Gyakorlócsapat, waiver hírek - 2022

Kép
background

Ma este hat órától van lehetőségük a csapatoknak kialakítani a 16 fős gyakorlócsapatot, valamint az is kiderül, a waiver került játékosokra igényt tartott-e valamelyik csapat. Magyar idő szerint este 10-től kerülhetnek IR-re azon játékosok, akiket még idén aktiválhat a csapat.

  • 20:55 - Mike Reiss (ESPN) információi szerint CB Terrance Mitchell, TE Matt Sokol, DT LaBryan Ray, S Brad Hawkins és WR Tre Nixon is ott volt a mai edzésen, ami azt jelenti, hogy legalább a gyakorlócsapat tagjai lesznek. Hivatalosan ugyebár este 10 óra után lehet IR-re rakni a sérült játékosokat úgy, hogy idén visszatérjenek.
  • 20:41 - Az előszezon "sztárja", WR Lil'Jordan Humphrey is a gyakorlócsapat tagja, mellette további három játékos, név szerint TE Jalen Wydermyer, OL Kody Russey és LB Harvey Langi került a PS-be.
  • 19:15 OL Bill Murray és DT Jeremiah Pharms Jr. is visszatért a PS-be.
  • 18:55 - LB Cameron McGrone-t visszaigazolta a gyakorlócsapatba a Patriots, míg a TE Devin Asiasi-t waiverről felvette a Cincinnati Bengals.

Hozzászólás

Állítólag Ferentz, Taylor és Harris is ott van. 15 a létszám. 

OFF TOPIC

A THPFC Fantasy 4-es sima csapatvédős liga adminja rá tudna nézni a liga üzeneteire?

Több embernek nem jó a péntek estére kiírt draft és kértük, hogy tegyük át szombat estére.

Köszönöm! 

A 80-ból, mivel 2 játékos IR-re került, 1 meg egyelőre eltiltott, 24-et bocsájtottunk el. A következő 9 nem tért vissza egyelőre: Hammond, Desjariais, Hambright, Durant, Sherman, Wieland, Bethel, Vizcaino. és Asiasi.

A 16. PS tag a 24 éves WR Lynn Bowden Jr. exDolphins.

 

Thornton IR, Wynn nem edzett tegnap, Bethel Dolphins. Az utóbbiról annyit, ha Valaki ismeri a ST-ünket, az Ő, ami a nyitó meccsünkre nem kimondottan szerencsés. :) 

Bethel érdekes döntés volt. Baromira látszik, hogy mindenáron megy a fiatalítás projekt, és elvileg Schooler fogja pótolni a 32 éves kollégáját.

Saját vélemény, de szerintem szerencsés, hogy a nyitó meccsen látjuk ellenünk. A Dolphins legendásan nem tudja használni az ex-pats játékosokat. (edzőket)

 A Bethel cut-ról nem sokat tudunk a tényen kívül és nem biztos, hogy esetében  a mindenáron fiatalítás volt az elsődleges. Talán az évről-évre kicsit gyengülő játék is belejátszott, 32 évesen a gyorsaság sem feltétlenül a régi. Még 1 éve volt a szerződéséből, így visz is néhány százezer dollárt az aláírási bónuszából, a Dolphins meg veterán $1,1M-val szerződtette 1 évre. (Nagyjából a pénzénél marad.) Úgy érzem a visszavonulását fontolgatja.

Kicsit azért tudja használni a Dolphins az exPatriótákat pl. Rowe, Roberts.

Full igazad van, végülis felszabadítottunk picivel több, mint 1 m dollárt a sapkában, az is valami. Kicsit az mindig jó szerintem, a nagyon a nem jó.

Végső soron mindegy is, akkor van esély a miami ellen ha lesz patent pass rush, egyébként nem sok.

A csapat elengedte IR-ről Andersont.

10 újonc van az 53-ban,köztük UDFA is.

CB J. Jones új mezszáma a 13-as. 

TE J. Smith szerződésének egy részét aláírási bónusszá alakították, így Benzán szerint ~$9M cap space-ünk van. 

4 rúgó volt próbajátékon Nálunk, ami érthető mert sem Folknak, sem Baileynek nincs tartaléka a PS-ben. Csak érdekességként, egyikük mindhárom rúgó poszton (kickoff, punt, mezőnygól) elfogadhatónak látszik. :) 

 OFF !!!

   Jó néhány éve vagyok a csapat lelkes támogatója és szurkolója, de a szabályok/előírások tekintetében még mindig amatőrnek érzem magam, ezért lenne két, szorosan nem ide kötődő - mások számára már alapvetőnek számító - kérdésem, ebben kérném a segítségeteket.

1. Milyen szabályok vonatkoznak a "Waiver" listára? (kik, hogyan kerülnek ide, hányan lehetnek itt, meddig, hogy, milyen szabályok szerint/alapján kerülnek le innen a játékosok? stb...)
2. Hasonlóan az előbbihez, milyen szabályok vonatkoznak a gyakorló csapatra? Tudomásom szerint itt eredetileg 8 játékos lehet, de nálunk jelenleg 16 játékos van. Mi lesz pl. a + 8 játékossal? Itt milyen szabályok vannak? A segítségeteket előre is köszönöm ...!

