Gronk a Bucsban!

Kép
Gronk

Rob Gronkowski úgy döntött, hogy szeretne visszatérni a pályára, azonban ezt semmiképpen nem a Patriotsnál tenné meg, hanem követné korábbi irányítóját Floridába. Mivel azonban érvényes szerződése volt még a csapattal, így kérte az elcserélését, amit a Patriots megtett és egy 7. körös pickkel (241.) karöltve távozott a TE Tampába, az ellenérték pedig egy 4. körös pick (139.) volt.

Hozzászólás

Mondhat bárki bármit én azt érzem hogy ez SEM a pénzről szól! Kraft és/vagy BB valamit nagyon elbaszott!

Gronk már évekkel ezelőtt is azt mondta, hogy ő csak Bradyvel akar játszani, szóval ez valóban nem a pénzről szól. Jó eséllyel Brady megcsőrgette és meg tudta győzni, hogy térjen vissza. Kraft és BB biztos cseszett el dolgokat, de az utóbbi 20 év után aligha tehetünk nekik szemrehányást.

Semmi köze a pénzhez. Volt itt nagy vita két éve. Akik akkor sem értették, vagy akarták érteni, hogy mi történik, azok idén biztos meglepődtek párszor. 

Két éve (állítólag) ezt ajánlotta a Lions:

Lions kapja: Gronk + 2/43

Patriots kapja: 1/20 + 2/51.

 

Lehet azt mondani, hogy el kellett volna fogadni már azt, meg hogy 2018-ban már messze nem azt a Gronkot láttuk, aki toronymagasan posztja legjobbja volt a ligában (fact), de az is biztos, hogy nélküle nem nyertünk volna SB-t akkor (gondolok itt elsősorban a KC elleni több 3& hosszú elkapására, a döntő TD előtti SB-elkapáson kívül)

Hiába fogadjuk el, a csere nem jött volna össze, mert Gronk kijelentette, hogy akkor inkább visszavonul.

Nem véletlenül akarta cserélni BB, ő pontosan tudta, hogy Gronk akkor még pickben sokat hozhat a konyhára, míg játékban már nem lesz a csúcs közelében huzamosabban, és az értéke is csak lefele megy majd.

Ettől még minden szurkoló idiótának tartotta volna érte, de az öreget ez aligha érdekelte volna :)

Én nagyon sajnálom. Ha bevállalt még egy évet és a BUCS is sok pénzért, akkor nem lehet olyan rossz kondiban, erről nyilván meggyőződtek - Tommal a kapcsolat meg igen hamar felfrissíthető. De ha csak blokkolni hívják vissza, az is nagy nyereség nekik. Pihent egy évet, tele lehet motivációval, egész jó jöhet ebből még ki. Sajnos a BUCS-nak, nem nekünk. Én szomorú vagyok. Más az, ha visszavonul, meg más az, ha máshol játszik. Én nem tudom ezt közömbösen, csak a pénz oldaláról nézni.

Engem sokkolt a Brady távozás is, meg ez a Gronk visszatérés is. Elégé felemás érzéseim vannak

a 2 kedvenc játékosom máshol játszik, /JE a 3. de gondolom ezzel sokan így vannak/.

Viszont végiggondolva az elmúlt éveket hogy miket köszönhetünk nekik, nem tehetünk szemrehányást feléjük,

azt hiszem szurkolni fogok nekik, NFC-ből eddig nem volt igazán szívemhez közelálló csapat, így most lett egy.

DE hajnal 2 kor felkeni  meccset nézni csak a Patriots miatt fogok továbbra is.

Szerintem nem kell ezt túl agyalni. Két éve, amikor el akartuk cserélni, azt mondta inkább visszavonul, mert csak Brady-vel játszik egy csapatban. Most visszatért a játékkedve, kipihente magát, meg szereti ő is az új kihívásokat (l. pankráció), ezért bevállal egy (két, néhány) évet - Brady-vel. Brady most már nem a Pats-ben játszik... Ő meg nem biztos hogy szeretett volna magának egy új irányítót, akiben nem lát fantáziát. Joga van hozzá, ne legyen igaza.
Lehet ezt érzelmi alapon kezelni, nem érdemes.
Ha hozzánk tér vissza azonnal 8 milla a Cap-ből. Azt sem ment volna egyszerűen. Elmehetett volna ingyen is, de az ügynökével kivártak, hogy a Pats egyáltalán kapjon érte egy kis aprót. Szerintem ezért meg köszönet jár neki.
Legyen pár jó éve még, legalább eggyel több ok, amiért szívesen nézem majd a Tampa meccseit (is).

Az elmút 20 éves periódust le kell zárni. Az öreg és Kraft úr is lezárta. Tegyük ezt mi is. Reméljük lesz egy épkézláb irányítónk a keretben, aki elnavigálja az Öreg rendszerét. Ha csak annyira lesz tehetséges, mint egy 199. helyen draftolt irányító, akkor az Pats szisztémáját ismerve, a következő évek is hoznak majd sok örömet a nézőknek.
Ha meg nem jön rögtön össze, akkor legalább néhány évig a sor elején választhatunk, ami azért nem olyan nagy hátrány egy új csapat építése esetében.

 

"Elmehetett volna ingyen is" - ezt nem ertem, szerzödese volt a pats-el, ahogy visszatert rögtön akitvälodott ujra, ezert kellett elcserelni.

Ha jól értettem Lazar-t, ha reinkarnáljuk és visszatesszük a roster-re, azonnal 8 millával növeli a cap-et. Ezt nem tudta volna a csapat megoldani. Azonnal cut-olni kellett volna, onnan pedig szabadon dönt a sorsáról, és ingyen is mehetett volna akár Tampá-ba. Kivártak az ügynökével, megvárták hogy a Pats is tudjon tárgyalni az ügyében. Persze kaphatott volna a csapat kompenzációs picket is érte, de gondolom amilyen szerződéseket kötöttek az idén a szabadügynök piacon, nem ért volna jövőre 3. körös picket. Meg az idei biztos értékesebb mint a jövőbeni.

Talán még annyit, a nagyobb gond akkor kezdődik, ha az Öreg elmegy. JMD-ben nem látok olyan fantáziát, ami világverő képességet feltételezne. Egy új edző pedig mindig lutri.
Az egyesületet pedig Karft úr tartja egyben. Nagy kérdés, milyen képességei vannak a várható örökösének, a fiának?
Reméljük csak, hogy nem "jaguári" vagy "clevlandi" jövő vár a csapatra.

Eddig is bírtam a kalózokat, ezek után meg pláne. Azért nem patses szemmel is két HoF-et szerzett a Tampa. Nem fiatalokat, de megújúlt motivációval rendelkezőket. Elfogadom, hogy nálunk új csapat épül és így már tetszik is a Tampás offseason.

Én a 4. kört kicsit keveslem érte. Pats-be nem jönne vissza Gronk (úgy tűnik), viszont a Bucs-nak, így, hogy TB is ott van ez kb.a duplájára nő Gronk értéke, ami alapból elég magas volt azért, mivel a liga legjobb TE-jéről beszélünk.. Ráadásul egy 7. kört is rádobtunk. Mindezért egy 4. kör, ami - mint láthattuk - kb egyenértékű a semmivel a drafton. Meglep, hogy csak ennyit lehetett kicsikarni érte.

