Gostkowski IR-en!

Kép
breaking

Jim McBride információi szerint a Patriots sérültlistára rakta a rúgó Stephen Gostkowskit. 

Adam Schefter szerint csípősérülése van Gostkowskinak, amit operálni kell, így biztosan nem fog már ebben az idényben pályára lépni. Jövőre szeretne visszatérni.

Források szerint 2 rúgó esélyes a posztra: Kai Forbath és Mike Nugent.

Kai  Forbath-ról már volt szó korábban:

32 éves, sosem volt rúgó 16 meccsen 2017 óta, amikor 32/38 FG-t rúgott be, amiből 3 db 50+-os volt. Emellé 5 kihagyott extra pontja is volt. A múlt szezonban 3 meccsen lépett pályára a Jaguarsnál, 4/5-el, a kihagyott FG szintén 50+ -os volt, és 3/3 extra pontja volt.

Összesített statisztikája:

120/140 FG (85,7%) és 172/183 extra pont (94,0%).

A FG-ok megoszlása:

0-29 yard : 34/36 (94,4 %)

30-39 yard : 39/44 (88,6 %)

40-49 yard : 36/42 (85,7 %)

50+ yard : 11/18 (61,1 %)


Mike Nugent

Majdnem napra pontosan 1 éve a Raiders tette IR-re csípősérülés miatt. Abban az évben 6/6 FG és 4/5 extra ponttal zárt. Játszott korábban a Jetsben (2005-2008), Cardinalsban (2009), Bengalsban (2010-2016), illetve 2017-ben 4-4 meccsen megfordult a Bears és a Cowboys csapatában is, míg végül 2018-ban a Raidersben játszott 3 mérkőzésen.

Összesített statisztikája:

253/311 FG (81,4%) és 363/377 extra pont (96,3%).

A FG-ok megoszlása:

0-29 yard : 83/84 (98,8 %)

30-39 yard : 78/93 (83,9 %)

40-49 yard : 77/102 (75,5 %)

50+ yard : 13/30 (43,3 %)

 

Összehasonlításként Gostkowski számai:

374/428 FG (87,4%) és 653/664 extra pont (98,3%).

A FG-ok megoszlása:

0-29 yard : 124/128 (96,9 %)

30-39 yard : 127/139 (91,4 %)

40-49 yard : 96/124 (77,4 %)

50+ yard : 25/35 (71,4 %)

Hozzászólás

Megelőztél Danna most láttam a twitteren Nagyon gyors vagy kérlek alássan :D.Akkor ezért jöttek a rúgók tesztelésre,és ezért hagyta ki sorra a rúgásokat valami sérülés,vagy lehet tudja vissza kell vonulni ennyi vót tsókolom ? :( 

Vagy tényleg a sérülés miatt gyengébb a teljesítménye vagy így adnak neki egy kis időt, hogy összeszedje magát (amolyan utolsó esélyként a korábbi érdemeire tekintettel). Meglátjuk

Patriots way. Ha nem elég jó, kirakják, mint macskát... Gondolod, hogy szépelegnek egy évet a kórházi ágya mellett? Tudom, szemét húzás, de valljuk be, egy kicsit itt mindenki vonzódik az ilyen kegyetlen húzásokhoz, pláne úgy, hogy működik a dolog és jópár éve nyerőben vagyunk...

Mégis ambivalens érzés, na. :-(

Most mellényeltem az esti teából egy jókora kortyot... Erre nem gondoltam. Ez most "a nem akarjuk kirúgni és a TC-ben kap még egy esélyt egy versenytárssal, hogy bizonyítson" eset vagy tényleg sérült? Hozzá sem értek egyetlen meccsen sem és a mozgásán sem látszott semmi.

Én az előbbire tippelek, így kapja a szép magas fizetését és senki sem igazolja rögtön le, ha cutoljuk.

 

 

Szépen lassan esik szét a csapat.

TE nem is volt, aztán jött a fal és vele a fútójáték kiherélése, ezt követte a fulback majd most kuka a rúgó is, hogy csak a főbb állomásokat említsem.

Csak a védelem tartson , legfeljebb ronda meccseket játszunk mint Buffaloban.

Tényleg korai ez a forma. Inkább kaptunk volna ki párszor de mindenki egészséges lenne.

Ezek szerint már 2-3 éve sérülten játszott. Egyébként nem hinném, hogy aggódni kellene, ilyen szintet bármilyen rúgó tud hozni.

