Gronk visszatér?

Kép
Gronk

Kedden Gronk sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette az együttműködését a CBD Medic nevű céggel. Természetesen beszélt az NFL-ről is, hiszen maga a cég is azért küzd, hogy a kannabisz olaj legális lehessen a profi sportolóknál.

Elmondta, hogy bár nagyon élvezi a nyugdíjas éveit, nyitva hagyta a lehetőségét, hogy visszatérjen. De az biztos, hogy jó pár hónapnak el kell telnie addig.

"Ki kellett szállnom, mert azt kellett tennem, ami a legjobb volt akkor nekem. Önzőnek kellett most az egyszer lennem és ki kellett szállnom. Most jó úton haladok és nincs fájdalmam."

"Ha újra vágyom a football után, ha úgy érzem, ki kell mennem a pályára, visszatérek a footballhoz, de ez nem most lesz. Lehet, hogy ez lesz a helyzet 6 hónap múlva. Vagy 2 év múlva, vagy három év múlva, vagy három hónap múlva.... De őszintén, a közeljövőben, egy hét vagy egy hónapon belül nem fog ez bekövetkezni. Nem, most egy másik fejezetet szeretnék az életemben"

Az interjú közben számos sérülését is megemlítette, köztük a SB-n kapott sérülését is, amikor a Quad-ját megütötte egy Rams védő. Elmondása szerint olyan fájdalmai voltak, hogy éjszaka az ágyban csak sírni tudott és 20 perceket aludni. Később 1 liter vért szívtak le a combjából. 

“Őszintének kell lennem a szurkolóim felé. Helyre kell jönnöm. Nem voltam jól. A foci teljesen felemésztett és ez nem tetszett. Már nem élveztem az életet, a focit, amit annyira szerettem csinálni.”

"Mindig kérdezik, hogy mikor, hol, hogyan térek vissza?"

Vagyis lehet, hogy idén látjuk még játszani a nagy Gronkot, de lehet, hogy csak jövőre, de bizony az is lehet, hogy soha. Ti örülnétek neki?

 

Forrás: nesn.com

Hozzászólás

Nyilván mindenki nagyon örülni neki, de szerintem vajmi kevés esélye van, hogy visszatérjen az "öreg".

Persze hogy örülnénk de sok esélyt én se látok.. jó hogy most nincsenek fájdalmai, mert nem játszik... akármennyire is a kedvenc játékosom marad, jobb lenne ha hanyagolná inkább, nehogy olyat kapjon amiből maradandó sérülése származik....

Nekem tökéletes lenne ha jövőre az AFC döntőjében és a SB-n játszana.

Gronk már soha nem lenne a régi! Minek rombolná a focis mitoszát! Pénze meg van elég. 

Olyan szép visszavonulása volt azzal a Super Bowl győzelmet érő, a karrieréhez méltó elkapással, hogy ezen nagyon nehéz lenne még javítani. Én se látnék a pályán szívesen egy épphogy elműködgető Gronkot - az ő hihetetlen pályafutásához ez már méltatlan lenne. Remélem lesz annyi esze, hogy ezt nem kockáztatja meg.

Az persze még rosszabbul esne, ha más mezben kellene őt látni...

Szerintem a playoffra visszajön. Így nem foglal roster helyet, nem lesz a fél alapszakaszban sérült, amikor a legjobban kell, akkor ott lesz frissen. Az egész elég tudatosnak látszik, pláne ha hozzávesszük, hogy mennyire nem erőlködött a csapat egy TE move-on. 

Nekem úgy tűnik, hiányzik is neki a foci, a sztárság, a csillogás és ez csak fokozódni fog, ha megindul a szezon.

 

 

ha van egy kis esze és tényleg számít az geészsége....soha nem tér vissza

Én nem szeretném hogy visszatérjen. Olyan lenne mint egy ex. Már mikor túl vagy rajta akkor megjelenik az ajtóban de nem úgy ahogy te emlékeztél rá.

Ha vissza akarna jönni akkor valahol a 8-10 hét előtt kéne mert ha utána akkor waiver-re kerülne ahogy én tudom.

Remélem, hogy nem tér vissza.

