Free agent értékelések

Kép
Judon

A megszokottaktól eltérően a Patriots 160 millió dollárnyi garantált pénzt osztott ki a szabadügynök piacon, mindösszesen 9 nap leforgása alatt márciusban. A 13. játékhétig ez jó befektetésnek tűnik.

A 9-4-el álló Patriots a 14. heti pihenő hetét az AFC első helyén tölti, amely eredményben nagy része van az új szerzeményeknek, mint Kendrick Bourne vagy Hunter Henry a támadó oldalon, illetve a labda másik oldalán Matt Judon és Jalen Mills az aki említésre méltó.

Ha 11 játékost igazolsz, akkor ott benne van a pakliban, hogy nem lesz mindegyik hibátlan választás, ennek megfelelően alább egy értékelést láthattok az „újfiúkról” az alapján amit eddig letettek a pályára.

A kiértékelés sorrendje ABC szerinti.

WR Nelson Agholor: C-

Kor: 28
Szerződés: 2 év, 22 m$
2021 statok: 32/55, 416 yard 3 TD + 3 futás, 11 yard

Agholorból kijött már egy két nagyobb játék az év folyamán. 72 yardot és TD-t ért el a szezonnyitón és ő volt az, aki behúzta Kendrick Bourne 25 yardos TD passzát a New York Jets ellen.
A depth charton csak a harmadik számú WR pozíciót sikerült megszereznie Bourne és Meyers mögött, ami nem nagy eredmény a csapat 5. legmagasabb átlagfizetésű játékosától. Agholor megnyújtja a pályát, amit a védelem nem hagyhat figyelmen kívül, de a szerződése miatt tőle több kívánatos.

DE Henry Anderson: nem adott be dolgozatot

Kor: 30
Szerződés: 2 év, 7 m$
2021 statok: 3 szerelés (4 mérkőzés)

Anderson a New York Jets csapatától érkezett, hogy mélységet biztosítson a szélen, de mindösszesen 35 játék jutott neki az első 4 játékhéten, amikor is a szezonjának véget vetett egy sérülés.
A sérülés következtében ő jövő évben „pótvizsgázhat”.

WR Kendrick Bourne: A-

Kor: 26
Szerződés: 3 év, 15m$
2021 statok: 42/53, 623 yard, 5 TD + 7 futás 81 yard + 1/1, 25 yard, passz TD

Bournenek beletelt pár mérkőzésbe mire be tudott illeszkedni a csapatba és ez az egy indok arra, hogy megjelent a mínusz a kiértékelésében. Az egykori 49ers elkapó 14,8 yardot átlagol elkapásonként, amihez hozzátett még 5 elkapott TD-t is. Ezzel az eredményével a második legeredményesebb a csapatban Hunter Henry után az elkapott hatpontosok tekintetében.

Bourne azon képessége, hogy megnyújtja a pályát és szinte mindent elkap ami felé repül (79,2% elkapási ráta, harmadik az NFL elkapóinak rangsorában), komoly szerepet játszik abban, hogy Mac Jones sikeres rookie évet tudhat eddig maga mögött.

Amellett, hogy csapatbarát a szerződése, komoly energiát hoz az öltözőbe is. Ha fenntartja ezt a teljesítményt, akkor 2024 végéig számolhatunk a jelenlétével.

DT Davon Godchaux: B

Kor: 27
Szerződés: 2 év, 15 m$
2021 statok: 48 szerelés, 1 sack, 2 yardveszteséges szerelés, 5 QB hit, 1 kierőszakolt fumble

Négy évig kezdőnek számított a Miamiban mielőtt New Englandbe tette át a székhelyét és erősíti a LoS-t a jelenlétével és veterán tapasztalatával. Egy kivételével minden mérkőzésen kezdő volt és a játékok 58,1%-ban a pályára került.

A játékidejét Guy-al és Barmore-al kell megosztania a fal belsejében, ami egység komoly ráhatással van arra, hogy az NFL leg ponterősebb védelme a Patriotsé.