Egyszerűen nem ér többet egy játékos aki azért vonult vissza mert félnyomorékra ütközték. Szerintem ők sem hiszik, hogy egész szezonban használható lesz, így ennyi volt ebben a cserében. 

Egy trade-ben nem a játékos múltját, hanem a jövőjét kell kifizetni.

A Tampa vett egy játékost egy évre, ami mellé ki kell neki fizetni pár milliót, jópár kockázati elemmel.

Ugyanannak a Gronk-nak más a piaci értéke 25 évesen, amikor benne van még 4-5 jó év, meg 31 évesen, amikor talán 1 valalmilyen.

Nem tudom te ezért írtad-e (nem is számít, mert nem neked szól a válasz), de ennek van némi negatív éle. Szeretik cseszegetni BB-t és a Pats-t a rendszere miatt, hogy túlzotton kemény. Meg lehet sajnálni Gronkot és bárki mást, aki a csapatnál van, hogy milyen sanyarú a sorsa. De azért ne felejtsük el, hogy ezek a játékosok ennek a rendszernek (is) köszönhetik a sikereiket, nem is kis mértékben. Lehet, hogy BB túl kemény, de a 6 gyűrű azt mutatja, hogy erre van szüksége a csapatoknak és a játékosoknak a folyamatos jó eredményekért. Ennek fényében nem túl lényeges, hogy a távozó játékosok, a többi csapat vagy éppen a szurkolók mit gondolnak róla.  Persze lehet, hogy a valóság pontatlan és nekik van igazuk. :)

Nekem erről az a véleményem, hogy könnyebb könyörtelennek, "keménynek" lenned úgy, hogy 20 évig nem kellett foglalkoznod a legfontosabb poszttal, az irányítóval. Könnyű azt mondani, hogy "Kell, vagy nem? Ennyit kapsz, ha nem kell viszlát" egy kiegészítő embernek, legyen az RB, TE, DE tökmindegy, amíg nem kell azon aggódni, hogy ki adja a passzokat. 

Ezzel nem azt mondom (még mielőtt..) , hogy bármelyik edző meg tudta volna ezt csinálni, de azért lássuk be, hogy ha 20 évig van egy állandó sarokpontod, könnyebb keverni a kártyákat, mint nélküle, 2-3 évenkénti QB cserével,kísérletezgetéssel. 

Először is, röviden magamról 9 éve követem az oldalt de eddig nem nagyon voltam aktív a közösségben, nem is regisztráltam. Most éreztem hogy eljött az ideje.

Az üggyel kapcsolatban, azért itt az egész Brady távozás meg Gronk visszatérés nagyon faszul néz ki utólag. Szerintem Brady nem volt korrekt, még ha volt is benne tüske jogosan a múltból. Elmegy Tampába oké ez rendben van. De akkor ne úgy tegye meg ahogy elment, hogy aláírja a szerződést aztán lenyilatkozza hogy jajj hehe már 2019 szeptembere előtt tudtam hogy el fogok menni, akkor talán illett volna közölni. Meg játssza az agyát az offseasonban hogy nem ír alá de nem mondja el hogy gyerekek szép volt jó volt de ennyi volt új kihívást akarok egy másik csapatnál - ami rendben is van - főleg hogy a csapat nagyon korrekt volt vele, átalakította a szerződését hogy mehessen megkapta a kívánságát meg még 13 milla halott pénzt is lenyelt a kedvéért, mert ugye arról nem mondott le a mindenről olyan könnyen lemondó gáláns úriember (Mekkora fasz volt vele ez a Bill nem?).

Még ha nem is tűnik úgy, de nagyon szeretem amúgy csak ez a húzás nem tetszett.

Gronk aki meg abszolút kedvenc amerikai futballistám valaha, szintén kicsit túlsírj(t)a, elment, nem élvezte, nem volt pereskedés a pénzen meg semmi (lásd Detroit és Megatron esete, milyen jó a viszony azóta is), pedig szerződése van a csapattal, tehát nem csak nála vannak kártyák.  Erre bejelenti hogy visszatér, a Pats meg szó nélkül 2 zacskó szotyiért elcseréli oda ahova menni akar a pajtijához. Itt is mekkora fasz volt a csapat vele.

Az a helyzet hogy nem hibátlan az öreg és biztos rohadt nehéz természete van, de nekem ezekből úgy tűnik hogy becsüli a játékosait, de az ő feladata nem a haverkodás hanem az hogy egyre több Lombardi álljon a vitrinben. Ha ehhez az kell hogy lebasszon egy győztes meccsen egy drop miatt akkor azt fogja tenni, ha meg az hogy a 6/199-es akkor maximum game manager szinten álló újonc kezébe adja a gyeplőt hosszú távon az amúgy jó irányító Bledsoe helyett akkor meg azt teszi. Csak úgy látszik 20 év alatt könnyen felejtenek az emberek.....

Ez a csapat Bledsoe-val soha nem nyert volna semmit! Örüljünk, hogy volt egy Brady 20 évig ennél a csapatnál! Én a 2007-es szezont nem adnám semmiért és a 6 gyűrűt sem! Örülök, hogy nekik szurkolok 2004 óta! Fogok is! De Brady örökre ennek a csapatnak a szimbóluma lesz, mint Joe Montana a 49-eseknek...Ne felejtsd, hogy minden amerikai sport sikerorientált és üzleti alapú! Na ezért olyan jó!

Ne érts félre, sok mindenben egyetértünk és én is nagyra tartom mindkét játékost, sőt marhára örülök hogy nézhetem még őket, főleg Gronkot. Csak a Croacker által linekelt két cikk alapján merülnek fel kérdések azzal kapcsolatban hogy mennyire érezték/érzik jól magukat a játékosok mert hogy szigor van. Én csak arra szerettem volna/szeretnék rávilágítani hogy biztos nehéz az öreg BB de korrekt volt velük, még ha nem is mindig ők voltak az elképzelések, és azért a klublegendáink se mindig szentek, ahogy senki sem.

Másik vonal: Brady az én szememben is kecske, nagyonis kecske, de 2001-ben ez még nem derült ki mégis ő kapta a bizalmat mert ez volt jobb a csapatnak Bill szerint, megint csak arra utalva hogy a szigor alatt azért tudatosan teszi amit tesz. Az meg hogy mennyi gyűrű lett volna, nem derült ki és nem is fog soha és ez így nagyonis jól van :) de azon a véleményen vagyok hogy egyiknek sem ment volna a másik nélkül. 20 év alatt egy olyan tulaj-edző-irányító trió állt össze ami egyedülálló a történelem során kb. 

