A hét jelenete: 3. mérkőzés - vs Jets

Kép
A hét jelenete JÓ

Harmadik mérkőzés, harmadik győzelem. Kívánni se lehetne jobb kezdést, bár a sérülések terén meglehetősen peches a csapat. De ez a cikk most nem a rossz dolgokról szól, jöjjön hát a heti fejtörő, szavazzon mindenki a hét legszebb támadó és védő jelenetére!

A hét támadó jelenetei:

1; Izzo elkapás 41 yardért

Rövid yardos szituáció, 3&1. Futás következik, gondolta a Jets, és fel is léptek a védők, hogy megállítsák Michelt. Ehelyett azonban Izzo, miután kiosztott egy gyors blokkot, átjutott a védők között, és teljesen üresen kapta meg a labdát, amivel a félpályától egészen a Jets 18 yardos vonaláig futott. Mielőtt a földre került kiosztott még egy "gronkos" stiff armot is, amivel további yardokat szerzett. Ez volt a mérkőzésen az egyetlen elkapása, de nagyszerűen élt a lehetőségével.

 

T1Jets

 

2; Dorsett 25 yardos TD

Folytatta Dorsett a jó szereplést, ezen a mérkőzésen is megbízható célpontnak bizonyult. Ebben a játékban ismét egy jól eladott futójátékról van szó, amire fellépnek a védők, így megnyílt az út a keresztbe futó Dorsett előtt. További részletek erről a játékról a "Kinek a hibája volt?" cikkben fognak érkezni.

 

T2Jets

 

3; Meyers 20 yardos elkapása

Edelman sérülése után minden elkapónak nagyobb szerepet kellett vállalnia, így Meyersnek is. Ebben a játékban egy nagyszerű irányváltással verte meg a védőjét. A fal jobb széléről indulva egy úgynevezett "slant" útvonalat futott, aminek a során a fal mögé átlósan kellett volna befutnia. Erre számított a védője is, azonban Meyers gyönyörűen kifelé vágott, és ezzel lépéselőnybe került. Reméljük a továbbiakban is ilyen jó útvonal futásokat láthatunk az újonctól!

 

T3Jets

 

4; Gordon 28 yardos elkapása

Az ezt megelőző játékban Brady-t meglehetősen felbosszantották, ugyanis a bírók intentional grounding zászlót dobtak rá. Ez a szabálytalanság azt jelenti, hogy az irányító szándékosan dobja a földre a labdát a sacket megelőzendő, de olyan helyre, ahol nincs elkapásra jogosult játékos. Több se kellett, harmadik és 22-nél Brady eleresztett egy labdát Gordon felé, aki valami csoda folytán lehúzta azt, és még a lábait is sikerült a vonalon belül leérintenie. Ez a játék megérdemel két visszajátszást is, hogy pontosan látszódjon, hogy is volt az elkapás.

 

T4_1Jets

 

T4_2Jets

 

5; Brady, aki blokkolni is tud

Jó, a cím kicsit túlzás, de legalább megpróbálta! Azért ez nagy szó, egyrészt, mert a csapat vezére nem sajnálja magát odatenni, másfelől nem hiszem, hogy sok 40-hez közelítő irányító indul el egyáltalán blokkolni. És Brady a 40-et már egy ideje felülről karcolja, tehát részemről le a kalappal előtte!

 

T5Jets

 

A hét védő jelenetei:

1; Collins sack

Biztos sokan voltak úgy Collins visszaigazolásával, hogy ki helyére fog ő jönni, egyáltalán kell-e nekünk újra, vagy milyen szerepet is fog kapni a csapatban? Az első három fordulóban Collins megmutatta, hogy Belichick érti a dolgát, és nagyon jól tette, hogy visszahozta őt a Patriotsba! A jelenet elemzése a másik cikkemben várható holnap.

 

V1Jets

 

2; Bennett sack

Bennett a másik nagy szerzemény az idei szezonra. Én személy szerint nagyon szorítok neki, mindig figyelem, hogy mikor van a 77-es a pályán. Ebben a játékban Van Noy és Bennett is egy-egy támadó falembert kap a felállásnál, azonban Van Noy kívülről próbálja megverni a RT-t, így kifelé kényszerítve őt, míg Bennett a két falember között próbál átmenni. Amiért ez sikeres volt az az, hogy a 67-es számú Guard át akarja adni Bennettet a RT-nek, de ő mivel már kifelé mozdult hogy megállítsa Van Noy-t, ezért nem tud Bennettre is odaérni. 

 

V2Jets

 

3; Devin McCourty ismét INT-et szerez

DMC-ról is csak jót lehet mondani. Három mérkőzés 3 INT. Ennél a játéknál a Jets irányítója és az elkapó alaposan elbeszélt egymás mellett. Vélhetően itt az elkapónak tovább kellett volna futnia, de ő ehelyett a pálya széle felé indult. Az interceptiont-höz természetesen az is kellett, hogy DMC résen legyen, és jól helyezkedjen.

 

V3Jets

 

4; Butler és Hightower sack

Ez az egyik kedvenc játékom a mérkőzésről. Tanítani való, ahogy Butler és Hightower kijátssza a támadó falembereket, és átmennek a falon. Ez a jelent is szerepelni fog a holnapi cikkben, így a részleteket ott írom le. 

 

V4Jets

 

5; Winovich és Van Noy sack

Az újonc Winovich sebességből veri meg az emberét kívülről, a Jets irányítója azonban nem tud fellépni a zsebben, mert Butler az előző jelenetet szinte lemásolva utat nyit Van Noy-nak, aki a fellépni próbáló Falk-ot a földre viszi. Szemet gyönyörködtető, hogya 4 védőnk megveri az 5 támadót!

 

V5Jets

 

6; Gilmore-féle palacsinta

A meccs kimenetele már réges rég eldőlt, alig van hátra pár másodperc, azonban Gilmore nem lazít. Negyedik és 13-ra próbálkozik a Jets szépíteni, de ekkor jön Gilmore, és ellentmondást nem tűrően viszi földre a Jets elkapóját. Két váll, a győztes Gilmore!

 

V6Jets

 

Hozzászólás

Cody Kessler érkezőben?

Roster

A rostert "naprakész" állapotban hol lehetne megnézni? Bár magam próbáltam folyamatosan követni a változásokat, valamit mégis elronthattam, mert nálam most 56 főnél tart az egyébként 53-as keret.

A támadóknál Gordon elkapása volt a legdurvább, de az, ahogyan Izzo megindult, na az annyira "Gronkos" volt, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellette. A védőknél McCourty nálam annyira adta magát.

Szegény special teamnek nem lehet jelenete :(

Pedig a hét jelenetei közé a Slater-féle 1 yardos vonalon megállított punt befért volna.

Tavalyi szezonban is az egyik legszebb jelenetet az ST hozta össze, amikor 4-en ! cirkuszi akrobataként tartották bent a punt után a labdát a pályán.

Jogos. Idén annyit változtattam, hogy lesz év legszebb védő és támadó jelenete is a végén. Hetente nem lenne sajnos 2-3 spec team jelenet, amire szavazni lehetne. Így tehát a spec team jelenet támadó, vagy védő csoportba tartozik? :) Ha mi rúgunk védő, ha mi hordunk vissza támadó? :)

Támogatom, amit felvetettél, pl. működő bontás lehetne, hiszen egyik a védők, másik a támadók munkáját teszi könnyebbé.

Lehet, nem tökéletes, de legalább megkapná az esélyt egy-egy kiemelkedő és/vagy látványos játék.

Többiek mit gondolnak?