A hét jelenete - 17. hét: Patriots vs Dolphins

Kép
Hét jelenete_resize

Megmondom őszintén, először úgy gondoltam, hogy ide annyit fogok írni, hogy "Kommentár nélkül". Aztán rájöttem, hogy ez nem lenne helyes, mert ami szép az szép, a végeredménytől függetlenül. 

Azonban azon senki ne csodálkozzon, hogy meglehetősen kevés jelenet fog itt szerepelni, szerintem az ok egyértelmű: kevés szép dolgot lehet erről a mérkőzésről felemlegetni.

 

A hét támadó jelenetei:

1; Dorsett 50 yardos elkapása

Dorsettnek ez az egy megmozdulása volt a mérkőzésen, ami ért is valamit. De ez legalább szép volt, kár, hogy nem képes a nagy játékokra folyamatosan.

 

T1

 

2; Roberts TD-t érő elkapása

Erre senki nem fogadott volna a szezon előtt. Roberts, a sokat kritizált védő idén előlépett, és immár a támadóknál (is) nagyon fontos munkát végez: a takarító. Azonban most nem FB minőségben törte az utat a futó előtt, hanem kihasználva, hogy nem számít rá senki, szépen "elosont" a jobb oldalon, és még a későn érkező védőt is lerázta magáról, így egy 38 yardos TD-t szerzett!

 

T2

 

3; White könnyen bejutott az End Zone-ba

Ezzel a TD-vel azt hihettük, hogy lezártuk a mérkőzést, sajnos messze nem ez történt. Mason csontropogtató blokkot osztott ki, és még a LB elé is "befeküdt", amivel  tiszta utat biztosított Whitenak az End Zone-ig.

 

T3

 

A hét védő jelenetei:

1; Guy sack -8 yardért

Itt még minden jónak tűnt, jól kezdtük a meccset, relatíve korán sack-et ért el a csapat. Guy jól ment át a RT és a RG között, és szépen a földre vitte a Dolphins irányítóját.

 

V1

 

2; Collins türelmes védekezése

Collins szeme végig az irányítón volt, nem akarta lerohanni, várta a megfelelő alkalmat, amikor kénytelen volt Fitzpatrick fellépni a LOS irányába, és csak ekkor lépett oda Collins. Remélem 10 ilyen bukfencet láthatunk a rájátszásban Winovichtól!

 

V2

 

Hozzászólás

Ugye, hogy Dorsett nem felejtett elkapni, meg elszakadni? Akkor eddig hol a rákban volt? Áááá...

Sajnos ha nem is ott volt, de valahol az eltűntek között keresendő. Amilyen jól indult a szezonja (3 meccsen 14-ből 13 elkapás 187 yardért és 3 TD-ért) olyan rosszul sikerült befejeznie az alapszakaszt. Utolsó 6 meccsből 2-nél célba se vette Brady, a többi 4 meccsen 6 elkapás a 17-ből összesen 98 yardért (+1 TD), amibe benne van ez az 50-es is. Ha ezt az utolsót nem nézzük, akkor 5 meccsen 5 elkapás 48 yardért, ami elég csekély :( Ráadásul ha úgy nézzük, hogy 13 kísérletet pazaroltunk el rá, akkor meg sem merem írni, hogy hány yard/attempt a teljesítménye.

Hogy tovább tetézzük a bajt, ő a 4. WR. Ehhez méltán kapja a nyakába a védőket is, nyilván nem fogja őt egy Gilmore-szintű védő fogni. Ennek ellenére, sokadik számú védők ellen jön ez a stat. Szóval elgondolkodtató, szerintem szeptemberben már nem lesz a keretben. Abban bízok, hogy még kihozzák belőle a maximumot ebben a rájátszásban, bármennyi is legyen benne. 

Jó jó, ezt értem, ezek sajnos a tények, ezzel nem is lehet vitatkozni, de mi az ok?

Belassult volna? Nem úgy néz ki.

Elfelejtette vona a playbookot? Nem hiszem. Eleve ami nincs, azt nem lehet elfelejteni. :-)

Beügyetlenedett volna? Pont a fenti jelenet szerint nem.

A kémia megszűnt volna Bradyvel? Na az lehet, ha nem gyakorolnak eleget. És ez valószínű, csakhát akkor Brady kivel gyakorol? Mert az a nyűves kémia csak nem akar megjönni az újakkal...

Mindenki csak találgat, ennyi telik tőlem is. A héten 4-szer vette célba Brady.