Úgy látszik egyedül maradtam a véleményemmel, miszerint én szívesen látnám újra a pályán. Leszögezem, hogy az egészsége a legfontosabb az embernek, nem is kívánok neki se és másnak se rosszat. De a sérülés minden playben, még a legártatlanabban is benne van (lásd Gronk első kartörése egy extra pontnál). Mindazonáltal Gronkot nem úgy vitték le kiskocsival a pályáról. Szerencsére nem tört el semmije, nem szakadt el szalagja, ami miatt attól kellene tartani, hogy ki tudja, milyen állapotban tud visszatérni (pl egy ACL-ből). Így én nem gondolnám, hogy ahogy Dravait írta "épphogy elműködgető" módban térne vissza, ő is tudja magáról mire (volt) képes, és nem hiszem, hogy csak azért visszajönne, hogy elmondhassa, hogy újra a pályán van. Ezekben a srácokban fanatikus módon buzog a vér, lételemük a játék, az adrenalin, a játék szeretete bennük van. Sokan nem bírják a partvonalon sokáig, ezért is nyilatkozta, hogy lehet 3 hónap, de 3 év is, mire újra "győz" a vágy, hogy játsszon. Szerintem nincs olyan szurkoló, bárkinek szurkoljon is, aki direkt sérülést kívánna neki, ha visszatér, de most járunk lassan 7 teljes hónapnál, amíg a teste kiheverhette ezt a combsérülést, a megterhelést. Ilyen évekig nem volt, ennyi ideje regenerálódni, ki tudja, most mire (lenne) képes. Egyébként szerintem most, ha akarna se térhetne vissza, éppen a kannabisz olaj miatt, de ebben nem vagyok biztos, hogy milyen szinten van a tiltása ennek a szernek illetve mennyi idő mire kiürül.

Szóval szumma szummárum, én tartom őt olyan felelős sportolónak, hogy csak akkor tér vissza, ha 100%-osnak érzi magát. Azt pedig nem lehet elfelejteni, hogy még egy teljesen egészséges játékos is bármikor lesérülhet akár évekre is, és ha mégis megsérülne Gronk, unfair lenne erre fogni, hogy minek tért vissza. Ez a játék egy (orosz)rulett, ami bárkit eltalálhat bármikor. Egészséges, már sérült, visszatért vagy újonc. Tökmindegy.

Szerintem mindenki szívesen látná újra a pályán, de szerintem ha a mérleg két serpenyőjét összevetjük, akkor a visszavonulásban több súly van:)

Értem amit mondasz, én imádtam Gronkot, ezért is gondolom úgy, hogy inkább lássam a pályán kívül "biztonságban", minthogy csak minimális eséllyel is egy újabb sérüléstől szenvedve. Az előző szezon azért merőben más volt az előzőeknél, sokkal többet pihent, kevesebbet terhelték, és lám mégis előjöttek olyan bajok, amik a visszavonulásához vezettek. Sajnos Gronk felépítéséből, posztjából adódóan is sokkal többet kapott egy átlagos játékosnál, gyakorlatilag mindene volt sérült, egy sérült testrész pedig soha nem lesz már a régi... Ettől függetlenül én lennék az egyik legboldogabb, ha újra a pályán láthatnám a régi fényében, de jobb neki így, egyszerűen nem éri meg lezúznia a testét még jobban. Könnyen lehet, hogy ha visszatér és kap egy komolyabbat, annak nem most fogja érezni a hatását, hanem mondjuk 20 év múlva...

Kevesebbet terhelték, ez részben igaz. Kevesebb meccsen játszott mint előző évben (1 mérkőzéssel). 105 helyett csak 72-szer vették célba. Viszont 2017-ben a snappek 79,28 %-án volt a pályán (903 alkalom), tavaly pedig 74,89% (838 alkalom). Ez ha durván becslünk, az egy meccsnyi különbség. Tehát azzal, hogy kevesebb alkalommal vették célba, nem jelenti azt, hogy kevesebbet volt arányait tekintve a pályán. Ráadásul a tavalyi szezonban 59,78%-volt a futójáték, míg 2017-ben csak 54,91%. Tehát blokkolnia igen is kellett, ráadásul a sérült hátának az legalább olyan megterhelő, ha nem jobban. 

