A hét jelenete: 4. mérkőzés - @ Bills

Kép
Hét jelenete_resize

Bevallom őszintén, a támadó jeleneteknél kicsit gondban voltam, hogy vajon találok-e olyan jelenetet, ami érdemes lehet a szavazásra. A védő oldalon ilyen félelmem nem volt, a védők ismét megmutatták, hogy a Patriots idén az a csapat, ahol nem csak az O a domináns, hanem a D is ugyanúgy felveszi a versenyt bárkivel.

Lássuk mi a választék a 4. mérkőzésből!

 

A hét támadó jelenetei:

1; White elkapása 26 yardért

Harmadik kísérlet, 5 yardot kellett megtenni. White Brady mellett áll fel, de a védője egy LB volt. Ezt a missmatchet kihasználva Brady talán legjobb passzát láthatjuk a mérkőzésről, szépen ívelte a labdát White elé, aki sebességből megverte a Bills LB-ét.

 

T1Bills

 

2; Bolden futott TD-ja

Ez a jelenet az elmúlt 3 hétben nem került volna a legszebbek közé, de most azzal kellett főzni, amink van. Amit ebben a játékban ki kell emelni, a nagyszerű időzítés mellett az Julian Edelman blokkja. Gyönyörűen vette ki a játékból a Bills védőjét, így Bolden érintés nélkül tudott befutni az End Zone-ba. Bónuszként ezen a meccsen már ne is lepődjünk meg azon, hogy Shaq Mason mekkorát esett Brady lábaiba akadva :)

 

T2Bills

 

3; Blokkolt punt-visszahordott TD

A múlt héten konszenzusra jutottunk abban, hogy a Speciális egység se maradjon ki a jóból, így ha van szép jelenet, akkor ők is bekerülnek ide. Attól függően, hogy mi hordunk-e vissza, vagy mi próbáljuk megakadályozni a visszahordást kerül be a támadó, illetve a védő jelenetek közé az adott játék. Jelen esetben J.C. Jackson blokkja a sebességén kívül azért is jöhetett létre, mert a Bills 1-1 játékost állított két oldalt a pálya szélére, így kettővel kevesebb ember próbálta blokkolni a Patriots játékosait. Jackson nagyszerű munkát végzett, és majdnem ő vitte vissza a labdát TD-ra. Szerintem nem bánja, hogy egy olyan nagyszerű játékosnak sikerült mindez, mint Matthew Slater, aki már nagyon megérdemelt egy hatpontost, ugyanis ez volt élete első TD-ja 12 szezon alatt.

 

T3Bills

 

4; Gordon 31 yardos elkapása

Ezt a játékot challangelte a Bills, sikertelenül. Szerintük ugyanis Matt LaCosse szabálytalanul blokkolta Gordon védőjét, de a visszajátszásokból kiderült, hogy a Patriots játékosa nem ért hozzá a védőhöz, így a gurulós fociból ismert műesés nem nyerte el a jutalmát. 

 

T4Bills

 

A hét védő jelenetei:

1; DMC megint INT-t szerez

Tartsa meg jó szokását. Ez DMC-nak a negyedik mérkőzése zsinórban, ahol labdát szerzett. Jelen esetben nagyszerűen halássza le a támadó elől a labdát, és nemcsak hogy megszerezte azt, de állva tud maradni, és vissza is vitte a félpályáig a játékszert. Személy szerint én nagyon örülök neki, hogy DMC így döntött, és nem vonult vissza az előző szezon végén.

 

V1Bills

 

2; J.C. Jackson első labdaszerzése

A másodéves játékosnak nagy meccse volt a Bills ellen. Ebben a jelenetben egy hosszú labdát húz le, és fut vele vissza még közel 20 yardot. Könnyed ujjgyakorlatnak tűnik ez a INT, de a rövidre sikerült passzkísérlet semmit sem von le a védő érdemeiből. A Bills irányítója nem tudott tovább várni a passzolással, ugyanis Guy már érkezett, hogy a földre vigye. 

