a sztárokat szinte mindig túl kell fizetni).

Hogy szokták mondani: D...ni és és szűznek maradni egyszerre nem megy :) Kellenek jó játékosok, hogy jó csapat legyünk, főleg most. Ez bizony azzal jár, hogy túlfizeted őket, mert különben nem jönnek ide. Én olyat nem láttam, hogy "középszerű" játékosokkal lettél jó és utána kezdtél oda csalogatni elite játékosokat. De tényleg az egész NFL erről szól, hogy ezt az arányt jól találd el!

Mindkettőtöknek írásában van igazság, nem tudni, hogy mi jár a játékosok és a front office fejében. Én örülnék egy elkapónak (Higgins) és cornerbacknek (Sneed), de ezekre vajmi kevés az esély. Természetesen nem tudunk annyi elkapót, falembert és irányítót hozni, hogy minden posztra meg legyünk. 

Ami még fontos, azok a jó draftok. És hogy utána fejleszd a játékost. Ha pedig tényleg jó lesz, akkor tartsd meg és fizesd ki, ahelyett hogy kintről hoznál másik játékost ugyanúgy nagy pénzért. 

Kedves Increay! Köszönet a szerződések táblázatodért, de van egy kérdésem. Ösztönzők közé mi számít? Beleszámít pl. a Meccsbónusz és a Workout bónusz? Ha nem, és az külön független tétel, jó lenne tudni mik azok az egyes játékosoknál, mert pl Okorafor-nál, Bourne-nél hatalmas összeg (~$4M). Persze, ha még nem ismert, kivárom amíg meglesz. :)

Én úgy tudom, hogy csak olyan dolgok, amiket a játékosnak a mérkőzéseken mutatott teljesítményével kell elérnie (pl. X elkapás, Y yard, pro bowl, all pro, stb.). Ha az adott számot (pl. 500 yard) hozta tavaly, akkor azt "valószínűleg eléri" (LTBE) idén is - és akkor ez az ösztönző beleszámít a cap space-be, ha nem hozta tavaly, akkor azt "valószínűleg nem éri el" (NLTBE) idén sem és nem számít bele a cap space-be. Ezért szoktak fura számok lenne az ösztönzőknél, mert pontosan a tavalyi szám főlé lőnek sokszor egy egységgel (aztán ha persze mégis eléri a játékos, akkor azt hiszem a következő évi cap space-ből le kell vonni, szóval azért ezzel sem lehet korlátlanul játszani).

Ezek majd később amikor a szerződések realizálódtak akkor már az overthecap vagy a spotrac oldalán fent lesznek.

Pontosan így, ahogy mammut írja. Amik külön oszlopban szerepelnek azokat külön is kell értelmezni. Annyi, hogy Onwenunál (amivel utoljára frissítettem a táblázatot) a workout bónusz mellé bejött egy súlybónusz is (200k-300k) felosztásban de azok egyben találhatóak meg hogy egységes maradjon a táblázat. Az első évében a szerződésnek a meccsbónusz mindig az előző szezon alapján kerül kiszámításra, a többiben pedig a maximum összeg kerül be és az azt megelőző szezon alapján módosul majd (tehát ha pl. Gibson idén 10 meccsen lép pályára, akkor nem 510k fog ott szerepelni a 2025-ös szerződésében, hanem csak 300k).

Köszönöm mindhármotoknak! Ezt az LTBE, NLTBE dolgot tudtam, csak azt nem, hogy ez egy teljesen „független” rovat a szerződésben.

Bourne estében el tudom képzelni az LTBE-t (elkapás, yard, TD stb.) Okorafor-nál nem igazán, mert a 4 miilához gondolom 0 sack, 0 nyomás, 0 hit, 0 késleltetés kell és a futásnál sem szabad hibáznia. Ez szinte lehetetlen szerintem, de majd meglátjuk mi lesz. :)

Nem feltétlen teljesítmény alapúak ezek a bónuszok, vannak hogy snapszámhoz (százalékhoz kötöttek). Bourne esetében már jött is update, a második éves alapfizetéséből csak akkor válik garantálttá 2,5 millió dollár, ha idén 800 yard fölötti szezont produkál.

Én úgy gondolom, hogy a snapszám erősen teljesítményhez kötött. A „féloldalas” Uche $5M-os ösztönzőjére is kíváncsi vagyok, 100 sack-et senki sem tud csinálni egy szezonban. :) Onwenu farnehéz szerződésénél nem látok ösztönzőt a tábládban.