TE Hunter Henry: B-

Kor: 27
Szerződés: 3 év, 37,5 m$
2021 statok: 35/50, 394 yard, 7 TD

Henry Jones kedvenc vöröszónás célpontjává vált. Herny-t 13 mérkőzésen 13 alkalommal kereste az irányító a 20 yardos vonalon belül és 7 TD-vel járult hozzá a csapat eredményességéhez, ami mind egy hét mérkőzéses időszakban született.

Henry és Jonnu prémium szintű szerződésekkel érkeztek, hogy a Patsben újra megvalósuljon a két TE-s játék, amire még várnunk kell. Henry 2,7 elkapás per mérkőzéses száma is alatta van az előzőleg a Chargernél mutatott játkának. Mindezek ellenére a pontszerzésben mutatott képessége pozitívba fordítja a szerződésének az értékelését.

OLB Matt Judon: A+

Kor: 27
Szerződés: 4 év, 54,5 m$
2021 statok: 49 szerelés, 12,5 sack, 13 negatív yardos szerelés, 25 QB hit, 1 fumble megszerzése

A Patriots egy olyan játékost talált Judon személyében aki mérkőzéseket tud eldönteni és a jelenleg mutatott játékával joggal sorolják az „Év védője” díj várományosai közé. Miután 2019-ben és 2020-ban is Pro Bowlba válogatták a Ravens soraiból, Judon meg tudott újulni és még magasabb szintre sikerült emelnie a játékát a Patriots keretében, mint egy minden szituációban bevethető passz siettető, akire rengeteg figyelmet kell fordítani az ellenfél támadóira és a játéka olyan, hogy ha nem is ő szerez siettetést, akkor is a munkájával megteremti a lehetőséget a csapattársainak.

Judon szerződésének részletei (13,6 millió évente és 32 millió garantált) több embernél is szemöldök húzogatásra adtak okot, de a játékos bizonyította, hogy minden pennyt megér.

OG Ted Karras: B+

Kor: 28
Szerződés: 1 év, 3 m$
2021 statok: 13 lejátszott mérkőzés, 9 kezdőként

Mióta Karras a fal bal oldalán átvette a helyet Onwenutol mint kezdő az 5. héten, a csapat mindösszesen egy mérkőzést veszített el.
Karras az előző építkezős évet Miamiban töltötte, de onnan visszatérve hibátlanul épült be a csapat játékába. Hogy mennyire simán azt az mutatja, hogy legalább 120 yardot futottunk Karras 9 kezdéséből 8 mérkőzésen. A 3 milliós fizetése ilyen eredmények mellett több mint baráti.

LB Raekwon McMillan: nem adott be dolgozatot

Kor: 26
Szerződés: 1 év, 1,3 m$
2021 statok: semmi

McMillan elszakított a térdszallagját még Augusztus 7-én, de a Patriotsnak teszett amit addig látott tőle, így jövőre visszatérhet és bizonyíthatja, hogy jól döntött a Patriots vele kapcsolatban.

CB Jalen Mills: B

Kor: 27
Szerződés: 4 év, 24 m$
2021 statok: 32 szerelés, 1 negatív yardos szerelés, 5 PBU, 1 fumble összeszedve

Amíg J.C. Jackson az pálya egyik oldalán gyűjti az INT-eket és a rivaldafényt, addig Mills a pálya másik oldalán áll szikla keménységgel. Bár továbbra is várja, hogy lehúzhasson egy labdát, de ennek ellenére mindössze 27 elkapást engedett 48 célbavételből, ami 56,3% és ezzel nem sokkal marad el Jacksontól, aki ellen 52%-al dobálnak.
Ennek ellenére évi 6 millió mellé jogosan várnál el 1-2 INT-et egy CB-től. Ennek ellenére Mills megtett mindent, amit eddig tőle kértek és segíti, hogy Jackson villoghasson a pálya másik oldalán.