Mindezek mellett remélem sikeres lesz még mind Brady mind Gronk, csak annyit kívánok nekik hogy idén csak egyszer kapjanak ki és akkor is a Patriotstól. (Aki nem tudná, csak a Super Bowlban jöhet össze a Pats-Bucs párosítás)  

Amíg nem köpködnek a klubra vagy a szurkolókra, addig azt csinálnak nálam, amit akarnak. Annyi mindent adott ez a két játékos nekünk, hogy pont nem érdekel, hogy együtt akarnak játszani egy másik klubban. Egészségükre. Remélem sikeresek lesznek.

Hűha...

Szerinted ha TB tudta, hogy ez lesz az utolsó éve itt, akkor BB nem tudta? Akkor BB-nek nem illet volna közölnie? Vagy hogy is van ez? 

"átalakította a szerződését hogy mehessen megkapta a kívánságát meg még 13 milla halott pénzt is lenyelt a kedvéért"
Ácsi...ha BB ennyi év után nem bízott meg TB-ben, hogy adjon neki egy 2-3 éves szerződést 2019-ben, akkor miért is lenne TB a szemét, aki aláírta az egy éves szerződést? Miért is ő lenne a hunyó, amikor azzal a szerződés hosszabbítással csökkentette a cap hitjét 2019-re? Miért is ő lenne az alávaló gazember, amikor kivetette a franchise tag lehetőséget, ami egyébként 32,5 millió lett volna? 

A kedvéért nyelt le 13,5 milliót? Igaz, ki is fizethette volna tavaly neki a csapat. Ja, hogy nem volt miből? Gondolom ez is Brady hibája. (Az remélem meg van, hogy ezt a halott pénzt évről évre tologatta a csapat, tehát ezt már rég megkereste, csak könyveléstechnikailag elódázták.)

"pedig szerződése van a csapattal, tehát nem csak nála vannak kártyák.  Erre bejelenti hogy visszatér, a Pats meg szó nélkül 2 zacskó szotyiért elcseréli oda ahova menni akar a pajtijához. Itt is mekkora fasz volt a csapat vele."

Azt ugye tudod, hogy
1; nem tudta volna a csapat aktiválni, mert nincs keret.
2; ha nem megy bele a Patriots a cserébe, akkor nincs ingyen 4. kör? 
3; ha cutolják, mert nem akar itt játszani (ugye az irányítót se TB-nek hívják már), akkor bárki leigazolhatja, és a Patriots semmi ellenértéket nem kap érte? 

Szóval miért is volt Gronk szemét a csapattal? Megtehette volna, hogy visszatér a Patriotshoz ebben a nehéz cap helyzetben, ami miatt más játékost kellett volna kivágni, hogy pénzt teremtsenek elő, de nem tette. 

"Ácsi...ha BB ennyi év után nem bízott meg TB-ben, hogy adjon neki egy 2-3 éves szerződést 2019-ben, akkor miért is lenne TB a szemét, aki aláírta az egy éves szerződést? Miért is ő lenne a hunyó, amikor azzal a szerződés hosszabbítással csökkentette a cap hitjét 2019-re? Miért is ő lenne az alávaló gazember, amikor kivetette a franchise tag lehetőséget, ami egyébként 32,5 millió lett volna? "

Ezzel most egyet kell értsek. De továbbra is fenntartom hogy nem gondolom alávaló gazembernek, csak árnyaltnak érzem ezt a dolgot a részéről, inkább a kommunikácó nem tetszett az egész körül.

Megjegyzem továbbra is azt gondolom hogy Brady nem volt teljesen őszinte, még ha van is rá esély hogy az volt, ezt Kraft elbeszélgetéséből arról hogy maradjon meg Edelman "STAY" kampányából gondolom. Aztán lehet az egyik egy utolsó próbálkozás, a másik meg egy jó marketingfogás volt, ki tudja. 

Gronkot meg semmilyen formában nem tartom szemétnek, csak ha már belinkelsz két olyan cikket ami azt sejteti hogy nem élvezte annyira a játékot a Patriotsban Bill miatt akkor nyugodtan lehessen már azt mondani hogy nem maga az ördög a mosolykirály vezetőedző, csupán ezt akartam szemléltetni ezekkel a példákkal de úgy látszik nem sikerült. Kaptunk egy visszavonult játékosért aki nem akart itt játszani egy 4. kört, ezt így fogom fel. Szóval mégegyszer hogy ne értsük félre egymást, senkit nem tartok szemétnek, csak a belinkelt két cikkedre próbáltam reflektálni de úgy látszik nem értettük meg egymást.

Béke

A TAG lehetőségét nem jófejségből vetette ki, hanem azért, hogy a csapat ne tudja 1 évre magához láncolni ily módon, vagy a TAG alatt elcserélni olyan helyre ahová nem akar menni. Ő mindenképpen további két évet akart, hogy beteljesítse az ígéretét miszerint 45 éves koráig játszik, és a helyet is szabadon akarta megválasztani.

Erre lehet mondani, hogy könnyebb, de mégis keveseknek sikerül. Nézd meg a TB-vel egy korosztályú irányítókat. Nagyon nagy nevek vannak köztük akik legalább annyit tudnak, mint TB, de mégis a többi csapat edzője fele vagy harmad annyi eredményt ért el velük, mint BB TB-vel. P. Manning, Brees, Big Ben, Rodgers, Romo, R Wilson. Vagy az újabbak közül Cam Newton, A. Luck csak hogy néhányat említsek. Szóval valamit tud az öreg. 

Adtam rá egy pluszt, de azt azért meg kell jegyezni, hogy BB néha kényszerből más irányítókkal is nyomta már a szisztémát a Pats-nél (Cassel-Garoppolo-Brissett), és azokban az esetekben is elég jól szerepelt (bár mérvadónak talán csak a 2008-as szezont lehet nevezni). TB még nem próbálta ki magát a Pats-en kívül (hacsak Probowl-on nem régen ezt nem tudom), így tényleg nem tudni mit hoz máshol (bár azt nehezen hiszem, hogy nagyon elveszett lenne).

én ajándéknak tekintem ezt a 4. kört érte.szerintem nagy bukta lesz az a kalózosdi mindkét emberkénknek.de legalább kapnak egy zsák pént.egyik sem ért már ennyit szerintem.jó döntés született mindkét esetben.

 

Nem tudjuk, hogy milyen formában tér vissza Gronk, de ha csak fele olyan jó lesz, mint volt az SB idején, már akkor is baromi nagyot nyert vele a Tampa. Azért a Tampa O így elég brutálnak néz ki, két kimondottan jó, meg egy átlagos WR is karistol még náluk, meg egy egészen jó TE Gronk mellett. Brady pedig, ha a WR célpontjai képesek gyorsan elszakadni és Gronk-ot továbbra is kettőzni kell az ellenfélnek,simán képes lesz még a ziccereket megdobni.

Én tiszta szívből szurkolok majd nekik, két kedvencem egy év után újra együtt játszik és ne szurkoljak nekik? Nincs az az isten.:) JE-t sajnálom csak hogy kimarad a buliból...

Szerintem meg állati nagy meccseket fognak játszani, Gronk-Howard, ha bírják a strapát pusztítók lesznek együtt, plusz az elkapók, jól fog ez kinézni, én is szurkolok.