(már a chaten se értettem ezzel egyet sokakkal, de ) az első passz, ami magas volt, az jórészt Brady sara volt, de Dorsett borzasztó rosszkor ugrott.

A következő passznál, ami felé szállt, elkapta a labdát, de ahogy az arca magasságában fogta két kézzel, a védő kiütötte a kezéből. Ez lehet jó védekezés is (ami valóban az volt), de akár technikai hiányosság is. Gondolom tudja, és úgy is tanítják, hogy a labdát mielőbb be kell húzni úgy, hogy az lehetőleg távol legyen a védőtől. Ezt lehet úgy is megoldani, hogy minél jobban eltartod a védőtől, hogy véletlenül se érje el, elfordítani a felső testet, takarni a labdát stb. Szerintem ez olyan, mint amikor múltkor Burkhead kezéből hátulról kiütötték a labdát.

És volt még egy passz felé a legutolsó drive-ban, ahol szintén be tudott jutni eléje a védő, és a védő vállvédőjéről pattant le a labda.

Hogy én ebből mire következtetek? Több dolog lehetséges:

1; nem pontosan fut útvonalat. Pl. nem ott ugrott fel, ahol kellett volna (nem időzítésileg, hanem fizikailag a hely, ahol megfordult és felugrott). Vagy éppen túlfutott az utolsó passzkísérletnél, mert ha hamarabb fordul, a védő, aki mögötte helyezkedett el, lehet nem ér oda. 

2; Brady részéről szerintem nincs bizalomvesztés. Máskülönben nem kereste volna 3&11-nél (itt DPI volt, ez volt az 5. target), illetve az utolsó drive-ban.

3; nem tud elszakadni. A Bengals elleni meccsnél írtam a statisztikát, hogy Dorsett 10 meccs alatt átlagosan 2,95 yardra tudott meglépni a védőktől. Ez nem lenne rossz szám (ligaátlag akkor 2,83 volt), de tudva azt, hogy ő nem egy első számú elkapó, helyén kell kezelni ezt a számot. Ha belegondolunk ebbe az utolsó meccsbe, hiszen most friss az emlék, akkor láthatjuk, hogy a 3 incomplete-nál nem volt 1-1,5 yardra se a védő, hiszen az elsőnél (magas labda) bukfencezett Dorsett, a 2. és 4. passznál pedig a védő ott volt egyből, és elütötte előle a labdát. 

 

Ismétlem, ez találgatás, előfordulhat, hogy a valóság alapja maximum a stat számokban rejlik.

Remek "találgatás"!

Ami a legjobban  tetszik a felrajzolt csomagból, hogy nem fut pontos útvonalat. De megint a kérdés, hogy idén miért? Tavaly miért tudott pontos útvonalakat futni, ahová Brady oda is dobta a labdát? Az volt a képünk róla, hogy Dorsett MINDENT elkap, amit Brady a környékére dob.

Hát meglátjuk vasárnap, hogy fogunk-e belőle látni még valami jót... Én  mindenesetre szurkolok neki (és ezzel magunknak is).  :) :) :)

Nem csak az kérdés, hogy megfutja-e a route-ot, hanem az is, hogy milyen gyorsan futja meg, vagyis a route-on képes-e megverni lábon a védőjét, amivel szeparálódni tud. Mivel nem egy magas elkapó, ezért az esetében döntő jelentőségű, hogy szeparálódni tud-e a védőjétől. Na, azt nagyon ritkán tud, szinte mindig ott tud maradni a nyakában a védő. Hogy miért? Na, ezt a fene tudja. Lehet, hogy lábon lassabb, mint tavaly, vagy benne maradt valami sérülés, fene tudja. De ezzel nem lóg ki sajnos az elkapók közül, Edelman kivételével egyik sem tud rövid idő alatt kellő szeparációt kialakítani. Edelman sokszor olyankor is el tud szakadni, amikor duplázva van. Tehát Brady nem azért keresi elsősorban Edelmant a passzokkal, mert "szerelmes" belé, a többieket meg utálja, hanem mert ő jelenleg az egyetlen elkapónk, aki, ha egészséges, rövid idő alatt képes annyira elszakadni, hogy nagyobb INT veszély nélkül  oda lehessen neki dobni a lasztit. Persze az ellenfeleink sem hülyék és tudják ezt. 

 

Nem akarom agyonragozni ezt a Dorsett dolgot, de minden felé dobott labda esetén a kezdő CB-k egyike védekezett a 4.számú WR-en!, sőt az elkapásánál is a kezdő S szerelte, miután a CB-vel együtt megetette Őket.