Uche 1 éves szerződése kicsit érthetetlen. Állítólag  volt ajánlata 2 év $15M és ebből $11M garantált lett volna.. (T.Pelissero, Patspulpit) Ez a fajta "klubhűség", mármint a különbség aránytalanságának  elviselése, kicsit ostobaságnak tűnik. Persze ha megcsinálja az 5 millás ösztönzőjét...

Persze egyrészt úgy is lehet értelmezni (ha jó vagy játszol, ha nem akkor padozol), de ha pl. nincs nálad jobb opció, mert aki előtted van a depth charton az sérült, akkor te fogsz játszani. Az OLine-ban leginkább ilyen snap%-os és All-Pro meg Pro Bowl ösztönzők vannak, mert az engedett siettetéseket kevésbé szokták ösztönzőbe foglalni (őszintén szólva nem is emlékszem ilyenre) - ha mondjuk alig játszol, akkor simán megkaphatná a játékos, mert valószínűleg keveset engedett a limitált snapszám miatt, holott pont az lenne a lényeg, hogy jó teljesítmény alapján kapd meg a pénzt. Ez ugye az elkapóknál, futóknál sokkal egyszerűbb a yardok, touchdownok tekintetében.

Kérdezem, mert Te egy kicsit „bennfentes” is vagy. A csapatok vajon miért nem fogadják el/használják a PFF játékosértékeléseit azokon a posztokon ahol a klasszikus adatok nem egyszerűen mérhetők?

Ezt most nem teljesen értem, hogy mire gondoltál :) Ha arra, hogy egy támadófal-játékosnál miért nem kerül a szerződésnél az ösztönző részbe az engedett nyomás/QB hit/sack, akkor azért mert nem pontos adat. Ha pl. valaki az első héten season ending sérülést szenved, akkor pedig nem engedett egy sacket sem, akkor elvileg meg kéne kapnia a pénzt, hiszen teljesült a feltétel, holott volt mondjuk 30 snapje a szezonban. Ha erre vonatkozott a kérdés, akkor ez a válasz. Ha nem, akkor pontosíts kérlek.

Úgy tudom (de javítsd, ha rosszul!), hogy a PFF minden játékosra ad Grade-t a szezon végére is. Miért nem lehet annak értéke, egy átlagos/több? snapszám teljesítése esetében, az öszönzés mértéke.

Így van, minden játékos kap grade-t minden meccsre, ebből kijön a szezon végére egy season grade is. Arra, hogy ezt a csapatok miért nem használják az ösztönzőknél nem tudok válaszolni, őket kell megkérdezni. Egyébként szvsz a grade-k sokkal inkább a szurkolóknak, médiának készülnek, semmint a csapatoknak, ők más jellegű információra kíváncsiak legjobb tudomásom szerint.

"...ők más jellegű információra kíváncsiak legjobb tudomásom szerint." Nem osztanád meg, néhány példával,hogy mire? :)

Más jellegű adatok, amikből következtetéseket lehet levonni. Ráadásul ha jól tudom, kapnak egy adathalmazt, abból pedig azt használnak és úgy, ahogy ők akarják. Amiket a podcastben elmondtam anno (hol állnak fel az elkapók, futók, cornerek, a védőfal-játékosok hanyas technikán állnak fel, milyen messze vannak a védők a LoS-tól, ilyesmik). Ezek azonban csupán ötletek, pontos infóval nem tudok szolgálni.

Idő van! Sistereghetnek a rosterek, kezdhet fogyni a Cap Space! Remélem elkapunk egy jó elkapót Mi is!

Mindenki szerint QB-t húzunk? Én így Brissettel és Ridleyről lecsúszva egy Harrison Jr.-ért se haragudnék. Hatalmas need a No.1 WR. Aztán hátha tolna egy probowl szezont... ;) Amúgy nem lesz bonyesz a draft eleje, biztos kész van már az a pár opciós terv. Magam részéről Trade inkább ne legyen...

Ridley-ért ilyen formán egyáltalán nem kár. Az már érdekesebb kérdés, hogy miért nem adunk egy második kör elejét idénről a Bengalsnak, aztán toljuk át ugyanazt a tervezetet egy másik asztalra?! 