Ja ja! A Gost szintű rúgók százai lógnak a fán, csak le kell akasztani egyet oszt kész. :(

JR és Gost, két lépés hátra... 

Olyat, aki egy meccsen kihagy 2 extra pontot és egy field goalt? Mert az elmúlt időben ez az Ő szintje, ráadásul minden fontos, szoros meccsen óriásiakat hibázott (Rams, Falcons, Eagles, Broncos). Idén szerintem nem sok rosszabb rúgó volt nála, ha egyáltalán volt. Szóval számomra nem nagy veszteség.

Csípő sérülését műteni fogják, így valószínűleg vége a szezonjának.

Minden nyilatkozat arról szól, hogy season-ending. Hiába van meg az elméleti esélye, hogy visszajöjjön, a dolgot közelről ismerők úgy nyilatkoznak, hogy idén biztosan nem jön vissza, de nem veszélyezteti a karrierjét.

Bízzunk benne, hogy találunk egy megbízható rúgót. Így már érthetőbb, miért volt gyengébb a teljesítménye. (Én eredetileg azt gondoltam, hogy valami családi gondjai lehetnek, mint anno Soldernek a kisfiával)

Amilyen jó volt hallani az első podcastben, hogy mennyire tetszik Dannának, Spigonak és Palunak az 53-as keret, most úgy hullanak sajnos a játékosok. Minden hét után 1.

A szezon előtt King, Andrews, az első héten Harry, a másodikon Wynn, a harmadikon Develin, a negyediken Gostkowski.

Ezzel szemben a csapat eddig jól reagálta le ezt a helyzetet, bízom a további pozitív szereplésben. 

  

Én azt még sehol nem olvastam, hogy ez a sérülése mikori. Most sérült-e meg a Bills ellen, vagy ahogy feljebb Joe írta, 2-3 éves sérülés. Erről ha valakinek van infója, legyen kedves linkelje be.

Mivel egy sérült listán se volt Gost, ezért szerintem valószínűbb, hogy friss a sérülés, és akkor nem magyarázható ezzel a sok hiba. Ellenkező esetben, ha tényleg egy évek óta fennálló dolog, akkor természetesen más a megítélése a dolognak.

 

Ez engem is érdekelne. Én azt gondoltam, hogy a kickoff miatt megváltoztatott technikája miatt esett vissza a teljesítménye, és azt hittem majd azt is Baley-re bízza idén BB, Gost meg visszatérhet az eredeti technikájához. Azután csak azt láttam, hogy Gost rúgja a kickoff-ot. Most vagy Baley nagyon béna kickoff-ban, vagy Gost nem túl rég sérült meg, különben legalább azt nem erőltették volna vele, ha van rá más is. Ezen logika alapján nem oly régi lehet ez a sérülés, vagy volt egy enyhébb amire most rásérült komolyabban.

Volt egy blokkja egy kickoff visszahordás után az oldalvonalnál, néztem is, hogy milyen bátran szerelt. Nem ott sérülhetett meg?

 

Ez volt a tipp twitteren.

Ami ebben fura, hogy ez a meccs elején volt. Ez után volt még FG, exra, és kickoff. Ha ott ilyen súlyosan megsérült, akkor hogyan? A FG-t még megértem, hogy nem kockáztat az edzői stáb. Extra pontot szerintem Bailey is berúgja, kickoffot szintén tud abszolválni a punter, ha ekkora nagy a baj. De nem volt semmi ilyen helyettesítés, így fura a sztori.

Visszanéztem vagy tízszer, mire leesett, hogy a blokkolás előtt megbicsaklott, elesett és úgy próbálta megállítani a visszahordót. SZERINTEM, nem a blokkolásba, hanem előtte az elesésbe sérült bele. A meccsen való további játékára pedig egy jól elhelyezett "C-vitamin" injekció lehet a magyarázat. Azt továbbra sem értem, hogy ilyenkor miért nem a punterral rugatnak. Amikor Ricsiék azon élezték a nyelvüket, hogy BB nem adja oda a rugást Gost-nak, hanem nekimennek negyedikre, akkor a csapat màr tudta, hogy gebasz van.

Hát egyikőjüktől se lennék elájulva, de ha választani kell, akkor legyen Forbath. 

Egyébként volt még viziten Matthew Wright is. Neki például tudtam volna örülni, a UCF-en elég magabiztosan rúgott, nem volt véletlen a Matty Ice becenév, de valamiért hamar kiesett a versenyből.

