Friss hírek: igazolás, sérülés, visszatérés

Kép
breaking

Kezdjük a két jóval:

1; Field Yates információja szerint a csapat újra igazolja a TE Benjamin Watson-t, akit egy hete küldött el a csapat.

Akkor Bill Belichick azt nyilatkozta, hogy egyszerűen nincs hely a játékosnak az 53-as keretben, azonban most felszabadult Jakobi Johnson sérülésével egy hely, így a TE visszatérhet.

2; Ian Rapoport információja szerint az elkapó N’Keal Harry a héten elkezd együtt edzeni a csapattal.

Ha nem lesz visszaesés az állapotában, akkor ez azt is jelenti, hogy ő lesz az egyik IR-ről visszatérő játékos.

És a rossz:

Mike Giardi információi szerint pár hetes kihagyás vár TE Matt LaCosse-ra, akinek az elmúlt mérkőzésen megrándult az (MCL) térdszalagja, de nem tudta mellőzni a csapat, és 15 snapnél a pályán volt a sérülése ellenére. A sérülése egyébként a sikertelen 4&1 játéknál történt. 

 

Forrás: Boston.com, NESN, Twitter

Hozzászólás

Watson rutinja jól jöhet ha fizikálisan rendben van. Egy olyan célpontja lehet Bradynek akit az ellenfélnek is csak őrizni kell mert elkapni biztos tud és Brady megdobja ha üresen van. 

Ez a Watson "gumizás" kicsit előre sejthető volt és remélem Ő is így gondolta, azaz fizikálisan nem eresztett le. 

Reméljük az eltelt 5 napot nem a mekiben töltötte :) Engem ami érdekelne, az a pénzügyi vonzata. Aláírási bónusza 458.824 $ volt, ami dead cap hit-be beleszámított. Amikor 5 napja elküldtük, 2 millió felszabadult a sapkából. Kíváncsi leszek, hogy a régi aláírási bónusza milyen szerepet játszik az új szerződésben, gondolom beszámítják valahogy azt is.

Watsonnak örülök, bár két olyan dolog beárnyékolja egy kicsit a sztorit, ami enyhe rossz szájízt ad a végeredménynek. Az egyik LaCosse sérülése. Ha marad egészséges, gyanítom fel sem merül Watson visszahívása, főleg ha Jacobit is elkerüli a sérülés, mert a kettő együtt hozhatta a TE újraigazolását. A másik, hogy ettől egy kicsit kapkodósnak tűnik BB húzása. OK, nem láthatta előre és kényszerpályára került, s viszonylag ez tűnt a legésszerűbb hívásnak. De a haterek rohadtul elkezdik majd emiatt ekézni. Nem számít, csak nyerhet a csapat Watsonnal.

Viszont N'Keal-nek felhőtlenül tudok örülni. Nagy-nagy segítségére lesz a csapatnak és én már alig várom újra látni a pályán útban az ellenfél végzónája felé egy egykezes elkapás után tojással a kezében :) 

Nem kapkodás ez. 
Mindig az aktuális helyzet szerint kell döntést hozni. A változók határozzák meg a döntéseket. Akkor az volt a jó döntés, hogy elküldték, nem volt rá szükség az akkori helyzet szerint. Most módosult a változó, és ebben a helyzetben ez a jó döntés. Sőt, még szerencse is kicsit, hogy Jakob Johnson és LaCosse kiesést egy emberrel lehet pótolni, aki éppen szabad, aki pont a mienk volt, aki jól ismerünk, aki jól ismeri a csapatot, aki rutinos, tapasztalt játékos, akire nehéz helyzetben lehet számítani.

Brown elküldéséről mit lehet tudni így utólag? Ugye, mindig arról meg a szöveg, hogy BB nem csak edző, hanem generál manáger is, aki a személyi ügyeket is teljhatalommal intézi. De egy másik pletyka meg arról szólt, (valahol olvastam), hogy ez az elküldés Kraft döntése volt, és BB nem akarta. Ha így van, az azért érdekes, hiszen ezzel Kraft "felülről nyúlt bele a csapatba", gyakorlatilag olyan témába, amit már egyszer rábízott másra. Az ilyesmi nem növeli a felek közti bizalmat. 