TE Jonnu Smith: D+

Kor: 26
Szerződés: 4 év, 50 m$
2021 statok: 26/41, 271 yard, 1 TD + 6 futás, 28 yard

Mindenki arra számított, hogy Smith nagyobb hatással lesz a csapatra mint Henry, mert személyében McDaniels kap egy „svájcibicska” típusú játékost a pályára. A egykori Tennessee Titans játékos egyelőre még nem bizonyította a belé vetett hitet.
Az első két mérkőzésen még összesen 9 elkapása volt, de azóta a számai visszaestek. Lehetséges, hogy a vállsérülés ami a 10 héten pálya szélére szorította még gátolja abban, hogy teljes potenciállal játsszon, de a Top5-ös TE fizetése mellé egyelőre egy csere / tartalék szintjét hozza a pályán.

LB Kyle Van Noy: A-

Kor: 30
Szerződés: 2 év, 12 m$
2021 statok: 42 szerelés, 4 sack, 4 negatív yardos szerelés, 5 QB hit, 1 INT, 1 TD, 10 PBU, 2 kierőszakolt fumble, 1 megszerzett fumble

Mint Karras, Van Noy is tavasszal tért vissza egy kis Miami strandolásról. Okos döntés.
A 8. éves veterán az egyik legsokoldalúbb védője a csapatnak. A sackek számában második, míg mindemellett a PFF statisztikák alapján Phillips mögött a második legjobb passz védekezésben. BB továbbra is a legjobbat hozza ki belőle a pályán.

Forrás: 1

Hozzászólás

Bourne mellé még egy adat:

A 3.legjobb passer rating jön ki a célbavételekor emberfogás ellen az egész ligát nézve. Csak a két Vikins elkapó jobb nála kicsivel.

Thielen 143,4
Jefferson 140,9
Bourne 140,2

Jonnus Smith és Agholor esetében pedig azért azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy csak egy labda van és azzal is legtöbbször futunk. Tehát ezt illik figyelembe venni, mert esélye sincs minden újnak jó számokat és elkapás mennyiséget hoznia. Agholor gyengébb számaiban Mac Jones is ludas, mert a szezon első felében nem is nézett nagyon 20 yardon túlra, inkább a biztosabb célpontokat választotta. De ettől Agholor még szeparálódott, célba vehető lett volna. Illetve többször alul vagy túldobta őt Jones. De ezek nem Agholor hibái. A területet pedig nyitja a többieknek maga mögött, ami nélkül szenvedne Bourne is.

Jonnu Smith pedig egész egyszerűen a futás blokkolásban van használva, éppen amiatt, mert inkább futunk. 420 snapje volt és ebből 248 futójáték lett. A 137 passzjátékból is bent maradni blokkolni 29 esetben. Így van összesen az évben 108 útvonala, de csak egy labda, amit el kell osztani Bourne, Meyers, Henry, Agholor és a futók között.

A névsorból is látszik, hogy a slotban és forgalomban történő útvonalakat favorizálja Jones, és Agholor mélységi célbavétele helyett a biztosabb Meyers, Bourne, Henry, futók útvonalát választja ki. Smithnek pedig darabszámra is kevesebb az esélye.

Ha amúgy Smith lenne a favorit, akkor meg Bourne lenne rossz megítéléssel, vagy Henry. Mert egyetlen labdán vank a futójáték mellett, amit ennyi új szerzemény között nem lehet elosztani úgy, hogy mindenki A-B értékelést kapjon. Ehhez túl sokan jöttek ezekre a posztokra és túl sokat futunk mellé.

Értékes hozzászólás, köszönjük. A felsorolt pontokban igazad van, de szerintem emellett értelmes értékelések születtek az eredeti cikk szerzőjétől.