 

V2Bills

 

3; Kyle Van Noy 2 sackje

Az első sacknél Josh Allen konkrétan az ölébe esett Van Noy-nak, de ahhoz neki oda kellett kerülnie előbb. Ehhez kellett Guy lehengerlő bull rush-a, a Bills centerét métereket tolta hátra az irányító felé, aki így kénytelen volt jobbra mozogni, ahol viszont a szélről érkező Van Noy "tárt karokkal várta". 

 

V3-1Bills

 

A második jelenetnél 7 perccel a játék vége előtt Van Noy nagyszerűen érkezett a bal szélről, és sikerült kiütnie a Bills csereirányítója kezéből a labdát. Sajnos ezen a meccsen minden szabad labda a Billshez pattogott, de ezzel gyakorlatilag 9 yarddal hátrébb került az ellenfél. Collins itt is megmutatta magát, a falon átjutva ő vitte volna le a z irányítót, ha a labda még a kezében van.

 

V3-2Bills

 

4; Simon és Winovich 1-1 sackje

Annyi szép védő jelenet volt, hogy ezeket se lehetett kihagyni! Az első jelenetnél a félidő vége előtt fél perccel szorongatott a Bills, elég jó fieldpozícióból próbáltak felzárkozni. Ez a játék reprezentálja talán az egyik legjobban a küzdeni akarását. Négyen támadják az irányítót, és senki se adja fel, amikor kihívásokkal szembesül.Addig addig próbálnak szabadulni a támadófal tagjaitól, amíg végül Butler, illetve Simon sikerrel jár. Fontos játék volt, hiszen 5 yarddal hátrébb került a Bills, és ez után ki is hagyta a FG-t (Jamie Collins ugrásának zavaró hatására is minden bizonnyal).

 

V4-1Bills

 

Winovich sackjénél szintén fontos szerepet kapott Butler is, hiszen először ő jutott át azon a két emberen, akiknek a feladatuk lett volna őt megállítani. Butler karjai közül Allen Winovich karjai közé futott, egyszerűen nem volt hova menni, hiszen középről még Collins is érkezett. Remek csapatmunka, amihez kellett a secondary jó védekezése is, amivel ennyi ideig várakozásra kényszerítették a Bills irányítóját.

 

V4-2Bills

 

5; 4&Goal 3 yardról

A Bills szorongatott. Ezzel a támadással akár át is vehették volna a vezetést. De a Patriots védelme nem hagyta magát! Allen jobbra mozgott ki a zsebből, de ott Van Noy érkezett volna, ha nem passzolja el a labdát. Így ebből a kapkodásból egy magas passz született, amit az elkapó csak felütni tudott a levegőbe. Chung majdnem megszerezte a labdát, látványos vetődéssel próbálta elkapni a lehulló játékszert. Ez egy nagyon fontos védekezés volt, hiszen se TD se FG nem lett a támadásból.

 

V5Bills

 

6; Collins meccs záró INT-je

Kicsivel több, mint 1,5 perc a mérkőzésből, a Bills a Patriots 40 yardosán. Ha sikerül a 10 yard, akkor egyre nagyobb esély van a mérkőzés elvesztésére, hiszen a Gostkowski által kihagyott extra pont miatt már egy TD+sikeres extra ponttal is át vehette volna a Bills a vezetést. Szerencsére ekkora kardinális hibát követett el a Bills támadófala. A fal jobb szélén Bennetten hárman védekeztek, így senki sem maradt Kyle Van Noy-ra. Így a LB nagyszerű ütemben érkezett a passz előtt, és a levegőbe feldobott labdát így Collins könnyen le tudta szedni, amivel a mérkőzést a Patriots győzelemmel le tudta zárni.

 

V6Bills

 

Hozzászólás

Köszi, méltán említést és ismétlést érdemlő jelenetek. 👍 Mindezek hatására bennem az egész meccsről megmaradt emlékek is megszépülnek. 😎 A D-nk pedig állat. 😂