Szerintem a tulajdonosnak megvan a joga ahhoz, hogy a csapat jó hírnevét sértő játékosokat elküldje. Nyilván tisztán szakmai alapon Kraft sosem fog beleszólni a játékos politikába, de ha úgy érzi, hogy valaki árt a franchise megítésének a pályán kívüli dolgaival, simán meghoz egy ilyen üzleti döntést a jövőben is

Szerintem az volt a legnagyobb gond ezzel, hogy AB-val kapcsolatban az igazolása után is sorra derültek ki dolgok. Úgy gondolták mikor leigazolták, hogy az AB elleni vád csak egy pénzleső nő vádaskodása, és azt még lehetett így kommunikálni. Csak azután kiderült, hogy AB megfenyegette a nőt, és ha jól tudom megjelent egy másik is hasonló vádakkal. Ez állandó téma lett volna hétről-hétre az újságíróknál, és újra reflektorfénybe hozhatta volna Kraft Miamiban történt prostis ügyét, ami igen kellemetlen lett volna neki személy szerint is. Talán érthető, ha Ő mint tulajdonos a kirúgás mellett döntött. Legalábbis Én így látom.

Azért érdekes, hogy amióta elküldtük, azóta megszűntek a támadások ellene....

Először is, mert ő adja állandóan azt a rahedli sok pénzt a plusz gyűrűkre... :-)

Watsonra visszatérve: én nagyon szerettem. Ez kb.10 éve lehetett... És nem hittem el pár éve, hogy még mindig játszik. Ráadásul nem is rosszul: nagyot ment a Saints-ben, de az is már csak olyan “másodvirágzás” lehetett. Kizárt, hogy még legyen benne. Max a régi kapcsolat és a respektje miatt jön. Meg nincs TE... :-(

Azért drukkolok neki!

És akár Cajuste is visszatérhet lassan az NFI-ről, ami jót tehetne az OL-nak

Ha ennyien visszatérhetnek akkor aprítás lesz az 53-as keretben, bár vannak ott emberek akikért nem hullajtanék könnyeket.

Harry ha elkezdi az edzést, akkor utána kötelező aktiválni mennyi idő van rá? Mi van akkor, ha elkezdi az edzést, de úgy ítélik meg, hogy mégse tér vissza, ebben az esetben felhasználtunk egy lehetőséget az IR-ről való visszatérésre? 

Ha jól tudom két hét van eldönteni, hogy akarják-e aktiválni ténylegesen. Ha nem, akkor lehet felhozni mást a helyére. Amit most elkezdett, az csak az edzés, aktiválni ténylegesen 8. hét után lehet, és csak onnantól számít a lehetséges 2 főbe.

Én úgy tudom, hogyha elkezd edzeni, akkor az egyik lehetőséget már ellőttük rá, hiába nem kerül a 2 hét utan az 53-as rosterre, már csak egy lehetőség marad. Ezt a szezon elején beszéltük is a podcastben, hogy érdemes lesz figyelni, ki kezd el edzeni, mert abból már lehet következtetni arra, hogy mi fog történni:)

El is olvastam, és aszerint rosszul tudtam a visszatérés szabályait. Akkor hát Harry az egyik aki visszajöhet 21 napon belül, és már csak egy jöhet vissza rajta kívül függetlenül attól, hogy N'Keal  21 napon belül bekerül az 53-ba vagy sem. Erről a "lehetséges visszatérő" megjelölésről még nem hallottam. Köszi a cikket!

A Cunningham, Newhouse duóhoz képest a Wynn, Cajuste tandem óriási előrelépés lenne..Harry visszatérése meg alapvetően változtathatja meg az O dinamikáját. Van bőven tartalék fejlődni támadásban..