Nem tud útvonalat futni a csapat két leghosszabb elkapását (YAC nélkül) produkáló WR? Kicsit mókás. Egyébként a YAC értéke is (3,06 y/catch)  alig rosszabb a kb. u.olyan "méretű", de fizikálisan sokkal jobb felépítésű és tapasztaltabb, ügyesebb JE-énél (3,3). Dorsett nem fizikális elkapó, sohase volt az. No meg kérdem, egy 178 cm-es elkapónak miért kell felfelé irányuló erős passzt adni, amikor a passzsávban nincs senki? Azt JE sem érte volna el,de LaCosse is kapaszkodhatott volna. Eh...

Az a gond, hogy szinte mindig a nyakán van a védő a passzoknál, vagyis nem tud elszakadni, nem tudja lábon megverni a védőjét. Pont azért kellene lábon megvernie a védőjét, mert nem fizikális elkapó. De az esetek nagy részében egyszerűen nem képes rá, vagy legalábbis annyi idő alatt nem, ami a rendelkezésére áll.

Ha már belemész a  részletekbe, pontosítsunk, mert nagyon ferdíted a tényeket, amit soha nem csípek.

4 passzról beszélünk Dorsett felé.

  1.  a magas labda. Ki védekezett rajta? A 30-as CB, Nate Brooks. Mit kell tudni róla? 3 db mérkőzésen játszott idén, a Dolphins védő snapjeinek 8,14%-án vett részt, ezen a meccsen 30 snapet volt fent a lehetséges 61-ből. 
  2. az elütött labda. Ki védekezett rajta? A 22-es CB, Tae Hayes. Mit kell tudni róla? 3 db mérkőzésen játszott idén, a Dolphins védő snapjeinek 9,57%-án vett részt, ezen a meccsen 40 snapet volt fent a lehetséges 61-ből. 
  3. az elkapás. Ki védekezett rajta? A 30-as CB, Nate Brooks. Már szó volt róla. És ki segített be neki? Az EGYETLEN Safety aki a pályán volt. Ki más tudott volna odaérni a Safetyk közül? 
  4. újabb elütött labda. Ki védekezett rajta? A 30-as CB, Nate Brooks. Már szó volt róla.

És akkor arról, hogy ki volt a kezdő CB a meccsen: Nik Needham 61/61 snap és Eric Rowe 61/61 snap. Utánuk jön Tae Hayes és Nate Brooks.  

Mivel 4/3-szor Brooks fogta Dorsettet, igenis a 4.számú CB fogta őt, ez fekete-fehér, tény. Egyszer pedig a 3. számú. 

 

A másik téma: útvonalfutás. Tök jó, hogy övé a két leghosszabb elkapott passz. És akkor mi van? Kettő passzról beszélünk. Semmit nem jelent ez az útvonal futási képességeivel kapcsolatban.

Az, hogy összehasonlítod az 54-szer célba vett, és a 153-szor célba vett játékost, az kb alma és körte. Egyiküknek van 29 elkapása, a másiknak pedig 100. Alma és körte. Biztos találok 54 olyan targetet és 29 elkapást Edelmannak, amikor a YAC-al hülyére veri Dorsettet. Kb ennyi értelme van összehasonlítani a két játékost ilyen statisztika alapján, ég és föld. 

 

Még egy dolog a magas passzról. Teszek ide egy képet nézegetni. A labda az ujjai között ment át, kb az utolsó ujjpercnél. Azt írod, hogy "miért kell felfelé irányuló erős passzt adni". Egyszerűen azért, mert ha mellkashoz adja, akkor nagyobb eséllyel ugrik eléje a védő, mint ha magasan kapja. És érdemes megnézni, hogy a labda miután elhagyja Dorsettet, mennyire vágódik lefelé. Kb 1 yard kellett volna, hogy hátrébbról ugorjon fel Dorsett, és elkapja.

Na erről beszélek amikor azt mondom, hogy nem pontosan fut útvonalat, még ha lehet, hogy nincs igazam ennél a passznál, és tényleg Brady rontotta el. Teszem hozzá, hogy a labda már a levegőben volt, amikor DOrsett megállt, és visszafordult, tehát nem tudhatta Brady pontosan, hogy hol lesz Dorsett. Vagy ha tudta, akkor 1; rossz passz 2; Dorsett nem ott volt.