A draftról megoldás Marvin, más lutri. Akkor mégiscsak rászimatolunk Fieldsre? Kíváncsian várom, hogy folytatjuk a dolgokat.

Nem értem ezt a Marvin Harrison és más senki mantrát, amikor az utóbbi évtized egyik legerősebb WR osztálya érkezik a draftra. Három WR is simán kimehet a top10-be, minden konszenzus boardon így is van, és az a három játékos valóban elit.

De a mögöttük érkezők is abszolút kezdő kaliberek még a második körben lévők is, sőt a harmadik körösök között is lesz azonnali kezdő, akiben nagyon nagy potenciál van.

Egyetértek azzal, hogy ilyen körülmények között Ridley nem kell. Gyorsan megnéztem és ahogy látom nálunk 5 % adó van, míg Tennessee államban nincs (mindenféle trükköt lehet nyilván alkalmazni, ez csak egy laikus ráguglizása, de) ha ezzel számolok, akkor ahhoz, hogy kicsit még előnyösebb is legyen a játékosnak nettó pénzben a Pats ajánlata 24.5 milliót kellett volna adni neki évente.

Ennyit én biztosan nem adtam volna Ridley-nek (sőt!). Hiába van pénzünk, túlfizetni játékosokat nem szabad akkor sem.

Tennessee államban valóban nincs állami jövedelemadó, de a szövetségit ott is beszedik.. A kereskedelmi adó viszont az egyik legnagyobb az USA-ban 9,75%. :)

Az eddigiek alapján nagyon lassú építkezés lesz ez…

Tyron Smith szerintem jó lenne ha egészséges maradna.

Elég csendes nap volt a tegnapi ligaszinten is, bár az Allen tradre nem számítottam és Armsted is csapatot talált. 

Sok nagynevű szabadügynök van még a piacon, már túl pályájuk csúcsán, érdekes, hogy még nem találtak csapatot. Valószínűleg nem gondolkodnak egy-két évben a csapatok, amiben nagy pénzt kéne ezeknek a játékosoknak kifizetni? 🤷

Én feljebb írtam, hogy túlfizetni nem érdemes senkit, de hogy megfizetni se fizetünk meg senkit azt nem egészen értem... illetve azt nem látom, hogy ha hozunk egy QB-t az 1/3-ra, akkor az kinek fog dobálni, illetve ki fogja megvédeni a vak oldalát. Ahogy ez az FA alakul egyre inkább húzok arrafelé, hogy le fog tradelni a csapat.

Aztán majd ma este korrekt áron megfizetjük Tyron Smith-t/Humphries-t, hozzuk a második körért és egy csomó pénzért Tee Higginst, mellé olcsóért Boyd-ot (és közben hosszabbítunk hosszú távra Dugger-rel és Barmore-ral) és... és aztán felébredek reggel és látom majd, hogy mindezt csak álmondtam. :)

A Higgins cserének örülnék, előbb utóbb Duggerrel ésBaremorra is hosszabbítan kell. Könnyen előfordulha, hogy trade lesz lefelé, de bízom benne, hogy nem. Kivéve, ha 2 db első kört adnak cserébe. 

Mennyi pénzt vihetünk át a következö évre?

Cap space-t bármennyit. Olyan szabály van viszont, hogy 3 év átlagában el kell költeni a rendelkezésre álló pénz 90 %-át, és talán most indul az új három éves ciklus, de azért ebben nem vagyok biztos.

Miguel megírta pontosan:

 1. There is no annual cash spending rule. 
2. The 90% cash spending rule covers three years. Current period=2024/25/26
3. Cash is not cap
4. Cash spending is based on the League cap. 2024 League Cap=$255.4M
5. Cap space is based on a team’s adjusted cap. Patriots=$266,059,977

Hát...

Nem löttem be a gatyába attól amit eddig igazolás címszó alatt műveltúnk.

Nem mondhatja senki hogy szórjuk a pémzt...

Hát...sajnos egyet kell értenem. :(

Azon kívül, hogy megtartottuk a jókat, és ez az egyetlen eddigi pozitívum, a rosterünk nem sok újdonságot mutat. Brissett-nek, akit egyébként kedvelek/elismerek, egyelőre nagyrészt a tavalyiak jutnak és a védelem se sokat változott.

