Gilmore visszatér

Kép
Gilmore

Miután három meccset kihagyott térdsérülés miatt úgy tűnik, hogy Gilmore visszatér a pályára a Houston Texans ellen. A 49ers elleni fájdalmas vereség alkalmával játszott utoljára a csapat legjobb CB-je, azonban valahogy nélküle is elkapta a fonalat a védőegység és 2-1 lett a mérleg az utolsó 3 meccsen. Ami a legjobb, hogy még mindig nem ért el irányító 300 passzolt yardot a védelem ellen.

Gilmore hol edzett, hol nem az elmúlt hetekben, de Belichick mester megdicsérte őt, mert segített felkészíteni a társait, akik pályára léptek az elmúlt hetekben. Többek között J.C. Jackson-t is, aki az utolsó 5 mérkőzés mindegyikén ellopott egy labdát és övé a legtöbb interception (6) a ligában.

"Igen, Steph ebben nagyszerű volt" - mondta péntek reggel Belichick Webex-en. "Nyilvánvalóan rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és játszott azon elkapók ellen, akikkel az elmúlt hetekben játszottunk. Nagyon jó. Mindig úgy készül, mint aki játszani fog, és segíti, valamint tanácsokkal látja el a többieket."

"Nehéz volt nem játszani" - mondta Gilmore péntek délután. "Láttam a srácokat odakinn, akikkel korábban minden nap versenyeztem és a pályán nem tudtam nekik segíteni. De más módon segíthettem, igyekeztem megtanítani a többieket arra, amit látok, amikor a pályán vagyok, és megtanítani nekik bizonyos technikákat, amelyeket egyes játékosok ellen használtam, amikor ellenük játszottam. Próbáltam segíteni, amennyire csak tudtam."

Annak ellenére, hogy Gilmore játéka idén nem annyira domináns, mint az előző szezonban, még mindig az általa védekezett elkapó tud a legkisebb százalékkal elkapást csinálni és második J.C. Jackson mögött az ellenfél elkapójára vonatkoztatott QB ratingben. A rossz szezonkezdet ellenére (első három meccsen három defensive pass interference büntetést szedett össze és D.K. Metcalf a 2. héten elkapott mellette egy 54 yardos TD-t) hatalmas lökést adhat a csapatnak a játéka a szezon hátralévő részében.

"Ha egyszer kimész, néha természetesnek veszed a dolgokat" - mondta Gilmore. "Soha nem vettem természetesnek, de ettől igazán értékelem a mindennapos küzdelmet. Nagyra értékelem, hogy vasárnaponként ott lehetek a pályán, hogy kint lehetek a csapattársaimmal."

"Erőfeszítései, következetessége, teljesítménye és felkészültsége miatt nagyon tisztelt és megbecsült játékos. Nem csak a játéktervünket ismeri és azt, hogy mit akarunk csinálni, hanem ismeri az ellenfelünket és azt is, hogy egyénileg és csapatban mit szeretnek csinálni, beleértve az ellenfél irányítóját is "- mondta Belichick Gilmore-ról.

Miután vége lett az igazolási időszaknak, Gilmore ismét megerősítette, hogy mennyire méltányolja azt, hogy a New Englandben játszhat.

"Az egyetlen dolog, amit minden nap tehetek, az az, hogy eljövök dolgozni, felkészülök és megpróbálom minden héten a legjobbat nyújtani" - mondta Gilmore. "Van néhány dolog, amit nem tudsz irányítani az életben, csak ki kell menned oda, hogy jól érezd magad. Remek edzőink vannak a csapatnál, nagyszerű játékosaink vannak és több fiatal játékos is egyre jobb és jobb. Élvezem a helyzetet, szeretek itt lenni, boldog vagyok, hogy Patrióta vagyok."

Forrás: www.patriots.com

Hozzászólás

Nem lehet, hogy Gilmore a térdsérülése miatt volt haloványabb?

Én nem tudom, de ha igen, akkor elképzelhető hogy a 3 DPI-nek már volt köze hozzá. Go to 50%! Go Pats! :)

Remélem pihent is és edzett is annyit, hogy a régi formája elkezdjen visszatérni. Fájdalmas lenne tovább nézni a saját szintjétől azért eléggé elmaradt játékot, ezt ő is nyilván érzi. Én önmaga miatt is nagyon szurkolok, hogy a régi Gilmore jöhessen vissza...

Tegnap jól megdolgozták szegényt a sajtótájékoztatón. Nem volt valami vidám.

Azért a tavalyi Gilmore és az idei JC Jackson kettős kinyit pár lehetőséget a D-ben, ha lehet őket egy az egyben hagyni. Pl. alacsonyabb kockázattal mehet a sec-ből egy extra blitz-elő az ellenfél QB-ra, vagy lehet duplázni a veszélyes TE-ket, esetleg megszállni a rövidpasszra való területet.