 

A kép:

Dorsett ugrás

 

Sajnos a Gamebook szerint Brooks volt az egyik kezdő CB és Colbert az egyik kezdő S és én azt írtam, hogy: egyik kezdő. Biztos direkt a leggyengébb sec.-ükkel kezdtek. :(

Én úgy tudtam, ha a passzsávban nincs ellenfél akkor úgy kell passzolni a szélre a külső vállhoz, hogy a WR-ek fel se keljen ugornia, mert a földön stabil marad és kezdhet rögtön futni. Puff, ezt is rosszul tudtam! Sokat és sokféle dolgot tanulok Tőled!

Egyébként tényleg, vágjuk már ki ezt a Dorsett-et! Se felugrani, se útvonalat futni, se elszakadni, se elkapni nem tud, csak viszi a pénzt... 

hopi, megérjük azt valaha, hogy azt mondod egyszer, hogy ne haragudj, irgalmatlan baromságot írtam, sorry. Létezik az, hogy beismerd egyszer az életben, ha nincs igazad?

Most a game bookra hivatkozol, ami nevetséges. Hogy miért? Elmondom, hátha tényleg tanulsz valamit. A Game Book azt mutatja meg az első táblázatban, hogy ki volt fent a pályán az ELSŐ snapnél. 

Lássuk:

game book

 

Az első playnél nem volt fent Edelman sem, így ő akkor nem kezdő gondolom? Harry és Sanu ugyan fent volt, de gondolom nem számít, hogy mindketten (56 ill 82%) kevesebbet játszottak, mint Edelman (89%)? A DT-k közül Guy és Shelton volt a pályán, de nem gond, hogy végül is Butler mindkettőjüknél többet volt a pályán? 

Ismétlés a tudás közeli rokona, ezért kiemelném újra:

Első számú CB-ek a meccsen, ahogy nálunk is 100%-ban fent volt Gilmore és Jackson:

Nik Needham 61/61
Eric Rowe 61/61

Harmadik CB: 
Tae Hayes 40/61

Negyedik CB: 
Nate Brooks 30/61 snap

Így remélem már rögzül, ki hányadik CB. Dorsettet 4/3-szor Brooks fogta a passzoknál, a negyedik CB. Egyszer pedig a harmadik CB. 

Az, hogy besegített az 50 yardos elkapásnál a pályán lévő EGYETLEN safety, az természetes. De NEM ő fogta őt. 

 

A passz kérdését elengedem. Ha nem akarod érteni, akkor ne értsd meg. Majd egyszer...hátha...

Én egy kicsit "árnyalnám" Dorsett tevékenységét. A jelenlegi szerény (-JE) WR-készletünkben az egyetlen, aki mélységében gyorsaságával meg tudja nyújtani a pályát és, ha nincs fenn, minden védő tudja, hogy 15-20 yard-nál hosszabb passz nem lesz, főleg, ha az Ofal nem tart, (és hosszú heteken át ez így volt!), csak 1-2 mp-ig. Ha meg fenn van ennyi idő alatt nem lehet tisztességes mélységi útvonalat futni. Az pedig, hogy 4.WR természetesen nem azt jelenti, hogy negyedmagával van a pályán, pl. a példában sem így van, sőt ráadásul dupla! fedezést kapott, azaz nem mindig egy "kutyaütő" védekezik/védekezett rajta. Ráadásul TB 5 mp-et kapott a faltól és 40 yard futáshoz bizony kell ennyi idő!

Természetesen nem vagyok elájulva Dorsett-től, bár att/catch statjával nem lóg ki az elkapóink szerény teljesítményéből (-JE), főleg ha a kisebb "vagyonért" elcserélt Sanu-val vetjük össze, akiről azt sem tudom pontosan 2. v 3. WR. (A statok alapján a legjobb elkapónk egyébként White 75%!-al :))

(Még egy észrevételem van, nem konkrétan Dorsett-ről, hanem az 5.WR-ről Meyers-ről, aki JE elkapási %-át közelíti, avg yard-ban a legjobb és természetesen Dorsett-nél is kevesebbet játszik általában.) 

Részben egyetértünk. Természetesen én sem azt mondtam, hogy akkor ő a 4. WR, ha 4 WR van a pályán. Arra próbáltam célozni, hogy kihasználtságában, teljesítményében hátrébb van, mint JE, Sanu és Harry.

