Hat kulcsmomentum a Patriots első előszezonmeccséről

Kép
Preseason 2023 Texans

Íme a legfontosabb tanulságok a Patriots 2023-as előszezonnyitó mérkőzésének a Texans elleni vereségéből.

A Patriots csütörtök este a Houston Texans ellen kezdte meg a 2023-as előszezont, és 20-9-es vereséget szenvedett, a meccsen többnyire tartalékok játszottak. A védelem ott folytatta, ahol a tavalyi szezonban abbahagyta, Jalen Mills az újonc C.J. Stroud labdáját csente el a meccs első drive-jában, később pedig Calvin Munson szerezte meg egy fumble után a labdát.

Bailey Zappe végigjátszotta az első félidőt és egy labdabirtoklást a második félidőben, a másodéves irányító talán többet is játszott, mint arra eredetileg sokan számítottak. Sajnos a támadók nem voltak képesek sok yardot vagy pontot termelni, de ez nagyrészt a támadófalnak volt "köszönhető".

De ez még csak az előszezon első meccse volt, itt még nem a győzelmek számítanak, sokkal inkább a keretbe kerülésért harcolók teljesítménye. Ami számít, az a tapasztalat, amit számos fiatal játékos szerzett, hiszen az újoncok, Christian Gonzalez és Keion White erős bemutatkozással debütáltak, ami az optimizmusra adhat okot.

Íme a nyári három előszezonbeli mérkőzés közül az elsőből a többi fontos tanulság:

  • Mills jól játszott, az újoncok megkapták a lehetőséget a bizonyításra

Ha van valami, amiben a Patriots védelmére szinte mindig lehet számítani, az a labdaszerzés, és Jalen Mills egy interceptionnel a Houston első labdabirtoklásakor jól indította a csapatot. A veterán játékos ezúttal safetyként játszott, ahol eddig az edzőtábor nagy részét is töltötte. Mills elkapta az újonc, másodikként draftolt, C.J. Stroud rossz dobását.

Sajnos a 2022-es évet gyakran megkeserítő, gyenge támadójáték most is előjött, nem tudott touchdownt szerezni a turnover után a csapat, ehelyett három játékban egy yardot veszített, majd megelégedett Nick Folk 44 yardos mezőnygóljával.

De a védelem számára ez kiemelte az összességében erős kezdést, beleértve Daniel Ekuale sackjét és néhány minőségi nyomásgyakorlást Anfernee Jennings és az újonc Keion White részéről. Jennings a második negyedben később kierőszakolt egy holdingot, míg White egy elrontott handoffot tudott megzavarni, ezzel szabad labdát okozva, amit Calvin Munson szerzett meg.

Christian Gonzalez és Jack Jones kezdett a cornerbackeknél, az újonc első körös corner több drive-ot kapott az edzői stábtól. Kikényszerített egy fumble-t, ami sajnos kigurult a pályán kívülre, de tehetsége megmutatkozott, már az első NFL-meccsén is. Gonzalez a kickoff-csapatban is bevethető volt, de a második negyed közepén véget ért az estéje.

Míg Mills az első - és talán legnagyobb - játékot mutatta be, addig az áprilisi draft első két kiválasztottja volt az, aki a rombolást fenntartotta. Gonzalez és White számára ez az első erős lépés volt az NFL-ben.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólás

Ennél kicsit többet vártam, de tudom a camp body-k vetélkedésének nincs jelentősége, bár jó lett volna, ha ebben Mi vagyunk a jobbak. Az első 5 perc tetszett és az utolsó 7 perces pontszerző drive, ez összesen nem sok. :(

Mills igyekezett, bár az INT utáni hátrafelé futása érthetetlen volt. Azért Cunningham-et legalább megemlítettem volna, mint a legjobb futónkat és pontszerzőnket, aki az egyetlen tisztességes 75 yardos (14 play) drive-unkat vezette, ami akkor is legalább említésre méltó, ha a vízhordó fiúk ellen csinálta.

A várható kezdők közül kb. 30-an nem játszottak, azaz a csapatról keveset tudtunk meg, Gonzalez jó lesz, White meg brutális.