Ami bizakodásra ad okot, hogy van mélység és opció. Most már nem tűnik elhamarkodottnak azt mondani, hogy lesz playoff és akik itt C / D értékeléseket kaptak, azoknak meglesz az esélye, hogy hirtelen hőssé váljanak akár egyetlen játékból is. ld pl.: Butler :) 

Olvastam az eredetit, ezért tudtam gyorsan reagálni.
Ha nem válnak hőssé, sem hiszem azt, hogy le kellene húzni őket. A mi támadósorunk a rendszertől működik, és ha ebben a rendszerben több mélységi játék lenne, akkor a slotban erős játékosaink számai csökkennének. Ha a futójáték kárára többet passzolnánk, akkor megint baj lenne, mert a Denver pont azt a területet vette el a főcsoport döntőben, amit mi előszeretettel támadunk. De mivel nem volt vertikális fenyegetésünk, simán túltöltötték ezt a részt, elvették a passzsávokat és Brady vért izzadva is alig haladt Gronkékkal.

Ezért nálunk a futásból indul a móka, és a futásra fellépő emberek mögötti terület az első támadási felületünk, ebből jönnek aztán a vertikális opciók. Szépen egymásra épül minden, és egymás nélkül nem lenne gördülékeny. Ezért amikor valaki el szeretné venni a futásunkat, és erre 8 emberes boxot pakol fel, akkor jöhet Bourne, Meyers páros.

Önmagukban a számok persze értékelhetőek, csak a rendszerre gyakorolt hatás sokkal nagyobb lesz. Elkapás nélkül is akár. Példa erre Harry esete is az idei évben.

És amíg ezek működnek, addig nem hiszem hogy váltunk. De amikor váltani kell, akkor lesznek opcióink, aztán vagy megtudjuk oldani vagy nem.

"minden centet megér" :)

Ott én is megakadtam egy pillanatra, de az eredeti azt mondja hogy: “but he's been worth every penny”.

Ennyire erős maradhatott az Angliai eredeti szófordulat, ennyivel később is megmaradt?

Izgalmas, hogy magyarban is a mérföldkő kifejezést használjuk amikor egy folyamat lényeges pontjához érünk, pedig az út menti jelölő nálunk kilóméterkő.

Off: Visszakerestem, az 53as keret hirdetésekor mit gondoltam, mert emlékeztem, hogy picit optimistán valami ilyesmire számítottam. Még a legjobban féltett Kicker Team és a CB-k is várakozáson felül szerepelnek, mert szerencsére Folk lett a rúgó, JC meg elit szinten teljesít. De összességében véleményem szerint is a rendszer működik. Talán ezért tudunk egy év kihagyással újra versenyben lenni a legjobbakkal. (A sok hater legnagyobb bánatára... :) )

Szubjektív posztonkénti értékelés, bár nem vagyok szaki...

QB - 7 - Bízom a fiúban, és nem bánom, hogy nem CN-ra bíztuk a szezont. Sok a kérdőjel, de BB csak tudja.

RB - 9 - Ez egy nagyon tehetséges sornak tűnik, a fal jó hozzájuk, az újonc QB tehermentesítése miatt szerintem bőven lesz feladatuk. Egy jó Run Heavy Offense egy tűpontos Mac-kel, erre számítok a post Brady érában.

WR - 6 - Nagy minőség nem érkezett, folyamatos fejlődéssel, sérülések nélkül   segíthetik az O-t

TE - 7 - Nevekre sokat javultunk, az eddiginél csak jobb lesz a TE Játékunk.

O-fal - 8  - Nem gyengült, én bírom őket. A futásban több szerepük lesz.

DT - 8 - Ez a sor is szimpi, több belső nyomást várok tőlük.

LB - 9 - A kezdősor nekem pepec, a mélység is jó. Fiatalok, öregek jó egyvelege lesz. Ott lesznek mindenhol.

CB - 4 - Igazi CB1 nélkül? Remélem, a fal tud akkora nyomást biztosítani, hogy ne legyen 3. és hosszúnál borítékolható a first down... 

S - 6 - A kezdők oké, a mélység már kevésbé.

Kicker csapat - 6 - Ez a Nordin gyerek nagyot tud rúgni, néha pontosan is...

Spec. team - 8 - Jó sor, komoly mélységgel. Remélem, hoznak TD-ket is.

A Boldról, tippeldéről sajna lemaradtam, de veletek vagyok!