Beállítom a sarokba a monitort is a TV mellé, ha egy időben lesz a Pats és a Bucs meccs... :)

Szerintem senki sem volt szemet ebben a két ügyletben! Engem csak az szomorit el higy sem TB sem Gronk nem akart semmikepp a Patriotsban játszani! És ez nem most dőlt el! Csak mi tudtuk meg most!

Sajnos. De nézheted fordítva is: BB se akarta, hogy még évekig itt játsszon, max 1-1 évre.  Ha így nézed, mondhatod megbecsülés hiányának is, így érthető a lépése TB-nek. 

Maximálisan egyetértünk! Elkeserítő, hogy így ért végig 20 év után a dolog. Bárcsak innen vonult volna vissza TB és Gronk is véglegesen, 2 év múlva. De mást akartak a felek, sajna ez van :( 

Ez még simán megtörténhet, TB-vel mindenképp. Szerintem értékelik annyira, hogy ha úgy dönt hogy abbahagyja, ahogy sok más játékosnál is történt, aláírnak vele egy egynapos szerződést, hogy innen vonuljon vissza. Sőt, szinte biztos vagyok ebben a forgatókönyvben! ;)

 

Azzal hogy Brady elment tényleg lezárult egy korszak, és minden más lesz.
De nincs olyan csapat aki hozzánk hasonló eredményt elért volna ennyi idő alatt.
Nekem rögtön a Batman: The Brave and the Bold utolsó részének záró mondatai jutottak eszembe.:


"Batman: So, this is really it.
Ambush Bug: Yeah, looks like. At least you can say you had a good run.
Batman: A great run. And until we meet again, boys and girls, know that wherever evil lurks, in all its myriad forms, I'll be there with the Hammers of Justice to fight for decency and defend the innocent. Good night."

Ez már sok(k). Nagyvonalú nyugalommal terveztem nézni a majdani Tampa meccseket, de így nem fog menni... Ez van. :-(

Akkor vessetek és kövezzetek meg, de -bár még nem olvastam végig a kommenteket, amit pótolni fogok- akkora bennem a közlési vágy, hogy ki kell írnom magamból! Kezdjük az elején. Azon kevés szurkoló közé tartozom, aki mindig megvédte Brady-t, amikor annyi kritika hangzott el éppen itt is. Öreg már, régen lefőtt a kávéja, akkor kellett volna visszavonulnia, amikor a csúcson volt stb. Mindig védtem és érdemeit méltattam, de most eltört bennem valami. Most meg kell vallanom, hogy sem a Bucs-nak, sem Brady-nek nem tudok és nem fogok szurkolni. Sőőőőt! Kifejezetten ellenük kell szurkolnom, mert ez a távozás méltatlan volt hozzá, mint vezér, mint goat! Miért? Mert Ő húsz éven keresztül itt volt sztár és Ő lett volna az irányítónk jövőre is! Neki évek kellettek volna? Megkapta volna azt is, amennyiben legalább közepes évadot tudott volna le, de látatlanban egy jóval negyven feletti irányítóval kötni és viselni évekig a halott pénzeket ha nem lesz sikeres. Hiszem, hogy bérelt hely lett volna, amennyiben teljesít, de neki biankó csekk kellett volna? Tudom, hogy Ő volt minden idők legjobb irányítója, de ehhez kellett -ahogy Minarik Edének is- egy csapat is, akit nem Ő szerződtetett és nem ő variálta a sapka alatti pénzeket azért, hogy legyen kellő szintű védelme és védelem, valamint legyen aki el is kapja a labdáit. Ikon volt, de elmegy kockáztatni?Csalódás lesz HoF válása úgy, hogy utolsó éveiben csereben hagyta a csapatát, amelynek Ő volt a vezére, ahogyan már említettem. Engem Themistocles-re emlékeztet, aki athéniként harcolt a perzsák ellen, majd csalódottan elment szeretett városából és perzsa szolgáltba állt. A csapat úriember volt vele, de én mint szurkoló csalódtam benne, mint emberben. Ezért nem fogok tudni szurkolni nekik, sőőőt ellenük drukkolok majd. Amennyiben lesz bajnokság!

Ui.: A csapatnak szurkolok és mint esetleges ellenfélnek miért is szorítanék. Fel van véve az utolsó meccse is a SB-k mellett és majd megnézem és kíváncsi vagyok arra amit egyik társunk írt, hogy utolsó dobása egy int volt. Az talán jelképes dobás is volt. Egy rossz befejezésnek a jelképe!

Ekkora butaságokat régen olvastam, de biztosan csak a keserűség beszél belőled. Mindegy, ez a véleményed, szíved joga. Szerintem az azért nem véletlen, hogy két ikonunk is úgy döntött, hogy másik csapatban fejezi be a pályafutását. Talán nem kellett volna alájuk pakolni azzal, amikor BB megpróbálta elengedni/elcserélni őket. Már azon sem lepődnék meg, ha Edelman is elszerződne Tampába. :(

Nem most kért éveket, hanem tavaly. A szerződése 2019 augusztus 4-én lett meghosszabbítva. Egy győztes SB után. Milyen "közepes évadról" beszélünk? Akkor miért nem kapott SB győzelem után 2 éves szerződést?

Vagy 2020-ra gondolsz? 50 résztvevőből:

Yardokban 7. 
yard/game 15.
TD 13. 
INT 19 kezdő irányítót előzött meg
1st down: 7.
Sikeres passz 7.
20+ yardos átadás: 5.
40+ yardos átadás: 19. 

Hogy a sikeres passzokban %-ban nem volt jó? Szóljunk az elkapóknak, akik rekord droppot értek el. 
 

Karrierjéhez képest közepes?
Gyakorlatilag az összes kategóriában volt rosszabb éve, mint a tavalyi. 

Szóval remélem csak a keserűség beszélt belőled, felébredsz, átgondolod újra a dolgokat, és másképpen fogsz gondolkodni.

Mert ahogy fentebb írtam is (de majd átolvasod, hiszen írtad is, hogy még nem olvastad el a kommenteket), ugyanúgy hibáztatható BB is, mert nem akarta TB-t a csapatnál az idei évre, és nem adott 19 év bizalom (?) után sem 2 éves szerződést 2019-ben. Legalább annyira, (sőt...) hibáztatható BB is, hogy ez így alakult. A biankó csekknél azért felnevettem megvallom őszintén, mert nem egy Taysom Hill-ről beszélünk, aki bár QB, de nem láttuk ilyen poszton, hanem egy bizonyított irányítóról. És nem, nem idén kellett volna már BB-nek "kapkodni" egy hosszú szerződés után, hanem akkor, amikor lehetett volna (2019), és akkor máris nem így állna a dead cap sem.

Remélem megbékélsz a dolgokkal, persze szíved joga TB és TB ellen szurkolni. De ennyi erővel kezdheted a BB ellen szurkolást is!

