Gronk díjat nyert az ESPY Gálán

Kép
ESPY_Award_Gronk

Az ESPY Award (Excellence in Sports Performance Yearly Award) egy évenként átadott, sport teljesítményt elismerő díj, ami hozzávetőleg a Grammy és az Emmy sport megfelelője.

Ha van egy Super Bowl gyűrűd, akkor nem kell különösebb indok, hogy mutogasd, de szerda este a Patriots játékosainak jó okuk volt ezt tenni.

Az éves ESPY díj átadásának Július 10-én adott otthont Los Angeles, ahol a Patriots a legjobb csapat kategóriában voltak nevezve, így a fiúk meg is jelentek a vörös szőnyegen.

Rob Gronkowski, David Andrews, Stephon Gilmore, Sony Michel, Kyle Van Noy, Deatrich Wise, Elandon Roberts and Obi Melifonwu képviselte a csapatot a díjátadón.

Végül a Patriotsnak nem sikerült begyűjteni az elismerést, mivel azt a Női Soccer csapatnak ítélték oda a néhány nappal korábban megnyert negyedik világbajnoki címük okán. Ennek ellenére egy Hazafi mégis elismeréssel távozhatott a gáláról.

A „Legjobb jelenet / pillanat” kategóriában idén nem egy megmozdulást díjaztak, hanem három idén visszavonult legenda karrierjét ismerték el. Dwayne Wade (kosárlabda), Lindsey Vonn (alpesi sí) és természetesen Gronk volt a díjazottak között.

Megragadva az ESPY színpad kínálta lehetőséget Gronk köszönetet mondott a családjának, edzőinek és csapattársainak, hogy történelmi karrierjét még mókássá is tették.

„Amikor visszatekintek a karrieremre, arra vagyok a legbüszkébb, hogy milyen csapattárs voltam.” – mondta. „A csapattársaim tudták, hogy bármit megtennék értük és tudtam, hogy ők is megtennének bármit értem. Tudom, hogy a kapcsolatok amiket kialakítottunk elkísérnek minket életünk hátralévő részében, szóval köszönöm minden srácnak akivel együtt játszottam, hogy ezt az utat mókássá és így még emlékezetesebbé tették a számomra.”

A Jimmy Valvanoról elnevezett díjat (a sportvilág olyan személyeit díjazzák, akik komoly akadályokat leküzdve értek el maradandót) idén Rob Mendez középiskolai football edző kapta, aki végtagok nélkül született és így élő példája a végtelen erőnek és elkötelezettségnek.

Kiderült, hogy ehhez Tom Bradytől is gyűjtött inspirációt, és azt mondta, hogy ha ESPY díjat adhatna bárkinek, akkor Tom lenne az.

„Tom Brady volt aki miatt beleszerettem a footballba” – mondta Rob. „Inspiráló nézni, hogy mennyire felfokozott hangulatban van az oldalvonal mellett és hogy hogyan vezeti a csapattársait. Imádom azért az odaadásért és tűzért ami benne van.”

 

Forrás