Amiben egyetértünk, az az, hogy senki nem tud 20 yardot futni 1,5 másodperc alatt álló helyzetből indulva. Így nem tud mélységi útvonalat futni. De ezt tudta ő is, Brady is, és JMD is. Tudták, hogy amíg Newhouse volt a fedélzeten, nem tartott a fal. Nem egy, hanem több meccsen sem. Ezért gondolom ehhez igazodva változtattak az útvonalakon is, nem küldték el találomra mélységi útvonalat futni, ha 10/9 szer nem tart a fal. Szerintem ez teljesült is, mármint nézzük a számait:

PIT 4/4 - 95 y (ebből volt egy 25 és egy 58 yardos TD-je, tehát a maradék 2 passz összesen 12 yard volt).

MIA   3/3 - 39 y   

NYJ 6/7 - 53 y (Itt egy 25 yardos TD-je volt. Így a maradék 5 passz 28 yardot ért)

BUF 2/9 - 10 y      

NYJ  3/4 - 46 y 

CLE 3/6 - 43 y  

BAL 2/4 - 13 y   

PHI 3/5 - 33 y   

HOU 2/6 - 15 y 

KC 0/2 -   0 y

 

Ha ezeket a sikeres elkapásokat visszaosztjuk a szerzett yardokkal, és nem feltételezünk egy yardot se elkapás után (ami természetesen nem valós), akkor az alábbi számok jönnek ki, sorrendben:
 

23,8 - 13,0 - 8,8 - 5,0 - 15,3 -  14,3 - 6,5 - 11,0 - 7,5

Ebből én arra következtetek, hogy nem csak hosszú útvonalakra van ő belőve, feltételezem tudatosan, a fal miatt is. 
Csak a legszebb jelenetekből puskázok, ott például volt Meyers 20 elkapás, Gordon 28 yardos elkapás a harmadik héten, White 26 yardért a Bills ellen, Meyersnek két 23 yardot elkapása és Olszewski 29 yardosa a Giants ellen, tovább nem kerestem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ezek mind hosszú passzok voltak (tehát nem a YAC-ból jöttek ki ezek a yardok), tehát azért volt más is, aki tudott hosszú elkapást produkálni. Természetesen ezt arra írom, amikor még nem tartott a fal, ahogy te is említetted. A jelen helyzet másabb, hiszen most a fal is kezd összeállni, tehát más is tud/képes hosszút futni, ha jól védik Bradyt. Csak hát el is kellene tudni szakadni. És itt lehet  visszakanyarodni ahhoz, amit Dravaitnak írtam. A mostani 4 célbavételnél sem tudott elszakadni egyáltalán.

Ez (is) a baj vele sajnos :(

Sanu-val kapcsolatban is egyetértünk. Nekem nem tetszik a fizimiskája, olyan az arca, mintha nem is akarna igazán. Nem látom rajta azt az átszellemült állapotot, mint Edelman arcán. Aki inkább összetöri magát, szaltózik, pörög a levegőben, vetődik, szóval mindent megtesz a labdáért. Számomra Sanu egy kicsit egy óvatos nebáncsvirágnak tűnik, ami meg is látszik a blokkolási képességén, vagy inkább a képtelenségén...

Egyszeri magyar OC-ként nem tudom elképzelni, hogy az egyetlen értelmes elapónk egy egykori QB. Én hiányolom a rendszerünkből a 8-10 yardos lézer passzokat, amikhez el sem kell annyira szakadni, a RB screeneket (persze megértem ha a RB-t blokkolni tartjuk a fal mögött), gyors playeket. Ha 170 cm az elkapóm, akkor nem olyan pozícióba teszem, ahol lehulló faleveleket kell 3 méter magasan elkapni. Nem a 12. meccs után gondolok rá, hogy Harryre kéne pár playt komponálni (tudom, hogy sérült volt). stb stb. Szerintem rendszerszintű lehet a hiba 

Elég kevés jelenet....:(

A Robertsnek passzolt 540. TD méltó volt Manning rekordjának a megdöntéséhez: olyan játékos kapta, aki Bradyhez hasonlóan jó példája annak, hogy megfelelő küzdőszellemmel semmi sem lehetetlen. Szép volt!!!

Beszállnék én is a találgatásba, hogy mi lehet a baj a WR-ekkel. Szerintetek Joe Judge WR edző tapasztalat hiánya nem lehet gond? 

Én úgy érzem, hogy a sok útvonal hiba és koncentrációs hiba - ami általános az elkapóinknál - inkább önbizalom hiányára vezethető vissza. Szerintem nem érzik azt, hogy ők tudnák, hogy mit kell látni a pályán és hogyan kellene pl. időzíteni azt az adott útvonalat.

