A hét jelenete - 1. forduló

Kép
Hét jelenete

Elindult végre valahára a 100. NFL szezon, és a kedvenc csapatunk nagyszerű játékkal örvendeztetett meg minket. Dominálta a Patriots az egész játékot, szinte egy percig sem volt kétséges a meccs kimenetele. Ilyen nagy arányú győzelemnél szebbnél-szebb jelenetek között válogathattam, viszont az idei év újdonsága, hogy nem egy, hanem két szavazatot adhattok le. Egyet a legszebb támadó, és egyet a legszebb védő jelenetre is. Bízom benne, hogy idén a védelemről is minden héten készülhet szép jelenet, és a szezon végén ki tudjuk hirdetni a Legszebb Támadó és a Legszebb Védő jelenetet is. 

Ehhez természetesen az kell, hogy szavazzatok, amit megtehettek oldalt, a szavazatok menüpontnál. 

A hét támadó jelenetei:

1; Trükkös játék - Edelman passz White-nak

Első forduló, és máris egy váratlan húzás! A védők egyszerre lépnek fel Edelman-re, White őrizetlenül tud elmenni bal szélre, ahol már felsorakozott 5 "nagytestvér", hogy segítse őt az előre haladásba. Ezzel a nagyszerű játékkal 32 yardot haladt előre a csapat.

T1

2; Gordon 20 yardos TD

Gordon védője blitzelni indult, így üresen tudott befutni a fal mögé Gordon. A játék véget érhetett volna a 7-8 yardos vonalnál, de Gordon nem adta fel, és 2 védőt is sikerült lerázni magáról, és TD-t elérnie. Reméljük ezzel a küzdőszellemmel fog harcolni a "démonjaival", és sok ilyen szép megmozdulást láthatunk tőle idén (is)!

T2

3; Dorsett 25 yardos TD

Brady kétszeresen átverte a védőket. Először jól eladta a futást, majd balra nézett Gordon felé, ezzel elcsalta balra a Steelers safetyjét (34-es). Dorsett sebességből megverte az emberét, így a tökéletesen érkező passz egy jó elkapással kombinálva TD-t ért.

T3

4; Dorsett 58 yardos TD

Ismét Dorsett villogott, amihez a két Steelers védő asszisztált. Egyfelől a Dorsetten felálló védő Gordon felé indult, ezzel ráhagyta az emberét a 29-es számú CB-re, aki viszont fellépett a LOS felé, és maga mögött nagy üres területet hagyott. Az egy jó kérdés, hogy miért lépett ő fel, hiszen nem volt fake handoff sem a futónak, ami miatt futójátékra gondolt volna. 

T4

A hét védő jelenetei:

1; Beton-védelem

Három fontos szituáció, három megállítás. Legyen szó 3&1-ről vagy 4&1-ről, a védelem megtette, amit megkövetelt tőlük a Patriots. Az első jeleneténél Shelton tökéletesen vált le az emberéről, és megállította a futást.

V1-1

Itt Collins-ra kellett volna kiérnie a centernek, de erre esélye sem volt, Collins érintés nélkül szerelte mínusz yarddal a futót. 

V1-2

 Első félidő vége előtt 2 perccel, a Steelers megpróbál zárkózni, de szerencsére Chung résen volt, és tökéletes időzítéssel ütötte ki az elkapó kezéből a labdát.

V1-3

2; Kiérdemelt sack

Wise megdolgozott a csapat egyetlen sackjéért. Nem adta fel a küzdelmet akkor sem, amikor elsőre elhibázta a szerelést, utolérte Big Bent, és a labdát is kiütötte a kezéből, amit egy kis szerencsével meg is szerezhettünk volna. Dícséret illeti a secondary-t is, hiszen azért volt ennyi ideje Wise-nak, mert nem volt kinek passzolni.

V2

3; DMC INT

A meccs végéhez közeledve minden mindegy alapon próbálkozott a Steelers. Ez az INT két jó védő megmozdulásnak az eredménye, hiszen Jonathan Jones szépen kényszerítette az elkapót a pálya közepe felé, ahol a jól helyezkedő Devin McCourty lehalászta a labdát a levegőből. Szép csapatmunka!

V3

4; Wakanda forever

Ezt a jelenetet egy védő produkálta, igaz nem a mérkőzés során, de egy Szerkesztő társamnak kérésére nem hagyhattam ki a jelenetek közül. Ugye ******? :) 

 

Szavazni szokásos módon a főoldalon lehet, ez úttal a jobb oldalon!

Hozzászólás

Szegény Finney be sem került?

Egy másik cikkben elő fog kerülni ;) 

Ez a szavazás szóljon a Patriots-ról, szegény srác élete végéig nézheti a jelenetet így is-úgyis.

Off

OT M. Newhause a roster-en! 

Jó nehéz szavazni - de ez egy édes nehézség. :)

Mindegyik játéknak megvan a maga szépsége és ami miatt érdemes rá szavazni, de valahogy mégis dönteni kellett. 

Imadom:D figyeljetek es kovessetek Brady labat az elso trukkos jateknal:D megint sikerult elesnie a sajat lababan:D:D

Az nem lehet, hogy mikor látta, ő már nem tud semmit segíteni, inkább lement a földre, mielőtt egy túlbuzgó védő erőből megblokkolná? A környékén nem volt senki, úgyhogy tényleg vagy a saját lábában esett el, vagy direkt lefeküdt. Legyünk jóindulatúak és a másodikat fogadjuk el. :) :) :)