Megpróbálok jól válaszolni:

  1. Waiver-re kerül minden olyan 53-as rosterről/szezonkezdetkor 80-ból kivágott (cut) játékos, akinek nincs legalább négy felhalmozott szezonja. Akinek van (veterán) FA lesz, szabadon igazolhat. A waiver-ről az azévi draft sorrendben lehet játékost igazolni (claim) a rosterre. A szezonkezdeti waiwer-nek 1 napos határideje van, aztán hogy a PS csapatok megalakulhassanak a csapatok lemondanak elbocsájtott játékosaikról s így mindenki szabadon igazolhatóvá válik.

  2. A PS már régóta nem 8 fős, a covid éra óta 16 játékosa lehet. A 16 játékosból 6 lehet veterán és összesen 10 akinek legalább 2 felhalmozott szezonja van. A PS-ből más csapat bármelyik héten elvihet játékost az 53-ba (poaching), kivéve azt a 4-et akit arra a hétre a csapat levédésre bejelentett. Idén már 3 alkalommal kerülhet fel hetente legfeljebb 2 PS játékos ideiglenesen,egy-egy meccsre, a rosterre. Negyedszerre rosterre kell rakni véglegesen.

  3. A PS-ben idén a fiatal (0-1 szezonú) játékosok heti 11 500 dollárt keresnek, míg a bajnokságban több mint két év tapasztalattal rendelkező játékosok heti fizetése 15 400 dollár lesz. Ez 207,00 dollárnak vagy 277 200 dollárnak felel meg a 18 hetes alapszakaszban. Ez a fizetés nem garantált, ami azt jelenti, hogy a gyakorlócsapat játékosát bármikor elküldhetik.

Kedves Hopi46!

   Nagyon köszönöm a válaszodat, segítségedet! A jelenlegihez hasonló problémák, gondok elkerülése érdekében az ilyen szabályok, és a különböző, de fontos információk megőrzésére - ellentétben az eddigiekkel - ezek után már nemcsak a számítógépre, hanem külső tárolóra is elmentem!  Hálás köszönettel, tiszteletteljes üdvözlettel ...!

Ha guglinan rákeresel a "pats sárga zászlő" vagy "pats  minden hétre egy szabály" kulcsszavakra, egy csomó régi cikket találsz itt, ami nemcsak adott konkrét szabályokkal foglalkozik, de olyanokkal is, amelyek a szabályokhoz kapcsolódó érdekességek (pl. amikor a jets ellen a puntnál az órával trükközött BB teljesen szabályosan).

Személyes kedvencem : a pénzfeldobás magyarázata, és a választási lehetőségek pontos ismerete, de azt pont nem találom keresővel sem...

Úgy gondolom, a pénzfeldobás talán nem bonyolult szabály. A vendégcsapat választ fej vagy írást, aki talál az a győztes csapat. Dönthet milyen nyitójátékot választ vagy a térfélről dönthet. A vesztes csapaté lesz ami marad. Egy érdekessége van, az un. halasztás, amikor a győztes csapat átadja a választás jogát a vesztesnek, akire kötelező lesz a választás. Ez néhány taktikai lehetőséget kínál és főleg egy hosszabbításban lehet nagyobb jelentősége. A kommunikáció sem bonyolult, Slater csak annyit mondott a Falcons elleni SB hosszabításakor, mint a feldobás győztese, két kezével is mutatva: „Catch!”.

Személyes kedvencem : a pénzfeldobás magyarázata, és a választási lehetőségek pontos ismerete, de azt pont nem találom keresővel sem...

A régebbi cikkek kereséséhez segítséget jelenthet a archive.org wayback machine-je: ez most az oldal 2017-es állapotához mutat vissza. Az azóta történt szabályváltozásokat emiatt már nem követi le, de ettől még vannak összefoglaló cikkek, amit lehet használni az átfogó képhez. A waiverről is írtam akkor röviden.

Amit hopi írta annyival egészíteném ki, hogy a Super Bowl vége és az alapszakasz harmadik hete között a draft sorrendnek megfelelő a waiver sorrend, tehát az 1/1-es csapat van a legelőnyösebb helyzetben. Itt az eredeti sorrend számít, a cserék természetesen nem. Az alapszakasz 4. hetétől pedig az aktuális W-L mutatók alapján rangsorolják a csapatokat.

Köszi a kiegészítést, ezt nem tudtam. 

OFF

Anderson a Panthers 53-ban.

Első körös elkapó a csapatban!

Hangzana a clickbait cím ezen hír esetében:

 

Patriots signed WR Laquon Treadwell to the practice squad.

Treadwell, 27, was a certified bust as the No. 23 overall pick of the Vikings in 2016, but he posted his best pro season to date last year in Jacksonville, going 33-434-1 on 51 targets. He was among the Jaguars' 53-man roster cuts last week and will now try to earn a role in the New England wideout rotation over the next couple weeks while on the practice squad.

Érdekes, izgalmas? pillanat, 52 fős roster, 17 fős PS. Közben HT szekrénye az öltözőben érintetlen, a szakírók szerint csak tiszteletből. :)

Treadwell kicsit Harry2

Upgrade: Ferentz lett az 53.

Szerdai sérülésjelentés: korlátozott Montgomery, Meyers, Wynn, a Miaminál pedig 11 játékos.