A Patriots Wire szerint jó ötlet lenne visszahozni Chad O'Shea-t, ha már a Dolphins kirakta a volt OC-jét. Ha belemenne, akkor hozzuk vissza elkapó edzőnek.

1-től 10-ig terjedő skálán mennyire elvetemült ötlet? :D Őszintén, nem fogok megsértődni. 

O'Shea 10 évig volt Nálunk WR coach és 32 éve edző. Judge 11 éve edző, Nálunk 8 éve és idén lett WR+ST coach, eddig csak aST-et edzette. O'Shea tapasztalata WR edzőként kétségtelen sokkal nagyobbnak tűnik, de vajon miért vágta ki a Miami?. Lehet, hogy csak sok Neki az OC? Kérdés egyáltalán visszajönne-e. Pedig a két fiatal elkapónknak jól jönne egy tapasztalt edző.

Nem elvetemült ötlet, erről mi is beszélgettünk a Szerkesztőkkel. Chad O'Shea ismeri Brady-t és az elkapóink egy részét, a támadó hívásokat is. Így visszahozni őt kézenfekvő lenne, még akár a playoffra is. Állítólag ha megy JMD, akkor akár a helyére is jöhetne, más szerint belülről oldaná meg a Patriots a pótlást.

A Dolphins vélhetően azért rúgta ki (ahogy olvastam), mert húznak egy újoncot a drafton, akihez egy olyan OC kellhet, aki rá szabja a playbookot. Chad O'Shea vélhetően jó abban, hogy egy korosabb irányítóhoz passzoló támadótervet rakjon össze, de lehet úgy értékelték, hogy egy újonc irányítóhoz (aki esetleg futkározik is) nem ő a megfelelő ember. 

Én szívesen látnám itt a csapatnál, akár azonnal, de jó lett volna már tegnap :)

Egyetértek veled. Én is azt olvastam, hogy a Dolphins fiatal csapat és tovább fog fiatalítani, amihez nem megy a Pats bonyolult rendszere. Valószínűleg ezért akár Flores egyszerűsíteni a dolgon és inkább college típusú játékokat alkalmazni, nem pedig a védelem pillanatnyi felállásán múló opciós útvonalakkal tarkított passzjátékot.

Egyébként Joe Judge-ot remek special teams edzőnek tartom, de szerintem a wr részleggel együtt ez már túl sok neki. Megoszlik a figyelme és ebben nem lehet annyi tapasztalata. :/

Nagyon élveztem a szakmai megbeszélések olvasását. Kösz, hogy megosztjátok velünk a gondolataitokat. Más. Fura, de teljesen racionális, hogy a legtöbb bukinál a Titans a favorit. (56-44). Azt gondoltam, a Gillette azért még esélyen tart minket. Nem teljesen őszinte, de remélem, jól sikerült a beetetés. :)

 

Remélem pont úgy találják el ezt is mint hogy mi 16 pontos favoritok voltunk a MIA ellen.

Hol így, hol úgy adják  Én pont több olyat láttam első körben, ami a Titánokat hozta esélyesebbnek. Ahogy lentebb is írták, vegyes a kép. Nekünk már ez is sértő :). Bízom Billben, hogy valamivel megfojtja Tannehillt.

Ezt nem értem, ha hol így adják, hol úgy a megfogadóirodák, az nagyon furcsa lenne, mert akkor egyiknél megteszed óriás pénzzel a Patset, másiknál a Titanst, és tutira szénné nyered magad. Lehet félreértjük egymást, de szerintem nincs olyan online iroda, ahol a Titánok lennének a favoritok. a Pats oddsa mindenhol 1,40 körül mozog.

Az amerikai szakértők is elég vegyesen jósolgatnak - tudják, hogy a Titans jó, de ez meg mégiscsak a Patriots. Tannehill meg a csapata egyre jobb, Brady meg a legrosszabb mutatóit produkálta a Dolphins ellen. De a Pats támadóegysége az utóbbi pár meccsen elkezdett jobban játszani, a védelem meg eleve egy állat. :)

Szóval írnak mindenféléket, mindenki tippel - aztán a végén úgyis a Patriots nyeri a Super Bowlt, ahogy az lenni szokott. :) :) :)

GOOOOOOO PATS!!!

Azért a legszebb védő jelenetek közé befért volna:

A) Gilmore ezen a meccsen talán egyetlen szép passzvédése

B) Slater által visszakanalazott punt

Én ezek közül szavaztam volna valamelyikre.