Respect, hogy ezt leírtad ebben a polkorrekt közegben! Baráti körben bizony ugyanez a vélemény, csak jóval sarkosabban, szóval nem vagy vele egyedül. Már lassan nekem kell Bradyt védenem, pedig mindig is inkább Manning párti voltam. :D

Amit mindig is sejtettünk, hogy eljön, az most történik éppen a szemeink előtt. Pl. aki megkér arra, hogy szurkolj a csapatod edzője ellen, azaz a csapatod sikerei ellen, az divatszurkoló volt, ő megy Bradyvel Tampába, pont úgy, ahogy ment a divat MU szurkoló Beckhammel Madridba. Ez így is van rendjén, nincs ezzel gond. Mindenki más-más okokból kötött ki a csapat mellett.

Értem. Tehát:

-aki a csapat volt ikonja ELLEN szurkol, tehát nem képes elfogadni a döntését, hogy úgy érezte, nincs megbecsülve a Patriotsnál, és nem látják szívesen, az tök oké
-aki pedig azt mondja, hogy a döntés két fél között jött létre, és legalább olyan hibás a másik fél is, nevezetesen BB, és ugyanúgy lehet a fenti logikai gondolatmenet alapján őt is utálni, na az divatszurkoló. 

Gratulálok!

 

Nem értem miért kellene nekem a Tampanak szurkolnom? Ennyi erővel szurkolhatnék a fél NFL-nek, ugyanis mindenhol vannak olyan emberek, akiknek egy adott időben szurkoltam. 

A kötődésem a csapathoz szoros, nem a játékosokhoz, és nem az edzőkhöz, a szurkolás egy ilyen szubjektív műfaj, ha BB elmegy a Dolphinshoz, akkor sem fogok a Dolphinsnak szurkolni, mint ahogy a legtöbb Colts szurkoló sem ment át a Broncoshoz, pedig Manning szó szerint le lett selejtezve, itt meg annyi a story, hogy Brady egy másik csapat ajánlatát fogadta el a miénk helyett. 

És igen, most történik az, ami várható volt, leapad a magyar Pats-szurkolótábor. Ha kevésbé sért, akkor a divatszurkoló helyett lehet használni a nem csapatoknak szurkoló egyén kifejezést azoknál, akik mennek Bradyvel Tampába. Ezzel nekem semmi bajom, mindenki úgy és annak szurkol, ahogy és akinek csak akar. Csak ne akard már a szerény eszközeiddel leoltani azt, aki leírja, hogy hogyan fog hozzáállni a következő szezonhoz.

De miért kellene a csapatnak szurkolni (Tampa)?

Én azon akadtam fel, hogy attól még, hogy másképp döntött a két fél, miért kell ELLENE szurkolni? Miért nem lehet békésen azt mondani, hogy két fél döntése volt a szétválás, és ha nem is szurkol tovább Bradynek, de elfogadja, és kész. Miért kell ELLENE szorítani hétről hétre? Talán így érthető a gondom a fenti felvetéssel kapcsolatban.

Ez egy teljesen általános hozzáállás most a szurkolók közötti magánbeszélgetésekben, minden ember más alapismeretekkel, más érzelmi alapon áll hozzá az ilyen nagy szakításokhoz. Engem nem zavar, ha valaki nyilvánosan is felvállalja, mégha az árral szembe is megy ezzel. Sőt, az őszinteséget tisztelem is. Csalódott az ikonjában, és van olyan is, aki BB-ben csalódott(úgy érzem Rád ez igaz), én meg üzleti döntést látok mind a két fél részéről, ami a számomra el is oltja az érzelmeket, inkább engem az érdekel, hogy mit hoz ki majd a jövő évi nagy cap spaceből BB. De megértem mindkét álláspontot.

Erről van szó, ezzel teljesen egyetértek. Azzal viszont nem, hogy ha valaki TB pártján áll (pl én is), akkor az divatszurkoló. Én például csalódott vagyok a csapatban, ahogy a helyzetet kezelte. Elengedte azt, aki miatt itt tart a franchise. És ezt kijavíthatatlanul nagy hibának érzem. Ettől még nem fogok a Patriots / BB ellen szurkolni, így én nem tudom azt megérteni, aki most TB ellen szurkol szándékosan. De nem is fogom divatszurkolónak hívni azt, aki követni fogja a két kedvence, Gronk és TB "kalandjait", mert azt nekem senki ne mondja, hogy mondjuk Dan Koppen miatt szerette meg a csapatot. Minden szurkolónak a szívének egy kisebb vagy nagyobb része TB-vel van szerintem. Nehogy már megbélyegezzen bárki is valaki valakit amiatt, ha amíg játszik a GOAT, addig követi a pályafutását. 

Nem engedte el, hanem másik csapat ajánlatát fogadta el Brady. BB pedig most is azt tette, amit más esetben is tett volna, year to year szerződést akart adni egy 40+-os QB-nak, Brady pedig beintett erre neki. BB nem kivételezik játékosokkal, ha emiatt csalódott vagy, akkor az elmúlt 20 évben nem tudom mit néztél. A csapat két legszexibb játékosával is megtette azt, ami már vagy 1000x másokkal. 

A franchise nem csak Brady miatt tart itt, ez csapatsport, Koppenek nélkül Brady sem lehetett volna sehol, szerencsére rengeteg ikonunk volt az elmúlt 20 év alatt. Brady-kultusztagként sejtem, hogy ez a számodra most sértés lehetett, de majd amikor elmúlik a hatás, akkor te is árnyaltabban fogod látni ezt a történetet, mint ahogyan az a szurkoló is, aki most Brady és a Tampa ellen szurkol. Ami szintén teljesen legit válaszreakció arra, ami történt, bármennyire is háborít fel Téged. Ahogy azt is megértem, ahogyan te reagálsz. Az, hogy valaki elment Real szurkolónak, mert Beckham oda igazolt, még nem tett rossz emberré senkit a szememben, különbözőek vagyunk. De akik maradnak, azok divatszurkolóknak fogják hívni ezeket az embereket, ha tetszik, ha nem. 

De, elengedte. 2019-ben, nem most. Akkor is kijelentette Brady, hogy hosszú szerződést akart, amit nem kapott meg. Ezzel aláírta azt, hogy nem ő lesz 2020-as szezonban az irányító. Egyébként meg nem volt a Patriotsnak idén ajánlata. Jó lenne ha nem ferdítenénk a dolgokon...

Attól, hogy valami csapatsport, nem jelenti azt, hogy mindegyik poszt egyenlő. Ezt feljebb is leírtam már, hogy könnyebben tudott lavírozni BB, mert volt egy biztos pontja, nevezetesen a legfontosabb poszt az egész csapatban. Ez sokaknak nem adatott meg. Sosem fog kiderülni, hogy BB mit hozott volna TB nélkül, és fordítva, értelmetlen lenne belemenni. Az, hogy menet közben 20 év alatt kicserélődött a posztok 99%-a, az egy dolog. De nem véletlenül hívják GOAT-nak.