Szegény Walsh teljesen szétesett a Seahawks elleni kihagyott FG után (ami ha jól rémlik a holder hibája volt, mert fűzővel Walsh felé rakta le a labdát), pedig elég jó rúgó volt. Mondjuk ha Walsh kapott lehetőséget, akkor Carli Lloydot is egész nyugodtan el lehetett volna hívni. Nem lennék meglepve, ha a névsor minden tagjánál jobb lenne.

Az eddigi négy mérkőzés Gamebook-jai alapján 3 meccsen (PIT, MIA, BUF) Gost-nak 1-1, azaz összesen 3 szóló szerelése volt a ST-ben, és ez egyben a ST-ben eddig a legtöbb! (Bolden,Slater, Burkhead 2-2). Nekem meglepetés, hogy a ST-ünk legtöbbet szerelő játékosa a kicker. A PIT ellen a 3. negyedben a kirúgása után a PIT 2 yardosáról 26! yard-ot visszahordó Switzer-t Neki kellett szerelnie a Miami meccsen pedig a 3. negyedben a kirúgását -4 yard-ról 39! yard-ot visszahordó Grantot szerelte, pontosabban mindkét esetben a már az oldalvonal mellé szoruló returner-t kellett kiterelnie szinte kontakt nélkül, azaz ezek nem okozhattak sérülést. A Bills ellen viszont az első negyedben a  -3-ról 40! yard-ot visszahordó teljes sebességgel futó Roberts-et eléje gugolva szerelte teljes testével, aki rajta átgázolva végül elesett. Lehet, hogy a gugolás egy előtte megbicsaklás miatt volt. Na itt megsérülhetett. Az adrenalin (meg talán egy C vitamin "injekció", ahogy írta valaki) még vitte úgy ahogy a meccsen, de a másnap reggeli ébredés... :(

Ezek a 25-40 yard-os visszahordások nem vetnek jó fényt a kick off return védelmünkre Gostkowski-tól függetlenül. :(

Remélem azért ma már talalnak egy kickert mert valamennyit csak gyakorolni is kellene a ST el remélhetőleg vasárnap sok kickoff lesz

és sok extra pont amit be kell rúgni. 

 

 

Younghoe Koo és Josh Gable jött vizitre, utóbbi youtube-videókkal vált ismertté, és volt is már nálunk 2 éve próbajátékon.

Adam Schefter szerint Mike Nugent lesz az új rúgónk

Mike Nugent-nek hívják az új rúgónkat.

Fasza... Nála csak Walshnak örültem volna kevésbé. Komolyan, még Carli Lloyddal kapcsolatban is kevesebb fenntartásom lenne.

Mi a baj vele? Nem emlékszem nagy negatívumokra. Tudom, sok helyen megfordult, átlagos számai vannak. Biztos több az infód, kérlek mondd el a véleményed kicsit konkrétabban! Köszi, csak kíváncsi vagyok.

Teljesen egyetértek Veled! Többen írogatnak, hogy ez kéne, az kéne, ez nem jó, az nem jó stb. minden indoklás nélkül. Legalább egy valaki írt volna mellette/ellene indokot. Nyílván 90%-os rúgót nem találunk, az a néhány valamelyik csapatnál van, mi csak a 33.-nak vélt legjobbat kereshetjük. A neten legalább láttam néhány indokot Nugent mellett: szabadtéren, hidegben megbízható és a 40 yard körüli rúgásoknál.

cspeti98-tól egyébként komolyabb hozzászólást vártam, ez olyan mint az előbb említett többi. Eh...

Az a fő problémám vele, hogy 40 felett teljesen kiszámíthatatlan, hogy mit csinál, az 50+-os kísérleteket meg 50% alatt rúgja be. A legjobb szezonja, ahol volt értékelhető minta, 86%-os volt, ezért páran Gostkowskit ki akarták rakni (hozzáteszem, hogy ha ezt hozza Nugent, egy szavam nem lesz), ráadásul az extrákkal is meggyűlik a baja, főleg az utóbbi években. Persze idén Gost se volt jó, ezt talán Nugent is tudja hozni, de én a vizitre hívottakból őt és Walshot nem akartam. Mindegy, váljon be, és ha ez megtörténik, az első dolgom lesz elnézést kérni. Plusz ha jól rémlik, a kickoffokkal is akadt problémája, nem igazán tudta touchbackre rúgni őket.

Ha jol olvasom sheftert a gyakorló csapatba meg Koo-t is felvettük