A hét jelenete - 2. forduló

Kép
A hét jelenete JÓ

Ismét nehéz helyzetbe kerültem, de szerintem a szavazásnál Ti is észreveszitek, hogy mennyire nehéz kiválasztani a hét legszebb támadó és legszebb védő jelenetét. Nem volt szívem kihagyni bizonyos játékokat, így ahhoz a "cselhez" folyamodtam, hogy bizonyos hasonló eredményt hozó játékokat egy csokorba raktam párosával. Párok keletkeztek akkor is, amikor ugyanaz a személy "követte el" a szép játékot. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Nektek mennyit kell gondolkozni a szavazaton, hiszen tudjátok, minden fordulóból csak 1-1 darab támadó és védő jelenet juthat tovább.

A hét támadó jelenetei:

1; Dorsett elkapása 3&17-nél

Dorsett valódi labdamágnes, amit felé dobnak el is kapja. Ebben a rendkívül fontos szituációban ráadásul Brady őt vette célba, megbízott az elkapójában. És milyen jól tette!

T1Miami

 

2; TB+AB=TD

Gyorsan felavatták az "új fiút". Belichick elmondása szerint ugyan nem szándékosan keresték őt a labdával olyan sokszor, hanem Brown játszotta üresre magát, biztos, hogy előnyére vált a TB-AB párosnak, hogy ennek a játéknak a vége TD. 

T2Miami

 

3; Dorsett a darálóban

Dorsett ezúttal egy 18 yardos elkapást mutat be, de nem is akár hogy. Nem csak hogy lehúzza a labdát a levegőből, de időben észleli a védőket is, így azok majdnem egymást ütik ki. Ebből a szögből nem látszik, de a 28-as védő sisakkal kiütötte volna Dorsettet, egy agyrázkódás simán benne lett volna a játékban.

T3Miami

 

4; Brady TD-je

A TD előtt ment az előre-hátra, voltak büntetések mindkét oldalon. Sőt, ebben a játékban volt a challangelt pick play is. Brady ezt "megunta" (természetesen vicc!), és a saját kezébe vette a dolgokat, és 1 yardról bevitte a labdát. Alapvetően nem rajongok érte, ha kockáztatja a testi épségét, de fontos üzenet ez a csapattársainak is, mert nincs megnyert meccs még 16-0-nál sem!

T4 Miami

 

5; Burkhead hosszú elkapása

A mérkőzés leghosszabb elkapását Burkhead mutatta be, 37-0-ás állásnál. Brady szépen íveli a labdát előre, kezdetben szerintem Burkhead még be is lassított, majd bekapcsolta a rakétákat, és a védője mellett szépen kapta el a labdát.

T5Miami

 

A hét védő jelenetei:

1; Butler sackjei

Adam Butlernek nagyon jó napja volt, jól támadta az irányítót, labdát is ütött le, szóval igazán minden dicséretet megérdemel. Az első sack a mérkőzés elején, kvázi még a nyitott szakaszban érkezett, egy fontos 3&8-nál. Butler megkerült két védőt, és a fellépő Fitzpatrickot levitte a földre.

V1-1 Miami

A második sack-nél hasonló dolog történt, Simon, Chung és Cowart is beszorította a Miami irányítóját, Shelton hátratolta a Centert,  Butler pedig megverte a védőjét, és sackelte Fitzpatrickot.

V1-2Miami

 

2; Gilmore + DMC = INT

Nagyon látványosra sikeredett ez az interception. Van Noy szépen hátralökte az emberét, és nem hagyott több időt Fitzpatricknak a passzra. Gilmore a levegőben megnyúlva ujjheggyel beleért a labdába, ami így éppen a jól helyezkedő Deviin McCourty ölében landolt. Csodálatos csapatmunka, gyönyörű védekezés!

V2Miami

 

3; Collins és Winovich koprodukció

Szintén egy páros jelenet, amire szavazni tudtok. Az első jelenetnél Collins két ember között megy át, az újonc Winovich pedig két embert kerül meg, míg végül az irányítót a földre viszik. Érdemes párszor megnézni a jelenetet, hogy mennyit dolgoznak a srácok, milyen köröket mennek, szinte senki sem azon az útvonalon fejezi be a játékot, ahol felállt.

V3-1Miami

A második jelenetnél Winovich kapta a teljes sacket, ugyanis hihetetlen testcsellel verte meg a Miami LT-jét, aki nem tudta eldönteni, hogy Winovichra, vagy Cowartra lépjen oda. A hezitálása egy sackbe került, Rosen-t szépen bezsákolta a Patriots újonca.  

