A hét jelenete - 16. hét: Patriots vs Bills

Kép
Hét jelenete_resize

Ha esetleg valaki a bejglisütés-karácsonyfaállítás-mitvegyekfelazeste-mikorleszvacsora-milyenajándékleszazidén gondolatok és tevékenységek közepette feltéved az oldalra, akkor nekik szeretnék figyelmükbe ajánlani pár csodás támadó és védő jelenetet a Bills elleni nagyon fontos győztes mérkőzésről.

 

A hét támadó jelenetei:

1; Légből a labda

Brady vajpuhán varázsolta oda a karácsonyi asztalra LaCosse kezébe a labdát, amivel megszerezte a csapat az első TD-t.

 

T1

 

2; Ne szórakozz a Kecskével!

Ez a játék két okból került be. Egyrészt trükkös játék, másrészt Brady fontos szerepet kapott benne, mint blokkoló! És végre nem a vicces jelenetek közé fog év végén bekerülni ezzel a blokkjával, nagyon kellett ahhoz, hogy Harry 18 yardot tudjon futni.

 

T2

 

3; Burkhead parádé

Na itt nem a meccs eleji fumble-re kell gondolni, sokkal inkább arra, hogy hányszor tette jóvá a hibáját Burkhead. A három jelenetből az elsőnél 31 yardig jutott, a másodiknál nagyon fontos 23 yardot szedett össze, amikor a csapat hátrányban volt, és végül a harmadik jelenetnél, amikor az ember azt gondolta volna, hogy na, ez egy mínusz 2 yardos futás, akkor lepattintotta magáról a védőt, a másiknak kilépett a kezei közül, és végül TD-re futott Burkhead.

 

T3-1

 

T3-2

 

T3-3

 

4; Edelman pörgettyű

Visszatért Edelman az öltözőből, és nem is akár hogy. Már a labda elkapásakor is first down lett volna, de csodás megérzéssel sikerült lefordulnia a védőről, és szedett össze még 16-17 yardot (összesen 30 yard volt a játék).

 

T4

 

A hét védő jelenetei:

1; Hightower vonat az egyes vágányon

Jött, látott, és hátratolt Hightower. A falat a jobb oldalról indulva balra megkerülte, majd a botorkáló irányítót megállás nélkül tolta hátra Hightower, amíg végül megmentették az irányító irháját -8 yardon a sípszóval.

 

V1

 

2; Guy a romboló

Guy úgy ment e a jobb oldali Guard mellett, hogy az 1 másodperces fáziskéséssel fordult utána, de addigra már késő volt. Szép sack, -12 yardért.

 

V2

 

3; Kicsi a Simon, de erős

Hiába volt testesebb a Bills bal oldali tackle-je Simonnál, a mi derék LB-ünk addig csimpaszkodott a nála nagyobb iránytóra, amíg a tackle se tudta már megtartani Allen súlyát, és így az irányító a földre került.

 

V3

 

4; Hiába futsz, nem menekülsz!

Talán az egyik legfontosabb pillanatban jött ez a sack. A Bills az egyenlítésért harcolt, és az utolsó előtti kísérletük volt megszerezni a hatpontost. Ám ekkor jött Kyle Van Noy balról, Hightower szintén balról egy kicsit később, majd meglepetés: Butler is balról. Addig-addig, amíg már úgy körülvették Allent, hogy lépni sem tudott. Így a Butler-Hightower megosztott sack további 6 yarddal hátrébb szorította a Bills támadóit. A többit már tudjuk, nyert a Patriots!

 

V4

 

Hozzászólás

Szép, amikor a védő 1 az 1-ben legyőz egy támadót, de mégszebb, amikor a védő egyszerre 2! támadót győz le. (Sajnos a 2.negyed, 5:04 van hátra, jelenete nem fért ide. :( ) 

Az a Guy-féle egykezes megállítás is befért volna, annyira látványos volt, meg jóleső egy Pats szurkoló szemének. :-)

A támadóknál ugyan nem arra szavaztam, de az első LaCosse TD azért kiemelendő, mert volt végre egy tervezett RZ játék, és szépen meg is csináltuk. Pontos passz, jó elkapás még védővel a nyakán is. Jó lesz ez! :-)

Bízom benne, hogy így december 24-re való tekintettel ennyit megbocsátotok nekem, hogy nem minden fért bele, ami egy átlagos héten belefért volna. Remélem azért sikerült választani 1-1 kedvencet a hétről is ;)

Ne viccelj már, nem kifogás volt, csak megjegyzés, nehogy komolyan vedd! 😁😁🤝🤝😇😇

Boldog karácsonyt mindenkinek :)
Azt mondják, TB már öreg, nem tud megújulni....42 évesen olyan blokkot mutatott be, amilyet talán még fiatalon sem, és az, hogy majdnem tízegynéhány yardos TD-t futott, az se volt eddig rá jellemző :) És még hol a PO? :DDDD

Számtalanszor elgyönyörködök a LaCosse TD-s jeleneten. Tökéletes RZ passzjáték, amely kicsit a Gronk-korszakot idézte. Gyakorlatilag 11 játékos tökéletes munkája! A két futó, élen Roberts-el, ráront a Dline-ra és odavonzza a LB-eket, TB hátralép és nyugodtan körülnézhet, mert az Ofal tartja az embereit, még LaCosse is Alexander-t (nem semmi!), majd villámgyorsan leválik és indul a sarokba. TB látva a mismatch-et (15 cm-es magasság különbség) felíveli a labdát. Ezt csak LaCosse ronthatta volna el... :)