Annak azonban örülnék, ha leszállnál a magas lóról, és nem te döntenéd el, hogy ki a divatszurkoló, nem te fogalmaznád meg a definícióját. Ahogy én sem fogalmaztam meg semmi negatív jelzőt arra, aki TB ellen szurkol, csupán annyit, hogy nem tudom megérteni. Én nem sértegettelek téged, annyit fogalmaztam meg, hogy annak ellenére, hogy valaki oldalt választ a TB-BB szétválásban, nem szabadna azt eredményeznie, hogy a másik oldalt utálni kezdje, vagy ellene szurkoljon. El kell fogadni, és továbblépni. De ne nevezz engem divatszurkolónak, se más jelzővel ne illess, és engedtessék meg nekem, és sok millió embernek a földön, hogy ha még játszik az a játékos, aki miatt elkezdtem nézni ezt a sportot tizenéve, akkor had kövessem a sorsát, bárhol is játsszon. Ez nem egyenlő azzal, hogy nem szurkolok a Patriotsnak. 

Ha már mindenképpen jelzőket akarsz aggatni valakire, akkor illesd a divatszurkoló jelzővel azt, aki a Tampának megy szurkolni ÉS a Patriots ellen. De addig megkérnélek, hogy ne sértegess. 

Köszönöm!

Igen, BB year to yeart akart adni Bradynek 2019-ben, úgy kezelte a helyzetet, ahogyan az elmúlt 20 évben mindig is tette. Erre a szezonra is akart szerződést adni Bradynek, ne ferdítsd már el a dolgokat légyszi. A döntés Brady kezében volt és ő a Tampat választotta.

Semmi bajom azzal, ha valaki szurkolóként csapatot vált, vagy csak követ egy játékost, mint ahogyan a legendás peterk teszi ezt a bowl.hun, csak te is fogadd el, ha egy másik szurkoló pedig csalódott a Kecskében és ezt le is írja egy fórumon. 

 

Nincs azzal baj, ha valaki nincs tisztában azzal, hogy mi történt és mi sem. Tényeket nem tudunk. El lehet hinni ezt is, azt is. Rapoport megbízható forrás, én neki azért hiszek, ha nem gond:

https://twitter.com/RapSheet/status/1241031210236854273

Nyugodtan leírhatja bárki, hogx csalódott BB-ben, Kecskében. Szíve joga. Viszont az ellene szurkolás már nagyon a másik véglet. Olyan "dögöljön meg a szomszéd tehene" mentalitás.

Részemről lezártam.

Ja, nem volt ajánlat. Aha. Akkor ezért hívta fel Brady Krafttól BB-t, hogy bejelentse neki, hogy nem marad a Patsnél. :D 

"Brady elmondása szerint Krafttal közösen hívta fel Bill Belichick vezetőedzőt, hogy tájékoztassa a döntéséről. Ez nem ment könnyedén."

http://www.nemzetisport.hu/amerikai_sportok/brady-az-erzelmes-tavozasrol-uj-csapatarol-hazassagi-gondjairol-2757125

Részemről is ez egy tökéletes lezárása egy komolytalan beszélgetésnek.  

Azért szövegértelmezéssel vannak gondok látom. 

Felhívta BB-t Kraft otthonából TB, hogy elmondja, hogy nem itt folytatja. Bocs, de ebben hol szerepel a Patriots ajánlata, amit nem fogadott el? 

Ha elolvastad Rapoport írását, és esetleg nem a nagy hírnevű bostoni lap, a nemzetisportból tájékozódsz, akkor láthatod, hogy a Tampa ajánlatát a Patriots meccselte VOLNA, de Brady nem ment vissza a csapathoz, így nem tudták ezt aláírni. De nem volt hivatalos szerződés ajánlat ez előtt a találkozó előtt, mert mint láthatod, a két fél az ominózus Kraft találkozó előtt nem találkozott, és nem egyeztetett, nem volt miről tárgyalni. 

BB a szokásosat akarta csinálni, mint tette korábban HT-el, Solderre, Slatgerrel, DMC-vel. Menjenek ki a szabadügynök piacra, hozzanak ajánlatot, és ha tetszik a Patriotsnak, megteszik ugyanazt az ajánlatot. De ez most nagyon nem jött be, megunta ezt Brady, és mivel nem kapott ajánlatot, megoldotta úgy, hogy elment oda, ahol akarták is. End of story. 

Ajánlom olvasásra: https://patriotswire.usatoday.com/2020/04/22/patriotsrob-gronkowski-tom-brady-beat-bill-belichick/

Ha Brady maradni akart volna, akkor maradhatott volna. Kraft is ezt nyilatkozta. Egy 20 éves üzleti kapcsolatban már az emberek kevésbé formálisak, mert megbíznak egymás adott szavában. Brady döntött végül úgy, hogy elmegy. Nem akart year to year szerződést, BB pedig nem akart lekötni évekre egy 40 feletti QB-t. Továbbra is érthető számomra mindkét fél álláspontja. Orvosként nekem is döntéseket kell hoznom napi szinten, lehet ezért is nem égek 1000 fokos tűzben, amikor erről a témáról van szó. A hogyan tovább jobban érdekel. De megértem, hogy Téged a kialakult helyzet ennyire bánt.

Hadd(ha már lementünk az alantas nyelvtannáci-nem tudod elemezni a szöveget régióba - igen két d-vel kell írni és nem úgy, ahogy te írtad a korábbiakban, szerények a képességeid még az oltáshoz) jegyezzem meg azonban, hogy nagyon unalmas, amit ebben a topikban tolsz. A hozzászólásaid irdatlan magas számából kiindulva, egészen biztos, hogy lesz időd még a Tampan felül több csapatnak is szurkolni. ;)

Ha válaszolsz, azt már nem fogom látni. Bocs. 

Azért ez egy végtelenül szomorú történet, ha két embert kellett volna megneveznem, akiről biztos vagyok, hogy innen vonul vissza és sosem játszik más csapatban, az Brady és Gronky lett volna, a valaha volt két legkedvencebb játékosom. Leginkább miattuk ültem meg a képernyők elé Pats-meccset nézni, (meg még Edelman, Amendola, Moss, Hernandez stb, szóval a támadókért rajongtam mindig is), most meg maradnak a szürke eminenciások egy valószínűleg nem contender csapatban. Várható volt, hogy utánuk keserű idők jönnek, de így, hogy ez a két szénpró még vidáman tolja is másik csapatban, duplán fájó. Bassza meg a kutya! :(

Tényleg szomorú történet,sajnos ilyen világban élünk. Brady és Gronk az én szivemben mindig nálunk fog játszani! A csapattal kapcsolatos érzéseimmel,gondolataimmal pedig Franco Zeffirelli "Endlose Liebe" ,Végtelen szerelem cimü filmje jutott az eszembe. Hajrá Hazafiak!

Teljesen természetes, hogy mindenki máshogy éli meg TB és most Gronk Tampába igazolását. Mindkettőnek megvan a külön története, természetes, hogy Bradyé a bonyolultabb. Az ő 20 éve alatt volt bőven siker, néha kudarc, szerintem az utolsó években az utolsó SB győzelem ellenére is kissé megfáradt a kapcsolat közte és BB között. Nekem úgy tűnik, mintha BB nem vette volna igazán komolyan TB azon kijelentését, hogy 45 éves koráig akar játszani. A tavalyi szerződés mizéria erre utal. Ez a szezon eléggé frusztrálhatta mindkettőjüket, sokkoló lehetett, hogy egy hét alatt mennyire leamortizálódott a csapat, aztán az is gondot okozhatott,  hogy a támadóegység az istennek sem akart összeállni. Nem is emlékszem, volt-e Bradynek egy olyan igazi sikerélményt nyújtó meccse? Talán nem.

