A hét jelenete - 14. hét: Patriots vs Chiefs

Kép
Hét jelenete_resize

Sokan mondják, hogy a vereségből is lehet tanulni. Én most nem ezt a gondolatot fognám meg. Inkább azt mondanám, hogy végre azt láttam a csapattól, amit már hiányoltam! És ez nem volt más, mint a TŰZ! Újra láttam a küzdeni akarást, a kemény fellépéseket a védelemtől, az egymás ünneplését a jó pillanatokban. Ha még egyszer megkapjuk a Chiefs-t a rájátszásban, szerintem ez a mérkőzés extra motivációt fog jelenteni! 

 

A hét támadó jelenetei:

1; Hogyan kezdjünk el egy mérkőzést

Nem teketóriáztak a támadók, és ezúttal JMD is odalapozott a nyitó drive-nál a "trükkös játékok - csak haladóknak" fejezethez, aminek az eredménye ez a 37 yardos Edelman TD lett. 

 

T1

 

2; Blokkolt punt-amikor igazán kellett

Egy blokkolt punt soha nem jön rosszkor, főleg, ha a Patriots van a jó oldalon. Viszont ez a blokk kellett ahhoz, hogy mindenki feltüzelt állapotba kerüljön, és előjöjjön a győzni akarás minden áron. Ebner nagyszerűen jött át középen, és jó ütemben lépett a labda útjába.

 

T2

 

3; Bolden-féle end around

Igaz, nem a klasszikus WR féle end-around játékot láthattuk, hanem ezúttal a futó, nevezetesen Bolden kapta a labdát Bradytől, és Edelman jó ütemű blokkjának (is) köszönhetően berobogott vele az end zone-ba.

 

T3

 

4; White-passz Meyersnek

Több trükkös játék is volt a meccsen, ez volt a második leghosszabb. Ezúttal White passzolt a meglóduló MEyers irányába, aki így végül 35 yardig jutott. 

 

T4

 

5; Ha ló nincs, Kecske is jó

De még milyen jó! A Vezér magához ragadta a kezdeményezést, és 17 yardot hozott ezzel a futással! Hogy feltüzelte-e a társait? Azt nem tudom, de ő maga meglehetősen lázba jött. 

 

T5

 

 

A hét védő jelenetei:

1; J.C. Jackson INT a meccs elején

Nagyon jó érzékkel fordult be Jackson a keresztbe futó támadó játékos elé, és ezzel le tudta húzni Mahomes passzát. Bárcsak többször sikerült volna ilyen parádésan védekezni az első félidőben!

 

V1

 

2; Wise sackje 12 yardért

Az érdem nem csak Wise-é, érdemes megnézni Van Noy lepörgését is, aki ezzel megakadályozta, hogy Mahomes kiforduljon jobbra. Emellett a secondary jó védekezése is kellett, hiszen így Mahomes nem tudott kinek passzolni.

 

V2

 

3; Fumble, a többit pedig tudjuk

Hihetetlen mit küzdött DMC. Gilmore jó ütembe vetődött Kelce elé, mg közben DMC többszöri próbálkozását siker koronázta, és ki tudta ütni Kelce kezéből a labdát, mielőtt a TE földet ért volna. A kipattogó labdát összeszedő Gilmore vágtája pedig már csak történelem, de sajnos nem a jó-féléből való.

 

V3

 

4; A küzdeni akarás

Engedjétek meg, hogy ezt a 6 kis jelenetből összeállított gifet is betegyem a szavazásra bocsátottak közé. Nem vagyok híve a túlzott erőszaknak, viszont ezt már többször is említettem az elmúlt években (is), hogy úgy vélem, hogy sokszor úriasan bánunk az ellenfél irányítójával, és néha az elkapókkal/futókkal is, míg a mi nagy becsben őrzött Kecskénket ott ütik, ahol érik. Most végre azt láttam, hogy a szabályos keretek között nem hagyjuk magunkat, és megmutatja a csapat, hogy igenis van benne keménység, és nem fog finomkodni senkivel. Lehet vitatkozni azzal, hogy Hightower minek lökte meg ennyire Mahomest. Pályán belül történt, nem, véletlenül nem jött zászló. Nem aggódok azon, hogy hasonló helyzetben Bradyn nem löktek volna ekkorát. Végre azt éreztem, hogy nem hagyjuk büntetlenül azokat a dolgokat, amiket rendszeresen mi szenvedünk el. Az utolsó jelenetként bemutatott Belichick féle reakciók pedig magukért beszélnek...A Mester általában nyugodt szokott lenni. Most nem volt az. És tegyük hozzá, joggal.

V4

 

Hozzászólás

Így összegyűjtve még akár jó meccs is lehetett volna. De nem volt az. :)

Neked köszönöm a kigyűjtést megint, kicsit jobb lett a hangulatom tőle. :) 

Külön gratulálni kell a bíróknak, hogy Bolden TD-nél nem fújták vissza, pedig a vonal közelében szaladt Ő is!