A fő különbség a tavalyi év és a mostani között a felkészülési időszak. Akkor a SB után nem sok kihagyással mentek az edzések, egész nyáron. Most ezt kihagyta, tehát mérföldekkel jobban ki tudta magát pihenni, a sérüléseiből felgyógyulni. Mondhatni, hogy sosem volt ennyire kipihenve, ha nem lettek volna 7 illetve 8 meccses szezonjai. De akkor viszont le is sérült, most viszont (eltekintve az ideiglenes combsérüléstől) elvileg egészséges, már amennyire egészséges lehet. Szóval összefoglalva én ezért tekinteném optimistábban a visszatérését. Minden playben ott van a sérülés, kivétel, ha nem játszol :) De szerintem túl nagy lesz neki a csábítás. Lehet nem most, hanem csak 3 hónap múlva, ahogy mondta, de lehet 3 év ( bár TB nélkül nem fog jönni az szinte biztos)

Simán lehet, hogy úgy járunk vele mint a 2 falemberrel. Visszajön, futosgál egy picit, kap 3 ütést és úgy gondolja, hogy akkor neki mégis ennyi elég volt.

Nyilván persze, minden playben benne van, hogy megsérülhet, lásd a SB. De az nem elhanyagolható, hogy Gronk azért a sérülékeny játékosok közé tartozik, és ő sem lesz fiatalabb. Most ha úgy nézzük van egy plusz hónapja a TC miatt, ha októberben visszatér, akkor még kettő. Tavaly a nem kötelező edzéseken nem vett részt ha jól tudom. Az egyik nagy kérdés az az, hogy felkészülés nélkül hogy lehet formába hozni, mert az biztos hogy időbe telik, nulla offseason munka után.

Nekem olyan érzésem van, mint a Star Wars filmeknél: a Jedi visszatérrel vége lett, kerek a történet, hiába próbálnak még új részeket ráhúzni az már nem lesz olyan. Gronknál is így érzem, kerek egész lett a karrierje, sok sikerrel az egyik (ha nem a legjobb) TE all-time és pont:) aztán persze lehet rámcáfol:)

No Pain No Gain ;)

Igaz, tavaly a nem kötelezőkön nem vett részt, de edzett, Bradyvel. Gondolom most volt ideje "élni", nem naponta gyúrnia, gameplant tanulni, kötelezően megjelenni itt és ott, tehát szabadabbnak érzi magát, nyaralt, pihent, regenerálódott. Azt nem hiszem, amit NB2 ír, hogy kis futkározás után visszavonulna. Az hatalmas blama lenne a TV-s és egyéb karrierjének. Ha visszatér, teljes erőbedobással fog visszatérni. Szerintem szeptemberben lassan megkezdi a felkészülést, október végén hadba áll, de nem egyből meccsre, majd hálaadás után kis dózisban meccseken szerepel, decembertől az állástól függően komolyabban bevetik, majd a playoffban ismét előveszik 100%-ban. Aztán a SB győzelem után ismét ellovagol a naplementébe :)

Ezek az én "terveim" vele  kapcsolatban :) Pár hónap, és kiderül, hogy mi válik be belőle ;)

Érdekes lenne egy olyan helyzet, hogy Gronk meg BB megbeszélték, hogy egy extra nyaralási időt kap, majd valamikor a szezon közben szép lassan visszatér. Ez megmagyarázná azt is, hogy miért nem kerestünk és hoztunk akkora nagy elánnal TE-et. Én örülnék neki, de csak akkor, ha Ő akarja és nem rá akarják erőltetni...

Hát aki akar "eszeljen", gyártsa a konteókat, hozza a stat.okat vica-versa,nosztalgiázzon stb., miközben Gronk pillanatnyi fizikai és lelki állapotáról, az emberről, semmit sem tudunk pontosan, talán csak azt, hogy szerintem egyelőre nem találja a helyét a focin kívül, és úgy tűnik nehezen kezeli a törvényszerű, lassú, de biztos felejtést. Ez utóbbi ellen nyilatkozik néha sokat sejtetően és semmi konkrétat sem ígérve. (Lám a Mi szerény honlapunkon is elérte a célját! :)) Nem marad Neki már más csak a rekordok vagy egy-egy bravúrjának megemlítése meg a Hall of Fame beiktatás. Az NFL, mint sok más profi bajnokság is, a jelenről szól, ráadásul a Mi csapatunk egy kicsit mindig a jövőn is "eszel" és nem igazán hiszem, hogy visszanyúl a múltba.

