A hét jelenete - 7. hét: Patriots @ Jets

Kép
Hét jelenete_resize

A mérkőzés előtt sorra jöttek a rossz hírek, Brady célpontjai fogyatkoztak. Kérdés volt, hogy hogyan lesz beépítve a két új TE, mi lesz Gordon nélkül, milyen állapotban lesz Dorsett? Szerencsére nem volt probléma, a mérkőzés az első félidőben már el is dőlt. Nem is csoda, ha a legszebb támadó jelenetek egy kivétellel csak az első félidőből kerültek be ide. A védelem ismét kitett magáért, lesz miről mesélni az unokáknak.

 

A hét támadó jelenetei:

1; Sony Michel futott TD-jai

Voltak problémák a közelmúltban (is) a Red Zone-ban, még kevés yardról is. Szerencsére ez a mérkőzésen nem így volt, Michel háromszor is áttört a védelmen, és három rövid yardos TD-t szerzett. 

Az első TD-nál eladtunk egy jobbra futást, Edelman futott keresztbe, amire a fél Jets védelem fel is lépett. A visszatért Benjamin Watson fullbacként állt fel, és Newhouse-al valamint Meyers-el karöltve szépen blokkolták a Jets védőit.

 

T1-1

 

A második TD a "nagyfiúk" érdeme. A pályán volt fullback pozícióban  Ferentz is, két TE, és extra falemberként Eluemunor is. Fun fact: Brady-t és Michelt leszámítva a pályán lévő 9 Patriots játékos átlagos testsúlya 138,1 kg volt. 

 

T1-2Jets

 

A harmadik rövid TD-nél a változatosság kedvéért Robers volt a fullback, a fal jobb szélén pedig a két új TE állt fel. 

 

T1-3Jets

 

2; Bolden oldalvonal melletti elkapása

Jött a nyomás Bradyre, aki jól mozgott ki balra, és tökéletes ütemben passzolt Brandon Bolden felé 28 yardért. Érdemes megnézni, hogy Bolden milyen biztos kézzel kapja el és szelídíti meg a labdát. Megérte őt (is) visszahozni!

 

T2-1Jets

 

 

T2-2Jets

 

3; Dorsett 26 yardos elkapott TD

Dorsett rutinosan csak az utolsó pillanatban fordult vissza a labda felé, és magabiztosan fogta meg az ölébe hulló passzt. A hátul felálló 20-as Safety a keresztbe futó Meyersre lépett fel, így Dorsett 1-1-ben maradt a védőjével, aki nagyott hibázott azzal, hogy nem fordult meg a labda felé.

 

T3Jets

 

4; Meyers 23 yardra van belőve

A Giants ellen Meyersnek két elkapása is bekerült a legszebbek közé, mindegyik 23 yardos volt. Láss csodát, most ismét egy 23 yardos elkapással jelentkezett. Én nem bánom, ha ennyire van belőve, amíg ilyen biztos kézzel kapja el a fontos labdákat. Az az irányváltás pedig tanítani való, amit az elkapás előtt bemutatott.

 

T4Jets

 

A hét védő jelenetei:

1; DMC köszöni szépen

Ezt a meccset nem fogja szívesen visszanézni Darnold. Valamilyen szinten érthető, hogy védte a lépét az ütközésektől, hiszen komoly gondokat is okozhatott volna egy nagy ütés, de olyan passzokat eresztett el, amire sokszor nincs magyarázat. Az első INT-nél az oldalvonal mellett elfutó elkapóját dobta méterekkel alul. Vagy éppen a 82-es elkapóját dobta felül? 

 

V1Jets

 

2; Simon kierőszakolt fumble

Létszámfölényben voltak a támadó fallal szemben felálló védők. Legalábbis a felállásból így tűnt, de a snap után 3 védő visszalépett. Ez azt eredményezte, hogy 3 támadó blokkolt 2 védőt, míg Simon-ra ember sem volt, aki így sebességből tudott rárontani Darnoldra, és ki is ütötte a kezéből a labdát, amit Kyle Van Noy szedett össze. A jets szerencséje, hogy az egyik játékosuk lába épp hozzáért KVN-hoz, így a visszahordott TD nem lett érvényes. Persze pár percre rá jött a fent látható Michel TD, szóval nem nyert sokat a Jets, csak időt.

 

V2-1Jets

 

V2-2Jets

 

3; Harmon sem a Jetsben játszik

A Jets pontokat akart szerezni, amire  ilyen távolságból meg is volt az esélye. De nem így. Körülbelül 10 yarddal dobta Thomas elé a labdát Darnold, na meg kb. 2 méterrel fölé. Nem is volt zöld mezes a pálya azon részén, ahol Harmon nagy nyújtózkodás árán lehúzta a labdát. Tényleg szellemeket látott Darnold? (Link)

 

V3Jets

 

4; Gilmore Ghost

Ismét egy érthetetlen passz. Sehol egy zöld mezes játékos. Szerencsére Gilmore végig olvasta a QB-t, és odaért erre a pocsék labdára. 

 

V4Jets

 

5; Brooks INT

Ismétlem önmagam. Kinek ment ez a passz? 26-0-nál szépíthetett volna a Jets, megint csak 11 yard kellett volna a TD-hez. Erre jött ez a passz. Érthetetlen. Természetesen ez nem von le semmit Terrence Brooks érdemeiből, aki  maximálisan kihasználta azt a kevés lehetőséget, amit a pályán tölthet.

 

V5Jets

 

6; Hightower-palacsinta

A palacsinták száma egyre nő, lassan már egy ebéd utáni desszertnek is megteszi. Hightower volt a felelős azért, hogy a Jets futója (Bell) ne tudjon meglódulni a labdával. Bellnek erre esélye sem volt, tökéletes ütemben érkezett Hightower, és teljesen szabályosan, vállvédővel ütközve vitte le a földre a futót. 

 

V6Jets

 

Hozzászólás

Pici észrevétel: Dorsett TD-je helyén is Meyers elkapásának a filmje van. :-D

 

De szuper összeállítás megint. :-) :-)

Válasz Croaker üzenetére

Emlékszünk arra a lézerpasszra a kisfilm nélkül is... :-D Az csak segít újra és újra gyönyörködni benne.

"szóval nem nyert sokat a Jets, csak időt"

 

A teljes meccs képe alapján talán helyesebb lenne úgy, hogy "szóval nem nyert sokat a Jets, csak még több időt vesztett"... :o)

Igen, ezen gondolkodtam én is, mint megközelítés. Egyfelől időt nyertek, mert kevesebb ideig voltak akkora hátrányban, mint amit a fumble recovery és return (kiejtett labda felszedés, és TD-re visszahordás) okozott volna, illetve időt és lehetőséget nyertek a támadás megállítására, másfelől időt vesztettek, mert ha TD-nek ítélik meg a visszahordást, akkor több idejük lett volna egyenlíteni/megnyerni a meccset. ;)

OFF

Tomlinson cut, helyén Sanu!