V3-2Miami

4; Gilmore pick6

Szinte hihetetlen, de ez volt Gilmore első pick6-e. A Miami megpróbálta eladni, hogy balra indul a futás, az egész faluk balra mozgott. Érdemes megnézni, hogy Butler egy pillanatig sem hitte ezt el, egyből visszalépett embert fogni, és miután Gilmore berobbant az elkapó elé, csodásan ültette le a célba vett elkapót, így esélyt sem adott rá, hogy Gilmore-t blokkolni tudja. Dicsérjük még meg Bentley-t is, aki Fitzpatrickot zavarta, és kényszerítette passzolásra.

V4Miami

5; Shelton és Bennett sack

Nem tagadom, Shelton az egyik kedvencem volt már tavaly is, így nagyon örültem, amikor ismét leigazoltuk. Eddig a két meccs alapján szerintem nagyon is jó döntésnek bizonyult ez. Az első felvételen az látható, ahogyan a Miami futójátékosa próbálja blokkolni a közel 160 kg-os védőt, amiből az lett, hogy Shelton kb. maga után húzta őt a földön. Sheltont jól segítette még Roberts is, így végképp nem volt esélye Fitzpatricknak.

V5-1Miami

 

A másik nagy figura Bennett, aki reméljük, hogy rászolgál a hírnevére, és ilyen szép védekezések tömegével fog minket elvarázsolni. Addig-addig harcolt, addig tolta hátra az emberét, míg végül be tudta zsákolni Rosen-t. Egy érdekes ugró mozdulattal indított, majd a falon áttörő Sheltonnal együtt levitték a Miami irányítóját. Bravó!

V5-2Miami

 

6; Collins pick 6 és INT

Ha azt írtam fent, hogy Butlernek jó napja volt, akkor mit mondhatnék Collinsról? Az első jelenetnél óriási mázlija volt, hogy a Miami futója nem tudta megszelídíteni a labdát, és a zsonglőrködésének az lett az eredménye, hogy Collins kezébe pottyant a labda. Azért azt is érdemes megfigyelni, hogy Collins egy kézzel kapta el a labdát a levegőben. OBJ Who? 

V6-1Miami

 

A mérkőzés vége előtt mindenki azon izgult, hogy meg lesz-e a nullázás, vagy a Miami fel tud-e rakni pontokat a végére. A pontot végül Collins tette fel az i-re, miután Harmon és Chung nagyszerűen támadták Rosen-t, és harmon bele is tudott ütni a passzba, így ismét csak Collinshoz került a labda, aki be is futott vele az öltözőbe. 

V6-2Miami

 

Hozzászólás

Az dögség! Nem tudok választani!!! :)

A 3&17 a maximális bizalom jele! 

OFF!

Brady tegnap sérült listára került. Lehet tudni róla valamit, hogy mennyire komoly? én semmi informatívat nem találtam, de Ti hátha igen..

Előre is köszi.

Ian Rapoport (egy meg nem nevezett forrásból) úgy tudja, hogy csak kisebb sérülésről van szó, nem jelentős.

A szerdai sérülés lista alapján korlátozottan résztvett az edzésen vádli sérüléssel. 

Develin nyaksérüléssel nem vett részt. Bolden teljes részvétel. 

Az új OT Benenoch  szintén korlátozott vádli sérüléssel és LaCosse bokával. (új fiú sérülten, ki érti ezt?) 

Őszintén szólva az agyrázkódáson sem csodálkoznék. A jobb halántékán és az arccsontján látványos zúzódás nyomok maradtak. Jól belegyalulták az új sisakját a fűbe...

Amennyiben Develin-re gondoltál, idéznék két enyhén vicces amcsi hozzászólást a sérülésével kapcsolatban:

"Rossz hír:Annyira fáj a nyaka, hogy nem tud edzeni. Jó hír:Van nyaka."

"Egy játékosnak a vállán legyen a feje! Utálom a nyakat!" 

Szia Hopi! Én Brady-re gondoltam, a meccs vége felé, amikor ült a padon sisak nélkül, akkor látszott a jobb arcán, a jobb halántékán és az arccsontján élénkpiros zúzódás. Az utána eléggé fájhatott...

Bocsi! Az új sisakról gondolhattam volna, figyelmetlenül olvastam! :( Ezt egyébként nem is vettem észre, majd megnézem. Talán az új sisak is közrejátszhatott a nyúzottságban. 

Sziasztok. Nem tudjátok, hol lehet visszanézni a teljes meccset? Sajnos élőben nem láttam, ncore-ra meg azóta sem töltötték fel. Nem szeretném kihagyni.