Szerintem sok apróság gyűlt össze nála, ami végül ezt a döntést hozta ki belőle.( + az idei tárgyalások, ahol ismét előjöhettek a nem egyező álláspontok )  Ettől függetlenül szerintem igazán korrekt módon oldotta meg mindenki a válást.

Gronk amikor " visszavonult " ,egy  lelki -fizikai roncs volt ( az ő kijelentései ), becsületére mondva, már akkor sem mondta azt, hogy végleges a döntése. Egy évet lazított, a kisebb sérülései  rendbejöttek, a teste regenerálódott, vélhetően ismét kedve van játszani is. Májusban lesz 31,  abszolút nem meglepő, hogy egy napsütötte helyre elmegy, ahhoz az irányítóhoz, akiről mindig azt mondta, csak vele hajlandó játszani. Ezt sem tartom árulásnak, szerintem a Pats se , mert senki nem kekeckedett az átigazoláskor.

Nekem személy szerint ez a helyzet azt hozza majd, hogy ha a Pats játszik, akkor nekik szurkolok, ha a Tampa, akkor nekik, aztán ha lesz egy egymás elleni SB, majd legfeljebb gondban leszek. 

 

 

 

Érdekes dolog ez ! Én amikor - hála a beérkező műholdas csatornáknak - elkezdtem nézni az NFL-t , szinte az első mérkőzés után SF és Montana szurkoló lettem. Egyszerűen a látvány miatt, amit kezdő szabályismereteim mellett produkáltak. Csak később tudtam meg pl. , ki is az az irányító pali. Aztán amikor a  SF csillaga leáldozott, akkor évekig úgy néztem az NFL-t, hogy különösebben nem szurkoltam senkinek, de tudtam élvezni a meccseket. 

Én pl. az első Pats SB győzelem meccsére úgy ültem le, hogy  csak azt kívántam, izgalmas meccs legyen, mert az előző években volt néhány majdhogynem unalmas is. Én annál az utolsó -győztes - drive-nál lettem Pats szurkoló, az fogott meg annyira, hogy utána már nekik szorítottam. Pedig akkoriban több látványosabban játszó csapat is volt a ligában, a " show-time " korszak később jött Bradyéknek.

Én az idei Pats-tól azt fogom elvárni, amit a Brady korszak elején nyújtottak :   töretlen küzdőszellem, harc az utolső másodpercig. Akkor jöttek a nagy sikerek is, ha ezek most elmaradnak, de látni fogom , hogy a csapatban van fantázia, akkor már elégedett leszek. A Tampát meg kíváncsian fogom nézni, hogy mire lesznek képesek a papíron igen erős keretükkel - meg a régi kedvenceimmel. Ha ilyen egy divatszurkoló, akkor az vagyok.

 

Én nyilván megnézem majd a Tampa meccseket (amikor tudom), mert érdekel mire jutnak, talán még kicsit szurkolni is fogok nekik, de nem fogok tudni őszintén örülni a sikereiknek, mindig lesz bennem tüske.

 

Az utolsó fél mondatod viszont kicsit szíven ütött, nekem ez soha nem lenne kérdés - de hát mások vagyunk, ez van. Písz!

Nekem személy szerint ez a helyzet azt hozza majd, hogy ha a Pats játszik, akkor nekik szurkolok, ha a Tampa, akkor nekik, aztán ha lesz egy egymás elleni SB, majd legfeljebb gondban leszek. 

Nekem ezzel az a problémám, hogy TB és Gronk miatt? Akkor a többiek miatt miért nem? Én a PATS-nek fogok szurkolni és SLUSSZ! Nem azt mondom, hogy ha x,y csapat ellen játszanak nem nekik fogok szurkolni, de állandóan nem fogok ott lebzselni, mert TB meg Gronk. Mindig is hálás leszek nekik azért amit itt tettek, azt a rengeteg élményt, azt a fantasztikus játékot, de elmentek.

Az elmúlt 16 év alatt persze voltak szimpatikus csapatok, amiknek élveztem a meccseit, de az az élvezeti érték volt, de mint érzelmi csakis a pats volt van és lesz is.

Bár a kérdés nem nekem szólt, de mint "divatszurkoló" erre a kérdésre válaszolnék:

"Akkor a többiek miatt miért nem?" Mert a többiek nem voltak itt 20 évig. Nem sírtam nevettem együtt velük tizenévig. 

De pl megnéztem minden összefoglalóját tavaly is Garoppolonak, Brissettnek, külön figyeltem az ex-játékosokat, Cooks, Ryan, Butler, Lewis stb. játékát. De TB nem ugyanaz, mint egy 2-3 éves "epizódszereplő" a 20 éves történetben. 

Olvasva itt a hsz-eket, úgy látom, az a különbség a megnyilvánulásokban, hogy van akiknek csak a mez számít, vagy legalábbis az az elsődleges, mi divatszurkolók meg többé-kevésbé ragaszkodunk a mezt viselő emberekhez is és nem pusztán cserélhető alkatrészekként tekintünk rájuk.:)

Szerintem eltérő szótárból dolgozunk, ennyi az egész. Nálam pl az a divatszurkoló, aki mindig az adott évi nyertesnek szurkol. Tehát mondjuk idén a Chiefsnek. Jövőre meg az aktuális nyertesnek. De hogy mitől divatszurkoló az, ha valaki szorít annak a QB-nak is a Patriots mellett, akinek ennyi mindent köszönhetünk, azt nem tudom. (Jöhetnek a mínuszok, hajrá, élvezze aki élvezi!)

Annyit hozzátennék, hogy nem kell győztes legyen. Elég ha annak látszik és amíg ez a látszat tart, addig a bandwagonon marad! Majd utána másikra ül fel, ahogy az előző fénye elhalványul..

Én mondjuk nem tudok 2 csapatnak is ugyanolyan vehemensen drukkolni, de nyilván mindig van olyan franchise, amelyik szimpatikus lehet egy szisztematikus építkezés kapcsán az eredeti kedvenc mellett. De az ilyen csapatoknál fikarcnyit se érdekel, ha kikaptak és a Pats helyett eszembe sem jutna őket nézni, vagy olyan mezt venni. Hiszen tudom csak szimpátia egy-két offseason alapján és semmi köze a kötődésnek ehhez.

Ellenben a Pats meccsen ugrálok, ordibálok, csapkodok, órákkal a meccs után is bennem van a hangulat, amit a csapat kiváltott. Akárhányszor vissza tudok nézni szituációkat és direkt keresem azokat az álláspontokat, amiket vagy nem vettem észre vagy észre sem vettem. Ilyen egy semleges, csak pusztán 1-2 döntés miatt szimpatikus csapattal kapcsolatban soha fel sem merülhetne. Ilyen kötődéssel csak a Pats tud létezni nálam. És attól, hogy más 2 csapatnak is tud drukkolni, nem fogom leszólni, még ha nem is tudom beleélni magam abba a helyzetbe, hogy megértsem a Patshez, akkor hogy tud kötődni, ha egy személy máris másik csapat felé kanyarítja.