Eddig elmentek 10-en, jött 7 játékos (ebből 4 csak 1 évre, sőt az eddig újraigazolt 11-ből 7! szintén csak egy évre szerződött, ami nem igazán egy új kezdetre utal, inkább kicsit „konzerv” ízű.), Dugger is még „lebeg”. A draft lesz a Megváltó? Hát...jó, ha 3-4 kezdő lesz közöttük. Jelenleg pesszimista vagyok inkább. :(

Dugger papíron tényleg "lebeg", de amennyi nagynevű safety van még mindig a piacon, meg lennék lepve, ha bárki nála próbálkozna. Amúgy én még mindig azt gondolom, hogy irányítóért megyünk a drafton, és néhány komolyabb játékosért pedig megpróbálunk cserélni.

Jó O.K., a vikingek felcserélését nem láttam. Most már érdemes lenne lecserélni, főleg ha a két elsőkörösön kívül még kapnánk valamit az 1/3-ért.

Fields ment a Steelers-be, így már ez az opció sincs a spekulációk közt.

Ha véletlenül kicserélünk a Top3-ból azért felveti majd a kérdést, hogy ennyiért mi miért nem próbáltuk meg átvenni. 

Részemről örülök, hogy a csapat közelébe nem jött. Annak kevésbé, hogy tulajdonképpen semmi nem történt eddig. Kb. minden tavalyi hiányposzt maradt betöltetlen, cserébe az sem teljesült, amit a nyilatkozatok szerint elterveztek, hogy hoznak egy minőségi védőjátékost. Szerintem is jön a lecsere a drafton, mert végtelen pick kellene, hogy legalább esély legyen a fejlődésre. 

Nem vágytam én feltétlenül Fieldsre, de sok veszítenivaló nem lett volna, kihúzzuk MHJ-t, aztán max idén Fields/Brissett, úgysem ez lesz a csodaszezonunk.

A Vikes biztos rá fog próbálni a pickünkre - én nem adnám, hacsak nem szent meggyőződés, hogy Nix vagy McC lesz az emberünk 15 évig, ők sanszosan húzhatók a Vikings mostani helyén -, végtelen “szenárió van még. De igen, egy Higgins-trade és 1-2 minőségi erősítés addig nyugodtan beeshetne azért, valóban 🙂

Én nem értem ezt a MHJ-t mindenáron meglátást. Ez a class tele van jobbnál jobb wr prospectekkel, miért pont Harrison Junior?

Én nagy valószínűséget látok abban, hogy letrade lesz és nem jön blue chip QB és Harrison sem. Ez  a mostani free agency ennyi (el nem költött) pénzzel és ilyen események után azt feltételezi, hogy a vezetőség minimum 2 évet építkezni fog és a minél több értékes draft cetli az többet fog érni, mint egy most (korán) ellőtt qb/wr draft.

(Nem túl) merész jóslat:

1) Letrade Minnesota 2 db idei első kör + jövő évi első? de inkább második kör (ez valós lehet érték arányosan)

2) O fal húzás, D fal húzás

3) Minőségi wr, de nem Odunze, Nabers, Harrison, inkább 2. kör első húzása (Troy Franklint bírnám, ha ott még elérhető), mert azért kell ide játékos a mostani szezonra is

Én inkább annak a híve vagyok, hogy először az irányítót kellene megtalálni. Az a baj, hogy egyáltalán nem biztos, hogy csak egyszer kell majd próbálkozni vele (sőt). Ha azt megtalálja a csapat, akkor lehet már köré építeni a támadóegység többi tagját az FA piacon, cserékkel, és a későbbi draftokon is. Ez egy több éves folyamat, ami ráadásul soha nincs kész, hisz egyesek elmennek, mások pedig érkeznek a csapathoz folyamatosan. De a legfontosabb puzzle a QB, amit mielőbb meg kellene találni. Nem lehet arra játszani, hogy előbb egy csapatot építenek, majd hipp-hopp megtalálják utolsó láncszemnek a tuti irányítót. 

Ez nem feltétlenül igaz. Sok esetben jön egy jó csapathoz egy jó veterán irányító néhány évre, ha gyűrűt akar és persze ha van rá pénz. Be is jön néha, mint Brady vagy Payton Manning igazolása (jó, az utóbbinak nem sok köze volt az SB megnyeréséhez). De pl. a Jets is megszerezte AR-t, és nem vagyok biztos benne, higy idén nem repíti őket a rájátszásba.