Majdcsak eljön Gronknál is az a pillanat, amikor a party-bulikat felváltja az egzisztencia teremtés tevékenysége és/vagy a családalapítás.

Ez tök jó gondolat, de ezen az alapon semelyik játékosról nem tudunk semmit, tehát akkor miről beszéljünk az oldalon? Amiről tudunk beszélni, azok a számok, mert azok tények. De mivel nem vagyunk ott edzésen, sem az öltözőben sem a pályán, ilyen alapon akkor minek beszélni bármiről is, kivétel, ami múlt, és tény? 

Úgy kezdtem, hogy "Aki akar..."...Semmi kifogásom, Én nem akarok. Erről ennyit. Azt meg nem igazán értem, amit utána írtál, valahogy úgy értelmeztem, hogy a roster-en lévő játékosainkról, akikről szinte naponta jönnek az infók, látjuk Őket az edzések egy részén, az előszezon meccsein, azokról annyit tudunk csak, mint a 7 hónapja visszavonult Gronkról?

A 30 éves Gronk-ról annyit tudunk visszavonulása óta, hogy valamennyit fogyott, 7 hónap után most lett fájdalommentes! (10 éve nem volt Nála ilyen, pedig nem mindig volt sérült!), többek között egy olyan szernek köszönhetően (CBD), ami tiltott szer jelenleg az NFL-ben. No meg azt, hogy, ha úgy érzi visszatér, amennyiben fizikailag és mentálisan kész lesz és "vágyni fog a focira". (Jelenleg csak a fájdalommentességnél tart.) Aztán  megnevez vagy 4 lehetséges időpontot, a legtávolabbi 3 év!, a legközelebbi 3 hónap!. Micsoda szórás! Vagyis fogalma sincs! Komolytalannak tartom ezt a lebegtetést, ez olyan játszadozás a szurkolók fantáziájával. Egyébként szeretem Gronkot, de Engem a mostani csapat érdekel igazán. :)

Nem akarom hosszúra nyújtani, tényleg csak röviden, hogy mire reagáltam : Az összes többi játékosról sincs fogalmad, hogy mit forgat a fejében. Mennyire érzi magát sérültnek, motiváltnak, mik a céljai, rövid vagy hosszú távon. Tök mindegy, hogy mit olvasol 2 mondatban róluk edzésről, felkészülésről, látod őket a pálya szélén 3,5 másodpercre a tévé közvetítésben. Mégis, Gronkról, akiről állításod szerint a legkevesebbet tudunk, simán kijelented, hogy "Nem marad Neki már más csak a rekordok vagy egy-egy bravúrjának megemlítése meg a Hall of Fame beiktatás". Ez elég bátor kijelentés, kivétel, ha telefonon szoktatok egyeztetni. 

Hiába forgatod ki a szavaimat, Gronkról a visszavonulása óta annyit tudunk, amit leírtam ill. azt mondta legutóbb, amit leírtam és bizony az NFL-ből (azaz a fociból), bármennyire fáj Nekünk csak annyi marad belőle, amit idéztél tőlem, hiába volt a valaha élt TE-ek legnagyobbika és természetesen az egyáltalán nem semmi, sok-sok játékosból még annyi sem. (pl. PM-ből is csak annyi marad/maradt és TB-ből is annyi fog maradni. Ez nem az Én kitalációm, ez közismert tény a foci világban is.) Ja, szólt telefonon, hogy a spike-ot kifelejtettem, elnézést. :)

További jó kombinálgatást, már nem vagy egyedül, néhányan beszálltak. :)

Látom van gond.Ha a szó szerinti idézés a szavaid kiforgatása, ám legyen. Neked van igazad (sic!). 

OFF

A PFF szerint a 3. hét legjobb újonca a ligában Winowich volt. Overall grade: 92,0