De teljesen elfogadhatónak gondolom, ha valaki személyhez is kötődik. Ahogy szerintem az lenne az alap, ha aki ilyen, ugyanúgy elfogadhatónak tartja, hogy vannak akik meg a csapathoz kötődnek és a személy csak hab a tortán, és amikor távozik, akkor már nem kell feltétlenül követni őt. Nem hiszem, hogy jogos fordítva megkérdőjelezni egy álláspontot. Ki a csapatot teszi első helyre, ki a személyi kultusz mellett csábul el. Ha nem értjük, akkor is létezik az ilyesmi és teljesen elfogadható.
 

NB2 nálad a pont!

"Ha a Pats játszik, akkor a Patsnek, ha a Tampa, akkor a Tampának szurkolok"? Ez most komoly??? Pats szurkoló, hogy szurkolhat a Tampának, ja és akkor a Lionsnak, Titansnak miért nem? NFL-ben egy CSAPAT van ez pedig a Patriots, akinek hajlandó vagyok szurkolni. Vessetek meg:D. Egyre azonban kiváncsi vagyok, imádott Wilforkom mielőtt nyugdíjba ment leigazolt a Patsbe, mert innét akart visszavonulni, ezt Tom és Gronk is megfogja tenni???

Öreg, mit nem lehet azon megfogni, hogy sokan játékosok miatt kezdenek meg szurkolni egy adott csapatnak, főleg innen Magyarországról, ahonnan aztán semmi megkötődése nincs senkinek a Patshez?! A többi általad említett csapatot például továbbra is megszarom, de mint említettem, nekem Brady és Gronk a kedvencz játékosaim, így "kénytelen" leszek ha nem is annyira megszurkolni, de mindenképp figyelemmel követni a Tampon megmérkőzéseit. 

Faramuci a helyzet azért itt Mo-n ezzel az egésszel, mert sokan a sportot (is) szeretjük, de azért a number one csapat mindig is a pats lesz, ezt semmilyen eligazolás nem tudja megingatni!

Remélem a draft-on választott játékosaink elnyomják a szerintem teljesen értelmetlen TB/Gronk vitákat. Nagyon várom Őket és a gyakorlatilag csupa "epizódszereplőből" álló többieket, azaz az új csapatot. Noha már vénember vagyok engem jobban érdekel a csapat jelene és főleg, a valószínűleg küzdelmesebb, jövője, akármilyen is lesz az. Go PATS!!!

Te Hopi! Volt már valaha 10 like-od 0 dislike mellett? :DDD

Ui.: Tőlem is kaptál egyet. ;)

Engem szerintem diszlájkolgat mostanában az öreg harcos, de olyan szépen mutat a neve mellett és valóban kuriózum, hogy tőlem is kapott egy megkedvelést, pedig én nagyon csínján bánok ezekkel. 

Sziasztok!

Amikor kijött a hír, hogy Tom a Tampában szerződik, azt hittem majd felrobbanok. Hasonlóan sarkos véleményem volt mint sok szurkolótársamnak fentebb. Elárulta a csapatot, ilyet nem tehet a Goat, saját New englandi szobrát rombolja stb. Aztán teltek-múltak a napok, hetek és talán most már kicsit reálisabban látom a dolgot. Az ő szemszögéből nézve a dolgot, abszolút adható, hogy oda írt alá. Kapott egy több éves garantált szerződést, olyan támadósora van, ami talán soha nem volt a keze alatt. Plusz most még Gronkot is. Az, hogy Gronk cserét kért oda és visszajön már nagyon meg se lepett és meg is értem. Neki Tom az irányítója, amit évekkel ezelőtt kijelentett és tartja is hozzá magát.

A Brady BB kapcsolat szerintem már évekkel ezelőtt elkezdődött felbomlani, tán akkortól mikor Brady és Guerrero komolyabban kezdték el nyomni ezt a TB12 brandet. Az utolsó törés talán az lehetett, amikor Butlert nem küldte pályára a Philly elleni SB-n. Bár utána lett még egy SB run, de ott én már éreztem némi feszkót, főleg Brady tűnt ott is frusztráltnak. Aztán a 2019es év végérvényesen megpecsételt mindent. Ahogy tavaly augusztus végén az az elkapó szekció kinézett attól én magamhoz nyúltam, pedig nem is én dobáltam nekik. Aztán szeptember végére porrá lett az is. Valahogy ott már motiváció veszteséget is látni lehetett Tomon. Mindezt úgy, hogy legfőképpen az idény második felében már ő is tudta, hogy ezt a csapatot a védelem tartja életben. Azt is tudhatta már az idény közben, hogy itt ennél jobb kiszolgáló személyzete 2020ban sem lesz a cap helyzet miatt. Persze minden amit írok feltételezés és sok a ha, de nekem jelen állapotban ez így tűnik.

Arra már szerintem nem kapunk reális választ, hogy egymás nélkül mire mennek. Mindketten túl öregek már hozzá. Bb teljesítményét egy új csapat építése közben, főleg ha azt nem ő fejezi be szerintem reálisan megítélni nem lehet. És ugyanígy vagyok Bradyvel is, hogy ha csak egy önmagához képest átlagos teljesítményt letesz az asztalra a tampai fegyverekkel az is nagyon durva statokat eredményezhet.

Én elengedtem Bradyt, most már mondhatom jó szívvel, pedig az elején ahogy írtam dühös voltam rá. Még talán Tampa meccset is nézek majd. Viszont, ha esetleg az a csoda megtörténne, hogy SB-t játszunk velük akkor LE Velük, remélem addig ütik a vedőink Tomot amíg lélegzik. Sok sikert nekik, de ha utunkba kerülnek nincs kegyelem!

Én a draftot várom és még azt, hogy kiket tudunk esetleg megszerezni. Cam Newtont lehet megnézném Pats mezben. Jó nagy cula, jól állna neki az új mezünk😀 

Szóval csak előre a Puffin lekvár nevében. Áldás békesség! 

 

Hát hogy ebben a szezonban egy Pats-Tampa SB-nél nagyobb story nem lehetne az NFL-ben, mondjuk az is biztos.:)

Két ember távozott, aminek a hatása érezhető. Gyanítom távozik a 3. is (JE). Egy dolog legyen csak béke és empátia. Fogadjuk el egymást olyannak, amilyenek és ne bántsuk egymást. Mindenki más, mindenki másként szurkol, mindenki más miatt szurkoló ezt el kell fogadni. Engem is bánt ami és ahogy történik, de ez az élet rendje. Én is másként vagyok szurkoló, de elfogadom mindenki véleményét, ha nem is értek vele egyet. Remélem lesz szezon és lesz mit nézni és lesz is miről beszélni. Maradjunk eltérő vérmérsékletű, megértő és Pats szurkolók.